#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/06/2012 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιώνΕίμαι πατέρας που ξόδεψα ένα σωρό λεφτά για να σπουδάσει η κόρη μου φαρμακοποιός. Πήρε το πτυχίο και το κορνιζώσαμε στον τοίχο γιατί δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο. Κάποιοι από τους συμφοιτητές της είχαν το προνόμιο να είναι παιδιά φαρμακοποιών και ορισμένοι να έχουν πλούσιους γονείς. Εγώ δεν είμαι φαρμακοποιός ούτε έχω εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το κλειστό επάγγελμα είναι ορθάνοιχτο για τους άλλους και ερμητικά κλειστό για την κόρη μου. Δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο γιατί υπάρχει πληθυσμιακό κριτήριο που καθορίζει τον αριθμό τους. Και αυτό η πολιτεία δεν το κατήργησε με ανόητες δικαιολογίες. Μην τυχόν και θιγούν τα συμφέροντα της συντεχνίας. Απαγορεύει σε πτυχιούχο φαρμακοποιό να ανοίξει όπου θέλει φαρμακείο. Του λέει μείνε στην ανεργία, γιατί δεν είσαι ούτε γόνος μέλους του πριβέ κλάμπ φαρμακοποιών, ούτε μπορείς να ανοίξεις την πόρτα του κλάμπ, αν δεν στάξεις πολύ και ζεστό χρήμα.

Δεν γίνεται, είναι πολλά τα φαρμακεία αντιτείνουν τα μέλη του κλάμπ. Μάλλον έχουν δίκαιο. Έχει καμία σημασία όμως; Είναι απαγορευτικό να ανοίξουν όσοι θέλουν φαρμακείο, δίπλα ή απέναντι από άλλο; Το πτυχίο η κόρη μου το πήρε για να το θαυμάζει ή για να ασκήσει το επάγγελμα που θέλει, όπου θέλει και να αποφασίσει η αγορά αν θα την δεχτεί ή θα την απορρίψει; Με την λογική της συντεχνίας θα έπρεπε να υπάρχει πληθυσμιακό κριτήριο στις καφετέριες, στα εμπορικά, στους γιατρούς, στούς δικηγόρους, στους πολιτικούς μηχανικούς...

Να απαγορεύεται δίπλα σε καφετέρια άλλη καφετέρια, δίπλα σε εμπορικό άλλο εμπορικό, δίπλα σε δικηγορικό γραφείο άλλο γραφείο, δίπλα σε ιατρείο άλλο ιατρείο...Και το κράτος ανέχεται αυτή την κατάσταση. Ανέχεται την καταστρατήγηση του δικαιώματος να επιλέξει ο πολίτης ελεύθερα να μπεί στην αγορά εργασίας. Κι εν τω μεταξύ οι γόνοι βολεύονται μια χαρά και τζάμπα, οι ματσωμένοι πληρώνουν και οι υπό συνταξιοδότηση φαρμακοποιοί φεύγουν με δεσμίδες χαρτονομισμάτων. Με ποιόν τρόπο διαβάστε παρακάτω.

 Βήμα 1: Τα βρίσκουν οικονομικά ο υπό συνταξιοδότηση φαρμακοποιός με τον νέο φαρμακοποιό, εάν ο παλιός φαρμακοποιός διατηρεί φαρμακείο (γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν διατηρούν, αλλά αποσυστεγάζονται από φαρμακεία που διατηρούν με άλλους ή το'χουν κλειστό λόγω αναπηρίας). Kαι αν αρέσει το πόστο στο νέο φαρμακοποιό έχει καλώς, διαφορετικά μεταστεγάζεται σε νέο πόστο ο παλιός φαρμακοποιός με το δικαίωμα του να πάει το φαρμακείο στα 20μ πλέον από άλλο φαρμακείο.

 

Βήμα 2: κάνει έναρξη λειτουργίας ο παλιός φαρμακοποιός.

Βήμα 3: Εφόσον το φαρμακείο πάρει έγκριση λειτουργίας από τη Nομαρχία, γίνεται με συμβολαιογραφική πράξη συστέγαση του παλιού φαρμακοποιού με το νέο φαρμακοποιό που αγοράζει.

Βήμα 4: Καταθέτει ο παλιός φαρμακοποιός χαρτιά για τη σύνταξη του και καταθέτει την άδεια ιδρύσεως του στη νομαρχία. Eκεί λοιπόν το καλοκάγαθο κράτος, για να μην πετάξει στο δρόμο τον νέο φαρμακοποιό που δούλευε υποτίθεται στο φαρμακείο του παππού φαρμακοποιού, του εκδίδει νέα άδεια ιδρύσεως φαρμακείου για το υπάρχον φαρμακείο στο όνομα πλέον του νέου φαρμακοποιού, αγνοώντας τους περιορισμούς που υπάρχουν για την έναρξη νέου φαρμακείο, δηλ. τους πληθυσμιακούς και γεωγραφικούς περιορισμούς. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την πρακτική, που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως δεν πουλάνε άδειες οι παλιότεροι, αφού δε φαίνεται το όνομα του υπό συνταξιοδότηση και πως νέα φαρμακεία ανοίγουν συνεχώς, αφού κάποιοι νέοι που αγοράζουν επιλέγουν να αλλάξουν πόστο.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, ένας φαρμακοποιός με ορφανή άδεια πουλάει το δικαίωμα του να έχει φαρμακείο, γύρω στα 180-300 χιλιάρικα ανάλογα την περιοχή που είχε το φαρμακείο του, ενώ ένας που διατηρεί ένα καλό πόστο, άρα και τον αέρα του φαρμακείου του (την πελατεία του δηλαδή, ή μάλλον πιο σωστά το σημείο που βρίσκεται, πχ απέναντι από νοσοκομεία κτλ) απο 300,000 και πάνω.

Γ.Χ.

ΥΓ1 Για τους γόνους των φαρμακοποιών τα ίδια ισχύουν με τη διαφορά ότι αντί να πληρώσουν, παίρνουν προίκα!...

ΥΓ2 Αυτό το συντεχνιακό έκτρωμα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Να ανοίξει το επάγγελμα των φαρμακοποιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pikis avatar
  Pikis 27/06/2012 13:54:23

  Έχεις ακούσει για τις φατρίες στην Ινδία; Κάτι τέτοιο ισχύει και στην Ελλάδα. Ο μπάρμπας από την Κορώνη είναι καμιά φορά πατέρας (ή μάνα).

  Το ίδιο ισχύει με τους πολιτικούς, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, λαϊκές αγορές και ποιος ξέρει πόσα επαγγέλματα είναι κλειστά μόνο για τους "άλλους".

  Κληρονομικό χάρισμα!

  Αγαπητέ πατέρα,
  το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιάσεις τον βουλευτή σου (δεν έχεις; κακό του κεφαλιού σου!) να πιάσει τον υπουργό, να περάσει μια τροποποιησούλα για μια νύχτα ώστε να πάρεις το μαγικό χαρτάκι και να ανοίξεις το μαγαζί στην κόρη.
  Τόσα χρόνια Έλληνας, δεν έμαθες πως να κάνεις "νόμιμα" τις δουλειές σου;
  Φταίει και η κόρη σου όμως.
  Αντί να πάει να γραφτεί στη νεολαία, να κολλήσει αφίσες, να βαρέσει 3.000.000 παλαμάκια στα συνέδρια και να βολευτεί από την πίσω πόρτα στο δημόσιο, πήγε και σπούδασε. Μα, είναι πράγματα αυτά; Δεν την ορμήνευσες;

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Pikis 27/06/2012 22:51:06

   Όχι, αγαπητέ Pikis,
   Άλλο είναι το ερώτημα :
   "ξόδεψα ένα σωρό λεφτά για να σπουδάσει η κόρη μου φαρμακοποιός. Πήρε το πτυχίο και το κορνιζώσαμε στον τοίχο"
   Έχεις την καλοσύνη να μας πεις σε ποιο κράτος τα ξόδεψες ;;;;;;
   Γιατί, αν τα ξόδεψες στην Ελλάδα, όπου η κόρη σου πέρασε στο Πανεπιστήμιο με διαγωνισμό και τα κατάφερε,
   θα υποκλιθώ στο μαράζι σου και θα διαμαρτυρηθώ μαζί σου !
   Αν όμως ξόδεψες τα λεφτά σου σε καμιά Ρουμανία, σε καμιά Ιταλία, σε καμιά Βουλγαρία και πάει λέγοντας,
   για να γίνει ...ΜΕ Τ Ο ΣΤΑΝΙΟ επιστήμονας και να καπελώσει τα ....κοροΐδα , που .........ο πατέρας τους δεν είχε να ξοδέψει,
   τότε : ντροπή σου !!!!!
   Που έχεις το θράσος να παραπονείσαι κι από πάνω !!!!
   Και αυτά από κάποιον που έζησε στο πετσί του όλη τη χαβούζα των ....λαθρο-επιστημόνων της βδελυγμίας : " ο μπαμπάς έχει λεφτά" και ξοδεύει για να σπουδάσω !!!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Παύλος 27/06/2012 23:15:50

    Αν και θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τη συλλήβδην απαξίωση όσων σπούδασαν στο εξωτερικό (υπάρχει κόσμος που έφαγε χρόνια στο ΔΙΚΑΤΣΑ και μετέπειτα ΔΟΑΤΑΠ της μίζας και των ερωτήσεων που δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε οι καθηγητές), θα συμφωνήσω με την νοοτροπία πολλών γόνων που έρχονται με μπατσελορόχαρτα από τας Ευρώπας και μας κουνάν επιδεικτικά το δάκτυλο. Και θα πάω ένα βήμα περαιτέρω το σκεπτικό σας. Όπως εσύ που έχεις προφανώς το κασέρι να ανοίξεις φαρμακείο στο καμάρι σου κόπτεσαι για τις άδειες, γιατί να μην έρθει αύριο ο γιος του φτωχού και να πει "δώστε άδειες στα supermarket να πουλάνε φάρμακα για να βρω δουλειά κι εγώ"?

   • Στην Ελλάδα avatar
    Στην Ελλάδα @ Παύλος 28/06/2012 01:04:56

    Δεν κατανοώ την επιθετικότητά σου. Σε έθιξε προσωπικά
    το κειμενό μου; Την αποψη μου έξέφρασα, το παράπονο αν θέλεις ενός πατέρα που μάτωσε να σπουδάσει το παιδί του
    όπως και πολλοί άλλοι. Αφού ζητάς απάντηση να σου τη δώσω. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σπούδασε η κόρη μου. Σήμερα δουλεύει σε τοστάδικο και αισθάνομαι υπερήφανος που παλεύει για το μεροκάματο. Λυπάμαι για την πολιτεία που
    ξεχωρίζει τους πολίτες της σε προνομιούχους και μή. Ντρέπομαι για την πολιτεία των κλειστών επαγγελμάτων.
    Θλίβομαι για τις κυβερνήσεις που δεν τολμούν να διορθώσουν τις συντεχνιακές στρεβλώσεις.

    • Στην Ελλάδα avatar
     Στην Ελλάδα @ Στην Ελλάδα 28/06/2012 01:07:57

     ΥΓ Στα οσα γράφει ο Παύλος αναφέρομαι

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Στην Ελλάδα 28/06/2012 11:48:12

      Όπως είναι εύκολο να κατανοήσεις σε καλύπτω απόλυτα με την φράση μου: "Γιατί, αν τα ξόδεψες στην Ελλάδα, όπου η κόρη σου πέρασε στο Πανεπιστήμιο με διαγωνισμό και τα κατάφερε,
      θα υποκλιθώ στο μαράζι σου και θα διαμαρτυρηθώ μαζί σου !"
      Νομίζω ότι δηλώνει καθαρά το σεβασμό μου και την συμπάθειά μου !
      Συνεπώς, εξίσου αυτονόητο είναι ότι η συνέχεια - που πράγματι είναι επιθετική- απλούστατα δεν σε αφορά ! Δεν σε αγγίζει !
      Και είναι ολοφάνερο ποιους αφορά:
      Εκείνους που κλαψουρίζουν γιατί δεν βρίσκουν θέση για να ...ταχτοποιηθούν τα παιδιά τους, που επέλεξαν να γίνουν με το στανιό, όπως αναφέρω,επιστήμονες σε τριτοκοσμικά πανεπιστήμια.
      Δεν καταφέρομαι (και εδώ απαντώ και στον TopGunZ) κατά οιουδήποτε σπούδασε στο εξωτερικό. Αλλοίμονο . Υπάρχουν επιστήμονες ανώτεροι από μας που σπουδάσαμε εδώ. Υπάρχουν και κάποιοι, που ήταν πραγματικά άριστοι και ατύχησαν δύο και τρεις φορές να μπουν σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτοί όμως, πιστέψτε με, είναι πολύ λίγοι. Η πλειοψηφία αφορά "πορφυρογέννητα", καλομαθημένα παιδάκια, αριστοκρατο - τεμπέληδες , που με τα λεφτά του μπαμπά στην κυριολεξία αγόρασαν πτυχία και ήρθαν εδώ να πάρουν - ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ - τις θέσεις των Ελληνόπουλων σαν την κόρη σας, που με μόχθο, με ιδρώτα και με αξία πήραν εδώ το πτυχίο τους και δεν βρίσκουν στον ήλιο μοίρα, καθ ' όσον, εκτός των άλλων, τα άτομα αυτά είναι συνήθως θρασύτατα, καπάτσα, πραγματικοί γύπες στο κυνήγι των θέσεων κάθε είδους!
      Έχω πολύ μεγάλη πείρα και φρικ΄τη εμπειρία επ 'άυτού !
      Κατάλαβες τώρα με ποιυς και γιατί θυμώνω;;;;; Στην πραγματικότητα, πρώτος εσύ πρέπει να θυμώσεις με αυτή την κατάσταση . Όταν οι θέσεις που δικαιολογούνται για κάποια Σχολή είναι 100 και έρχονται από το εξωτερικό 700, πώς να βρει θέση η κόρη σου ;;;;;

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Παύλος 28/06/2012 12:22:45

      Επί τη ευκαιρία:
      Επίτρεψέ μου να σε συγχαρώ θερμότατα, αγαπητέ "Στην Ελλάδα"και σένα και την κόρη σου και πίστεψέ με ότι την θαυμάζω για το ότι εργάζεται στο τοστάδικο και αισθάνεται περήφανη γιαυτό! Υποκλίνομαι με συγκίνηση σε τέτοιους αγωνιστές της ζωής! Μακάρι να μπορούσες να φανταστείς πόσο ειλικρινά στο λέω !

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Παύλος 28/06/2012 12:25:03

      Αυτοί οι τύποι έχουν ένα φοβερό τρόπο δικτύωσης. Μπορεί να "σπούδασαν" π.χ σε polytechnics της πλάκας ή σε πανεπιστήμια δευτεράντζες ανα τας Ευρώπας και επειδή έχουν άκρες, πάνε φυτευτοί σε ηγετικές θέσει σε εταιρείες ς και το παίζουν managers ή engineers, αλλά υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο με φοβερό τρόπο. Ο νεποτισμός και η μετριοκρατία δεν είναι μόνο προνόμιο του δημοσίου. Παρεούλες και εξυπηρετήσεις γίνονται και στον ιδιωτικό.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Γιάννης Φαίλτωρ 28/06/2012 12:36:14

      Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/06/2012 14:00:03

  Οι κάγκουρες με τις κληρονομικές - συμπεθέρικες - κουμπαρικές κάστες είναι παντού, σε όλα τα "ευγενή" επαγγέλματα.
  Κάντε ένα τσεκ να δείτε πόσοι καθηγητές Ιατρικής όλων των βαθμίδων στα πανεπιστήμια είναι συγγενείς μεταξύ τους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ο Θείος 27/06/2012 14:13:51

   Δεν ανήκω σε αυτή την τάξη αλλά έχω να πω ένα. Έτσι όπως τα έχουν κάνει αν κάποιος δεν προετοιμαστεί από το πρώτο εξάμηνο δε μπορεί να γίνει καθηγητής. Αυτό δεν το ξέρει κανείς, κι αν το ξέρει δεν έχει άνθρωπο να τον καθοδηγήσει. Ένας που έχει γονέα καθηγητή θα τον καθοδηγήσει ο πατέρας του. Το ότι ο πατέρας είναι καθηγητής δε σημαίνει ότι ο γιος είναι στόκος. Αντίθετα μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που ακολουθούν τα βήματα του πατέρα τους είναι καλύτεροι από άλλους.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ anonymous 27/06/2012 15:54:37

    Παλιά ιστορία αυτή η "καθοδήγηση", και δεν είναι μόνον από γονείς προς τέκνα. Έχουμε και τα ανήψια.
    Λατινικά nepos, nepotis
    Ρουμανικά nepot
    Ιταλικά nipote
    Αγγλικά nephew.
    Αλλά η μεγάλη εξάπλωση γίνεται με συμπεθέρια, μπατζανάκηδες, κουμπάρους κτλ.
    Άστα καλύτερα, έχω μάτια και βλέπω.

 3. anonymous avatar
  anonymous 27/06/2012 14:06:12

  Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι ρυθμιζόμενο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στη γειτονιά μου, εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη, έχει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο ένα φαρμακείο. Νομίζω ότι είναι αρκετά.

  Σε επαρχίες υπάρχουν θέσεις αλλά δεν πάει κανείς.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ anonymous 27/06/2012 20:48:21

   Τότε να μην εισάγονται μάταια πληθώρα υποψήφιων ανέργων φοιτητών φαρμακευτικής... κοροϊδία είναι γι' αυτόν που σπουδάζει.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ αποκατάσταση 27/06/2012 21:12:30

    Να σας πω, με την ξεφτίλα του κλάδου στην Ελλάδα, να βλέπουν μια τόσο σημαντική επιστήμη σαν ανωτάτη μπακαλική, ίσως και να έπρεπε να είναι έτσι.

  • Morgana avatar
   Morgana @ anonymous 04/07/2012 12:05:41

   Ρυθμιζονται απο την πολιτεια (και οχι προστατευονται) για το καλο του κοινωνικου συνολου, και οχι για το καλο μιας συντεχνιας. Για να γινω πιο κατανοητος θα σας πω το εξης απλο. Αν στη Θεσσαλονικη ανοιξουν αλλα 100 φαρμακεια, το συνολο του πληθυσμου της Θεσσαλονικης ουτε που θα νοιωσει την διαφορα. Τι 1000, τι 1100; ουτως ή αλλως σε καθε τετραγωνο εχει κι ενα, αν οχι περισσοτερα φαρμακεια. αν ομως ανοιξουν 100 φαρμακεια σε 100 χωρια των 500 κατοικων, που δεν εχουν φαρμακεια, τοτε 50.000 πολιτες, θα αποκτησουν αμεση προσβαση στην φαρμακευτικη περιθαλψη. Υπερεκτιματε τη δυναμη της "καστας", της "συντεχνιας" των φαρμακοποιων. Σιγα μην εχουν την δυνατοτητα να φτιαχνουν νομους για να προστατευσουν τα δικαιωματα τους. Εδω αλλα κι αλλα αυτονοητα δεν μπορεσαν να πετυχουν, θα πετυχαιναν αυτο αν δεν υπηρχε καποιο κοινωνικο οφελος. μονο σε κατι τριτοκοσμικες χωρες το λειτουργημα του φαρμακοποιου δεν διεπεται απο καποιους βασικους κανονες. Αλλα ετσι ειμαστε εμεις οι Ελληνες. Οταν κατι αφορα εμενα προσωπικα, δεν μ ενδιαφερει τι ειναι σωστο και τι ειναι λαθος. Εγω να ειμαι καλα. εγω να βολευτω, κι ας χρειαστει να ριξω λασπη σε ολοκληρο τον κλαδο, μερος του οποιου θελω ομως να γινω. οπως πιο παλια ολοι βριζανε το δημοσιο, κι ολοι θελανε να μπουνε εκει, ετσι και τωρα. Μονο που οπως και το δημοσιο, τωρα πια δεν ειναι ο καλυτερος εργοδοτης, ετσι και τα φαρμακεια παψανε προ πολλου να αποφερουν τα τεραστια κερδη που νομιζουν καποιοι. Εχετε μεινει στο 1990, κι εχουμε 2012. Πιστεψτε με εχει αλλαξει τελειως το τοπιο....

   • ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ avatar
    ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ @ Morgana 23/07/2012 13:36:58

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΡΓΚΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ Η ΟΧΙ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ?

 4. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 27/06/2012 14:09:04

  Γνωρίζει κανείς ότι στη Γερμανία όλα τα ιατρικά επαγγέλματα υπόκεινται σε πληθυσμιακό περιορισμό; Δε σχολιάζω αν είναι σωστό ή λάθος. Προφανώς είναι τρόπος προστατευτισμού. Από τη μία θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο ότι πρέπει να είναι όλα ανοικτά κι ας αποφασίσει η αγορά ποιόν θα υποστηρίξει και ποιόν όχι κι από την άλλη γιατί δε δοκιμάζει η κόρη του να ανοίξει κάπου όπου υπάρχει έλλειψη, ίσως κάποιο νησί ή κάποια "απομακρυσμένη" επαρχιακή γωνιά;

  Πάντως τα επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν και να μπορεί ο επαγγελματίας να λειτουργήσει άμεσα την επιχείρησή του με τους απαραίτητους ελέγχους να γίνονται εκ των υστέρων. Δυστυχώς είμαστε φαιδρό κράτος, αν έχουμε κράτος δηλαδή....

 5. sam avatar
  sam 27/06/2012 14:16:11

  αρθρογράφος ????

 6. Μάκης avatar
  Μάκης 27/06/2012 14:21:03

  Συγγνώμη, αλλά πού πας, κοπέλλα μου, ξυπόλητη στα αγκάθια;
  Πριν "ακολουθήσεις το όνειρό σου" κάνε και μια έρευνα αγοράς... κάνε κι έναν έλεγχο της πραγματικότητας!
  Δεν σου φταίει κανένας κύριε πατέρα φαρμακοποιού, που η κόρη σου δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο. Ας τα σκεφτόσασταν αυτά πριν η κόρη σου "ακολουθήσει το όνειρό της".
  Δεν θα γίνουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί από αφεντικά τού εαυτού τους που είναι, λούμπεν προλεταριάτο του Καρφούρ και του Λιντλ για να μπορέσει να δουλέψει η κόρη σου.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μάκης 27/06/2012 15:51:19

   Δεν είναι απάντηση αυτή. Όλα τα επαγγέλματα εμφανίζονται κορεσμένα. Η οικονομία έχει καθίσει. Δε μπορείς να λες στον άλλο μη σπούδαζες.

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ anonymous 27/06/2012 16:46:33

    Εδώ που τα λέμε δεν γνωρίζω κανένα νέο παιδί που έγινε φαρμακοποιός επειδή του άρεσε, οι περισσότεροι ακολούθησαν το επάγγελμα αυτό επειδή ήταν οι γονείς τους ή οι παππούδες τους. Το να επιλέξει κάποιος να γίνει φαρμακοποιός γνωρίζοντας τα υπέρ και τα κατά του επαγγέλματος είναι άλλη ιστορία. Στη συγκεκριμένη ιστορία όμως παίζει ρόλο εάν το παιδί πέρασε τυχαία στη σχολή (βάσεις, μηχανογραφικό) ή εάν είχε τη δυνατότητα να την επιλέξει ξεκάθαρα σπουδάζοντας σε μια άλλη χώρα. Στη τελευταία περίπτωση φταίμε και οι γονείς...και ο νοών νοείτω. Στο τέλος δεν είναι αυτοσκοπός του φαρμακοποιού να γίνει έμπορος φαρμάκων και καλλυντικών αλλά θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του και στις φαρμακοβιομηχανίες...

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ Μάκης 27/06/2012 20:50:28

   Και ο κλήρος πέφτει ....
   ποιος θα φαγωθεί...

   Αυτή πάντως είναι η λογικής της κληρονομικότητας του επαγγέλματος που δεν ισχύει παντού και όχι της αξιοκρατίας.

 7. blue nile avatar
  blue nile 27/06/2012 14:22:34

  Άλλο πράγμα η κατάργηση κάποιων σκανδαλωδών προνομίων και άλλο η πλήρης απελευθέρωση.
  Στο νομό Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή υπάρχουν πιο πολλά φαρμακεία από όσα σε όλη την Αυστρία.
  Η πλήρης απελευθέρωση δεν είναι λύση για το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Είναι διάλυση.
  Θα φτάσουμε σε σημείο να πουλιούνται φάρμακα σε υπεραγορές με χρησιμοποιούμενους υπαλλήλους πτυχιούχους ΙΕΚ και μισθούς 700 ευρώ το μήνα.
  Τότε είναι που θα χάσουν όλοι οι φαρμακοποιοί τα μαγαζιά τους...
  Τι πρέπει να γίνει
  1) Διατήρηση των πληθυσμιακών και γεωγραφικών κριτηρίων. Ίσως με κάποια ορθολογική μικρή ελαστικοποίηση τους.
  2) Κάθε φαρμακοποιός να μπορεί να έχει τα δικαιώματα της άδειας του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότηση του το οποίο μπορεί να οριστεί ανάλογα με την περίπτωση. Μόνο αυτός κανένας άλλος. Πέραν τούτου να μην έχει κανένα δικαίωμα χρήσης της . Ούτε να την μεταβιβάζει ούτε να την επινοικιάζει. Τίποτα.
  3) Με το πέρας λήξης της αδείας παύει να ισχύει. Ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης για το ποιος ή ποια θα πάρει νέα άδεια. Εδώ πρέπει να πέσει πολλή μελέτη για το δικαιότερο σύστημα εξέτασης ή μοριοδότησης των υποψήφιων νέων φαρμακοποιών. Καλό θα'ταν να προσμετράται ο βαθμός πτυχίου και τα μεταπτυχιακά αλλά μετά φοβάμαι τις αδικίες.
  Οι πρώτοι κατά σειρά θα αποκτούν τις άδειες των φαρμακείων που χηρεύουν.
  Πανελλαδικά ή τοπικά.
  Οι νόμοι να ισχύσουν αναδρομικά για κάποιο διάστημα.
  Δηλαδή να παύσουν κάποιες αδικίες

  Πριν 30 χρόνια περίπου ο Ανδρέας είχε πει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε μόρφωση και όχι θέσεις εργασίας. Ακούγεται κυνικό όμως είναι η πραγματικότητα.
  Δυστυχώς ισχύει. Όταν περάσαμε πολυτεχνείο ξέραμε όλοι οι συμφοιτητές ότι ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό από μας θα πρέπει να κάνει άλλη δουλειά μετά το δίπλωμα. Ή θα μεταναστέψει.

  Ποτέ δεν επιχειρήθηκε σύνδεση των κοινωνικών αναγκών με τον αριθμό εισακτέων.

  Προσωπικά είμαι υπέρ και άλλων περιορισμών σε πολλά άλλα επαγγέλματα.
  Παράδειγμα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα ΚΥΕ.
  Στη Γερμανία ήδη υπάρχουν περιορισμοί με το σκεπτικό ότι αν ανοίξουν πολλές ταβέρνες σε μια περιοχή λόγω του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθεί θ'αρχίσουν να πουλάνε αμφίβολης ποιότητας φτηνά τρόφιμα για να ανταπεξέρθουν στον ανταγωνισμό ή στη μειωμένη κίνηση. Με αρνητική επίδραση στη δημόσια υγεία.

  Εδώ συρικνώνοντας ανελέητα την απασχόληση στη παραγωγή μπροστά στο κίνδυνο δημιουργίας στρατιών ανέργων, αφέθηκαν τελείως ανοικτά επαγγέλματα που έπρεπε να μην είναι τελείως ελεύθερα.

  Η πικρή αλήθεια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ blue nile 27/06/2012 14:40:51

   Συμφωνώ απολύτως με τις δύο τελευταίες παραγράφους. Καταντήσαμε μια απέραντη καφετεριοχώρα, όπου το άνοιγμα "μαγαζιού" έγινε η εύκολη λύση για εύκολο κέρδος. Με όλα τα συμπαρομαρτούντα: αυθαίρετη κατάληψη δημόσιων χώρων σε βάρος των πεζών, διαφθορά ελεγκτικών μηχανισμών των δήμων, αλλά κυρίως η καλλιέργεια (ιδιαίτερα στη νεολαία) της "κουλτούρας του καφέ", που είναι κουλτούρα οκνηρίας, φυγοπονίας και πνευματικής αφασίας.

  • cummulus avatar
   cummulus @ blue nile 27/06/2012 15:43:44

   Οἰ ταβέρνες δέν χρειάζεται νά εἶναι πολλές γιά νά σερβίρουν σαβούρες. Κάλλιστα θά μπορούν νά σερβίρουν σαβούρες καί οἱ λίγες ταβέρνες, μέ τό σκεπτικό ὅτι δέν ἔχουν μεγάλο ἀνταγωνισμό. Ἄρα τό πρόβλημα εἶναι στούς ἐλεγκτικούς μηχανισμούς πού πρέπει ν΄αφαιρέσουν ἄμεσα καί διά παντός τήν ἄδεια λειτουργίας της ταβέρνας, ἄν σερβίρει γάτες Εἴτε αὐτές εἶναι λίγες εἴτε πολλές. Ἀπό ἐκεῖ καί μετρά, ἀναλαμβάνει ὁ μέγας κριτής τῆς ἀγορᾶς, ὁ πελάτης.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 27/06/2012 14:27:05

  Μην ανησυχείτε. Οσονούπω χιλιάδες φαρμακοποιοί θα κλείσουν και θα οδηγηθούν στην εξαθλίωση αφού έχουν φεσωθεί μέχρι το λαιμό στις τράπεζες για να κάνουν τον ιδιότυπο δανειστή ενός κράτους-μπαταχτσή που δεν τους πληρώνει. Οπότε, θα απελευθερωθούν οι άδειές τους...

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 27/06/2012 15:16:52

  Δηλαδή ο χημικός, ο φυσικός και ο μαθηματικός ανοίγουν χημείο, φυσικάδικο και μαθηματική λέσχη? Ο βιολόγος ζωολογικό κήπο να υποθέσω και ο δασολόγος... δάσος. Φυσικά και πρέπει να καταπολεμηθεί το αλισβερίσι στις κρατικές άδειες, είναι ανήθικο και ασύμφορο (διακίνηση μαύρου χρήματος), αλλά δε θα το κάνουμε και μπάτε σκύλοι αλέστε. Ειδικά αυτό με τους φαρμακοποιούς ρε να πάρει μου βαράει στα μηνίγγια. Δηλαδή ο 18χρονος μπαίνει στη φαρμακολογία με όνειρο να γίνει σπουδαγμένος μπακάλης? Γιατί δεν έχω ακούσει ΕΝΑΝ νέο φαρμακοποιό ή τον πατέρα του να διαμαρτύρεται για την ανυπαρξία έρευνας και ανάπτυξης ή μεγάλων εταιρειών καλλυντικών/φαρμακευτικών/κλπ?

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ TopGunZ 27/06/2012 15:56:42

   Φαρμακο-ποιός ήταν κάποτε ένας που έφτιαχνε συνταγές. Τώρα απλώς είναι μια εμπορική δραστηριότητα.
   Δυστυχώς αντί να προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα επιζητούμε πάντα από το κράτος να μας επιλύσει το προσωπικό μας ζήτημα. Το πως μπορεί να ρυθμιστεί μια τέτοια αγορά δεν είναι δύσκολο. Το τι θα σπουδάσει όμως ο καθένας δεν του εγγυάται ότι θα αποκατασταθεί επαγγελματικά ντε και καλά. Αυτό είναι αδύνατο να το καταλάβουμε. Σε μια κορεσμένη αγορά μιας ειδικότητας, όταν εισέρχονται και άλλοι δεν καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα; Αλλά η αφασία που μας δέρνει σαν κονωνία συν τα στερεότυπα που κουβαλάμε μας οδηγούν σε "κλειστό τρόπος σκέψης". Αυτός πρέπει να ανοίξει.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ TopGunZ 27/06/2012 15:59:42

   Το πιο ουσιαστικο σχολιο θεωρητικα φαρμακοποιος ειναι επιστημονας οχι διακινητης φαρμακων και καλλυντικων υπαρχει και η ερευνα και η βιομηχανια σαν επαγγελματικη δραστηριοτητα εκτος απο τη φαρμακομπακαλευτικη.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ TopGunZ 27/06/2012 16:00:15

   Κάποτε που είχε μπει ένας φίλος μου στην βιομηχανική, η γιαγιά του χάρηκε, διότι θα σπούδαζε και θα γίνονταν ... βιομήχανος!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ TopGunZ 27/06/2012 16:12:03

   TopGunZ και επόμενοι: Σωστό το επιχείρημά σας. Στις υπάρχουσες συνθήκες η επιστήμη της φαρμακευτικής, ως επιστήμη απαξιώνεται σε οικονομικά-κοινωνικά "ταπεινή" δραστηριότητα (όπως ο δάσκαλος ή ο καθηγητής φιλόλογος ή φυσικός ή τελευταία ο αρχιτέκτονας). Απομένει ως "κοινωνικά ανώτερη" η δυνατότητα να έχεις φαρμακείο ως επιχείρηση.
   Το να υπάρχουν "προστατευμένες" και "μη προστατευμένες" επιχειρηματικές ή ελευθεροεπαγγελματικές ιδιότητες είναι το πρόβλημα. Η επιστήμη είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η επιστήμη συμπαρασύρεται στον παραλογισμό από την παράλογη διάκριση σε προστατευμένες ή μη δραστηριότητες.
   Το να έχεις φαρμακείο, ταξί, συμβολαιογραφείο, βενζινάδικο, αχόρταγο, βυτίο ή άλλο ΔΧ είναι προστατευμένη δραστηριότητα.
   Το να έχεις αρχιτεκτονικό, στατικό ή τοπογραφικό γραφείο, να διδάσκεις ως ιδιώτης καθηγητής αρχαία ή βιολογία, ν' ανοίξεις πιτσαρία ή ταβέρνα, δεν είναι προστατευμένες ιδιότητες.
   Ο παραλογισμός είναι εκεί. Όχι στο τι σπούδασες ή δεν σπούδασες.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ο Θείος 27/06/2012 16:33:53

    Δε διαφωνούμε ουσιαστικά, απλά εγώ ξεχωρίζω το προστατευόμενος από το ελεγχόμενος. Οι πρώτοι κλάδοι που αναφέρεις είναι δυστυχώς προστατευόμενοι, οι δεύτεροι είναι, επίσης δυστυχώς, μη ελεγχόμενοι. Ο μη ελεγχόμενος ανταγωνισμός συνήθως οδηγεί στην κατακρεούργηση των μικρομεσαίων και στην ευημερία των τρωκτικών ανάμεσα στους επιζήσαντες μεγάλους παίκτες. Ο προστατευτισμός από την άλλη δημιουργεί κάστες στις οποίες η μικρομεσαία και ατομική επιχειρηματικότητα προστατεύονται μεν, αλλά εγείρει θέματα δικαιωμάτων συμμετοχής στην αναδιανομή του πλούτου μέσω αυτών των δραστηριοτήτων. Αυτό που θα πω το θεωρώ πολύ σημαντικό: πρέπει η αγορά να οριοθετείται και να ελέγχεται (όχι χειραγωγείται, μην μπερδεύετε τους όρους) με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται η ανάπτυξη και λειτουργία μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρήσεων περισσότερο από τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις και σε συνδυασμό με τις πολύ μεγάλες. Έτσι διαχέεται καλύτερα ο πλούτος (έναντι της επικράτησης των πολυεθνικών), αλλά και οι δαπάνες (σε σχέση με πολλές πολλές μικρές και ατομικές επιχειρήσεις).

  • METALON avatar
   METALON @ TopGunZ 04/07/2012 21:54:39

   Ο βιολόγος σε ζωολογικό κήπο ... Λάθος φίλε μου, τα μπερδεψες με τον κτηνίατρο [Μην ξεχνας οτι στην Αγγλία και στις ΗΠΑ το φαρμακείο (the chemist's, δηλαδή το στέκι του χημικού ) είναι μια γωνια στο σουπερμαρκετ, άσχετα που στην Ελλάδα το φαρμακείο είναι σουπερμαρκετ ]

   Οι Βιολόγοι έχουν ενεργό ρόλο στον τομέα Υγείας. Ειδικότερα με βάση το νόμο :

   Οι Βιολόγοι ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων (άρθρο 56 παρ.2 του νόμου 2071/15-7-92). Οι Βιολόγοι μπορούν να εργάζονται ως Ιδιοκτήτες-Διευθυντές Κλινικών Εργαστηρίων στην ΕΕ και στις ΗΠΑ (δημόσια ή ιδιωτικά), μετά από κατάλληλη μεταπτυχιακή ειδίκευση (πχ. MSc ή PhD στην Κλινική Βιοχημεία), ενώ στην Ελλάδα, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθεροι επαγγελματίες ( παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε., ν.2238/1994), οι Βιολόγοι μπορούν να εργάζονται σε εργαστήρια δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων (πχ. κλινικής βιοχημείας), στα οποία προάγονται μέχρι και το βαθμό του Διευθυντή του εργαστηρίου, οπότε ο Διευθυντής-Βιολόγος είναι υπεύθυνος και για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών (άρθρο 11 του νόμου 1397/83). Επίσης, οι Βιολόγοι εγγράφονται ως τακτικά-πλήρη μέλη ιατροβιολογικών-βιοιατρικών εταιρειών ή συλλόγων όπως η Πανελλήνια Ένωση Επιστημόνων Υγείας, η Πανελλήνια Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων, η Εταιρεία Κλινικής Βιοχημείας, ο Σύνδεσμος Ιατρικών Γενετιστών, η Διαβητολογική Εταιρεία, η Αντικαρκινική Εταιρεία, η Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρυνσης κ.α.

   ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:

   Α) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994 ) ως ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται: Όσοι ασκούν το επάγγελμα του γιατρού (…), βιολόγου κ.α. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ο Βιολόγος δύναται να ιδρύει (ή να μετέχει σε) ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών βιολογίας (πχ. μοριακής μικροβιολογίας, βιοχημείας, γενετικής, ανοσοβιολογίας κ.α.) ή ιδιωτικά ανεξάρτητα κέντρα (εργαστήρια) δοκιμών-αναφοράς-ποιοτικού ελέγχου με άδεια από το υπουργείο Εμπορίου. Β) ΟΔΗΓΙΑ 2004/23/ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 31ης Μαρτίου 2004 : “Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου πρέπει να είναι κάτοχος τεκμηρίου επίσημης εκπαίδευσης στον τομέα της ιατρικής ή των βιολογικών επιστημών, το οποίο χορηγείται με την ολοκλήρωση πανεπιστημιακών σπουδών


   Γ) Ειδική περίπτωση ιδιωτικού εργαστηρίου που διευθύνουν οι Βιολόγοι είναι το εργαστήριο ανάλυσης σπέρματος (σπερματολογίας) πχ. ως μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ( άρθρο 43α του Ν. 3190/1995 που τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 279/1993)

   ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ:

   Α) Οι Βιολόγοι ανήκουν σε αναγνωρισμένο ενιαίο κλάδο του ΕΣΥ σύμφωνα με τα άρθρα 40-44 του νομ.2591/21-8-97 και άρθρο 13 παρ.3 του νομ.2889/2-3-01. Β) Ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία των Νοσοκομείων, ισότιμα με τους άλλους επιστήμονες που την απαρτίζουν (άρθρο 56 παρ.2 του νόμου 2071/15-7-92). Γ) Εκλέγονται σε αυτόνομη θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων, βάση του άρθρου 2 παρ.16 του νόμου 3204/23-12-2003 ΦΕΚ 296Α΄ (εκλογή Επιστήμονα μη Ιατρού κατηγορίας ΠΕ) Δ) Εφημερεύουν ισότιμα με το υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό της Ιατρικής Υπηρεσίας στα τμήματά τους, έχοντας την πλήρη ευθύνη της ενεργούς εφημερίας τους και καλύπτοντας μόνοι τους επάξια τις επί 24ώρου αυξημένες ανάγκες όλων των κλινικών των Νοσοκομείων της χώρας (άρθρο 88 του νόμου 2071/15-7-92 ΦΕΚ 123 , άρθρο 13 παρ. 16 του νομ. 2889/2-3-01 και άρθρο 13 του νομ. 3204/2003 ΦΕΚ. 296). Ε) Με το άρθρο 11 του νόμου 1397/83 προβλέπεται ότι επιστημονικός υπεύθυνος του κάθε τμήματος δύναται να είναι Ιατρός ή άλλος επιστήμονας (δηλ. Βιολόγος ή Βιοχημικός) της Ιατρικής Υπηρεσίας που υπηρετεί στο τμήμα. Στ) Στην με Αρ. Απόφ. 5 της Ολομέλειας 125-1-89, του ΚΕΣΥ, <>, αναφέρεται ότι το επιστημονικό προσωπικό του Βιοχημικού, Ανοσολογικού, Αιματολογικού κλπ εργαστηρίου που αποτελείται εκτός από Ιατρούς και από Βιολόγους διεκπεραιώνει την αναλυτική διαδικασία, αξιολογεί και ελέγχει τα αποτελέσματα μέχρι και την αποστολή τους. Z) Στα ΔΗΜΌΣΙΑ εργαστήρια του ΙΚΑ τα σπερμοδιαγράμματα πρέπει να υπογράφονται από ιατρό μικροβιολόγο- βιοπαθολόγο ή και βιολόγο, αλλά όχι από ιατρό-γυναικολόγo.

   • METALON avatar
    METALON @ METALON 04/07/2012 21:57:09

    Ξεκάθαρα τιμώ τους φαρμακοποιούς και τον κλάδο τους, αλλά μην την πέφτετε στους βιολόγους άδικα.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 27/06/2012 15:40:14

  “Δεν μπορείς να επιλέξεις το Πως θα πεθάνεις ή, το Πότε. Μπορείς όμως ν’ αποφασίσεις το Πως θα ζήσεις. Τώρα.” ~Joan Baez: “Gracias a la Vida”

  H Zωή είναι Τέχνη!

  Oλ’ αυτά τα χρόνια που διδάσκω τους ανθρώπους το ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ να επιτύχουν στη ζωή τους, διαπιστώνω ότι ουσιαστικά, οι άνθρωποι, μοιράζουν την ύπαρξή τους σε δύο κύρια μέρη: (α) στη προσπάθεια δημιουργίας πλούτου και (β) στο υπόλοιπο της ζωής τους. Και με έντονο τον προβληματισμό σχετικά με τα δύο κρίσιμα αυτά θέματα, δηλαδή, τον πλούτο και τη προσωπική ζωή, νέα συμπεράσματα συνάγονται για το ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ οι άνθρωποι αυτές τις δύο τεράστιες έννοιες.

  Μέχρι προσφάτως, επικρατούσε η αντίληψη ότι σημαντική είναι η διαφορά μεταξύ των τρόπων χειρισμού της δημιουργίας πλούτου και της προσωπικής ζωής. Οτι δηλαδή, για την αντιμετώπιση αυτών των δύο κρίσιμων θεμάτων, οι άνθρωποι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ κυριολεκτικά, κόντρα στα κύματα.

  Ομως, αγαπητοί μου φίλοι, η δημιουργία πλούτου είναι απλά μαθηματικά.
  Ενώ, η ζωή, — Η Ζωή είναι Τέχνη!

  Ας θυμηθούμε για λίγο τα μαθητικά μας χρόνια. Πολλοί από εμάς, είχαμε επιλέξει τα μαθηματικά (θετικές επιστήμες), ενώ κάποιοι άλλοι πιθανώς, να είχαν επιλέξει και Τέχνη, επίσης.

  Και τώρα, ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τους αντίστοιχους τρόπους βαθμολόγησής μας, στις τελικές εξετάσεις. Στα μεν μαθηματικά, υπάρχει πάντα μόνο μία απάντηση. Και η απάντηση αυτή, είναι συγκεκριμένη. Είναι απόλυτη. Είναι η αδιασάλευτη πραγματικότητα, η χαραγμένη στη πέτρα. Τα μαθηματικά είναι επιστήμη. Είναι στερεότυπα. Είναι φόρμουλες. Και κάθε φορά, μπορούμε να γνωρίζουμε το μαθηματικό αποτέλεσμα, πριν αυτό συμβεί, ότι δηλαδή:
  10 x 10 φορές = 100 πάντα.
  30 ÷ 3 = 10 πάντα.
  7 + 7 = 14 πάντα.
  50-25 = 25 πάντα.

  Ομως, τι συνέβη με τη βαθμολόγηση του τελικού μας Εργου Τέχνης; Η Τέχνη, είναι κατά πολύ και κυρίως, υποκειμενική. "Η Ομορφιά", λένε, “είναι στο μάτι του θεατή." ("Beauty is in the eye of the beholder"). Για τη Τέχνη, Δεν υπάρχει μία και μόνη σωστή, μία και μόνη απάντηση, αντικειμενική.

  Ας θυμηθούμε το διαφορετικό στυλ πέντε παγκοσμίως γνωστών καλλιτεχνών:

  Peter-Paul Rubens: Ο επηρεασμένος από τον Michelangelo, ο υμνητής της Γυναικείας Oμορφιάς και της (με πλούσιες καμπύλες) Θηλυκότητας.

  Claude Μonet: Τα Ηλιοτρόπια (oil on canvas), το Σήμα Κατατεθέν ζωγραφικής αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη. Ο οποίος, με τη “νεκρή φύση” και συγκλονιστικό τρόπο, απεικονίζει το εφήμερο της ομορφιάς στο πέρασμα του χρόνου. “Impression Sunrise” (1872): € 9,8 εκατομμύρια η προσφορά αγοράς, για το συγκεκριμένο αριστούργημα ζωγραφικής.

  Pablo Picasso: "Οι πίνακές μου είναι σελίδες του ημερολογίου μου.. Το μέλλον, είναι αυτό το οποίο θα διαλέξει τις σελίδες που προτιμά.”

  Norman Rockwell: “Ο ζωγράφος της Αμερικής”, o καλλιτέχνης των 321 εξωφύλλων “Τhe Saturday Evening Post”, του πλέον δημοφιλούς περιοδικού, κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Παγκόσμια γνωστός για τις σειρές ζωγραφικής του: “Οι Τέσσερις Απαραίτητες Ανθρώπινες Ελευθερίες” (“Τhe Four Essential Human Freedoms”). Οι οποίες ενέπνευσαν τον 32Ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Franklin D. Roosevelt (1933–1945), στην Ομιλία του “The Four Freedoms.”
  (State of the Union, 06/01/1941): http://tinyurl.com/897cmr9
  (image credit: wikimedia.org/wikipedia/commons)

  "Στις μελλοντικές ημέρες που θα επιδιώξουμε να είναι ασφαλείς, προσβλέπουμε σ’ ένα κόσμο ο οποίος θα στηρίζεται στις Τέσσερις Απαραίτητες Ανθρώπινες Ελευθερίες:
  Η Πρώτη είναι, η Eλευθερία του Λόγου και της Εκφρασης, παντού στον κόσμο.
  Η Δεύτερη είναι, η Ελευθερία Λατρείας του Θεού, του κάθε ατόμου με τον δικό του τρόπο, παντού στον κόσμο.
  Η Τρίτη είναι, η Ελευθερία από την Ανέχεια, που σημαίνει εξασφάλιση μιας υγιούς ζωής, σε περίοδο ειρήνης, για τους πολίτες κάθε έθνους, παντού στον κόσμο.
  Η Τέταρτη είναι, η Ελευθερία από τον Φόβο, που σημαίνει μια παγκόσμια μείωση των εξοπλισμών, σε τέτοιο βαθμό και βάθος, έτσι ώστε κανένα έθνος να μην είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον κάποιας γειτονικής χώρας, οπουδήποτε στον κόσμο."

  Andy Warhol: Αμερικανός καλλιτέχνης, φωτογράφος, ζωγράφος και δημιουργός του κινήματος Pop-Art. Τα περίφημα έργα του εκτίθενται στο μοναδικό αμερικανικό μουσείο, το αφιερωμένο αποκλειστικά και μόνο σ’ αυτόν τον καλλιτέχνη, The Museum of Modern Art (MoMA): “Τhe Marilyn Monroe Gold Collection (1962)”, «Image & Αrt Creation», σε μεταξοτυπίες. “H μαζική παραγωγή T-Shirts με φωτογραφίες” (Αrt Print) των Elvis Presley & Jackie Onassis. Ο πολυβραβευμένoς για την ευρηματικότητά του, σχεδιασμός της κονσέρβας ντοματόσουπας Campbell (η ημερομηνία και υπογραφή Andy Warhol, στη περίφημη Συλλεκτική Παρτίδα #12 “Campbell's Soup Can (Tomato)”, τάραξε και άλλαξε τα μέχρι τότε άχρωμα δεδομένα Eμπορίας και Πωλήσεων Τροφίμων και Ποτών και τον έκανε ένα παγκόσμια γνωστό και περιζήτητο σχεδιαστή http://www.christies.com/lotfinder/lot_details.aspx?intObjectID=5371697

  Πέντε διαφορετικοί διεθνείς καλλιτέχνες και ένα διαφορετικό παγκόσμιο κοινό το οποίο κατά τη γνώμη και γούστο του αξιολογεί και αγοράζει τις ελκυστικές, πανέμορφες, τις διαφορετικές, τις υπέροχες καλλιτεχνικές “εκφράσεις”. Και είναι αυτές ακριβώς “οι εκφράσεις”, που έχουν τη δύναμη να κάνουν τη τέχνη, Τέχνη!

  “Και Πως λοιπόν, αυτό ταιριάζει με τη δημιουργία πλούτου και την οικοδόμηση της προσωπικής μας ζωής;” με ρωτούν. “Η δημιουργία πλούτου, βασίζεται στα μαθηματικά”, τους απαντώ.

  Αν π.χ. για τη συνταξιοδότησή σας, μπορείτε και φροντίζετε ν’ αποταμιεύετε κάθε μήνα, 1000 δολλάρια και να έχετε όφελος 7% τόκο ετησίως, επί 20 έτη, θα μπορείτε να γνωρίζετε πόσα χρήματα θα έχετε στη συνέχεια. Είναι απλά μαθηματικά. Οπως, αν π.χ. επενδύσετε στην αγορά ενός εμπορικού ακινήτου σημερινής εμπορικής αξίας 200,000 δολλαρίων με 3% ετήσια αύξηση της εμπορικής του αξίας, θα γνωρίζετε πόσο ακριβώς θα είσθε σε θέση να το πωλήσετε σε 10 χρόνια. Η ομορφιά των μαθηματικών, βασίζεται στη γνώση. Για να διευκολυνθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σύστημα “αυτόματου πιλότου”. Tα μαθηματικά, θα κάνουν για εσάς όλη τη δουλειά, κι εσείς, θα γνωρίζετε το τελικό μαθηματικό αποτέλεσμα.

  “Ωραία όλ’ αυτά, όμως με τη ζωή μας τι γίνεται;” με ρωτούν. “Η Ζωή είναι Τέχνη!”, τους απαντώ. Κι αυτή ακριβώς η Τέχνη, είναι η ομορφιά της Ζωής. Δεν γνωρίζουμε το ΠΩΣ, θα εξελιχθεί. Η Ζωή, όπως και η Τέχνη, συνεχώς αλλάζουν. Διαφορετικοί άνθρωποι δημιουργούν, εκπέμπουν μηνύματα και χρώματα διαφορετικά, επικοινωνούν και συμπεριφέρονται με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο ο οποίος δεν είναι συγκρίσιμος με κανέναν άλλο. Οταν κάνουμε λάθη, συνεχίζουμε να ζούμε έχοντας αισίως αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες απ’ αυτά. Και μπορούμε είτε οριστικά να τα διαγράψουμε, είτε ακόμα και να ζωγραφίσουμε νέες Εικόνες επάνω σ’ αυτά, στην άνω ή κάτω, στη δεξιά ή αριστερή γωνία του Πίνακα Λαθών μας. Μπορούμε να τα σβήσουμε όλα ή, μερικά, μπορούμε ν’ αλλάξουμε ολόκληρο το Τοπίο της Ζωής. Η Ζωή, όπως και η Τέχνη, είναι ιδιαίτερες και συνεχώς εξελίσσονται. Γι αυτό, κάτι το οποίο φαίνεται πολύ καλό για ένα άτομο, είναι εντελώς αδιάφορο, για ένα άλλο. Και είναι αυτές ακριβώς οι συνεχείς αλλαγές, εκφράσεις και πραγματικότητες οι οποίες κάνουν τη δύσκολη Ζωή, τόσο όμορφη, τόσο ελκυστική, τόσο ενδιαφέρουσα, τόσο άξια να τη ζούμε.

  Ενα ακόμα σημαντικό μάθημα, από το οποίο θεωρώ ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, είναι η χρησιμοποίηση των μαθηματικών και στη προσωπική ζωή, και όχι μόνο για τη δημιουργία πλούτου. Ο πλούτος, τα ακίνητα, χρειάζονται για να εξυπηρετούν τη δημιουργική ικανότητά μας και την ανάγκη μας να ζούμε άνετα τη ζωή μας. Ο Ιησούς, ο Μέγας Διδάσκαλος, είπε ότι η Ποιότητα Ζωής μας, δεν εξαρτάται από τα πλούτη και τα ακίνητά μας. Δεν είπε ότι δεν είναι καλά τα υλικά αποκτήματά μας. Είπε απλά, δεν μπορεί να γίνεται πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης, ο άφρων πλουτισμός.

  Επιτρέψτε μου λοιπόν, να σας ρωτήσω: Μήπως ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στα μαθηματικά σας, απ’ ό,τι στη Τέχνη της Ζωής σας; Βεβαίως και χρειάζεται να κάνετε τα μαθηματικά σας. Ολοι μας, χρειάζεται να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για τη δημιουργία πλούτου μας, για τη φροντίδα του εαυτού μας και της οικογενείας μας.

  Ομως, η Ζωή είναι Τέχνη! Και ο καμβάς της δικής σας Ζωής, με τι μοιάζει; Τι είδους Εικόνες ζωγραφίζετε; Τι είδους Αγγειοπλαστική; Τι είδους Aγάλματα; Τι είδους Γλυπτική, δημιουργείτε; Επενδύστε στον χρόνο σας για να σκεφθείτε. Απαντήσεις στον εαυτό σας για να δώσετε. Τολμηρές αποφάσεις για να πάρετε. Τα πιο λαμπερά χρώματα για να χρησιμοποιήσετε. Τη μία και μοναδική πολύτιμη Ζωή σας, το πιο όμορφο, το πιο τέλειο αριστούργημα (masterpiece) που μπορείτε ως άτομα να έχετε, να χαρείτε.

  Με λόγια απλά, κάνετε τα μαθηματικά σας, ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε στη Τέχνη της Ζωής σας!

  ~”Vitamins for the Mind” by Jim Rohn, America’s Foremost Business Philosopher
  (μτφρ: η Dimi)

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ η Dimi 27/06/2012 15:58:08

   Αχ βρε Dimi. Αχ...
   Σε ποιούς άραγε τα λες;

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ η Dimi 27/06/2012 21:04:15

   Ωραίο κείμενο.
   Βέβαια ακόμα και η επιχειρηματικότητα δεν είναι πάντα μαθηματικά μόνο αλλά και ένα τεράστιο ρίσκο (εξ' ου και το ενδιαφέρον της ιστορίας).
   Σαφώς βέβαια το να μάθεις να περνάς καλά είναι μεγάλη υπόθεση.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ αποκατάσταση 28/06/2012 00:43:24

    «Βέβαια ακόμα και η επιχειρηματικότητα δεν είναι πάντα μαθηματικά μόνο αλλά και ένα τεράστιο ρίσκο» Πολύ σωστά. Επειδή, μόνον όσοι τολμούν παταγωδώς ν’ αποτύχουν, είναι αυτοί που μπορούν να Θριαμβεύσουν! (Τhose Who Dare to Fail Miserably, Can Achieve Greatly!) Kι αυτό, επειδή με τη χρήση των Μαθηματικών, το ρίσκο μειώνεται, αποκτά όρια, γίνεται μετρήσιμο, ελεγχόμενο.

    «Σαφώς βέβαια το να μάθεις να περνάς καλά είναι μεγάλη υπόθεση» Ποιός είναι ο ορισμός του «να περνάς καλά;» Οσους κι αν ρώτησα, απάντηση δεν πήρα. Μήπως "ο χαβαλές" στις καφετέριες με τις ώρες έτσι, χωρίς πρόγραμμα; Μήπως τα greeklish και η αφόρητη αερολογία με μόνη κερδισμένη τη κινητή τηλεφωνία που με ανοησίες Θησαυρίζει; «Η Ζωή Είναι Τέχνη!», μιλάει για τη κατάσταση του "καμβά" της Ζωής μας (Τhe canvas, the fabric of our Life). Μιλάει για Εικόνες, για Ζωγραφική, Αγγειοπλαστική, για Αγάλματα, για Γλυπτική. Κατά τη γνώμη μου, το άρθρο απευθύνεται στους σύγχρονους Ελληνες και προτείνει τη χρήση των Μαθηματικών (Επιστήμη), στη (προφανώς χαμένη), Παγκόσμια Θαυμαστή Τέχνη, του Ελληνικού «Εὐ Ζῆν».

 11. Παντελης Κρ. avatar
  Παντελης Κρ. 27/06/2012 15:45:38

  Κατι λιγο ασχετο : Το οτι σπουδαζεις στη φαρμακευτικη δε σημαινει οτι θα πρεπει να ανοιξεις φαρμακειο ή να δουλεψεις σε φαρμακειο. Η φαρμακευτικη, και η χημεια γενικοτερα, ειναι σπουδεες επιστημες και δεν πρεπει να τις απαξιωνουμε με αυτο το τροπο . Αλλο η επιστημη αλλο η αγορα εργασιας . Δυστυχως στην Ελλαδα τα εχουμε ενωσει αυτα τα δυο .

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Παντελης Κρ. 27/06/2012 16:00:17

   Ακριβώς αγαπητέ, όπως λέω και πιο πάνω, δεν είναι δυνατόν να σπουδάζεις μια τόσο ενδιαφέρουσα επιστήμη με μοναδικό όνειρο να γίνεις λιανοπώλης!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Παντελης Κρ. 27/06/2012 16:15:12

   Υπάρχει και η φαρμακοβιομηχανία και η έρευνα. Στην Ελλάδα δε δίνουν λεφτά για τέτοια.

  • ζούκωφ avatar
   ζούκωφ @ Παντελης Κρ. 27/06/2012 16:23:37

   Αμερικανοί (ναι, αυτοί οι επάρατοι...) Σύμβουλοι στο ΥΠΕΧΩΔΕ την δεκαετία του '90 για το έργο του Μετρό έμεναν άναυδοι με την συνήθεια να αποκαλούμε στην Ελλάδα κάθε πτυχιουχο "επιστήμονα". Στην δική τους αντίληψη, ο μηχανικός, ο λογιστής κλπ ήταν "professionals" και όχι "scientists", τίτλος που ανήκε μόνο σε όσους έκαναν έρευνα. Νομίζω πως είχαν δίκιο...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ζούκωφ 27/06/2012 18:52:38

    Στον Αγγλοσαξωνικό χώρο, όταν αναφέρονται σ' αυτό που εμείς αποκαλούμε γενικά και αόριστα "επιστήμες", μιλούν για academic disciplines.
    Με τον σκέτο όρο Sciences, εννοούν συχνά μόνον αυτά που εμείς αποκαλούμε "φυσικομαθηματικές επιστήμες" (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, φαρμακευτική κτλ), χωρίς τις πολυτεχνικές (και ενίοτε χωρίς τις ιατρικές).
    Αυτές που αποκαλούμε "θεωρητικές επιστήμες" (φιλολογίες, νομικά, θεολογία, ιστορία, φιλοσοφία, παιδαγωγική, όλα τα περί τέχνης, κοινωνιολογικές και πολιτικές επιστήμες) είναι γενικά humanities. Έχουν διάφορα υποσύνολα από social sciences (ιστορία, κοινωνιολογία, γλωσσολογία κτλ), Law, arts, philosophy, religion κτλ.
    Από την άλλη έχουμε formal sciences και applied sciences. Στις τελευταίες περιλαμβάνονται η ιατρική, οι πολυτεχνικές επιστήμες, οι οικονομικές, οι παιδαγωγικές, των μέσων επικοινωνίας κτλ

 12. ΠΑΛΛΗΞ avatar
  ΠΑΛΛΗΞ 27/06/2012 16:48:49

  Σωστός ο στόχος του άρθρου σας κ. Γ.Χ.

  Δεν μας είπατε όμως και για την ταμπακέρα...
  Εξηγώ...
  Το κράτος συνεχίζει να εγγυάται στους φαρμακοποιούς περιθώριο κέρδους τουλάχιστον 35%!!! Με ένα φαρμακείο ανά 1.200 κατοίκους η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. (αναλογία φαρμακείων/κάτοικο)

  Δηλαδή σε ένα φάρμακο με χονδρική τιμή 1.000 ευρώ ο φαρμακοποιός κερδίζει 350 ευρώ, ενώ ο σουηδός φαρμακοποιός κερδίζει 15,5 ευρώ

  ΑΙΣΧΟΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ...να δω μετά πόσοι θα θέλουν να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ στο επάγγελμα του φαρμα-κλοπιού

  Πείτε μου άλλο επάγγελμα στον πλανήτη που το κράτος σου εγγυάται την κερδοφορία...το ζήτημα δεν ειναι αν είναι κλειστό επάγγελμα.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ ΠΑΛΛΗΞ 27/06/2012 19:40:12

   Μάλλον κάποιοι σχολιαστές δεν κατάλαβαν
   Κατ'αρχήν να πω οτι σέβομαι όλες τις απόψεις των σχολιαστών. Ελπίζω οτι και η δική μου άποψη θα γίνει σεβαστή ως απαραίτητο στοιχείο διαλόγου. Το επάγγελμα των φαρμακοποιών δεν είναι απλά κλειστό. Είναι λουκεταρισμένο. Είναι η απόλυτη πρόκληση προνομιακής αντιμετώπισης απο την πολιτεία. Οχι μόνον για τα πληθυσμιακά κριτήρια.
   Αυτό είναι το λιγότερο. Ενδεχομένως και άνευ σημασίας υπο την έννοια οτι η πολιτεία κρίνει οτι συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Η προνομιακή πρόκληση συνίσταται στο εξής: Όποιος πτυχιούχος φαρμακευτικής είναι γόνος φαρμακοποιού, με το κόλπο της συστέγασης συστήνει εταιρεία Ο.Ε
   με τον υπο συνταξιοδότηση γονέα. Βγαίνοντας στη σύνταξη ο γονέας αντί της αυτόματης διάλυσης της εταιρείας-καθώς δεν υφίσταται η Ο.Ε-και το κλείσιμο του φαρμακείου, έρχεται το κράτος και του δίνει την άδεια. Ο γόνος χωρίς να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ κληρονομεί φαρμακείο που
   έπρεπε να κλείσει. Απο την άλλη όποιος έχει λεφτά ακολουθεί την ίδια μέθοδο της συστέγασης, της εταιρείας Ο.Ε με τον υπο συνταξιοδότηση φαρμακοποιό με την διαφορά οτι πέφτει το πακέτο. Ποιοί αποκλείονται;
   Οι φτωχοί και μή γόνοι. Για τους οποίους σε κάποια απο τα σχόλια προτείνεται να πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές και γιατί όχι και στα βουνά. Είναι λογική αυτή; Δηλαδή επειδή η συντεχνία βολεύτηκε τα παιδιά των φτωχών πρέπει να φορτώσουν βαλίτσες; Και γιατί να μην πάνε οι γόνοι και οι παραλήδες με τις βαλίτσες στον ώμο; Φτωχοί, γόνοι και πλούσιοι δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα; Δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες διασφάλισης της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών
   για όλους; Πως μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά. Θελουν πληθυσμιακό κριτήριο οι φαρμακοποιοί; Να παραμείνει. Να κλείνει όμως το φαρμακείο
   με την συνταξιοδότηση και με αξιοκρατική αξιολόγηση - τον τρόπο να τον βρεί το κράτος-να δίνεται η άδεια λειτουργίας στο ίδιο σημείο σε όποιον
   πτυχιούχο έχει προτεραιότητα με βάση τις προυποθέσεις που θα θέσει
   η πολιτεία. Το θέλουν αυτό οι φαρμακοποιοί; Αμ δεν το θέλουν. Ξεβολεύονται οι γόνοι και σταματούν τα πιπικίνια.

   ΥΓ Καλοδεχούμενη κάθε απάντηση φαρμακοποιού

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 27/06/2012 19:54:22

    +1000

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 27/06/2012 20:33:33

    Για το θέμα της εκμετάλλευσης μέσω "πώλησης" κρατικής άδειας, μαύρα φυσικά, συμφωνώ μαζί σας. Για το θέμα των παιδιών όχι. Πρόκειται για επιχείρηση και όχι για θέση στο δημόσιο, οπότε ο πρώτος που θα έπρεπε να έχει δικαίωμα σε αυτήν είναι το παιδί αυτού που μόχθησε να στήσει την επιχείρηση. Οι επιβαρύνσεις που έχει στην Ελλάδα γονέας για να μεταβιβάσει περιουσία του, επιχείρηση κλπ στο παιδί του είναι το λιγότερο ανήθικες. Όταν μάλιστα υπονοείτε πως πρέπει να χάνει και την άδεια της η επιχείρηση, ενώ ο κληρονόμος έχει τα απαιτούμενα προσόντα, πάμε στην τρέλα.

    • αποκατάσταση avatar
     αποκατάσταση @ TopGunZ 27/06/2012 21:12:47

     Γιατί εξαιρείτε το δημόσιο;
     Άμα θαρρείτε ότι είναι δίκαιο αυτό τότε και τα παιδιά των στρατιωτικών που δεν έχουν κανένα μαγαζάκι έτοιμο σ' αυτή τη ζωή θα έπρεπε να έχουν bonus στην εισαγωγή των πανελληνίων. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως χάριν της ισότητας. Γιατί να μην βοηθιούνται και αυτά τα παιδιά; Και στο κάτω κάτω για ποια επιχείρηση μιλάμε, ποιο ρίσκο με τέτοια προστασία από το κράτος, και χαζός να είσαι βγάζεις λεφτά. Αρκεί να πληρώσεις την άδεια και να τελειώσεις μια Ρουμανία π.χ.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ αποκατάσταση 27/06/2012 21:18:14

      Γιατί ο στρατιωτικός δεν πλήρωσε για να στήσει το στρατόπεδο. Απλά.

  • Morgana avatar
   Morgana @ ΠΑΛΛΗΞ 04/07/2012 13:27:59

   ΠΑΛΛΗΞ δεν υπαρχουν φαρμακα αξιας 1000 ευρω που να χορηγουνται απο τα φαρμακεια. Σε ελαχιστα ακριβα που χορηγουνται απο ιδιωτικα φαρμακεια το κερδος δεν ειναι 35%, αλλα μεχρι προτινος 16%, και εδω και λιγο καιρο μολις 30 ευρω (αν ειναι πανω απο 200 ευρω η τιμη του).
   Αλλα και να το παμε στα 100 ευρω. Πιστεψε με δεν ειναι 35 ευρω το κερδος του φραμακοποιου στα 100 ευρω που μπαινουν στο ταμειο. Για να εχει τιμη λιανικη 100 ευρω ενα φαρμακο, η χονδρικη του δεν ειναι 65, αλλα 74 ευρω. Αν αμφιβαλλεις, κανε τα μαθηματικα. Αν βαριεσαι θα στα κανω, για να το καταλαβουν και οι αναγνωστες.
   65 χονδρικη x1,35 (κερδος) = 87,75 λιανικη.
   Για να βγει 100 πολλαπλασιαζεις το 74 x 1,35=99,90 γιατι το 35% μπαινει επι της χονρικης. μαλιστα εδω και λιγο καιρο το 35% εγινε 32,4%.
   Δηλαδη για να εχει λιανικη 100, εχει χονδρικη 100/1,324=75,52
   απο αυτα τα 25 ευρω που θεωριτικα μπαινουν στο ταμειο, ο ΕΟΠΥΥ κραταει κι ενα rebate (επιστροφη προς τα ασφαλιστικα ταμεια) μεχρι και 8% της συνολικης αξιας συνταγων. δηλαδη αντι για 100 ευρω που θεωριτικα μπηκαν στο ταμειο, ο ΕΟΠΥΥ μου δινει 92 ευρω (ενω το χω αγορασει 75,52 το θυμασαι ετσι;) διαφορα ουτε 17 ευρω. για το οποια θα πληρωσω ΦΠΑ και φορο εισοδηματος μεχρι και 40% . τι θα μεινει για το φαρμακειο; ουτε 10 ευρω. απο τα οποια θα πληρωσω και ενοικιο, και αλλα εξοδα. και ναι, κατι θα παρω και για μενα γιατι δουλευω ο ανθρωπος. εχεις καποια αντιρρηση? επειδη στην τηλεοραση οι δημοσιογραφοι λενε οτι τους πουνε οι απο πανω, κι αμα θελουν να λασπολογισουν εναν κλαδο, το κανουν με μεγαλη επιτυχια, δεν σημαινει οτι ετσι ειναι τα πραγματα. δεν χρειαζεται να πεις ψεματα. λες τη μιση αληθεια. 35% κερδος. και ξερουν οτι ο κοσμος θα καταλαβει "απο τα 100 που μπαινουν 35 βαζει τσεπη" και τους βολευει αυτο. Ειναι σαν να εισαι υπαλληλος και να παρινεις μισθο 2000 ευρω αλλα να σου κανω κρατησεις 1500 ευρω. τι με νοιαζει αν ακουγεται το 2000 πολυ, οταν ξερω οτι παιρνεις μονο 500 και ξερω οτι ειναι λιγα.
   ευτυχως που υπαρχει και το ιντερνετ και ακουγονται και καποιες αληθειες.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 27/06/2012 17:22:29

  Γιάννη, όταν χθες διάβασα τo επίκαιρo άρθρο "Βιταμίνες γιά το Μυαλό", η σκέψη και η καρδιά μου νοερά αγκάλιασαν τους συνέλληνες που υποχρεώθηκαν και ξενιτεύτηκαν, που εργάζονται και διακρίνονται και προοδεύουν στα πέρατα της γης, εκτός στη πατρίδα τους Ελλάδα βεβαίως, που τους διώχνει. Στην Ελλάδα, του "προοδευτικού" Ξένιου Δία, όπου όλοι οι καλοί λαθραίοι του πλανήτη γη, χωράνε. Kαι οι πλέον αδαείς, έχουν καταλάβει ότι αυτό το οποίο σήμερα στη πατρίδα μας συμβαίνει, είναι μία στοχευμένη, μακράς πνοής Εθνοκτονία, σε πλήρη εξέλιξη. Με τον "Γεννήτορα της Ελληνικής Καταστροφής", Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, ελεύθερο, ατιμώρητο και κυρίως, ανέμελο κι αμετανόητο γιά τις συμφορές που προκάλεσε, να άγεται και να φέρεται στα λονδρέζικα pubs, πίνοντας με τη κόρη του μπύρες. Το ρεπορτάζ δεν ανέφερε αν οι μπύρες τους είναι alcohol-free πράσινες. Μόνον όταν το ΑΓΟΣ ξεπλυθεί, η Ελλάδα και τα παιδιά της, θα ησυχάσουν.

 14. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 27/06/2012 18:20:26

  Βεβαίως υπερασπίζομαι να έχετε την ελευθερία να γράφετε ότι θέλετε, αλλά πιστεύω ότι είναι μέγιστο επικοινωνιακό λάθος η μόχλευση ενός θέματος που τα περασμένα χρόνια έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος με αποτέλεσμα στα 12000 φαρμακεία που υπήρχαν στη χώρα να προστεθούν και άλλα χίλια. Παγκόσμια πρωτοτυπία αναλογίας κατοίκων ανά φαρμακείο. Περισσότερα από τα περίπτερα. Στην Ιταλία π.χ. που έχουν αναλογία 4500 κάτοικοι/φαρμακείο τα φαρμακεία είναι επιχειρήσεις που μπορούν να αντέχουν πίστωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και για 6 μήνες εδώ πόσο να αντέξει το φαρμακείο περίπτερο.
  Όσον αφορά για το κλειστό του επαγγέλματος με την παραπάνω εικόνα τι να πω πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και όχι το θυμικό ορισμένων .Με" ανοιχτό" ή "κλειστό" το φαρμακείο το παιδί φαρμακοποιών που θέλει να δουλέψει ένα φαρμακείο πάντοτε θα κληρονομεί ,εφ όσον είναι και αυτός φαρμακοποιός το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ φαρμακείο των γονιών του. Το ζήτημα έχει εξαντληθεί και μαζί έχει εξαντληθεί λόγω ΕΟΠΥΥ και η βιωσιμότητα πολλών εκ των υπαρχόντων φαρμακείων.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 27/06/2012 19:51:57

   Κρίμα, θα πέσουν κι οι τιμές από τις ορφανές άδειες που λέει ο Γ.Χ. ....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 27/06/2012 22:32:51

   Δηλαδή, το δεοντολογικά ορθό είναι να καθυστερούν τα ασφαλιστικά ταμεία επί 6 μήνες να πληρώσουν; Και επ' αυτής της βάσεως να κρίνεται η "αντοχή" και άρα η "επιχειρηματική υγεία" ενός φαρμακείου;

   Μήπως τελικά το παιχνιδάκι της "απελευθέρωσης" έχει εκ των προτέρων σημαδεμένα χαρτιά για πολυεθνικές αλυσίδες φαρμακείων (κυρίως από Ισραήλ μεριά, που ενδιαφέρονται) και για τη μετατροπή των φαρμακοποιών-αφεντικών σε εξαθλιωμένους προλετάριους που θα εργάζονται "ελαστικά" για 500 ευρώ;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αυριανιστής 27/06/2012 22:39:46

    Πες τα ρε Αυριανιστή. Μπορεί συχνά πυκνά να σε πικάρω για την οπτική σου κάποιων πραγμάτων (και όχι πάντα για αυτήν καθαυτή την ορθότητα των απόψεων σου), αλλά εδώ έχεις πραγματικά πετύχει κέντρο. Η άτακτη και ασύδοτη απελευθέρωση μόνο τους σκοπούς των πολυεθνικών εξυπηρετεί. Το έχω πει και αλλού σε αυτήν την ανάρτηση, η απελευθέρωση πρέπει να έχει στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας! Όχι να δώσουμε τα "ευκολάκια" στο τζαμπαντάν στους ξένους "επενδυτές". Το θέμα είναι να φέρουμε επενδύσεις με cojones, όχι να ανοίγουν μαγαζάκια με πενταροδεκάρες, να προσλαμβάνουν αμούστακα παιδαρέλια με 3 και 60 και να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους οι "νοικοκυραίοι" καθώς θα τρέχει αφορολόγητο το παραδάκι στα εξωτερικά με μαγκιές τύπου transfer pricing.

   • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
    ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Αυριανιστής 28/06/2012 01:57:05

    Πιθανόν να έχει και Εσκιμώους! Ίσως και εξωγήινους που θα πάρουν τα φαρμακεία σε άλλο πλανήτη! Ενας απο αυτούς είμαι κι έγώ που παίζω το παιχνιδάκι της απελευθέρωσης. Είμαι πληρωμένος απο εξωγήινη πολυεθνική αλυσίδα που θέλει εξαθλιομένους προλετάριους
    με αλυσίδα και πετρα στο πόδι να εργάζονται για 1 ευρώ.
    Αυτό εννοώ με τα γραφομενά μου. Αυτον τον ρόλο παίζω.
    Αποκλείεται να εννοώ οτι το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι συντεχνία για γόνους και μηχανή παραγωγής συνταξιοδοτικού πορτοφολιάσματος.

    ΥΓ Βαλτός είμαι Αυριανιστή!
    .

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 28/06/2012 09:06:24

     Θα ήθελες να απαντήσεις, παρακαλώ, στο πρώτο σκέλος της ερώτησής μου, που έμεινε αναπάντητο; Θεωρείς δεοντολογικά ορθό να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους φαρμακοποιούς επί μακρόν, ώστε μόνο οι πολυεθνικές με μεγάλη "αντοχή" ταμειακής ρευστότητας να μπορούν να επιβιώνουν;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 28/06/2012 10:55:14

      Δες κι αυτό που βρήκα: h**p://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1542456

      Σε τέτοια κατάσταση θέλετε τους φαρμακοποιούς; Κάπως έτσι πρέπει να έχουν την "επιχειρηματική υγεία" που "απαιτείται" για να γίνουν δανειστές ενός κράτους-μπαταχτσή;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 11:10:04

    Με τα καλά σου είσαι, συνάδελφε;
    Ποιές πολυεθνικές αλυσίδες φαρμακείων θα τολμήσουν να εγκατασταθούν στο αναρχο-μπουρδέτο των ακραίων Νοτιοανατολικών Βαλκανίων;
    Για να κάνουν τί;
    Να ανταγωνίζονται τους κληρονομικώ "δικαίω" απογόνους των φαρμακοποιών του Όθωνα;
    Για να διατηρούν στο συρτάρι βιβλιάρια συνταξιούχων και να γράφουν Βιάγκρα σε 5χρονα και υποβοηθητικά σαλπιγγοπλαστικής σε Ορθόδοξο παπά (μόνον οι Προτεστάντες έχουν και γυναίκες);
    Σαν το ALDI να φύγουν μετά, τρέχοντας, σε 1 χρόνο;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/06/2012 11:45:06

     Θείο, για την ταμπακιέρα τίποτα, ούτε εσύ. Για πες μου λοιπόν, ποιοι είναι οι "κληρονομικώ δικαίω απόγονοι φαρμακοποιών"; Οι μέλλοντες Αγιάννηδες που εξαθλιώνονται σε χρόνο dt επειδή το κράτος τούς φεσώνει κι αυτοί είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό στις τράπεζες;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 11:49:08

      Μερικοί από αυτούς έχουν μαζέψει αρκετό "λίπος". Άς το κάψουν, να θερμανθεί η αγορά, χε χε.
      Έχουν μαζέψει και ακίνητα.
      Χαρήκανε και υψηλή κατανάλωση, επί δεκαετίες.
      Το ίδιο ισχύει βέβαια και για παμπολλα άλλα "ανώτερα μεσοστρώματα". Για να είμαστε δίκαιοι.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/06/2012 11:57:23

      Θείο, έπεσαν οι μάσκες.

      Τελικά, εσείς οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί του Κουβέλη δεν ξεχνάτε τις κομμουνιστικές καταβολές σας, έστω και με την προβιά του "ευρω-" μπροστά. Εμ, πες το μας λοιπόν ότι στόχος σας είναι η... αναδιανομή του πλούτου μέσω της αναγκαστικής εκποίησης ακινήτων για την κάλυψη χρεών!

      Μόνο να μας πεις και ποιοι θα αγοράσουν αυτά τα "σκοτωμένα" ακίνητα, ε; Μήπως κάποια real estate "κοράκια" από τις χώρες των ευρωναζί;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 12:39:17

      Επιτέλους "μπήκες", σύντροφε!!!
      Ξαναρχίζει η πάλη των τάξεων.
      Ή αυτοί ή εμείς.
      Το έχω γράψει πλειστάκις. Τα χρέη είναι ιδιωτικά. Αυτών που κατανάλωσαν, χάρηκαν, αποταμίευσαν, έχτισαν παντού, εξήγαγαν ρευστό, σπούδασαν παιδιά σε καλά πανεπιστήμια.
      Τα δήθεν δημόσια χρέη είναι ιδιωτικά δανεικά.
      Αυτοί που επωφελήθηκαν, ας πληρώσουν, με ρευστοποίηση.
      Όσοι δεν ωφεληθήκαμε, άν χρειαστεί θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/06/2012 12:56:49

      Έτσι σας έμαθαν στο Βερολίνο, Θείο; Ότι το δημόσιο χρέος είναι... ιδιωτικό; (!!!)

      Σε τέτοιες σοφιστείες βασίζεται το γνωστό σχέδιο Σόιμπλε να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων οι Γερμανοί συνταξιούχοι με πέδιλο και άσπρη κάλτσα;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 28/06/2012 13:08:08

      Ποιός πήρε τα λεφτά που δανείστηκε το Ελληνικό δημόσιο;
      Που πήγαν οι Κοινοτικοί πόροι;
      Δημόσιες είναι οι βίλλες και οι μεζονέτες; Οι τζιπάρες; Οι καταθέσεις σε όλη την υφήλιο; Τα σπίτια εργολάβων και εκτρωσατζήδων γιατρών στο Λονδίνο είναι δημόσια;
      Ένα έμαθα στο Βερολίνο: Να μιλώ και να γράφω Klartext.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 28/06/2012 13:16:04

      Δηλαδή, Θείο, με άλλα λόγια "μαζί τα φάγαμε". Αυτό είναι προφανώς το "Klartext" του θείου Βόλφγκανγκ.

      Ε, ρε τελικά μια αποχή διαρκείας των φαρμακοποιών από την επί πιστώσει εκτέλεση συνταγών που σας χρειάζεται...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 28/06/2012 13:22:55

      Χα χα, διάλεξες "στρατόπεδο σε εποχή κρίσης", που λέει και ο Ντάντε Αλιγκιέρι;
      Είσαι σίγουρος;
      Θα μετανοιώσεις σύντροφε...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 12:42:26

      Κανείς δεν θα τ' αγοράσει. Τι να τις κάνουν οι "ευρωναζί" μεζονέτες και βίλες σε καμμένα βουνά. Μόνον μερικά παραθαλάσσια θα έχουν "τύχη", όταν κατέβουν πολύ.
      Κανείς δεν θα τ' αγοράσει. Απλώς θα απαξιωθούν. Θα φύγει το (φ).

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 12:53:34

      Σ' ένα πράμα έχεις απόλυτο δίκιο:
      Το κουμμούνι κι άν το "πλύνεις", το "σαπούνι" χαραμίζεις.
      Πρώτα βγαίνει η ψυχή, μετά το χούι.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 28/06/2012 12:02:10

      Έ δεν είναι και καταστροφή να φύγει ένα (φ) από τους προλε(φ)τάριους.

 15. AIK avatar
  AIK 27/06/2012 19:43:00

  Ας θυμηθούμε όλοι ότι από το 1991 ΄ηταν γνωστό στους φοιτητές φαρμακευτικής ότι εκείνοι που θα έπαιρναν άδεια ως την 31-12-1996 θα μπορούσαν να ανοίξουν φαρμακείο. Από εκεί και έπειτα θα άνοιγαν μόνο όσοι θα είχαν άδεια πριν την ημερομηνία εκείνη. Μια σειρά αλητοειδων ενεργειών (προσφυγές επί προσφυγών κλπ) οδήγησε στην απαγόρευση για όλους, μέχρι που επί "κουρασμένου" και επί της τελευταίας πασοκοκρατίας άνοιξαν κάποια φαρμακεία.
  Επειδή δεν είναι διασαφησμένο (λόγω μακράς πασοκοκρατίας η οποία ανήγαγε τη διαστρεύλωση των εννοιών σε επιστήμη), επισημαίνω ότι τα Πανεπιστήμια παρέχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και όχι Παιδεία. Όπως όμως και να το πείς η διαδικασία κοστίζει λεφτά που ακόμα και να είχαμε καλό θα ήταν να πήγαιναν αλλού, διότι οι διαθέσιμοι επιστήμονες σε όλους τους κλάδους είναι τόσοι πολλοί που εδώ και χρόνια τα Πανεπιστήμια είναι μόνο για να κάνει επαναστατική γυμναστική η αριστερά και να συτίζονται εις βάρος του λαού διάφορα φυντάνια (κυρίως της αριστεράς) τα οποία το παίζουν καθηγηταί (και ενίοτε σωτήρες - σημίτης, αλογοσκούφης, παπακωνσταντίνου κοκ). Το ότι το κράτος που έδωσε την άδεια (για ένα μαγαζί υπό καθεστώς προστατευτισμού) έπρεπε να την παίρνει πίσω όταν ο φαρμακοποιός έφευγε από την ενεργό δράση και δεν το κάνει, δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος σπούδασε πρέπει να του δοθεί και άδεια να κάνει φαρμακείο. Το ότι αν γίνει αυτό θα ανοίξουν τόσα πολλά που κάποια θα κλείσουν ειναι τόσο προφανές που δε με νοιάζει ποιος θα πεί το αντίθετο. Και επειδή είναι άλλο να ανοίξεις δικηγορικό γραφείο και να το κλείσεις και άλλο να κλείσει ένα μαγαζί που μπορεί να αφήσει "φέσι" 10-15.000 στηνν αγορά, καλό είναι να ζορίσουμε τα πολιτικά βλαστάρια μας να δώσουν μια λύση και στο θέμα των πανεπιστημιακών πτυχίων

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ AIK 27/06/2012 20:01:32

   Οταν την άδεια την παίρνει πίσω δεν ανοίγουν περισσότερα φαρμακεία.
   Στο ίδιο σημείο ανοίγει φαρμακείο. Το θέμα είναι να διασφαλιστεί το ποιός το δικαιούται. Να σταματήσει η κληρονομικότητα και η αγοροπωλησία.

   • AIK avatar
    AIK @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 27/06/2012 20:09:30

    ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ 50 ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
    ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΒΕΒΑΙΑ. Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 27/06/2012 20:44:27

    Όπως γράφω και πιο πάνω, δηλαδή θεωρείτε παράλογο να προστατεύεται η επένδυση χρόνων ενός ανθρώπου που θέλει να αφήσει κάτι στα παιδιά του? Εφ' όσων πρόκειται για α' συγγενείας πρόσωπο με τα απαραίτητα προσόντα (πτυχία κλπ) είναι λογικό να συνοδεύει η μεταβίβαση της επιχείρησης και τη μεταβίβαση της άδειας! Εάν δεν πρόκειται για α' συγγενείας πρόσωπο (κάποιος υπάλληλος ή κάποιος τρίτος επενδυτής) ή ο κληρονομών δεν έχει σχέση με το αντικείμενο η άδεια να επιστρέφεται στο κράτος. Τώρα αν το πρόβλημα είναι να υπάρξουν ακόμα 2,3,5,10 χιλιάδες άδειες είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, αλλά εφ' όσων υπάρχει περιορισμός στις άδειες και πρόκειται για επάγγελμα που απαιτεί ανώτερες και ανώτατες σπουδές (άρα κι άλλη "επένδυση") από τον γονέα, πρέπει να προστατεύεται η περιουσία του φαρμακοποιού. Και για όσους προτρέξουν, δεν έχω καμία σχέση με φαρμακείο, ούτε σε 15ο βαθμό συγγένειας, απλά έχω υπάρξει επαγγελματίας/επιχειρηματίας και έχω νιώσει στο πετσί μου την ηλιθιώδη αίσθηση περί επιχειρηματικότητας του μέσου Έλληνα, την αδυναμία του κράτους να σε προστατεύσει από τους παρανομούντες "συναδέλφους" (εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή, ελλιπείς συνθήκες ασφάλειας που οδηγούν αμέσως σε χαμηλότερο κοστολόγιο υπηρεσιών) και το άσκοπο επενδυτικό ξεζούμισμα που υφίστασαι λόγω κακώς εννοούμενου ανταγωνισμού.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ TopGunZ 27/06/2012 20:45:11

     * (άρα κι άλλη “επένδυση” από τον γονέα)

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ TopGunZ 27/06/2012 21:25:50

     Νομίζω ότι εφόσον υπάρχει περιορισμός στο επάγγελμα ο οποίος "προστατεύει" τον αδειούχο σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, όχι δεν θα πρέπει να μεταβιβάζει την άδεια στο παιδί του. Αν θέλει να μεταβιβάσει το κτίσμα, το εμπόρευμα, τα έπιπλα, οτιδήποτε πλην της αδείας κι αυτό να τα πουλήσει σε φαρμακοποιό με άδεια, διότι αλλιώς αυτό σημαίνει ότι στερεί από κάποιον άλλο τη δυνατότητα να αποκτήσει την άδεια και να ανοίξει φαρμακείο "κληρονομικώ δικαίω" και άρα είναι άδικο.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ TARAMAS 27/06/2012 21:44:44

      Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας και δεν έχετε άδικο εν μέρει. Εδώ είναι που εισερχόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο. Γιατί εάν υπάρχει αυστηρό πλαίσιο επετηρίδας των αδειών, αμέσως σημαίνει πως νομοτελειακά δε θα πάρει την άδεια του πατέρα ο γόνος, άρα αυτομάτως απαξιώνεται η επένδυση, γιατί φαντάζομαι η άδεια δε θα συνοδεύει καν την επιχείρηση, σωστά?

 16. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 27/06/2012 21:12:03

  Δεν ξέρω για πιο λόγο το antinews δημοσίευσε ένα τέτοιο κείμενο.
  Θλίβομαι ειλικρινά που αναμοχλεύουμε ένα τέτοιο θέμα.
  Έχουμε τα φτηνότερα φάρμακα στην Ευρώπη και τα περισσότερα κατ'αναλογία φαρμακεία επίσης.
  Δεν πωλούνται άδειες , πωλούνται ( όταν και αν ) επιχειρήσεις και η τιμή καθορίζεται από τον τζίρο.
  Όλα τ'άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Νίκος Κ. 28/06/2012 02:12:37

   Ούτε κι εγώ ξέρω για ποιό λόγο το antinews δημοσίευσε ένα τέτοιο κείμενο. Υποψιάζομαι για το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού.
   Δεν είναι θέμα για συζήτηση; Αν κρίνω απο τις 70 τόσες παρεμβάσεις αναγνωστών, παραείναι ζήτημα για διάλογο και προβληματισμό.

 17. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 27/06/2012 21:13:44

  Ο Πάλληξ ψέδευται.

  • ΠΑΛΛΗΞ avatar
   ΠΑΛΛΗΞ @ Νίκος Κ. 28/06/2012 03:46:31

   ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...όχι ψέδευται αλλα ψεύδεται.

   Επειδή όμως χωρίς στοιχεία πετάς ένα ξερό "ψέδευται" σου απαντά ο Σ. Μάνος για μένα μήπως δεις και εσύ την αλήθεια (εξηγούμαι ότι είμαι Σαμαρικός, πριν γυρίσεις να πεις κάτι περί Μάνου)

   ΕΔΩ: (Σελίδα 12-13) www.efe.org.gr/files/MHNIAIO_FYLLO5.pdf
   περιμένω την κολωτούμπα...

   • Νίκος Κ. avatar
    Νίκος Κ. @ ΠΑΛΛΗΞ 28/06/2012 16:45:58

    Ok ,φίλε , για αρχή ας το διορθώσω : ψεύδεσαι.
    Εντάξει τώρα ; Πάμε παρακάτω.

    Τι είναι αυτή η βλακεία που μου έστειλες ;
    Με πιάσαν τα γέλια με αυτά που αναμασάτε.
    1680,80 ευρώ λιανική τιμή somatuline και κέρδος για τον φαρμακοποιό 435,24 ;;;;;;;
    Δεν ντρέπεστε ;

    Το κέρδος είναι 30 ευρώ , συν ένα 6 - 7%.
    Σύντομα θα είναι μόνο τα 30 ευρώ.

    Οπότε αν θες να κάνουμε διάλογο , κοίτα να ενημερωθείς και να μην μου στέλνεις τις ψευτοπροπαγάνδες του Μάνου.

    • ΠΑΛΛΗΞ avatar
     ΠΑΛΛΗΞ @ Νίκος Κ. 28/06/2012 21:02:54

     Μάλλον σε έχει βαρέσει η πολύ ζέστη...ή κάτι άλλο..αλλά μάλλον είσαι και εσύ στο κλαμπ των φαρμα-κλοπιών (ή είσαι γόνος και περιμένεις την προίκα σου;), αλλά χέρομαι που συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι με θέρμη τον τομέα σου...

     Από που προκύπτει το 30 ευρώ συν 6-7%? αυτά ισχύουν σε συγκεκριμένα φάρμακα, υπάρχουν όμως και τα άλλα τα καλά... ξέρεις εσύ... αυτά που θυσαυρίζουν την τσέπη σας, δεν είναι ντοπή να το παραδεχθείς!

     Ορίστε και μια 2η πηγή (http://www.e-database.gr/Medicines_Prices/By_Name/28/4) μιας και ανέφερες το συγκεκριμένο φάρμακο:
     SOMATULINE AUTO GEL INJ.SOL 1 PF SYRx120MG
     Λιανική: 1.534,04 €
     Χονδρική:1.066,97 €

     και για να μην κουράζεσε με μαθηματικά:
     ΚΕΡΔΟΣ: 467,07€....
     δηλ. διαπιστώνει κάποιος ότι ΝΑΙ (!) το κέρδος του φαρμα-κλοπιού ανέβηκε κατά 30+ ευρώ σε περίοδο κρίσης ακόμα και μετά την καταγγελία του Μάνου! Να ζήσεις ρε ΠΑΣΟΚ!

     Αν δεν σε έπεισα ακόμα... ρίξε μια ματιά και στην υπόλοιπη βάση δεδομένων να δεις ΤΙ ΧΡΗΜΑ ΒΓΑΖΕΤΕ...με την εγγύηση του κράτους βεβαίως βεβαίως...είπες κάτι; Μία συγνώμη αρκεί φίλε ;-)

     Έχουμε εμπιστοσύνη στον νέο υπουργό Υγείας τον κ. Λυκουρέντζο, τολμήστε να διαφοροποιηθείτε! Με την υγεία δεν παίζει κανένας.

     • Morgana avatar
      Morgana @ ΠΑΛΛΗΞ 04/07/2012 11:05:37

      @ΠΑΛΛΗΞ: ΤΟ +30 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ. ΤΟ SOMATULINE ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ: είπες κάτι; Μία συγνώμη αρκεί φίλε ;-)

     • Morgana avatar
      Morgana @ Morgana 04/07/2012 11:24:34

      ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΕΙΣΑ ΑΚΟΜΑ. http://www.europharmacy.gr/files/%CE%A6%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A7%CE%A4%20%CE%9C%CE%95%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%97%20%CE%91%CE%A0%CE%9F%20200%CE%95.pdf
      ΚΑΙ ΝΑΙ, ΤΟ 30 ΕΥΡΩ "ΚΕΡΔΟΣ" ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 40% ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ Σ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΡΓΑ. ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ 5-10 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΠΟΡΕΙ;

 18. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 27/06/2012 21:45:09

  Η ελευθερία άσκησης του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού από όσους έχουν τα τυπικά προσόντα (πτυχίο φαρμακοποιού) θεραπεύει πολλά από τα προβληματα γύρω απο το φάρμακο και την λειτουργία των φαρμακείων. Κάθε άλλη επιλογή όπως το πληθυσμιακό κριτήριο, η αγοραπωλησία αδειών, η κληρονομική μεταβίβαση και οτιδήποτε αλλο σκέφτεται κάθε εγχώριος προστατης προνομίων νοθεύει την επιχειρηματική ελευθερία δημιουργεί στρεβλώσεις. Το κόστος δε των στρεβλώσεων το πληρώνουν οι καταναλωτές ασθενείς έιτε άμεσα ειτε μέσω των ασφαλιστικών τους ταμειων.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΓΣΠΥΡΟΥ 27/06/2012 21:55:46

   Από ότι ξέρω δεν υπάρχει σχολή φαρμακοποιών, αλλά φαρμακολογίας (και αντίστοιχα πτυχίο). Κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να ασκήσει το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Υπάρχουν πάμπολλα φαρμακεία στα οποία μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος. Επίσης κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να εργαστεί ως ερευνητής σε εταιρείες καλλυντικών, φαρμάκων κλπ. ή να αφοσιωθεί στην έρευνα. Αντιθέτως, δεν έχω καμιά όρεξη να γεμίσουμε από μαγαζάκια πώλησης γενοσήμων που θα απασχολούν μη έμπειρους αποφοίτους φαρμακολογίας με 3 και 60 επειδή στην Ελλάδα η στρεβλή αντίληψη περί σπουδών και επιστήμης έχει καταστήσει commodity την άδεια ενός φαρμακείου. Κοινώς, όταν υπάρχουν πελάτες θα βρεθεί και το προϊόν και η μέθοδος (νομιμοφανής, αλλά εν τέλει ανήθικη αν όχι παράνομη). Και αν θέλετε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, οκ, να απελευθερωθούν οι άδειες, ακόμα και στο θέμα των γόνων, αλλά να απαιτείται ελάχιστη εμπειρία κάποιων χρόνων εργασίας σε φαρμακείο μετά την αποφοίτηση για να μπορείς να ανοίξεις ο ίδιος φαρμακείο. Ισχύει για ένα σωρό άλλα επαγγέλματα, ακόμα και χαμηλότερης σημασίας από το ΦΑΡΜΑΚΟ. Εδώ θα φανεί ποιος κόπτεται πραγματικά για την... ηθική τάξη του θέματος.

   • Γ.Κ avatar
    Γ.Κ @ TopGunZ 28/06/2012 00:43:33

    Σε πολλα σχόλια αγαπητέ TopGunz επιμένεις οτι πρέπει να ισχύει η κληρονομικότητα στα φαρμακεία. Παραβλέπεις
    όμως οτι η άδεια δεν κληρονομείται γιατί είναι προσωποπαγής. Χάνεται με την συνταξιοδότηση.Στα κολπάκια της συντεχνίας με γόνους και πλουσίους αποφεύγεις να τοποθετηθείς. Σε αυτόν που έχει πτυχίο
    αλλά δεν έχει λεφτά του προτείνεις να πάει υπάλληλος. Δεν νομίζεις οτι γέρνεις μονόπλευρα; Η συντεχνία να κάνει πάρτυ κι αυτός τον σερβιτόρο; Εκτός εαν πιστεύεις οτι κάποιοι είναι παιδιά ενός ανώτερου Θεού. Οσο για το πόσο
    μόχθησε ο γονιός σιγά μην μας πάρουν τα κλάματα. Φαρμακέμπορος με κρατική προστασία ήταν με μηδενικό
    ρίσκο. Για πες μου πόσα φαρμακεία έκλεισαν λόγω κρίσης;
    Στην πόλη μου πάντως κανένα. Τα λουκέτα μπαίνουν βροχή εκτός απο τους πολύπαθους!... φαρμακοποιούς.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Γ.Κ 28/06/2012 09:18:33

     Το είπα, αλλά θέλετε να κάνετε πως δεν το βλέπετε. Οποιαδήποτε χρηματική συνδιαλλαγή με κρατική περιουσία, δηλαδή τις άδειες, είναι κατακριτέα και ανήθικη. Αυτά τα δακρύβρεχτα με το φτωχό που έχει πτυχίο και δεν μπορεί να ανοίξει φαρμακείο είναι πολύ φαιδρά: αφού είναι φτωχός, το φαρμακείο με τι θα το ανοίξει? Με... λοστό? Κι εμένα έκλεισε η επιχείρησή μου, ενώ στην πόλη μου δεν έκλεισε κανένα φαρμακείο. Δεν εύχομαι όμως "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα". Αντιθέτως, εύχομαι και ο δικός μου κλάδος να ήταν σωστά οργανωμένος και να προστάτευε τα μέλη του. Για το δε "για το πόσο μόχθησε ο γονιός σιγά μην μας πάρουν τα κλάματα", δείχνει ότι μάλλον είστε ΔΥ που με το εφ' άπαξ που πήρατε με ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά, θέλετε να παρκάρετε το παιδί σας σε ένα ωραίο μαγαζάκι να γίνει κι αυτό φαρμακέμπορας και φυσικά μετά να διαμαρτύρεστε γιατί οι κακές πολυεθνικές παίρνουν άδειες και το ψωμί που με κόπο βγάζει το βλαστάρι σας. Η υποκρισία στην Ελλάδα έχει βαρέσει κόκκινο...

     • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
      ΓΣΠΥΡΟΥ @ TopGunZ 28/06/2012 19:59:16

      Ανήθικο ειναι να εμποδίζετε κάποιος να ασκήσει το επάγγελμα που επιθυμεί όταν έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Η μεταβίβαση των αδειών απο τους σημερινούς κατόχους ειναι σφετρισμός δημοσιας περιουσιάς. Η αντιμονοπωλιακή επιχειρηματολογία που συνηθως προτάσσεται από την κομμουνιστική αριστερά, ειναι γελοίο να χρησιμοποιείτια απο ομάδες που θέλουν να διατηρήσουν τα προσωπικά τους προνόμια. Η κραυγή της ιδιοτέλειας δεν δειχνει κοινωνική αλληλεγγύη και αγωνία για τους συνανθρώπους μας, απλά το ατομικό συμφέρον προσπαθεί να αναγάγει σε δημόσια αρετή.

   • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
    ΓΣΠΥΡΟΥ @ TopGunZ 28/06/2012 19:47:29

    Η παρελκυστική σταση με την οποία αποφευγετε ουσιαστικής απάντησης στο θέμα που αφορά την ελευθερια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου δειχνει ενδεια επιχειρημάτων. Η επιχειρηματολογία σας σχεδόν ελεεινολογεί για τους δυσμοιρους φαρμακοποιούς που θυσιάσαν την προοπτικη να ασκησουν ερευνητικό έργο και αναγκάστηκαν να ιδρύσουν φαρμακείο!
    Όσο αφορά την εμπειρία που επικαλειστε ως επιχείρημα που το ειδατε να ισχυει με το υπαρχον καθεστώς των φεουδαρχικών προνομίων των κατόχων άδειας λειτουργίας φαρμακείων. Οποιος έχει χρήματα αγοράζει το δικαίωμα και μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο. Αυτό θεωρείται εμπειρία; Τελικά με το χρήμα όλα αγοαράζονται και η εμπειρία!

 19. roadrunner avatar
  roadrunner 27/06/2012 21:55:56

  Όσοι ασπαζόμαστε την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι με το πλήρες άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων (άρα και των φαρμακοποιών).
  Απλά, δεν είναι δυνατόν, να λέμε από τη μια,
  ότι μέσω της αξιοκρατίας και του υγειούς ανταγωνισμού, να μπορεί και ο γιος του τελευταίου εργάτη να γίνει, για παράδειγμα, πρωθυπουργός αν είναι ο αξιότερος,
  και από την άλλη να μην μπορεί να γίνει....φαρμακοποιός (ή καλύτερα φαρμακέμπορας)!!!!
  Καμία κληρονομική άδεια σε γόνους φαρμακοποιών.
  Να μπαίνουν οι αξιότεροι από όσους θέλουν να ασχοληθούν στις αντίστοιχες σχολές και τόσοι, ώστε να μην δημιουργείται υπερκορεσμός στην αγορά των φαρμακείων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ roadrunner 27/06/2012 22:42:03

   Και πλαφόν εισαγωγής στις φαρμακευτικές σχολές να μπει, ακόμα κι αν... απαγορευτεί τελείως η εισαγωγή πρωτοετών για κάποια χρόνια, δεν μπορεί να μπει πλαφόν στην απασχόληση των φαρμακοποιών, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να σταματήσει η εισροή πτυχιούχων. Αν κόψεις τη δυνατότητα εισαγωγής στα τμήματα φαρμακευτικής των ελληνικών ΑΕΙ, πολύ απλά θα πλημμυρίσει ο τόπος με αποφοίτους από Μπρατισλάβες. Χώρια το γεγονός ότι κάθε πολίτης της ΕΕ μπορεί, εκπληρώνοντας το ελάχιστο των απαιτούμενων εργασιακών κριτηρίων, να έρθει εδώ και να απασχοληθεί ως φαρμακοποιός σε όποιο φαρμακείο του γουστάρει. Ξέρετε πόσοι μεγαλοφαρμακοποιοί θα τρέξουν να προσλάβουν Βουλγάρους αποφοίτους πανεπιστημιακών φαρμακευτικών σχολών (της Βουλγαρίας) αμοίβοντάς τους όμως με αμοιβές... αποφοίτων ΣΒΙΕ;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Αυριανιστής 27/06/2012 22:50:01

    Αυτό που λες, ότι θα πλημμυρίσει ο τόπος με αποφοίτους από Μπρατισλάβες, ισχύει για άλλους κλάδους, όπως μηχανικούς, αρχιτέκτονες, επιστήμονες πληροφορικής, γιατρούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς , αλλά και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και γενικά επιχειρηματίες παντός είδους.
    Δεν βλέπω σε τι διαφοροποιούνται οι φαρμακοποιοί από τις κατηγορίες επαγγελματιών που έγραψα παραπάνω, ώστε να αξιώνουν κατάργηση της ισονομίας και αξιοκρατίας για να προασπίσουν τα συντεχνιακά τους συμφέοντα...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ roadrunner 27/06/2012 23:01:11

     Εγώ απάντησα στην τελευταία πρότασή σου, στην οποία λες ότι πρέπει να μπαίνουν στις φαρμακευτικές σχολές "τόσοι, ώστε να μην δημιουργείται υπερκορεσμός". Και σου απάντησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απλώς ανεφάρμοστο, ακόμα κι αν έμπαινε αύριο το πρωί "λουκέτο" στις φαρμακευτικές σχολές της Ελλάδας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ roadrunner 27/06/2012 22:55:05

   Ναι, αλλά η θέση του Πρωθυπουργού είναι μία. Και πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ο λαός να "κληροδοτήσει" τη θέση σε αυτόν που θέλει, όχι σε αυτόν που νομίζει ότι έχει δικαίωμα επετηρίδας βάσει τυπικών προσόντων.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ TopGunZ 27/06/2012 23:20:56

    Αγαπητέ Τοp, εγώ δεν μίλησα για επετηρίδα κανενός είδους.
    Το αντίθετο, μίλησα για αξιοκρατία.
    Εάν δεχόμαστε ότι επιθυμούμε η κοινωνία μας να διέπεται από αξιοκρατία, τότε κανείς κλάδος δεν δικαιούται να υψώνει τείχη κληρονομικού χαρίσματος ή αποκλειστικών προνομίων, για να περιχαρακώσει το συντεχνιακό άβατο.

    Όσο για τη θέση του πρωθυπουργού που είναι μια, εννοείται ότι σε μια ευνομούμενη, ηθική και ακμάζουσα κοινωνία, ο λαός θέλει, επιλέγει και ψηφίζει τον αξιότερο χωρίς προκαταλήψεις υπερ πορφυρογέννητων και μοσχαναθρεμμένων... ευτυχώς ως προς αυτό κάναμε βήματα προόδου με την ανάδειξη του Προέδρου..

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ roadrunner 27/06/2012 23:32:16

     Ε, είχαμε κάποια όμως που κλαψούριζε ότι έπρεπε να της δοθεί το κόμμα επειδή την σπούδασε ο πατέρας της για την θέση... Όταν το κόμμα ανήκε στη βάση του για να το "δώσει" εκεί που ήθελε...

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ TopGunZ 27/06/2012 23:37:02

      Συμφωνώ, η βάση όταν ψήφισε, ψήφισε αυτό που ήθελε, και ήθελε τον αξιότερο...
      Στο ίδιο καταλήγουμε Top.

 20. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 27/06/2012 22:46:46

  Έχει γνωμοδοτήσει το ΣτΕ ακριβώς για τα πληθυσμιακά κριτήρια των φαρμακείων . Το θέμα είναι λήξαν .

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Simon Bolivar 28/06/2012 00:53:47

   Το θέμα αγαπητέ μου είναι οι μεταβιβάσεις αδειών.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Simon Bolivar 28/06/2012 02:17:46

   Γνωμοδότησε για τα πληθυσμιακά κριτήρια. Αν με νόμο καταργηθούν
   δεν θα κληθεί να γνωμοδοτήσει για την καταργηση; Αρα το θέμα δεν είναι
   λήξαν

 21. sanderson avatar
  sanderson 28/06/2012 00:15:11

  Η όλη ανάρτηση μου θυμίζει αυτούς που αγόρασαν οικόπεδα γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή ήταν φτηνά, και μετά απαιτούσαν από το κράτος να τις μεταφέρει γιατί ήταν επικίνδυνες για κατοικημένη περιοχή.

  Όσο για το άνοιγμα των αγορών, ενδιαφέροντα πράγματα έχουν γραφεί εδώ:
  http://www.techiechan.com/?p=537

 22. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/06/2012 09:35:59

  Λοιπόν, επειδή ο καθένας μας έχει γράψει 500 ανταπαντήσεις. -Τα πληθυσμιακά κριτήρια είναι σωστά και θα έπρεπε να επιβάλλονται σε οποιαδήποτε επιχείρηση έντονα κοινωνικού ύφους. Τι εννοώ? Απλά, όλοι θα άνοιγαν φαρμακεία στο κέντρο των πόλεων και θα μένανε τα χωριά χωρίς φάρμακο. -Η οποιαδήποτε συνδιαλλαγή που αφορά λαθραία αγοραπωλησία (έστω εμμέσως και νομιμοφανώς) κρατικής περιουσίας, δηλαδή της άδειας, είναι κατακριτέα, ανήθικη και θα έπρεπε να διώκεται ως σοβαρό φορολογικό αδίκημα. -Η περιουσία και η επένδυση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ πρέπει να προστατεύεται και αυτό συμπεριλαμβάνει την κληροδότηση αυτής σε τέκνο του. Εφ' όσων το τέκνο διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα είναι ΑΝΗΘΙΚΟ να έχουν κάποιοι την απαίτηση να υποβαθμίζεται η αξία της περιουσίας ενός ανθρώπου. Δηλαδή έχει περισσότερα δικαιώματα το παιδί που απέτυχε να μπει στην ιατρική και θέλει ο πατέρας του να το "παρκάρει" σε ένα επιστημονικό μπακάλικο, από το παιδί που εν γνώσει του αποφάσισε να επενδύσει τις σπουδές του στη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης? -Γενικά ακούω για συντεχνίες και κάστες και λοιπά. Εγώ πάλι έχω νιώσει στο πετσί μου την Ελληνική πρακτική των επιχειρηματιών-κομήτη, που από το πουθενά σκάνε σε έναν κλάδο και ξεπερνάνε μια κρίσιμη μάζα που πλέον δεν προσφέρουν μέσω του ανταγωνισμού στον πελάτη, παρά στερούν τη βιωσιμότητα από τις περισσότερες επιχειρήσεις στον κλάδο. Αποτέλεσμα? Υγιείς επιχειρήσεις που είχαν επενδύσει σε συγκεκριμένο μέγεθος και ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου κλυδωνίζονται και τελικά μένουν ελάχιστοι τυχεροί "καβατζωμένοι" (κυρίως όσοι είχαν να ρίξουν χρήμα στην επιχείρηση από την εποχή του ζιβάγκο), τα τρωκτικά (παράνομα μαγαζάκια, εισφοροδιαφυγάδες κλπ) και φυσικά οι πολυεθνικές των υπαλληλάκων των 3 και 60. -Υπάρχει πτυχίο και επιστήμη φαρμακολογίας, όχι φαρμακοποιού, σε όποιον υποστηρίζει το αντίθετο θα έπρεπε να απαγορεύεται η φοίτηση στην αντίστοιχη σχολή.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 28/06/2012 09:41:44

   Προσοχή, στο θέμα της κληρονομικότητας αναφέρομαι αυστηρά σε περιπτώσεις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, όπως τα φαρμακεία. Δουλειές γραφείου και ειδικά όσες δεν αποτελούν κοινωνική ανάγκη, όπως οι συμβολαιογράφοι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να απελευθερωθούν πλήρως, αφού δεν απαιτείται ιδιαίτερη επένδυση για να πούμε ότι πρέπει να προστατευθεί, ούτε ιδιαίτερες απαιτήσεις σε προσωπικό έχουν. Αλήθεια, γιατί κανείς δεν αναφέρεται στους συμβολαιογράφους? Αν οι φαρμακοποιοί είναι κάστα, οι συμβολαιογράφοι είναι το νόθο παιδί της Μπίλντεμπεργκ με τους Ιλουμινάτι.

   • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
    ΠΑΝ.ΠΑΠ @ TopGunZ 28/06/2012 19:18:00

    Αγαπητέ φίλε TopGunz να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα; Η άδεια είναι ή δεν είναι προσωποπαγής; Σίγουρα γνωρίζεις
    οτι είναι προσωποπαγής. Που σημαίνει οτι δεν μεταβιβάζεται. Επομένως κληρονομικότητα δεν υπάρχει.
    Δεν κληρονομείται, δεν μεταβιβάζεται, δεν πωλείται. Είναι άλλο η άδεια και άλλο η επιχείρηση. Με το κόλπο της συστέγασης στην επιχείρηση μπαίνει ο γόνος και ο έχων το λιλί. Δεν συστεγάζονται στην άδεια. Για παράδειγμα αν ένας φαρμακοποιός έχει κόρη πτυχιούχο και ξαφνικά του
    συμβεί το μοιραίο πριν συστεγαστεί με την κόρη του
    η άδεια επιστρέφει στο κράτος. Δεύτερο παράδειγμα ο συνταξιούχος φαρμακοποιός που του έγινε έξωση απο τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και δεν είχε προλάβει πριν συνταξιοδοτηθεί να συστεγαστεί. Η άδεια επιστρέφει στο κράτος. Συμφωνούμε σε αυτά; Θεωρώ δεδομένο οτι συμφωνούμε. Που είναι λοιπόν το θέμα; ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ. Ποιός μπορεί να συστεγαστεί τζάμπα; Ο γόνος. Ποιός άλλος μπορεί να συστεγαστεί; Εκείνος που τα σκάει. Ποιός αποκλείεται; Ο μη γόνος και μη έχων. Αυτό δεν είναι απλά κλειστό επάγγελμα. Είναι επάγγελμα για λίγους και εκλεκτούς. Είναι επάγγελμα συνταξιοδότησης με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

  • METALON avatar
   METALON @ TopGunZ 04/07/2012 22:08:15

   Λάθος.

   Pharmacy= φαρμακευτική
   Pharmacology= φαρμακολογία

   Η Φαρμακολογία (Pharmacology) διεθνώς θεωρείται Βιολογική Επιστήμη. Στη διάθεσή σας το ενδιαφέρον άρθρο The evolution of experimental pharmacology as a biological science του E. Muscholl στο Br J Pharmacol. 1995 October; 116(4): 2155–2159.

   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1908990/pdf/brjpharm00177-0009.pdf

   Το παραπάνω γεγονός είναι γνωστό από το 1910 :''Experimental pharmacology, in the broadest sense, deals with the reactions of living organisms to chemical agents, or, to put the matter in another way, the behavior of organisms to changes in the chemical environment in which they live. Pharmacology is a part of biology…'' H.H.Meter and R. Gottlieb, Experimental Pharmacology as a Basis for Therapeutics: A Textbook for Students and Physicians, 1910 (trans. by V. E. Henderson).

   Για τον παραπάνω λόγο σε έγκυρο ιατρικό λεξικό

   http://www.medicalglossary.org/biological_sciences_pharmacology_definitions.html

   η Φαρμακολογία κατηγοριοποείται στις Βιολογικές Επιστήμες ''The study of the origin, nature, properties, and actions of drugs and their effects on living organisms.''

   Yπό το πρίσμα, λοιπόν, της Φαρμακολογίας ως Βιολογικής Επιστήμης πολλά θα μπορούσε να συνεισφέρει ο Βιολόγος ως ειδικός εξ αντικειμένου για τη βιολογική επανάσταση στη φαρμακολογία...

   Medicines by Design: The Biological Revolution in Pharmacology

   http://www.healthieryou.com/rxdrugs.html

   • METALON avatar
    METALON @ METALON 04/07/2012 22:14:53

    Και φυσικά φαρμακολόγος (pharmacologist) διεθνώς είναι και ο φαρμακοποιός (pharmacist) και ο βιολόγος και ο γιατρός με την κατάλληλη μεταπτυχιακή εξειδίκευση. Πολλά μεταπτυχιακά (και στην Ελλάδα) παρέχουν ειδικά μαθήματα φαρμακολογίας σε βιολόγους, φαρμακοποιούς και ιατρούς. Εννοείται ότι ο βιολόγος δεν δικαιούται να ιδρύει και να λειτουργεί φαρμακείο, αλλά η (πειραματική) φαρμακολογία είναι βιολογική επιστήμη, μια βιολογική επιστήμη στην οποία σαφέστατα συνεισφέρουν πολλές επιστήμες, όπως η συνθετική φαρμακευτική χημεία, η φαρμακογνωσία κ.α. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία οι βιολόγοι διευθυντές βιοχημικών εργαστηρίων είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των θεραπευτικών επιπέδων φαρμάκων στον ορό (ΤDLM).

    Ας θυμηθούμε ένα εξαιρετικό άρθρο του αείμνηστου Καθηγητή Παθολογίας Prof.Α.Α.Liebow MD (Yale University) στο ΒΜJ το 1956 με τίτλο: ΜΕDICINE TAUGHT AS HUMAN BIOLOGY που επισημαίνει ιατροκοινωνικά το επιστημολογικά αποδεδειγμένο ότι η ιατρική είναι βιολογία ανθρώπου!

    ''Τhe difference lies between medicine as a living and growing biological science and medicine as a trade.''

    '' If knowledge of man is one of the crowned, upon the teaching of medicine, and the more prime objectives of education, then certainly the teaching of medicine as human biology has its proper abode in schools of medicine in America-that of the Medical the university.»

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1978893/pdf/brmedj03193-0002.pdf.

    Επίσης, σε άρθρο του ο αείμνηστος Καθηγητής Παιδιατρικής Prof A.H. WASHBURN,MD (Colorando University) το ίδιο υποστηρίζει.

    Medicine As Human Biology, Journal of Medical Education:
    December 1953 – Volume 28 – Issue 12 – ppg 9-16.

    ''To be sure there is nothing new in the thought that medicine is human biology''.

    http://www.charilaoulab.com/index.php?pageid=7&lang=gr

 23. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 28/06/2012 12:23:53

  Ως καταναλωτής έχω συμφέρον από το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού αφού σίγουρα ο ανταγωνισμός θα προσφέρει χαμηλότερες τιμές αγαθών και υπηρεσιών. Επίσης συμφέρει και τους νέους φαρμακοποιούς τους μη έχοντες άδεια.
  Δεν συμφέρει μόνο τους ήδη έχοντες άδεια οι οποίοι θα χάσουν το ιδιαίτερο χάρισμα του ολιγοπωλίου.
  Αυτά είναι δεδομένα αδιαμφισβήτητα.
  Επιχειρήματα υπέρ ή εναντίον της απαλευθέρωσης υπάρχουν ή είναι δυνατόν να εφευρεθούν ανά πάσα στιγμή και από τον οιονδήποτε.
  Το κοινό καλό και ο σεβασμός στην ελευθερία, στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ελευθερία στην αγορά, για ελευθερία στο δικαίωμα στην εργασία, απαιτεί το άνοιγμα του επαγγέλματος. Ας σταματήσει επιτέλους η καταπάτηση του ανθρώπινου δικαιώματος στην εργασία το οποίο παραβλέπει τόσα χρόνια το ανελεύθερο κρατικοσοσιαλιστικό καθεστώς στο όνομα της συντεχνιακής προστασίας ορισμένων. Δεν πάει άλλο.
  Τα κλειστά επαγγέλματα ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξουν.

  • Νίκος Κ. avatar
   Νίκος Κ. @ Δεξιόχειρας 28/06/2012 19:52:06

   Ποιές τιμές θα πέσουν ακριβώς ;
   Και για ποιόν λόγο ;

  • Morgana avatar
   Morgana @ Δεξιόχειρας 04/07/2012 12:36:32

   Οι τιμες στα φαρμακα ειναι καθορισμενες απο το κρατος. Απαγορευεται αυστηρα να τα χορηγησεις σε αλλη τιμη. Ουτε πανω ουτε κατω. ακομα κι αν το αγορασες με 50 ευρω χονδρικη, κι αυριο βγει υπουργικη αποφαση οτι παει στα 30 ευρω η λιανικη του (κατι που εγινε 3-4 φορες απο το 2010), εισαι υποχρεωμενος να το δωσεις με 30, κι ασ μπαινεις μεσα. Οποτε για ποια μειωση στις τιμες μιλας Δεξιοχειρα. Οπως ειναι υποχρεωμενη η πολιτεια να προσφερει σ ενα νησι την συγκοινωνια του (βλ. αγωνες γραμμες) ετσι ειναι υποχρεωμενη να προνοησει να πανε Φαρμακοποιοι σε νησια και απομακρυσμενα χωρια. Κι εφοσον προκειται για ιδιωτες, ο μονος τροπος ηταν να βαλει πληθυσμιακα ορια, οπως γινεται σε ολη την Ευρωπη αλλωστε. Θα σκεφτει τους κατοικους του νησιου πρωτα, κι υστερα την κορη του αρθρογραφου....

   • cielo avatar
    cielo @ Morgana 04/07/2012 13:00:51

    Οι τιμες στα φαρμακα δεν καθοριζονται απο ενα αοριστο Κρατος αλλα απο εναν συγκεκριμενο Υπουργο Υγεισς.
    Το θεμα χρηζει ερευνης κατα την ταπεινη μου γνωμη.

 24. vassilis avatar
  vassilis 28/06/2012 12:56:38

  Σωστα να ανοιξουν ολα τα επαγγελματα.
  τωρα αν ενας μαθητης με γενικο βαθμο 18.2 μπει στο πανεπιστημιο ο αλλος με 18.1 ειναι κατωτερος που δεν μπαινει;ολα πρεπει να αλλαξουν στη χωρα αυτη και τιποτα δεν αλλαζει!

 25. Ηλιας Κ. avatar
  Ηλιας Κ. 04/07/2012 09:38:31

  μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουμε οταν μιλαμε για κλειστο επαγγελαμ και για ανοιγμα του????????δηλαδη στα ποσες χιλιαδες φαρμακεια θα θεωρειτε οτι το επαγγελμα ειναι ανοιχτο???και πως θα ειναι ευχαριστημενος ο καθε μπαμπας???αν μπορει η κορη του να ανοιξει φαρμακειο κατω απο το πατρικο της???θεσεις ανα την ελλαδα υπαρχουν ακομα ,απλα δεν ειναι στα μεγαλα αστικα κεντρα..στα αστικα κεντρα η αγορα ειναι ετσι και αλλιως κορεσμενη...σχεδον σε ολα τα ειδη μαγαζιων..αυτη την στιγμη κλεινουν τα μαγαζια ,δεν ανοιγουν..και μαζι τους κλεινουν και φαρμακεια τα οποια πλεον δεν ειναι βιωσιμα...αν ανοιξει φαρμακειο η κορη του κυριου και οοοολα τα παιδιακια που σπουδασαν φαρμακευτικη χωρις καποιο κεφαλαιο κινησης πανω απο 60.000 ευρω με τα δεδομενα της σημερινης αγορας δεν προκειται να αντεξει ουτε 6 μηνες..θα φταει και εκει το οτι ειναι κλειστο το επαγγελμα???ποιος σας ειπε οτι οσο πιο πολλα φαρμακεια υπαρχουν τοσο πιο χαμηλες ειναι οι τιμες ??σε τι??στα παραφαρμακα???η τιμη των φαρμακων καθοριζεται απο το κρατος..δεν τις καθοριζει ο καθε φαρμακοποιος οπως τον συμφερει..αρα πως θα επωφεληθει ο καταναλωτης???με εκπτωσεις στο παραφαρμακο??αυτο λειπει απο την κοινωνια της ελλαδας σημερα??το παραφαρμακο???μπορει αμα θελει να ανοιξει καλυντικαδικο και αμα καταφερει να σταθει απεναντι απο τους hondus μαγκια της..γιατι καλα τα λεμε περι ελευθερης αγορας φιλοι μου...αλλα η ελευθερη αγορα εχει καποιους αμιληκτους κανονες που δεν θεσμοθετουνται και δεν υπαρχει κανενας μηχανισμος βοηθειας σε οσους συμμετεχουν στο παιχνιδι...στην ελευθερη αγορα πρεπει να εχεις λιπος για να μπεις μεσα ...να χτυπησεις προσφορες απο τις εταιριες και πιστωσεις και να τις μετακυλησεις στους πελατες σου...μετα τι θα πει ο κυριος...να υποχρεωσει το κρατος τις εταιριες να δινουν τις ιδιες εκπτωσεις στα φαρμακεια μεγαθηρια και στα μικρα....θελουμε την ελευθερη αγορα οπου μας ακουγεται ωραια..αλλα οι περισοτεροι συνηθως μιλωντας απο την θεση του καταναλωτη ή του φιλοσοφου δεν εχουν την παραμικρη ιδεα πως λειτουργει απο μεσα η ελευθερη αγορα και νομιζουν οτι αμα μπουν μεσα αυτοι θα ανοιξει η θαλασσα στα δυο για να την περπατησουν..τελος θελω να σας υπενθυμισω για πολλοστι φορα οτι το βασικο αντικειμενο του φαρμακειο ειναι η παροχη υπηρεσιων υγειας και η πρωτοβαθμια περιθαλψη των ασθενων...να ειστε πολλοι σιγουροι ολοι αν στο συγκεκριμενο πεδιο θελετε να μετατραπει σε ζουγκλα ανταγωνισμου για την φτηνοτερη και πιο ξεφτιλα τιμη..αν ισχυει καπου το οτι πληρωνεις παιρνεις..στο κομματι της υγειας ειναι σιγουρα κανονας...οποτε ξανασκεφτειτε το..ο καθε πατερας εχει δικαιωμα να ονειρευετε τα καλυτερα για τα παιδια του..απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση τα ονειρα του ειναι εκτος τοπου και χρονου και σε βαθος χρονου δεν ειμαι καν σιγουρος οτι θα ειναι καλα ουτε για το ιδιο του το παιδι...ξερω πολλους νεους ανθρωπους που πατησαν την μπανανοφλουδα λοβερδου και ανοιξαν φαρμακειο εν μεσω κρισης και τωρα χτυπιουνται και οδυρονται που κανανε τετοιο λαθος...καλημερα σας...

 26. ΜΕΤΑLON avatar
  ΜΕΤΑLON 07/08/2012 21:57:54

  Ηλία Κ λες : στην ελεύθερη αγορα πρεπει να εχεις λιπος για να μπεις μεσα ... Ερώτηση: βαζελίνη έχεις στο φαρμακείο για να μπεις μεσα ; Γιατί μιλάμε για επιστήμη τώρα ή για διακόρευση της λογικής μας; ....Aπό την άλλη, έχεις δίκιο.. όσοι δίναμε πανελλήνιες για βιοιατρικές/ιατροβιολογικές σπουδές και δεν είχε η μαμά μαγαζί την ξέραμε την κατάσταση και γι αυτό δε δηλώσαμε φαρμακευτική.. Απλώς πολλοί -όχι όλοι- με το πτυχίο με ή χωρίς πανελλήνιες και χωρίς το λίπος του Ηλία Κ. ψάχνουν για προίκα με φαρμακείο να πιάσουν τόπο οι σπουδές. Άσε που αν γίνουμε ΗΠΑ/UK τελικά το φαρμακείο θα καταλήξει σε μια γωνιά του σουπερμάρκετ δίπλα στη μαναβική ..με τη φτώχεια που έπεσε άρχισαν ήδη να πουλάνε διάβασα φάρμακα και στη λαική

  Όσοι ΄φαρμακοποιί δεν το πήραν νύχτα το πτυχίο θα μπορέσουν να εργαστούν και εκτός της εμπορίας φαρμάκων σε συνεργασία ή συναγωνισμό με βιολόγους, βιοχημικούς, χημικούς. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν..

  Ο φαρμακοποιός καθηγητής Φαρμακολογίας Prof. Colquhoun του Πανεπιστημίου του Λονδίνου είχε πει κάποτε όταν του έλεγε ο πατέρας του να δουλέψει στο φαρμακειο και τα παράτησε σε ένα μήνα : I soon realized that the last thing I wanted to do was spend the rest of my life selling condoms. http://www.ucl.ac.uk/Pharmacology/dc-bits/dc-mol-int.pdf).

  Είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε το συναπτικό μηχανισμό μέσω υποδοχέων και τη βιολογική βάση των SSRIs

  http://www.ucl.ac.uk/Pharmacology/dc.html#dc

 27. cinderella avatar
  cinderella 08/10/2013 18:04:38

  ΕΓΩ 1 ΘΑ ΠΩ: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗΣ!!! ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ??? ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ! ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ???ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ! ΠΕΘΑΙΝΕΙ 'Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ...ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ, ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΗΓΑΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ +ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ! ΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΟΥ ΕΟΠΥΥ!?! ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΙΟ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.