#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2014 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να ανακηρυχθεί το 2014 ως η «χρονιά των εκπληρωμένων υποσχέσεων»Αγαπητοί Συνέλληνες, ευτυχές το νέο έτος, 2014. Μπορεί κάποιοι να μην το πίστευαν αλλά η Ελλάδα είναι ακόμα όρθια. Τρεκλίζοντας είναι η αλήθεια, αλλά τουλάχιστον έχει ακόμη σώας τας φρένας. Με τόσους φόρους, τόσες περικοπές και τόσα… μη οριζόντια μέτρα από τη μια και με τόσες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από την άλλη πάλι καλά που η ελληνική κοινωνία δεν έχει προχωρήσει σε ομαδική αυτοκτονία.

Ασφαλώς πρέπει να πούμε ορισμένα μπράβο στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό και σε ορισμένους υπουργούς και στελέχη που εργάζονται 20 ώρες την ημέρα προκειμένου να διασώσουν τη χώρα.

Ασφαλώς και κάποιοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο από την επιτυχία της μη εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις. Και ασφαλώς πρέπει να κάνουμε και τη χαρακτηριστική κίνηση με τις ανοιγμένες παλάμες σε όλους τους τεμπέληδες της… εύφορης κυβέρνησης που λουφάρουν και κάνουν και κριτική από πάνω. Και όλους εκείνους τους λαϊκιστές της τζάμπα μαγκιάς που θυμίζουν τον Μαυρογιαλούρο ή τον Γκρούεζα της γνωστής ταινίας.

Αλλά από τα εύσημα και τις μούντζες –χωρίς να αναφέρουμε ονόματα μέρα που είναι- καλύτερα να περάσουμε στις προσδοκίες της νέας χρονιάς που (μας) μπήκε.

Το antinews κάνει μια πρόταση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Να ανακηρυχθεί το 2014 ως η «χρονιά των εκπληρωμένων υποσχέσεων». Όπως οι Κινέζοι λένε για τη χρονιά του δράκου, του πιθήκου ή του γουρουνιού, εμείς να πούμε για τη χρονιά της υλοποίησης των «θα» που ακούμε πολύ καιρό τώρα.

Όμως, ας ξεκινήσουμε με ένα βασικό αξίωμα που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση. Αυτό που είπε κάποτε ένας Άγγλος δοκιμιογράφος «Κάποιοι άνθρωποι δίνουν υποσχέσεις μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση να τις παραβαίνουν».

Είμαστε βέβαιοι, ότι ο κ. Σαμαράς και οι άνθρωποι που κυβερνούν δεν είναι της παραπάνω συνομοταξίας, γιατί αν είναι απλά θα πάρουν σύντομα το μάθημά τους.

Αν δίνεις υποσχέσεις στους ανθρώπους που σε πιστεύουν, που σκίζονται για σένα, που σε αποθεώνουν και σε ανεβάζουν στα ουράνια, μόνο και μόνο για να έχεις τη χαρά να μην της τηρήσεις, τότε είσαι μία από τα ίδια, δε διαφέρεις από τους υπόλοιπους λαοπλάνους.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του, τηρούνται. Αν όχι στο ακέραιο (διότι υπάρχουν και οι συγκυρίες που μπορεί να μην το επιτρέπουν) τουλάχιστον σε ένα μεγάλο βαθμό. Ο κόσμος έχει ανάγκη από το να πιστέψει σε κάποιους που δεν λένε ψέματα.

Ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Γάλλος ηγέτης ο οποίος, όμως, ως γνήσιος Σοσιαλιστής πλήγωσε το λαό που τον πίστεψε είχε πει κάποτε: «Οι υποσχέσεις δεν δεσμεύουν παρά μόνο εκείνους που τις δέχονται».Με απλά λόγια: Δεν πάει να λέμε εμείς οι πολιτικοί ότι θα κάνουμε το ένα ή το άλλο, τίποτε δεν μας δεσμεύει. Ο λαός που δέχεται τις υποσχέσεις δεσμεύεται. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για την ίδια τακτική που ακολούθησε και ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 1980. Αυτός που θα μπορούσε να γίνει πράγματι τεράστιος ηγέτης, αλλά επικράτησε μέσα του ο λαοπλάνος που έφερε τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Οι σημερινοί καιροί, όμως, δεν χαρακτηρίζονται από συναίσθημα, αλλά από ρεαλισμό. Ειδικά στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που ζει η Ελλάδα, δεν υπάρχει χώρος για λαοπλάνους, για ψεύτες και για πολιτικούς που δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Η Ελλάδα του 2014 έχει ανάγκη από «παντελονάτους» πολιτικούς. Που λένε την αλήθεια στον κόσμο, που κάνουν τα πάντα για το λαό, που τηρούν τις υποσχέσεις που δίνουν. Που μπορεί να μην είναι αρεστοί αλλά είναι αποτελεσματικοί και πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. Και ο υπέρτατος στόχος είναι η σωτηρία της χώρας μέσω της εξόδου από τα μνημόνια. Είναι η στροφή από την καταστροφική πορεία σε μια πορεία ανάπτυξης και προκοπής.

Η σημερινή κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Σαμαράς έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν πολλά. Δύο χρόνια τώρα, από τότε δηλαδή που ο πρωθυπουργός επέλεξε τη στήριξη στον Παπαδήμο, τον έχουμε ακούσει να υπόσχεται πολλά. Για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση, για συμφωνίες για το καλό του λαού, για κοινωνική δικαιοσύνη, για λογοδοσία. Έχει μιλήσει για ΑΟΖ, για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, για σταθερότητα και ασφάλεια του πολίτη.

Είναι πολλές οι υποσχέσεις του. Άλλες έχουν γίνει, άλλες έμειναν στα μισά κι άλλες ξεχάστηκαν στα συρτάρια της Ρηγίλλης, διότι στη Συγγρού ψάξαμε και δεν υπάρχουν πουθενά. Ας πάνε μια βόλτα τα στελέχη της ΝΔ να ξαναδιαβάσουν τι έλεγαν και τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Ο κ. Σαμαράς έχει και μνήμη και κρίση. Ας ξεσκονίσει το πρόγραμμα της ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση και ας το προσαρμόσει στα σημερινά δεδομένα. Από την άλλη, ας κάνουν και κάτι οι σύμβουλοί του, πέρα από το να κάνουν ίντριγκες και στήνουν προσωπικά παιχνίδια. Ας θυμίσουν στον πρωθυπουργό τι πρέπει να γίνει ώστε να επιστρέψει ο κόσμος κοντά του.

Το 2014 λένε οι κυβερνώντες είναι χρονιά που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια. Ας ελπίσουμε να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση που θα χαθεί στο χρόνο. Διότι θα πρέπει να τους θυμίσουμε την τελευταία ευκαιρία για την οποία γράφαμε πριν μερικές ημέρες. Κι ας μη θίγονται ορισμένοι. Το 2014 θα είναι για όσους μασήσουν τα λόγια τους και ξαναξεχάσουν τις υποσχέσεις τους, η χρονιά του δράκου που θα τους κατασπαράξει.

Θα είναι «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» για εκείνους που θα θελήσουν να γίνουν… Μιτεράν και να υποτιμήσουν τη μνήμη του ελληνικού λαού που δεν ξεχνά τις υποσχέσεις του κ. Σαμαρά και των στελεχών του.

Χρόνια πολλά, λοιπόν και ευτυχισμένο το 2014.

 

Α.Ψ.

 

 

Υ.Γ. Ας μη νομίζουν μερικοί ότι τρώμε κουτόχορτο. Οι καθαρές κουβέντες και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει αυτό και περιμένει να δει ότι «υπάρχει και φιλότιμο».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hans avatar
  Hans 01/01/2014 12:21:40

  Σωστά, αλλά μεθοδολογικά θα ήταν πιο ξεκάθαρο να απαριθμήσετε π.χ. τις 10 πιο σημαντικές υποσχέσεις, ώστε να μπορούμε στο τέλος του 2014 να δούμε αν εκλπηρώθηκαν. Έτσι όπως θέτετε το ζήτημα, έπεα πτερόεντα και στρίβειν δια του αρραβώνος.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Hans 01/01/2014 18:39:29

   Πολύ σωστός.
   - Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη τής οικονομίας κατά περίπου 0,8% (αυτό είναι, υποθέτω, τό ενδιαφέρον τών σχολιαστών) καί όχι ύφεση όπως προέβλεπε γιά τό 1913 (καί ευτυχώς είχε ύφεση λιγότερη τής πρόβλεψης).

   - Η κυβέρνηση προβλέπει ότι τό δημοσινομικό κενό τού 2014 θά καλυφθεί από περιορισμό τής σπατάλης στό Δημόσιο καί από πάταξη τής διαφθοράς.

   - Η κυβέρνηση επιμένει ότι τό μνημόνιο τελειώνει τό πρώτο εξάμηνο τού 2014 καί δέν θά υπογράψει κάποιο καινούργιο μνημόνιο.

   - Η κυβέρνηση προσδοκά μιά ρύθμιση πού θά καθιστά τό δημόσιο χρέος μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

   Αυτά καί τίποτα περισσότερο.

   Άν τά καταφέρει όλα αυτά θά είναι κυβερνητική επιτυχία ή αποτυχία;
   Άν ξεπεράσει τόν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης θά είναι κυβερνητική επιτυχία ή αποτυχία;

   Άποψή μου είναι ότι η κυβέρνηση καί νά ξεπεράσει τούς στόχους της θά θεωρηθεί αποτυχημένη, γιατί οι σημερινοί Έλληνες είναι φανατικοί οπαδοί τού Santa Claus καί όχι τού Αηβασίλη.

   Μέρα πού είναι σήμερα τού Αγίου Βασιλείου, ο οποίος ,είρησθε, ως αρχιερέας έκανε πολλούς αγώνες για την Ορθόδοξη Πίστη· αγωνίστηκε κατά της ηθικής σήψεως και επέφερε σοφές μεταρρυθμίσεις στο μοναχισμό· έχει πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο· έκτισε την περίφημη «Βασιλειάδα», συγκρότημα με ευαγή Ιδρύματα, όπως φτωχοκομείο, ορφανοτροφείο, γηροκομείο, ξενοδοχείο και νοσοκομείο κ.ά., όπου βρήκαν τροφή και περίθαλψη χιλιάδες πάσχοντες κάθε ηλικίας, γένους και φυλής καί δέν έχει καμιά σχέση μέ τόν Santa Claus.

 2. ΝΕΜΕΣΙΣ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ 01/01/2014 12:22:40

  5 μηνες εμειναν παιδια.
  Ή το φαινομενο "καντας" θα γενικευθει και η αναπτυξη θ΄αρχισει με δημοσιες επενδυσεις για νεες φυλακες
  Ή ο μεθεπομενος πρωθυπουργος θα ειναι ο Μιχαλολιακος με επομενο (και βραχυβιο) καποιον συριζαιο

 3. δημης avatar
  δημης 01/01/2014 12:38:25

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ...
  Επειδή ,όπως λένε είναι η τέχνη του εφικτού ..., σαν ΕΥΧΗ ΜΕΤΡΑΕΙ...
  Πάντως να ανακηρυχθεί η χρονιά σαν ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ σίγουρα ξεπερνάει τα όρια και της πιό νοσηρής φαντασίας.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/01/2014 13:02:06

  Καλή χρονιά .Εύχομαιαι θα να είναι η χρονιά που θα καταργηθεί η ατιμωρησία και
  θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι προδότες ,ανθέλληνες μιζαδόροι και άπληστοι πολιτικοί, συνδικαΛΗΣΤΕΣ και λοιπά τομάρια που βλάψαν την χώρα.

 5. Αγρότης avatar
  Αγρότης 01/01/2014 15:14:17

  Καλή χρονιά με υγεία και...δικαιοσύνη!

 6. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 01/01/2014 23:19:26

  Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους σας. Το 2014 ξεκίνησε με μία εξαιρετική οικονομική είδηση που αν και είναι ετήσιο γεγονός για την οικογένεια Καρέλια: εργοδότες και εργαζόμενους, ορθώς δόθηκε η δέουσα δημοσιογραφική προβολή, ώστε να γνωρίζουμε όλοι πως υπάρχει υγιής ελληνική επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται σεβόμενη τους εργαζόμενους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.