26/01/2009 23:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναυάγησαν οι συνομιλίες, συνεχίζονται τα μπλόκα

(Ανανεωμένο, 27/1/09). Σκηνικό σύγκρουσης με τον αγροτικό κόσμο διαμορφώνει πλέον η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το συντονιστικό όργανο των παραγωγών. Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι ο διάλογος για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης τελείωσε και καταφεύγει στον «κοινωνικό αυτοματισμό». Παράλληλα ενισχύονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για διάσπαση των αγροτών, μέσω μυστικών διαπραγματεύσεων με τους γαλάζιους συνδικαλιστές ενώ ο Χατζηγάκης απειλεί εμμέσως για παρέμβαση εισαγγελέων («εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις είναι πλέον αρμοδιότητα άλλου υπουργείου»)

Τον «κοινωνικό αυτοματισμό», δοκιμασμένο και κατά το παρελθόν, εγκαινίασε χθες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν σε εκδήλωση του τομέα γυναικών της ΝΔ, είπε ότι «δεν πρέπει οι κινητοποιήσεις να στρέφονται εναντίον της κοινωνίας από τον ιδρώτα της οποίας προέρχονται οι πόροι για τα αιτήματα των αγροτών». Έτσι οι έμποροι ανέβασαν τους τόνους και ο εκπρόσωπος τους δήλωσε ότι ο ένας κλάδος δεν πρέπει να τα βάζει με τον άλλο, ιδιοκτήτες φορτηγών προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, επειδή «τα προϊόντα που μεταφέρουν καταστρέφονται», Λόγω των κινητοποιήσεων έχουν αρχίσει να υπάρχουν και ελλείψεις φαρμάκων σε περιφερειακά καταστήματα του ΙΚΑ, ενώ ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, προανήγγειλε αγωγές κατά του Δημοσίου και των αγροτών, για διαφυγόντα κέρδη ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα. Παράλληλα, κυβερνητικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης διεκτραγωδούν τις ελλείψεις φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.


______________________________________________________________________________________________
Την ίδια στιγμή, με επιστολή της στην Κομισιόν η Βουλγαρία ζητά τη διασφάλιση από την Ελλάδα, συνοριακής διόδου για τη διακίνηση εμπορευμάτων ζητεί, με δικαιολογία τις  μεγάλες απώλειες εσόδων των μεταφορικών εταιριών της Βουλγαρίας, από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών.

Η κατάσταση στα μπλόκα σήμερα είναι ίδια με τη χθεσινή, καθώς κλειστοί είναι οι δρόμοι σε Τέμπη, Κάστρο Βοιωτίας, Λαμία, Ισθμό της Κορίνθου, Αγρίνιο, Χανιά, Ηλεία, Θεσσαλονίκη, ενώ κλειστά είναι και τα τελωνεία του Προμαχώνα και της Νίκης. Σύμφωνα με δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών, τα συντονιστικά όργανα των αγροτών πρόκειται θα αρχίσουν να συνεδριάζουν από σήμερα πρωί, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τον καθορισμό της στάσης τους.

Ώρα με την ώρα πάντως η θέση της κυβέρνησης καθίσταται δυσχερέστερη καθώς από την μια διευρύνεται η αντιπαράθεσή της με τον αγροτικό κόσμο και από την άλλη δυσαρεστεί εκ νέου τα μεσαία στρώματα που βλέπουν ότι δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να επιβάλει την τάξη.

(το γράφημα είναι απο τα ΝΕΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 26/01/2009 23:15:59

  Οπως λεμε μπαρ "ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ".

 2. Factorx avatar
  Factorx 26/01/2009 23:16:33

  Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο οι γενικοί γραμματείς ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών τα ποσά:

  * Βαμβάκι: Σε αγρότες με μεγάλες ζημίες 45 ευρώ το στρέμμα, για μικρές ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα.

  * Καλαμπόκι: Για μεγάλες ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα και για μικρές ζημίες 20 ευρώ το στρέμμα.

  Σε όλους τους καλλιεργητές καλαμποκιού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα είναι αυξημένη κατά 40%.

  * Σιτάρι: Στο μαλακό σιτάρι θα δοθούν αντίστοιχα 12 και 8 ευρώ το στρέμμα και στο σκληρό 10 και 7 ευρώ το στρέμμα.

  Στους καλλιεργητές σκληρού σιταριού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 3 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης θα είναι αυξημένη κατά 40%.

  Στους καλλιεργητές μαλακού σιταριού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 2,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θα είναι αυξημένη κατά 40%.

  * Λάδι: θα εκτιμηθούν οι ζημιές και θα δοθούν ως 30 λεπτά το κιλό.

  * Στις δενδρώδεις καλλιέργειες που θα αποζημιωθούν για ακαρπία, η ενίσχυση θα καθοριστεί ανά προϊόν και είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν και τα ροδάκινα.

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ.Χατζηγάκης δήλωσε ότι με την οριστικοποίηση των ποσών ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν δικαιολογείται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

  Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες, αφού αυτό δεν είναι συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο.

  «Παραπάνω ούτε ένα ευρώ, παρακάτω ούτε ένα ευρώ. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε.

 3. olympiada (male) avatar
  olympiada (male) 26/01/2009 23:28:17

  Ο Χατζηγάκης θα την κάνει τη μήνυση στον κακαουνάκη; Ακόμα περιμένουμε. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι είναι αθώος... ή μήπως όχι;

 4. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 26/01/2009 23:43:41

  Από τα Τέμπη,κάποιος συνδικάλας,όχι ο κοκκινούλης,άλλος θα προτεινει τέλος των κινητοποιήσεων. οι κάτω,της Φθιώτιδας καλά θα κάνουν να μην προβάλλουν τον κύριο βασίλη κιλίφα και να διαβάζει δελτία τύπου.είναι για γέλια.εχει σχέση με μονοπώλια καλλιεργειών;.Αδικείται ο αγώνας τους. Ο κύριος Βάιος π.χ με το σκουλαρικάκι είναι πιο ατόφιος σύγχρονος αγρότης.Λέω εγώ.

 5. S. avatar
  S. 27/01/2009 03:40:49

  Κι ενω γίνεται χαμός με τα μπλόκα των αγροτών, οι φωστηρες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μηχανεύονται στα μουλωχτά τρόπους για την μεταφορά-διαλυση του ΕΦΕΤ κανοντας παιχνίδι με τους γεωτεχνικούς συνδικαλιστες και την εκλογική πελατεία τους.
  Στο όνομα μιας δήθεν ενοποίησης των ελεγχων, σεμνά και ταπεινά, για να ρίξουν και λίγη στάχτη στα ματια των κουτόφραγκων κοινοτικών ελεγκτών.
  Θα τους περάσει;

 6. Eichmann avatar
  Eichmann 27/01/2009 07:30:15

  Και βέβαια ενός τύπου στα μπλόκα του ξέφυγε ενώ μιλούσε στον Χατζηνικολάου (ζωντανά) κατα τις 21:30 περίπου.
  "Αφήστε με μη με διακόπτετε γιατί είμαστε και δυο ώρες στημένοι εδώ και κρυώνουμε...."!!!
  Τι είπε ρε παιδια; Είμαστε δυο ώρες εδώ!
  Είναι δυστυχώς αυτό που είχα διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τη δεκαετία του `90. Όσο δίκιο και αν έχουν.
  Έρχονται στα μπλόκα μόνο όταν είναι ώρα σύνδεσης με τα κανάλια. Τις υπόλοιπες ώρες είναι αλλού. Στα καφενεία και στις μπριζόλες. Στην ουσία, τα ΜΑΤ και οι Αλβανοί τραβάνε το λούκι της ταλαιπωρίας της περιφρούρησης.... Και ο κόσμος που δεν μπορεί να μετακινηθεί.
  Αφήστε μας ήσυχους λέω εγώ. Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε τότε σταματήστε να παράγετε. Εκεί θα δούμε αν μας λείπετε ή όχι.(Πιστεύω ναι) Όπως κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι το νόημα της όποιας απεργίας. Όχι να κοροιδεύουμε τους υπόλοιπους ταλαιπωρώντας τους και απο πάνω.

 7. Eichmann avatar
  Eichmann 27/01/2009 07:39:33

  Το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή τη φορά οι αγρότες δείχνουν να "μη μασάνε" στις πονηρές προσπάθειες του πρώην "τρακτερτζή" και νυν υπουργού Χατζηγάκη να τους διασπάσει μοιράζοντας υποσχέσεις σε διαφορετικές ομάδες αγροτοσυνδικαλιστών. Αν αντέξουν οι γαλάζιοι και υπάρξει γενικευμένη συστράτευση, τότε βλέπω να επαναλαμβάνεται η περίπτωση των "σταμουλοκολλάδων" με τα λεωφορεία το `93. Δηλαδή η αρχή του τέλους του Μητσοτάκη όμως αυτή τη φορά της εποχής Καραμανλή. Είναι ο ΓΑΠ έτοιμος; Δεν νομίζω. Αλίμονο σε εμάς ότι και αν γίνει.

 8. χαραλαμπος avatar
  χαραλαμπος 27/01/2009 09:55:45

  "Ειναι επιτακτική ανάγκη να ανόίξουν οι δρόμοι της χώρας", με την απαλλαγή της απο τους προδότες της, τονίζει ο λαός, αναφερόμενος στις ολιγαρχικές δράσεις. Πρόσθεσε δε οτι δεν πρέπει αν επιβαρύνεται η κοινωνία με τον ιδρώτα της οποίας φουσκώνουν οι ελβετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των ολιγαρχών"

 9. leon avatar
  leon 27/01/2009 11:59:56

  Eich...
  Πηγαινε σε κανενα μπλοκο να δεις απο μονος σου αν ειναι εκει...Αν δεν δεις κανεναν παρε τα τρακτερ και καντα στην μπαντα να ανοιξουν οι δρομοι μπας και περασουμε...

 10. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/01/2009 12:44:31

  @11 Πληρωνουν Αλβανους με την ωρα να τα φυλανε ως σεκιουριτι. Αρα αν παει θα τον φανε ζωντανο. Εξαλλου ποιος τολμαει να τα βαλει με τον κορμο της κοινωνιας μας; Καποτε εδειραν μεχρι και μπαοκτζηδες χουλιγκανς στα μαλγαρα.

 11. silegav avatar
  silegav 27/01/2009 12:44:46

  Μιά υποθετική ερώτηση:

  Έστω πως είμαι αγρότης, 30 χρονών, έχω 2 παιδιά.

  Έχω στον κάμπο 40 στρέμματα και νοικιάζω και άλλα 60 από έναν δημόσιο υπάλληλο που ζει στην Αθήνα, σύνολο 100.

  Τι να σπείρω τον Απρίλιο ώστε να έχω ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να μην ξανακατέβω του χρόνου στα μπλόκα?

  Μήπως να νοικιάσω κι εγώ αυτά τα 40, να κατέβω Αθήνα, να πιάσω ένα διάρι στην Κυψέλη και να με διορίσετε κλητήρα σε κανα δημόσιο?
  -----------
  Τι απαντάμε?

 12. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/01/2009 12:54:44

  @13 Αν μπορεις να περασεις τους σκοπελους του ΑΣΕΠ η αντεχεις να τρεχεις απο κομματοσκυλο σε κομματοσκυλο για να βολευτεις ως κλητηρ, τότε do it! Τι το συζητας;

 13. Decay avatar
  Decay 27/01/2009 13:37:02

  @ 13 silegav,

  Κάνε ότι έκανε ο Αρχίδαμος...
  Do it!

 14. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 27/01/2009 13:47:04

  Decay. Δεν θελει ΑΣΕΠ η σχολη πρακτωρων. Ειναι και υπερκομματικη οποτε δεν χρειαστηκε να τρεχω απο δω και απο κει. Δεν σε δεχθηκαν εσενα ε; Για αυτό και το συνεχες παραπονο περι πρακτωρων παντου. Τα ειδες ολα τα Τζειμς Μποντ; Καμια σχεση.
  Για να κλεινει αυτη η κοντρα. Απλως σου λεω ξεκολλα. Τιποτα αλλο. Προσπαθησε να αναλυεις τα πραγματα αντι να κυνηγας παντου κατασκοπους κτλ. και να επιλεγεις την ευκολη λυση οτι πισω απο καθε τι κρυβονται πρακτωρες και εβραιοι και δεν ξερω γω τι αλλο. Δεν ειναθ υγιες ρε παιδι μου.

 15. kazanias avatar
  kazanias 27/01/2009 13:58:34

  απο kazanias

  ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ:
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΑΜΕΣΑ.
  ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ.
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
  ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
  ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ" ΤΗΣ.
  ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΛΟΙΠΟΝ.
  ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
  ΣΦΙΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

 16. donaE avatar
  donaE 27/01/2009 14:07:10

  @ 13 silegav
  ποιος θα στα νοικιασει αγαπητε μου.Πανε αυτα!

 17. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/01/2009 14:13:00

  OFF TOPIC & ΕΞΩ- ΦΡΕΝΙΚΟ...

  "..Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν ΒΡΕΦΗ ηλικίας από 6 ΜΗΝΩΝ, να είναι ΔΕΜΕΝΑ στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες".

  ..Στην κατοχή μάλιστα του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ που λειτουργεί στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Σπάρτης, εντοπίστηκε το «σκληρότερο» υλικό που διέθετε το κύκλωμα.

  .. Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΜΥΚΟΝΟ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και ΠΡΕΒΕΖΑ.

  .. Την ομάδα ατόμων «υπεράνω πάσης υποψίας», εκτός του Αρχιμανδρίτη, συγκροτούν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ένας DJ, ένας ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ και ένας ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΌΣ, ένας ΦΟΙΤΗΤΗΣ, καθώς και ένας ΑΞΩΜΑΤΙΚΟΣ του Στρατού που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, όπου και συνελήφθη.

  .. Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας Γ Υ Ν Α Ι Κ Α Σ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον της", (zougla).

  ΥΓ. Πολύ "κάτω από το χαλί" το βάζουμε αυτό το ΔΙΕΘΝΕΣ K-A-I ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Π-Λ-Ε-Ο-Ν, εγκληματικό γεγονός κοινωνικής σαπίλας. Μόδα έγινε!

  "IF WE TOLERATE THIS, THEN, OUR CHILDREN WILL BE NEXT".

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/01/2009 14:23:15

  Διευκρίνηση: Δεν είχα δει ότι ανανεώθηκε η ανάρτηση και το έβαλα εδώ που είχε τα πιο λίγα σχόλια και σίγουρα θα γινόταν νέα ειδησεογραφική ανάρτηση, λόγω των συνελεύσεων των αγροτών. Ας μην σχολιασθεί, λοιπόν, εδώ που είναι το θέμα της ημέρας, και χαλάσει η συζήτηση. Ας μείνει στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

 19. Eichmann avatar
  Eichmann 27/01/2009 15:06:15

  @20 Συγκλονιστικό πραγματικά το όλο θέμα. Αν είναι αλήθεια ζηλεύω τις ΗΠΑ που έχουν και θανατική ποινή. Δεν γίνεται να βάλεις κάποια ολοκληρωμένη ανάρτηση;

 20. KaryID avatar
  KaryID 27/01/2009 15:12:45

  @19: Νήπιε, το ίντερνετ είναι η κερκόπορτα αυτού του εγκλήματος.
  Δυστυχώς, συντελείται στη διπλανή μας πόρτα.

 21. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 27/01/2009 16:32:33

  i trakterdzides apo Epanomi espasan to "prasino bloko" stin Thessaliniki pros aerodromio ora 14

 22. Aurora avatar
  Aurora 27/01/2009 16:32:56

  Καιρος πια να βγει ο Ομπαμα να μας μιλησει ποιες πολιτικες γραμμες θα ακολουθησει μετα την αποτυχια του αμπε λα μπλω παιχνιδιου μεταξυ Δολλαριου και Πετρελαιου τωρα που οι Σειχηδες ευρισκομενοι πριν απ' τη στερεψη των πολυτιμων πηγων τους,
  βαλαν σκοπο να διαλυσουν τον αμαρτωλο αυτο γαμο, που συναφτηκε καποτε κατω απο βιαιες συνθηκες
  μεταξυ Αμερικης και Οπεκ χωρες.
  Τι θα συμβει με την ορφανεια του δολλαριου κι αν εχουν κανει πλανα για εναν δευτερο πιο ευκαταστατο γαμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.