#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναρκοθετημένη η πορεία του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚΟ κ. Βενιζέλος ηγείται μίας συγκυριακής και ευκαιριακής συμμαχίας στην οποία -πέραν εκείνων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το εγχείρημά του- μετέχουν και στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε την ανάδειξή του σε πρόεδρο ούτε την ενδεχόμενη ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο στο τιμόνι. Και πέραν της Ιπποκράτους, που εμμέσως δείχνουν στελέχη του επιτελείου του Ευ. Βενιζέλου, (αναφερόμενοι στον Γ. Παπανδρέου, τον Χρ. Παπουτσή κ.ά.), πολλοί από εκείνους που δημοσίως στηρίζουν την υποψηφιότητά του συγχρόνως ποντάρουν σε ένα κακό αποτέλεσμα σήμερα και πολύ περισσότερο σε ένα χειρότερο αποτέλεσμα την 29η Απριλίου, ώστε η 30ή Απριλίου να αποτελέσει την έναρξη των δικών τους σχεδιασμών. Άγνωστο είναι τελικά αν ο Γ. Παπανδρέου -ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο εξωτερικό ως καλεσμένος σε εκδήλωση ξένου πολιτικού περιοδικού- θα κάνει μία δήλωση υπέρ της συμμετοχής στη σημερινή διαδικασία, βέβαιο θεωρείται ότι ο Χρ. Παπουτσής θα δώσει μήνυμα αποχής στα στελέχη που ασκεί επιρροή, όπως και ο Γ. Ραγκούσης, που ήδη κινείται απέναντι από τον Ευ. Βενιζέλο «στήνοντας» εσωκομματικό ρεύμα. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί ούτε μετά τη σημερινή ημέρα, λέγοντας στους συνομιλητές του ότι «θα φύγει εφόσον του το ζητήσει ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος». Δεν είναι όμως μόνον η Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου βλέπουν με καχυποψία και τις κινήσεις -ή την… ακινησία - κορυφαίων στελεχών, που, όπως αναφέρουν, «περιμένουν τον Βαγγέλη στη γωνία την επομένη των εκλογών» και γι’ αυτό κινήθηκαν στα όρια της «λευκής απεργίας» εν όψει της σημερινής κρίσιμης διαδικασίας. Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη στάση στελεχών όπως η Α. Διαμαντοπούλου, ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Λένε ότι τυπικά συμμετείχαν στο γενικό προσκλητήριο πραγματοποιώντας, όπως συμφωνήθηκε, και εμφανίσεις στα ΜΜΕ, καλώντας τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να πάει σήμερα στις κάλπες, στο παρασκήνιο όμως η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι τόσο η Ιπποκράτους όσο και αυτά τα στελέχη δεν κινητοποίησαν τις δυνάμεις τους, ανάλογα με τη δυσκολία του εγχειρήματος. Ειδικά για την κ. Διαμαντοπούλου και τον κ. Χρυσοχοΐδη, συζητείται ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου κόμματος μετά τις εκλογές, με προϋπόθεση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο αρχηγό θα δείχνει πως φυλλοροεί και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, στόχος που προεκλογικά αναδεικνύεται ως βασικός του νέου προέδρου. Και σε αυτό το εγχείρημα εντάσσουν και στελέχη όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος, από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται ως ένα από τα στελέχη που θα προσεγγίσει ο κ. Βενιζέλος για την επαναφορά του στο ΠΑΣΟΚ, όπως και τους Αλ. Παπαδόπουλο, Χρ. Βερελή κ.ά. Πάντως, με ότι και αν αυτό σημαίνει για τη στάση του Γ. Φλωρίδη, οι πληροφορίες θέλουν τους παλαιούς «λοχαγούς» του εκσυγχρονισμού Στ. Μανίκα, Γ. Νικολάου, Γ. Θωμά κ.ά. να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την προσχώρησή τους στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Σημειώνεται επίσης ότι από τα επιτελεία κυρίως του Α. Λοβέρδου (ο οποίος χθες εμφανίστηκε στο Μega), αλλά και των Α. Διαμαντοπούλου και Μ. Χρυσοχοΐδη διαψεύδεται αυτή η εικόνα και επικαλούνται γι’ αυτό τη δημόσια στάση τους τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως, είναι ενδεικτικό της κινητοποίησης των στελεχών ότι την Παρασκευή το μεσημέρι η Α΄ Αθήνας ακόμα ζητούσε στελέχη για τις εφορευτικές επιτροπές, ενώ ως την Παρασκευή το βράδυ υπουργοί και βουλευτές (πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπως οι Π. Ευθυμίου, Δ. Καρύδης, Γ. Πεταλωτής, Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά.), δεν είχαν καν αναρτήσει, όπως τους ζητήθηκε, ένα μήνυμα στις ιστοσελίδες τους ή στα λεγόμενα social media, στα οποία πλέον όλοι συμμετέχουν υπέρ της συμμετοχής για τη σημερινή διαδικασία εκλογής.

 

Μεγάλες διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις

Όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, οι διαρροές προς τη Ν.Δ., σε σχέση με όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, έχουν παγιωθεί και ίδια είναι η εικόνα και σε σχέση με τις διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή, ενώ θεωρείται απολύτως βέβαιος προεκλογικός στόχος του νέου προέδρου το να αναστραφεί το κύμα των ψηφοφόρων προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη αλλά και την Κοινωνική Συμφωνία των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, η πορεία των στελεχών προς τα δύο αυτά κόμματα φαίνεται ότι δεν ανακόπτεται. Την Παρασκευή επισημοποιήθηκε η συνεργασία των πέντε διαγραφέντων (Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάτατζη και Γιώργου Παπαμανώλη), ενώ με δήλωσή του στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση», σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά οδεύει και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρης.

Η Κοινωνική Συμφωνία είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος θα αποκηρύττει σε κάθε ευκαιρία προεκλογικά τη μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. (θέμα το οποίο, κατά πληροφορίες, δημιούργησε ένταση στη σχέση του με τον Α. Λοβέρδο), καθώς αναμένει ότι Κατσέλη και Καστανίδης προεκλογικά θα κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι στοχεύει στη συνεργασία με τη Ν.Δ. Σε πρώτο επίπεδο, συζητείται να γίνει γνωστό από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι, σε περίπτωση που προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., αλλά θα δηλώσει την πολιτική του στήριξη, και σε δεύτερο επίπεδο και εφόσον οι πιέσεις ενταθούν, τότε θα υπάρξει νέα γραμμή, σύμφωνα με την οποία (ανάλογα βεβαίως και με τη δυνατότητα που θα του δίνει το εκλογικό αποτέλεσμα) το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει συμφωνία με τρίτο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών του στελεχών στην κυβέρνηση.

(από τον "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/03/2012 11:16:28

  Γίνονται εκλογές αφρικανικού τύπου με ένα υποψήφιο , καλό μάγειρα και αποτέλεσμα 95%.
  Να τον χαίρονται ειδικά οι νέοι,μισθωτοί ,συνταξιούχοι ,άνεργοι πολύτεκνοι κ.λ.π. μέλη του ΠΑΣΟΚ.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/03/2012 12:16:53

  Το μεγάλο ρεζίλι είναι για όσους πάνε να ψηφίσουν. Θα κριθούν στη συνείδηση του λαού μας ως συνένοχοι στην καταστροφή που συντελείται.

 3. οδυσσεας avatar
  οδυσσεας 18/03/2012 14:25:35

  Megaλη μέρα σήμερα ,ψηφίζουν για πρόεδρο στο πασοκ, ανεβάζουν τον διακόπτη της ΔΕΗ κάτι ακούγετε για επανεκκίνηση.
  Απαραίτητα πιστοποιητικά για να ψηφίσετε είναι
  Ο λογαριασμός της ΔΕΗ .
  Το τελευταίο εκαθαριστικο της μισθοδοσίας σας.
  Η κάρτα ανεργίας .
  Μια συστατική επιστολή από συγγενικό σας πρόσωπο που είναι μετανάστης, με την οποία θα βεβαιώνει ότι θα ψηφίσετε Βενιζέλο και όχι κάποιον <>.

 4. NIKOS avatar
  NIKOS 18/03/2012 20:48:54

  ότι θέλουν κάνουν οι πολιτικοί .....εμάς τα ζώα , μας πάνε όπου θέλουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.