14/10/2012 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ναι στην επιμήκυνση, πάγος στο κούρεμα

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι οικονομικοί φωστήρες άρχισαν να καταλαβαίνουν το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και τώρα εισηγούνται επιμήκυνση του προγράμματος ενώ άλλοι τολμούν και μιλούν για νέο κούρεμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, η Τρόικα -αυτή που βρίσκεται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και διαπραγματεύεται το μέλλον μας- έχει εισηγηθεί στην Ευρωζώνη να παραχωρήσει στην Ελλάδα δύο χρόνια ακόμη για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι εκπρόσωποι θα έχουν “περισσότερα περιθώρια” για την έκθεση τους, γράφει το περιοδικό.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται επίσης πως εντός της τρόικας υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, το μόνο ορατό κι εφικτό αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι το σενάριο της επιμήκυνσης καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αν δε συμβεί κάτι τέτοιο τα μέτρα για τη διετία θα εκτοξευτούν στα 18 δισ. ευρώ!

Σε ότι αφορά το κούρεμα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στο συγκεκριμένο σενάριο τονίζοντας ότι ενδεχόμενη απόφαση για κούρεμα θα σήμαινε χρεοκοπία της Ελλάδα, δηλαδή η Γερμανία παύει να δίνει λεφτά. «Κούρεμα σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ. Δεν υπάρχει κούρεμα. Η βιωσιμότητα του χρέους κατά τα δικά μας σενάρια επιτυγχάνεται χωρίς κούρεμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά θα πάει η ελληνική οικονομία. Είναι μεγάλη η ύφεση που έχουμε τα τελευταία 6 χρόνια. Το πράγμα θα «γυρίσει» μετά τη δόση. Ποτέ στην ιστορία του καπιταλισμού δεν υπάρχει χώρα που να έχει ύφεση 10 χρόνια. Αν πάρουμε τη δόση και έρθουν στην Ελλάδα χρήματα - το κλίμα έχει, ήδη, "γυρίσει" – πολλοί επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν». Αυτό τονίζουν πηγές προσκείμενες στον Γ. Στουρνάρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 14/10/2012 18:20:49

  Μέχρι πριν κανά χρόνο δεμονοποιούσαμε την αναδιάρθρωση...

  Μετά από λίγο καιρό πανηγυρίσαμε το κούρεμα...

  Τώρα δε μας φτάνει η επιμήκυνση, θέλουμε και νέο κούρεμα...!!!!

  Εκτυλίσσεται ένα απίστευτο παιχνίδι αμίμητου πολιτικού εμπαιγμού και ανελέητης διεθνούς κερδοσκοπίας στις πλάτες της χώρας και των πολιτών.

  Όσο πιο σύντομα κατανοήσουμε το παιχνίδι που παίζεται σε όλες του τις διαστάσεις τόσο το καλύτερο για όλους μας. Μάλλον όχι ακριβώς για όλους... Μερικοί ήδη έχουν θησαυρίσει...

 2. ΒΑΣΟΣ avatar
  ΒΑΣΟΣ 14/10/2012 18:34:37

  «Κούρεμα σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ. Δεν υπάρχει κούρεμα.
  Ακριβώς ότι έλεγε Παπακωνσταντίνου και ΓΑΠ για την αναδιάρθρωση του χρέους.

  Το πράγμα θα «γυρίσει» μετά τη δόση. Ποτέ στην ιστορία του καπιταλισμού δεν υπάρχει χώρα που να έχει ύφεση 10 χρόνια. Αν πάρουμε τη δόση και έρθουν στην Ελλάδα χρήματα – το κλίμα έχει, ήδη, “γυρίσει” – πολλοί επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν»

  Μόνο κοράκια και λαμόγια έρχονται για επενδύσεις , αφού ξέρουν ότι η χώρα θα γυρίσει σίγουρα στη δραχμή αφού μόνο έτσι θα σωθούν οι χρεοκωπημένες τράπεζες.

  ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

 3. mx avatar
  mx 14/10/2012 19:24:52

  «Κούρεμα σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ. Δεν υπάρχει κούρεμα. Η βιωσιμότητα του χρέους κατά τα δικά μας σενάρια επιτυγχάνεται χωρίς κούρεμα. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά θα πάει η ελληνική οικονομία. Είναι μεγάλη η ύφεση που έχουμε τα τελευταία 6 χρόνια. Το πράγμα θα «γυρίσει» μετά τη δόση. Ποτέ στην ιστορία του καπιταλισμού δεν υπάρχει χώρα που να έχει ύφεση 10 χρόνια. Αν πάρουμε τη δόση και έρθουν στην Ελλάδα χρήματα – το κλίμα έχει, ήδη, “γυρίσει” – πολλοί επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα για να επενδύσουν».


  .... ελπίζω και εύχομαι να παραμείνετε στο ευρώ...

 4. Tasos avatar
  Tasos 14/10/2012 19:51:44

  Όλα τα λεφτά το ευχολόγιο του stournaras team. 'Ακου λέει δε μπορεί να έχουμε 10 χρόνια ύφεση επειδή δεν έχει ξαναγίνει πουθενά, άρα δε μπορεί που θα πάει θα ρθουν και επενδυτές. Άκου τεκμηρίωση άποψης! Κι αυτοί τώρα έχουν σπουδάσει κι έχουν πτυχία και κρέμεται η χώρα από τους χειρισμούς τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.