24/09/2008 21:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νίμιτς: «Δεν ασχολούμεθα με εθνικές ταυτότητες»

O Μάθιου Νίμιτς, διευκρίνισε σήμερα στη Νέα Υόρκη, ύστερα από συνάντησή του με την κ. Μπακογιάννη, ότι η εντολή που έχει είναι για λύση που να αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, και υπογράμμισε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν ασχολούνται με εθνικές ταυτότητες».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι υπάρχει «ειλικρινής πολιτική βούληση» από μέρους της Αθήνας για λύση, αλλά αναγνώρισε ότι υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις» εντός της ΠΓΔΜ.

Σε ερώτηση «τι εννοεί ο κ. Νίμιτς με τη μακεδονική εθνότητα που κάνει αναφορά στις ιδέες που είχε δώσει στις δυο πλευρές», η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Ίσα, ίσα, αυτό το οποίο είπε και είναι απολύτως σαφές είναι ότι η εντολή του κ. Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής. Μιλάμε για το όνομα και αυτή είναι η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται».

Τέλος, η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει λύση «χωρίς νικητές και ηττημένους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo avatar
  theo 24/09/2008 22:12:21

  Προς Θεού, ο Νίμιτς δεν ασχολείται με εθνικές ταυτότητες. Αυτό έπρεπε όλοι μας το ξέρουμε πια και να μην μπαίνει στον κόπο ο άνθρωπος να μας το υπενθυμίζει. Αυτός ασχολείται με πεδίο δόξης λαμπρόν, ήτοι να βρει τρόπο πως θα μπουν τα αμερικάνικα ενδιαφέροντα και συμφέροντα στο κεντρικό μπαζάρ των Σκοπίων.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2008 22:22:10

  Συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω καρδιά μου.

  «Ίσα, ίσα, αυτό το οποίο είπε και είναι απολύτως σαφές είναι ότι η εντολή του κ. Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής. Μιλάμε για το όνομα και αυτή είναι η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται».

  Ποια ήταν η ερώτηση και τι απάντησε?
  Υπάρχει ή όχι ο όρος μακεδονική εθνότητα στις ιδέες που έχει καταθέσει ο κ Νίμιτς?
  Αλήθεια γιατί έχουμε αναβάθμιση από επίπεδο πρεσβευτών σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών?
  Άλλαξε κάτι?

  ΥΓ

  κάτι σημαντικό για γονείς:

  Πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να ασθενήσουν από καρκίνο στον εγκέφαλο αντιμετωπίζουν οι σημερινοί νέοι (παιδιά και έφηβοι) χρήστες των κινητών. Στο ανησυχητικό αυτό συμπέρασμα κατέληξαν, όπως αναφέρουν Τα Νέα (22.09.2008), ερευνητές από τη Σουηδία.

  «Όσοι άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα πριν από την ηλικία των 20 ετών παρουσίασαν πενταπλάσιο αριθμό κρουσμάτων γλοιώματος» επισήμανε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Λέναρτ Χάρντελ, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Οrebro της Σουηδίας.
  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου επηρεάζει τα γλοία κύτταρα, τα οποία υποστηρίζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.
  Τέσσερις φορές περισσότερα ήταν και τα κρούσματα καρκίνου στον εγκέφαλο στους νέους που χρησιμοποιούσαν ασύρματο τηλέφωνο.
  Ο καθηγητής Χάρντελ τόνισε πως όσοι άρχισαν να χρησιμοποιούν νέοι τα κινητά τηλέφωνα, είχαν επίσης πέντε φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν ακουστικό νεύρωμα- επικίνδυνος όγκος του ακουστικού νεύρου που συνήθως προκαλεί κώφωση.

  «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα συμπεράσματα. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα», τόνισε ο καθηγητής Χάρντελ, μιλώντας στην πρώτη διεθνή διάσκεψη για τα κινητά και τη δημόσια υγεία.
  Ο ίδιος πιστεύει πως τα παιδιά κάτω των 12 δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα παρά μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πως οι έφηβοι θα πρέπει να προτιμούν τα εξαρτήματα handsfree και την αποστολή SΜS αντί της χρήσης του κινητού απευθείας στο αυτί.
  Στην ηλικία των 20 ετών ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γιατί ο εγκέφαλος έχει πλέον αναπτυχθεί πλήρως.

  Ο Σουηδός ερευνητής προειδοποίησε μάλιστα πως ο κίνδυνος για τους νέους από τη χρήση κινητών ή ασύρματων τηλεφώνων μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς τα αποτελέσματα της μελέτης δεν δείχνουν τις επιπτώσεις στον εγκέφαλο ύστερα από μακροχρόνια χρήση.
  Στις περισσότερες περιπτώσεις για την ανάπτυξη του καρκίνου απαιτούνται πολλά χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, δηλαδή διάστημα μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα έτη που μας χωρίζουν από τότε που άρχισε η μαζική χρήση του κινητού.

  από e-paideia.net

 3. anakonta avatar
  anakonta 24/09/2008 22:41:51

  αμα βλέπεις γελάκια απο τα γεράκια ,τότε την κάτασαμε την βάρκα,
  Η ντόρα είναι οτι πει το αφεντικό.Ασε που αυτό τον καιρό που το κόμα μπάζει,την έκανε με πηδηματάκια.

 4. Φιλόλογος της Αγγλικής avatar
  Φιλόλογος της Αγγλικής 24/09/2008 22:43:08

  Στην Αγγλική (και όχι μόνον) γλώσσα nations = έθνη με την έννοια της συγκροτημένης πολιτείας = κράτος (the American Nation, the French Nation κτλ).
  Τα μέλη ενός nation είναι ΠΟΛΙΤΕΣ - κι αυτό που τους ενώνει είναι μια Πολιτεία κι ένα Σύνταγμα.

  Από την άλλη πλευρά ethnies = έθνη με την εθνολογική - πολιτισμική έννοια (Greek-Americans, Latins of USA, Γάλλοι πολίτες της Μαρτινίκα - που δεν είναι βέβαια πολιτισμικά ούτε Παριζιάνοι, ούτε μητροπολιτικοί Γάλλοι μουσουλμάνοι Μαρσαγιέζοι Αλγερινής καταγωγής).
  Τα μέλη του είναι μέλη ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ - ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κι αυτο που τους ενώνει είναι γλώσσα, παραδόσεις, ιστορία, πολιτισμός.

  Ο ΟΗΕ ασχολείται φυσικά μόνον με nations. Και αναγνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει nations.

  Τα ethnies αυτοπροσδιορίζονται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ορισμού τους, από την εποχή του Ηροδότου και μετά. Ο ΟΗΕ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ δεν ασχολείται μαζί τους. Ούτε μπορεί να τα αναγνωρίζει ή να μή τα αναγνωρίζει.
  Άλλων διεθνών οργανισμών, ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, είναι δουλειά να μελετούν ή να δικτυώνουν τα ethies (αλλά μόνον αυτό, όχι να τα κατασκευάζουν ή να τα "ακυρώνουν").
  Ο Νίμιτς βασικά λέει κάτι σωστό.
  Άς μή μετατρέπουμε ένα γλωσσολογικό πρόβλημα (στα Ελληνικά έχουμε μόνο μιά λέξη "έθνος" για δύο έννοιες) σε διπλωματικό ή ιδεολογικό.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/09/2008 23:49:39

  Ορίστε?

  "Ο ΟΗΕ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ δεν ασχολείται μαζί τους. Ούτε μπορεί να τα αναγνωρίζει ή να μή τα αναγνωρίζει."


  Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η "αυτοψία" της αμερικανίδας ειδικού του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων Γκέι Μακ Ντούγκαλ και οι συναντήσεις της με "μέλη μειονοτήτων" της Β.Ελλάδας.

  πριν από λίγο καιρό....

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 25/09/2008 00:21:23

  Μερικοί φαίνεται θεωρούν πώς ο Ο.Η.Ε. και το Διεθνές Δίκαιο είναι ΄ουδέτερες έννοιες΄πού υπηρετούνται απο αγγέλους.
  Το διεθνές δίκαιο βρίσκεται στην υπηρεσία τών Η.Π.Α ,ο δέ Ο.Η.Ε είτε μέ τον ΄ασπρισμένο΄μαύρο υπέρμαχο τών βομβαρδισμών Ανάν είτε με τον Κορεάτη Μούν(δεν είμαι και σίγουρος γιά το ονομα τού νέου γερακιού) αποτελεί εντελώς αναξιόπιστο και γελοίο οργανισμό...
  Η ενασχόλησή του δέ μέ ΄μειονότητες΄αποτελεί υψίστη υπηρεσία στον μέχρις στιγμής Μονοκράτορα πού ευτυχώς γιά τον κόσμο βρίσκεται σέ μεγάλη κρίση.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/09/2008 00:31:19

  Ο Φιλόλογος μια χαρά τα λέει, και καλά έκανε και μας τα διευκρίνησε. Αν κάποιος δεν τα λέει καλά, είναι η αγγλική γλώσσα, όταν ...έχει να μεταφράσει ελληνικά. Το "it's all greek to me", δεν το λένε τυχαία.

  Αλλά και η παρατήρηση του Ιθαγενή περί "αμερικανίδας ειδικού του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων", πώς γίνεται να συμβαίνει, αν "Ο ΟΗΕ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ δεν ασχολείται μαζί τους";;;

 8. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 00:37:11

  Anonymous 7: Εγινε η συναντηση που γραφουμε εδω. και περίμενε λίγο ακόμα

 9. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 25/09/2008 00:54:14

  Μπραβο φιλολογε. Μια χαρα τα ειπες

 10. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 25/09/2008 00:57:46

  Δεν ξέρω για τις διπλωματικές επιτυχίες της Ντόρας, αλλά οι επιχειρηματικές επιτυχίες "ψήνονται". Διαβάστε προσεκτικά το νομοσχέδιο για τους μεταφραστές του υπουργείου Εξωτερικών (http://www.parliament.gr/ergasies/nomodetails.asp?lawid=619), που ιδιωτικοποιεί τις επίσημες μεταφράσεις και δημιουργεί μια νέα ομάδα Ορκωτών Μεταφραστών. Θα δείτε ότι ανοίγει μια πολύ μεγάλη νέα αγορά. Και αν "ξύσετε" λίγο κάτω από την επιφάνεια θα δείτε και ποιοι έχουν ήδη ετοιμαστεί να την κατακτήσουν, μέσω μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας μεταφράσεων που ήδη στήνεται. Έχουν νοικιάσει ήδη και κτίριο για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους. Ποιοι είναι; Ψάξτε το και ίσως βρείτε κάποια σχέση με τους συντάκτες του νομοσχεδίου. Γιατί συνήθως αυτοί που δημιουργούν μια νέα αγορά είναι και οι πρώτοι που ετοιμάζονται να την κατακτήσουν...

 11. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 01:33:23

  Die Makedonier in Lerin(Florina), Griechenland!

  Αυτό το βίντεο με αυτόν τον τίτλο προβάλλουν οι Σκοπιανοί σε όλο τον κόσμο.

  Το υπογράφει γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος

  Τα σχόλια δικά σας

  http://www.youtube.com/watch?v=vT7S3HNUaPc

 12. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 02:36:19

  Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις του προέδρου με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. Το νέο «επεισόδιο» της μεταξύ τους αντιπαράθεσης ξέσπασε στο ουδέτερο έδαφος της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις επαφές με την Ντόρα Μπακογιάννη.

  Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι χαιρέτισε την είδηση για την επικείμενη συνάντηση Μπράνκο Τσρβένκοφσκι-Ντόρας Μπακογιάννη.

  «Θεωρούμε ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η παρουσία σε αυτήν για μία ολόκληρη εβδομάδα όλων των σημαντικότερων προσωπικοτήτων, που συμμετέχουν στην επίλυση του προβλήματος με το όνομα, αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την επίλυση αυτού του πολυετούς προβλήματος και συνεπώς και ιστορική ευκαιρία για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του πρωθυπουργού.

  Ωστόσο, στην ανακοίνωση υπενθυμίζει σε ειρωνικό τόνο ότι ο νυν πρόεδρος ήταν ο «πατέρας» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1992, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιδιώξει συμβιβασμό για να κλείσει το ζήτημα.

  Σπεύδει μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η όποια συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

  Αμεση, ήταν η απάντηση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσκι: «Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι παρά την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί άμεσα σχετικά με το εάν υπάρξει ή όχι συνάντηση του κ. Τσερβένκοφσκι με την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός ή ψεύδεται ή πιστεύει σε ψέματα για ενδεχόμενη συνάντηση του προέδρου Tσερβένκοφσκι με την κα Μπακογιάννη.»

  Ο Τσερβένκοφσκι κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό «να λογικευτεί και να αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά και υπεύθυνα αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα».

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/09/2008 08:37:07

  το κράτος θα λέγεται Τρεχαγυρευεμακδονένσκι. Το έθνος Μακεδονία η γλώσσα Μακεδονική, οι Βούλγαροι εν καιρώ θα την πρασαρτήσουν ως Μακεδονική Βουλγαρία και η Βουλγαρία θα μετονομαστεί σε Βουλγαρική Μακεδονία, και θα ξαναπάμε στο 1943.

  Μπορούμε να οργανώσουμε μια συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ώστε όταν γυρίσει η Χαμογελαστή Καλλονή να την παρακαλέσουμε να μπει στο αεροπλάνο και να ξαναφύγει? (ή τουλάχιστον να πάψει να χαμογελάει γιατί φοβίζει τον γάτο μου)

 14. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 25/09/2008 10:27:00

  Archaeopteryx-τέτοια και αλλα γράφουμε εδώ και ο κ. Κυριάκος τρελαίνεται .Θα την παραλάβει από την πίστα των VIP .

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/09/2008 10:36:33

  έχει και ο Κυριάκος γάτο?

 16. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 25/09/2008 11:10:40

  Ο ίδιος δεν σου φαίνεται .Αστοισες βλέπω που έκανε μήνυση πέρσι στο ΑΝΤΙ και ο Χρήστος το έκλεισε .

 17. Factorx avatar
  Factorx 25/09/2008 14:01:54

  @δημοσθενηs: να μην γραφουμε οτι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Ο Χρήστος το έκλεισε επειδή δεν έβγαινε, ειναι σοβαρά άρρωστος και δεν ηθελε να το αφήσει σε άλλους. Για να μαθαίνεις, ο Μπακογιάννης έκανε αγωγή και ύστερα έτρεχε για ...συμβιβασμό, να μην φτάσει δηλαδή στα ΜΜΕ οτι έκανε αγωγή. Ξέρεις ποιος μεσολαβούσε; Ασε θα στο ποω άλλη φορά

 18. gadfly avatar
  gadfly 26/09/2008 01:25:56

  Τελικά μας απογοήτευσε η Ντορίτα; Τι θα λεμε τώρα, πως θα τη βρίζουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.