30/11/2009 21:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νίκη του Αντώνη και της Κοινωνίας των ΠολιτώνΑυτό που συνέβη χθες δικαίως μπορεί να χαρακτηρισθεί κατά την γνώμη μας ως «η αρχή της νέας μεταπολίτευσης», αλλά και ως «η επανάσταση των μικρομεσαίων».

 750.000 πολίτες στήθηκαν επι ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν παρά τα προβλήματα και τα εμπόδια που παρέμβαλαν συνεχώς οι ηττηθέντες μηχανισμοί και στο τέλος εμπιστεύτηκαν στον Αντώνη Σαμαρά την ευθύνη για την ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και την ανόρθωση της πατρίδας.

 Γιατί πέρα από όλα τα άλλα, δυο ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στην μεγάλη αυτή νίκη: Η καταδίκη των τζακιών και των δυναστειών που έκαναν τη ΝΔ ένα κόμμα πελατών και διαπλεκομένων. Και η υπόσχεση ανάτασης του πατριωτικού ιδεολογικού και πολιτικού λόγου.

 Η νίκη Σαμαρά, είναι η νίκη των πολιτών που απαίτησαν να έχουν λόγο στη διαμόρφωση της ηγεσίας, και κατ’ επέκταση των συνθηκών και τρόπου λειτουργίας της παράταξης που υποστηρίζουν. Και πέτυχαν.

 Ή ήττα της Μπακογιάννη, είναι η ήττα των εξωθεσμικών παραγόντων, της οικογενειακής βαρονείας, των μηχανισμών και της διαπλοκής, εν πολλοίς, αυτού που ονομάστηκε «σύστημα Μητσοτάκη». Και απέτυχαν.

 750.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες, για την ανάδειξη προέδρου μιας παράταξης. Πολλοίς από αυτούς αποδέχθηκαν να εγγραφούν ως μέλη ενός κόμματος που ονομάζεται ΝΔ. Κανείς δεν τους υποχρέωσε. Πήγαν αυτοβούλως, με την διάθεση να έχουν λόγο, και την επιθυμία να καταγραφεί η επιλογή τους.  Σηματοδοτούν την ανερχόμενη πολιτική δύναμη, την «κοινωνία των πολιτών». Μια κοινωνία πολιτών, που επιζητεί στέγη εκεί όπου θα εισακούεται, και θα έχει λόγο στις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις του σπιτιού της.

 Και όλα αυτά χάρις στον Αντώνη Σαμαρά που περνώντας μέσα από την κόλαση της πολιτικής μοναξιάς, όπου  οδηγήθηκε λόγω της ανυποχώρητης επιμονής στα πιστεύω του, κατάφερε να αναδειχθεί σε έναν ώριμο πολιτικό ηγέτη που μπορεί να συνδυάσει τον ρεαλισμό με το συναίσθημα (όπλο ακαταμάχητο).

 Για να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι εξαρχής. Η χθεσινή ανήκει σε δύο παράγοντες: στον Αντώνη και στους πολίτες που συνυπέγραψαν το εγχείρημά του.

 Ο τρίτος καθοριστικός παράγοντας ήταν φυσικά το Διαδίκτυο. Οι δεκάδες ανώνυμοι μπλόγκερς και τα ιστολόγια που συστρατεύθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και κατάφεραν να σπάσουν την απομόνωση που επιχείρησαν να επιβάλουν αρχικά στον Αντώνη τα ΜΜΕ, να περάσουν στην βάση το μήνυμά του και να απαντήσουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις και την λάσπη της άλλης πλευράς.

 Εξίσου σαφής είναι τα θέματα που έχει να καλύψει η νέα ηγεσία της ΝΔ:

1. Δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, για να αποκαλύψει την ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του.

2. Συνέδριο θέσεων και αρχών, όπου θα δώσει το νέο ελπιδοφόρο πολιτικό στίγμα.

3. Εκλογές Οργανώσεων, ώστε οι παρεούλες και τα καπετανάτα να εξαφανισθούν.

4. Αναδιοργάνωση κόμματος, προκειμένου νέες σύγχρονες οργανωτικές δομές να αντικαταστήσουν τις απηρχαιωμένες αντιλήψεις και λειτουργίες.

5. Νέα προγραμματική πρόταση εξουσίας, που θα ικανοποιεί τον κομματικό πυρήνα των 750.000 μελών, θα επαναβεβαιώσει την προτίμηση αυτών που στις 4 Οκτωβρίου την επέλεξαν, θα επανακάμψει εκείνους που στις τελευταίες εκλογές της γύρισαν τη πλάτη, και τέλος θα προσελκύσει νέους σκεπτόμενους πολίτες, μέσα από την εγγύηση για μια ηθικότερη, αποτελεσματικότερη, καλύτερη διακυβέρνηση για την πατρίδα.

Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τακης avatar
  τακης 30/11/2009 21:52:18

  Ο μηχανισμός έσπασε.τώρα πρέπει να καθαρίσουμε τις βίδες...

  • Johny avatar
   Johny @ τακης 01/12/2009 08:43:30

   Αυτό κ. Τάκη, το θεωρώ πολύ επικίνδυνη σκέψη.
   Είναι σα να ζητάς να απομειωθεί η δύναμη του κόμματος κατά (τουλάχιστον) 7 με 10%. Υποτίθεται ότι εκλέξαμε έναν άνθρωπο που δεν έχει τα ελαττώματα του αντιπάλου του. Δηλαδή τη μνησικακία και την διαλυτική πρακτική.
   "Σφουγγάρι" που λέει και ο πρόεδρος.
   Διαφορετικά πέφτουμε στη Β' εθνική για πάντα αφήνοντας το Πασόκ να αλωνίζει. Για πάντα.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Johny 01/12/2009 19:18:48

    Σφουγγάρι είπε ο Αντώνης για όσα έγιναν και ειπώθηκαν μέχρι την Κυριακή.Από δω και μπρος,συνέχισε,δεν θα γίνει ανεκτή κανενός είδους υπονόμευση.Ο έχων ώτα ακούειν,ακουέτω.

 2. trochalos avatar
  trochalos 30/11/2009 22:03:21

  Φάκτορα σε ευχαριστούμε πολύ γιά ότι έκανες εσύ και τα bloggs στον αγώνα κατά της αγίας οικογένεις και της διαπλοκής.Το απόγευμα πήγαμε για καφέ όλη η παρέα που ήμαστε φίλοι του Αντωνη και σηζητήσαμε το πόσο έγκαιρη και έγκειρη πληροφόρηση μας έδωσες σε όλο τον προεκλογικό αγώνα.
  Και πάλλη ευχαριστουμε και πιστεύουμε να είμαστε μαζι όσο γράφεις στο antinews.

 3. Aδέσποτη avatar
  Aδέσποτη 30/11/2009 22:06:17

  Κι όμως υπάρχει μία γωνιά της Ελλάδας που δε θέλησε να φανεί αχάριστη: "Σαρωτική νίκη της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ευρυτανία. Πρώτη με 2.385 σταυρούς (89,52%)." Φαντάζομαι όσοι και οι διορισμένοι σε ΔΕΗ, Δήμο Αθηναίων, ΥΠΕΞ, κλπ. Κρίμα που δεν μπόρεσε να διορίσει όλη την Ελλάδα. Σίγουρα θα έβγαινε παμψηφεί.

  • pizza avatar
   pizza @ Aδέσποτη 01/12/2009 06:15:49

   Ξεχασες και αυτους που βαφτησε οπως και ο πατερας της.

 4. anagnostis avatar
  anagnostis 30/11/2009 22:07:51

  καλά κάνεις και τα ξεκαθαρίζεις Φάκτορα. Να μην δούμε τίποτα γλυφτρόνια να τρυγυρνάνε στο περιβάλλον, όπως επιχείρησε χθες η Παναγιωταρέα. Δείτε και τι γράφει στο Fimotro:

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

  Γράφει ένας εκ των

  διαχειριστών του fimotro


  Προεδράρα καλορίζικος. Σιδεροκέφαλος και πιστεύουμε να είσαι ανοιχτός στην κριτική την οποία (καλοπροαίρετα) θα σου κάνουμε. Οι πολίτες με την συμμετοχή τους απέδειξαν ότι θέλουν μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Απέδειξαν επίσης ότι απαιτούν από τη Νέα Δημοκρατία να ασκήσει τα Συνταγματικά της καθήκοντα και να αρχίσει την αντιπολίτευση με προτάσεις και ιδέες. Είναι περιττό ίσως να σου επισημάνουμε ότι ο κόσμος αποδοκίμασε τη Ντόρα και για έναν επιπλέον λόγο. Επειδή ταυτίστηκε με τον... Καραμανλή. Ελπίζουμε ότι όλοι οι γραφικοί της Ρηγίλλης και τα θλιβερά πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο επί Καραμανλή θα πάνε στο σπίτι τους. Ξέρεις εσύ. Δασκαλάκης, Ρουσόπουλος, Ζαγορίτης, Αγγέλου, Σταϊκούρας, Χατζηεμμανουήλ, Κουμουτσάκος και σια. Με αυτούς δίπλα σου προεδράρα,ούτε σε 80 χρόνια δεν θα γίνεις πρωθυπουργός. Ανανέωση, λοιπόν, σε πρόσωπα και ιδέες.
  Καλή επιτυχία..
  fimotro

  • ελεύθερος avatar
   ελεύθερος @ anagnostis 01/12/2009 11:52:55

   Παιδιά, εμείς οι Νεοδημοκράτες να μην ξεχάσουμε να ρωτήσουμε τον παπαγιάννη και τον καψαμπέλη για αυτά που πρέπει να κάνουμε για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα.
   Να το πούμε και στο νέο Πρόεδρο να μην το ξεχάσεις και αυτός.
   Αλλιώς, που ξέρεις, μπορεί και να μας ΧΧΧΧΧ μία μάντρα.
   Έχει τρελλαθεί ο κόσμος, τελικά.
   Η λέξη καβαλημένο καλάμι έχει χάσει το νόημά της.
   Βρε Κουρή, μάζεψε τα παιδάκια σου, έχουν περάσει οι εποχές των φτηνών εκβιασμών και της λάσπης.

  • Hase avatar
   Hase @ anagnostis 01/12/2009 15:12:14

   Ακουσα οτι οι διαχειριστες του φιμοτρο επισκεφτηκαν γυναικολογο
   Τους κοπηκε ξαφνικα η περιοδος (και μερικα απο τα φραγκα της διατεταγμενης υπηρεσιας). Αργοτερα η θα κανουν κωλοτουμπες, η θα αλλαξουν το ονομα του σαιτ τους (οπως εκαναν πιο παλια).

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/11/2009 22:16:36

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη το συνέδριο μπορεί να περιμένει.
  Προέχει η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση με έλεγχο στις κυβερνητικές ενέργειες και κατάθεση προτάσεων και θέσεων σε κάθε φλέγον ζήτημα της κοινωνίας.
  Πρέπει να αλλάξει τις οργανωτικές δομές για να συμμετάσχουν στην εκλογή συνέδρων οι 740,000 μέλη και να αντιπροσωπευτούν στο συνέδριο.
  Αφού ανοίξουν οι τοπικές οργανώσεις για να συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες.
  Διαφορετικά θα έχουμε ένα συνέδριο με συνέδρους τους ...εχθές που θα είναι τροχοπέδη σε κάθε αλλαγή αφού θα θιχτούν καρέκλες.
  Ενα συνέδριο τώρα αποκλείει όλους όσους χθες ψήφισαν.

  • Υ. avatar
   Υ. @ Ο Ιθαγενής 30/11/2009 22:48:09

   Ορισμένες παρατηρήσεις.
   Μη ξεχνάς τις αναγκαίες (θέσεων και αρχών) προσυνεδριακές ημερίδες. Άρα το Συνέδριο δεν μπορεί να γίνει πριν από 6-9 μήνες, δλδ. Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.
   Για τις ΤΟ έχει σχολιασθεί παλαιότερα, για την αναγκαιότητα να αποτελέσουν κύτταρο προτάσεων και ιδεών, προς την ηγεσία. Σωστά, το να ανοίξουν και να λειτουργήσουν ουσιαστικά, και όχι ως οργανώσεις-σφραγίδες. Οι 750.000, είναι προίκα προς αυτή τη κατεύθυνση, και είμαι σίγουρος πως πολλοί, θα συμμετάσχουν ενεργά.

 6. loretta avatar
  loretta 30/11/2009 22:24:10

  factora μονο συγχαρητήρια θα σου πω....ολα τα αλλα...θαταν απλα μια επαναληψη.!!

  • Υ. avatar
   Υ. @ loretta 30/11/2009 22:30:53

   Γειά σου συντρόφισσα Λ. Νενικήκαμεν!

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 30/11/2009 22:41:40

    οχι απλα νενικηκμαμεν τους τιναξαμε την μπανκα στον αερα.!!
    και έπεται συνεχεια...ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ loretta 30/11/2009 22:54:07

     ...ξετινάξαμεν (ως ομοιοκαταληκτικό του νενικήκαμεν). Τζακ-ποτ!

 7. Υ. avatar
  Υ. 30/11/2009 22:29:00

  Πολύ σωστές οι αναφορές, επισημάνσεις, και προσθήκες της ανάρτησης. Σαμαράς, πολίτες, διαδίκτυο. Και οι τρεις αναφερόμενοι παράγοντες, εξ ίσου ουσιαστικοί, στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Απ’ εδώ και πέρα, το ζητούμενο θα είναι η επιτυχία στη συνέχεια..

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 30/11/2009 22:34:06

  Επειδή ακούω πολλές παπατζες για το τι έφταιξε τελικά και έχασε η δρακουλιάρα και κέρδισε ο Σαμαράς, ας καταλάβουν γρήγορα γιατί ο κόσμος ποια δεν δίνει πιστώσεις ελπίζω να μη ξαναδούμε πολιτικές που πλήγωσαν την πατρίδα και το λαό της.

 9. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 30/11/2009 22:35:28

  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  Οταν το ποταμι της Πανελληνιας Λαικης Συνειδησης φουσκωσει,οι μηχανισμοι καταρρεουν σαν τραπουλοχαρτα.
  Και δεν γυριζει πισω..
  Η Ελλαδα ανασαινει ακομα και δεν θα μπει στον ταφο οπως διακαως επιθυμουν να συμβει οι Νεοταξικοι εγκεφαλοι και οι ντοπιοι χωροφυλακες τους.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  Να εχουμε λογο μεσω δημοψηφισματων για ολα ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 10. nasos avatar
  nasos 30/11/2009 22:44:21

  Η Βάση του Κόμματος,όπως αυτή σχηματοποιήθηκε την Κυριακή,είναι πλέον de facto,το ανώτερο όργανο του Κόμματος.
  Και αυτό το όργανο αποφάσισε:ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
  Και όποιος δεν πειθαρχήσει στην απόφασή του,ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ!

 11. Χαζος του χωριου avatar
  Χαζος του χωριου 30/11/2009 22:50:25

  Νασο Βριθουμε απο φιδια, πολλων διαφορετικων χρωματων....

  Αλλα και αυτα ακομη σιγα-σιγα θα χασουν νομοτελειακα το δηλητηριο τους...

  Ο Αντωνης (και ας μην θεωρηθει προς Θεου πισωγυρισμα) εφερε την Ανοιξη στην χωρα!!!

 12. Istanbul avatar
  Istanbul 30/11/2009 23:40:02

  factorx, Çok Teşekkür Ederiz (euxaristies polles gia ola osa ekanes). Isoun gia mena prosopika o xoros pou kat' eksoxin me enimerones. xalali ta xiliometra pou ekana gia tin Ellada tis ELPIDAS.
  Me ektimisi,
  o Constantinopolitis

 13. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 30/11/2009 23:56:27

  @Istanbul
  ΑΧ κυριε Constantinopoliti μας απο την Istanbul.
  Πολυ χαριτωμενο και Constantinopolitiko αυτο το Istanbul.

 14. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 01/12/2009 00:09:45

  Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον factorx για το βήμα που μας ΄δίνει.
  Πριν 3 μήνες βαριόμουν αφόρητα τα forum

 15. kanis avatar
  kanis 01/12/2009 00:22:45

  Ο Μηχανισμός Μητσοτάκη
  Πράγματι έχει διορίσει πολύ κόσμο ανά την επικράτεια!
  Ας υπάρξει, μια στατιστική τύπου..΄"ποιός σε διόρισε, ποιόν ψήφισες".

  Παράλληλα, ας διερευνηθεί, ότι..

  ,,,έχει εξασφαλίσει πολλές αργομισθίες, σε μπλοκάκια..., ώστε να εξασφαλίζονται τα οικογενειακά ταμεία!

  ...έχει δημιουργήσει λίστες αποκλεισμένων, ως μη φίλων, σε προσλήψεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα!

  ...έχει τονώσει την ανασφάλεια σε υπαλλήλους, αν δεν αυτοδιατεθούν οικιοθελώς στις υπηρεσίες τους!

  ...έχει ακόμη σα δείγμα, το περιβάλλον da cappο για το τι μέλλει γενέσθαι!

  Η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά δεν είναι τυχαία! Ταυτίστηκε ο ψηφοφόρος του με τα χρόνια αποκλεισμού, που βίωσε!
  Αυτά τα χρόνια, να μην τα ξεχάσει ο Αντώνης!
  Σε όλη την επικράτεια κάποιοι ψηφοφόροι του την βιώνουν μιά ολόκληρη ζωή!!!

 16. Vachus avatar
  Vachus 01/12/2009 00:27:43

  Μαγκες, στην Ελλάδα ζούμε. Και εγώ χαίρομαι, αλλά να δούμε πως θα σταθεί ο Αντώνης.
  Καλή δύναμη!

 17. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 00:38:36

  Το συνέδριο θα γινει οπωσδηποτε μεσα στο Μαρτη γυρω στις 20. Μέχρι τοτε προεχει η ανανεωση της ΝΔ σε προσωπα, καταστασεις, τακτικές, ιδέες. Ο Αντώνης πρέπει να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό. Πρέπει να βάλει γραμματέα του κόμματος εναν ανθρωπο της απολυτης εμπιστοσυνης του. Επικρατέστερος Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ. Από αύριο κι ολας αρχιζουν αλλαγές. Θα χρησιμοποιηθουν και άτομα που στηριξαν Ντόρα όπως ο Άρης, ο Κωστης Χατζηδάκης, ο Δένδιας... Μαρκοπουλος, Πανος Παναγιωτοπουλος, Χαρακοπουλος, Στυλιανίδης θα είναι στην πρωτη γραμμά, ενω πολλοι μιλάνε για έιδικο΄ρόλο στο Σταύρο Δήμα. Θα μπουν και γυναικες στο επιτελείο. Από αύριο τα σπουδαία..(έρχεται και η εκλογη νεου προέδρου ΟΝΝΝΕΔ)

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 00:45:23

   Και οι εκλογές στις οργανώσεις? Ποτέ?

   • loretta avatar
    loretta @ Υ. 01/12/2009 00:48:11

    Υ βιαζεσαι ..!! σε καμια βδομαδα θα ξερουμε ολη την διαδικασια.

    • Υ. avatar
     Υ. @ loretta 01/12/2009 00:51:01

     Απευθυνόμουν κυρίως στον ΓΙΑΝΝΗ, που φαίνεται να έχει κάποια σχετική πληροφόρηση. Εκτός αν είναι εκτίμηση.

    • loretta avatar
     loretta @ loretta 01/12/2009 00:55:14

     Υ Οταν εχω εκτιμηση το διευκρινιζω. Γιαυτο και απαντησα στο ποστ.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Υ. 01/12/2009 01:05:16

    Πληροφόριση ειναι. Υπομονη να εχουμε Κυριακη κοντη γιορτη.

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 00:59:48

   ΓΙΑΝΝΗΣ. Το σχόλιο σου, πληροφόρηση, ή εκτίμηση?

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 01:18:12

   βρε συ ΓΙΑΝΝΗ αυτα τα ονοματα τα εδωσε και ο χατζηνικος..το απογευμα..

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 01:23:52

   και ο Γκιουλεκας.

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 01/12/2009 01:27:24

    Να μην ξεχναμε οτι ο ΣΑΜΑΡΑΣ θα κρατησει ισοροπειες με ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ....και γενικοτερα την περιφερεια...οποτε τα ονοματα θα ειναι και εκπληξεις.

  • Υ. avatar
   Υ. @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 01:34:42

   Τελικά ήρθα αδιάβαστος. Δεν άκουσα Χνίκο.
   Καλόν ύπνο.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 16:05:19

   Θεωρείς τον Στυλιανίδη αξιόπιστο πολιτικό; Ποιά τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Παιδείας, όταν εξωσχολικοί κατέστρεφαν σχολεία και αυτός δεν μιλούσε για να μην θιγεί ο προστάτης όλης της αλητείας, ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως έχεις ακούσει για τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία στα οποία διέμενε οικογενειακώς στο εξωτερικό με δαπάνες του κράτους (ξεχωριστά από τους υπόλοιπους υπουργούς της ΕΕ, εμείς είμαστε άλλης "τάξης" βλέπεις...);

   Ο Στυλιανίδης είναι από τα πρόσωπα-σύμβολα της αποτυχημένης κυβέρνησης του άφαντου Κ. Καραμανλή "του μικρού". Καλά θα κάνει ο Σαμαράς να τον βάλει στο ίδιο ράφι με τον Παυλόπουλο, τον Πολύδωρα, τον Σπηλιωτόπουλο, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τους λοιπούς "τίποτα".
   Αντίθετα, πρόσωπα που στήριξαν την Μπακογιάννη και έχουν αξία, όπως ο Χατζηδάκης και ο Δένδιας, θα πρέπει να αξιοποιηθούν.
   Ο γράφων ψήφισε Σαμαρά, αυτό όμως δεν με κάνει να έχω παρωπίδες.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Μάρκο Τ 01/12/2009 19:32:45

    Ελπίζω να μην έχουν βαρύνοντα πολιτικό λόγο πλέον στο κόμμα Νεοεποχίτες,Νεοφιλελεύθεροι,Εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας,Νεοταξικοί και Golden Damned Boys,που πλήγωσαν την Παράταξη και την έφεραν στην ταπεινωτική ήττα και παραλίγο στην αφάνεια.Τέλος στα λογής λογής λαμόγια,μπούληδες και λοιπά ασπόνδυλα.Η ΝΔ ξανααπόκτησε σαφές πολιτικό στίγμα,και μην ξεχνάτε. Το απαίτησε η ΒΑΣΗ. Και να μην ξεχνάμε και το άλλο.Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη αρρώστια της σύγχρονης Πολιτικής είναι οι ...Τεχνοκράτες.Τώρα όμως,μετά τον Κυριακάτικο θρίαμβο του Αντώνη,έχουσιν γνώσιν οι Φύλακες.

 18. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 00:40:07

  Επίσης ο Αντωνης να προσεξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ποιους θα εχει διπλα του. Τα λαμόγια καραδοκούν. ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ

 19. leo avatar
  leo 01/12/2009 01:04:51

  Aμ δεν ξεμπερδέψαμε ούτε από τους Μητσοτάκηδες,
  ούτε από τις οικογένειες.

  Παραμένουν στην γωνία ...
  Δέστε την δήλωση του Κυριάκου...

  • kanis avatar
   kanis @ leo 01/12/2009 01:14:33

   Να μη μιλάει ο Κούλης, γιατί θα γίνει το συνέδριο στην Τήνο!

   • DeterminismIsDead avatar
    DeterminismIsDead @ kanis 01/12/2009 14:24:51

    Κι όμως!
    Πέρασε από μπροστά μου - ακριβώς μπροστά μου - καθώς περίμενα στην ουρά με εκατοντάδες άλλους, στο Δημαρχείο Μελισσίων την Κυριακή γύρω στις 13:00 το μεσημέρι. Τι να κάνω, αναγκαστικά τον χαιρέτησα τον άνθρωπο, δεν ξέρω μόνο άμα πήρε το μάτι του την κάρτα με τον Σαμαρά που κρατούσα στα χέρια.

  • τακης avatar
   τακης @ leo 01/12/2009 01:22:59

   Σήμερα παρέλασαν τα τσιράκια της Μπακογιάννη από τα ΜΜΕ συνεχίζοντας τις ύβρεις.Ακόμη δεν κατάλαβαν ότι πρόεδρος βγήκε ο Αντώνης.ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ για το κόμμα.

 20. herbie avatar
  herbie 01/12/2009 01:31:19

  πρώτη συνεντευξη στον τριανταφυλλόπουλο? ωχ...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ herbie 01/12/2009 02:13:15

   Χέρμπυ, εγώ θεωρώ ζωτικότερης σημασίας για μένα να μη χάσει το καλοσυνάτο χαμόγελό του. ακόμα κι αν αυτό στοιχίζει σε τέτοια στημένα καρτέρια των μάκηδων για μια φιγούρα στην εκπομπή του ενώ αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα! όσο για το θέμα συζητήθηκε στην ανάρτηση μπλογκ - μμε: 1-0

  • asinepis avatar
   asinepis @ herbie 01/12/2009 10:17:19

   Σειρα έχει ο Τράγκας , Θέμος , Βλάχος και έχουμε να λέμε

 21. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 01/12/2009 02:19:25

  Anonymous

  Χαλάρωσε!
  Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της εθιμοτυπίας και του πολιτικού πολιτισμού. Δεν ξέρω τι είπαν μέσα κατ΄ιδίαν (εξάλλου συγκάτοικοι φοιτητές και φιλαράκια ήταν και δικαίωμά τους αναφαίρετο να θυμηθούν τα παλιά), στην δημόσια δήλωση όμως ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΘΕΣΜΙΚΑ!!!
  Άλλο πράγμα η προσωπική σχέση - φιλία και άλλο η πολιτική!!!

 22. pizza avatar
  pizza 01/12/2009 06:22:39

  Και τωρα καιρος για αντιπολιτευση να φτιαξουμε το χαος που δημιουργησαν τα λαμογια

 23. Kefalonia press avatar
  Kefalonia press 01/12/2009 06:59:39

  Ευτυχώς που υπήρχατε και εσείς παιδιά και μπορούσαμε να πάρουμε καταπληκτικό υλικό για αναδημοσίευση στα επαρχιακά μας sites και blogs Περάσαμε πολύ ωραία μαζί όλες αυτές τις μέρες ε;

  Eμείς οι ξέμπαρκοι αριστεροί, πραγματικά "ζηλέψαμε" αυτές τις εσωοκομματικές διαδικασίες που "επρεπε" η αριστeρά να είχε υιοθετήσει πολλά χρόνια πριν. Μήπως ήρθε η ώρα και για την επανασταση της βάσης της αριστεράς; Λέω τώρα...

  Καλή συνέχεια παιδιά!

 24. Aggelos avatar
  Aggelos 01/12/2009 11:27:50

  παιδια..στα Ζωνιανα ο Σαμαρας πηρε μονο μια ψηφο και ολες τις αλλες η ντορα!να ναι καλα το χορτο του κεφαλλογιαννη και σια..

  • Yiannis Kef avatar
   Yiannis Kef @ Aggelos 01/12/2009 16:34:35

   Βρε κολλημένε και ανιστότητε ο άνθρωπος που βρίζεις (Κεφαλογιάννης) ήταν ο μόνος μετά τον Πρόεδρο μας που πήγαινε κόντρα στον Μητσοτάκη ήδη από το 1989(δεν μιλάω για την κόρη του την Όλγα που έκανε του κεφαλιού της και στήριξε την δρακουλιάρα)

   • mesaios daktylos avatar
    mesaios daktylos @ Yiannis Kef 01/12/2009 18:40:58

    @Yiannis Kef (αλογιάννης)???????

    ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΗΣ, ΦΙΛΕ, Η ΟΛΓΑ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙς ΕΔΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ.

 25. Aggelos avatar
  Aggelos 01/12/2009 11:31:18

  στα καναλια λενε κατι για τον κυριακο μητσοτακη..υπαρχει περιπτωση να τον βαλει πουθενα ο σαμαρας?μην τρελαθουμε κιολας.. απο την οικογενεια Μητσοακη ΕΝΑς θα μπει σε σοβαρη θεση η Ντορα(και αυτη υπο επιτηρηση..)!κανεις αλλος..δευτερο δεν θελουμε

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Aggelos 01/12/2009 11:33:54

   Κανένα?

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 01/12/2009 11:39:18

    Η Αλεξια μ αρεσει Αρχαιε.. μμμμμμ ;)

    PP

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/12/2009 11:54:42

     αν γίνεις Γενικός Γραμματέας σε κανένα Πολιτισμό ή Ναυτιλία... Και ενώ ντρέπομαι για αυτό που λές, και για αυτο που σου απαντώ, αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται είναι οι Αφέντες μας, για την εκπόρνευση που έχουν φέρει τα τελυταία χρόνια, σε ολόκληρο τον λαό. Ίσως αν δουν την εκπόρνευση να τους αγγίζει, να καταλάβουν.

 26. Κρης avatar
  Κρης 01/12/2009 11:37:20

  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΩΝΙΑΝΩΝ
  ΨΗΦΙΣΑΝ 978
  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 976
  ΣΑΜΑΡΑΣ 1
  ΨΩΜΙΑΔΗΣ 1
  ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ -

  Βεβαια απο οσο γραφτηκε στον τοπικο τυπο
  ψηφισαν κα κατοικοι διπλανων χωριων , για να μην πανε στην εδρα του Δημου κουλουκων που ηταν σε καποια αποσταση

  • XAPLAS avatar
   XAPLAS @ Κρης 01/12/2009 11:56:15

   Αυτο το αποτελεσμα μπορει να βγει μονο με "επιστημονικο" τροπο.Δηλαδη στα 1.000 ατομα, δεν υπηρχαν ουτε 100, εστω 50, που να ειναι δυσαρεστημενοι με την Οικογενεια?

   • NAI avatar
    NAI @ XAPLAS 01/12/2009 18:48:18

    απο χαζο κι απο τρελλο μαθαινεις την αληθεια....τυχαια ..οι "παραγωγοι"...ψηφισαν μονο την κορη...?????

 27. ΑΦΡΟΔΙΤΗ avatar
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ 01/12/2009 11:38:32

  Παιδιά και εγώ από την πλευρά μου θαθελα να ευχαριστήσω το Φάκτορα και όλους εσάς-εμάς, που όλο αυτόν τον καιρό αγωνιζόμασταν για να λάμψει η αλήθεια... ότι ο κόσμος δε θέλει άλλα τζάκια, βαρόνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Θα σας πω κάτι: όταν ξεκίνησα να διαβάζω antinews και να συμμετέχω στις συζητήσεις μετέφερα το εξής μήνυμα σε όλους: τα blogs θα φέρουν το νικητή, τα blogs θα αναδείξουν τον Αντώνη. Εδώ ο καθένας λέει τις απόψεις του ελεύθερα και αβίαστα, οπότε ένα γρήγορο γκάλοπ να έκανες θα καταλάβαινες ότι όλοι μπουχτίσαμε πια από τους ίδιους και τους ίδιους. Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους και κάτι ακόμη: να είμαστε εδώ σε ετοιμότητα, όταν τα τρωκτικά θα αρχίσουν πάλι να ροκανίζουν. Αφύπνιση!!

 28. Aggelos avatar
  Aggelos 01/12/2009 12:21:50

  " Η Αλεξια μ αρεσει Αρχαιε. "μακαρι να θελε αυτη..αλλα ειναι αρκετα εξυπνη για να μη θελει να ανακατευτει με την πολιτικη...

 29. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 01/12/2009 13:12:52

  Καλημέρα σε όλες και όλους σας,

  "Είστε ένας λαός επιθέσεως, μου είπε ένας Γερμανός μια νύχτα του '43. Όχι ένας λόχος, ένα τάγμα, ένα επίλεκτο "σώμα κρούσεως" μοναχά, μα ένας λαός ολόκληρος "κρούσεως"! Κρίμα που θα χάνετε πάντα τις ειρήνες.

  Θα τις χάνουμε;

  Θα τις χάνετε. Θα δίνεται μόνο επιτεύγματα εκρηκτικά. Δεν είστε λαός σφυροκόπος. Κι οι πρόγονοι σας, δεν ήταν. Κι αυτοί:εκκενωτικοί, κρουσιφλεγείς. Μέσα σε διακόσια όλα όλα χρόνια τινάξαν του κόσμου, για δύο χιλιέτίες, ότι ανώτερο άγγιξε το πνεύμα της Ευρώπης! Ό,τι ανώτερο-ξαφνικά και σχεδόν ανεξήγητα!Μες από τόση πολιτειακή αθλιότητα της ελάχιστης ελάχιστης και ενδεούς Ελλάδας, απότομα Πλάτωνας, ρήτορες, Περικλης, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Αλέξανδρος!Απότομα: ως τα πέρατα του κόσμου κι ως τα ακρότατα του νου! Κι άξαφνα, εσείς χάνεστε, σκορπάτε σαν ανεμικό που το πήρε ο άνεμος- σας ψάχνει κανείς και δε σας βρίσκει!Τι γίνατε; Ποιοί ήσασταν; Πόσοι; Που τα υπολείματα σας; Πουθενά, και τίποτε! Κι ωστόσο αυτπό που εσείς εκτινάξατε, δωρίζεται άφθονα του κόσμου, για ορμαθούς αιώνων. Μα μόνο από εσάς δεν εισπράττεται- κι αυτου ζητιάνοι εσείς κατόπιν, κι αυτού στερημένοι. Σαν την μήτρα ακριβώς, που εκτινάσσει το τέκνος κι ορφανεύει. Η Ιστορία της Ευρώπης, της "Δύσεως" όλης, απ τον ανάφλογο Ελληνισμό ξεκινάει, του αστραπιαίου Αλέξανδρου!Κ' η ιστορία του Πνεύματος απ' το γοργό δυναστεύεται Όργανο του Αριστοτέλη, δύο χιλιάδες χρόνια και δεν απαλλάσεται! Χάσατε τις ειρήνες, την διάρκεια χιλιετιών, κ' έχετε κερδίσει πάντα την "μία" μάχη μόνο...Όμως εσείς βλέπεται διαρκώς το μέγιστο μές απο το ελάχιστο, κι απο το ολόγιστο δίνεται διαρκώς το πλείστο- κ' εξουθενώνεστε! Άμετροι πρωτίστως, εσείς του "μέτρου"!Στο "άγαν" πάντα, οι του "μηδέν άγαν". Κι όμως "όριον έθου". Για αυτό θα χάνετε αναπόφευκτα τις ειρήνες, τραγικοί μου κατάκοποι των εκρήξεων"

  Ρένος Χαραλαμπίδης "Κριτική του Μεταπολέμου"

  Όταν νικας σε ένα πόλεμο είναι τόσο κρίμα να χάνεις την ειρήνη. Και την χάνεις γιατί αναπαύεσαι και λες. "Εύγε μου, τα κατάφερα. Αναμετρήθηκα με την Ιστορία και τον Εαυτό μου και Νίκησα. Ας ξεκουραστώ" Στην ιστορία των λαών οι νίκες του ποτέ δεν έγιναν ειρήνες, γιατί γρήγορα ξεφούσκωσε το ποτάμι και η εγρήγορση μετά την επικράτηση. Και τα οφέλη της νίκης; Τα καρπώνονται οι άλλοι. Εκείνοι που ξέρουν ότι οι μάζες είναι ένας χείμματος. Περνάει και ανοίγει την γη κατάβαθα για να χαθεί στο άκρον της θάλασσας. Ένας χείμματος όμως. Περνάει στο ξεφούσκωμα του για να γίνει ξηρά κύτη.

  Με μια ψηφοφορία δε νικιέται ένα Κράτος Διαπλοκής, αλλά με συνεχές σφυροκόπημα. Ο λαός αυτός για να απολαύσει την νίκη του και να κερδίσει την ειρήνη θα πρέπει να επιτίθεται για καιρό και για χρόνια για να μπορέσει να εξασφαλίσει, αν όχι για τον εαυτό του αλλά για τα παιδιά του την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη, την ισότητα, την ισονομία, την αυτάρκεια, τον πολιτισμό, την μόρφωση, την υπερηφάνεια του.
  Γνωρίζουν οι κρατούντες ότι εύκολα ξεφουσκώνει η οργή, μέσα από μια τιμωρία όπως αυτή. Ο νέος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας δε θα μπορέσει να πάει ούτε ένα βήμα μόνος του εμπρός αν δίπλα του δεν συντάσσονται οι χιλιάδες των ανθρώπων που τον εξέλεξαν. Αυτή μάζα που ζητάει τον ήλιο στην ζωή της να μπεί από πόρτες και παράθυρα, κι όχι απο τις γρίλιες, πρέπει να κατανοήσει ότι ο ρόλος της δεν τελείωσε στις 29 Νοεμβρίου αλλά εκεί άρχισε!
  Η κοροιδία 3 δεκαετιών ωρίμασε πολιτικοποίησε και ριζοσπαστικοποίησε ένα κομμάτι που η "σύγχρονη" Ελληνική ιστορία το είχε αφημένο στα παραλειπόμενα ως κάτι το ανάξιο εμπρός στην δήθεν ριζοσπαστική αριστερά. Ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού που ζητάει να αναπνεύσει καθαρό αέρα και όχι άλλο την μπόχα της καμαρίλας και των σκοτεινών μηχανισμών.
  Αποτέλεσε ένα χαστούκι στους κομματικούς μηχανισμούς αλλά και στην αντίληψη του τι εστί κόμμα, αυτή την Λενινίστικη αντίληψη που κομματιάζει και αφιδατώνει, ξεκοιλιάζει και αποξενώνει τον πολίτη από την πολιτική. Ένα χαστούκι που θα διαπεράσει, θέλει δεν θέλει όλες τις πολιτικές οργανώσεις των υπόλοιπων κομμάτων και δεινοσαύρων, των δήθεν ειδικών και πεφωτισμένων.
  Να ανοίξει η Νέα Δημοκρατία της Οργανώσεις της και να συμμετέχουν σε αυτές όλοι οι πολίτες που θέλουν να λαμβάνουν μέρος στις πολιτικές διεργασίες και αποφάσεις. Να γίνουν η ΠΝΥΚΑ της Ελλάδας. Να αφεθεί ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ και ΛΟΓΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ να αναπνεύσουν, να ζημωθούν μέσα από την Δημοκρατία και τον Διάλογο. Επιτέλους να μορφωθούν οι Έλληνες και να διαπαιδαγωγησουν τον εαυτό τους στην Δημοκρατία που πρώτοι αυτοί ανακάλυψαν χιλιάδες χρόνια πριν και που η αριστερά και η ασθμαίνουσα δεξιά μας στέρησε απο γενεσιμιού μας. Τι πραγματικά έχει να χωρίσει ένας πολίτης δεξιός από έναν αριστερό στην πολυκατοικία, την γειτονιά, τον δρόμο, την δουλειά, στο σχολείο, την μόρφωση; ΤΙΠΟΤΑ! Και αυτό το γνωρίζουμε!

  • χμμ avatar
   χμμ @ Mayri Trypa 01/12/2009 14:13:48

   Εξαιρετικο!
   Ρενος Αποστολιδης ομως =)

   • χμμ avatar
    χμμ @ χμμ 01/12/2009 14:25:32

    http://www.youtube.com/watch?v=ogrcV_b0Y6g

    • Mayri Trypa avatar
     Mayri Trypa @ χμμ 01/12/2009 14:34:40

     Πριν διαβάσω κάποια βιβλία του με εκνεύριζε απίστευτα το αλαζονικό, κυνικό ύφος και λόγος του.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Mayri Trypa 01/12/2009 16:19:54

   Πολύ καλό το κείμενό σου. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι στο εξής που γράφεις: "Η κοροιδία 3 δεκαετιών ωρίμασε πολιτικοποίησε και ριζοσπαστικοποίησε ένα κομμάτι που η “σύγχρονη” Ελληνική ιστορία το είχε αφημένο στα παραλειπόμενα ως κάτι το ανάξιο εμπρός στην δήθεν ριζοσπαστική αριστερά. Ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού που ζητάει να αναπνεύσει καθαρό αέρα και όχι άλλο την μπόχα της καμαρίλας και των σκοτεινών μηχανισμών"

   Η Δεξιά στην Ελλάδα έχει, άδικα, ταυτιστεί από την αριστερή προπαγάνδα με διώξεις και μαυραγοριτισμό και δοσιλογισμό. Φυσικά, τα φαίνόμενα αυτά υπήρχαν, όμως δεν την χαρακτηρίζουν ως σύνολο. Προέρχομαι από παραδοσιακή δεξιά (όχι χουντική) οικογένεια, με αντιβενιζελικές ρίζες. Ο παππούς μου έλεγε πάντοτε ότι στην Κατοχή ο μαυραγοριτισμός ανθούσε στις προσφυγικές συνοικίες (που γειτόνευαν με τη συνοικία του Πειραιά όπου ζούσε), και γνωρίζουμε όλοι ότι στις προσφυγικές συνοικίες σχεδόν δεν υπήρχαν δεξιοί. Οι δοσίλογοι στην Κατοχή προέρχονταν και από τον βενιζελικό χώρο. Οι διώξεις κατά των αντιφρονούντων ήταν καθεστώς επί Βενιζέλου (με θύματα στην οικογένειά μου, αναίτια τελείως). Επιπλέον, πολλές διώξεις κομμουνιστών κατά τη μεταπολεμική περίοδο οφείλονται σε λόγους αντεκδίκησης, για προηγούμενα εγκλήματα των κομμουνιστών.

   Παράλληλα, η συντηρητική παράταξη είχε στους κόλπους της όχι μόνο λαϊκά στρώματα, αλλά και πλήθος καλλιεργημένων αστών, με μεγάλη παιδεία (να αναφέρω μόνο τον Ίωνα Δραγούμη, την οικογένεια Τσάτσου, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο).
   Θα πρότεινα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν το βιβλίο του Γεωργίου Αριστείδη Ρωμανού, "Μία αθηναϊκή βεγγέρα του 1944". Είναι η άλλη όψη της Δεξιάς στην Κατοχή, της Δεξιάς της Αντίστασης. Γιατί να ξεχνάμε τη Λέλα Καραγιάννη και να θυμόμαστε μόνο τον ΕΛΑΣ; Μήπως επειδή η Καραγιάννη δεν ήταν αριστερή;

   • Giorgos_T avatar
    Giorgos_T @ Μάρκο Τ 01/12/2009 19:17:01

    ΔΕΞΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΩΣΗ

    Οποιος λεει οτι οι δεξιοι ηταν συνωμοτες, προδοτες κλπ σφαλλει. Σφαλει γενικολογώντας, κατα τον ιδιο τροπο που ψευδεται και οποιος θελει να πιστευουμε οτι οι πιο διακεκριμενοι ελληνες ιστορικοι και γλωσσολογοι ειναι η κ. Δραγώνα και η κ. Ρεπουση (δεν ειπα οτι ειναι σκαρτες, ειπα οτι εχει /ειχε καλυτερους)..

    Ειναι γεγονος οτι κατα ενα μεγαλο μερος η ελληνικη διανοηση -εννοω οι μορφες που διακριθηκαν- περασαν απο την Αριστερα ή απο την ΕΠΟΝ εκεινου του καιρου και οπωσδήποτε κανεις τους δεν ειχε σχεση με τον ξενοδουλο βασιλικοκοτζαμπασισμο που διαφεντεψε μεγαλο μερος της ελληνικης επαρχιας μεχρι και μετα τη μεταπολιτευση.

    Δεν αναφερω ονοματα, διοτι καποιοι πολυ γνωστοι ζουν ακομα και δεν θελω να δημιουργησω ενταση.

    Αυτος ο βασιλοκοτζαμπασισμος, που αρματωνε ατακτους για να προστατεψει τον εαυτο του, απολαμβανει αναλογη ιστορικη ασυλια με αυτη που απολαυσαν διαφοροι απο την αλλη πλευρα. Δεν εξαιρω γνωστα ονοματα αριστερων (της μειψηφικης ομαδας που ποηγε με το ΚΚΕ στους εμφυλιους) - ανταρτες στρατιωτικοι αρα αμεσα εμπλεκομενοι και αριστεροι πολιτικοί). Τους οποιους συχνα υμνησε η αριστερη διανοηση περισσοτερο απο οτι η μη αριστερη διανοηση σιωπησε.

    Αναμεσα στους "μεγαλουσιανους", οι απλοι πολιτες, συμπαθωντες την Αριστερα ή το ΚΚΕ, τη Δεξια ή το Βασιλια, το Κεντρο κλπ.

    Κι εμεις,τα παιδια τους, σε ενα νεο κοσμο, καιρος ναφτιαξουμε νεες μορφες πολιτικης ζωης.

    Πιο συλλογικες, πιο αντιπροσωπευτικες, πρωτοτυπες.

    Αγαπημενοι. Οπως κανεις ερωτα, κανεις και πολιτικη. Για να ενωσεις, οχι για να χωρισεις τους ανθρωπους.

 30. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 01/12/2009 13:19:04

  10 με τονο

  Προτεινω να το δημοσιευσει το site

 31. kanis avatar
  kanis 01/12/2009 13:19:49

  Πάει καλά το παπαγαλάκι της Ντόρας, ο Πρετεντέρης ! Σήμερα γράφει...
  "Ξεμαρμάρωσε η Δεξιά. Κι ας ελπίσουμε να μην ξεμαρμαρώσει μαζί της και κανένας πραγματικός Άναξ"!...
  Του το κρύβουν, ότι οι βασιλικοί είναι ψηφοφόροι του Μητσοτακέικου;
  Εκτός κι αν έχει παραφρονήσει από τις απανωτές ήττες!!!
  Οτι στηρίζει,... χάνει
  κι αυτός μυαλό δε βάνει...!

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ kanis 01/12/2009 13:35:26

   Βγήκαν όλοι αυτοί, Πρετεντέρηδες, Σεφερτζήδες, Φαναράδες να ερμηνεύσουν τη ψήφο τη δικιά μας !
   Ας λένε ότι τους κατέβει. Αλλωστε οι αναγνώστες του ΔΟΛ τα διαβάζουν - καλά να πάθουν.
   Ο κόσμος προχθές απέδειξε ότι τους έχει όλους αυτούς γραμμένους κανονικά.

 32. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 01/12/2009 14:04:30

  Είναι ευτυχής συγκυρία, καλό για όλους, που έχουμε μακροχρόνιους φίλους (και συγκατοίκους, κάποτε, ως φοιτητές) στο τιμόνι Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  Η ελπίδα να συμβαίνει επι τέλους πολιτική αντιπαράθεση επί της ουσίας μεταξύ των 2 μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων και όχι ανούσιες κοκκορομαχίες, αποκτά κάποιο ρεαλιστικό έδαφος.
  Δεν είναι συνηθισμένο στην πολιτική ιστορία της χώρας. Συνήθως, Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχαν κακές προσωπικές σχέσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γ. Α. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής είχαν μάλλον ουδέτερες. Τώρα υπάρχει και ένα πραγματικό ανθρώπινο υπόβαθρο ανταλλαγής επιχειρημάτων, αντιπαράθεσης ιδεών και προτάσεων με περιεχόμενο.
  Οι δύο αρχηγοί, έχουν και ένα άλλο κοινό, σπάνιο προτέρημα δύναμης χαρακτήρα και πολιτικής αντοχής: Και οι δύο έπεσαν, χτύπησαν και σηκώθηκαν πιό δυνατοί από πρίν. Έδειξαν στόφα ικανού πολιτικού, κατά Max Weber.
  Καλή δύναμη στο νέο Πρόεδρο της ΝΔ, για το καλό της ευρύτερης πολιτικής ζωής στη χώρα, και από όσους δεν είμαστε της ΝΔ, αλλά απλοί πολίτες καλών προθέσεων.

 33. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 01/12/2009 14:29:47

  Πολύ σωστά !

 34. σταμ avatar
  σταμ 01/12/2009 14:32:48

  ,,,ακομα εχω στ αυτια μου την κακια που ξερνουσαν οι καναλανθρωποι και οι λακεδες τους -εξαπτερυγα της κυριας....που ειχαν καταδικασει τον ΑΞΙΟ στα αδυτα της ανυπαρξιας ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑ...για να κανουν Ανενοχλητοι τισ τσαρκες τους με τα κοττερα στη μυκονο ...και να συζητανε για μπιζνες και κονομα....ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΩΠΟΙ....τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι το αποτελεσμα ηταν καταδικη καραμανλη.ΟΧΙ κυριοι ,,,,ηταν καταδικη αυτου του συρφετου που αποτελειτε ολοι μαζι-τζακια μηχανισμοι λαμογια,

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ σταμ 01/12/2009 14:40:55

   Αψογος !
   Η ξετσιπωσιά δεν έχει όριο.
   Tα media (ένα μεγάλο μέρος τους) είναι η κατάρα της χώρας.
   Χρειάζεται ένα δεύτερο ξεκαθάρισμα αλλά δυστυχώς δεν ψηφίζουμε.

 35. Aggelos avatar
  Aggelos 01/12/2009 14:48:31

  απο οτι φαινεται ο Καραμανλης ηθελε το Σαμαρα(τι να ψηφισε αραγε?)και χαρηκε πολυ με την εκλογη..ξαλαφρωσε πώς το λενε?να δειτε που θα μπει σε καλη θεση ο Κωστας και θα υποστηριξει καθαρα το Σαμαρα.... ο Αντωνης ελεθερωσε ουσιαστικα τον Κωστα απο τα μητσοτακεικα δεσμα..

 36. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 01/12/2009 14:52:12

  Πολύ καλό το παρακατω αρθρο απο το ΠΑΡΟΝ της Κυριακης σε μορφη επιστολης προς το νεο προεδρο της ΝΔ:
  Αγαπητέ-ή Πρόεδρε,

  Αφού σου ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σου, θα επιθυμούσα να σου υπενθυμίσω ορισμένα πράγματα, μήπως και αυτή η παράταξη βρει τον βηματισμό της, μετά τη σκληρή ήττα που υποστήκαμε.

  Στις σημερινές εκλογές δεν θα πήγαινα. Ήμουν πολύ απογοητευμένος. Δεν γνώριζα εάν θα έπρεπε να συμμετάσχω σε μια διαδικασία που θα την ήθελα περισσότερο «παιδευτική», περισσότερο δύσκολη και επίπονη. Τώρα μου φαίνεται ότι πολύ εύκολα θα γίνουν όλα.

  Όταν ανέλαβε τα ηνία της παράταξης ο Κώστας Καραμανλής, είχαμε την εντύπωση –φαντάζομαι και η πλειοψηφία των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας– ότι κάτι θα αλλάξει. Και κυρίως θέματα νοοτροπίας και αξιοκρατίας.

  Την ίδια ελπίδα διατηρήσαμε κι όταν ανέλαβε ο Καραμανλής τη διακυβέρνηση της χώρας. Τη διατηρήσαμε όμως… επʼ ολίγον…

  Οι παλινωδίες, τα πηγαινέλα, τα σκάνδαλα, μικρά και μεγάλα, η έλλειψη αξιοκρατίας, η έλλειψη αντανακλαστικών, η πλήρης αδράνεια του κρατικού μηχανισμού, έθεσαν στο περιθώριο τους σκεπτόμενους νεοδημοκράτες, πολλοί από τους οποίους, ανάμεσά τους κι εγώ, δεν πήγαν να ψηφίσουν…

  Κάπως έτσι κι αφού απαξιωθήκαμε, φθάσαμε στη σημερινή εκλογή.

  Αγαπητέ-ή Πρόεδρε,

  Η σημερινή εκλογή είναι κρίσιμη. Πιστεύω ότι οι νεοδημοκράτες θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν. Επίσης γνωρίζω ότι ακόμη και οικογένειες χωρισθήκαμε, μαλώσαμε, αλλά την επόμενη ημέρα θα ξαναβρεθούμε μαζί. Πιθανότατα να είναι και καλό αυτό, γιατί ξύπνησε και κάποια… αρχέγονα κομματικά ένστικτα, που κάποιοι θέλησαν να τεθούν στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια…

  Αγαπητέ-ή Πρόεδρε,

  Δυο λόγια για την αυριανή ημέρα θα επιθυμούσα να πω κι εγώ ο πλήρως ταπεινωμένος ψηφοφόρος και οπαδός που προφανώς ανήκω σε εκείνους που ονόμαζε ο απερχόμενος πρόεδρος «νοικοκυραίους»…

  Η ταπεινή μου άποψη –που κανείς δεν ρώτησε να μάθει εδώ και έξι χρόνια, όταν η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην κυβέρνηση– είναι ότι την επόμενη ημέρα η νέα ηγεσία θα πρέπει να προσέξει ορισμένα πράγματα. Να ποια είναι αυτά (συμφωνεί και η υπόλοιπη οικογένειά μου γιʼ αυτά που θα υπογραμμίσω κι ας ψηφίζει… διαφορετικά).

  = Το πρώτο είναι η ενότητα. Να προσέξει η νέα ηγεσία τους εσωκομματικούς της αντιπάλους. Είναι περιττή πολυτέλεια οι εσωτερικοί τριγμοί και οι έριδες. Ας απλώσει το χέρι συνειδητά, ειλικρινά και με τη συμπάθεια του συναγωνιστή η νέα ηγεσία σε όσους ηττηθούν. Ας μη θέσει στο περιθώριο εκείνους που θεωρεί εσωκομματικούς αντιπάλους. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς.

  = Το δεύτερο είναι και πάλι η ενότητα… από την άλλη πλευρά, εκείνη των ηττημένων. Αυτοί θα πρέπει να πλησιάσουν τους νικητές. Να έχουν ειλικρινείς προθέσεις και να μην αποδυναμώνουν τη δυναμική που απαιτείται οι κερδισμένοι να έχουν για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τους πολιτικούς αγώνες που έρχονται. Ειλικρινείς προθέσεις λοιπόν κι από τους ηττημένους.

  =Το τρίτο είναι είτε μέσα στους επόμενους έξι μήνες που θα διεξαχθεί το συνέδριο, είτε αμέσως, να βρεθούν τα αίτια της ήττας, όχι με αναφορές απαξιωτικές σε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά με βαθιά ανάλυση της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε και θα επικρατεί από εδώ και πέρα στη χώρα μας. Τα αίτια της ήττας δεν αναζητούνται για να καταλογισθούν ευθύνες, αλλά για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

  = Το τέταρτο, να προσαρμοσθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο προγραμματικός της λόγος στις ανάγκες του σήμερα. Μέσα από διαδικασίες και προβληματισμούς να προβληθεί ο νέος σύγχρονος αντιπολιτευτικός λόγος του κόμματος. Είναι απαραίτητο να γίνουν ζυμώσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν κάθε λογής κοινωνικές ομάδες, ώστε να διευρύνει η Νέα Δημοκρατία και τη βάση της και όσους θα επιθυμούσαν να έχουν λόγο για την πορεία της. Με απλά λόγια, η συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέου-ας προέδρου ας μην είναι μόνον η μοναδική συμμετοχική διαδικασία για τα… επόμενα χρόνια. Ας μιλήσουν οι νεοδημοκράτες, σε ημερίδες για την οικονομία, για την… πράσινη ανάπτυξη, για την αυτοδιοίκηση κι ας κωδικοποιηθούν οι απόψεις τους και ας γίνουν η επόμενη προγραμματική διακήρυξη.

  = Το πέμπτο είναι να κάνουν ένα βήμα σεμνό και ταπεινό όλοι εκείνοι που θα έπρεπε από καιρό να βρίσκονται στο περιθώριο της ιστορίας και να μην «βαρύνουν» άλλο την παράταξη με την παρουσία τους. Όσοι πλήγωσαν ας φύγουν. Όσοι αποτελούν βαρίδια για την ανανέωση ας πάνε με δόξα και τιμή σπίτι τους. Βαρέθηκε η Νέα Δημοκρατία τους «βαρόνους» κάθε είδους, που κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν από την αφάνεια και… επιθυμούν να τη σώσουν με συμβουλές και ηρωικούς λόγους εξόδου, του… Μεσολογγίου…

  = Το έκτο είναι πως θα πρέπει η νέα ηγεσία να σκεφθεί το γνήσιο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργήσει εκείνα τα αντισώματα που θα εξασφαλίζουν, ξεκινώντας από τις εσωκομματικές διαδικασίες και φθάνοντας στις αυριανές κυβερνητικές, διαφάνεια και τιμιότητα. Αυτά που δήθεν επιδιώξαμε και τελικά μας πλήγωσαν. Ο νεοδημοκράτης επιθυμεί και πάλι να είναι υπερήφανος για την παράταξη που επιλέγει και όχι να ντρέπεται.

  = Το έβδομο είναι πως θα πρέπει να εξασφαλισθεί η συμμετοχή των απλών πολιτών, των ψηφοφόρων του κόμματος, μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Όχι πλέον στις τοπικές επιτροπές– σφραγίδες. Όχι πλέον σε μέλη φαντάσματα. Ενεργοί πολίτες και νεοδημοκράτες, μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και συμμετοχικές. Σε μικρά τακτά χρονικά διαστήματα, να βρεθεί τρόπος, η βάση, τα εγγεγραμμένα μέλη που σήμερα ψήφισαν, να λένε την άποψή τους.

 37. kanis avatar
  kanis 01/12/2009 15:04:04

  Εχουν αναρτηθεί τα τελικά αποτελέσματα της Κυριακής, ανά περιφέρεια κι ανά δήμο;
  Αν ναί, μήπως γνωρίζει κάποιος ΠΟΥ;

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ kanis 01/12/2009 17:00:36

   Κι εγω τα ψαχνω αλλα δεν τα βρισκω πουθενα στο νετ.

 38. Aggelos avatar
  Aggelos 01/12/2009 15:19:28

  εστειλε πολυ θερμο γραμμα ευχαριστηριο και ο Μικης....τι να σημαινει αυτο αραγε?

  • ΑΦΡΟΔΙΤΗ avatar
   ΑΦΡΟΔΙΤΗ @ Aggelos 01/12/2009 16:17:36

   τί εννοείς; ποιός μίκης τί γράμμα;

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Aggelos 01/12/2009 16:39:38

   Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά την ακόλουθη επιστολή : «Αγαπητέ μου Αντώνη Πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου στη θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας! Με αγάπη δικός σου Μίκης 30. ΧΙ. 09».

   Από το Παραπολιτικά που έγινε... σαμαρικό!

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ Blimblomblim 01/12/2009 19:46:34

    Σε λίγο όλη η Ελλάδα θα είναι Σαμαρικιά. Ο Αντώνης έδωσε στη ΝΔ, μέσω της ετυμηγορίας της βάσης, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ χαρακτήρα.

 39. Chris avatar
  Chris 01/12/2009 15:41:28

  h epistolh tou Mikh pros ton Antonh leei polla:

  Αγαπητέ μου Αντώνη

  Πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου τη θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας!

  Με αγάπη δικός σου

  Μίκης

 40. sofias avatar
  sofias 01/12/2009 16:22:26

  Κατ αρχας συγχαρητήρια στον πρόεδρο μας
  Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος
  Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε όραμα και ελπίδα και δύναμη να αγωνιστώ για την επικράτηση του ιδίου και των ιδεών του (μας) για ένα καλλίτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Επειδή είναι χαρισματικός ενέπνευσε και τον Φάκτορα και όλους εσάς που ξενυχτούσατε εδώ για να βοη8ήσετε στην εμπέδωση των θέσεων του.
  Σας ευχαριστώ όλους γιατί με τις θέσεις σας ,ενδυναμώσατε και σφυρηλατήσατε τις
  Ιδέες μας ,περισσέψατε την δύναμη μου για τον κοινό μας αγώνα.
  Καλή συνέχεια στο ταξίδι μας……

 41. nagia avatar
  nagia 01/12/2009 16:48:40

  Συμφωνω με οτι καλο γραφτηκε για τον Αντωνη της καρδιας μας και για τους χιλιαδες απο εμας που τον πισρεψαμε και τον στηριξαμε.Σας προσκαλω στην Ιστοσελιδα μου στο ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ να γινετε φιλοι μου και στην συνεχεια μελη σε ολους τους συνδεσμους του Αντωνη.Πρεπει να γινουμε πολοι και να ξεκινησουμε την αντιπολιτευση στο Πασοκ ,ηλεκτρονικα. <> . Σας περιμενω.Ισως ειναι γραμμενο με λατινικα ,δεν θυμαμαι,δοκιμαστε,γινεται πολυ καλη δουλεια. <>

 42. nagia avatar
  nagia 01/12/2009 16:50:43

  Το δικο μου σλογκαν ειναι,,,,

 43. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 01/12/2009 17:11:24

  Όπως καλά θυμόμαστε η Ντόρα πίεσε υπέρ του σχεδίου Ανάν..
  Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα στην Κύπρο :

  Σαμαράς 1019
  Ψωμιάδης 355
  Ντόρα 297

  Ουδέν σχόλιον.

 44. perastikos avatar
  perastikos 01/12/2009 17:18:11

  ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΝΩΡΙΣ-ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. 1) ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 12 ΛΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΓΙΛΛΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ" ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ. 2) ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΠΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ! ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ? ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ? ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΡΟΥΛΗ.
  3) ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΛΤΙΔΗ!!! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ (HARVARD ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΓΟΡΑ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ perastikos 01/12/2009 17:29:11

   ΠΕΡΑΣΤΙΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ!!!
   ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΟΡΙΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ;;;;
   ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΑΟΥΛ!!!
   ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ!!!!

   ΓΙΑ .... ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!


   Υ.Γ. ΑΣΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ΠΕΤΡΟΣ 01/12/2009 18:27:45

    Την άποψή του εκφράζει ο άνθρωπος, δεν τον όρισε καθένας διαιτητή. Μου φαίνεται ανεπίτρεπτη αυτή η επίθεση. Καλά κάνει και γκρινιάζει. Αυτός είναι ο ρόλος των μπλογκς. Όταν στήριζε το Σαμαρά καλά ήταν και τώρα που γκρινιάζει δεν είναι καλά;

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Blimblomblim 01/12/2009 23:08:14

     Ο Περαστικός μίλησε πολύ σωστά. Ο Αρούλης είναι ένα μηδενικό με χρυσόσκονη, όσο για τον Γιακουμάτο, εντάξει, για γιατρός στη Μύκονο καλός είναι (ειδικά τους θερινούς μήνες). Μέχρις εκεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καλό παιδί είναι και καλές σπουδές έχει και έχει δουλέψει κάποια χρόνια, σωστά τα λέει. Καλά θα κάνει ο Σαμαράς τους χρυσοσκονισμένους ντενεκέδες να τους βάλει σε κανένα ράφι. Τί θα χάσει η ΝΔ αν μπει στην άκρη ο Σπηλιωτόπουλος;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Blimblomblim 01/12/2009 23:12:19

     Tα στρωματα του life-style που μπορει να τα αντιπαθεις Μαρκο αλλα ειναι ψηφοι.
     Το 40% της Ντορας δεν ειναι μονο μηχανισμοι οπως νομιζουν πολλοι. Η ΝΔ εχει κοσμοπολιτικα στρωματα και πρεπει να υπαρξει συμβιβασμος εκτος αν θελει να τους στειλει ολους στο ΠΑΣΟΚ.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Blimblomblim 01/12/2009 23:21:10

     Πρέπει όμως, αγαπητέ ψυχραιμία, να κάνουμε μία διάκριση μεταξύ ενός κοσμοπολίτη με παιδεία και ενός δήθεν κοσμπολίτη που η παιδεία του εξαρτάται στα μουσικά ακούσματα των μπαρ της Πλατείας Κολωνακίου και στην ανάγνωση των best seller που στοιβάζονται εντέχνως στις βιτρίνες του "Ελευθερουδάκη".
     Για μένα, ένας πολιτικός πρώτιστα καλλιεργεί ήθος. Αν είναι να προβάλλει ένα κόμμα ειδήμονες του life style και της πολυτελούς διαβίωσης (με λεφτά που δεν είναι δικά τους, αφού δεν τα δούλεψαν), τότε να μου λείπει. Νομίζω ότι έχει φανεί από τις αναρτήσεις μου ότι δεν είμαι υπέρ του λαϊκισμού, ούτε υπέρ της "λαϊκής Δεξιάς", τουλάχιστον ως κυρίαρχης έκφρασης. Αν όμως είναι σε ένα κόμμα να εμφανίζονται ως think tanks ανυπόστατοι τύποι όπως ο τέως εκ Πατρών Υπουργός, τότε ευχαριστώ πολύ, προτιμώ να ρίξω την ψήφο μου αλλού, έστω και στο πιο φαιδρό κομματίδιο. Τουλάχιστον, έτσι θα έχει πλάκα.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Blimblomblim 01/12/2009 23:23:32

     Διόρθωση σε εκ παραδρομής φραστικό λάθος του προηγούμενου σχολίου μου: "που η παιδεία του εξαντλείται στα μουσικά ακούσματα της Πλατείας Κολωνακίου".

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ perastikos 01/12/2009 17:35:51

   Περαστικέ πάντως εγώ έχω σκοπό να κάνω και να παρακάνω χρήση ετούτου του βήματος άμεσης επικοινωνίας:
   http://www.samarasantonis.gr/index.php?id=220&page_title=%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1
   Καλά να τα λέμει μεταξύ μας, και να συζητάμε τις ενστάσεις μας και καλά κάνουμε που από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε κριτικά εμείς πρωτίστως που παλέψαμε με πάθος, ο καθένας όπως μπορούσε, για να βγει αλλά αυτά νομίζω πως πρέπει να φθάνουν απευθείας σ΄ αυτόν. Και να ένας τρόπος!
   Ο Μανώλης που κι αυτός από την αρχή τον στήριξε ήδη μέσα από τις τηλεοράσεις όχι μόνον δεν θριαμβολογεί, αλλά και στέκεται ως αυστηρός κριτής.
   Νομίζω πως ο Αντώνης ο Σαμαράς θα μας ακούει. Θα είναι ο μόνος που πραγματικά θα μας ακούει...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ perastikos 01/12/2009 17:48:40

   Δημοκρατία έχουμε! Συνέντευξη έδωσε σε εκπομπή με καλή τηλεθέαση, δεν είπε μπράβο στον Μάκη!

   Να περιμένουμε να δούμε!

   Μη τσιμπάμε με τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια!

   Μετά να κρίνουμε και να ψηφίσουμε, ανάλογα!

   Ο ΣΑΜΑΡΑΣ βγήκε πρόεδρος, όχι ΕΜΕΙΣ!

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ Ένας Τυχαίος 01/12/2009 18:12:27

    Η άποψή σου είναι τόσο, μα τόσο παλαιοκομματική!

    Δεν τον βγάλαμε για να κάνει ό,τι θέλει. Αν τυχόν και σκεφτεί έτσι, είναι τελειωμένος προτού να το καταλάβει. Δεν έχει καταλάβει τη δύναμη της συνειδητοποιημένης λαϊκής στήριξης.

    Δεν είμαστε πρόβατα οι δεξιοί για να στηρίξουμε έναν Ανδρέα, ούτε είναι η δεξιά χώρος όπου μπορεί να επιβιώσει κάποιος τύπου Ανδρέα. Μόνον αν είναι γνήσιος θα επιβιώσει. Και για να είναι γνήσιος, θα πρέπει να σκέφτεται ότι είναι πρόεδρος για λογαριασμό άλλων και όχι του εαυτού του. Εμείς λοιπόν βγήκαμε στην προεδρία, δια του Σαμαρά.

 45. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 01/12/2009 17:32:13

  Τι έγινε βρε παιδιά? Που είναι τα σχόλιά μου; Υπάρχει λογοκρισία στα Blog;

  Θα ήθελα να σταθώ σε μερικά θέματα:

  1. Πώς αποδυκνείεται ότι ο Αντώνης βοηθήθηκε από το διαδίκτυο;
  Πόσους ψηφοφόρους μπορεί να κινητοποίησε το διαδίκτυο; Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να έχουμε ως παράγοντα της επικράτησης του Αντώνη το διαδίκτυο.
  Μακάρι να είναι έτσι, διότι πιθανόν στο διαδίκτυο υπάρχει καλύτερη πολιτική κρίση και προφανώς περισσότερος χώρος για τη δημιουργία της "ηλεκτρονικής Πνύκας".

  Σε λίγα χρόνια είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο θα παίζει μέγιστο ρόλο, αλλά τώρα μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό!

  Παράγοντα-Χ υπάρχει κάποιο μετρήσιμο στοιχείο, που δείχνει την εππιροή του διαδικτύου στην εκλογή του Αντώνη;


  2. Η νέα οργάνωση και λειτουργία του "νέου" κόμματος είναι το μεγαλύτερο στοίχημα! Εκτιμώ ότι θα πάμε σε μια αμερικάνικου τύπου οργάνωση και λειτουργία, απ' όπου θα προέρχονται όλοι οι αιρετοί για όλες τις βαθμίδες, από σύνεδρο μέχρι πρόεδρο του κόμματος! Αν σκεφτούμε πως εκλέγεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάπως έτσι φαντάζομαι και τις εκλογές για υποψηφιότητες στο "νέο" κόμμα.
  Οι κατά καιρούς υποψήφιοι για νομάρχες, δήμαρχοι, περιφεριάρχες(εφόσον γίνουν αιρετοί), σύνεδροι, μέλη επιτροπών κ.λ.π. λογικά θα πρέπει να προκύπτουν μέσα απο διαδικασίες συμμετοχής των 800.000 μελών!

  Η άσκηση της νέας οργάνωσης και λειτουργίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και πολύ δύσκολη.


  3. 800.000 περίπου μέλη σημαίνει maximum 1.600.000 ευρώ!
  Επειδή τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν, "μαύρα" φυσικά, μάλλον είναι πολύ λιγότερα από 1.600.000, αλλά σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτά που περίμεναν στη ΝΔ, καλό είναι να μας δώθεί και ένας οικονομικός απολογισμός των εκλογών ή δυνατόν ανά εκλογικό τμήμα!

  4. Ο Αντώνης έδειξε το δρόμο! Οι αλλαγές όμως πρέπει να γίνουν από εμάς!
  Να μην μείνουμε μόνο στη αποστολή του μηνύματος που στείλαμε! Να πάμε και οι ίδιοι να δηλώσουμε παρόν και να εργαστούμε! Πιθανόν δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας, αλλά σημασία έχει το ταξίδι και ο αγώνας και όχι τόσο το αποτέλεσμα!

  Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ένας Τυχαίος 01/12/2009 18:05:12

   Δεν αγοράζεις κανένα σοβαρό μηχάνημα, αντι να διαμαρτύρεσαι; Αν ξαναθέσεις πρποβοκατόρικα ερωτήματα του τυπου "υπάρχει δημοκρατία στα μπλογκ" δεν θα σε ξαναδιαβάσει κανένας εδω τουλάχιστον

 46. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/12/2009 17:32:32

  Με τον ορο ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ χαρακτηρισε ο Γ.Μαυρος της ΜRB τον τροπο που εκφραστηκαν οσοι που πηραν μερος στην ψηφοφορια της Κυριακης. Πιο συγκεκριμενα μιλησε για εναν κοσμο ο οποιος τεινει να αυτονομιθει,παιρνοντας αποφασεις που απεχουν απο την αποψη που προσπαθουν να περασουν τα ΜΜΕ.
  Ενα αλλο συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι ο κοσμος καθε αλλο παρα βαριεται την πολιτικη.Αυτη η αποψη που συμφερει καποιους να την λενε για να κανουν την δουλεια τους μαλλον δεν ισχυει .Δωσε στον κοσμο το βημα να εχει αποψη και αυτος θα το χρησιμοποιησει.Και αυτο πρεπει να προβληματισει το συστημα με την εννοια οτι δεν εχει κανει ποτε ενα δημοψηφισμα τα τελευταια 30 χρονια.
  Ισως ο ιστορικος του μελλοντος να διακρινει, οτι απο διαδικασιες σαν την προχθεσινη,επεσε ο σπορος για μια κινηση πολιτων που στα ματια μας ακομα ομως δεν ειναι ορατη.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/12/2009 18:03:15

   ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ! ΣΥΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ Τ' ΆΠΟΤΕΛΕΣΜΤΑ!

   Τώρα η ΝΔ κάνει το κίνημά της και θα δούμε στο μέλλον τ' αποτελέσματα!

   Η ελπίδα δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ....

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 01/12/2009 18:08:54

   Μια κίνηση πολιτών που την ψάχναμε διψασμένοι και κατακερματισμένα σε όποια νέα κίνηση πολιτική εμφανιζόταν...
   Και ξαφνικά η επονομαζόμενη και συντηρητική παράταξη παίρνει τα ηνία. Αυτό κι αν είναι ΅Η Ιστορία έχει κέφια΅!

 47. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 01/12/2009 18:15:13

  δυστυχώς έχασες τα κρεμμυδάκια που γίνανε αυτου του είδους τα επιχειρήματα των άλλων συναγωνιστών σου εδώ και σαράντα μέρες! μα γιατί άργησες τόσο να έρθεις;
  (σα δεν ντρέπεστε που μια ζωή φασιστικά θα θέλετε να επιβάλεσθε ως μειοψηφία στην πλειοψηφία!)

  • Dikocho avatar
   Dikocho @ B.K.Σ. 01/12/2009 18:37:24

   Xereis file/h ego doulevo 18 ores thn mera gi'afto "argisa na ertho"; ap'oti fainetai omos h diatyposi mias diaforetikis apopsis paraeinai poly gia sena; ex'ou kai ex'idion krineis ta allotria (vl.xaraktirismo "fasistika" pou xrhsimopoieis). To poios einai fasistas mporeis na to deis strefontas to prosopo sou ston kathrefti. Xereis ekei pou exeis aftokollhta tou anoixiatikou kai apokommata apo efhmerides tou 94 pou elege ton pappou Karamanli aneparkh klp. Xareite loipon ton omorfo anoixiatiko ND-KEP-POLAN kosmo sas, ama piasete pano apo 40% se ethnikes ekloges na eiste paneytyxeis kai ama vreite ekeinh thn fotografia na thn kanete feig-volan. A kai pousai BKS: esena den sou kanei entyposh pou ekeinos o livellos enantion ths Mitsotaki dhmosieftike se entheto tou VETO(tou Maki) kai ston antistoixo diadiktyako topo kai h proti synentefxh tou anoixiatikou htan ston anypervlhto Maki??? les?? Les?? mpa...o anoixiatikos kai oi synagonistes tou einai agna paidia, eh? Les, leo les, h defteri synentefxi na einai ston Tragka kai h trith ston Themo? Os gnoston sto kato-kato ths grafhs o Themos kai o Makis einai akraifneis Neodimokrates sosta? Ante bye...exeis kammia vdomada mprosta sou na me vriseis, na xethymaneis giati thn epomenh evdomada den tha exo prosvasi se ypologisti. Nasai kala Dimokrati/-issa mou! Tromara sou!

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Dikocho 01/12/2009 21:00:28

    ΒΒΒ να ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και σε τούτη την αυλή...
    Κατά τα φαινόμενα: Ο Θεός βοηθός στη Νέα Δημοκρατία...

 48. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 01/12/2009 18:19:39

  Και εγώ παρατηρώ ότι είσαι ο μοναδικός που δε γράφει ελληνικά!

  Αυτή τη στιγμή ο Αντώνης είναι αρχηγός σ' ένα "πρώην" κόμμα που δεν τον θέλει, αλλά ταυτόχρονα είναι αρχηγός σε ένα "νέο" κόμμα που δε το φαντάζεται ούτε ο ποιό "τρελός" νούς!

  Η ελπίδα της Ελλάδας για την Ελλάδα της ελπίδας.

  Μια ελπίδα που δε πεθαίνει ΠΟΤΕ!

  Οπως και η Ελλάδα!

 49. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 01/12/2009 18:43:20

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ να πάψουν οι κακοηθειες.

  Λοιπον, επειδη μιλαμε περι κακοηθειας...

  Ο σαμαρας υπηρετησε κανονικα, με το νομο 715, τη θητεια του, οπως προβλεποταν για διαφορες κατηγοριες διακεκριμενων επιστημονων (τότε και το μεταπτυχιακο στο harvard (δοκίμασες να κάνεις;) θεωρουνταν τυπικο προσον ενος διακεκριμενου επιστημονα).

  Ο Νομος 715 καταργηθηκε το 1977 με αποφαση του Σ.τ.Ε.

  Οσον αφορα στο σαμαρα,ξεκινησε να σπουδασει ιατρικη και οχι πολιτικες επιστημες. Σε αντιθεση με ο,τι ισχυει για τις "μαλακες" ανθρωπιστικες επιστημες, τα κριτηρια για τις ιατρικες σπουδες ειναι εξαιρετικα υψηλα, αντιστοιχα (οχι υψηλοτερα) με αυτα των δικων μας εξετασεων. Προσθεσε σε αυτο οτι ο κ. Σαμαρας, εδωσε τις εξετασεις αυτες σε μια ξενη γλωσσα (στα αγγλικα) και θα τον εκτιμησεις περισσοτερο.

  Που ειναι το προβλημα σου;

  Μην συνεχιζεις αυτου του ειδους την φθονερη επιχειρηματολογια

  Οσα γραφω, δεν σημαινουν οτι προσωπικα εγκρινω τη διψα για Χάρβαρντ ή δεν ξέρω τι αλλο. Καθε αλλο, οι πιο παλιοι εδω ξερουν τι σερνω στην ξενομανια της αρχουσας ταξης. (Αλλο καποια απο τα μεταπτυχιακα,να εξηγιομαστε).

  Γνωριζω οτι κατα 99% τα πιο προικισμενα παιδια του λαου μας ξεκινουν σπουδαζουν σε ελληνικα πανεπιστημια (και μαλιστα ορισμενα απο αυτα εχουν παει σε ιδιωτικα σχολεια και ειναι απο ευκαταστατες οικογενειες που ειχαν τη δυνατοτητα να τα στειλουν "εξω") .

  Τυπικο παραδειγμα τετοιου προικισμενου παιδιου, προς μιμησιν, η πρωτη φετινη επιτυχουσα στους Ηλεκτρολογους Μηχανικους ΕΜΠ, η δεσποινις Μαρια Δημακοπουλου που εγραψε 19.920 / 20.000 στις φετινες πανελληνιες και εχει κερδισει πρωτιες και στους πανελληνιους διαγωνισμους φυσικης και μαθηματικων....

  Θα ηθελα η επιχειρηματολογια να ειχε κυμανθει πως θα βοηθησουμε αυτα τα παιδια να προκοψουν, οχι στο αν κανεις ετυχε πανω σε εναν ευνοικο νομο για τη στρατευση.

  Ο σαμαρας, ως ευφυεστερος λοιπον απο αλλους πολιτικους, ελπιζω να σκυψει πανω στο προβλημα.

  Αλλοιως ,θα συνεχισουμε να φευγουμε ή μαλλον να ξενομένουμε...

 50. NAI avatar
  NAI 01/12/2009 19:15:29

  ο εξυπνος νους ...δεν υποκειται σε κανενα νομο....π.χ ελληνας υποδικος (πλαστογραφος)...με ενα στυλο και ενα χαρτι εφτιαξε το αποφυλακηστηριο του...που κατεληξε? στις ΗΠΑ (ειδικες υπηρεσιες)..ως εξεχουσα προσωπικοτητα για πλαστογραφιες....οπως λεει και ο θυμο-φιλοσοφος λαος μας...δεν κανουν τα ρασα τον παπα...υατ περι εγγραμματοσυνης..και τα αγορασμενα πτυχια...βλεπε ντορα στα 22 ηταν τελειοφυτη νομικης και πολιτικων επιστημων...τωρα εχει χρονο να σπουδασει ..της το επιτρεπουμε...

  Πρετεντέρηδες, Σεφερτζήδες, Φαναράδες να ερμηνεύσουν τη ψήφο τη δικιά μας !

  Οντως ερμηνιες καταπληκτικες...φαντασου αν δεν ειχε μηχανισμους ποσο θα επερνε....εχασε για αυτους αξιοπρεπως μονο με 10 %...ενω στο γνωστο ζουγκλα.γρ...οπως κι αν διαβασεις την διαδυκτιακη αναλυση των συμμετεχοντων...ειναι ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ...να γιατι ελεγα 28/11 το 65 % θα φανταζει πολυ μικρο...

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ...


  16 χρονια περιμεναμε για την δικαιωση...τωρα βιαζομαστε να κατσουμε στον "θρονο"...οποιος βιαζεται...να παρει ταξι 'η αλλως ταχυ...ο "εχθρος" ηταν ειναι και θανε μεχρι...να τεθει στο χρονοντουλαπο το λαχανοπασοκισταν...ας ειμαστε ετοιμοι για το "απροοπτο"...εριδες τυπου εσωφαγουρας...ας βαλουμε ταλκ...ο ηγετης ειπε...ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ...ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΕΔΩ ΜΑΣ ΘΕΛΩ....

 51. NAI avatar
  NAI 01/12/2009 19:19:51

  ο εξυπνος νους ...δεν υποκειται σε κανενα νομο....π.χ ελληνας υποδικος (πλαστογραφος)...με ενα στυλο και ενα χαρτι εφτιαξε το αποφυλακηστηριο του...που κατεληξε? στις ΗΠΑ (ειδικες υπηρεσιες)..ως εξεχουσα προσωπικοτητα για πλαστογραφιες....οπως λεει και ο θυμο-φιλοσοφος λαος μας...δεν κανουν τα ρασα τον παπα...αυτα περι εγγραμματοσυνης..και τα αγορασμενα πτυχια...βλεπε ντορα στα 22 ηταν τελειοφυτη νομικης και πολιτικων επιστημων...τωρα εχει χρονο να σπουδασει ..της το επιτρεπουμε...

  Πρετεντέρηδες, Σεφερτζήδες, Φαναράδες να ερμηνεύσουν τη ψήφο τη δικιά μας !

  Οντως ερμηνιες καταπληκτικες...φαντασου αν δεν ειχε μηχανισμους ποσο θα επερνε....εχασε για αυτους αξιοπρεπως μονο με 10 %...ενω στο γνωστο ζουγκλα.γρ...οπως κι αν διαβασεις την διαδυκτιακη αναλυση των συμμετεχοντων...ειναι ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ...να γιατι ελεγα 28/11 το 65 % θα φανταζει πολυ μικρο...

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ...


  16 χρονια περιμεναμε για την δικαιωση...τωρα βιαζομαστε να κατσουμε στον "θρονο"...οποιος βιαζεται...να παρει ταξι 'η αλλως ταχυ...ο "εχθρος" ηταν ειναι και θανε μεχρι...να τεθει στο χρονοντουλαπο το λαχανοπασοκισταν...ας ειμαστε ετοιμοι για το "απροοπτο"...εριδες τυπου εσωφαγουρας...ας βαλουμε ταλκ...ο ηγετης ειπε...ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ...ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΕΔΩ ΜΑΣ ΘΕΛΩ....

 52. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 01/12/2009 19:38:48

  Φίλε ανώνυμε, δεν διαπίστωσα πουθενά να γλύφεται ο Αντώνης με τον Παπανδρέου,αλλά μάλλον ξέχασες τι σημαίνει ήθος και πολιτική ευγένεια.Ευτυχώς που αυτά τα δύο αποτελούν μέρος των πλούσιων προσόντων που διαθέτει ο νέος μας Πρόεδρος.Κατά τα άλλα,μάλλον δεν σου έκατσε καλά η συντριβή της Κυριακής,ούτε έλαβες τα σαφέστατα πολιτικά της μηνύματα.Λίγο νωρίς δεν αρχίσατε την λασπομαχία?

 53. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 01/12/2009 19:40:06

  Οι καρεκλοκένταυροι του κομματικού μηχανισμού Πρόεδροι και Νομαρχιακές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα δεν κατάλαβαν ότι ο λαός μίλησε? Θα έπρεπε να έχουν ήδη θέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του νέου Προέδρου για να διευκολύνουν την αναδιοργάνωση της παράταξης . Για να δούμε ποιοί θα έχουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να δεχθούν ότι και η δική τους ανικανότητα,η αλλαζονεία τους και η απίστευτη μωροφιλοδοξία τους έφερε την παράταξη σε αυτό το χάλι.Επιτέλους κινημα με φλουφληδες και παρτακηδες δεν γινεται. Ο λαός στηριξε Σαμαρά γιατι είδε σε αυτόν εναν αγωνιστή .Αγωνιστές χρειαζονται και στη Ν.Δ. και στην Πατρίδα . Αν δεν το καταλάβουμε γρήγορα θα απογοητέυσουμε τον λαό και θα χάσουμε την τελευταια ευκαιρία που μας έδωσε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του.

 54. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 01/12/2009 20:44:19

  Αντώνη μας καλορίζικος,καλοστέριωτος και σιδεροκέφαλος.Σε ευχαριστούμε για την ελπίδα που χάρισες στη ΝΔ,αλλά και στην Ελλάδα μας γενικότερα.Όλοι εμείς που σε στηρίξαμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, νιώθουμε περήφανοι για τον αρχηγό που μας αξίζει και που τώρα πια τον ΕΧΟΥΜΕ..Ελπίζω,αλλά είμαι και σίγουρος ταυτόχρονα,πως θα κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές,που χρόνια χρειάζεται το κόμμα μας και ότι θα αναδείξεις τα κομματικά στελέχη,που το αξίζουν και που εδώ και πολύ καιρό ήταν φιμωμένα και έβρισκαν τις κομματικές πόρτες κλειστές με φύλακες απ έξω ...λαμόγια και καιροσκόπους,που ακόμα και να ήξεραν την ιδεολογία της ΝΔ,που πολύ αμφιβάλλω,έδειχναν ότι διστάζουν ή και ντρέπονται ακόμα να την εκφράσουν.Χαίρομαι πολύ,που από το βράδυ της Κυριακής η ιδεολογία μας είναι και πάλι ο Κοινωνικός Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός με κύρια σημεία αναφοράς την ευημερία των πολλών και όχι των λίγων επιτήδειων,τον Άνθρωπο γενικότερα,αλλά και την πρόοδο της Πατρίδας και του Έθνους.Είμαι απίστευτα χαρούμενος,επειδή μπορώ και πάλι,δικαιωμένος που τάχτηκα αναφανδόν δίπλα σου,μέσα στις κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του κόμματός μας, να μιλάω για Πατρίδα και Έθνος και να μην με κοιτούν παράξενα οι λογής λογής σώγαμπροι και ...σώνυφες.Με το θάρρος του επί 32 χρόνια Νεοδημοκράτη,θα ήθελα να προσέξεις τα παιδιά,το μέλλον της Πατρίδας μας και την ΟΝΝΕΔ,τον Τύπο,έντυπο και ηλεκτρονικό,έτσι ώστε να αποκτήσει το κόμμα μας επιτέλους και κάποια,φιλικά διακείμενα προς αυτό ΚΑΝΑΛΙΑ και κυρίως την πολύπαθη και ταλαιπωρημένη μας ΔΑΚΕ,της οποίας έχω την τιμή, να είμαι εκλεγμένο στέλεχος.Αγαπημένε μας Πρόεδρε,πρόσεξε την ΔΑΚΕ,που αποτελεί προθάλαμο ικανότατων κομματικών στελεχών και φρόντισε ώστε να γίνουν αλλαγές και να αναδειχθούν στην συνδικαλιστική μας παράταξη στελέχη άφθαρτα,ηθικά και πραγματικά εργαζόμενοι,απομονώνοντας τα λαμόγια και τους ...προσκυνημένους,που χρόνια τώρα συνεργάζονται με την ΠΑΣΚΕ κάτω από το τραπέζι,προκαλώντας έτσι τον απλό και αγνό Νεοδημοκράτη,που σε ανέβασε στο ύπατο αξίωμα του κόμματός μας,έχοντας στραμένη την ελπίδα του μόνο σε ΣΕΝΑ.Γνωρίζω εκ των προτέρων,ότι δεν πρόκειται να διαψεύσεις την Ελπίδα της Ελλάδας,που όλη αυτή η λαοθάλασσα που σε στήριξε, πίστεψε ότι ευαγγελίζεσαι και αγωνίζεσαι να πραγματοποιήσεις.Αντώνη Σαμαρά,Πρόεδρέ μας,σου εύχομαι καλή δύναμη στον όμορφο,μα και σκληρό αγώνα που σε περιμένει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.