#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο "χαστούκι" των Γερμανών στον ΤσίπραΔεν ξέρουμε αν είναι καλό ή κακό έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ωστόσο, ότι βγαίνει στενός συνεργάτης της Μέρκελ και λέει ότι  ουσιαστικά δεν θέλουν να βλέπουν τον Τσίπρα ούτε ζωγραφιστό, αυτό είναι σοβαρό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ξένους δημοσιογράφους, Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι με τον κ. Τσίπρα δεν έχουν να πουν τίποτε όσο συνεχίζει να λέει «μόνο όχι».

Μάλιστα, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης αλλά και η Γερμανία δεν εκβιάζονται, προσθέτοντας πως, αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις τη χώρα σου «δεν μπορείς να λες σε όλα όχι...».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και η γερμανική δεν συνομιλούν με απειλές και μονομερείς ενέργειες, όλες οι αποφάσεις προκύπτουν μέσα από συμβιβασμούς, αυτή είναι η κουλτούρα, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει που θα συμβιβαστεί;

Οι λύσεις περνάνε από τα κοινοβούλια των χωρών μελών και αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.

Η Ευρώπη έχει προχωρήσει μέσα από συμβιβασμούς ετερόκλητων συμφερόντων, ο κ. Τσίπρας αντέχει να συμβιβαστεί;

Η Γερμανία υποστηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Τσίπρας βρεθεί στην κυβέρνηση και συνεχίζει να λέει όχι σε όλα, απλώς, «δεν θα συνομιλήσουμε μαζί του».

Παράλληλα έκανε έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του ενόψει της κρίσιμης κατάστασης στη χώρα. Η Ελλάδα, επανέλαβε, θα μπορέσει να μείνει στο ευρώ μόνο αν εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής.

Το σχέδιο υπάρχει, ο οδικός χάρτης έχει αποφασιστεί ωστόσο άτσαλες κινήσεις μπορεί να τινάξουν στον αέρα τη χώρα και το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανού αξιωματούχου η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά δεν αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπη με μία οξεία κρίση, όπως αυτή που κατά τα προηγούμενο διάστημα απειλούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη. Για αυτό και είναι ευκολότερη η απομόνωση της και η στεγανοποίηση μετάδοσης του προβλήματος της.

Ωστόσο αυτό που προκρίνεται είναι  η επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών δανείων διάσωσης για μια πολύ μεγάλη περίοδο, 50 χρόνων για παράδειγμα, με ελάχιστα επιτόκια και θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη.

Γιατί όπως εξήγησε, μια τέτοια λύση επιτρέπει στους Ευρωπαίους να δώσουν ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή τηρούν τα προσχήματα, καθώς δεν σπάνε το ταμπού που υπάρχει κατά των δημοσιονομικών εμβασμάτων στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας στις δηλώσεις αυτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκ. Τσακαλώτος, ουσιαστικά απέφυγε να... απαντήσει. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε:

«Εγώ βλέπω έναν κόσμο πιο κεντρώο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που βλέπει ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα δεν γίνεται να συνεχιστεί».

Και πρόσθεσε: «Λέμε από τη μία πλευρά ότι υπάρχουν παραλογισμοί και από την άλλη δεν υπάρχει λύση. Είτε πρέπει να πούμε πως υπάρχουν παραλογισμοί και θα τους διορθώσουμε, είτε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Οι δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου είναι ουσιαστικά οι πρώτες τόσο επίσημες και εκκωφαντικές κατά της πρακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει ρήξεις χωρίς διάλογο. Να λέει ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και θα κάνει μονομερείς ενέργειες χωρίς να ρωτήσει τους δανειστές. Πρόκειται για κανονικό χαστούκι, που δυστυχώς λέμε, αποδεικνύει ότι αυτός που έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι. Και πως η αλλαγή στην άθλια γερμανική πολιτική δε γίνεται με ψευτοτσαμπουκάδες, αλλά με ουσιαστικό διάλογο και παράθεση των πραγματικών γεγονότων και δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dal avatar
  dal 20/11/2013 14:18:32

  'Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανού αξιωματούχου η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά δεν αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπη με μία οξεία κρίση, όπως αυτή που κατά τα προηγούμενο διάστημα απειλούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη. Για αυτό και είναι ευκολότερη η απομόνωση της και η στεγανοποίηση μετάδοσης του προβλήματος της'.

  Εδώ βρίσκεται όλο κεντρικό σημείο της υπόθεσης. Οι σύμβουλοι του ΓΑΠ προέτρεπαν την άνοιξη του 2010 μονομερές κούρεμα της τάξεως του 35%, γιατί στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι είχαν την έξοδό μας απο την ΕΖ αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση εντός αυτής. Ο ΓΑΠ περί άλλων όμως ετύρβαζε(παγκόσμιες κυβερνήσεις κλπ) και δεν το έπραξε. Από ό,τι φαίνεται το Ευρω κονκλάβιο πέτυχε η η επιτυγχάνει τη σταθεροποίηση. Εξ αυτού προκύπτει και η αδιαλλαξία τους.

  Η συνέχεια στη οθόνη...Δυστυχώς

 2. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 20/11/2013 15:03:55

  ''Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανού αξιωματούχου η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης...''
  Οι τοκογλύφοι μόνο το ...χρειάζονται το τρίτο πακετάκι εξάρτησης κι υποταγής.
  Δε θέλουμε ούτε να μας συμπαθούν, ούτε και να μας αποδέχονται. Δεν πρέπει να ζητάς ποτέ έτσι κι αλλιώς αυτό που δεν προσφέρεις. Μας αρκεί μόνο να εννοήσουν οι εκβιαστές, οτι ο Ελληνικός λαός δεν προτίθεται να εξολοθρευτεί εξ αιτίας τους, αμαχητί.
  Τα άλλα, θα τα βρούμε σίγουρα με τον καιρό.....
  Το σημαντικό, είναι να λάβουν ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, το σαφές μήνυμα.

 3. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 20/11/2013 15:05:00

  ''Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γερμανού αξιωματούχου η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης...''
  Οι τοκογλύφοι μόνο το ...χρειάζονται το τρίτο πακετάκι εξάρτησης κι υποταγής.
  Δε θέλουμε ούτε να μας συμπαθούν, ούτε και να μας αποδέχονται. Δεν πρέπει να ζητάς ποτέ έτσι κι αλλιώς αυτό που δεν προσφέρεις. Μας αρκεί μόνο να εννοήσουν οι εκβιαστές, οτι ο Ελληνικός λαός δεν προτίθεται να εξολοθρευτεί εξ αιτίας τους, αμαχητί.
  Τα άλλα, θα τα βρούμε σίγουρα με τον καιρό..... Είναι βέβαιο.
  Το σημαντικό, είναι να λάβουν επί τέλους, το σαφές μήνυμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πλάνη εικαστική 20/11/2013 22:46:54

   Δηλαδη προτιμας να δανεισθεις απο τις αγορες με 8% επιτοκιο παρα απο τους "τοκογλυφους" με 2% γιατι δεν τους συμπαθεις.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ψυχραιμια 20/11/2013 23:57:39

    Η διαφορά στο επιτόκιο είναι σημαντική αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος. Με 8% δεν είναι βιώσιμο το χρέος λόγω τόκων αλλά άν, με τις προσπάθειες της τωρινής κυβέρνησης, πέσει στο 4-5% (ενδεικτικό το νούμερο) που θα το καθιστά βιώσιμο, είναι προτιμότερο να παω στις αγορές παρά στο 2% των Γερμανών. Γιατί ξεμπλέγω με τις καταστροφικές συνταγές της Τρόικας και παίρνουν κι όλοι οι πιθανοί επενδυτές το μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν πλέον να επενδύσουν χωρίς να φοβάνται «απαλλοτριώσεις» όπως αυτές της Κύπρου.

    ΥΓ: Φυσικά, εσένα αυτό που σε κόφτει δεν είναι να υπερασπιστείς τους Γερμανούς, ασχέτως άν έτσι φαντάζει εκ πρώτης όψεως. Αυτό που εσύ θες είναι να παραμένει διασωληνωμένη η Ελλάδα ούτως ώστε να συντηρείται η αβεβαιότητα για το Ευρώ προς όφελος της Αμερικής. Παρεμπιπτόντως, καθόλου δεν θα με πείραζε να φαγωθείτε μεταξύ σας, Γερμανοί και Αμερικάνοι, μέχρι τέλους και να μαζέψει τα κομμάτια σας ο Κινέζος αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι στη μέση.

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 20/11/2013 15:40:51

  Tι καταφέραμε δηλ. παριστάνοντας τους καλούς μαθητές; Να μας απειλούν και από πάνω; Όταν φώναζαν κάποιοι ότι έπρεπε από το 10 να κρατήσουμε σθεναρή στάση, τότε που οι τράπεζές τους κινδύνευαν, εμείς τι κάναμε;
  Όσο έχουν αυτήν την άποψη για κάποιο ελληνικό πολιτικό κόμμα, η Ελλάδα έχει ελπίδες.
  Αν αρχίσουν και βρίσκουν τον Τσίπρα συνεργάσιμο, θα ανησυχήσω.

 5. guest avatar
  guest 20/11/2013 16:34:37

  Δηλαδή το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε είναι προϊόν συμβιβασμού στα πλαίσια της ευρωπαϊκής κουλτούρας διαλόγου και όχι προϊόν απειλών και εκβιασμών

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ guest 20/11/2013 19:05:49

   !!!!!!!!!!!

   Αποτέλεσμα πολιτισμένου διαλόγου και λογικών επιχειρημάτων είναι η καταστροφή της Ελλάδος απο την κακόφημη "συνταγή".

 6. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/11/2013 18:14:22

  Είναι καλό να φοβούνται ή έστω να αντιπαθούν τον τσίπρα.
  Ας φροντίσουν λοιπόν να μαζευτούν λίγο οι ευρωπαίοι για να μην τον φέρουν στην εξουσία.

 7. blue nile avatar
  blue nile 20/11/2013 19:48:31

  Αυτές τις ανοησίες περί παραμονής ή όχι της χώρας στο ευρώ βαρεθήκαμε να τις ακούμε τέσσερα χρόνια.
  Η Γερμανία έχει τον τρόπο να μας πετάξει από την ευρωζώνη. Αυτό είναι αλήθεια.
  Αν κλείσουν οι στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών από το ELA πάμε αναγκαστικά στη δραχμή.
  Με ότι καταστροφικό συνεπάγεται για μας .
  Όμως την ίδια στιγμή θα αρχίσει μια πολύ σύντομη αντίστροφη μέτρηση για την ευρωζώνη που θα μετράει εικοσιτετράωρα για τη διάλυση της.
  Αν μας πετάξουν την ίδια στιγμή είναι σα να διαλύουν το ευρώ.
  Εσείς τι λέτε θα το κάνουν;
  Αλλά επειδή οι τραπεζίτες της Γερμανίας απαρτίζουν μαζί με άλλους το λόμπυ του μάρκου ώστε να μην τους έρθει κάνας έλεγχος που θα αποκαλύψει τη χρεοκοπία τους μπορεί κάποια στιγμή οι Γερμανοί ηγέτες που να αποφασίσουν να φύγουν από το ευρώ και να δημιουργήσουν ένα δικό τους νέο ευρωμάρκο μαζί με χώρες που οι βιομηχανίες τους είναι συνδεδεμένες με την γερμανική βιομηχανία.
  Όμως δεν θα πάρουν μια τέτοια απόφαση λόγω Τσίπρα.
  Το μόνο που απεύχονται είναι μη κυβερνήσει κάποιος σε νότια χώρα που τους πει ένα ΟΧΙ στις πολιτικές που επιβάλουν.
  Γιατί τότε θα πρέπει να πάρουν την απόφαση για διατήρηση ή όχι της ευρωζώνης υπό καθεστώς πίεσης.
  Χώρια που όσο παρατείνεται η Κρίση του ευρώ η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη και αναβάλει όποιες αποφάσεις για όταν της χτυπήσει η κρίση και τη δική της πόρτα.
  Αλλά ως τότε σφυρίζουν κλέφτικα...
  Προσωπικά αν ο Τσίπρας και τον κόμμα του δεν με φόβιζαν τόσο θα ήθελα να τον δω στο τιμόνι για να δούμε αν θα μπορέσει να πει το ΟΧΙ.
  Όσο και αν του λείπει το ειδικό βάρος σε περίπτωση που δεν έλεγε το ΟΧΙ θα γινόταν μεγαλύτερος κωλοτούμπας και από τον ΓΑΠ που από τα λεφτά που υπάρχουν μας πήγε στο μνημόνιο.
  Οπότε οι ελπίδες μου επαφίονται σε κάποιον Ισπανό ή Ιταλό ηγέτη που δεν μπορεί κάποιος κάποια στιγμή θα μιλήσει και θα αντιτεθεί.
  Κανένας λαός δεν θέλει να αυτοκτονήσει για το ευρώ.
  Να το θυμάστε αυτό.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ blue nile 20/11/2013 20:47:36

   Εμένα αγαπητέ Blue Nile, δεν με φοβίζει τωρα πλέον το κόμμα του Τσίπρα (Οταν ήταν στο 3% δεν το υπολόγιζα καν ως πολιτική δύναμη όπως και τους οικολόγους, ούτε είχα διανοηθεί ποτέ να το ψηφίσω διότι μου θύμιζε παιδική χαρά με όλες τις παιδικές ασθένειες του αριστερισμού που έλεγε και ο Λένιν) διότι είναι η Αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αφού η συγκυβέρνησή μας και με δικαστικές αποφάσεις είναι σαφέστατα ένοχη και για την εγκληματική διαχείρηση της κρίσης αλλά και για την συγκάλυψη των ενόχων κλοπής των χρημάτων των δανείων που έγιναν στο όνομα του Ελληνικού λαού εν αγνοία του (λίστες Λαγκάρντ και λοιπές, μη δημιουργία επιτροπής ελέγχου του χρέους, κλπ.) και την Αξιωματική Αντιπολίτευση φοβόμαστε να την δοκιμάσουμε στην εξουσία, πρέπει να παραδώσουμε την χώρα σε όποιον ξένο προσφέρει τα περισσότερα και να αλλάξουμε Εθνικότητα.
   Γι αυτό λέω οτι πριν κάνουμε αυτό, θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να δοκιμάσουμε ακριβώς αυτό που λές. Αν ο Τσίπρας θα είναι ενας απο τους "Νότιους" ηγέτες που με το ΟΧΙ του θα αναγκασει τους Γερμανούς να αναλαβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στην ΕΕ και την κρίση.
   Αν δεν πεί το ΟΧΙ, σε μια εβδομάδα θα πέσει, οπότε δεν καν έχει νόημα να τον ρωτάμε αν και πως θα κυβερνήσει. Αν το πεί και αναγκάσει τη Γερμανία (η οποία μπορεί αν θέλει) να λύσει την Ελληνική κρίση, ή να διαλύσει την Ευρωζώνη αν δεν θέλει, τότε θα είμαστε όλοι μαζί του και όπως το είπε κάποτε και ο ίδιος ,εμείς θα κάνουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα και όχι αυτός...Εξ άλλου απο όλους τους Νότιους αντικειμενικά σε εμάς πέφτει τελικά αυτός ο ρόλος, αφού εμείς είμαστε οι πλέον τραυματισμένοι απο την κρίση και δεν έχουμε πλέον τίποτε σπουδαίο να χάσουμε...

   • blue nile avatar
    blue nile @ ΝΙΚΟΛΑΣ 21/11/2013 00:27:01

    Καταρχήν δεν είναι μόνο η οικονομία.
    Τις προσωπικές μου απόψεις γράφω οπότε μπορεί να έχω λάθος αλλά...
    Φοβάμαι όλο αυτό τον συρφετό των συνιστωσών να καθορίζει την εκπαιδευτική πολιτική και τα εθνικά θέματα.
    Δυστυχώς η οικονομική Κρίση μετατρέπεται ταχύτατα σε γεωπολιτική και το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ο φανερός ενδοτισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
    Στην οικονομία αυτή καθαυτή στο σημείο που φτάσαμε απαιτούνται προσεκτικότατες κινήσεις.
    Η Γερμανία μπορεί να μη θέλει να μας πετάξει από το ευρώ αλλά για φαντάσου την περίπτωση να βγούμε μόνοι μας κατά λάθος;
    Από τη στιγμή που οι πολίτες ξέρουν ότι αν πάμε στη δραχμή αυτή θα υποτιμηθεί κι άλλο έναντι του ευρώ τότε ξέρεις τι μπορεί να γίνει μόλις νιώσουν ότι κινδυνεύει η θέση μας στην ευρωζώνη:
    Να τρέξουν όλοι στις τράπεζες να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους σε ένα μαζικότατο bank ran.
    Είναι θέμα χρόνου να καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα ενώ είναι πολύ πιθανό οι πολίτες χωρών όπως η Πορτογαλία βλέποντας τι γίνεται στην Ελλάδα να θελήσουν να πάρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες.
    Τραβηγμένο ακούγεται το ξέρω αλλά ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα την πάθουμε;
    Αν είναι κάποιος να πει το ΟΧΙ και να πάει το πράγμα όπου φτάσει αυτός πρέπει να είναι ο Σαμαράς.
    Έτσι νομίζω.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ blue nile 21/11/2013 08:37:13

     Aγαπητέ Βlue Nile καλημέρα.
     Στο προηγούμενο σχόλιό σου θα κατάλαβες νομίζω οτι υπάρχει μια αντίφαση. Απ' τη μία λες για τον Τσίπρα " θα ήθελα να τον δω στο τιμόνι για να δούμε αν θα μπορέσει να πει το ΟΧΙ."
     Και αμέσως παρακάτω λες οτι "οι ελπίδες μου επαφίονται σε κάποιον Ισπανό ή Ιταλό ηγέτη που δεν μπορεί κάποιος κάποια στιγμή θα μιλήσει και θα αντιτεθεί," χωρίς να τον δοκιμάσεις αν θα πει το ΟΧΙ.
     Κι αυτό γιατί πιστεύεις οτι σίγουρα θα το πεί, και στη συνέχεια θα εφαρμόσει το "πρόγραμμα του συρφετού των συνιστωσών που θα καθορίζει την εκπαιδευτική πολιτική και τα εθνικά θέματα."
     Διότι όπως πολύ σωστα λες σε άλλη παράγραφο, " σε περίπτωση που δεν έλεγε το ΟΧΙ θα γινόταν μεγαλύτερος κωλοτούμπας και από τον ΓΑΠ" οπότε σε λιγες μερες θα έπεφτε όπως εκείνος και θα επιστρέφαμε στην σημερινή πολιτική Σαμαρά στην παιδεία, θα ανοίγανε ίσως πάλι οι σχολές και πιθανόν να δίναμε στους Ρώσους τη ΔΕΠΑ, κάνοντας ανεξάρητη εξωτερική πολιτική...
     Μπορεί να κάναμε και την ΑΟΖ στο Αιγαίο αν θυμάσαι, πράγματα που σίγουρα δεν μπορεί να κανει ο συρφετός των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. (που σημειωτέον οτι μετά απο ενα τέτοιο ΟΧΙ θα αποτελούν το 1-2% του κόμματος, λιγωτερο κι απ' τις συνιστώσες του ΠΑΣΟΚ οταν τις διέγραψε ο Αντρέας)...Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, καταλαβαίνεις και συ υποθέτω οτι η επιλογή Τσίπρα είναι μονόδρομος, ακομα κι αν το ΟΧΙ το πεί ο Ιταλός ή ο Ισπανός.

     • blue nile avatar
      blue nile @ ΝΙΚΟΛΑΣ 21/11/2013 09:52:38

      Καλημέρα
      Δε νομίζω να αντιφάσκω.
      Αυτό που γράφω είναι ότι μπορεί ο Τσίπρας να πει το ΟΧΙ.
      Το θέμα είναι το κατά πόσο μπορεί ν'αντέξει τη διαχείριση του ΟΧΙ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
      Και το λέω αυτό γιατί οι συριζαίοι προκαθήμενοι δεν βλέπω να έχουν μια μεστή άποψη για το τι θα κάνουν αν πάρουν την κυβέρνηση.
      Τα άλλα επίφοβα είναι παρελκόμενα.
      Όσο τώρα για το αν η εκλογή Τσίπρα είναι μονόδρομος ένα έχω να πω:
      Όσο η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν βγαίνει για την κοινωνία τόσο ο Τσίπρας θα έρχεται πιο κοντά στην πρωθυπουργία.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ blue nile 21/11/2013 10:47:48

      Τώρα είσαι σαφής.
      Η δοκιμή του λοιπόν στην Πρωθυπουργία θα μας δείξει κατά πόσο μπορεί ν’αντέξει τη διαχείριση του ΟΧΙ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
      Οσον αφορά τους συριζαίους προκαθήμενους, όταν ο Τσίπρας πει το μεγάλο ΟΧΙ, αυτοί θα είναι πλέον μια ασήμαντη μειοψηφία στο κόμμα του και δεν θα τολμήσει καμείς να πάει κόντρα στον νέο Εθνάρχη. Αν παρα ταύτα το κάνει, απλά θα διαγραφεί και θα αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του Τσίπρα, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τις συνιστώσες του Πασόκ επι Ανδρέα στο ξαναείπα, νομίζω.
      Συμφωνώ μαζί σου και με όλους σχεδον τους οικονομολόγους οτι η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική δεν βγαίνει για την κοινωνία, γι αυτό λέω οτι η Πρωθυπουργία Τσίπρα είναι μονόδρομος είτε μας φοβίζει είτε όχι.
      Αν το ΟΧΙ σ' αυτή την πολιτική δεν το πει ο Σαμαράς, απλά δεν θα έχουμε άλλη καλύτερη επιλογή.
      *Προσωπικά δεν βλέπω να το λέει ο Σαμαράς και τώρα δεν προλαβαίνει μέχρι το Μάιο...

 8. Nik avatar
  Nik 20/11/2013 21:59:30

  Η γλώσσα του σώματος του Τσιπ αποκαλύπτει την αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό που τον δέρνει. Το ίδιο ισχύει και για τον λόγο του. Αν αυτό δεν είναι αντιληπτό στην πλειοψηφία τότε κακό του κεφαλιού τους.

 9. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 21/11/2013 08:40:05

  Το είπαμε. Οπως και η γλώσσα του σώματος ΟΛΩΝ των πολιτικών, που αν δεν ήταν αυτάρεσκοι και ναρκισσιστές δεν θα εξετίθεντο με τόση μανία στο "γυαλί" σε σημείο που να ανταλάσσουν αγκωνιές στις εξέδρες των επισήμων για να τους δούμε (το σώμα βεβαίως)...

 10. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 21/11/2013 08:43:01

  Ψυχραιμία, δεν είναι διλήμματα αυτά που τεχνηέντως ....σερβίρετε. Πρώτιστος στόχος, είναι να ξεφορτωθούμε το συντομότερο τους αδίστακτους που καταστρέφουν τη χώρα διαλύοντας τα πάντα ώστε να είναι πιο εύκολη η πλήρης υποταγή της. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και αντιμετωπίζονται. Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα με το πρόσχημα των ......σταθεροποιητικών προγραμμάτων, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο τον αφήνεις, τόσο δημιουργεί μεταστάσεις. Εγχείρηση, άμεσα.

 11. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 21/11/2013 08:45:47

  Ψυχραιμία, δεν είναι διλήμματα αυτά που τεχνηέντως ....σερβίρετε. Πρώτιστος στόχος, είναι να ξεφορτωθούμε το συντομότερο τους αδίστακτους που καταστρέφουν τη χώρα διαλύοντας τα πάντα ώστε να είναι πιο εύκολη η πλήρης υποταγή της. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και αντιμετωπίζονται. Αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα με το πρόσχημα των ......σταθεροποιητικών προγραμμάτων, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο τον αφήνεις, τόσο δημιουργεί μεταστάσεις. Απαιτείται εγχείρηση, άμεσα.

 12. Βόρειος avatar
  Βόρειος 21/11/2013 10:35:11

  Μην κουράζεστε άδικα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία με αυτούς τους άξονες διακυβέρνησης που διακηρύττει, ένα είναι βέβαιο: Απόλυτη (ναι απόλυτη) καταστροφή της Ελλάδος. Δεν είναι μόνο τα μνημόνια και οι καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων. Το χειρότερο όλων είναι ότι αν προσπαθήσει να επαναφέρει στο Δημόσιο όλα όσα με τόσες δυσκολίες ιδιωτικοποιήθηκαν, όλους τους απολυμένους από το Δημόσιο (αλήθεια μήπως και από τον ιδιωτικό τομέα;), την επανίδρυση των συνδικαλιστικών φέουδων, τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ της κρίσης επίπεδα, ε, δε χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς τι θα γίνει.

 13. Yannis_h avatar
  Yannis_h 28/11/2013 09:25:36

  «Οι λύσεις περνάνε από τα κοινοβούλια των χωρών μελών και αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν.»

  Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς που όπως λένε στηρίζουν, κυβερνά αποκλειστικά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Δεν γνωρίζουν ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι εντελώς απαξιωμένο;

  Από την άλλη, όταν η Γερμανία μας αναγκάζει να δεχτούμε για πολλαπλή φορά το ίδιο φάρμακο που διατηρεί ύφεση και ανεργία, λέει «ξέρετε, συμφωνήσαμε αλλά τώρα πρέπει να περάσει η απόφαση από την τάδε επιτροπή του γερμανικού κράτους, την Άνω Βουλή, τον τάδε αξιωματούχο να πάρει τη δείνα σφραγίδα και μετά θα είναι έγκυρη. Μέχρι τότε περιμένετε.» Η δημοκρατία και οι θεσμοί λειτουργούν λοιπόν ακροθιγώς για τους ίδιους μόνο. Για τους ιθαγενείς του Νότου υπάρχουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, διαδικασίες κατεπείγοντος και ψήφιση σε ένα άρθρο ολόκληρων πολυνομοσχεδίων που διαμορφώνουν τη χώρα τα επόμενα 30 χρόνια. Τέτοιες κυβερνήσεις στηρίζουν.

  Και τέλος, αυτή η δήλωση του Γερμανού αποτελεί κατάφορη επέμβαση στα πολιτικά θέματα της χώρας, προσβολή ενός εταίρου. Ποιος είναι ο τύπος που θα προσβάλει τόσο βάναυσα («δεν θα συζητήσουμε μαζί του» είπε) τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι 4ος στο πρωτόκολλο του κράτους (Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Βουλής, Αρχηγός Αξ. Αντιπολίτευσης). Και μιλά και για θεσμούς και κοινοβούλια, ο βλάκας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.