08/06/2009 03:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο πολιτικό τοπίο

 Νέο πολιτικό τοπίο βγάζουν οι κάλπες.  Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο το 99.17 %
 


 Κόμμα

ΕυρωεκλογέςΒουλευτικές
2009
Έδρες
2004
Έδρες
2004

ΠΑΣΟΚ
36.67 %

8
34.03 %
8
40,55%

ΝΔ

32.31 %
8
43.01 %
11
45,36%

ΚΚΕ

8.34 %
2
9.48 %
3
5.9%

ΛΑΟΣ

7.14 %
2
4.12 %
1
2.19%

ΣΥΡΙΖΑ

4.69 %
1
4.16 %
1
3.26%

Οικολόγοι - Πράσινοι
3.49 %

1
0.67 %
 -
-

Το ΠΑΣΟΚ εξέρχεται νικηφόρο, χωρίς να δώσει δημοσκοπικό χαρακτήρα στις εκλογές, ούτε να πλησιάσει την αυτοδυναμία.

Η ΝΔ εισπράττει ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας από τους ψηφοφόρους της, πληρώνει το τίμημα των επιλογών της και της πολιτικής της, αλλά τελικά έχασε με ποσοστό ( 4,36) σημαντικό μικρότερο από εκείνο που πρόβλεπαν οι δημοσκόποι (για τους οποίους τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα χειραγώγησης της  πολιτικής ζωής).

Η αποχή (σχεδόν  48%, 1 στους 2 πολίτες ψήφισε) αναδεικνύει την αδιαφορία και την δυσαρέσκεια προς την πολιτική σε καθοριστικό πλέον παράγοντα των εξελίξεων, την οποία πρέπει να λάβουν υπόψιν τους κυρίως τα μεγάλα κόμματα, μαζί με την υπολογίσιμη  ψήφο διαμαρτυρίας προς τα μικρά κόμματα και το αρκετά χαμηλό ποσοστό (κάτω από 70%).

Το ΚΚΕ, με καθαρά αντιευρωπαϊκή θέση κατόρθωσε να συσπειρώσει τον κόσμο του και να κερδίσει «ηγεμονία» στην Αριστερά.

Ο ΛΑΟΣ σημειώνει σημαντική αύξηση των δυνάμεών του και βάζει υποθήκες ως σοβαρός παράγων στις αναμενόμενες εξελίξεις στην Κεντροδεξιά. Όμως η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον κ. Καρατζαφέρη αναγκάζει την ΝΔ να σκληρύνει την πολιτική της στα εθνικά θέματα, τους μετανάστες και την ασφάλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τις συνέπειες της πολιτικής του και περιορίζεται στην Πέμπτη θέση. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές επειδή αν θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να λύσει άμεσα προβλήματα όπως ο δυϊσμός στη ηγεσία του (Αλέκος - Αλέξης) η έλλειψη σαφούς πολιτικούς προγράμματος, οι έντονες εσωτερικές αντιθέσεις, η πολιτική προς το ΠΑΣΟΚ κλπ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται ως υπολογίσιμος πλέον παράγοντας στην πολιτική ζωή και - το σημαντικότερο - αναγκάζουν τα άλλα κόμματα να σοβαρευτούν στα θέματα της οικολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φιλαλήθης avatar
  Φιλαλήθης 08/06/2009 04:03:56

  Ζήτω η κεμαλική "Οικολογία" και καλές ΣΔΙΤ Άρη και λοιποί.

 2. ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ avatar
  ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ 08/06/2009 04:12:38

  TO ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ.
  Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΥΠΛΗΘΥΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ,Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΞΩΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ .
  Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
  Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ.

 3. ΑΝΟΝΥΜΟUS avatar
  ΑΝΟΝΥΜΟUS 08/06/2009 04:29:54

  http://www.antinews.gr/?p=6779
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΑΙ ΑΜΑΣΗΤΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΠΕΡΙ ΚΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ.
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΑΣ ΟΙ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3.6 , 3.9 ,4.6 ΚΑΙ 5.2. ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ 4.35
  ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΕΞΙΤ ΠΟΛ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
  ΤΟ ΟΤΙ Η ΝΔ ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΙΟ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (ΠΟΤΕ; ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ).ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΡΙΟ.
  ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝ ΣΤΑ ΓΚΑΛΛΟΠ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΩ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ , ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΕ ΑΚΡΙΤΑ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ .ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ΕΧΑΣΕ 150.000 ΨΗΦΟΥΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ (-15.000 ΨΗΦΟΙ)ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΗΡΕ +115.000 ΨΗΦΟΥΣ.

 4. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 08/06/2009 05:54:56

  Για ποια συσπειρωση και για ηγεμονια του ΚΚΕ μιλατε βρε παιδια; Στις φετινες ευρωεκλογες πηρε 8,34% και δυο εδρες εναντι 9,48% και τρεις εδρες το 2004, ενω οι Συριζαιοι, παρα τις βλακιες τους, αυξησαν και λιγο το ποσοστο τους σε συγκριση με το 2004 και διατηρησαν την εδρα τους (4,69% εναντι 4,16%). Κανονικα, η κυρια Παπαρηγα οφειλε να παραιτηθει, γιατι παρα τις κραυγες, η δυναμη του κομματος της μειωθηκε. Και οχι, βεβαιως, γιατι το κατεστημενο πολεμησε το ΚΚΕ, αλλα γιατι η πολιτικη της εδιωξε και δεν συγκεντρωσε πολιτες, εκτος αν η διαφορα σε ψηφους οφειλεται στην εν τω μεταξυ εκδημια των γεροντων που αποτελουσαν και την σπονδυλικη στηλη των μελων και οπαδων.

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 08:00:36

  επιτελους, ο κεμαλοφασισμος απεκτησε αντιπροσωπο στην στενωβουλη. κ. ρεπουση μου, ο σπορος σας πιανει τοπο. φαινεται οτι ο συνωστισμος ελληνων και η (οικολογικη) εκκαθαριση τους ως ζιζανιων εχει μελλον.

 6. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 08:23:07

  Το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε στις εκλογές. Μπορεί να είναι 4,35% πάνω από τη Νέα Δημοκρατία, ένα ποσοστό που πριν από καιρό ούτε στα όνειρα τους δνε θα το ένρικσε κάποιοςν, αλλά δεν κέρδισε. Μπορεί να μην έχασε αλλά δεν κέρδισε. Κερδίζει κάποιος ο οποίος αγωνίζεται. Στο ΠΑΣΟΚ δεν αγωνίσθηκαν. Απλά προσπάθησαν να εκμεταλευτούν τις αλλεπάλληλες γκέλες της Νέας Δημοκρατίας.

  Στη Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκαν. Δεν είναι μόνο το 4,35%, το γεγονός ότι άγγιξαν τα ιστορικά τους χαμηλά, το γεγονός ότι έχασαν ένα εκατομμυριο ψηφους σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Μα είναι δυνατόν να χάνεις από τον Γιωργάκη, ο οποίος δεν μπορεί να μιλήσει καλά ελληνικά, ο οποίο πέφτει από το ποδήλατο του ο οποιος ο οποίος ο οποίος....; 4.35% από τον Γιωργάκη, από τον Margaret’ son?

  Από τους λοιπούς το ΚΚΕ ήταν άχρωμο άοσμο άγευστο με ελαφρά πτώση. Ήταν στόχος του ΚΚΕ να ανέβει ή να συγκρατήσει τις δυνάμεις του ώστε να κάνει τα δικά του επιχιερηματγκά παιχνίδια;

  Ο συνασπισμός έφαγε μία σβουριχτή σφαλιάρα γιατί απλούστατα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ανεύθυνοι, και ορισμένες φορές επικίνδυνοι με τις απόψεις τους. Άσε που πήγαν να παίξουν με τα συστηματα εξουσίας (λέξη δεν είχαν βγάλει όταν τους ανέβαζαν τεχνητά στο 17%. Άρεσεστον Alexis=

  Ο ΛΑΟΣ ečinai κερδισμένος. Τι σημασία έχει εάν οι ψήφοι του είναι από τη Νέα Δημοκρατία; Ψήφοι του είναι. Όσον αφορά τις επόμενες εθνικές εκλογές, θα δούμε όταν έλθει η ώρα που θα ειναι η ΝΔ και που το ΛΑΟΣ που ο Καραμανλής και που ο Καρατζαφύρερ.

  ΟΙ οικολόγοι πράσινοι του Τρεμόπουλου βρέθηκαν άσχημα προσγειωμένοι. Εάν οι εκλογές γινόντουσαν μετά από δύο εβδομάδες ίσως να ήταν ακόμη πιο κάτω. Μπράβο σε όσους τους ξεσκέπασαν.

  Η αποχή ήταν τεράστια, αλλά μπορεί να πει κανείς ότι ήταν «δικοί» του όσοι δεν προσήλθαν; Ή μήπως ότι συνειδητοποιημένα απέιχαν; Με βάση ποιά στοιχεία το λένες Έγινε κάποια έρευνα; (αν και τις είδαμε και τις έρευνες των εταιριών δημοσκόπησης).

  Και κάτι τελευταίο. Οι μπαχαλάκηδες του Δεκεμβρίου πήραν περίπου 22.000 ψήφους και 0.43% και το Ουράνιο Τόξο (παρά την παρουσία Τρεμόπουλου) 4.513 (0.09). Να τα θυμόμαστε αυτά για το μέλλον

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 08:34:37

  Οσαπερα, πολυ καλη η συνοψιση σου. φοβαμαι ομως οτι, οπως λενε οι απεναντι του αιγαιου καρντασηδες, οι γιουνανηδες εχουμε κοντη μνημη (kısa anıları). εμεις οι μακεδονες ξερουμε ποσοι αντιπροσωπευονται απο το ροζ τοξο, τους δημητραδες και τους κρυφοβουλγαρους τυπου τρεμοπουλου. ειναι το ξεπεσμενο αθηναισταν των ΣΥΡΙΓΓαιων και λοιπων "προοδευτικων" δυναμεων που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα.
  α, και να μην ξεχασω, κ. τρεμοπουλε προτεινω η οδος κεμαλ ατατουρκ να συναντα την πλατεια αδολφου χιτλερ.

 8. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 09:18:50

  Λιτές, σαφείς και περιεκτικές ερμηνείες του εκλογικού αποτελέσματος και από τον FactorX και από τον osaperas.

 9. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 09:58:54

  oli poli eminan ligo poli gastromeni hahaha

 10. no avatar
  no 08/06/2009 10:04:32

  3,696% το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα.....οι Μακεδόνες υπάρχουν.

 11. tiramola avatar
  tiramola 08/06/2009 10:19:02

  Είναι σαφές κατά την γνώμη μου ότι κοινωνικό ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει , τουλάχιστον αυτήν τη χρονική περίοδο.
  Απεδείχθει για άλλη μιά φορά ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν περιμένει τίποτε καινούργιο από τα 2 κόμματα όπως εμφανίζονται και ότι οι εναπομείναντες φανατικοί οπαδοί τους έχουν ποδοσφαιρική αντίληψη για την πολιτική.
  Οι ταλιμπάν της ΟΝΝΕΔ που μαζεύτηκαν στο Ζάπειο το έκαναν για να στηρίξουν τον αρχηγό τους που με την μέχρι τώρα συμπεριφορά του απεδείχθει το μεγάλο πλυντήριο παραβατικής συμπεριφοράς υπουργών και στελεχών του κόμματός του.
  Όλοι την βδομάδα γαλάζια στελέχη παρήλασαν από τα ΜΜΕ μιλώντας αορίστως για τον πικραμένο-στεναχωρημένο-οργισμένο νεοδημοκράτη που είναι "ψυχικά" δεμένος με την παράταξη παρακαλώντας να στηρίξει την παράταξη χωρίς όμως να μπορούν να εξηγήσουν τους λόγους της στεναχώριας του...
  Το θέατρο της πολιτικής....
  Δυστηχώς για όλο το πολιτικό σύστημα ο ΚΚ δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Παπανδρέου για ξεκαθάρισμα των κόμματων τους ενισχύοντας επιπλέον την απογοήτευση και την αποχή των πολιτών από τις κάλπες.
  Η άνοδος του ΛΑΟΣ είναι ανησυχητική , η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ απογοητευτική.
  Ο Καραμανλής έδειξε να μην έχει πάρει κανένα μύνημα.
  Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ αν δεν ματώσουν όπως τόσες φορές το έχει δηλώσει στα ΜΜΕ αυτοδυναμία δεν βλέπει...

 12. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 08/06/2009 10:20:14

  -Το ΠΑΣΟΚ, έχει πετύχει μια πύρρειο νίκη.
  Είναι πρώτο κόμμα, αποτυχημένο όμως σε όλα τα διλήμματα που έθεσε. (πχ Δημοψήφισμα οι εκλογές?) Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει δεν το ψήφισαν ούτε οι ψηφοφόροι του.
  -Η ΝΔ, τα πράγματα είναι τραγικά.Οχι για το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό, όχι για το 1.000.000 ψηφοφόρους που εξαφανίστηκαν, αλλά για το γεγονός ότι τώρα κατάλαβαν ότι είναι κυβέρνηση και πρέπει να κυβερνήσουν ή έστω να διαχειριστούν μια κοινωνία με ελπίδες και αγωνίες που βρίσκεται σε μια κατάσταση ελεύθερης πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο.
  -Το ΚΚΕ, πρέπει να είναι μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο.Δεν μας ενδιαφέρει η πτώση, δεν μας ενδιαφέρει ο διάλογος (...με ποιον να μιλήσουν άλλωστε, ούτε μεταξύ τους δεν μπορούν να συνεννοηθούν, δεν μας ενδιαφέρει η κοινωνία και οι αγωνίες της, θέλουμε τα ΣΟΒΙΕΤ του 1936 στην Ελλάδα.
  -Ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Σύριζα στη διάσπαση και δεν καταλαβαίνω τι κάνουν όλοι αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία κάτω από μια κομματική στέγη, όταν δεν συνεννοούνται μεταξύ τους, δεν μίλαγαν με άλλους (...όταν κοιμόντουσαν στο μαξιλάρι των δημοσκοπήσεων) και όταν είδαν την πραγματικότητα θυμήθηκαν τον τρίτο πόλο.
  - Οι ΟΠ, δημιούργημα των ΜΜΕ, που τους έσωσε ο ...Ακάλυπτος.Αν ένα κανάλι ή μια εφημερίδα είχε προβάλλει τις θέσεις τους, θα ήταν μαζί με τον ΚΑΤΜΑΝ.
  -ΛΑΟΣ, ο μεγάλος κερδισμένος.Δυστυχώς θα πρέπει τα παπαγαλάκια των ειδήσεων των 08.00, οι προοδευτικοί αναλυτές και οι ανησυχούντες Κολονακιώτες να αντιληφθούν πως έχει διαμορφωθεί η τοπική κοινωνία όπου υπάρχουν γκέτο και αδιάβατοι δρόμοι μετά τη δύση του ηλίου.Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας. δεν έχει οργανωτική δομή, ιδεολογία και προσπαθεί να καρπωθεί το πρόσκαιρο αεράκι για φουσκώσει τα πανιά του (να μιλάει για Μακεδονία και να έχει την Τζαβέλλα ή να μιλάει για Άμυνα με τον νόμιμα αποφυγόντα...)Ενδιαφέρον αν ΠΑΜΕ και ΛΑΟΣ ενωθούν θα ήταν 3 κόμμα....

  Το συμπέρασμα των εκλογών:
  Τέλος εποχής.
  2,5 άκυρα και λευκά
  7 σε μικρά κόμματα
  48% αποχή ( ξέρω ξέρω δεν είναι συστηματική, ήταν τριήμερο κλπ)

  Θα πρέπει όμως τα πολιτικά κόμματα να αντιληφθούν ότι η κοινωνία βαρέθηκε την ανακύκλωση της μιζέριας.
  Τα κόμματα από κλειστά κλαμπ που διαμοιράζουν θέσεις και καρέκλες έχουν κλείσει την πόρτα στην κοινωνία, η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη.
  Θα μεταλλαχθούν?
  Θα αλλάξουν?
  Θα δημιουργηθεί κάτι νέο?
  Σίγουρα δεν μπορούν πια να εθελοτυφλούν.

 13. O Ιθαγενής avatar
  O Ιθαγενής 08/06/2009 10:29:21

  Φίλε τιραμόλα, λυπάμαι που θα διαφωνήσω μαζί σου.
  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θέλουν να ματώσουν.
  Εκτός αν πρέπει να πιστέψουμε ότι ο ΓΑΠ και ο ΚΚ ο Β δεν γνωρίζουν τους μουτζούρηδες των κομμάτων, οπότε είναι ακατάλληλοι να διοικήσουν.
  Αν λοιπόν δεν προχωρήσουν στην αυτοκάθαρση, πως επιζητούν τη ψήφο μας.
  Μας θεωρούν αφελείς, οι κουτοπόνηροοι βαρόνοι των κομματικών στρατών.
  Προσπαθούν να ισορροπήσουν στη κομματική αρένα, αγνοώντας ότι την επικύρωση την δίνει η κοινωνία και όχι τα κομματικά στελέχη.
  Ιδιαίτερα όταν τα στελέχη αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από την άσκηση κληρονομικού δικαιώματος για το βόλεμα τέκνων και θυγατέρων.
  Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ασφάλεια η υγεία η παιδεία η οικονομία το σήμερα που δεν βγαίνει το μαύρο αύριο και όχι το επίθετο των πρωθυπουργικών δυναστειών....
  Αν δεν αλλάξουν έχουν βουλιάξει

 14. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 08/06/2009 10:29:30

  O ΓΑΠ ήταν πολύ μετρημένος στις δηλώσεις του δέν καβάλησε κανένα καλάμι έδειξε οτι έχει σκοπό να συνεχίσει έχει κάτι που του δίνει μεγάλες πιθανότητες να έρθει γρήγορα στην εξουσία. Αντίθετα η παρέα του Καραμανλή παρά την εξώφθαλμη μεγάλη ήττα εξακολουθούν την αλαζονική πολιτική της τραμπουκικής συμπεριφοράς, όπως δήλωσε ο Σαμαράς σωστά άν συνεχίσουν έτσι θα τους ανοίξει ο λαός σύντομα την πόρτα της εξόδου.

 15. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 10:32:57

  tiramola- telika o proinos sou kafes ine panta kaliteros apo ton bradino

 16. panos avatar
  panos 08/06/2009 10:36:40

  to kke giati lene oti bgike kerdismeno stis ekloges?
  evrwekloges eixame
  apo tris ebrobouleftes to 2004 eginan 2 to 2009
  ti logiki kai afti?

 17. Lavazza avatar
  Lavazza 08/06/2009 10:37:09

  @Tiramola

  Αρχηγέ μου, τί έγινε;;;

  Δεν σε βλέπω τόσο ενθουσιασμένο.

  Αρκετά καλή η ανάλυσή σου αλλά όχι και "Η άνοδος του ΛΑΟΣ είναι ανησυχητική , η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ απογοητευτική"...

  Θέλει η Ακροαριστερά να κρυφτεί και το ΠΑΣΟΚ δεν την αφήνει...:):):)

  Θυμάσαι κάποτε σε ενα ποστ είχες πει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για τρίτο Ευρωβουλευτή και ο ΛΑΟΣ αν θα πιάσει 3%.

  Σου είχα απαντήσει τότε οτι Κυριακή κοντή γιορτή...

 18. Lavazza avatar
  Lavazza 08/06/2009 10:40:16

  @10 no Says:
  June 8th, 2009 at 10:04 am
  3,696% το Ουράνιο Τόξο στην Φλώρινα…..οι Μακεδόνες υπάρχουν.

  Ποιοί "Μακεδόνες" βρε βλάκα ε βλάκα.

  Αυτοί οι "παρδαλοί" του ουράσνιου τόξου;;;

  Τώρα μάλιστα που χάσατε και το στήριγμα από το ΣΥΡΙΖΑ σας βλέπω στο τραίνο για τα Σκόπια, μέχρι να τα ενσωματώσουμε κι αυτά και να σας διώξουμε πάρα πέρα στη Σερβία και ας σας αναλάβουν αυτοί μετά όπως πολύ καλά έπραξαν στη Σρεμπρένιτσα και αλλού...

  Γύφτε ε γύφτε που θέλεις να λέγεσαι και ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ...

 19. tiramola avatar
  tiramola 08/06/2009 10:43:55

  Έχεις δίκιο φίλε Ιθαγενή...
  Τόσο καιρό φωνάζεις εδώ μέσα βάζοντας αυτονόητα ερωτήματα και απάντηση δεν παίρνεις...

  Την τελευταία βδομάδα αισθάνθηκα απογοητευμένος και εγώ επειδή αγνοώντας της συμμετοχή του Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ του ΟΤΕ περίμενα από έναν νέο πολιτικό να βγει ευθέως να δώσει εξηγήσεις για αυτά που αερολογώντας περισσότερο τον κατηγορούσαν οι ΝΔκράτες.
  Αντ αυτού κατάλαβα ότι προτίμησαν στο ΠΑΣΟΚ να το παίξουν και αυτοί επικοινωνία για να μην "τσιμπήσουν" το δόλωμα που τους πέταξε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ρηγίλλης.
  Στην ουσία όμως μας άφησαν στο σκοτάδι...
  Εγώ αυτά δεν τα καταπίνω...
  Ο πολιτικός σχεδιασμός των κομμάτων για την κατάληψη της εξουσίας δυστηχώς λειτουργεί σε βάρος της αλήθειας.
  Αυτό οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν το συγχωρούν πλέον.
  Ή αλλάζουμε ή βουλίαζουμε
  Εγώ θα περιμένω....

 20. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 10:44:42

  Lavazza- bane piperi ston proino sou kafe min pathis tipota .....

 21. tiramola avatar
  tiramola 08/06/2009 10:55:18

  Τι θέλεις να κάνω lavazza?
  Να βγώ να πανυγηρίσω?
  Και εθνικές εκλογές να είχαμε με αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και 20 μονάδες διαφορά από την ΝΔ πάλι τα ίδια θα έλεγα...
  Για μένα ακόμα και σε ένα τέτοιο σενάριο η καθημερινή πρακτική και δράση μιάς κυβέρνησης είναι το κριτήριο για τον πολιτικό μου λόγο.
  Όλα τα άλλα είναι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ....

 22. Antilogos avatar
  Antilogos 08/06/2009 11:26:35

  Συμπεράσματα και π..ριές, όλοι λένε το μακρύ και το κοντό τους ανάλογα με το τι ούτως ή άλλως πίστευαν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών. Εδώ κανείς ποτέ δεν προσαρμόζει τις αποψεις του στην πραγματικότητα, όλοι "ερμηνεύουν" την πραγματικότητα ανάλογα με τις απόψεις τους.

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/06/2009 11:31:27

  Καταστάσεις "ΠΑΟ-ΟΣΦΠ" βλέπω σύντομα και εντός του ΣΥΝ. Και τελικά αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος αυτών των εκλογών: το ιδεολογικό ξεκαθάρισμα που έρχεται οσονούπω σε αυτό το κόμμα, να αποσαφηνίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Βλέπετε, δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κρατιούνται. Δεν μπορείς να είσαι και με τους μπάχαλους και με τους ευρωπαϊστές. Ή θα πάνε με τα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα τύπου ΚΟΕ, ή θα επανέλθουν στις παραδοσιακές αξίες της ευρωπαϊκής ανανεωτικής αριστεράς. Στη δεύτερη περίπτωση έχουν ακόμα κάποιες πιθανότητες να σώσουν ο,τιδήποτε αν σώζεται. Στην πρώτη;

 24. matakis avatar
  matakis 08/06/2009 11:36:40

  tiramola : Όλα τα άλλα είναι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ….

  Μια από τις ελλάχιστες περιπτώσεις που θα συμφωνήσω μαζί σου....

 25. N.Z.. avatar
  N.Z.. 08/06/2009 11:37:56

  Με τον tiramola έχω διαφωνήσει τόσο πολύ, τόσες πολλές φορές (ακόμα κι όταν δεν περεμβαίνω, ακόμα κι όταν απλώς διαβάζω το antinews σιωπηλός).
  Αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι σε τέτοιες στιγμές φαίνεται ο άνθρωπος.
  Ο tiramola είνα έντιμος άνθρωπος και το ψάχνει. Δεν τον ξέρω, αλλά καταλαβαίνα (όσα μπορεί να καταλάβει κανείς από το γράψιμό ενός αγνώστου): Σκέφτεται δεν κραυγάζει.
  Μπορεί να μας χωρίζουν ακόμα πολλά.
  Αλλά μας συνδέουν πολύ περισσότερα. Δεν είμαστε οπαδοί είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι.
  Σκεφτόμαστε κριτικά και συζητάμε έντιμα.
  Μπράβο σου tiramola.
  Κι ας διαφωνούμε σε τόσα.

 26. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 11:40:07

  Η Χρυσή Αυγή τι ποσοστό πήρε; Ξέρει κάποιος να μας πει;

 27. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 11:41:57

  @26
  23.560 (0.4%)

 28. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 11:42:30

  Sorry 0.46%

 29. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/06/2009 11:42:45

  10@Νο.
  Σοβαρά υπάρχουν οι ΄Μακεδόνες΄??
  Ωραία.
  Βάλτους σε μερικά Πούλμαν και κατ΄ευθείαν στόν Γρούϊο.

 30. T-Rex avatar
  T-Rex 08/06/2009 11:42:59

  Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 0.46 % 23,560

  www.ypws.gr

 31. matakis avatar
  matakis 08/06/2009 11:43:10

  Θεωρώ πως το αποτέλεσμα των ευροεκλογών δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΠΛΕΟΝ. Ο μεγάλος νικητής είναι η αποχή. Προσωπική μου άποψη είναι πως η αποχή στοίχησε κυρίως στην ΝΔ. Στον στενό οικογενειακό μας κύκλο υπήρξαν 6 ψήφοι που το 2007 στήριξαν ΝΔ. Χτες, οι 4 δεν πήγαν καν να ψηφίσουν, ο ένας ήταν ΝΔ δαγκωτό και ο τελευταίος μέχρι την τελευταία στιγμή "έπαιζε" μεταξύ ΝΔ - ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής. Όσοι γνωστοί μου απήχαν χτες, το 2007 είχαν ψηφίσει ΝΔ. Για το ΠΑΣΟΚ χτες ήταν κάτι σαν δημοψήφισμα, δεν πιστεύω πως διεκδηκεί μεγάλο ποσοστό από την αποχή...

 32. σχολιαστής avatar
  σχολιαστής 08/06/2009 11:43:37

  ... και λίγο πριν ξεκινήσει ο "κουρασμένος ηγέτης" για τη δήλωση στο Ζάπειο, οι ετοιμοπόλεμες δυνάμεις της ΟΝΝΕΔ συνέδραμαν με τις σημαίες και τα καπνογόνα στο ντεκόρ θριάμβου που έπρεπε να στήσουν για να λαμβάνει ο άλλος αυτήν την εικονική πραγματικότητα και να μας πει τις "άρες, μάρες, κουκουνάρες... και το μήνυμα ελήφθη". Προφανώς υποτιμούν το πόπολο.

 33. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/06/2009 11:44:07

  @26 Strange Attractor.
  Όπως βλέπω, στο 99,99% των εκλογικών τμημάτων, έχει πάρει 0,46%. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό για ένα τέτοιο σχήμα. Που, αθροιζόμενο στο ποσοστό του ΛΑΟΣ, δίνει κατά τη γνώμη μου ηχηρά μηνύματα για τον αναπροσανατολισμό των προτεραιοτήτων της ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Άλλωστε, ο αναπροσανατολισμός των προτεραιοτήτων είναι φως φανάρι, ακόμα και εδώ μέσα, στο antinews. Τυχαίο σας φαίνεται που ΟΛΕΣ οι αναρτήσεις οι οποίες αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη λαθρομετανάστευση και τα παρεπόμενά της συγκεντρώνουν κάθε φορά ρεκόρ σχολίων;

 34. matakis avatar
  matakis 08/06/2009 11:45:17

  Ντρέπομαι ως έλληνας που στείλαμε τον Τρεμόπουλο στην ευρωβουλή....

 35. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 08/06/2009 11:47:29

  @26
  0,46% oριστικά αλλά γιατί ενδιαφέρεσαι ειδικά γι'αυτό το κόμμα?

 36. T-Rex avatar
  T-Rex 08/06/2009 11:47:48

  Sorry, λάθος σύνδεσμος:

  http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html

 37. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/06/2009 11:49:37

  @35 Αγγούρι
  Δεν απαντώ για λογαριασμό του Strange Attractor, αλλά επαναλαμβάνω ότι 0,46% για ένα τέτοιο σχήμα όπως η Χρυσή Αυγή είναι τρομακτικά μεγάλο ποσοστό, μολονότι φαίνεται "μικρό". Ας προβληματιστούμε με το μήνυμα που δίνει.

 38. Limokontoros avatar
  Limokontoros 08/06/2009 11:50:13

  @33 H μεγάλη ανοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη σε επιβεβαιώνει. Πάντως πιο πολλές ψήφους περίμενα να πάρει η Χ. Αυγή.

 39. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 11:50:29

  Νομίζω η πιο αντικειμενική και ψύχραιμη ανάλυση είναι του Φάκτορα.
  Η διαφορά του 4,36% είναι καθαρή νίκη, είναι πολύ αξιοπρεπής διαφορά, και αρκετά αποδοκιμαστική για τη ΝΔ.
  Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα στο πνεύμα των ευρωεκλογών με έναν αντιευρωπαϊκό λόγο και γι' αυτό διακρίνεται από τα υπόλοιπα.
  Η άνοδος του ΛΑΟΣ ήταν αναμενόμενη παρά την "κεντροδεξιά" στροφή. Το ΛΑΟΣ κερδίζει γιατί αναβάθμισε επιθετικά την ατζέντα των εθνικών θεμάτων. Ανέδειξε πρώτο το μεταναστευτικό πρόβλημα, που είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Το ΛΑΟΣ θα στριμώξει άγρια τη ΝΔ τώρα.
  Το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού (ή των "ευρωφοβικών") θα αναδειχθεί περισσότερο στο μέλλον. Σε αυτό συναντιούνται οι πιο ετερόκλητες δυνάμεις - αριστεροί, ακροδεξιοί, κομμουνιστές, αντιατλαντικοί, φιλελεύθεροι, τοπικιστές, αντιμετανάστες, και γι' αυτό είναι τόσο ενδιαφέρουσα η συγκρότηση αυτού του μπλοκ.

  Η πτώση του Σύριζα ήταν αναμενόμενη. Έχει δίκιο ο φάκτορας ότι το ΚΚΕ παγίωσε με τις "καθαρότερες" θέσεις του μια "ηγεμονία" στην αριστερά, αν και αυτό ακούγεται σαρκαστικό βέβαια. Αν δεν έπασχαν από "ηγεμονισμό" θα είχαν προοδεύσει περισσότερο.

  Δίνεται υπερβολική σημασία στην αποχή, πολλοί από την Α' Β' Αθηνών και το υπόλοιπο Αττικής που γνωρίζω πήγαν παραλία ή απλώς βαρέθηκαν, και όλοι αυτοί ψηφίζουν Σύριζα, Πασόκ, ΝΔ, Λάος.

 40. matakis avatar
  matakis 08/06/2009 11:51:49

  Μιας και γίνεται αναφορά για την ακροδεξιά...
  Ανάφερα παραπάνω για μια ψήφο που έπαιζε μεταξύ ΝΔ - ΛΑΟΣ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η δική μου ψήφος ήτανε, ούτε ναζί είμαι ούτε ρατσιστής. Αν λητανε εθνικές εκλογές θα ψήφιζα ΝΔ χωρίς δεύτερη σκέψη (το γιατι, δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Τις ευροεκλογές τις αντιμετωπίζω τελείος διαφορετικά. Πρότων, ο σχηματισμός που συμμετέχει η ΝΔ στην ευρωβουλή έχει άνετη πλειοψηφία, δεν θα έχανε από την ψήφο μου. Θέλω όμως να περάσω το μύνημα μου για ένα θέμα που αφορά καθαρά ευρωπαϊκή πολιτική και που η Ε.Ε μας έχει κυριολεκτικά ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. Το ΛΑΟΣ με εκφράζει ως προς τις θέσεις του για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, οχι όμως η Κα Τζαβέλλα που πιστεύω πως θα αποδεικτή τεράστιο λάθος στην πορεία. Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή θα ήτανε καθαρά εφετζίδική, για να υπάρχουν πολίτες σκεπτόμενοι όπως εδώ μέσα και να αναρωτιούνται ΓΙΑΤΙ υπήρξαν τόσες ψήφοι σε έναν τέτοιο σχηματισμό. Μακάρι και οι πολιτικοί μας να είχανε το επίπεδο σκέψης και προβληματισμού που υπάρχει εδώ μέσα...

 41. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/06/2009 11:51:49

  Μόλις έβγαλε η Μυγα κώλο δηλαδή ο Τρεμόπουλος έδειξε την Ποιότητά του.
  Σε χτεσινό πάνελ είπε τον Βεργή Νοητικά Καθυστερημένο..
  Μα νομίζω τέτοιους χαρακτηρισμούς έδιναν οι Γερμανοι και οι Σουηδοί φασίστες οπαδοί τής Ευγονικής.
  Πού πήγε ολη η ΄ανεκτικότητα΄τού Μιχαλάκη προς τούς αδύναμους ,τούς καταπιεσμένους και τούς πάσχοντες ακόμα?
  Οσο για το ότι βγήκε στην ευρωβουλή δεν πειράζει.
  Καλύτερα να αποδεικνύεται ο ρόλος του δημοσίως παρά να εμφανίζεται ως ΄αρνάκι΄στούς αδαείς.

 42. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 11:52:34

  to "politiko sistima" pou kiriarhise ta televtea xronia ehi fisiologika katarevsi .
  Emis giname papoudes ke den to katalavame .
  Ine dinaton ...
  ta nea pedia ta baname stin "bathia katapsiksi" ke tembelia ta diafora korakia ine dinaton .
  Ntropi mas ...
  Ta ipame apolitik ke ta brisame ...
  Ti perimenoume ... Karatzaferides ke Niki ... ..avtodimiourgitous "Onasistes "
  hahaha ke eksipnades

 43. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 11:54:02

  @35 Μπορεί και να το ψήφισα...

  Η μεγάλη έκλπηξη (εκτός από την τεράστια αποχή) σε πανευρωπαικό επίπεδο είναι η φοβερή άνοδος των ακροδεξιών, ξενοφοβικών, αντι μεταναστευτικών κλπ κομμάτων. Είναι ενδεικτικό του τι περιμένει την Ευρώπη στο μέλλον.
  Η Χρυσή Αυγή νομίζω ότι είναι αντιπροσωπευτική στην Ελλάδα αυτών των τάσεων. Και οχι το ΛΑΟΣ.

 44. ... avatar
  ... 08/06/2009 11:54:30

  πάντως πολύ γέλιο τα αποτελέσματα των μικρών κομμάτων.. Οι κυνηγοί πήραν 1,26, ο Βεργής 0,61, ο Παπανικόλας 0,65...

 45. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 11:57:24

  Επειδή αναφέρθηκε τον ποσοστό της Χρυσής Αυγής που είναι μεγάλο (αν και οι ίδιοι όπως λέει ο @37) περίμεναν περισσότερα να σημειώσουμε ότι.

  Νέο "κόμμα" είναι και οι μπαχαλάκηδες του Δεκεμβρίου (ΑΝΤΑΡΣΙΑ) οι οποίοι πήραν 21.949 (0.43). Περίπου 22.00 άτομα επιδοκίμασαν εκείνα τα γεγονότα. Εϊναι πολλοί.

  Επίσης νέο κόμμα (εαν δεν κανω λάθος) και με ριζοσπαστικές απόψεις είναι και΄οι Τροτσκιστες (6.046 /0.12%)

  Φυσικά είναι και οι άλλοι ακραίοι ΜΛΚΚΕ (13.141/0.26)

 46. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 11:57:26

  Και εν πάση περιπτώσει κάθε ψήφος σε Χρυσή Αυγή και παρόμοιους ίσως να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους βολεμένους και προστατευμένους από (6 αστυφύλακες ο καθένας)ταγούς μας ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης.
  Έτσι Απλά.

 47. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2009 11:57:34

  Η ανοδος του ΛΑΟΣ ειναι πολυ φυσιολογικη και σε αρμονια με την υπολοιπη Ευρωπη.
  Για πτωρη φορα εκλεγεται Βρεταννος ακροδεξιος ευρωβουλευτης -θα αποτελουσε ανεκδοτο πριν λιγα χρονια - και 4 Ολλανδοι δηλ σε χωρα ειχε δημοκρατια εδω και τρεις αιωνες.
  Ο λογος ειναι ο ιδιος : Μουσουλμανικη μεταναστευση.
  Οι ανεγκεφαλοι που κανουν οτι δεν καταλαβαινουν στο τελος θα καταλαβουν.
  Τελος εκδοθηκε μετα 6 μηνες και η λαικη ετυμηγορια για τα περιφημα γεγονοτα του Δεκεμβρη.Τιμωρηθηκαν οσοι τα ανεχθηκαν (ΝΔ με φυγη προς το ΛΑΟΣ και οσοι τα σιγονταραν ΣΥΡΙΖΑ με φυγη προς ΠΑΣΟΚ και Οικολογους).

 48. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 08/06/2009 11:58:44

  @36 Αυριανιστής
  Μήν δίνεις και τόση σημασία εδώ μέχρι και ο Βεργής τους ξεπέρασε.

 49. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/06/2009 11:59:06

  @42

  Το "τι περιμένει την Ευρώπη στο μέλλον" δεν θα είναι παρά απότοκο του ρόλου που της επιφυλάσσουν οι διάφορες λέσχες Μπίλντενμπεργκ, με την ανεξέλεγκτη εισδοχή ασιατών και αφρικανών στις ευρωπαϊκές χώρες...

 50. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 11:59:50

  Strange Attractor - min mas les tin alithia dioti tha prepi na "epistratevso" gia ergasia se kanena hrisorihio tou Mpompola stin Halkidiki onomati "Elinikos Xrisos" gia ergasia .....

 51. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 08/06/2009 12:01:08

  @ 45 Strange Attractor
  Είναι και αυτό τεράστιο πρόβλημα την μεγαλύτερη ευθύνη εννοείται οτι έχει ο Καραμανλής και η παρέα του που το γιγάντωσαν τα τελευταία χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία.

 52. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:02:13

  @49 ;;;;;

 53. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 12:04:05

  Αγγούρi- pes ta apla
  tin tempelia tin ekanan epistimi hrimatodotontas tin ...

 54. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 12:05:02

  Καλά με το εκλογικό αποτέλεσμα, την αποχή και την ερμηνεία τους και το φιάσκο(?) των exit-polls. Με τις απρέπειες που ξεδιπλώθηκαν χθές βράδυ ασχολείται κανείς?

  1. O ικανότατος, κατά τα λοιπά, δημοσιογράφος, σε αντικείμενο όμως στο οποίο είναι άσχετος, όπως στην πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, επιβάλλει στον έγκυρο αναλυτή (καθηγητή πανεπιστημίου που τον πληρώνει ο Ελληνικός λαός)τα όρια γύρω από τα οποία θα κινηθεί. Όχι μια και δυό φορές αλλά περισσότερες και με χουλιγκανικό τρόπο. Είδε και αποείδε ο καθηγητής και λέει στον αέρα το καταπληκτικό ο υπουργός ο Παυλόπουλος το υπολογίζει σε 3,8%, αλλά εγώ το βγάζω πάνω από 4,2%!!!!

  2. Η ελεγχόμενη ροή αποτελεσμάτων από το ΥΠΕΣ, σε ποιά άλλη χώρα γίνονται τέτοια ρεζιλίκια?

  3. Η μη αναγνώριση του αποτελέσματος από τον Πρωθυπουργό και η ύβρις που απηύθηνε προς αυτούς που δεν ψήφισαν το κόμμα του.

 55. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:05:03

  @50 Πάντως είναι πανευρωπαικό ζήτημα.
  Απλά σε εμάς που δεν είμαστε σε καμία περίπτωση συντεταγμένο κράτος, τα δυσμενή αποτελέσματα είναι πιο φανερά.
  Η εγκληματικότητα χτύπησε κόκκινο και εμείς ασχολούμαστε με τις συνιστώσες και τους μπουμπουκους. Πληρώνουμε τεράστια ποσά σε φόρους ως πολίτες και ΔΕΝ έχουμε αστυνομία, υγεία, παιδεία κλπ.
  Καλέστε περιπολικό και αν έρθει σφυρίξτε μου.... Αλλά οι φόροι φόροι. Και τα λόγια λόγια.

 56. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/06/2009 12:05:55

  Ολα ειναι πλεόν σωστά, όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους, ξημερωσε μια νεα εποχή για την Ελλάδα, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, νίκησε το "Ευρωπαϊκό όραμα", βγάλαμε εκείνους τους αντιπροσπωπους που θα οδηγήσουν την χωρα στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, σκάψαμε χαράκωμα για κάθε λογής εχθρούς της χώρας, δεν θα μπει η Τουρκια στην Ευρώπη, δεν θα ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία, θα έρθει πακτωλός χρηματων και κοινοτικών επενδύσεων στην χώρα μας, θα μειωθεί η ανεργία, θα ανεβουν οι μισθοί, θα καλυτερέψει η παροχή υπηρεσιών Υγείας, θα ανέβει το βιωτικό-πολιτιστικο-κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό επίπεδο της χώρας.

  Δώσαμε ένα γερό μαθημα στους "άλλους" (οποιοι κι αν ειναι αυτοί), πήραμε το μηνυμα, αναλύσαμε τις αιτίες, ξερουμε που έγιναν λάθη, αναγνωρίσαμε την πιεστική κοινωνική αναγκαιότητα για απαγκυστρωσεις και ουσία, είδαμε πως πολλοί δεν μασησαν αλλα την άλλη φορά θα τους ψήσουμε, καταφεραμε να φέρουμε το παιγνιδι στα δικά μας μετρα, δείξαμε την δυναμική μας, αναβαθμίσαμε το "πολιτικό μας εκτόπισμα" ως υπολογίσιμοι πλέον πολιτικοκοινωνικοί διαπραγματευτές και opinion makers, βολέψαμε μερικούς δικούς μας...

  Ω ναι, σημερα ειναι μια άλλη μερα, τίποτε δεν ειναι πια ίδιο, όλα έχουν νεο νόημα, η ελπίδα χαράσσει ένα νεο χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

  κι αν αισθάνεσθε λίγο μαλάκες, μην απογοητεύεστε.
  Εσείς κάνατε το χρέος σας και εξαντλήσατε την δυναμική της πολιτικής σας σκέψης και της συμμετοχής σας με τα "κοινά"

  Τι άλλο να κανατε δηλαδή;

  ΠΕΛΙΑΣ

 57. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 08/06/2009 12:06:15

  Ανάλυση δεν θα κάνω, τουλάχιστον ακόμα που είναι ζεστά τα αποτελέσματα.
  Και αυτό διότι κανείς δεν είναι σε θέση να αναλύσει την ψήφο ή την αποχή και των 9.994.849 εγγεγραμμένων αντικειμενικά.
  Θα σταθώ στις δηλώσεις των κ.κ Πολιτικών αρχηγών.
  Ο κ. Καραμανλής και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της ΝΔ, μίλησαν για πληγωμένους ψηφοφόρους από τις λάθος πολιτικές συμπεριφορές των προσώπων. Οι πολιτικές επιλογές είναι μία χαρά. Η σχέση με τους πολίτες τελικά είναι ερωτική και ουχί πολιτική. Τα κεφάλια, μας, μέσα πάλι.

  Ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, μίλησαν στους ψηφοφόρους τους ευχαριστώντας τους. Για τους υπόλοιπους που απείχαν αφιέρωσαν μία δύο λέξεις μόνον.
  Προς το παρόν δεν τους θεωρούν πολίτες αυτής της Χώρας. Όταν θα το καταλάβουν μπορεί να είναι αργά. Έχουν πολύ δρόμο ακόμα, αρκεί να μην είναι σε λάθος δρόμο.

  Δεν θα πλατιάσω για τους υπόλοιπους Πολιτικούς αρχηγούς διότι απλά θεωρώ ότι βρίσκονται στον κόσμο τους.
  Θα επισημάνω μόνον την σαφή άνοδο του ΛΑΟΣ, ότι και αν αυτό θα σημάνει.

  Τέλος θα δώσω συγχαρητήρια:
  Στο antinews διότι κράτησε την πιο αξιοπρεπή στάση όλο αυτό το διάστημα.
  Στον αγαπητό Ιθαγενή διότι ίσως είναι η μόνη καθαρά πολιτική φωνή που ακούγεται, έξω από κάθε κομματισμό, συναισθηματισμό και υποκειμενικότητα.
  Στον αγαπητό tiramola, διότι αναδεικνύει το υγιές κομμάτι ενός πολιτικού κόμματος που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τις παρωπίδες. Η μετριοπάθεια που δείχνει σήμερα ας φωτίσει τα διάφορα κομματόσκυλα. Το να πιστεύεις στο πολιτικό σύστημα και να προσπαθείς να το αλλάξεις από μέσα προς το καλύτερο, το θεωρώ ότι πιο τίμιο.

  ΥΓ. Και ας παρέλειψε να με καλέσει για κόκκορα με χοντρό μακαρόνι στο τελευταίο παιγχνίδι του μπάσκετ.

 58. leon avatar
  leon 08/06/2009 12:06:20

  Οι αναλυσεις των αποτελεσματων πανω κατω ειναι ιδιες οποιον σχολιαστη και να διαβασεις...
  Αυτο που εχει μεγαλη σημασια σημερα ειναι να δουμε εαν θα παμε για Εθνικες τον Οκτωμβριο. Εαν γινει κατι τετοιο θα πρεπει ολοι μας να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα καθως θεωρω σιγουρο οτι το Πασοκ θα τις κερδισει, θα εχει αυτοδυναμια και η ΝΔ θα κανει τουλαχιστον αλλα 15 χρονια να ξαναβγει.
  Θα μου πεις και γιατι να προσεχουμε ρε φιλε?
  Κοιταξτε τα μεγαλοστελεχη της ΝΔ και τις ηλικιες τους. Δεν υπαρχει περιπτωση σε 15 χρονια να βρισκονται στην πολιτικη καν (ο Κυριακος δυστυχως θα ειναι ακομα εδω...)
  Για να μην μιλαμε λοιπον σε 20 χρονια απο τωρα για τα σκανδαλα του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ του 2009 ας εχουμε τα ματια μας και τα αυτια μας ανοιχτα γιατι προβλεπεται μεγαλη μασα...τοση οσο να τους εξασφαλισει το υπολοιπο της ζωης των εγγονων τους...

 59. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 12:07:31

  Επειδή βλέπω ότι εξελίσσεται ένας επικοδομητικός διαλογος θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα.

  Αν (σωστά) ξεκινήσουμε από την σκέψη ότι το χαμηλό ποσοστό του ΣΥνασπισμού (240.865/ 4.70%) οφείλεται κυρίως στη στάση του στα γνωστά γεγονότα του Δεκεμβρίου τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που το ψήφισαν επιδοκιμάζουν την στάση του;

  Δηλαδή 240.000 λένε πάνω -κάτω: "Καλά τα είπε ο συνασπισμός για τα δεκεμβριανά;"

 60. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 12:08:54

  Strange Attractor - pes to apla o "onanismos to anatato stadio tou ellinadikou kapitalismou" ine aplo...

 61. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:16:25

  Διάβασα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Remove Before Flight, μια είδηση σχετική με το αεροπορικό ατύχημα του Αυγούστου 2005 της πτήσης TUI 1153 της Tunis Air που συνετρίβη στη θάλασσα κοντά στη Σικελία και που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Τι αναφέρει η είδηση; Ακούστε και φρίξετε....
  Έληξε λοιπόν η πολύχρονη δίκη των υπευθύνων που έγινε στο Παλέρμο της Σικελίας και το δικαστήριο καταδίκασε αρχικά σε δεκαετή φυλάκιση τόσο τον κυβερνήτη όσο και τον συγκυβερνήτη της πτήσης, αμφότερους Τυνήσιους και μουσουλμάνους. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, οι δυο πιλότοι επέλεξαν (άκουσον άκουσον) να προσευχηθούν την ώρα της κρίσης αντί να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του αεροσκάφους που οδήγησαν τελικά στη συντριβή του και στη μοιραία κατάληξη για 16 επιβάτες.
  Τι άλλο να πούμε εμείς; Αλλαχού Ακμπάρ;

 62. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:17:31

  Το 2015 οι μουσουλμάνοι, λέγεται, ότι θα είναι πλειοψηφία στην Ευρώπη.

 63. gulverkil avatar
  gulverkil 08/06/2009 12:18:59

  δυστυχως για την αριστερα εχει παγιδευτει στα μαρξιστικα ιδεολογηματα και δεν μπορει να προτεινει λυσεις στα προβληματα της ανεργιας,του αντικοινωνικου νεοφιλελευθερου μοντελου,στην ανεργια και στην λαθρομεταναστευση ως συνειδητη επιλογη(κρατους-επιχειρησεων) αυτου του μοντελου για να υποκαθιστα την ελλειπουσα ανταγωνιστικοτητα των οικονομιων και αυξητικη της κερδοφοριας ,καθως και προωθητικη του μοντελου μιας υπερεθνικης αποδομησης των λαων.ετσι ο κοσμος θα στρεφεται σε πιο παραδοσιακα σχηματα στην ευρωπη ακομη και ακροδεξια ως απολυτα δικαιολογημενο μεσω πιεσης στα κομματα των κοινωνικοοικονομικων ελιτ να αλλαξουν πορεια μετασχηματιζοντας αμεσα στις βασικες επιλογες τους.αν δεν το κανουν πραγμα πιθανοτατο,θα οδηγησουν στην εξαθλιωση τους λαους και στην βιαιη καταρρευση του μοντελου εν τελει.

 64. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:20:09

  Απορεί κανείς λοιπόν για την άνοδο των ξενοφοβικών ακροδεξιών κομμάτων στας Ευρώπας; Και που είστε ακόμη.

 65. ... avatar
  ... 08/06/2009 12:21:53

  Όπου οικονομική κρίση του 1929, βάλτε οικονομική κρίση του 2008, και όπου Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι, Τσιγγάνοι, μαύροι, βάλτε μετανάστες, τσιγγάνοι κλπ. Η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται και μάλιστα κάνει σύντομους κύκλους.

 66. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:22:16

  Θα ανοίξει λέει διάλογος στη Κουμουνδούρου για να συζητηθεί το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα... τι λέτε ρε παιδιά;

 67. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 12:24:46

  Για να φτιάξουμε ένα άλλο κλίμα. Να ένα παράδοξο. Στην εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην χώρα μας (Λάκης Λαζόπουλος) δίνονταν σε σταθερή βάση πολιτικά μηνύματα.

  Απίστευτη προπαγάνδα υπέρ του Συνασπισμού

  Μείωση προσωπικότητας του ΓΑΠ

  Τελικά τα Λάκης-μηνύματα όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά ο κόσμος ψήφισε ανάποδα.

  Αυτά για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν για τις δυνατότητες παρέμβασης των παραδοσιαξών ΜΜΕ. Ένα παραμυθι ειναι

 68. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/06/2009 12:33:32

  60@
  Προφανώς και δεν τά επιδοκιμάζουν 240000 άνθρωποι.
  ΣΥΡΙΖΑ ψηφισαν και ανένταχτοι και άνθρωποι που ειχαν παλιοτερα σχέση με τον χώρο.
  Καμιά φορά ψηφίζεις έναν χώρο μέ την ευχή να αλλάξει η παρούσα κατάσταση και να ξεθολώσει το τοπίο.
  Η Ανανεωτική Αριστερά,κατά την γνώμη μου ειναι απαραίτητη αλλά οχι με αυτή την μορφή τών διαφόρων αριστερίστικων συνιστωσών και τής τάσης Τσίπρα και τού αλλου τού Εκπροσώπου τύπου ,που δεν θυμαμαι ποτέ πώς τον λένε.

 69. gulverkil avatar
  gulverkil 08/06/2009 12:34:35

  μονο που αυτο δεν ειναι ωφελιμο να συμβει ως επιμηθεις να γλειφουν πληγες.αρα η καλυτερη πιεση ειναι η ψηφος που θα δηλωνει δυσαρεσκεια και θα ζητα αλλαγη στασης.και λυπουμαι αλλα τα κομματα της αριστερας με τις ασαφεις χαβαλετζιδικες και δογματικες τους στασεις -αν οχι και μελλοντικα προσκαιρα ψηφοθηρικα ωφελιμες θεσεις τους λχ. στην μεταιμπεριαλιστικη πολιτικη-οικονομικη επιλογη της αλλοιωσης των πληθυσμων μεσω της μαζικης κατευθυνομενης εποικησης σφαιρων επιρροης απο ''λαθρομεταναστες'',επιλεγουν την απαξιωση τους ταυτιζομενες απο αλλη βαση με αυτες. ως ιμαντες κυλισης αντικοινωνικων και αδιεξοδων επιλογων,θα συρρικνωνονται στα αμεσως προσεχη χρονια.

  ιδιαιτερα στην ημεδαπη κομματα οπως ο συριζα,ασαφους πολιτικης στοχευσης,μονομανιων , εσωτερικα αλληλοσυγκρουομενων και ακραιων συχνα στασεων.καθως και χωρις συνοχη(ενδεικτικα ειναι το μονο κομμα που δεν εχει λογω πολυκερματισμου γκρουπουσκουλικων φατριων καποιο γραπτο καταστατικο!)αλλα με προκριμα ενα πολιτικο πολιτισμο μηδενισμου,χουλιγκανισμου και συχνα ακτιβιστικου αντικοινωνικου τσογλανισμου δηθεν στο ονομα οραματων,καταδικαζεται σε αποστροφη της κοινωνιας και περιθωριοποιηση.και οσο τα κομματα αριστερας προτεινουν λυσεις που επιτεινουν και τελικα καταληγουν να τσουλανε την προβληματικη των αδιεξοδων,τοσο θα διακινουνται μεταξυ δημοσκοπικων εκρηξεων και ψηφικων σκαμπανεβασματων δυσφοριας υπερ και κατα των.

 70. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2009 12:38:35

  osaperas
  Οχι,το ποσοστο που διατηρησε ο ΣΥΝ οφειλεται στην κεκτημενη ταχυτητα,την ιστορικη λαμψη της εννοιας "αριστερα" στην Ελλαδα ,τις προσβασεις που εχει στα πανεπιστημια και του διαμορφωτες κοινης γνωμης απο δημοσιογραφους ως το Λαζοπουλο κλπ.
  Ολα αυτα ομως δεν μπορουν να υπερβουν το γεγονος οτι κινειται αντιθετα στο ρευμα της ιστοριας.
  Το ρευμα αυτο ειναι η επελαση των βαρβαρων αν θεωρησουμε τους μη-σοσιαλιστες βαρβαρους κατα το διλημμα που ακουσθηκε.
  Εχω ξαναγραψει οτι στην Ελλαδα η ακροδεξια δεν ειχε ποτε λαικη δυναμη-οι στρατηγοι και οι συνταγματαρχες δεν ειναι μαζικα κομματα .
  Ωστοσο αυτη τη στιγμη εμφανιζονται παρομοια κομματα εκει που δεν ειχαν εμφανισθει ποτε ακομη και οταν μεσουρανουσε ο Χιτλερ στο μεσοπολεμο.
  Η υπαρξη Βρεταννου φασιστα βουλευτη θα μπορουσε να θεωρηθει ανεκδοτο παρομοιο με Βρεταννου κομμουνιστη.Ομως για πρωτη φορα το BNP μπαινει στην Ευρωβουλη.Η Ολλανδια που καθιερωσε δημοκρατικο πολιτευμα πριν 3 αιωνες,προπυργιο του φιλελευθερισμου θα εχει 4 "ακροδεξιους" οχι βεβαια κλασικους αλλα νεου τυπου ακροδεξιους.
  Αυτο που βρισκεται πισω απ ολα αυτα ειναι η μουσουλμανικη μεταναστευση.Οσοι νομιζουν οτι η Ευρωπη θα αντεξει αυτα που ετοιμαζουν διαφοροι ανεγκεφαλοι χωρις διαταραξη της ειρηνης θα δοκιμασουν εκπληξεις.
  Ας δουμε τα αποτελεσματα στις κυριοτερες χωρες.
  Πρωτος και καλυτερος βαρβαρος εκτος απο τον υπερβαρβαρο του BNP ο Ντειβιντ Καμερον που ετοιμαζεται να τελειωνει με τους Εργατικους του Μπραουν.
  Δευτερος ο Σαρκοζυ με 28% ενω οι σοσιαλιστριες Ομπρυ και Σεγκολεν μαλλιοτραβιουνται στο 16% .
  Τριτος ο Ραχοι στην Ισπανια που νικησε καθαρα 42-38 το Θαπατερο.
  Τεταρτος ο εκτος συναγωνισμου Μπερλουσκονι με 39% συν αλλο 7% της Λεγκας του Βορρα.
  Πεμπτη και κυριοτερη η Μερκελ που με 38% εναντι 22% του SPD ετοιμαζεται για κυβερνηση συνασπισμου με το FDP το οποιο το λενε εδω κεντρωο αλλα ειναι τοσο κεντρωο οσο το κομμα του Μανου -αναμενεται φιλελευθερη στροφη με CDU - FDP εναντι CDU - SPD.Αυτο σημαινει οτι αν κανενας ΓΑΠ ή Αλαβανος παει να ζητησει αλλαγη του Συμφωνου Σταθεροτητας θα ακουσει ενα Raus και αλλες γερμανικες κατοχικες λεξεις.
  5 στα 5 λοιπον προηγειται η δεξια στις μεγαλες χωρες Αγγλια,Γαλλια,Ισπανια,Ιταλια,Γερμανια.
  Επομενως εδω ειμαστε ενα ειδος Νομου Ηρακλειου της Ευρωπης που το ΠΑΣΟΚ πετυχαινει ποσοστα που ειναι αγνωστα για τους υπολοιπους σοσιαλιστες.
  Αν ομως το ελληνικο πολιτικο κλιμα και η παραδοση αντεχει ενα μετριοπαθες ΠΑΣΟΚ δεν μπορει να σηκωσει τυχοδιωκτες που νομιζουν οτι βρισκονται σε επαναστατικη κατασταση και θα επαναλαβουν το Μαη του 68 οταν ολη η Ευρωπη πηγαινει αντιθετα.

 71. sklithro avatar
  sklithro 08/06/2009 12:41:19

  Εγω ενα πραγμα βλεπω: υπαρχει ενα ποσοστο 16% του συνολικου πληθυσμου (το μισο του 32 αφου υπαρχει 50% αποχη) που επιδοκιμαζει την αποδοση της ΝΔ ως κυβερνησης.

  Αυτοι ζουν αναμεσα μας. Προσοχη!

  Τελος, μην απογοητευεστε! Υπαρχει χρονος μεχρι τις εθνικες εκλογες του Οκτωβριου για να αλλαξετε το κλιμα.
  Λιγη λασπη στον ανεμιστηρα και μερικες εκατονταδες χιλιαδες διορισμοι ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ και ειστε μια χαρα!

 72. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 12:41:40

  @strange νομίζω δεν είναι σωστό αυτό που λες για το 2015 ότι θα είναι πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη
  για το 2050 έχει δημοσιευτεί η έρευνα αν θυμάμαι καλά
  πάντως σήμερα διάβασα ότι στο Πακιστάν οι μάχες κυβερνητικών-Ταλιμπάν προκαλούν εσωτερικές μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων εκεί που ασφαλώς απεγνωσμένα θα προσπαθήσουν να διαφύγουν και προς την Ευρώπη

 73. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:43:03

  Είμαστε ένα μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται ή είμαστε απλά εκτός τόπου και χρόνου στη κοσμάρα μας ασχολούμενοι κε τον Γιωργάκη και τον Κωστάκη ενώ ο κόσμος γύρω μας καίγεται;;

 74. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:45:05

  @73 μάλλον έχεις δίκιο αλλά όπως βλέπεις αστάθμητοι παράγοντες σαν και αυτό που συμβαίνει στο Πακιστάν ίσως επιταχύνουν την ισλαμοποίηση του ευρ. πληθυσμού. Αρα το 2015 ακούγεται σωστό.

 75. μούτρο avatar
  μούτρο 08/06/2009 12:45:51

  Το ουράνιο τόξο του Βοσκόπουλου πήρε περίπου 4.500 ψήφους ,λιγότερους απο τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε απόλυτους αριθμούς..

  ας τα δούνε αυτά αυτοί που θέλουν να ανακαλύψουν "μακεδονικές" μειονότητες εντός ελληνικής επικράτειας..

  ακόμη και στην Φλώρινα όπου υποτίθεται είναι το προπύργιο των "Μακεδόνων του Αιγαίου" πήραν ένα θλιβερό 3% ,με 1000 κάτι ψήφους

 76. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:47:23

  Το λευκό (4%) της Ροδόπης σας λέει κάτι;

 77. μούτρο avatar
  μούτρο 08/06/2009 12:47:53

  το 4ο μεγαλύτερο ποσοστό ,το πήρανε στον Νομό Ροδόπης...

 78. leon avatar
  leon 08/06/2009 12:48:31

  Η αποχη στην Ροδοπη θα μας ελεγε...ποια τα στοιχεια?

 79. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 12:48:54

  @strange τη λαθρομετανάστευση δεν πρόκειται να την αποφύγει η Ευρώπη εκτός αν υψώσει τείχη σε όλη τη Μεσόγειο, εκτός και αν αποφασίσει να βυθίζει ή να βομβαρδίζει τα πλοία μεταφοράς

  επομένως δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα έτσι όπως τίθεται και ούτε είναι λύση οι ακραίες επιλογές γιατί όλες αυτές οι χώρες διαθέτουν πυρηνικά, που βαδίζουμε λοιπόν;

  ο Ομπάμα είναι τυχαίο που επιδιώκει ηπιότητα στις σχέσεις της Αμερικής με το μουσουλμανικό κόσμο;

 80. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:53:25

  @80 Οι ΗΠΑ είναι πολυφυλετικές, πολυθρησκευτικές και πολυπολιτισμικές. Καμία σχέση με Γερμανία ή Αυστρία πχ. Ο Ομπάμα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ όπου υπάρχουν πόλεις που τα αγγλικά ή και οι λευκοί είναι απόλυτη μειοψηφία. Άλλος κόσμος εκεί. Εξ άλλου όλα τα πολιτικά σημαντικά ζητήματα κινήματα τάσεις κλπ ξεκινούν ανέκαθεν από την Ευρώπη. Εδώ θα παιχθούν πολλά με το θέμα της μετανάστευσης.

 81. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 12:54:56

  Όποιος βρει τον τρόπο να σταματήσει τη λαθρομετανάστευση να μας το πει.

 82. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/06/2009 12:57:29

  war

 83. gulverkil avatar
  gulverkil 08/06/2009 13:00:39

  οπως λοιπον ο κομμουνιστικος κινδυνος ως μπαμπουλας αναγκασε τα κομματα και τις ελιτ ιδιως στην ευρωπη να λαβουν μεταπολεμικα αποφασεις και πολιτικες που στηριξαν τους αδυνατους και εν γενει τους ποιο επιρρεπεις στον κομμουνιστικο προσυλητισμο(σε μια επιλογη που στην πραξη εδειξε τα πολλα αδιεξοδα της και δικαιως καταρρευσε).και ο μπαμπουλας απο σποντα προσφερε στους λαους κυριως οσους δεν τον ακολουθησαν,δηλ. στη δυση και οχι φυσικα σε οσους τον εβιωσαν.

  ετσι σημερα η κατακτησεις του λαου βαινουν χωρις μπαμπουλα συρρικνουμενες.αντι αυτου ο πρωην μπαμπουλας εχει παγιδευτει και εκων ακων γινεται ιμαντας κυλισης των συστημικων επιλογων των πρωην αντιπαλων του.αρα τι επιλογη εχει ο σκεπτομενος εν αμυνει ευρωπαιος οταν το πρωην σκιαχτρο αυτοπαγιδευμενο διακινειται σε λογικες που διευκολυνουν τον συστημικο συρμο των ελιτ και συμπλεκουν αναποδραστα μαρξισμο και παγκοσμιοτητα παρεα? και οι παλαιοι αντισυστημικοι γινονται νεας κοπης ''αντιφασιστες'' της νεοταξικης-συστημικης- απολογητικης σκεψης?ενα αλλο σκιαχτρο που θα στειλει το μυνημα σε ολους και θα ανασχεσει την αδιεξοδη συμμαχια νεας και παλαιας κοπης 'αντιφασιστων'' του αδιεξοδου μεταψυχροπολεμικου μοντελου.

 84. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 13:01:17

  Σε όσους φίλους σχολιαστές βλέπουν πολιτικές κινήσεις, ας μην ανησυχούν ιδιαίτερα.
  Ούτε το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να βγει αυτοδύναμο τον Οκτώβριο ούτε η ΝΔ έχει αντιληφθεί τι γίνεται.
  Αφενός γιατί τα ...παχύδερμα είναι συνήθως δυσκίνητα αφετέρου δεν έχουν πάρει χαμπάρι το τι γίνεται αποκομμένοι στην αποστειρωμένη κομματική γυάλα που είναι τοποθετημένοι.
  Ας ασχοληθούμε με σοβαρές χώρες που δείχνουν την κατεύθυνση που παίρνει ο ... δρόμος.
  πχ Ολλανδία, αν σε μια φιλελεύθερη κοινωνία με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις λειτουργίες της χώρας αυτής, η ακροδεξιά έχει τέτοια άνοδο τι σημαίνει φίλοι "προοδευτικοί"? ότι οι Ολλανδοί ξύπνησαν νοσταλγοί του Φυρερ?
  Είτε θέλουμε να το δούμε είτε στρουθοκαμιλίζουμε υπάρχει ένα πρόβλημα.
  Αντί να συζητήσουμε να αναλύσουμε και να επιδιώξουμε να λύσουμε το πρόβλημα με ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αρχές, η κατεστημένη πολιτική ηγεσία είτε αγνοεί το πρόβλημα είτε πετά χαρακτηρισμούς ακροδεξιάς.
  Να ρωτήσω τους "προοδευτικούς" παπαγάλους: ακροδεξιά είναι η Β Αθηνών ή η Β Πειραιά? Μήπως απλά εκεί το πρόβλημα είναι εντονότερο και ο κόσμος και οι τοπικές κοινωνίες ψάχνουν απεγνωσμένα διέξοδο στο διαμορφωμένο κοινωνικό αδιέξοδο?
  Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα οικονομικά αδιέξοδα σε αντιδιαστολή με τα κομματικά φαγοπότια δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι έπεσαν από τα σύννεφα....

 85. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2009 13:02:16

  Την προηγουμενη εβδομαδα η Συμβουλευτικη Επιτροπη της Τουρκικης Μειονοτητας ,μια ατυπη ενωση μαλλον ελεγχομενη απο το Προξενειο ζητησε επισημα να ψηφισουν λευκο σε ενδειξη διαμαρτυριας επειδη δεν υπηρχε μουσουλμανος σε εκλογιμη θεση.Σημειωτεον οτι αυτη ειναι νεα αξιωση αφου ποτε μεχρι τωρα δεν υπηρχε μουσουλμανος ευρωβουλευτης.
  Προφανως αρκετοι ψηφισαν το κανονικα λευκο ψηφοδελτιο και μερικοι αγραμματοι νομισαν οτι οι οδηγιες απο τη μητερα - πατριδα ήταν να ψηφισουν ψηφοδελτιο με το ονομα ΛΕΥΚΟ οποτε επωφεληθηκε ενα ασχετο με τη μειονοτητα κομμα απο τα πολλα γραφικα που υπαρχουν.

 86. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 13:05:43

  @86
  Ψυχραιμία, εαν δουμε τα αποτελέσματα τότε η "γραμμή" δεν πέρασε

 87. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/06/2009 13:13:10

  Πραγματι δεν περασε.Η μειονοτητα δεν ειναι μονομπλοκ που ακουει οτι λενε οι Τουρκοι ακομη και σε θεματα που δεν τους αφορουν.
  Ωστοσο το γεγονος οτι μερικες χιλιαδες πηγαν σε ενα ασχετο αθηναικο κομμα που απλως ειχε τον τιτλο ΛΕΥΚΟ εκτος απο το κωμικο του πραγματος δειχνει το συνδυασμο της τυφλης υπακοης ενος μερους αυτης σε οτι οδηγια ελθει απο την Αγκυρα με την αγνοια.

 88. Lavazza avatar
  Lavazza 08/06/2009 13:16:47

  @Strange

  κάπου έγραψες νωρίτερα οτι στην Ευρώπη ανέβηκαν τα "ξενοφοβικά" κόμματα.

  Δεν συμφωνώ.

  Δεν χρειάζεται να είσαι "ξενοφοβικός" για να συνηδειτοποιήσεις οτι υπάρχει τεράστι πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες (ειδικά τους μουσουλμάνους που έχουν αρχίσει ανοικτά πλεόν να εκφράζουν τις "απαιτήσεις" τους περί μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης και της χώρας μας).

  Θα σου αναφέρω ένα περιστατικό:

  Ανάμεσα στα μαγαζιά που προμηθεύω καφέ είναι και το σινεμά και οι διπλανές καφετέριες στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών.

  Τελευταία είχα πάει ο ίδιος για τα τιμολόγια και καινούριες προσφορές.

  Στην Καφετέρια ήταν και ο πατέρας του Ιδιοκτήτη ο κυρ Λάμπης 65 ετών συμπαθέστατος άνθρωπος.

  Τον ρωτώ:
  Πώς τα περνάτε εδώ μπάρμπα Λάμπη;

  Απαντά:
  ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΜΕ! Έφτασα 72 ετών για να οπλοφορώ στην πατρίδα μου μέρα-μεσημέρι! Δεν τολμάμε να βγούμε στο SuperMarket. Από πίσω στα τραίνα στο σταθμό (Αγ. Ελευθέριος) ειδικά μετά που κλείνει ο σταθμός μαζεύονται οι Πακιστανοαφγανοί κατά δεκάδες. Γυναίκα ανεξαρτήτου ηλικίας και εμφάνισης που περνάει μετά τις 20:00 από εκεί ακούει τα χίλια-μύρια!
  Στην πολυκατοικία που μένω (επί της Γεωργίου Μαριδάκη) είμαστε σε 21 διαμερίσματα μόνο΄2 Έλληνες!!!
  Στα άλλα τα διαμερίσματα είναι από καμιά δεκαριά νοματέοι στο καθένα Αφγανοπακιστανοί.
  Τη νύχτα μπαινοβγαίνουν διάφορι στην πολυκατοικία. Μουσική αραβική στο διαπασών. Πού να τολμήσω να πώ "ενοχλείτε".
  Δεν πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο κοινόχρηστα ετσιθελικά και μας έχουν κόψει το ρεύμα στην πολυκατοικία με συνέπεια να ανεβαίνω με τα πόδια στον τρίτον όροφο επειδή δεν λειτουργεί το Ασανσερ!!!
  Τα φώτα στους διαδρόμους δεν λειτουργούν επίσης.
  Μας έκοψαν και το πετρέλαιο και το χειμώνα πουντιάσαμε με τη γυναίκα και τη βγάλαμε με θερμάστρες ρεύματος!!!
  Σκέφτομαι κάπως να φτιάξω στα υπόγεια ένα μικρό λέβητα για το δικό μου διαμέρισμα!!!
  Ψάχνω να το πουλήσω να φύγω για το χωριό αλλά δεν πλησιάζει κανένας!
  Σκίζεται η καρδιά μου να το σκοτώσω γιατί πέρασα 19 χρόνια στα ανθρακωρυχεία του Genk (Βέλγιο) για να το αγοράσω.

  Τον ρωτώ εγώ (αστειοσοβαρά):
  Μπάρμπα Λάμπη τί θα ψηφίσεις;

  Απαντά:
  ΛΑΟΣ

  Ρωτώ:
  Γιατί;

  Απαντά:
  Γιατί είναι το μοναδικό Κόμμα που φωνάζει για αυτό το θέμα! Και θα παρακινήσω κι όσους μπορώ να το ψηφίσουν!

  Κλείνοντας θέλω να επισημάνω οτι ο Μπάρμπα-Λάμπης είναι παλιός Πασοκτζής-συνδικαλιστής και πιο πριν στη Νεολαία-Λαμπράκη!

  ΔΕΝ είναι ούτε Φασίστας, ούτε Νεοναζί, ούτε ξενοφοβικός (στο Βέλγιο συμβίωνε και συνεργάζονταν με 40 διαφορετικές ράτσες), ούτε ακροδεξιός!

  Ας το λάβουν αυτό υπόψην όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα ο ΓΑΠ που θα κληθεί να κυβερνήσει!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ που στο συγκεκριμένο θέμα είχε τουλάχιστον "περίεργη" θέση είδες τι έπαθε...

 89. gulverkil avatar
  gulverkil 08/06/2009 13:19:48

  απομενει στους νεο ανιερους συμμαχους, κυριαρχες ελιτ και αριστερες ενδοσυμμαχικες δυναμεις του μετωπου της απολογητικης της μεταψυχροπολεμικης -καπιταλιστικης ομου μετα της μαρξιστικης - διεθνιστικης παραφιλολογιας ,να μην περιοριστουν σε φθηνες δαιμονοποιησεις.γιατι η ισοπεδωση λαων και πολιτισμων,η εκχυδαισμενη κοινωνια της αγορας,η προσχηματικη αλλα χαωδης και επιλεκτικη αναρχη κυκλοφορισιμοτητα των τελεστων και εκροων της παραγωγης,αλλα κυριως της μη παραγωγης των νεο- υπεραξιων και μαζι των πολιτιστικων αξιων απο αερα και και τα διεθνιστικα μηδενιστικα φληναφηματα,ειναι ετι αδιεξοδα των νεων σκιαχτρων που επιδιωκεται να υψωθουν.

  καταληκτικα,εναποκειται στους νεο συμμαχους,'νεο-αντιφασιστες',να μην καλυψουν τα αδιεξοδα τους πισω απο ρητορειες κεκαλυμμενης κυλισης των νεοταξικων ιδεολογηματων τους.αλλα οι ελιτ και οι αχαροι συμμαχοι να χρησιμοποιησουν τα νεα σκιαχτρα για να λαβουν τα μυνηματα των ευρωπαιων,και να μετασχηματισουν στρατηγικες παραμετρους κατα το προτυπο του προηγουμενου μπαμπουλα που αναγκασε σε κοινωνικες παροχες και προοδο την δυση.αν δεν το κανουν συντομα,συντομα θα κληθουν ποικιλοτροπα να πληρωσουν βαρυ τιμημα οι ιδιοι.και εν τελει την μειωση του ολιστικου(οχι μονο στειρα οικονομικιστικου) επιπεδου ζωης των λαων ολοι.ας αναλαβουν τις ευθυνες τους.ιδιαιτερα οι βολεμενοι ρητορες του 'αντιρατσισμου',διαφορετικοτητατς και λοιπων προπαγανδισματων της αριστερης χρεωκοπιας..

 90. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 13:22:40

  @83 strange καταλαβαίνω πολύ καλά τις λες
  διαβάσαμε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός χωράει στα σύνορα του Τέξας, δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό αυτό
  δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να έρχονται και ο πόλεμος δεν είναι λύση

  χθες στον άλφα ο Σρόϊτερ είχε δίπλα του ένα νεαρό μαύρο παιδί που μιλούσε πολύ καλά τα ελληνικά, μάλλον φοιτητής, γεννημένος και μεγαλωμένος εδώ, αυτό το παιδί γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με εχθρικές διαθέσεις;

 91. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 13:22:52

  Τα λευκά στην Ροδόπη ήταν 8.98%. Με δεδομένο ότι οανελλαδικά ήταν 1.12% τότε μπορούμε αν υποθέσουμε ότι τραβηγμένα ακολούθησαν γραμμή ένα 8%.

  Το ψηφοδελτιο ΛΕΥΚΟ πήρε στην Ροδοπη 4.84%. Οανελλαδικά 021% Άρα 4.60% είναι οι μουσουλμάνοι που καταλάβαν λάθς.

  Κατα συνεπεια αυτοί που καταλαβαν σωστά και αυτοί που καταλαβαν λάθος είναι τραβηγμένα 12.5%

  Πάρα πολύ μικρό ποσοστό. Ειναι προφανές ότι η πλειοψηφία δεν ακολούθησε κι αυτο ειναι σημαντικό.

 92. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 13:30:33

  Αν και θα στενοχωρήσω ορισμένους, η Αριστερά στην χώρα έχει πεθάνει.
  Για τον απλό λόγο ότι δεν βλέπει και δεν αντιμετωπίζει το υπάρχον πρόβλημα, αλλά κρεμάει ταμπέλες (...ακροδεξιοί, φασίστες, συντηρητικοί κλπ)σε όποιους, ενδεχομένως και με υιοθέτηση λανθασμένων τακτικών, προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο.
  Με τον τρόπο αυτό όμως απομονώνεται από τις τοπικές κοινωνίες, γιατί απλά αγνοεί το σημαντικότερο πρόβλημα των κοινωνιών αυτών.
  Από την άλλη μεριά η καθεστωτική δεξιά, αραγμένη στον κρατικό καναπέ της εξουσίας, κάνει ταμείο και απορεί για τις σφαλιάρες.
  Λογικό δεν είναι οι τσιρίδες του ...μπουμπούκου να καλύπτουν το κενό?
  Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και έτσι εκμετάλλευση του προβλήματος γίνεται και όχι πρόοδος στη λύση.
  Γιατί απλά κανείς δεν ασχολείται με τη λύση, όλοι ασχολούνται με είτε με την περιγραφή είτε με την αγνόησή του προβλήματος.

 93. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 13:37:14

  @93 Ιθαγενής, αγαπητέ φίλε έχει πλέον ξεφύγει η κατάσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η φοβική συμπεριφορά δεν θα οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο σε σφαγές εκατέρωθεν

  υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που έχουν άσχημες εμπειρίες από τους μετανάστες/λαθρομετανάστες, και άλλοι τόσοι που δεν έχουν, μπορείς να το διαπιστώσεις από τους μικτούς γάμους που γίνονται κάθε μέρα, διαβάζοντας τις εφημερίδες, αυτή είναι η πραγματικότητα

 94. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 13:40:14

  @91 αλλενάκι, το πρόβλημα δεν είναι το παιδί, ούτε οι νόμιμοι μετανάστες και αν θέλεις να το επεκτείνω ούτε και η τυχόν λαθρομετανάστευση.
  Εδώ όμως μιλάμε για μεταναστευτικό ρεύμα αλλοίωσης της κοινωνίας.
  Δεν μιλάμε για 10.000 αλλά για 1,000,000 άτομα
  Θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αύριο οι πεφωτισμένοι αριστεροί θα έχουν να αντιμετωπίσουν μπούργκες και το νόμο της σαρίας στα Πανεπιστήμια? ή θα μιλάμε για ήθη και έθιμα...
  Μπορεί η χώρα να αντέξει ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών?
  Θα πρέπει να υπακούσουν στους νόμους και στους κανόνες?
  πχ στην Αυστραλία ή ακόμα και στην Τουρκία θέτονται κανόνες για την ενδυματολογική προτίμηση...
  Πρέπει ορισμένοι να ενσωματωθούν
  Πρέπει ορισμένοι να τύχουν περίθαλψης και ασύλου
  Πρέπει στα παιδιά 2 και τρίτης γενιάς να τους αποδοθεί η υπηκοότητα
  Αλλά πρέπει και το μεγαλύτερο ποσοστό να επαναπροωθηθεί και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εισροή
  Αλλιώς στρουθοκαμηλίζουμε...

 95. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 13:42:21

  @93 Συμφωνω με την ανάλυση σου σχετικα με την αριστερα. Είναι λογικα και πασιφανή αυτά που γράφεις.

  Όμως τα νούμερα στις εκλογές δεν δείχνουν "θανατο". Και για αυτό δεν μπορώ να δώσω εξήγηση.

 96. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 08/06/2009 13:45:15

  Αν δεν μπορούμε να διώξουμε τους λαθρομετανάστες, τότε πρέπει να μην μπουν. Αλλά πώς δεν θα μπουν; Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να βουλιάζεις τα καράβια μόλις μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, θεωρώντας τα ως σκάφη εχθρικού εισβολέα. Αν βουλιάξεις κάνα-δυο, τότε κανένας δεν θα ξαναπλησιάσει. Μπορεί να ακούγεται σκληρό ως λύση, αλλά τι θα κάνουμε; Θα αφήσουμε να μας πάρουν έτσι τη χώρα; Έτσι ξεκίνησε και η διάλυση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ή τους εμποδίζουμε αποτελεσματικά ή βουλιάζουμε, για να παραφρασω το γνωστό σύνθημα.

 97. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 13:45:28

  μπα οι συνήθεις ύποπτοι είναι
  :-)

  Αν σε συνθήκες απαξίωσης του πολιτικού συστήματος πέφτει σε αυτά τα ποσοστά, έχουν πρόβλημα...

 98. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 13:48:29

  gia plaka to aneferes
  sostos !!!!
  http://osaperas.yooblog.gr/2009/06/08/710/

 99. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 08/06/2009 13:49:56

  Ναι, τα νούμερα είναι που δίνουν θάνατο της αριστεράς. Η μήτρα όλων των αριστερών κομμάτων, το ΚΚΕ, καταποντίστηκε. Αν σκεφτεί κανείς την πειθαρχία των μελών του ΚΚΕ, που λογικά δεν πήγαν για μπάνιο, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο έχει πέσει στην πραγματικότητα. Το ΚΚΕ θα μπορούσε να το ψηφίσει κανείς για τις θέσεις που έχει (σήμερα) στα εθνικά θέματα. Δεν το ψηφίζεις γιατί είναι μαρξιστικό. Απλά πράγματα. Τελειώνουν. Για το ΣΥΡΙΖΑ τα είπαμε. Οι Ο-Π είναι η αποθέωση του απολιτίκ αριστερισμού, ο ουσιαστικός θάνατος της αριστεράς. Αποτελούμενο κυρίως από συμπλεγματικά άτομα που επειδή δεν νίκησαν τους βιομήχανους με το εργατικό κίνημα, προσπαθούν να το νικήσουν μέσω περιβάλλονος. Όσο αριστερός είμαι εγώ, τόσο είναι κι αυτοί.

 100. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 13:51:59

  Για τους μετανάστες το έχω ξαναγράψει. Πρέπει να "ανοίξουμε τα σύνορα" Όχι τα δικά μας με την Τουρκία αλλά τα άλλα με την Ιταλία. Οι μετανάστες έρχονται που έρχονται από την Τουρκία. Που θέλουν να πάνε; Στις μεγάλες χώρες της ευρώπης. Ασ τους διευκολύνουμε λοιπόν. Να κλείσουν τα μάτια οι αρχές σε Ηγουμενίτσα/Πάτρα/Κέρκυρα και όλοι στο μέτρο του εφικτού να τους βοηθησουμε στις δυτικές μας ακτές να επιτυχουν το στόχο τους να περάσουν απεναντι. Αν χρειάζεται μέχρι και βάρκεσ να τους δώσουμε, ότι χρειάζονται

 101. theo1611 avatar
  theo1611 08/06/2009 13:52:39

  Αγαπητοί/ές θεωρώ πως κάνουμε άλματα στο σχολιασμό, ωσάν να μην γνωρίζουμε ούτε ποιοι ήμασταν, ούτε πως φτάσαμε μέχρι εδώ, πολλώ δε μάλλον χωρίς να έχουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη προς τα που θέλουμε να πάμε (το τελευταίο βέβαια συγχωρείται, μια και είναι το ζητούμενο).


  Μία απλή εκλογική αναμέτρηση με αφορμή την εκλογή ευρωβουλευτών, κατά την οποία όμως η Ευρώπη ως αντικείμενο αντιπαράθεσης απουσίαζε, προσπαθούμε να την αναλύσουμε από όλες τις επί μέρους σκοπιές, όλων των συμμετασχόντων και μη σ' αυτή την απλή εκλογική διαδικασία.

  Τα πράγματα έχουν κατά τη γνώμη μου απλή ανάγνωση:
  1. Δεν τέθηκε ζήτημα εκτεταμένου ευρωσκεπτικισμού σ' αυτές τις ευρωεκλογές. Απλά ο ευρωσκεπτικισμός κατοχυρώθηκε στο ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται. Δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
  2.Ο ΛΑΟΣ διακρίνεται για τις απλή γλώσσα που χρησιμοποιούν τα στελέχη του και γίνεται κατανοητή και στους επιστήμονες και στους απλούς ανθρώπους. Αυτή η καθαρότητα λόγου επιβραβεύθηκε, αν θέλετε και γιατί μοιάζει οικεία στο μέσο επίπεδο στο οποίο κυρίως απευθύνεται.
  3. Οι οικολόγοι-πράσινοι επίσης επιβραβεύτηκαν για το συγκεκριμένο που επαγγέλλονται, καθώς οι πολιτικές τους θέσεις σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα δεν θεωρώ ότι έφθασαν θετικά ή αρνητικά σ' αυτούς που τους υποστήριξαν, ώστε να επηρεάσουν την γνώμη τους. Η τηλεοπτική δημοσκοπική ανάταση προφανώς βοήθησε επικοινωνιακά, αλλιώς δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους, όπως συνέβη με τη ΔΡΑΣΗ, τον ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, κλπ.

  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τη μη καθαρότητα στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό είχε να αντιμετωπίσει και την αδυναμία του, έστω κατόπιν δημοσκοπικής προώθησης, να τοποθετηθεί σε προοπτική διακυβέρνησης σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές όμως είχαν προσλάβει χαρακτήρα τοποθέτησης, έστω διερευνητικής, ενόψει εθνικών εκλογών και του διακυβεύματος της διακυβέρνησης. Οι θέσεις ούτε καθαρές ήταν ούτε άρεσαν, οπότε η διπλή αυτή πίεση οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλότερα των αναμενομένων ποσοστά.

  5. Σε ότι αφορά τον δικομματισμό είναι προφανές ότι με βάση και τα προηγούμενα μονοπωλούν τις προτάσεις διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε μία ευδιάκριτα θετική στάση για να συνεχίσει την προσπάθειά του να διατυπώσει αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Η ΝΔ έλαβε το μήνυμα της πλήρους αποτυχίας, χωρίς όμως να εξαναγκασθεί σε παραίτηση, καθώς οι ευρωεκλογές ήταν προοίμιο και όχι εθνικές εκλογές και ο λαός εν τη συνισταμένη σοφία του γνωρίζει τη διαφορά. Η αποκαθήλωση μπορεί να γίνει μόνο σε εθνικές εκλογές. Παράλληλα το μήνυμα προς τη ΝΔ είναι ότι η κυβερνητική της επάρκεια και ουσία τίθεται στο μικροσκόπιο, για το υπόλοιπο διάστημα που συνταγματικά έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

  6. Τέλος σε ότι αφορά την αποχή πολλά μπορούν να ειπωθούν, όμως ύπάρχει και η πονηριά του ¨ελληνα που δεν μπορεί να υποεκτιμηθεί: "Άσε να δω τους μαλάκες τι θα κάνουν για να πάρω και γω τις αποφάσεις μου"

  ΥΓ: Υπό το πρίσμα της τελευταίας θεώρησης καλά έκαναν και απείχαν, αφού δεν αισθανόντουσαν σίγουροι για τις αποφάσεις τους.

 102. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 13:53:29

  Blimblomblim- moli sto "spiti" tou avtodimiorgitou Kara....hahaha

 103. ataktos avatar
  ataktos 08/06/2009 14:01:13

  diorthosi - oli sto "spiti" tou avtodimiourgitou Kara...haha

 104. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 08/06/2009 14:01:43

  Η λύση είναι μία.
  Οριστικό τέλος σε νέα εισροή λαθρομεταναστών και σταδιακή επαναπροώθηση των υπαρχόντων στους τόπους καταγωγής τους.
  Ο τρόπος είναι επίσης ένας.
  Πολιτική πίεση στην ΕΕ για παραχώρηση κονδυλίων, ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
  Εάν και εφόσον βέβαια είμαστε τα νότια σύνορα της Ευρώπης.
  Για να επιτευχθούν τα παραπάνω χρειάζεται πολιτική βούληση, σχεδιασμός, διπλωματική ικανότητα.
  Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ξεκάθαρος πολιτικός λόγος από όλα τα κόμματα.
  Το κρυφτό πίσω από πολιτικές σκοπιμότητες είναι αυτό που οδήγησε στην αποχή.
  Το μήνυμα το στείλαμε, αλλά δεν παρελήφθη.
  Χωρίς ακρότητες, χωρίς φωνές, αφομοιώνουμε αυτούς που το δικαιούνται και κλείνουμε την πόρτα σε αυτούς που είναι ορατός πλέον κίνδυνος αλλοίωσης της κοινωνίας μας, όπως λεέι και ο Ιθαγενής.
  Η μόνη φωνή που μας έμεινε είναι από τέτοιους τόπους όπως αυτός εδώ.
  Πρέπει να είμαστε όμως συντεταγμένοι στην κοινή προσπάθεια για καθαρή πολιτική φωνή.
  Η αναφορά του Lavazza στον κ. Λάμπη είναι ενδεικτική και ανυσηχητική.
  Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα από κάτι.
  Δεν υπάρχει δίλημμα.
  Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μονόδρομος.

 105. osaperas avatar
  osaperas 08/06/2009 14:01:57

  @99
  Γιατί είσαι υπερβολικός. Καταποντίστηκε το ΚΚΕ; Έχασε ένα 1.13%. Εάν αυτό είναι καταποντισμός, τι είναι για τη Νέα ΔΗμοκρατία που έχασε 12.7%? Ή τι ειναι για τον συνασπισμό που πήρε 0.44% παραπάνω;

  Και τι επιχείρημα ειναι για "πειθαρχία των μελών του"; Με την ίδια λογική η ΝΔ (ως κυβέρνηση) έχεικάνει του κόσμου τις προσλήψεις. Άρα η ΝΔ εξαφανίσθηκε από τον χάρτη;

 106. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 14:02:32

  @95: Ιθαγενη, σε αρκετά από αυτά που λες συμφωνώ, και πρέπει να σου πω ότι έχω περάσει από το στάδιο της υπερβολής και της μισαλ Lόδοξης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, αλλά θεωρώ πλέον ότι ήταν λάθος μου.
  Με κραυγές, σφαγές, εμπρησμούς και περιπολίες πολιτοφυλάκων δεν θα το λύσουμε το θέμα.
  Επίσης πρέπει να πω ότι παρόλο που το ζήτημα του Εφετείου είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να βρεθεί αμέσως λύση για όλους, δεν μου άρεσε καθόλου οι φωτογραφίες της xrysis αυγής να πολιορκούν το κτιριο, μέσα στο οποίο καλώς ή κακώς βρίσκονται και τρομοκρατημένα γυναικόπαιδα, εκτός από τους τοξικομανείς, τους λάθρους και άλλους.
  Θεωρώ υπερβολή τα επιβολής της σαρίας και της μπούργκας στα πανεπιστήμια.
  Υπερβολή θεωρώ και την επισειόμενη "ισλαμοποίηση της Ευρώπης".
  Επίσης πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν διάθεση να εργαστούν και ενταχθούν κάπως σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία.
  Φυσικά οι υποδομές μας δεν τα αντέχουν αυτά, κανείς όμως δεν απαντά στο πως θα ανασχεθεί το ρεύμα και πως θα ενταχθούν οι υπάρχοντες, αν δεν βρεθεί λύση να φύγουν, που μάλλον δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

 107. Mayri Trypa avatar
  Mayri Trypa 08/06/2009 14:06:06

  Για μια χώρα με έναν λαό, τόσο έντονα πολιτικοποιημένο και τις σχέσεις του απο κοινωνία μέχρι έργασία τόσο έντονα πολιτικά διαπλεκόμενες το μέγεθος της αποχής, είναι πολιτική νίκη, είναι παράγωγο πολιτικής σκέψης.
  Εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό τα πολιτικά κόμματα, είτε από τις εξαρτήσεις που έχουν από τα συμφέροντα που εκφράζουν, είτε από τις αγκυλώσεις που πάσχουν, όλο μεγαλύτερη θα είναι η αποξένωση του Ελληνικού λαού, από τα πολιτικά κόμματα.
  Είναι εμφανές ότι είναι διαχειριστές άνωθεν εντολών και φαίνεται από την στιγμή που αδυνατούν να ορθώσουν έναν κέραιο πολιτικό λόγο και ανάλυση άσχετα από ποιο ιδεολογικό χώρο κι αν προέρχονται.
  Το σκάνδαλο της Siemens αποκάλυψε την οριζόντια διασύνδεση της διαπλοκής αλλά και την έκπτωση όλων των θεσμων μας στην ικανότητα να διαχειριστούν και να επιβάλουν το ΔΙΚΑΙΟ.
  Η γλώσσα τους ανόητη, στρουθοκαμηλική, ούτε καν ξύλινη, φοβική, αδόκιμη, φτωχή και εξαγορασμένη, γλώσσα εντυπωσιασμού μα κενή ουσίας και περιεχομένου.
  Εμπρός στο πλούσιο πολιτικό μας παρελθόν είτε μακρινό, είτε κοντινό, οι άνθρωποι μοιάζουν με γεμάτα άχυρα σακιά.
  Παραπέρα θα ήθελα να σκεφτείτε το εξής και εκεί νομίζω βρίσκεται το πιό σημαντικό από όλα

  Οι μισοί έλληνες δεν ψηφίσανε. Έλληνες που πολλές φορές ως γνωστόν περιμένουν μια θέση εργασίας στο δημόσιο, μέσω των πολιτικών και κοματικών δρόμων.

  Η αποξένωση τους από το εκλέγειν σημαίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου

  1.μη νομιμοποίηση των πολιτικών διεργασιών και λειτουργιών σε αυτή την χώρα.

  2.μη νομιμοποίηση της διαχείρισης της εξουσίας

  Όταν ένας λαός γίνεται πιο σοβαρός από τους γελοίους των γραφειοκρατικοποιημένων μηχανισμών των κομμάτων υπάρχει πολιτικό κενό και πολιτικό πρόβλημα.

  Τώρα είναι η ώρα να κλείσουμε και της τηλεοράσεις μας!!!!

 108. leon avatar
  leon 08/06/2009 14:25:44

  1 στους 2 δεν ψηφισε. Τι λετε να κανει αυτος ο ενας στις Εθνικες?
  Η Μυκονος γεμισε το ΣΚ απο Ελληνες διαμαρτυρομενους (δια της αποχης) πολιτες ...
  Μα φυσικα θα ψηφισει Πασοκ - ΝΔ.
  Δεν εχω αυταπατες για τον διαμαρτυρομενο της παραλιας λοιπον. Στις κωλοσφιξουρες ξερει που θα το ριξει.
  Ας εχουμε αποχη 20% (ουτε κατα διανοια να ζητησω παραπανω) στις Εθνικες και τα ξαναλεμε...

 109. Παλιός Νεοδημοκράτης avatar
  Παλιός Νεοδημοκράτης 08/06/2009 14:33:51

  Καταρχάς συγχαρητήρια για το blog σου το οποίο διαβάζω καθημερινά. Εύχομαι να παραμείνεις έγκυρος ( η αχίλλειος πτέρνα των blogs). Οι απόψεις σου με βρίσκουν πολλές φορές σύμφωνο και οι αναλύσεις σου είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες.

  Πολιτικά είμαι συνειδητά πρώην ΝΔκράτης και νύν προβληματισμένος. Άν και κατέβηκαν 27!!! συνδυασμοί σε αυτές τις εκλογές δεν με εξέφραζε κανένα όσο περίεργο και άν ακούγεται.

  Ειδικά για το πρώην κόμμα μου (ΝΔ) ήμουνα ενεργό μέλος του σε όλες τις βαθμίδες ( ΜΑΚΙ-ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ) και νιώθω τώρα τα χειρότερα συναισθήματα (χειρότερα και απο το ΠΑΣΟΚ που θεώρω απλά έξυπνους και ικανούς κλέφτες) γιατί μου αφαιρέσαν με τον χειρότερο τρόπο το δικαίωμα στην ΕΛΠΙΔΑ!
  Γι΄ αυτό και δεν πήγα να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές χώρις να είμαι περήφανος γι' αυτό που έκανα και βάζοντας σαν ψευτοδικαιολογία την δουλειά μου.

  Η πρώτη παρατήρηση που έκανα και στην οποία θα ήθελα να ακούσω το δικό σου σχόλιο είναι η εξής:

  Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ είναι ο νικητής των εκλογών. Όμως βλέποντας απο την επίσημη ιστιοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών ο αριθμός των ψήφων που έλαβε είναι πρακτικά ο ίδιος. Άρα κατά την άποψη μου οι ψηφοφόροι (ευτυχώς) δεν πήγαν πρός το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι κολημένοι (ή βολεμένοι) το ξαναψήφισαν

  Η δεύτερη μου παρατήρηση πηγάζει απο την ξαφνική άνοδο των οικολόγων-πρασίνων. Τελικά τα ΜΜΕ έχουν ανεξέλεγκτη και ουσιαστική δύναμη. Άν δεν είχαν άραγε αυτή την προώθηση με διάφορα μέσα τι ποσοστό θα έπαιρναν; Άν άλλα μικρά κόμματα είχαν το ίδιο "σπρώξιμο" πώς θα ήταν ο εκλογικός χάρτης σήμερα; Άραγε η κυβέρνηση είναι αμέτοχη σε όλα αυτά;

 110. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 15:09:04

  @107 απλά αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στη σωστή βάση, εξάλλου δεν είναι πρόβλημα μόνο δικό μας αλλά όλης της Ευρώπης.
  Θα πρέπει να πάμε και να εξηγηθούμε απλά και κατανοητά:

  ή δίνουν βοήθεια (όχι λεφτά θα τα φάνε τα σαΐνια μας, ναυτικό, λιμενικό, ηλεκτρονικά μέσα, μπλόκο στα κονδύλια προς την Τουρκία αν δεν πάρει μέτρα ελέγχου)
  ή τους ειδοποιούμε ότι τους πηγαίνουν 1,000,000 μουσουλμάνοι ετησίως και ας τα βολέψουν.
  Είμαστε ή δεν είμαστε στην ΕΟΚ? απλά μας αγνοούν και έχουν δίκαιο όσο υιοθετούμε την στάση του αιώνια ζήτουλα: κονδύλια, επιχορηγήσεις, μίζες κλπ
  Σε αυτό το παιχνίδι ή όλοι μαζί δουλεύουμε ή όλοι μαζί βουλιάζουμε.

 111. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/06/2009 17:41:15

  Νομίζω ότι δεν είναι ορθή η εκτίμηση πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι "οι μπαχαλάκηδες του Δεκέμβρη". Πρόκειται για ένα αρκετά παλιό συνονθύλευμα γκρουπούσκουλων (ΝΑΡ κ.λπ), που κατέβαινε στο εγγύς παρελθόν με την ονομασία ΜΕΡΑ και παλιότερα ως "Μαχόμενη Αριστερά".

 112. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:27:45

  Ο Γιωργος,ελεγε μαλακιες χτες το βραδυ,για ενα δεκαλεπτο!!
  Χαμπαρι δεν πηρε τι εγινε.
  Αλι απο μας,που θα τον φαμε στη μαπα.
  Στους στραβους,ο μονοφθαλμος που λενε...

 113. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 18:29:55

  Ως Μακεδονας, δηλαδη ελληνας (που μας καταντησαν) θεωρω τους 3000-4000 συμπολιτες μου που ψηφισαν το ουρανιο τοξο ως "παραπλανημενους" ελληνες. Μια εκστρατεια αποῑδεολογικοποιησεως τους απο το μακεδονιστικο ιδεολογημα με τα δεδομενα μπορει και να τους βοηθησει να αντιληφθουν οτι ειναι απλα ελληνες που ζουν στα συνορα και οπως συμβεαινει σε τετοιες περιπτωσεις τυχαινει να γωνριζουν την γλωσσα των εκατερωθεν εθνων. Μερικοι ειναι απογονοι βουλγαρικων "σκλαβηνιων" που εμειναν εκει απο το μεσαιωνα. Παντως συμφωνω με τον Σπυρο, ο τρεμοπουλος ηδη εδειξε τα νεοταξιτικα κινητρα του.

 114. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 18:31:27

  αλλα μου εκανε εντυπωση η ακρα του ταφου σιωπη -και εδω μεσα- για το ΠΑΜΜΕ αλλα και ουσιαστικη αναλυση για τους τρεμοπουλους. Υπαρχουν καθεστωτικοι των ΜΜΕ(ξαχρειωσεως) και εδω μεσα;

 115. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:32:15

  Εσενα σε ενοχλει το .46 της χ.α.;
  Κι εμενα με ενοχλει το 4.7 του τσιριζα.
  Αρα ειμαστε πατσι.

 116. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:40:08

  Και γιατι να μην τα βυθιζει;Μια φορα θα το κανει,και αμεσως θα κοπει η... βολτα προς τα δω.
  Αν δε ληφθουν τετοια μετρα τωρα,θα ληφθουν αγριοτερα αργοτερα.
  Και θα την πληρωσουμε κι εμεις μαζι.
  Οποιος εχει τη στοιχειωδη λογικη,βλεπει οτι δεν υπαρχει αλλη λυση.
  Ειναι δυνατον,μια περιοχη,να αποροφησει ολο τον κοσμο;Και που να τους βαλει;

 117. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:45:50

  Οσαπερα,δεν τα λες καλα.
  Πως θα τους στειλεις στην Ιταλια;
  Με τι μεσον;
  Αμα τους βαλεις σε φορτηγα,σαν κι αυτα που καβαλανε ζουλα,οι Ιταλοι θα τα κατασχουν και παπαλα.Το εχουν ξανακανει ξερεις.
  Καταλαβες;

 118. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 18:50:45

  Εδω δεν μπορουμε να ζησουμε εμεις,πλακωσαν κι αυτοι και ξεχειλισε το ποτηρι.
  Δεν παει αλλο.
  Εσεις συμφωνειτε,οτι καθε κτιριο,που για διαφορους λογους,δεν κατοικειται προσωρινα,πρεπει να κατασχεται και να γινεται βοθρος;
  Απο που κι ως που,και γιατι δε σκεφτεστε τους γειτονες;
  Και να πλακωνουν οι κυρατσες του τσιριζα, καθε φορα,που προσπαθει να εφαρμοστει ο νομος;

 119. Νίκος avatar
  Νίκος 08/06/2009 18:58:43

  Εμ, εχει βραχνιασει η φωνη μας να λεμε οτι οι του ΣΥΡΙΓΓΑ ειναι νεοταξικοι πεμπτοφαλαγγιτες. οι περαν του ατλαντικου "ανθρωπιστες" ξερουν τι κανουν. Να θυμισω τι ελεγε ο Γκαιμπελς των αλλων παγκοσμιοποιητων; οτι σε καθε χωρα θα βρουμε διαφορα τομαρια για να επιτελεσουν το εργο μας. απ'οτι φαινεται στο αθηναισταν υπαρχουν απο ολων των ειδων τομαρια και αυτομισουμενοι ελληνες. σε καμμια χωρα δεν γινεται αυτη η βλακεια. βεβαια θυμιζω οτι οι Αλαβανοι καοι οι ΓΑΠηδες εχουν και λογαραισμους και προστατες οταν και αν χρειαστει.

 120. nikooos avatar
  nikooos 08/06/2009 19:03:29

  Νίκο το ΠΑΜΜΕ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει βεβαίως βεβαίως ;)

 121. nikooos avatar
  nikooos 08/06/2009 19:07:20

  και ήδη έφαγε το σκοτάδι εδώ μέσα μερικά σχόλια...λες να έχουμε κουκουλοφόρους και εδώ;δεν θέλω να το πιστέψω μάλλον ο δα(ί)μων του internet θα φταίει...

 122. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/06/2009 19:26:09

  @Προβοκάτωρ Την όλη κατάσταση με το Εφετείο και τη γύρω περιοχή την χρεώνω αποκλειστικά στην κυβέρνηση που τόσο καιρό έδειξε αδιαφορία να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Το παρακολουθούσε να εξελίσσεται κάτω από τη μύτη της. Τώρα το πρόβλημα έγινε βουνό.
  Να δούμε πως θα το λύσει η κυβέρνηση, αν και πολύ αμφιβάλλω αν έχει την ικανότητα. Σε αυτό χρειάζεται μια ευρύτερη συναίνεση και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξει.
  Εντελώς αψυχολόγητη όμως η ενέργεια να κόψουν το νερό μέσα εκεί.

 123. Saloniciano avatar
  Saloniciano 08/06/2009 20:02:37

  "Ο ΛΑΟΣ σημειώνει σημαντική αύξηση των δυνάμεών του και βάζει υποθήκες ως σοβαρός παράγων στις αναμενόμενες εξελίξεις στην Κεντροδεξιά"

  Έχετε πολλή πλάκα εσείς εκεί χάμω.

  Τώρα που η Αθήνα έβγαλε κι αυτή 10% Καρατζαφέρη το ΛΑΟΣ έγινε "Κεντροδεξιά"...

  Να υποθέσω ότι θα μας σωθούν τα συνέδρια στο Πάντειο για το "φαινόμενο" της "ακροδεξιάς" Θεσσαλονίκης;

 124. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 08/06/2009 20:15:50

  Ο Καρατζαφέρης εγινε κεντροδεξιά γιατί έτσι το θέλησε. Είχε πλάκα χθες να βλέπεις τον Πλεύρη να λέει τι ωραίο κεντροδεξιό κόμμα που είμαστε. Τώρα, φίλε οσαπέρα, η ΝΔ καταποντίστηκε, αλλά ήταν λογικό και αναμενόμενο. Δεν αποτέλεσε έκπληξη το ποσοστό της. Ήταν διεργασίες φανερές στην πολιτική μας κοινωνία. Τόσα και τόσα έγιναν. Αντιθέτως, η μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ δεν ήταν αναμενόμενη και δείχνει ακριβώς αυτό που ειπώθηκε: τον αργό, υπόγειο θάνατο της αριστεράς. Και επιμένω ότι από απόψεως ποιότητας ψηφοφόρων, η αποχή δεν θα έπρεπε να πλήξει το ΚΚΕ τόσο όσο τους υπόλοιπους. Συνεπώς, η μείωση ποσοστών και ψήφων για το ΚΚΕ είναι ένα δομικό χαρακτηριστικό μονιμότερο. Τώρα, αυτό μπορεί να είναι και μόνον δική μου εκτίμηση. Θα δείξει.

 125. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/06/2009 20:34:52

  "...τον αργό, υπόγειο θάνατο της αριστεράς" μα πάντα κάτι τα σουβλάκια κάτι ο καναπές κάτι το πάθος για τον πόθο της εξουσίας, οδηγούν τον θεατή στο θάνατο.
  Γιατί η Αριστερά εκεί κατάντησε θεατής στον κόσμο της...

 126. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/06/2009 23:10:19

  Αμα νομιζετε,οτι με ταμπελες,θα λυσετε τα προβληματα,που ειναι υπαρκτα,πλανασθε κυριοι.
  Αν δε,δεν λυθουν αυτα,ο Καρατζαφερης,θα παρει 30,οχι 10.
  Εδω εισαστε,κι εδω ειμαι.
  Μην ξεχνατε τι εγινε στην Ευρωπη στο μεσοπολεμο.
  Και στη Γερμανια και στην Ιταλια και στη Γαλλια.

 127. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 09/06/2009 05:39:23

  Μπορει καποιος να με ενημερωσει; Ο εγγονος μου διαβασε στο βιογραφικο του Τρεμοπουλου, του νεου Ευρωβουλευτη μας, ντε, που δημοσιευσε "ΤΟ ΒΗΜΑ", οτι εχει μεταπτυχιακο στην Κοινωνικη Οικολογια και του "κολλησε" να αποκτησει και εκεινος ενα τετοιο μεταπτυχιακο. Που πρεπει να απευθυνθει, σχολη, πανεπιστημιο και ολα τα συναφη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.