#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2010 16:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου παρουσίασε ο Γκιουλέκας“Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για όσα μας χρειάζονται, για όσα μας αξίζουν ”Με το στρατηγικό του στόχο, την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διοίκησης που θα μετατρέψει τον Δήμο σε ένα αποτελεσματικό μηχανισμό παραγωγής λύσεων, ξεκίνησε σήμερα την παρουσίαση του προγράμματός του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κώστας Γκιουλέκας.

Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος Δήμαρχος καταθέτει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση διοίκησης, παρουσιάζοντας στόχους, αναλύοντας πολιτικές και εισάγοντας νέα εργαλεία management που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νέου θεσμικού πλαισίου και της οικονομικής συγκυρίας, αξιοποιώντας παράλληλα τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.Στόχοι του νέου μοντέλου διοίκησης είναι:

●      η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον πολίτη,

●      η διασφάλιση της διαφάνειας παντού και

●      η εξασφάλιση της συμμετοχικότητας που επιτρέπει τη συλλογική διαμόρφωση του σχεδίου δράσης της πόλης.Οι άξονες πολιτικής που ανέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας είναι:

Ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης δημοτών και Δημοτικής Αρχής
Μεγιστοποίηση της απόδοσης του συνόλου του Δήμου
Κινητοποίηση των Δυνάμεων της πόλης
Εφαρμογή στοχευμένων δράσεων για τους συμπολίτες μας που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από τη συγκυρία
Αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών
Κατάρτιση και εφαρμογή Σχεδίου Marketing για τη ΘεσσαλονίκηΑνάμεσα στις καινοτομίες του μοντέλου διοίκησης είναι και η ίδρυση Δεξαμενής Σκέψης (THINK TANK) του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα συνεργάζεται με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους φορείς της πόλης, προκειμένου να:

●      Προβλέπει τάσεις και ζητήματα που θα απασχολήσουν την πόλη σε μικρό ή μεγαλύτερο βάθος χρόνου

●      Επεξεργάζεται τις επιπτώσεις στα πεδία ζωής της πόλης

●      Διεξάγει έρευνες για την εξεύρεση των κατάλληλων «απαντήσεων»

●      Προτείνει στη Δημοτική Αρχή εφικτές λύσεις, εμπλουτισμένες από την παγκόσμια εμπειρία.

Αναλύοντας το νέο τρόπο διοίκησης ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε:

Στο δικό τους άλλοθι, εμείς βρίσκουμε ένα κίνητρο για να ενεργήσουμε με άλλο τρόπο.

Στη δική τους προσήλωση στο Μνημόνιο, εμείς απαντάμε με αφοσίωση στη δύναμη που έχουμε, αν οργανωθούμε και δουλέψουμε όλοι μαζί παράγοντας ένα μοντέλο τοπικής κοινωνίας που μπορεί να γίνει πρότυπο.

Στο πλαίσιο του νέου μοντέλου διοίκησης ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε, επίσης, και σημεία του συνoλικού προγράμματος της “Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” που είναι ιδιαίτερα στοχευμένο εκτός από τη διοίκηση, στην καθημερινότητα, στην κοινωνική πολιτική, τους νέους και στην προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδεικτικά ανέφερε και δεσμεύτηκε για :

Σε ότι αφορά στην κοινωνική πολιτική και τη διαχείριση της κρίσιμης αυτής συγκυρίας

●      Πάγωμα δημοτικών τελών για το 2011

●      Σταδιακή επέκταση του ωραρίου των βρεφονηπιακών σταθμών

●      Κοινωνικά παντοπωλεία και Κοινωνικά φαρμακεία

●      job portal για τη διαδικτυακή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας

ενώ ειδικά για τους νέους

●      Ίδρυση Κέντρου στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πρόληψης της ανεργίας

●      Θεσμοθέτηση Κάρτας Νέων για προνομιακές τιμές στην αγορά της πόλης και σε πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα

●      Δωρεάν ασύρματη σύνδεση ίντερνετ στην πόλη για όλους

Σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, αλλά και το ρόλο του στη λήψη των αποφάσεων

●      Λειτουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαφάνειας

●      Θεσμοθέτηση θεματικών Δημοψηφισμάτων

●      Θεσμοθέτηση Ηλεκτρονικής Κάρτας Δημότη

●      Εξυπηρέτηση τύπου One Stop Shop από τις υπηρεσίες του Δήμου

●      Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δημοτικές κοινότητες με ανοιχτές συνεδριάσεις και τη συμμετοχή πολιτών

Αναφορικά με το σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την προσέλκυση επενδύσεων και την  προβολή της ως τουριστικού προορισμού πρώτης γραμμής

●      Ίδρυση Αντιδημαρχίας Τουρισμού

●      Ίδρυση Κέντρου Προσέλκυσης και Υποστήριξης Επενδύσεων

●      Κατασκευή Μαρίνων

●      Ίδρυση Μουσείου Ιστορίας της Θεσσαλονίκης

●      Ίδρυση Μουσείου Τύπου

Ο  υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα που κάνει η  “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” πρoς όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία “Συμμετέχω και Εγώ”: “Οι προτάσεις μας είναι έτοιμες και εμπλουτίζονται συνεχώς από όσα λαμβάνουμε από τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και τις συνεχείς επαφές με ανθρώπους και δομές τους εξωτερικού που έχουν και γνώση και εμπειρία.”

και έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας:

“Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όσους είναι θετικοί συνομιλητές και όσους κατανοούν ότι πάνω από όλα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Η προστασία και η προοπτική των ανθρώπων της. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε. Για όσα μας χρειάζονται. Για όσα μας αξίζουν.”

Το συνολικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δρόμος avatar
  δρόμος 30/09/2010 17:16:12

  ε τώρα, αν προστεθούν όλα αυτά στα τσίπουρα, δε βλέπω τι μας κρατάει και δεν γινόμαστε όλοι Θεσσαλονικείς!

  • loretta avatar
   loretta @ δρόμος 30/09/2010 18:04:19

   πολυ καλος σημερα ο Κωστας η ομαδα δουλευει πολυ καλα...!!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ loretta 30/09/2010 20:59:56

    μέχρι σήμερα μόνον ο δήμαρχος Τρικάλων έχει να επιδείξει ένα φιλόδοξο τεχνολογικά προφίλ, και μάλιστα διεθνώς αναγνωρισμένο. Αν υπονοείς ότι πράγματι υπάρχει γερή ομάδα ουσιαστικής προετοιμασίας στην πόλη σας, τότε στ' αλήθεια εοιμαστείτε να ... σας επισκεπτώμαστε πιο συχνά!

 2. gram avatar
  gram 30/09/2010 18:46:59

  Ο Γκιουλέκας και η ΝΔ καλά θα κάνουν να επικεντρωθούν στις δηλώσεις Μπουτάρη περί "πορνο-ζώνης" στην TV, κτλ. Στην προεκλογική περίοδο η τακτική είναι να ορίσεις εσύ τον αντίπαλό σου και έτσι να μπορέσεις να παρουσιάσεις τις διαφορές σας. Η ευκαιρία είναι μεγάλη να ορισθει ο Μπουτάρης σαν φευγάτος, ημι-περιθωριακός, ημι-φαιδρος, κτλ. Αν αφήσουν τέτοιες ευκαιρίες να περνούν σαν πλοια μες τη νύχτα, καλά... κρασιά!

 3. Y. avatar
  Y. 01/10/2010 15:17:03

  1. Καλά ακούγονται τα περισσότερα. Aν δε υλοποιήσει το city Wi-Fi, όπως ο Δημ Τρικάλων που αναφέρει και ο δρόμος πιο πάνω, πήρε όλο το νεαρόκοσμο. Αμφιβάλω αν θα το δεχθούν οι πάροχοι και τα ιντερνετ καφέ, που η πόλη είναι γεμάτη.
  2. Το Μουσείο στο Ιπποδρόμιο, Μουσείο δεν είναι? Και δεύτερο?
  3. Δε βλέπω τίποτα για τις δημοτικές βιβλιοθήκες, που για να βγάλει κάποιος μια φωτοτυπία από πηγή που θέλει, πρέπει να φέρει μαζύ του κόλες Α4. Ο Π#γεωργόπουλος λέει, έκοψε το προϋπολογισμό για αναλώσιμα !!!...???

  (Σε όποιους τη βρίσκουν με τις παλιές εκδόσεις, στον 4ο της βιβλιοθήκης στην Εθν. Αμύνης, έχει τη παλιά συλλογή με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ τόμους, και στο υπόγειο παλιές μέχρι ακι προπολεμικές εφημερίδες)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.