#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2009 23:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο μοντέλο ανάπτυξης, προτείνει ο ΣαμαράςΑν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε, η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε καλό δρόμο.

Ποιοτικά ανώτερος τόσο από τον προκάτοχό του Καραμανλή, σαφώς πιο καταρτισμένος από τον πρωθυπουργό της χώρας σε οικονομικά ζητήματα, έδειξε με απλά λόγια το δρόμο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα διέπεται από τα τρία "Α": Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση.Στο ίδιο πλαίσιο, για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, έθεσε έναν άξονα στρατηγικών κατευθύνσεων και πρότεινε μια δέσμη μέτρων για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ.Σαμαράς πρότεινε δέσμη μέτρων με στόχο τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, με βασικούς άξονες:

Τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με αντικειμενικοποίηση κριτηρίων κι εφαρμογή των νόμων.
Τη μείωση του ελλείμματος δίνοντας ανάσες στην οικονομία, όχι προκαλώντας της ασφυξία.
Τη μείωση των δαπανών, κόβοντας τη σπατάλη, από την οποία, όπως ανέφερε, επωφελούνται τα υψηλά εισοδήματα, όχι συμπιέζοντας τη μεγάλη μάζα νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Για τη μείωση του ελλείμματος πρότεινε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με μέτρα όπως τεκμήρια κατανάλωσης, καθώς και αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι ελεύθερων επαγγελματιών.

Περιστολές στην τεράστια σπατάλη. "Χώροι όπως, η αλυσίδα διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, η κακοδιαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σπατάλες στη λειτουργία Δημοσίων Επιχειρήσεων όπως ο ΟΣΕ είναι λίγα μόνο παραδείγματα, αλλά με πολλά μηδενικά το καθένα", ανέφερε.

Όπως σημείωσε, αν υποθέσουμε το ένα τρίτο περίπου μπορεί να εντοπιστεί κι απʼ αυτό τα μισά περίπου μπορούν άμεσα να περισταλούν, μιλάμε για οικονομίες της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Στο σκέλος της ανάκαμψης, ο κ. Σαμαράς πρότεινε:

Αξιοποίηση στο έπακρο του ΕΣΠΑ, των κοινοτικών κονδυλίων.
Έργα παραχωρήσεων με αυτοχρηματοδότηση.
Έργα ΣΔΙΤ, Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου το Δημόσιο συμμετέχει με ακίνητη περιουσία και ο ιδιωτικός τομέας βάζει τα κεφάλαια, ώστε από την μικτή επιχείρηση να δημιουργείται κέρδος και για τους δύο.
Κίνητρα για στοχευμένη οικιστική ανάπτυξη, οικιστική βελτίωση, περιλαμβανομένης και της προσωρινής μείωσης, στη διάρκεια της κρίσης, των επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.
Εφαρμογή του προγράμματος για τη βελτίωση του θερμοδυναμικού αποθέματος κατοικιών.

Υπογράμμισε δε πως πρωτοβουλίες που βελτιώνουν το επιχειρηματικό κλίμα άμεσα, φτιάχνουν την ψυχολογία και αναθερμαίνουν την οικονομία, όπως:

Να χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα 13 από τα 15 δισεκατομμύρια του πακέτου εγγυήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, προκειμένου να ενισχυθεί η βάση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεύτερον, να καλυφθούν αμέσως οι οφειλές του Δημοσίου πέρα από τις οφειλές του ΕΣΥ. Εν ανάγκη με κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ από αυτά τα μέτρα, μπορεί να αυξηθεί η συνολική ζήτηση και να δοθεί άμεσα ρευστότητα της τάξης των 25 δισεκατομμυρίων ή και παραπάνω.

Με τη συνολική αυτή στρατηγική, τόνισε ο κ. Σαμαράς, προβλέπεται μόνιμη μείωση του ελλείμματος κατά 4 με 5 μονάδες του ΑΕΠ, επιτυγχάνεται ανάπτυξη γύρω στο 1%, αλλά και αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας, με αύξηση της αξιοπιστίας μας και μείωση των spreads.

Οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη πλευρά ανέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις εντός του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές σκέψης, η μία του κ. Παπακωνσταντίνου και η άλλη της κ. Κατσέλη.

«Καθεμία«, υπογράμμισε, «βλέπει μια πλευρά της πραγματικότητας, όχι όλη την πραγματικότητα, καθεμία εκ των οποίων οδηγεί σε αδιέξοδα πολιτικής, και που μεταξύ τους είναι αλληλοαναιρούμενες».

Επεσήμανε δε οι δύο αυτές σχολές σκέψης «δεν είναι συμβατές, είναι αμοιβαία αποκλειόμενες. Ότι προωθεί η μία το αναιρεί η άλλη», ενώ «η καθεμία απ’ αυτές είναι αδιέξοδη».

«Αν ακολουθήσουμε τη σχολή Παπακωνσταντίνου, πάμε για βαθιά ύφεση κι ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα και ακόμα μεγαλύτερο χρέος«, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας πως «αν ακολουθήσουμε τη σχολή Κατσέλη, πάμε για εκτίναξη των spreads, των διαφορικών επιτοκίων επί του ελληνικού χρέους».

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρακολουθεί μόνο τη λογιστική διάσταση του ελλείμματος και του χρέους», ενώ «η κα. Κατσέλη, καταλαβαίνει ότι τα μέτρα που εισηγείται ο κ. Παπακωνσταντίνου έχουν πολύ αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία». «Εκείνο που δεν βλέπει η κα. Κατσέλη, είναι ότι αν δεν κάνουμε από τώρα σοβαρές προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος, τότε θα ανέβουν κι άλλο τα spreads των ελληνικών ομολόγων και θα έχουμε πολύ σύντομα, πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στο δημόσιο χρέος μας και στο κόστος δανεισμού μας, και στις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους όλα τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην νομοθετική πρωτοβουλία που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους μετανάστες. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό "να μην προχωρήσει σε άκριτη μαζική νομιμοποίηση χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει η Ε.Ε." και πρότεινε να υπάρξει πρώτα διάλογος "χωρίς βιασύνη και κριτήρια, ώστε να προστατέψουμε και τους έντιμους μετανάστες και την αφομοίωση τους με κοινωνική συνοχή".

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι "όταν μιλάμε για κόκκινες γραμμές, εννοούμε τις έσχατες γραμμές υποχώρησής μας σε κάποιο μεγάλο θέμα" και έφερε ως παράδειγμα το σχέδιο Ανάν που, όπως είπε, "αν κατατεθεί παρόμοιο με το προηγούμενο, τότε θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων".

Τόνισε με νόημα τέλος πως η Ευρωπαικη πορεία της Τουρκίας, πρέπει να ξανασυζητηθεί, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα στον Πατριαρχή και στο δύσκολο αγώνα που δίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimitris avatar
  dimitris 24/12/2009 00:07:29

  επισης εκανε διακριση αναμεσα σε νομιμους μεταναστες και λαθρομεταναστες,μιλησε για γαλαζιες γραμμες και το σημαντικοτερο δεν μπορεις να μιλησεις για ανακαμψη χωρις τονωση του πατριωτικου φρονηματος.

 2. trochalos avatar
  trochalos 24/12/2009 00:11:13

  Είναι ηγέτης καμμία σχέση με τον ΓΑΠ.Βλέπω σε λίγο καιρό τον Αντώνη Πρωθυπουργό.
  Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς
  Σαμαράς και τα μυαλά στα κάγκελα.

 3. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 24/12/2009 00:17:56

  NAI.

  Η αρχή είναι το ήμισυ του παντώς.

  Ελπίζω ο ΓΑΠ να κράτησε σημειώσεις!

 4. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 24/12/2009 00:23:33

  Σίγουρα κράτησε. Στα Αγγλικά!!!!

 5. Spm avatar
  Spm 24/12/2009 00:35:06

  Το είπα και νωρίτερα. Η πολιτική σήμερα επέστρεψε πανηγυρικά. Η πολιτική βρήκε τον εκφραστή της, στο πρόσωπο του Προεδρου της Νεας Δημοκρατιας. Στο πρόσωπο του Αντωνη Σαμαρα.
  Κύριοι η πολιτική επέστρεψε.
  Είναι γιορτή για τη δημοκρατία.
  Τον περίμεναν συναινετικό τους βγήκε ζορικος. Τον περίμεναν συντηρητικό και τους βγήκε απ´ τ αριστερα.
  Για οποίους δεν το κατάλαβαν το πάρτι μολις άρχισε.

 6. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 24/12/2009 00:37:57

  Παρακολούθησα μετά απο πολλά χρόνια ομιλία πολιτικού αρχηγού στην βουλή. επρόκειτο γειά μεστό περιεχομένου λόγο .Καλύτεροs απο τουsπροκατόχουs toυ .

 7. Cris avatar
  Cris 24/12/2009 00:38:07

  Πάντως είναι φοβερό αυτό που συνέβη σήμερα στη Βουλη. Είναι πρωτοφανές να βάζει την Πολιτικη ατζέντα ο αρχηγός της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης.

 8. mara avatar
  mara 24/12/2009 00:53:07

  Ήταν πολύ καλός (αν και ήταν λίγο αγχωμένος). Όσο για τους άλλους... "τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου".

 9. tiramola avatar
  tiramola 24/12/2009 01:04:58

  Δεν θέλω θα είμαι αυστηρός στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή σαν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά μάλλον για κουτσό άλογο πρόκειται...
  Δεν θα σταθώ ούτε στο "νέο μοντελο ανάπτυξης" που δεν υπάρχει (άσε που τα 3 Α έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε), ούτε στους ψευτοτσαμπουκάδες περί "έσχατων" κόκκινων γραμμών , ούτε φυσικά στο ότι για το όποιο νέο σχέδιο Ανάν η απόφαση ανήκει στους Κύπριους.
  Για τον αρχαίο ναό που μεταφέρθηκε στην Μεσσηνία ενώ ανήκε στην Ηλεία έχω προβληματιστεί...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 24/12/2009 02:15:53

   tiramola περιμένω απάντησεις.....

   Εσύ που πιστεύεις στον ΓΑΠ έψαξες να μάθεις με τι βαθμό αποφοίτησαν από το Amherst οι συγκάτοικοι.

   Μήκος ο Γιωργλακης ήταν καλύτερος μαθητής του Σαμαρά!

   Μη ζορίζεσαι πολύ γιατί θα σκάσεις......

   Αν μου απαντήσεις στα ερωτηματά μου θα κεράσω όλο το antinews!!!!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:28:54

    Θα είχε πάρει μεγαλύτερο βαθμό στην πατριδογνωσία ο Αντώνης...

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ tiramola 24/12/2009 02:48:43

     Κάνανε πατριδογνωσία στο Amherst?

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 24/12/2009 02:52:12

   Α, λαστιχάνθρωπε, αν αποφασίσεις να ποστάρεις και με 2ο nickname να το πείς μπετατζής ή καλύτερα σοβατζής!

   Ετσι δε λέγεται αυτός που πετάει λάσπη;

  • by definition anti (back in 1972!) avatar
   by definition anti (back in 1972!) @ tiramola 24/12/2009 09:04:20

   Είσαι μίζερος, κλακαδόρος και ταραχοποιός, με τα "ουουου" που ανακράζεις για σένα και του συν-οπαδούς σου, δεν απαντάς επι του προκειμένου ούτε κατα διάνοια...Παλιά τακτική...εγώ να σου μιλάω για άνα θέμα κι εσύ μην έχοντας τι να πεις να εκτρέπεις τη συζήτηση στα ενδυματολογιά, κάνοντας φανερό ότι στα παλιά σου τα παπούτσια ο λόγος...βρε άντε από δώ!

   • tiramola avatar
    tiramola @ by definition anti (back in 1972!) 24/12/2009 14:09:55

    by definition...
    Το να χαρακτηρίζεις τους συνομιλητές σου με διάφορα κοσμητικά μειώνεις πρωτίστως τον εαυτό σου και φυσικά δεν προσφέρεις τίποτα στη συζήτηση , άσε που ένας πρωτάρης επισκέπτης στην ιστοσελίδα ενδέχεται να μην ξανακλικάρει διαβάζοντας τύπους σαν εσένα.
    Εγώ μίλησα συγκεκριμένα σε ένα σύντομο σχόλιο.
    "Έσχατες" κόκκινες γραμμές , νέος όρος...
    Νέου τύπου σχέδιο Ανάν , αποφασίζει ο Σαμαράς για τους Κύπριους...
    "Νέο μοντέλο ανάπτυξης"?
    Όσο το είδες εσύ , το είδα και γω...
    Η περίπτωση του ναού είναι "πταίσμα" μπροστά σε αυτά που θα αποκαλυφθούν με τις εξεταστικές επιτροπές και θα αφορούν και πολλά στελέχη της παράταξης που ηγείται και εκεί ακριβώς είναι που θα περάσει από εξετάσεις.
    Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλεις να γνωρίζεις τίποτε για το "πταίσμα"...Σε καταλαβαίνω...
    Σχολιάζω σε μία ιστοσελίδα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών με μαέστρο τον διαχειριστή κινούνται στην λογική ότι ο Παπανδρέου είναι αναξιόπιστος εκ των προτέρων και ο Σαμαράς αξιόπιστος επίσης εκ των προτέρων...
    Μιλάει περι ανταγωνιστικότητας ο Παπανδρέου? Κενό γράμμα...
    Χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο όρο ο Σαμαράς? Παρουσιάζεται σαν νέο μοντέλο ανάπτυξης...
    Έχει την πλάκα του , δεν παραπονιέμαι...

    Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι.

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ tiramola 24/12/2009 18:36:36

     Λαστιχάνθρωπε όταν αποκαλείς σουβλατζή τον ΚΚ μειώνεις τον ευτό σου ή οχι , αφο'υ ο ΚΚ δεν ποστάρει εδώ μέσα;

     Επίσης γιατί δεν απαντάς και σε μένα που επίσης σε "κράζω'?

    • Κεραυνός avatar
     Κεραυνός @ tiramola 24/12/2009 18:52:29

     Ένας Τυχαίος το καλύτερο που θα είχε να κάνει ο Καραμανλής είναι να αποσυρθεί οριστικά απο την πολιτική και να πάει να ιδιωτεύσει Ραφήνα. Άντε γιατί ακούω οτι κάνει όνειρα πάλι να επανέλθει, ο λαός τον σούταρε πανηγυρικά ούτε να το σκέφτεται.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ tiramola 24/12/2009 09:14:09

   tiramola, καλύτερα να προβληματίζεσαι με πιό άμεσα πράγματα όπως η αύξηση της φορολογίας, η φτώχεια, η ανεργία, τα προεκλογικά ψέματα και η υποκρισία που μας έφερε πακέτο η κυβέρνηση του αμερικάνου.
   Τον Αντώνη Σαμαρά έχουμε καιρό μπροστά μας να τον κρίνουμε.

 10. τακης avatar
  τακης 24/12/2009 01:05:41

  ΝΑΙ Πάγκαλε έτσι όπως είσαι ,είσαι όντως ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ
  μην πω το QUEEN ELISABETH καλύτερα.

  • ΙΑΝΟΣ avatar
   ΙΑΝΟΣ @ τακης 24/12/2009 18:58:35

   ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΨΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !! ΜΗΝ ΤΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ !!! ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ SUPER-TANKER ΠΑΕΙ !!

 11. lagolpi avatar
  lagolpi 24/12/2009 01:29:35

  Η προσπάθεια του Σαμαρα να επιβάλει ενα νεο "πνευμα" επικοινωνίας της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση και να διαφοροποιήσει ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΈΝΟ "πανηγύρι κραυγών" απο πολιτικούς κόρακες και "στονατους" αρχηγισκους , σε μια πραξη συνεργασίας με ουσιαστικες ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΜΕΣ προτασεις, υπηρξε συγκινητική. Ειναι η πρωτη φορα που βλεπουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να βοηθήσει πραγματικά και οχι απλά και από το απυρόβλητο να εξαπολύει μύδρους και να κανει "εύκολη" κριτική .
  ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
  ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΜΟΥΧΛΑΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ,ΠΟΥ ΚΩΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΕΤΑΡΕΙ ΣΑΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΕΞΑΤΜΗΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΔΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
  ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
  ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΟΎΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....
  ΠΑΝΤΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ..."ΕΓΡΑΨΕ"
  (ήπιος και ουσιαστικός,συγκεκριμένος, με την σιγουριά του πραγματικου ηγετη,που υπερασπίστηκε τον προκάτοχό του ,αμέσως μόλις πήρε τον λόγο!)

 12. tiramola avatar
  tiramola 24/12/2009 01:37:16

  Να το σκεφτείς καλύτερα και συ αυτό με τον Ναό , γιατί τέτοιες μικρές λεπτομέριες δείχνουν και την ποιότητα του ανδρός...

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 24/12/2009 02:18:51

   tiramola είσαι μπετατζής ή επαγγελματίας ΠΑΣΟΚΟΣ?

   Εγώ το κατέχω άριστα το θέμα του σκεπασμένου ναού!

   Από που θέλεις να ξεκινήσουμε;

   Μήπως από τον κ.νομάρχη Ηλείας, που "έκραζε" το καλοκαίρι του 2007......

   • tiramola avatar
    tiramola @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:26:58

    Άσε ρε φίλε τώρα τους νομάρχες που έκραζαν και τη θολούρα...
    Ο ναός γιατί μεταφέρθηκε στην Μεσσηνία μετά πό τόσα χρόνια παραμονής στην Ηλεία , θα μας πεις?

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:41:55

    tiramola πως λέγεται αυτός που του έχω κάνει τόσες ερωτήσεις και όχι μόνο δεν απαντάει, αλλά ζητάει και απαντήσεις από πάνω;.......ΠΑΣΟΚΟΣ ή Δεξιούλης!

    Θα σου απαντήσω μόνο αν μου απαντήσεις σε όλες τις δικές μου, που είναι και απέιρως ποιό σοβαρές!

    Ψάξε πρώτα να βρεις αν ο ναός είναι ξεσκέπαστος και πως λέγεται!

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:44:44

    Εχουμε δυνατά μπράτσα και τον πήραμε στα χέρια να το πάμε στη Καλαμάτα να υποδεχθούμε τον Αντώνη πρωθυπουργό!

    Ενημερώσου πρώτα καλά για τον ναό και μετά έλα ξανά!

    Γιατί ο ξάδερφος του Αντώνη, που έχει και τρεχάματα με την ΕΡΤ, δε τον ξαναστέλενιε στην ΗΛΕΙΑ?....ΕΕΕΕΕΕΕΕ?.....ΓΙΑΤΙ;

    Μήπως δεν τον θέλει ο νομάρχης Ηλείας;

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:46:56

    Λαστιχάνθρωπε μπετατζή δυστυχώς έπεσες σε τούβλο!

    Και ξέρεις τι ωραία χτίζομαι εγώ;

    ΤΕΛΕΙΑ!

 13. yiannis avatar
  yiannis 24/12/2009 01:44:03

  ΜΕΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ..ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ Κ ΑΠΛΟΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ...ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ...ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 14. leon avatar
  leon 24/12/2009 01:51:20

  Kαταπληκτικές προτάσεις ...αλλά δεν κατάλαβα ποιές είναι... και το κυριότερο γιατί δεν τις προτεινε αρχές Σεπτεμβρίου ( 3 μόλις μήνες πριν )στην κυβέρνηση που συμετείχε??
  Μήπως κατέθεσε προυπολογισμό και απολογισμό των δημοσίων οργανισμών στους οποίους προίστατο??
  Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ!!!
  Ο θεος να βάλει το χέρι του ( για τα οικονομικά της χώρας)
  Προσπαθώ να καταλάβω ποιός είναι ο ποιό επικίνδυνος ο Γιωργάκης όταν προεκλογικά έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν ή ο Αντώνης Σίγμα που μετεκλογικά λαμβάνει τις προεκλογικές θέσεις του Γιωργάκη.
  Στο χωριό μου το λένε εκεί που ήμουν ήσουνα ..και εκεί που είμαι να νάρθεις
  "Τρίτον, να υποχρεωθούν πλέον όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί να καταθέτουν από το 2010 προϋπολογισμούς.

  Τέταρτον, να βάλουμε ορκωτούς λογιστές να ελέγχουν την εκτέλεση προϋπολογισμού των δημοσίων οργανισμών ανά 6μηνο τουλάχιστον, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των περικοπών. Και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις όπου χρειαστεί."
  Αυτός ζεί σε άλλη χώρα αλλιώς δεν εξηγείται ότι πρέπει πρώτα να υιοθετηθούν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (τουλαχιστον δύο χρονάκια και βάλε!!) και μετα να ζητάει προπολογισμούς και απολογισμούς.

  "Περιστολές στην τεράστια σπατάλη.
  Παράλληλα προχώρησε σε ένα σχέδιο περιστολής δαπανών:
  Αυτό μπορεί να γίνει, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, αν:
  Πρώτον, να τολμήσουμε τον προϋπολογισμό μηδενικής βάσης.
  Δεύτερον, να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο μη μισθολογικό κόστος του δημοσίου: δηλαδή το λειτουργικό κόστος πέρα από τους μισθούς.
  Τρίτον, να υποχρεωθούν πλέον όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί να καταθέτουν από το 2010 προϋπολογισμούς.
  Τέταρτον, να βάλουμε ορκωτούς λογιστές να ελέγχουν την εκτέλεση προϋπολογισμού των δημοσίων οργανισμών ανά 6μηνο τουλάχιστον, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των περικοπών. Και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις όπου χρειαστεί.
  Πείτε ηλίθιο αλλά που διαβολο βρίσκεται η πρόταση περιστολής των δαπανών όταν υπάρχουν ήδη 1.000,000 δημοσιοι υπάληλοι και 500.000 ατομα που βρίσκονται στις παρυφές της αμαρτολής τοπικής αυτοδιοικησης??

  Μήπως κάποιος μπορεί να μου θυμίσει την θέση του Αντώνη Σιγμα όταν (μόλις 5 μήνες πριν) η ΝΔ ως αναπτυξιακό μέτρο τον Ιουλιο ψηφιζε ως αναπτυξιακό μέτρο την μείωση των δασμών των αυτοκινήτων (εισαγώμενων εξάλου) δημιουργώντας μεγάλο προβλήματα στο ήδη προβληματικό εμπορικο ισοζύγιο??
  Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ!!!! ( ο θεός να βάλει το χέρι του !!!!)

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ leon 24/12/2009 02:32:05

   Φίλε leon,
   αν και δεν με λένε Αντώνη Σαμαρά με έκανες και γέλασα!

   Ωραία τα συμπεράσματά σου , αλλά όταν συγκρίνεις τον Γιωργάκη με τον Αντώνη και δη σε θέματα οικομονικά, εγώ προσωπικά δε θα λάβω τις κρίσεις σου, υπόψη μου.

   Ελπίζω να παρακολούθησες την ομιλία του κ.Σαμαρά ή να τη διάβασες κάπου αλλού ολόκληρη, διότι εδώ υπάρχει μόνο η περίληψή της.

   Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού στην προηγούμενη κυνέρνηση και όσο για για τα οικονομικά της χώρας άφησε τον θεό και προσπάθησε να συμετέχεις ενεργά για το καλό της πατρίδας ανεξάρτητα ποιός είναι κυβερνήτης. Αν μπορείς, φυσικά!

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ leon 24/12/2009 10:00:43

   Φίλε leon, ενδεχομένως έχεις άλλα ταλέντα και κλίσεις στη ζωή αλλά όχι μόνο το κείμενό σου βρίθει από εμπάθεια αλλά επίσης τα οικονομικά δεν τα κατέχεις.
   Κατ' αρχήν αυτό το Σίγμα προδίδει το στίγμα σου και μειώνει στο ελάχιστο κάποιος να πάρει στα σοβαρά αυτά που γράφεις.
   Δεύτερο, τα ΔΛΠ έχουν υιοθετηθεί από το 2001 σε μεγάλες εισηγμένες εταιρίες και δουλεύουν μία χαρά, γιατί να μην υιοθετηθούν και από το δημόσιο, τις Νομαρχίες, τις περιφέρειες και τους ΟΤΑ;
   Σωστά τα λές ως προς το ότι έχουμε υπεράριθμους υπαλλήλους με εξάρτηση (άμεση ή έμμεση) από το δημόσιο, για την ακρίβεια περίπου 1.150.000, τη στιγμή που άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό έχουν πολύ λιγότερους (η Πορτογαλία έχει 300.000 και η Αυστρία έχει 100.000).
   Βραχυπρόθεσμα δεν μπορείς να απολύσεις τόσο κόσμο, μπορείς όμως να σταματήσεις να προσλαμβάνεις καινούργιους.
   Αυτό που μπορείς να κάνεις βραχυπρόθεσμα είναι να μειώσεις τα μή ανελαστικά έξοδα του δημόσιου τομέα που είναι πάρα πολλά και μαϊμούδες.
   Δεν είναι δυνατόν ένας Δ.Υ. να έχει βασικό μισθό 1.200 ευρώ καθαρά και να παίρνει στο σπίτι του άλλα 3.000 από μαϊμού επιδόματα.
   Αυτά τα απλά λέει ο Σαμαράς. Εάν θέλεις μπορείς να κάνεις δίκη προθέσεων, υπονοώντας ότι δεν τα εννοεί, είναι διακίωμά σου.
   Αλλά η ορθότητα αυτών που λέει είναι 100% δεδομένη (και κοινότυπη θα πρόσθετα).
   Take it easy my man, στην πραγματικότητα είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.

  • Άρις Μ. avatar
   Άρις Μ. @ leon 24/12/2009 11:03:57

   Leon
   Δεν θέλω να πιστεύω ότι το κείμμενο σου κρύβει εμπάθεια.Θεωρώ ότι απλά δεν έχεις παρακολουθήσει τι έλεγε ο Σαμαράς όσο ήταν η ΝΔ κυβέρνηση.
   Ενα μόνο παράδειγμα απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Ο Σαμαράς ήταν αντίθετος για τη μείωση των δεσμών αυτοκινήτων λεγοντας οτι η κυβέρνηση επρεπε να υποστηρίξει την οικοδομή που έχει υψηλο πολλαπλασιαστή για την οικονομία κι οχι τα εισαγώμενα αυτοκίνητα.

  • effie B. avatar
   effie B. @ leon 24/12/2009 15:14:41

   Ειναι κριμα να γραφετε ενα τεραστιο κειμενο βασισμενο στην αμαθεια σας η εστω στην ημιμαθεια σας και την απληροφοριασια σας!!! Δεν εχετε στο ελαχιστο ενημερωθει για τις θεσεις του Αντωνη Σαμαρα οταν ηταν ακομη κυβερνηση η Νεα Δημοκρατια. Πριν να εκτειθεστε (ενταξει κρυβεστε πισω απο την ανωνυμια του blogger) καλο θα ταν να κανετε μια ενδελεχη ερευνα στον τυπο της εποχης!!!!

 15. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 24/12/2009 02:07:25

  1. Αυτό το ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, απασχόληση πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια και μας παραμύθιαζαν όλοι με το τρίπτυχο συρρίκνωση, μείωση της ανταγωνιστικότητας, ανεργία;
  2. Η "μείωση του ελλείμματος δίνοντας ανάσα στην οικονομία και όχι προκαλώντας της ασφυξία" είναι πιο εύκολο απ' οτι ακούγεται, μην ανησυχείτε, θα το δείτε μόλις τελειώσουν τα πειράματα οι τωρινοί μάγοι.
  3. Αν κρίνουμε από αυτά που είπε για τις γραμμές Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη μάλλον για υφυπουργός της Κατσέλη προαλείφεται.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ τηλέμαχος αναγνώστου 24/12/2009 02:38:52

   1. Η απόσταση από τη θεωρία στη πράξη είναι τεράστια.
   Είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από μια ομιλία για τα τρία(3) Α, διότι τα πολλά χρόνια Πασοκ έφεραν μια πασοκοκολτούρα στη χώρα με αποτέλεσμα να βγάλει τον Γιωργάκη πρωθυπουργό!

   2. Αν υποθέσουμε ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας δουλεύουν. Ποιόν προτιμάς να έχει πρωθυπουργό; Τον Γιωργάκη, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, την Ντόρα ή κάποιον άλλο της αρεσκείας σου;

   3. Μεγάλη διαύγεια πνέυματος...

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Ένας Τυχαίος 24/12/2009 02:54:04

    1. Εννοώ ότι αυτές τις αφόρητες κοινοτυπίες τις έχουν πει οι αρχηγοί όλων των κομμάτων από τη μεταπολίτευση και δώθε. Είναι με άλλα λόγια το "κάλλιο πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος" ή "καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή"
    2. Και οι τέσσερις που αναφέρεις είναι μετρίως μέτριοι δεν έχουν διακριθεί σε τίποτε (σπουδές, επαγγελματική σταδιοδρομία) παρότι είχαν τη μεγαλύτερη στήριξη και αν δεν προέρχονταν από τέσσερα από τα δέκα μεγαλύτερα τζάκια της ελλάδας δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Προτιμώ την Παπαρήγα που λέει ο λόγος γιατί για να αναδειχθείς γραμματέας του ΚΚΕ δεν παίζει κανένα ρόλο η οικογένειά σου.
    3. Απορρίπτει εντελώς την (περιοριστική) προσέγγιση Παπακωνσταντίνου ως υφεσιακή και θέλει να προσαρμόσει την (επεκτατική κάπως) προσέγγιση της Κατσέλη λέγοντας της να προσέξει λίγο αυτό που ο Παπακωνσταντίνου θεωρεί το μείζον. Εσύ πόσο διαφορετικό νομίζεις ότι είναι αυτό από αυτό που είπε Ο ΓΠ προ μηνός "νοικοκύρεμα αλλά και τόνωση της οικονομίας";

    • Ένας Τυχαίος avatar
     Ένας Τυχαίος @ τηλέμαχος αναγνώστου 24/12/2009 04:06:35

     1. Τα 3Α τοποθετούνται με βάση άλλη πολιτική. Αν μελετήσεις περισότερο τον Σαμαρά δηλ. τον κοινωνικό φιλευθερισμό, θα το καταλάβεις όταν φτάσεις στο σημείο που αναφέρει ότι η ανάπτυξη μέσω της ανταγωνιστικότητας μπορεί να γίνει χωρίς επιδοτήσεις!
     Οι λίγοι και το κεφάλαιο θα έχει πάλι τον πρώτο λόγο, αλλά η αποκέντρωση θα είναι γεγονός. Θυμίσου τη λέξη Αειφορία και μελέτησέ τη, αν έχεις χρόνο.

     2. Είκοσι έξι χρονών στη βουλή μπήκε μονο ο Σαμαράς. Η Μεσσηνία είναι προνομιακός χώρος της ΝΔ και ο πατέρας του δεν είναι γνωστός στον ευρύ κόσμο. Ο Σαμαράς συγκριτικά με τους άλλους είναι πιό κοντά στον απλό λαό.
     Δε ξέρω γιατί οι πολιτικοί πρέπει να είναι πολύ σπουδασμένοι ή επιτυχημένοι. Ο πολιτικός πάει να καταντήσει ένα επάγγελμα, όπως όλα τ΄ άλλα. Περνάει η δουλειά από τον πατέρα στο παιδί. Σημασία έχει ποιός είναι καλύτερος σε αυτό που κάνει. Γιατί ένας ακαδημαϊκός ή ένας επιτυχημε΄νος επαγγελματίας θα ήταν καλύτερος πολιτικός; Γιατί δε κάνουν κόμμα αυτοί οι τύποι;

     3. Δε καταλαβαίνω τι λές! Ο Σαμαράς είπε ότι οι Παπακων/νου και Κατσέλη αλληλοαναιρούνται και ο καθένας ξεχωριστά οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο Σαμαράς μιλάει για τα 3Α μέσω κοινωνικού φιλευθερισμού.

     Ψάξε στο internet για τις θέσεις του Σαμαρά καθώς και στο YouTube για βιντεάκια με τις προεκλογικές του συνεντεύξεις. Ψάξε και βρές τη συνλευτεξη στους bloggers. Μιλάει για άλλη πολιτική.

     Είτε τον πιστεύεις είτε όχι, έχει μια ξεκάθαρη πρόταση, που φυσικά δεν είναι δική του. Εφαρμόζεται σε πολλές χώρες. Απλα αυτός θα προσπαθήσει να το κάνει και στην Ελλάδα, προσμετρώντας όμως τον Ελληνικό παράγοντα, που είναι μοναδικός παγκοσμίως!

     Τελειώνοντας θα προσπαθήσω να σου αποδείξω αυτό που μόλις έγραψα για τον Αντώνη!

     Αν τα ΜΜΕ και τα Blogs ασχοληθούν περισσότερο με τα λεγόμενα του Αντώνη, παρά με τον προυπολογισμό, τι θα σημαίνει αυτό;

 16. ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ avatar
  ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ 24/12/2009 02:17:45

  ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ
  ΦΟΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗΝ
  ΝΑ ΠΩ ΣΤ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ

  ΦΟΡΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΕΝ ΤΗ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ
  ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΓΑΛΛΟΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ ΟΛΗ

  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙΚΤΕΤΑΙ
  ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ
  Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ
  ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΜΑΣ ΟΛΩΝ

  ΠΛΗΘΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΓΡΑΦΟΥΣΙ
  ΝΟΜΟΥΣ,ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣ
  ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ
  ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ

  ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
  ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ
  ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ
  ΑΠ ΑΛΛΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

  ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΓΕΝΟΥΝ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ
  ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗ
  ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

  Σ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥΡΘΑΜΕ
  Ο SERVER ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΗΣΕΙ
  ΚΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

  ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ 24/12/2009 15:09:59

   Πολύ πετυχημένο.

 17. xrhstos_s avatar
  xrhstos_s 24/12/2009 09:23:58

  Τέλειο!!

 18. Geist avatar
  Geist 24/12/2009 15:37:39

  διαβάστε και εδώ για την ελληνική οικονομία: χρέος και ανταγωνιστικότητα.

  http://fonitonamnon.wordpress.com/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.