#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2012 18:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο "λεφτά υπάρχουν" από ΣΥΡΙΖΑ και "Ανεξάρτητους"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαμε το πρωί σε κάποιο κανάλι τον καλό κωμικό ηθοποιό και νυν βουλευτή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Παύλο Χαϊκάλη, με ύφος μεγάλου οικονομολόγου να λέει ότι τα έσοδα του κράτους είναι 88 δισ. ευρώ κι επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα για το αν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση οι δανειστές.

Πέρα από το γεγονός ότι κάπου έχουν χάσει τους αριθμούς και τα έσοδα δεν ξεπερνούν τα 56 δισ. ευρώ, η ουσία είναι ότι ο κ. Χαϊκάλης λέει με απλά λόγια ότι είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά.

Ακούσαμε επίσης στο ραδιόφωνο το πρωί τον κ. Π. Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι τα 56 δισ. έσοδα φτάνουν για να καλύψουν τα 18 δισ. ευρώ που είναι το κονδύλι για τους μισθούς και τις συντάξεις που πληρώνει κάθε χρόνο το κράτος. Επομένως, φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, πρόκειται για νέα οικονομικά που διδάσκονται πιθανότατα σε πανεπιστήμια που έχουν πάει οι κ. Χαϊκάλης και Σκουρλέτης. Εκτός κι αν, ειδικά ο δεύτερος σκέφτεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει καμιά 100ή χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

Θα μπορούσε επίσης ο κ. Σκουρλέτης να μας πει αν φτάνουν τα λεφτά για την υγεία και την παιδεία, ειδικά για την πρώτη όπου μοιάζει με χοάνη που τρώει λεφτά.

Άραγε, θα κόψει τις δαπάνες για τα νοσοκομεία και για φάρμακα; Μήπως θα κόψει τα χρήματα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία;

Φανταζόμαστε, επίσης, ότι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αναγνωρίσει το Μνημόνιο και θα ζητήσει την ακύρωσή του, θα διαπραγματευτεί και για τα προηγούμενα δάνεια της χώρας για τα οποία πληρώνουμε τοκοχρεολύσια. Ας πούμε ότι μας κάνουν τη χάρη και μας λένε ότι το χρέος είναι 120%, όσο δηλαδή ήταν προ Μνημονίου; Θα σταματήσει να πληρώνει τους τόκους η Ελλάδα και πότε άραγε θα εξοφλήσει το κεφάλαιο;

Μήπως μέσα στα υπόλοιπα 34 δισ. (56 μείον τα 18 για μισθούς – συντάξεις) υπάρχουν και ορισμένα δισ. που είναι η κρατική χρηματοδότηση σε ΔΕΚΟ που έχουν καταρρεύσει αλλά και σε Ταμεία; Θα κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότηση ώστε να κλείσει ο ΟΣΕ; Καλά θα κάνει θα μου πείτε. Μήπως όμως θα ιδιωτικοποιήσει τα Μέσα Μεταφοράς ώστε να μη δίνει λεφτά για μια εταιρεία με μεγάλα ελλείμματα; Άραγε θα αυξήσει τα εισιτήρια ή θα διώξει μερικές εκαντοντάδες εργαζόμενους και θα κλείσει γραμμές σε λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ κ.λπ.

Στο ΙΚΑ που Μάη μήνα έχει πάρει πάνω από το 60% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης, τι θα κάνει ενώ το ίδιο ερώτημα ισχύει για τον χρεοκοπημένο ΟΑΕΕ. Φτάνουν τα λεφτά για να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία;

Από τα 34 δισ. που απομένουν πρέπει επίσης να πληρωθούν τα κονδύλια για τον ελληνικό στρατό, χώρια οι απαραίτητοι εξοπλισμοί. Επίσης, δίνονται λεφτά για την ασφάλεια των πολιτών, για την αστυνομία κ.λπ.

Δίνονται χρήματα για την κρατική χρηματοδότηση σε έργα, για την ελληνική ακτοπλοϊα, για τις άγονες γραμμές, για τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ κ.λπ. Θα κάνει περικοπές για να βγει το πρόγραμμα;

Για να μη μιλήσουμε για το πετρέλαιο που αγοράζουμε από το εξωτερικό ή άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης;

Είναι άπειρα τα παραδείγματα για το πώς μοιράζονται τα 56 δισ. κάθε χρόνο που είναι τα έσοδα του κράτους. Και πολλά είναι τα λεφτά που χάνονται γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να το κάνουν. Μαύρο χρήμα, μυστικά κονδύλια, λεφτά σε χιλιάδες σύμβουλους και επιτροπές, ανελαστικά έξοδα κ.λπ. Αυτά πράγματι πρέπει να κοπούν, αλλά και πάλι δε βγαίνει το πρόγραμμα.

Ελπίζουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να έχει προβλέψει τις θα γίνει τα επόμενα χρόνια κι αν θα αρκούν πράγματι τα έσοδα για να καλύψουν τα έσοδα. Αλλιώς ζήτω που καήκαμε με τους οικονομολόγους που μας προέκυψαν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. winemaker avatar
  winemaker 08/05/2012 18:40:24

  Αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα τότε φτάνουν, και πρωτογενέ πλεόνασμα με συμάζεμα του κράτους ευκολα μπορεί να υπάρξει

 2. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/05/2012 18:41:27

  Κλασίκή αριστερίστικη πρακτική.
  Τα έσοδα δεν είναι σταθερά. Άρα και αυτοί ξεκινάνε με ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  Τελικά ο κέρδισε ο ΓΑΠ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 08/05/2012 18:41:30

  Μην τους τα λες και τους τρομάζεις, άσε να γίνουν κυβέρνηση! Όνειρο ζωής το έχω (μπορεί και εφιάλτη, αλλά αυτό είναι τεχνικό ζήτημα)!

 4. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 08/05/2012 18:44:31

  Οταν αποτελειώσουν την μεσαία τάξη να δούμε ποιόν θα φορολογήσουν,για να υπάρχουν έσοδα.

 5. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 08/05/2012 18:48:56

  Οι τακτικισμοί Βενιζέλου/Σαμαρά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Οι λαϊκιστές θα καταστρέψουν την χώρα. Οι φαντασιώσεις για καθαρή δεξιά ανήκουν στην δεκαετία του 50. Ο κόσμος έδωσε στην καθαρή δεξιά 19% και πρώτοι σε σταυρούς ήταν οι Κρητικοί γόνοι οικογενειών.

  Συνεργαστήτε με τους λογικούς του ΠΑΣΟΚ και τους φιλελεύθερους γιατί οι λαϊκιστές και οι κρατικοδίαιτοι θα μας καταστρέψουν.

 6. romeo avatar
  romeo 08/05/2012 19:01:40

  Δεν σας φαίνεται πως η πλάκα άρχισε να χοντραίνει; Τι είναι εδώ; Δεκαπενταμελές για να κάνουμε τον κοκορίκο ή πλατείαΕξαρχείων για να παίζουμε τους κουκουλοφόρους;

  • Φρικιό avatar
   Φρικιό @ romeo 08/05/2012 19:31:30

   Τα παιδεία παίζει... στις κρισιμότερες στιγμές τις μεταπολίτευσης ο ελληνικός λαός έδωσε ένα σαφές σοβαρό μήνυμα. Στα στιβαρά μπράτσα του κομαντάτε Αλέξης κρίνεται το μέλλον της χώρας. Μετά από κατάληψη 30 ημερών θα αποφανθεί το 15μελές του ΣΥΡΙΖΑ για τα περαιτέρω.

 7. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 08/05/2012 19:09:54

  Οι κκ Σκουρλέτης και Χαικάλης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αντίστοιχα, μας προτρέπουν με τις απίθανες θέσεις των, να ξαναπάμε στα φοιτητικά έδρανα. Άξιοι λαοπλάνοι.
  Για ορισμένους πιο παληούς, θέλω να θυμίσω τη φράση του κ. Χαικάλη στα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης."θα είμαι ο τελευταίος που θα κλείσω την πόρτα...." Συγχαρητήρια κύριε εκλεγέντα προχθές Βουλευτή. Ας προβληματισθούμε όλοι μας.

 8. Zame avatar
  Zame 08/05/2012 19:32:36

  Μην μιλατε για ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ.....ελεος
  σημερα 10 κορυφαίοι Γερμανοι οικονομολόγοι & σύμβουλοι μαζί με τον γκουρού των σοφών έστειλαν επιστολή στην Μερκελ να κάνει στροφή 180 μοιρών...

  ΤΩΡΑ η Αριστερά χρειαζεται & επιβάλλεται να σπρώξει τον καπιταλισμό να κάνει το μεγάλο άλμα στην ιστορία..

  Επεσαν οι μασκες και ισοπεδωθήκανε οι καιροσκοπικές πολιτικές.. δεξιές & αριστερές ιδεολογιες..αφού παγκοσμιως και απο δεσπόζουσα θεση καταχραζει & τρομάζει βγάζοντας και την γλώσσα κοροϊδεύοντας..
  ο ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ..αρκει ΠΛΟΥΤΟΣ ΝΑΝΑΙ..!

  ..Υποπτο το ΚΚΕ & ανεπαρκης η Αριστερα ?

  Ο κραυγαλεος ΕΝΟΧΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
  (..πού αν μη τι άλλο οφείλει να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ την ΑΙΓΛΗ του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ..)

  εστειλε "αδιαβαστο" τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΗ ΦΙΛΙΚΟ περιβάλλον μαζί με την περίφημη & επιδιωκόμενη "ΛΑΙΜΑΡΓΗ" παγκοσμιοποίηση...

  (ετσι μεσα απο τους θεσμικους φορεις -βλπ. ολοι οι πρωθυπουργοί των μνημονίων έχασαν- )

  επιβάλλεται να τους αναγκάσουμε πρώτα εμείς (ως το πειραματοζωο) στην χώρα μας & με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις ..

  (επιδεικνύοντας τα αποτελέσματα του πειραματόζωου)

  να κανει το "μεγαλο αλμα" (καταστρέφοντας ενα μεγάλο κομμάτι ένοχου πλούτου)..

  μαζι με την φιλικοτερη ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ της περιφημης παγκοσμιοποιησης αλλα και της αριστεράς από τα αριστερά της..

  ..αφού ο καπιταλισμός μας πείρε & τα "σώβρακα"..εκμεταλευομενος τα διαφορα θεσμικα κενα και
  ΠΡΟΤΑΣΣΟΝΤΑΣ τον εικονικό πλούτο.. χρεωνει & βάζει χέρι στους Πορους των Λαων..αρπάζοντας κυριολεκτικα τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ..

  .έκανε τον κύκλο του..

  τα δικαιολογημένα διογκωμένα άκρα.& συριζα-συ.ριζ.α.μπορούν να στοχεύσουν την ισορροπία ?

  αισθάνομαι Μπερδεμενος στην χώρα μου αφου περιβάλλεται από ένα πέπλο-περιτύλιγμα άκρατου καπιταλισμού..αλλά και ένα καρά-κομουνιστικό δημοσιονομικό backgraunt..όπου ο πληθυσμός να τρεχει & να φιλα κατουριμενες ποδιες-οπως λεει & ο Λαος) να στριμώχνεται στην κρατικοδίαιτη νοοτροπία..αφού το κράτος εκτος των αλλων εξακολουθει να είναι ο καλύτερος.. εργοδότης..πελάτης..κλπ., αλλά παράλληλα και να κραυγάζει η παντελής ελειψη εμπιστοσύνης μεταξύ τους..των πολιτών -κράτους.
  Αν συμβει το ΑΝΑΠΟΔΟ..λετε να ..να βρεθεί η πολυπόθητη ισορροπία ..?

  Τσαλαπατήθηκε το κέντρο και βρεθηκανε διογκωμένα τα άκρα με κοινό στόχο..να επαναφέρουν εστω την λελογισμενη & στοιχειώδεις ισορροπία

  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των άκρων οφειλει να κάνει αναγκαστικη ανακωχή...γιατί "οφείλει στον ανθρωπο" να γίνει μια γροθιά απέναντι στον καλπαζοντα,αλόγιστο, άπληστο, ένοχο & εικονικό πλούτο..να ΕΠΑΝΟΡΘΟΣΕΙ.την ζημια που προκαλεσε..και οχι να την ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ..

  γιατί ΣΑΦΩΣ δεν είναι Αποδεκτός από τους Ανθρώπους.

 9. Jimakos avatar
  Jimakos 08/05/2012 19:48:04

  Μη χάσουμε και την 5νθήμερη για να βγάλουμε κυβέρνηση.

 10. Jim Bim avatar
  Jim Bim 08/05/2012 19:57:55

  Το ζήτημα είναι εάν ο λαός ψηφίζοντας θυμωμένα κατάλαβε τι έκανε ή θα χρειαστεί να βιώσει το χάος που δημιούργησε ???

 11. Vicky avatar
  Vicky 08/05/2012 21:52:34

  Αφήστε τα παιδιά της Κουμουνδούρου (εκεί δεν είναι η σχολή του Εθνικού ή κάνω λάθος), να κάνουν αναλύσεις πάσης φύσεως. Αποκαλύπτονται και ξεφτιλίζονται μια χαρά. Ειδικά σήμερα οι εξαγγελίες του Τσίπρα και του η ανάλυση του Στρατούλη για τη κρατικοποίηση των Τραπεζών και την χρησιμοποίηση των καταθέσεων για ανάπτυξη του κράτους και των πολιτών, ήταν χάρμα !!!!! Για να μη τους φάμε το δίκιο όμως, έδειξε κάτι. Ότι δεν έχουν ιδέα για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, ούτε πως δουλεύει μια τράπεζα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν περίεργα ''παρε - δώσε''.....

 12. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/05/2012 00:40:28

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.
  ΜΕ ΝΙΚΗΣΑΤΕ.
  ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
  ΑΠΟΧΩΡΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΑΠΟ ΤΟ.......ΞΥΛΟ.
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

 13. Αυτη,αυτη,αυτη! avatar
  Αυτη,αυτη,αυτη! 09/05/2012 00:45:44

  "Απ την άλλη μερια, ο κυρ Δημαράς του κατΑΡΜΑΤΟΣ πουλητών, που το κόμμα στο οποίο κατσικώθηκε να το «δηγματίσει» με τα φοβερα και τρομερά ταλέντα του, ψηφίστηκε από μεγάλο τμήμα αστυνομικών, αυτος ο κλαψοΓιάννης που “αθώα” ρώτησε αστυνομικούς που έκαναν την δουλειά τους γιατί την έκαναν, ουρλιάζει «αυτή αυτή αυτή!» και δείχνει με το δάκτυλο την νεαρή αστυνομικό, σα κοινός ρουφογάλλης!
  Δείτε το βίντεο στις ειδήσεις του Στάρ!
  Πρώτα τα «θκατά» και αμέσως μετα, ο αθώος Γιάννης!
  http://www.star.gr/tv/eidiseis/7/142857281/MESIMERIANO_DELTIO_EIDISEON

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Αυτη,αυτη,αυτη! 09/05/2012 18:19:46

   Πιωμένος "αλλιώτικα" είναι!
   Λιάδα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.