12/12/2011 23:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο κούρεμα και εκλογές τον Φεβρουάριο βλέπει η JPMorgan

Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους το 2012 και μάλιστα μετά  τις εκλογές, που όπως υποστηρίζει θα γίνουν τον Φεβρουάριο, προβλέπει η JPMorgan.

Ο διεθνής οίκος έστειλε σημείωμα στους πελάτες του, στο οποίο επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα αθετήσει μονομερώς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, από το οποίο έχει ήδη λάβει τα 65 δισ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αλληλεγγύη που απορρέει από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας.

(ΣΣ στους πελάτες της έστειλε το σημείωμα ή στον Σαμαρά;)

Η JP Morgan σημειώνει επίσης  ότι ενδεχόμενο περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η JP Morgan εκτιμά τέλος ότι είναι μικρότερες από 5% οι πιθανότητες γενικευμένης διάσπασης του ευρώ, ενώ στο 10 με 20% κινούνται οι πιθανότητες εξόδου μιας ή περισσότερων χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ioannis33 avatar
    ioannis33 13/12/2011 02:00:45

    ενταξει διεθνη οικε,καταλαβαμε.Αυτα αφορουν τις υποχρεωσεις μας.Σε περιπτωση ομως οικειοθελους αποχωρησης τοτε δεν κανεις αθετηση συμφωνιας,απλως δηλωνεις οτι δεν πληρωνω αλλο τους τοκογλυφους.Παιρνω το καπελακι μου και φευγω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.