#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2010 22:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο επικοινωνιακό φάουλ της κ. Μπατζελή με τους αγρότες

 

Με μια απίστευτη κίνηση πανικού και κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι θα δώσει... 920 εκατ. ευρώ στους αγρότες. Αν αναρωτιέστε που θα τα βρει η χώρα εν μέσω της κρίσης, μάλλον πρόκειται για... μαϊμού ανακοινώσεις με στόχο να σπάσουν τα μπλόκα και να ανοίξουν οι δρόμοι. Η κ. Μπατζελή, μάζεψε μια σειρά από κοινοτικά προγράμματα που παρέμεναν παγωμένα επί χρόνια και για τα οποία είχαν γίνει ανακοινώσεις ακόμη και από τον κ. Κοντό επί Νέας Δημοκρατίας, τα “βάφτισε” βοήθεια στους αγρότες και ανακοίνωσε την υλοποίησή τους. Πρόκειται ουσιαστικά για προγράμματα που ούτως ή άλλως κάποτε έπρεπε να υλοποιηθούν και τα οποία δεν επιβαρύνουν την οικονομία.

“Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” λέει ουσιαστικά η κ. Μπατζελή και να πούμε την αλήθεια ορθώς το κάνει. Ομως, το να ξεθάβει παλαιά προγράμματα προκειμένου να τα περάσει ως ενίσχυση των αγροτών μάλλον είναι ατυχές. Ηδη οι αγρότες φαίνεται να είναι απογοητευμένοι και δεν “τσιμπάνε” από τις ανακοινώσεις της υπουργού. Ετοιμάζονται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να μπλοκάρουν τα σύνορα και να κάνουν... ντου στο Ζάππειο όταν θα ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τους αγρότες.

Φαίνεται ότι η απειρία της κ. Μπατζελή την οδήγησε στην απελπιστική κίνηση και σε ένα επικοινωνιακό φάουλ που πιθανότατα να της γυρίσει μπούμερανγκ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 19/01/2010 22:29:39

  Αναμόρφωση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" από την οποία λέει εξασφαλίστηκαν κονδύλια 576 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν σταδιακά μέσα στην τριετία 2010-2013 και άλλα 340 εκατ. οικονομική ενίσχυση μέσα στον Φεβρουάριο για να ξοφλήσει κάτι χρεωστούμενα από το 2003.
  340 εκατ διά 450 χιλιάδες 755 ευρώπουλα στον καθένα...
  Πολύ μεγάαααααλο ποσό...

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/01/2010 22:38:55

  Γιατί δεν βάζουν όποιες πολιτικές θέλουν στο opengov? Εκεί είναι δημοκρατικά τα πράγματα και υπάρχει πραγματικός δημοκρατικός διάλογος (κόβοντας όσα σχόλια δεν υμνούν το GAP). Για πιο λόγο να υπάρχει φυσική παρουσία όταν στην χώρα του opengov όλα είναι ωραία.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/01/2010 22:52:14

  Test

 4. ΝΜ avatar
  ΝΜ 20/01/2010 10:16:36

  ε ρε γέλια... και που είσαι ακόμα.

 5. tiramola avatar
  tiramola 20/01/2010 10:44:21

  Με τα γέλια δεν βγαίνει τίποτα.Οι αγρότες άσχετα με τον τρόπο διεκδίκησης ο οποίος δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε μία περίοδο όπου είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε , έχουν δίκιο στα αιτήματα τους.
  Εκείνο που επί σειρά ετών συμβαίνει είναι το κλείσιμο των δρόμων για ένα χρονικό διάστημα και αφού ικανοποιηθούν μερικώς τα αιτήματά τους αποχωρούν.
  Αυτές δεν είναι λύσεις , είναι μπαλώματα.
  Τα αιτήμτα των αγροτών δεν μπορούν να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους αφού έρχονται σε αντίθεση με τις κοινοτικές οδηγίες και τους κανόνες όπως αυτοί καθορίζονται για κάθε μέλος της ένωσης.
  Απαιτείται ακτιβισμός από όλους τους εμπλεκόμενους (καταναλωτικό κίνημα , παραγωγούς κλπ) προκειμένου ο ιδρώτας τους να μην καρπώνεται από τους τεμπέληδες μεσάζοντες.
  Θα πρέπει σε συννενόηση οι αγροτικοί συνεταιρισμοί με τις καταναλωτικές οργανώσεις να κάνουν στην άκρη τους εμπόρους και να διατίθενται τα προιόντα τους με την ελάχιστη δυνατή μεσολάβηση τρίτων.
  Μόνο έτσι θα δουν λεφτά στην τσέπη τους και εμείς οι καταναλωτές καλύτερες τιμές.Με αυτά έπρεπε να ασχολείται ο Μπούτας και όχι να παριστάνει τον επαναστάτη κομμουνιστή κλείνοντας δρόμους και δημιουργώντας περίσσότερα προβλήματα...
  Όχι δυναμικές λύσεις λέει ο Παπανδρέου , αλλά δυναμικό διάλογο.
  Να προσέλθουν σε έναν δεσμευτικό δυναμικό διάλογο λοιπόν ανοίγωντας τους δρόμους με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων που θα παρθούν.
  Διαφορετικά άλλη λύση δεν υπάρχει.
  1 δις δια 450 χιλιάδες = 2200 ευρώ...
  Μπορούν δηλαδή να πάρουν τα ψίχουλα και του χρόνου πάλι κλείσιμο των δρόμων...

  • ataktos avatar
   ataktos @ tiramola 20/01/2010 10:57:30

   Βλέπω και χαίρομε (ειλικρινά) ότι ανέλαβες πάλι εργασία ….Μπράβο

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 20/01/2010 11:14:08

   @Άτακτος
   Δεν λες τίποτα ρε φίλε...
   Ποιά εργασία να αναλάβω?Είμαι καμιά δυνατή πένα?Εντυπωσιάζω κανένα με τα επιχειρήματά μου?
   Αν διαφωνείς το γράφεις και το συζητάμε!
   Προβοκατόρικα σχόλια σε αριστερούς δεν ταιριάζουν...
   Σου αρέσει εσένα αυτή η εικόνα?
   Κλείνουμε τους δρόμους , παίρνουμε ψίχουλα και του χρόνου μία από τα ίδια?
   Ποιός είναι ο ρόλος του κάθε Μπούτα συνδικαλιστή?
   Τα μπλόκα στις εθνικές οδούς?
   Μέχρι εκεί φτάνει η συνδικαλιστική του δράση?

 6. ataktos avatar
  ataktos 20/01/2010 11:26:04

  tiramola ...Μόλις έχω επιστρέψει από το χωριό σου (από υποχρεώσεις) μόνο θλίψη και απογοήτευση ..Ας περιμένουμε του επιθεωρητές Ενεργείας ..αρχές του μήνα ….και τα λέμε (τζιουκα)

 7. pepe45 avatar
  pepe45 20/01/2010 11:46:48

  Και όμως αγαπητοί, η κοινή λογική εξηγεί πλήρως τις επιλογές του καθενός.
  Αυτοί που βιοπορίζονται άμεσα και έμμεσα απο την γεωργία (αγρότες και συναφείς κλάδοι) αποτελούν το 12 - 15% του εκλογικού σώματος, που εξηγεί το διαχρονικό χαϊδεμα διότι χωρίς αυτούς κυβέρνηση δεν εκλέγεται.
  Από την πλευρά του συνδικαλιστή, που πρέπει να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το κλείσιμο των δρόμων έχει αποδειχθεί διαχρονικά η μακράν αποτελασματικότερη πρακτική, αφού οδήγησε σε ρυθμίσεις και διαγραφές χρεών για αγρότες και συνεταιρισμούς και έκτακτα "πακέτα". Και φυσικά, όσο ο αγώνας δικαιώνεται, αυτή η πρακτική θα παραμένει η μόνη επιλογή.
  Και σε εμάς που θιγόμαστε βάναυσα από αυτή την κατάσταση θα μένει θα μένει μόνο ο ανίσχυρος θυμός.

 8. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 13:14:20

  Tiramola,
  Το αγροτικό είναι πιο περίπλοκο πρόβλημα, και όλες οι κυβερνήσεις το έχουν περιπλέξει περισσότερο. Σε συνθήκες ελέυθερης παγκοσμοποιημένης αγοράς, ποιος μπορεί να τους εξασφαλίσει, την διάθεση της παραγωγής με τις τιμές που επιθυμούν; Κανένας. Και όμως επαυτού οι πολιτικοί δεν δισταζουν να κάνουν παιγνίδι.
  Αυτό που πρέπει να λύσουμε σαν κοινωνία είναι αν οι αγροτες είναι προστατευόμενο είδος, η είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι ξωμάχοι της γης , επιχειρηματίες με ψηφιακά χωράφια.
  Αν δεχθούμε το πρώτο, πρέπει να αναλάβουμε και το φορολογικό κόστος αναπλήρωσης χαμένου εισοδήματος.
  Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί το γνωρίζεις, αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο τους. Η δε μάχη του τελάρου, ιδίως για τον καταναλωτή χάθηκε οριστικά. Παράδοξο, αλλα ακόμη και στις λαικές που πουλάνε πραγματικοί αγρότες οι τιμές διαμορφώνονται σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς.
  Και τέλος οι συμπιεσμένοι μισθοί στα αστικά κέντρα, στην παρουσα φάση δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια άσκησης εθνικής πολιτικής, στην αγορά προιόντων διατροφής. Η τιμή καθορίζει τα πάντα.
  Μια καλλή αρχή θα είναι, επιτέλους οι πολιτικοί να αρχίσουν να λένε στους ανθρώπους αλήθειες.

 9. trellakias avatar
  trellakias 20/01/2010 18:49:55

  Να θυμηθούμε τις διθυραμβικές εκείνες δηλώσεις των ΜΜΕ κατά την ορκομοσία της κυβέρνησης του ανικανότατου μετά τις εκλογές για το ολιγομελές και φρέσκο κυβερνητικό σχήμα, των μη επαγγελματιών πολιτικών που ήρθαν από το πουθενά να μας σώσουν! Γίνεται τώρα αυτή η κυρία υπουργός που την ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο είπε συλλαβιστά και έντονα "όποιος δεν δουλεύει θα πάει σπίτι του" να κάνει κινήσεις πανικού, και να αποδεικνύει πως πράγματι τον μόνον που δουλεύει είναι ο αγροτικός κόσμος της χώρας με τις δηλώσεις της. Λέω μήπως θα έπρεπε να φύγει η κυρία να ησυχάσουμε?

 10. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 20/01/2010 19:10:27

  Trellakias,χαίρομαι που θυμάσαι την ημέρα της ορκομωσίας της εν λόγω βλαχομπεμπέκας.Θυμάσαι το λαμπυρίζον βλέμμα της;Γεμάτο στυγνό προλεταριακό φασισμό ήταν,όπως άλλωστε συμβαίνει και με την πλειονότητα των συντρόφων της.Εσταζε χολή,αυταρέσκεια,ηγεμονισμό,γ...ώ και δέρνω κι άμα λάχει να'μ,είμαι και κάργα δημοκράτισσα.Ομως,εδώ ο παράδεισος,εδώ κι η κόλαση.Ας τα λουσθεί τώρα.Ασε δε,που το πρωί σήμερα την είχαν καλεσμένη κι οι ραδιοφωνάδες.Μόνο βεντάλια που δεν της κούναγαν.Με το σείς και με το σας και περιδιαγραμμάτου.Τέτοια μεγαλεία η Κατίγκω.Είσαι όμως άκαρδος Trellakias.Nα φύγει τέτοιο ....Fruit? Δεν μας λυπάσαι καθόλου; Με τι θα γελάμε μετά;Μόνο με τα κατσελομπίρμπιλα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.