16/06/2010 07:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο δωράκι στις επιχειρήσεις

Νέο δωράκι στις επιχειρήσεις δίνει η κυβέρνηση με πρόσχημα την ανεργία και τη διάσωση θέσεων εργασίας. Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι όσες  εταιρείες έχουν μείωση τζίρου και δεν απολύσουν κόσμο θα φορολογηθούν με 3% λιγότερο, από το 25% στο 22%. Ουσιαστικά όλες οι επιχειρήσεις αυτή την περίοδο έχουν μείωση τζίρου οπότε με πρόσχημα ότι δεν θα κάνουν απολύσεις (ακόμη κι αν δεν το είχαν καν σκεφτεί) θα πάρουν το δωράκι τους την ίδια ώρα που θα φυσικά πρόσωπα φορολογούνται ακόμη και πάνω από 50%. Η... προσφορά ισχύει για ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, συνεταιρισμούς, τράπεζες, αλλοδαπές επιχειρήσεις με δύο χρονιές που υπάρχει μείωση τζίρου.

Μα καλά, τα ταμεία θα γεμίζουν από τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς, από τη διάλυση της μεσαίας τάξης και την πίεση στα χαμηλά εισοδήματα και θα την γλιτώσουν και πάλι οι επιχειρηματίες; Τι σόι πολιτική είναι αυτή από σοσιαλιστική κυβέρνηση η οποία πάει σε σφιχτό εναγκαλισμό με τους επιχειρηματίες όταν βρίσκεται σε πλήρη ρήξη με το λαό;

Καιρός γαρ εγγύς, λέμε εμείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lewnidas avatar
  Lewnidas 16/06/2010 09:01:55

  δεν ειναι κακο

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 16/06/2010 10:30:08

  Τα ελλείμματα και τα δάνεια του δημοσίου είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής του νοοτροπίας να αφήνει στο δημοσιονομικό απυρόβλητο, εδώ και δεκαετίες, την μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα κέρδη.

  Εχει βέβαια και η διαφθορά και η κακοδιαχείριση την συνεισφορά της. Αλλά ουσιαστικά το ελληνικό δημόσιο δρα ως αντιπρόσωπος όχι του λαού, αλλά της τάξης του μεγάλου πλούτου. Δεν χρειάζεται να είσαι "αριστερός" για να το αντιληφθείς αυτό.

  Ολες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις (και πριν φυσικά) "δεξιές" και "αριστερές" και "οικουμενικές" (τρομάρα τους), έχουν την ίδια στάση απέναντι στην μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα κέρδη.

  Ο λογαριασμός αποστέλλεται μονίμως στα συνήθη υποζύγια.

  Εμ, έτσι δεν γίνεται κράτος.

  Θραξ Αναρμόδιος

 3. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 16/06/2010 11:10:12

  Αν εισαι μικρος με μικρη επιχειρηση θα καταλαβεις οτι αυτο ειναι μια απλη σταγωνα στον ωκεανο ..........
  αλλα κατι ειναι .........

  οταν το κρατος ειναι με το ζορι συνεταιρος κατα 50% +

  οποτε μην βιαζεσαι να γραφεις οτι θελεις απλα για εντυπωσιασμο

  • DiGi avatar
   DiGi @ Crash&Burn 16/06/2010 14:58:33

   Συναίτερος στα καθαρά κέρδη... έτσι;
   Στο μισθό μας δηλαδή γιατί πρέπει να είνα συναίτερος με 40% και στα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων πρέπει να μην είναι;
   Δεν φτάνει η κρυφή φοροκλοπή; Θέλετε και νόμιμη φοροαπαλλαγή;
   Πότε επιτέλους σε αυτό το μπουδρέλο θα πληρώσει αναλογικά ο καθένας αυτό που πρέπει και όχι να πάει ο λογαριασμός στα συνήθη συμπαθητικά υποζύγια;

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ DiGi 16/06/2010 15:09:41

    Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα κέρδη.
    Κέρδη από εργασία και κέρδη απο κεφάλαιο.
    Τα κέρδη από εργασία είναι όντως υψηλά, αλλά για τα ανώτερα κλιμάκια( Ξεκινάνε από 0% έως 45%)
    Τα κέρδη από κεφάλαιο έχουν και αυτά διαβαθμίσεις.
    Κέρδη από τόκους 10%
    Κέρδη από εταιρίες 25% + Φόρο Μερισμάτων φθάνει στο 45%.
    Κέρδη από συναλλαγές σε μετοχές, ομόλογα, Α/Κ 0%
    Εξήγησέ μου τώρα ποιός μακάκας θα ιδρύσει εταιρία που πέρα από τους φόρους θα έχει και όλη τη γραφειοκρατία και τους Αριστερούς να του λένε ότι κερδίζει πολλά.

 4. rocknrolla avatar
  rocknrolla 18/06/2010 00:20:33

  ορισμένοι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό το μέτρο είναι καλό και μάλιστα θα το θεωρούσα λίγο. Το μοναδικό που μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη φουρτούνα είναι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που δυστυχώς μειώνεται συνεχώς με όλες τις παγίδες που έχουν στηθεί αριστερά δεξιά από αυτούς που τα θεωρούν αυτονόητα και κεκτημένα. Πως να πάει μπροστά ο τόπος όταν σου κάνουν κουμάντο στα λιμάνια τα κομματόσκυλα, στο εργοτάξιο θέλει να σου επιβάλει το ΠΑΜΕ ποιον θα προσλάβεις, και όταν θέλεις 3 χρόνια για να πάρεις μία άδεια για να κάνεις μία επέκταση στη βιομηχανία σου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.