Νέο αντάρτικο από τη Ζωή που υιοθετεί πρόταση του ΚΚΕ
22/05/2015 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο αντάρτικο από τη Ζωή που υιοθετεί πρόταση του ΚΚΕ

Τυχαίο ή νέα «ρουκέτα» με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου; Η χρονική συγκυρία που επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να εκκινήσει τις διαδικαστικές ενέργειες για την συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων, πάντως μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει δεσμευτική προθεσμία εντός της οποίας η Βουλή υποχρεούται να συζητήσει τις προτάσεις νόμου που καταθέτουν κόμματα ή βουλευτές.


Το γεγονός αυτό οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα πως η κα. Κωνσταντοπούλου βρήκε ακόμα ένα τρόπο να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες την ώρα μάλιστα που ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης είπε πως η 13η σύνταξη θα πάει για το 2016.

Να σημειωθεί ότι η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε την πρόταση νόμου «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων» στις 23 Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος διαβίβασε εχθές προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς αυτή.

Σε κάθε περίπτωση εάν τελικά η πρόταση νόμου οδηγηθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια για συζήτηση η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για την στάση που θα κρατήσει σε πιθανή ονομαστική ψηφοφορία.

protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. iconology2009 avatar
    iconology2009 22/05/2015 22:01:39

    Επενδύει ακόμη και στην σφόδρα πιθανολογούμενη καθαίρεση της-αν δεν την προκαλεί κιόλας.

  2. Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές 22/05/2015 22:35:35

    Και κάπως έτσι ξαναπαίρνει τα ηνία η κυρία Πρόεδρος στην μάχη των εντυπώσεων,των δηλώσεων και της ουσίας.Φοβερή κίνηση και απόδειξη ότι πρόκειται για μια καλή παίκτρια πολιτικού σκακιού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.