#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/04/2011 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο Μνημόνιο, πιο σκληρόΝέο Μνημόνιο, σκληρό, μεσοπρόθεσμο και με μέτρα που δεν αντέχει καμιά κοινωνία, απαιτεί η τρόικα, μέσω του προγράμματος σταθερότητας μέχρι το 2015. Οι απαιτήσεις των δανειστών μας, ασχέτως που θα πάει η υπόθεση της αναδιάρθρωσης, είναι τόσο σκληρές που δεν αντέχονται ούτε καν κι από αυτή την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έθεσε το εξής δίλημμα στην κυβέρνηση: Ή κόβετε κι άλλο το κράτος ή πάτε σε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Κι όταν εννοούν κράτος τονίζουν τη δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως και πάνω από 200.000. Αυτό πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο. Με ψαλίδι στους συμβασιούχους, αύξηση του ποσοστού 1 προς 5 σε 1 προς 7, μετατάξεις έστω και αναγκαστικές.

Ζητούν επίσης νέο μεγάλο μαχαίρι στην Παιδεία και την Υγεία, δύο τομείς που ήδη έχουν στεγνώσει. Νοσοκομεία και σχολεία και σχολές κλείνουν λόγω έλλειψη χρημάτων, αλλά η τρόικα θέλει μόνιμο ψαλίδι, άρα και μόνιμα λουκέτα. Και πώς να ανακοινώσει τώρα ο πρωθυπουργός μειώσεις σε Παιδεία και Υγεία; Πρέπει να βρει λέξεις – κλειδιά που θα θολώσουν τα νερά. Εξορθολογισμός κονδυλίων, στοχευμένη δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία αλλά μόνο για όσους πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια είναι ορισμένα από τα κόλπα που θα χρησιμοποιηθούν.

Από την άλλη, η κυβέρνηση πιέζεται σφόδρα από τους τροικάνους για πραγματικές αποκρατικοποιήσεις, γενικό ξεπούλημα δηλαδή, ακόμη και ακίνητης περιουσίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι για τις ΔΕΚΟ που θα πουληθούν, οι υπάλληλοι πρέπει να ξεχάσουν τα προνόμια του δημοσίου και να υπογράψουν συμβάσεις Μεσαίωνα.

Μετατάξεις: Αυτό είναι το μεγάλο θέμα της κυβέρνησης που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα. Στόχος είναι να φύγουν χιλιάδες υπάλληλοι από την κεντρική διοίκηση, από τις εταιρείες που θα πουληθούν όπως οι μεταφορές, τα λιμάνια, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ και άλλες, σε υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη. Οι δήμοι είναι αυτοί που πιέζουν για προσωπικό, αλλά φανταστείτε να ζητήσει σκουπιδιάρη και να τους στείλουν… χειριστή τρένου.

Όπως και να έχει, οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικας θα αποτυπωθούν στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Καλό νέο Μνημόνιο δηλαδή, ένα χρόνο μετά το πρώτο που μας σημάδεψε όλους για τα καλά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 09:02:50

  Το μάθατε - το ΚΚ της Κούβας συγκαλεί έκτατο συνέδριο για την μείωση κατά 20% των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας. Στην ελλάδα δεν μπορούνε να πουλήσουμε το 10% της ΔΕΗ για να μην θιγεί ο προυπολογισμός του σωματείου των συνδικαλιστών της. Πάμε γερά για Κούβα παιδιά.

 2. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 09:09:05

  Αλλά προσέξτε τι λέει ο ποιητής - Στις ΔΕΚΟ που θα πουληθούνε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ξεχάσουν τα προνόμια τους και να υπογράψουν συμβάσεις Μεσαίωνα. Δηλαδή κ. factorx οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν τους έχει γεννήσει μανούλα και θα πρέπει να ζούνε στον εργασιακό μεσαίωνα από την αρχή μέχρι το τέλος της εργασιακής τους ζωής ?? Δηλαδή στην ελλάδα του ΜΝημονίου ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να έχει ανεργία 20% και στο δημόσιο να κάνουν λευκή απεργία στο απυρόβλητο. Τώρα άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και εθελούσια έξοδο ή απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων- για τους υπόλοιπους αύξηση 10% και πρίμ παραγωγικότητας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 15/04/2011 09:48:39

   Σαν πολύ για αφελείς δεν τους περνάτε εσείς οι νεοφιλελεύθεροι τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που θέλετε να πιστέψουν ότι σας... έπιασε ο πόνος για την τύχη τους; Μάλλον για βουλγαροποίηση όλου συλλήβδην του εργατικού δυναμικού και της κοινωνίας σάς έπιασε ο πόνος (και η πρεμούρα), ώστε να μπορείτε να τους "απασχολείτε" με 250 ευρώ μισθό.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ dimos 15/04/2011 13:05:56

   Δήμο, θα περάσουν πολλά χρόνια και πολλά-πολλά σκληρά μνημόνια πριν γίνει κατανοητό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ότι τα προνόμια των μεν είναι καταδίκη όχι μόνο για τους δε, αλλά για το σύνολο. Πολλοί νομίζουνε ακόμη ότι λεφτά υπάρχουν, και ότι μπορούν άνετα να συνεχίζουν την πολυτελή τους διαβίωση, ακόμη και αν δεν προκύπτει από πουθενά ότι τη δικαιούνται ειδικά αυτοί, σε σχέση με την παντελή απουσία μέριμνας για όλους τους υπόλοιπους. Αν δεν κατοχυρώσουμε το ενιαίο μισθολόγιο και την ενιαία αντιμετώπιση των όρων εργασίας (παραγωγικότητα, εξασφάλιση) τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας κάθε φορά και όχι ελέω δανεισμού, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ dimos 15/04/2011 14:17:15

   100.000 άνθρωποι να μείνουν άνεργοι ξαφνικά; Ακόμη κι αν κάποιος είναι τόσο αναίσθητος που δεν τον νοιάζει η δυστυχία τόσων πολλών ανθρώπων και των οικογενειών τους, οι επιπτώσεις στην αγορά από την τεράστια αφαίρεση εισοδήματος θα έπρεπε να τον απασχολούν.
   Δυστυχώς πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που δείχνει τον ιδεολογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Δημήτρης 15/04/2011 15:06:51

    Δημήτρη, στα 5.000.000 ενθρώπων που αποτελούν το εργατικό δυναμικό στη χώρα μας, οι 800.000 περίπου έχουν δια βίου εξασφαλισμένη απασχόληση στον δημόσιο τομέα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε άνεργοι, είτε δυνάμει άνεργοι, εφόσον την απασχολησιμότητα στον ιδιωτικό τομέα δεν την εγγυάται κανείς. Τις αιτιάσεις σου για αναισθησία να τις ξανασκεφθείς λιγάκι!... όσο για τις επιπτώσεις στην αγορά, εδώ είναι που θα κριθεί ο ιδεολογικός θρίαμβος του ΠΑΣΟΚικού ευδαιμονισμού: δηλαδή όταν δεν είχαμε να ξοδεύουμε τα διχίλιαρα μηνιαίως αγορά δεν υπήρχε?

    • γιωργος avatar
     γιωργος @ δρόμος 15/04/2011 18:47:29

     Δημητρη για τους 300000 του ιδιωτικου τομεα γιατι δεν λες τιποτα;Ο ιδιωτικος τομεας πληρωνει τη χρεοκοπια του δημοσιου.
     ΟΧΙ κυριοι...μεχρι εκει που παει το παπλωμα απο εδω και περα.
     Βρηκαμε την ευκολη λυση να απολυουμε ιδ υπαλληλους και μολις παμε να ακουμπησουμε τις ιερες αγελαδες του δημοσιου αμεσως κλαμα και επανασταση.
     Οπως εγραψε και ενας πριν ακομα και η Κουβα απολυει!!

 3. skymate avatar
  skymate 15/04/2011 09:09:09

  Τώρα φαντάσου εσύ, τι πλάκα έπαθα, όταν είδα μιά σκηνή, στην ελληνική τηλεόραση, με πρωταγωνιστές τον "Άνθρωπο που ανέβαζε τα σπρεντς" και τη γνωστή μας Χίλαρι.
  Ο πρωθυπουργός μας, λοιπόν είναι στην Ουάσινγκτον, έχει συναντηθεί και συζητήσει με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για “φλέγοντα διμερή””
  εθνικά δικά μας και διεθνή θέματα και τον βλέπω να λέει ξαφνικά, χωρίς κανένας να τον ρωτήσει: "Πριν ένα χρόνο μόλις, εμείς ούτε καν ξέραμε τί είναι τα Σιντιέσες!"
  Η Χίλαρι, τον κοιτάει καλά – καλά για ένα δευτερόλεπτο και μετά βάζει τα γέλια και λέει: "Ούτε εμείς ξέραμε!". Η έκπληξή μου έγινε ντροπή όταν περνούσαν οι ώρες και οι μέρες και κανείς δεν σχολίαζε, ούτε καν ανέφερε αυτό το εκπληκτικό στιγμιότυπο.

  Ίσως να μην ξέρεις τί είναι τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα. Ίσως να μην ξέρεις τί είναι τα Σιντιέσες, δηλαδή τα περίφημα Credit Default Swaps (CDS και στον πληθυντικό, CDSs), στα ελληνικά, ανταλλαγή ρίσκου δανείων. Είναι αυτά που ο Γουόρεν Μπάφετ, ο τρίτος σε πλούτο σήμερα άνθρωπος στον κόσμο, χαρακτήρισε "οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής". Στο τέλειο σύστημα που ζούμε, ενημερώνεσαι υποχρεωτικά και δωρεάν για τα νέα προϊόντα της πορνογραφίας, χωρίς να το ζητήσεις, αλλά χρειάζεται σκληρή προσπάθεια για να μάθεις τί είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής. Οικονομικά και μη.

  Αλλά ο πρωθυπουργός μιας χώρας είναι δυνατόν να λέει ότι πριν ένα χρόνο δεν ήξερε τί είναι αυτό ακριβώς που προκάλεσε την κρίση;
  Όταν γυρίζει στις πρωτεύουσες των ισχυρών χωρών ζητώντας να μας σώσουν;
  Όταν δίνει διαλέξεις σε αμερικανικές δεξαμενές σκέψης για την κρίση; Όταν ενεργεί σαν απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον για να πείσει ότι πρέπει να μπουν κανόνες και περιορισμοί ακριβώς στα CDSs που ...δεν ήξερε πριν ένα χρόνο.

  Του ξέφυγε; Νόμιζε ότι είναι χαριτωμένο;

  Τον κατηγόρησε κανείς ότι έβγαζε λεφτά στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει και ήθελε να δείξει ότι είναι αθώος γιατί δεν ήξερε από τέτοιους τζόγους; Μα κανείς δεν τον κατηγόρησε. Αντίθετα πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος, τον κατηγορούν ότι μιλάει πολύ. Και ότι κάθε φορά που μιλάει, τα σπρέντς ανεβαίνουν. Όταν λέμε σπρεντς εδώ, εννούμε τη διαφορά των επιτοκίων των γερμανικών ομολόγων με τα ελληνικά. Χαμηλός ο κίνδυνος να χρεωκοπήσει η Γερμανία, χαμηλό το επιτόκιο των γερμανικών ομολόγων.

  Κάνει λοιπον προγραμματικές δηλώσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο ο νικητής των Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και λέει ότι είμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Παίρνουν αμπάριζα οι δολοφόνοι με το πριόνι και στέλνουν τα σπρεντς στον ουρανό.

  Και διερωτάται ο καημένος ο ντιβιντομανής αναγνώστης αν έχει καλή μνήμη. Γιατί όταν την πέσανε και επί Καραμανλή στην Ελλάδα οι Γκόλντμανς και οι Μόργκανς, ανέβηκαν τα σπρεντς, είπε μια κουβέντα η Μέρκελ και πέσανε; Και γιατί ενώ τα ίδια χρωστάμε χοντρικά και τώρα, τρέχουμε και δε φτάνουμε;

  Αυτό τον καιρό, όπως και πέρσι, πολλοί στοιχηματίζουν εναντίον της Ελλάδας, βάζοντας λεφτά με την πίστη ότι θα χρεωκοπήσει. Άλλοι στοιχηματίζουν ότι θα την σκαπουλάρει. Όταν λέμε πολλοί, δεν εννούμε μόνο άτομα, εννοούμε και ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, επενδυτικές εταιρίες και πάει λέγοντας, από όλο τον κόσμο. Κάποια εφημερίδα έγραψε ότι εναντίον της Ελλάδας στοιχημάτιζε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κέρδισε φυσικά.
  Αυτό ακριβώς είναι τα Credit Default Swaps. Καταθέτω ένα ποσόν σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα τα πάρω χοντρά αν αυτός που έχω σταμπάρει ως αδύναμο, χρεωκοπήσει, ή έστω κινδυνεύει. Όσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα, ή η άλφα εταιρία, τόσο πιο χοντρά θα τα πάρει αυτός που ποντάρει στην χρεωκοπία της.

  Είναι αυτό ακριβώς που έλεγε και η Μέρκελ, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μας: Δεν είναι δυνατόν να ασφαλίζεσαι για την πιθανότητα να καεί το σπίτι του διπλανού σου και να κερδίσεις επειδή κάηκε κάτι που δεν σου ανήκει. Πρακτικά, λέω εγώ, είναι σα να του βάζεις φωτιά εσύ ο ίδιος, ειδικά στις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης.

  Σκέψου τώρα στο Βερολίνο, όταν είχε συναντηθεί με τη Μέρκελ, αφού της είπε 5 φορές "ευχαριστώ", να έριχνε στο τέλος και μια εξομολόγηση σαν αυτή που έκανε με τη Χίλαρι. Τα σπρέντς θα φτάνανε στις 1500 μονάδες από τότε.

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 15/04/2011 09:44:40

  "αλλά φανταστείτε να ζητήσει σκουπιδιάρη και να τους στείλουν… χειριστή τρένου"
  Αν οδηγεί τρένο θα μπορεί να οδηγήσει και απορριματοφόρο αλλά να μαζεύει και σκουπίδια μιας και οι περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα βρωμούν και ζεύουν.Συνεπώς αν θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να συνεχίσουν να αμοίβονται θα πρέπει να δουλέψουν σε άλλη υπηρεσία.Αλλιώς ας ψάξουν αλλού για "ημιαπαχόληση" με 1500 ευρώ το μήνα και μόνιμα.
  Αυτά έπρεπε να γίνουν εδώ και χρόνια.
  Αυτές είναι οι πραγματικές τομές για τις οποίες φωνάζουμε.

 5. Rote Phane avatar
  Rote Phane 15/04/2011 10:21:36

  Εκλεισε και η Αρχιτεκτονικη Αθηνων.
  Τι ντροπη!!!!!

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/04/2011 10:32:46

  Αυτόν τον Μπομπ Τραα που μας έχουν φορέσει εδώ, ο Κορέα τον απέλασε από τη χώρα του όταν ανέλαβε, τον εξεδίωξε κακήν κακώς.

 7. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 10:37:59

  αλλενάκι μην σκίζεις τα ιμάτια σου για τον Κορέα και τον Ισημερινό- μάυρη πείνα για το 95% του λαού του με εισοδήματα 100 ευρώ τον μήνα έχει φτάξει. κατά τα άλλα έχει γίνει ήρωας στη ελλάδα από την ΚΚΕ_ΣΥΡΙΖΟ προπαγάνδα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ dimos 15/04/2011 10:57:24

   DIMO, τηρουμένων των αναλογιών, η ανεπτυγμένη και καπιταλιστικά ολοκληρωμένη Ελλάδα ήρθε στα ίδια επίπεδα επί ΔΝΤ (592 ευρώ) με το φτωχό και μη ανεπτυγμένο Ισημερινό.

   Βιαιότερη ανακατανομή εισοδήματος προς τα πάνω δεν έχει ξαναϋπάρξει.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 15/04/2011 10:55:37

  Η λύση είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΗ : Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου Χρέους (ΕΛΕ) ώστε αυτό να κηρυχθεί ΑΠΕΧΘΕΣ. Και επομένως ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ. Ο Κορέα στο Εκουαδόρ (Ισημερινό) έδειξε το δρόμο. Το ίδιο έκαναν και οι ΗΠΑ με το Ιράκ τώρα. Εκτός αν ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ 2 του ΣΑΜΑΡΑ δώσει ΛΥΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ.

 9. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 11:15:16

  Μα η Ελλάδα είναι η πιο κρατιστική οικονομία της Ευρώπης - το 70% του ΑΕΠ παράγεται από το δημόσιο τομέα. Το κράτος φαλήρισε , λογικό είναι να πέσει και το ΑΕΠ και τα εισοδήματα. Πάντως ακόμα και τώρα το εισόδημα μας είναι εξαπλάσιο του Ισημερινού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.