#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο Μνημόνιο ετοιμάζει η κυβέρνηση

[caption id="attachment_84826" align="alignnone" width="600" caption="Photo by: Janne Parviainen"][/caption]

Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ανακοίνωσε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, βασικός στόχος του οποίου  είναι η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ περίπου στο τέλος του 2015. Πράγμα που σημαίνει νέα λιτότητα και περικοπές περίπου 15 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Όπως ανέφερε  ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο βασικός στόχος είναι το έλλειμμα από τα 17 δισ. ευρώ που θα είναι στο τέλος του 2011 να υποχωρήσει στα 3 δισ. ευρώ περίπου στο τέλος του 2015. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το Μνημόνιο λήγει το 2013, η κυβέρνηση θέλει να προγραμματίσει και μετά από αυτό, έτσι ώστε με την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος να αρχίσει η μείωση του χρέους από το 2014.

Τίθεται το εξής ζήτημα: Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο (του Δεκεμβρίου) προβλέπει πως το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 7,4% εφέτος, στο 6,4% το 2012, στο 4,8% του ΑΕΠ το 2013, στο 2,6% του ΑΕΠ το 2014 και στο 2,5% του ΑΕΠ το 2015. Τώρα όμως η κυβέρνηση βάζει πιο φιλόδοξο στόχο (με ό,τι αυτός συνεπάγεται για την πλάτη μας) έτσι ώστε το έλλειμμα το 2015 να διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ.

Δεν σας θυμίζει αυτό τις «συνταγματικές δεσμεύσεις» που απαιτεί η Γερμανία από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, για την σταδιακή μείωση του χρέους και την  καταγραφή πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό ;;;

Eνώ το Μνημόνιο λήγει το 2013, η κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα να επιδιώκει έναν προγραμματισμό, ο οποίος όμως πάει και μετά από το Μνημόνιο, με στόχο υποτίθεται  την «δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε να αρχίσει η μείωση του χρέους από το 2014».

Δημιουργούνται συνεπώς έντονα ερωτήματα για το αν όλα αυτά αφορούν μια νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου, μια επιμήκυνση, ή μια ανανέωσή του.

Τίθεται όμως και ένα άλλο μείζον ζήτημα. Η θητεία αυτής της κυβέρνησης λήγει καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2013. Το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής όμως που ανακοινώθηκε χθες δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, απαιτείται ευρεία συναίνεση και συμφωνία για να περάσει. Για αυτό το λόγο, αλλώσςτε,  έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανοικτό διάλογο με όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς, που αναμένεται να αντιδράσουν έντονα.Αντιδράσεις υπουργών

Ήδη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν φωνές αντίδρασης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  Ευ. Βενιζέλος και η  Α. Διαμαντοπούλου εξέφρασαν την άποψη ότι μια τόσο σοβαρή εξέλιξη πρέπει να πάει στη Βουλή, να δεχθεί τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να μάθει ο κόσμος τι σημαίνει αυτό και αν τελικά πρέπει να ψηφιστεί να ψηφιστεί.

Ο βασικός λόγος που πρέπει το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο να περάσει από το κοινοβούλιο είναι ότι η επιβολή μέτρων ύψους 12,77 δις θα δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση. Αν για παράδειγμα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ γιατί θα πρέπει να είναι «φυλακισμένη» σε μια απόφαση που έλαβε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ρωτήσει τη Βουλή;

Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2012 θα πρέπει να καταθέσει τριετή προγραμματισμό για το τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να βρει τα λεφτά και να έχει η χώρα πλεόνασμα το 2015. Επομένως, αν περάσει ένα τέτοιο Μνημόνιο το 2012 γιατί θα πρέπει η νέα κυβέρνηση (αν γίνουν κανονικά οι εκλογές) να φάει στα μούτρα τις αποφάσεις των προηγούμενων;

Διαμαντοπούλου και Βενιζέλος έθεσαν το θέμα ενώ και ο Χ. Καστανίδης αναρωτήθηκε αν πρέπει να κάνουν ένα γενικότερο διάλογο, μια συζήτηση για το που πάει η οικονομία και η χώρα. Η Άννα Διαμαντοπούλου είπε μάλιστα ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο αφορά επικαιροποίηση ή αναμόρφωση-ανανέωση του Μνημονίου και ότι αν συμβαίνει το δεύτερο θα πρέπει να περάσει από την Βουλή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά δεν άφησαν καν να μιλήσουν οι αντιδρώντες υπουργοί. Τους ξέκοψαν οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι το Μνημόνιο κάθε τρεις μήνες αναθεωρείται (!!!). Επίσης ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αφού θα περάσουν τα νομοσχέδια των υπουργείων από τη Βουλή δεν χρειάζεται να περάσει και το Μνημόνιο (!!!).

Απίστευτος ήταν, όμως, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος το ξέκοψε από την αρχή προβάλλοντας ένα καινοφανές επιχείρημα. «Μας έδωσε νομιμοποίηση ο λαός και μάλιστα πρόσφατα, στις δημοτικές εκλογές», φέρεται να είπε. Δηλαδή ο κόσμος ψήφισε Καμίνη και Μπουτάρη διότι ήθελε να δώσει λευκή επιταγή στον κ. Παπανδρέου; Θα τρελαθούμε εντελώς; Κάποιοι νομίζου ότι με το να ψηφίσουμε κάποιον άλλο δήμαρχο τους δώσαμε την εντολή να μας αλλάζουν τον αδόξαστο χωρίς καν να ερωτάται η Βουλή;

Πάντως, τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συνεχείς επαφές με όλους του υπουργούς προκειμένου να τους βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να κόψουν από παντού δαπάνες. Οι πρώτες διαρροές για τα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι καλές. Αύξηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα, ακριβότερα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (ρεύμα, τηλέφωνο, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης κ.λπ), μείωση των αμυντικών δαπανών, ψαλίδι σε επιδόματα και σε επιχορηγήσεις κλπ κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/02/2011 08:41:53

  Kαμμια δεσμευση δεν μπορει να υπαρξει για μελλοντικες κυβερνησεις χωρις ψηφο απο τη Βουλη.Το μνημονιο ληγει το 2013 και αν δεν τους βγαινει και θελουν και αλλο θα πρεπει να το φερουν παλι στη Βουλη ή να κανουν εκλογες.

 2. kiki avatar
  kiki 10/02/2011 09:24:44

  @ ψυχραιμια
  κατα την γνωμη σου φεραν το προηγουμενο , για ψηφιση στην βουλη?
  αν δεν κανω λαθος ηθελε 181 ψηφους, γιατι ειναι Διεθνης Συμβαση και ηθελε απολυτη πλειοψηφια του κοινοβουλιου.
  Αρα ειναι αντισυνταγματικη η εφαρμογη του.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ kiki 10/02/2011 10:00:46

   Σε αυτο διχογνωμουν οι συνταγματολογοι γιατι αλλοι λενε οτι δεν ηταν διεθνης συνθηκη αλλα δανειακη συμβαση.
   Εν πασει περιπτωσει το υπαρχον μνημονιο ληγει το 2013.Τα υπολοιπα προς το παρον ειναι ασκησεις επι χαρτου.Φυσικα μια κυβερνηση μπορει να κανει σχεδιασμους οσο θελει.Μπορουν να σου πουν οτι εμεις το 2013 θα βγουμε στις αγορες και θα δανεισθουμε και θα παρουσιασουμε αυτο το προγραμμα για να τους πεισουμε να μας δανεισουν.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ kiki 10/02/2011 11:18:58

   Είναι ξεκάθαρα διεθνής συμφωνία, μεταξύ διεθνών δρώντρων ως αντισυμβαλλομένων με βάση ξένο δίκαιο (αγγλικό) και αλλοδαπούς δικαιοδοτικούς μηχανισμούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη δανειακή σύμβαση, φυσικά το μνημόνιο που προηγήθηκε είναι κι αυτό διεθνής συμφωνία. Άρα ήδη συντελέστηκε συνταγματική εκτροπή, ως εκ τούτου πρωθυπουργός και ΥπΟικ παρανομούν...

 3. kakofonix avatar
  kakofonix 10/02/2011 09:41:05

  Το σύνταγμα έχει σαφώς καταλυθεί με την αρχική ψήφιση και με τις επικαιροποιήσεις.

  Ούτε βέβαια οι δημοτικές εκλογές νομιμοποίησαν την κυβερνητική πλειοψηφία, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε το ποσοστό της αποχής, αλλά και τη σαφή δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού πριν από τις εκλογές, ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, τα οποία τελικά πήρε λίγες εβδομάδες μετά.

  Αυτή η κυβέρνηση είναι χειρότερη ακόμα και από την προηγούμενη.

 4. tsilivithras avatar
  tsilivithras 10/02/2011 10:48:28

  Καταστρέφουν τη χώρα ολοκληρωτικά.
  Τα πάντα ακριβαίνουν αλόγιστα, ο κοσμάκης χάνει τη δουλειά του καθημερινά και επιχειρήσεις κλείνουν βεβιασμένα, δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά εδώ και 1 χρόνο περίπου και δεν κινείται τίποτα, δημόσιο και ιδιωτικό "εκκαθαρίζονται" για να ξεπουληθούν σε πολυεθνικές εταιρίες, ο κοσμάκης τρομαγμένος κάθεται σπίτι του και εύχεται να είναι ένα κακό όνειρο που θα περάσει γρήγορα, όταν βγαίνεις στο δρόμο για να διαμαρτυρηθείς σε χτυπάνε και σε φλομώνουν στο αέριο, οι "εργολάβοι" δημοσίων έργων πιέζουν αφόρητα και η κυβέρνηση νομοθετεί και βγάζει στην παρανομία τον διαμαρτυρόμενο πολίτη, η προπαγάνδα μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ έχει ξεφύγει σε διαστημικά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα οτιδήποτε Ελληνικό εθνικό και δίκαιο συστηματικά ποδοπατείται και διαστρέφεται...

  Καταστρέφουν τη χώρα και το κράτος δικαίου.Ο πολίτης είναι ο εχθρός τους και τον χτυπάνε αδυσώπητα.
  Απολύτως καμμία νομιμοποίηση δεν έχει αυτή η κυβέρνηση που κρύβεται πίσω από τον "σοσιαληστικό μανδύα" που ρήμαξε την εθνική μας συνείδηση χ΄ρονια τώρα.

  Αλλά και ποιος θα σε υπερασπιστεί;;
  Πονάει κανένας για την δυστυχία του πολίτη και την λυσσώδη μανία με την οποία παρουσιάζεται το μαύρο ώς άσπρο;;;

  Όχι βέβαια.

 5. kiki avatar
  kiki 10/02/2011 11:20:10

  @ Τσιλι,
  ποναμε εμεις, οι πολιτες και γιαυτο , εμεις υειμαστε αυτοι , οχι τα νομιμοταγη κομματα και πολιτες που αντιστεκομαστε μπροστα σαυτην την εξαθλιωση της κοινωνιας.
  για τους νομιμοταγεις, και βολεμενους δεν δινω δεκαρα.
  Ας πληρωσουν.

 6. victoria avatar
  victoria 10/02/2011 11:28:24

  Μου φαίνεται θέλουν να γίνουμε Goodbye Lenin από την ανάποδη, πέφτεις σε κώμα σήμερα και σε λίγα χρόνια ξυπνάς σε Ελλάδα κατοχή και φτώχεια.
  Ωχ...

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ victoria 10/02/2011 12:22:01

   Σε λίγα χρόνια;;;Γιατί;;Μήπως τώρα δλδ βλέπεις πουθενά περίσσευμα;;Πες μου που να πάω κι εγώ.

   victoria τα είπαμε και μήνες πριν και επιβεβαιώνονται κάθε μέρα.
   Ο στόχος από αρκετά χρόνια πριν ήταν να αποδυναμωθεί η μεσαία τάξη η οποία στην Ελλάδα είχε μπόλικο χρήμα, ακίνητα και καταθέσεις...αυτό που λέμε "λίπος".
   Μέσα στους μικρομεσαίους που μάζεψαν κομπόδεμα από τη δουλειά τους υπήρχαν φυσικά και οι Ευκαιριακοί-λαμόγιοι οι οποίοι κατέχουν πολλά ακίνητα και μεγάλες περιουσίες από inside info και δουλειές του κ*λου στο μιλητό και είναι αυτοί που φταίνε κατά ένα μεγάλο βαθμό για την κατάντια μας.
   Το matrix εντόπισε την πλειοψηφία (μικρομεσαίοι με ιδιοκατοίκηση και ακίνητα-καταθέσεις) που ήθελε να χτυπήσει και κατόπιν εντόπισε τον "λαγό" (Ευκαιριακοί λαμόγιοι) που θα χρησιμοποιούσε σαν δικαιολογία και "δέντρο" ώστε ο κόσμος να μην δει το δάσος που θα του καταλήστευαν.
   Χρηματιστήριο και επέκταση της τραπεζικής πίστης (κάρτες και διακοποδάνεια) ρήμαξαν την περιουσία των μικρομεσαίων (πουπίστεψαν στην εικόνα του άμεσου πλουτισμού) ενώ οι Ευκαιριακοί συνέχιζαν να πλουτίζουν και περίπου 10 χρόνια μετά ήρθε η ώρα του "λαγού" να δεχτεί χτυπήματα (fake) για να αποσυντονιστεί ο κόσμος.

   Για κακή τους τύχη ο πολυμήχανος Έλληνας βρίσκει το μαύρο χρήμα όπως η μύγα το σκ*τό...εξ ου και κερδίζει "λίπος" και χρόνο.
   Μετά το σύνθημα "Ανυπακοή" (το οποίο κι εγώ υποστηρίζω) στο μυαλό μου μέσα αλλάζει κι άλλο ο συστεμικός τρόπος κοινωνικής αντίληψης.
   Βλέποντας λοιπόν την αισχρή και εξώφθαλμη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ληστεία του εισοδήματος του εργαζόμενου πολίτη από ένα κράτος ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ και ανίκανων ιδιοτελών βολεμένων, αρχίζω και υποστηρίζω την ολοένα και μεγαλύτερη απομάκρυνση της κοινωνίας από την φορολογία και πρώτιστα από τον ΑΠΕΧΘΕΣΤΕΡΟ φόρο όλων τον γνωστό ΦΠΑ.

   Θεωρώ απαράδεκτο να φορολογείται η ΚΑΘΕ οικονομική συναλλαγή μεταξύ πολιτών ασχέτως του ύψους αυτής.
   Θεωρώ απαράδεκτο, αλαζονικό και ΨΕΥΔΕΣ να προπαγανδίζεται η φορολογία ως ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και η φοροαποφυγή ως έγκλημα κατά του κράτους (είναι δεδομένο ότι οι πραγματικοί φοροφυγάδες δεν θα πιαστούν ποτέ καθώς το σύστημα φτιάχτηκε γι αυτούς οπότε πάλι ο μικρομεσαίος την πληρώνει).
   Η αλήθεια είναι ότι οι φόροι είναι χρήματα ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που συναινούν να δώσουν στο κράτος για να τους παρέχει πολιτική και κοινωνική ευημερία.
   Το κράτος είναι η διοίκηση, ένα νομικό πρόσωπο που υφίσταται για την υπηρεσία των αναγκών των πολιτών.
   Δεν έχει περιουσία το ίδιο αλλά διαχειρίζεται αυτήν του Ελληνικού λαού.
   Δεν παράγει τίποτε παρά είναι υποχρεωμένο να τηρεί ευλαβικά τις εντολές της δημοκρατικής κοινωνίας που το συντηρεί.

   Το κράτος δεν κάνει τίποτε από όσα θα πρεπε να κάνει και κάνει όλα όσα δεν θα πρεπε ούτε καν να διανοηθεί.

   Το επόμενο σύνθημα ανυπακοής και απονομιμοποίησης είναι η άρνηση όχι μόνο φοροπληρωμών αλλά η άρνηση αυτού καθαυτού του καθεστώτος των φόρων που είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη πηγή "εσόδων" του κράτους...και φυσικά ίσως ο μοναδικός λόγος στραγγαλισμού των κοινωνιών από κάθε λογής τοκογλύφους και άρπαγες.

   Από αιώνες πριν οι τραπεζίτες είδαν την φορολογία ως υποθήκη για να δανείζουν τους "άρχοντες".Τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε.
   Ίσως μόνο το ότι οι πολιτικοί έγιναν πιο αρριβίστες από τους τραπεζίτες.

 7. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 10/02/2011 11:30:32

  Νέο πάντως δεν είναι. Το μνημόνιο θα ανανεώνεται συνέχεια, μέχρι να ξεπουληθεί όλη η Ελλάδα και να καταλήξει η ιδιωτική περιουσία στο δημόσιο.

 8. victoria avatar
  victoria 10/02/2011 11:35:11

  Επί του άρθρου, η λεγόμενη επιμήκυνση δεν σημαίνει κι αυτή μια ανανέωση της ισχύος του μνημονίου; Εκτός κι αν είναι σαφές ότι αφορά μόνο χρόνο αποπληρωμής; (και μικρότερο επιτόκιο, λέμε τώρα)

  Επίσης τι επικαιροποίηση, τι ανανέωση, εμένα γιατί μου φαίνεται ίδιο το αποτέλεσμα;

 9. tsilivithras avatar
  tsilivithras 10/02/2011 11:54:31

  Γιατί απλούστατα ο σκοπός του είναι ο στραγγαλισμός και το στράγγισμα της ελληνικής οικονομίας μέχρι να πάρουν τα καθάρματα τα δανεικά τους και ενώ στην πορεία θα έχει αναταχθεί ο οικονομικός χάρτης στην χώρα.

  Τοκογλυφία και αρπαγή περιουσίας clean and simple...και όσοι εμπλέκονται στην ιστορία αυτή είναι ή ανόητοι που δεν κατάλαβαν ή Ευκαιριακοί που βαμπιρίζουν εις βάρος της πατρίδας τους.
  Σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι για κρέμασμα...κυριολεκτικά.
  Θα ψήφιζα την θανατική καταδίκη και μετα δυο χέρια για όλους αυτούς.
  Και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους.

  • kiki avatar
   kiki @ tsilivithras 10/02/2011 12:40:54

   Ετσι μπραβο παλληκαρι μου, κρεμασμα.
   Τον Λοβερδο , οχι, γκουλαγκ, να σπαει πετρες μεχρι εκπνοης.
   Για καθε ψεμα καθενος τρια χρονια καθειρξη, να τα βαλουμε κατω πανω απο 67 για να παρουνε συνταξη.

 10. JOHN avatar
  JOHN 10/02/2011 12:01:10

  Πανε να καταστρεψουν και ν αφανισουν τη μεσαια ταξη.Απο τους ιδιοτες στο δημοσιο και στη συνεχεια στα μεγαλα αφεντικα,αυτο ειναι το σχεδιο!Ο ρολος του υπουργειου οικονομικων μοιαζει περισοτερο με ρολο ορκωτου λογιστη,παρα με χωρο μελετης και δημιουργιας οικονομικης πολιτικης τετοιας ωστε να δημιουργει τις προυποθεσεις για την αξιοπρεπη επιβιωση κι ευημερια της κοινωνιας.

 11. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 10/02/2011 13:15:17

  Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο δεν περνάει ούτε από την παρούσα Βουλή. Συνεπώς οι εκλογές είναι μονόδρομος. Οπότε όλοι θα βρεθούν μπροστά σε ιστορικές ευθύνες: η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να πείσει ότι υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση η οποία αφενός δεν θα κάνει την Ελλάδα Ουγκάντα και ταυτόχρονα δεν θα αποξενώσει την Ελλάδα από το διεθνές περιβάλλον. Ταυτόχρονα ο μυρικάζων ελληνικός λαός θα πρέπει αν υπάρξει τέτοια πρόταση, να σκεφτεί για μια φορά επιτέλους την οφειλή του προς τους προγόνους του και το χρέος του προς τα παιδιά του, και να επιλέξει με βάση το συλλογικό συμφέρον και όχι με βάση τα Πασοκικά τσιτάτα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα τελικά.

 12. Kostas D avatar
  Kostas D 10/02/2011 15:28:24

  "ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος το ξέκοψε από την αρχή προβάλλοντας ένα καινοφανές επιχείρημα. «Μας έδωσε νομιμοποίηση ο λαός και μάλιστα πρόσφατα, στις δημοτικές εκλογές», φέρεται να είπε. Δηλαδή ο κόσμος ψήφισε Καμίνη και Μπουτάρη διότι ήθελε να δώσει λευκή επιταγή στον κ. Παπανδρέου; Θα τρελαθούμε εντελώς; "

  Κι ομως.... αυτοι οι ανθρωποι πρεπει να πανε δεμενοι χειροποδαρα σε ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ.....ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ δε βλεπετε το ποσο ανισορροποι κι
  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ειναι σαν ανθρωποι....???? Τι τους σχολιαζουμε..??
  Το ζουρλομανδυα τωρα!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.