#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2010 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο προτείνει ο Α. ΣαμαράςΈνα νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία που θα εκφωνήσει το βράδυ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Σαμαράς θα ασκήσει επίσης σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας οτι το παράδειγμα της Ιρλανδίας επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε με την Τρόικα τους όρους του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να οδηγήσει την χώρα σε οικονομική και κοινωνική ασφυξία. «Η περίπτωση της Ιρλανδίας, δείχνει ακριβώς αυτά που δεν έκανε, δεν τόλμησε ή δεν θέλησε να κάνει  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», θα τονίσει μεταξύ άλλων.

Εξειδικεύοντας την θέση που διατύπωσε ήδη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς θα προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με δύο πτυχές και μια συνισταμένη:

Κοινωνικό συμβόλαιο και με τους εργαζόμενους που θα περιλαμβάνει : φρένο στα λουκέτα και την ανεργία. Ασπίδα στις μαζικές απολύσεις. Διάχυση της ανάπτυξης και ανάκαμψης παντού.

Κοινωνικό συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες: Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση: Μείωση των φορολογικών συντελεστών κερδών και εισοδημάτων, σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις – δηλαδή στοχευμένο Επενδυτικό νόμο σε τομείς όπου η Ελλάδα έχει κλαδικά, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Χτύπημα της γραφειοκρατίας και Ανταγωνιστικότητα με εξωστρέφεια.

Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, θα εξηγήσει ο κ. Σαμαράς, θα αντληθούν περισσότερα και όχι λιγότερα φορολογικά έσοδα. Γιατί έτσι θα χτυπηθεί αληθινά η εισφοροδιαφυγή. Κι έτσι θα διευρυνθεί πραγματικά η φορολογική βάση. Και με χαμηλότερες εργοδοτικές εισφορές θα μπουν περισσότερα και όχι λιγότερα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί έτσι θα αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και θα μειωθεί η «μαύρη εργασία».

Κοινή συνισταμένη αυτού του κοινωνικού συμβολαίου – και με τους επιχειρηματίες και με τους εργαζόμενους – είναι η άμεση Ανάκαμψη και η μακροχρόνια Ανάπτυξη.

Η συνέχεια εδώ: http://www.antinews.gr/?p=73818

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/11/2010 18:49:30

  Εγώ λέω ΝΑΙ. Και γουστάρω όλο και περισσότερο. Θα δέσει η σούπα. Λίγη ειλικρίνεια και λίγος κοινός νους.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 29/11/2010 18:57:32

   Αρχαίε
   Και εγώ λέω ΝΑΙ μόνο που δεν αρκεί λίγη ειλικρίνεια και λίγος κοινός νούς.
   Χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια και περισσότερος κοινός νούς.
   Και τα δύο .....εγκατέλειψαν τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
   Θα μας βοηθήσει πολύ να επανέλθουν.
   Ας αρχίσουμε απ' εκεί!

 2. adrianou kostas avatar
  adrianou kostas 29/11/2010 19:02:16

  Πάρα πολύ καλή ιδέα. Αν ο Σαμαράς θέσει στόχο την καταπολέμηση των διαφθορέων και τη φορολογία των πολυεθνικών που φοροδιαφεύγουν "νόμιμα" (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2236.aspx ), μειώνοντας τους συντελεστές φορολόγησης των μικρομεσαίων, η ανάπτυξη που θα επιτευχθεί θα μας βοηθήσει να διώξουμε το ΔΝΤ και όλους αυτούς που θέλουν να λεηλατήσουν την Ελλάδα. Φυσικά, μαζί με αυτούς που το έχουν επιτρέψει. Καλό βράδυ.

 3. effie B. avatar
  effie B. 29/11/2010 19:02:18

  ΝΑΙ και απο μενα.
  Εδω και ΤΩΡΑ μια νεα αρχη!!!!

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/11/2010 19:07:16

  Ναι, για τη χρήση της απλής λογικής.
  Ας αξιοποιήσουμε μια φορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.
  Ας μειώσουμε την φορολογία προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, τονώνοντας την κατανάλωση, κάνοντας την οικονομία να κινείται.
  Δεν έχουν οι υπόλοιπες χώρες το μαγικό ραβδί, προβλήματα και λύσεις με βάση τη λογική έχουν, καθιστώντας με το τρόπο αυτό το κάθε πρόβλημα μια ευκαιρία.
  Δεν μπορεί ο λαός μας να προοδεύει σε κάθε χώρα και να είναι καταδικασμένος στη χώρα του.
  Ας μπει έστω και τώρα η λογική πάνω από το συμφέρον.

 5. Κάποιος avatar
  Κάποιος 29/11/2010 19:13:44

  Το κοινωνικό συμβόλαιο υπάρχει ήδη και είναι καταγεγγραμμένο στο ελληνικό Σύνταγμα.Το μόνο που απομένει είναι επιτέλους να εφαρμοστεί.

 6. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 29/11/2010 19:14:28

  Ας ελπίσουμε ότι τελικά ό Σαμαράς θα καταφέρει να πραγματοποιήσει την .....καραστοιχειωμένη επανίδρυση ενός Κράτους τού 21ου αιώνα.

  Τούς Ελληνες πρέπει να επανιδρύσει πρώτα όμως, κατα την άποψή μου.
  Σε αυτό συνδράμω ...a priori !!

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 29/11/2010 19:22:48

  Το "ανταγωνιστικότητα με εξωστρέφεια" τί είναι, μου λέτε ; Έτσι όπως ακούγεται, μοιάζει με προσευχή, κάτι σάν "να χτυπηθεί η φτώχεια και η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο".

  Πώς θα γίνει αυτό ρε παιδιά, με ευχές ; Πώς βοηθάς κάποιον επιχειρηματία να παράξει κάτι που να εξάγεται - δίνοντάς του φορολογική ασυλία, δάνεια χαμηλότοκα, μειώνοντας απλά το λειτουργικό του κόστος ; Μήπως, σώζοντας την χρεοκοπημένη του επιχείρηση ;

 8. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 29/11/2010 19:30:31

  λυπάμαι πολύ, την ημέρα που αποδεινύεται με τα έγγραφα που διαρρέουν απ' τη wikileas, ότι οι αμερικανοί μεθόδευσαν την πτώση Καραμανλή, γιατί ήθελαν πιο "βολική" κυβέρνηση στα εθνικά θέματα, η ΝΔ να σφυρίζει αδιάφορα, ακόμα δε και εσείς, ενα δεξιό μπλογκ που αναδυκνύει πολλά θέματα, να το έχει κάνει σχεδόν γαργάρα το μείζον αυτό θέμα ή τουλάχιστον να το έχει υποβαθμίσει.
  Την ίδια ώρα τα πράσινα μπλογκ πέρασαν στην αντεπίθεση, και θεωρούν, προσβάλλοντας την κοινή λογική, ότι η σχετική διαρροή σημαίνει ότι οι αμερικανοί θεωρούσαν ανίκανο τον Καραμανλή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Δείτε εδώ : http://dexiextrem.blogspot.com/2010/11/blog-post_5952.html

  Αλλη μια φορά τα αντανακλαστικά της παράταξης, και η συμπεριφορά πολλών στελεχών δείχνουν για πιο λόγο το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει επί 30 χρονια, και γιατί ενώ ο ΓΑΠ καταληστεύει το εισόδημα του ελληνικού λαού και ξεπουλάει τα εθνικά δίκαια, ο λαός σφυρίζει αδιάφορα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ o aneksartitos 29/11/2010 19:41:45

   Πριν κάνεις εύκολη κριτική διάβαζε πρώτα τι γράφουμε:

   ΟΙ ΗΠΑ περίμεναν πως και πως μια κυβέρνηση Παπανδρέου
   http://www.antinews.gr/?p=73703

   Κι αν εχεις παράπονα στην Ρηγίλλης , να σου δώσουμε τηλέφωνο και διεύθυνση αν δεν έχεις.

   Και για να μαθαίνεις: τα πράσινα μπλογκ τσίμπησαν και αντεπιτέθηκαν επειδή κάποιοι "δεξιοί¨και αφελείς μπλογκερ προσπάθησαν να βγάλουν ξυγκι απο την μυγα και βιαστηκαν να θριαμβολογήσουν για τον Καραμανλή βασιζόμενα σε αμφιλεγόμενα ακόμα έγγραφα που επιδέχονται κάθε ερμηνείας

   Αυτα τωρα περι ¨"συμπεριφοράς της παράταξης" κλπ τα λένε τα καραμανλάκια και τα ντοράκια

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/11/2010 19:45:18

  "Κοινωνικό Συμβόλαιο",που βασίζεται μόνο στη μείωση του
  φόρου των επιχειρήσεων και των εργοδοτικών ασφαλιστικών
  εισφορών.....αναμένοντας ευνοικό επενδυτικό κλίμα!
  Συνδυαζόμενο με δραματική μείωση του κράτους πρόνοιας και
  τις συμπιεσμένες,μέχρις εξαθλιώσεως,αμοιβές των εργαζομένων,
  συνιστά όντως ένα νέο ...επίτευγμα!Θα μου πείτε: στα πλαίσια του παρόντος συστήματος και της
  παρούσας συγκυρίας,υπάρχει άλλος τρόπος;
  Θα απαντούσα: στα πλαίσια του παρόντος συστήματος και της
  παρούσας συγκυρίας,δεν υπάρχει άλλος τρόπος!
  Ημακροχρόνια αναμονή ανάκαμψης και ανάπτυξης μόνο σε
  ανάλογα"κοινωνικά συμβόλαια" μπορεί να βασίζεται. Εκτός κι'άν....
  Αλλά, άσε....είναι λίγο νωρίς!

 10. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 29/11/2010 19:54:01

  Ασε....μόνον και εάν......This is (S)πάρτα!

 11. Misha avatar
  Misha 29/11/2010 19:59:47

  Για σταθείτε ρε παιδιά;
  Κοινωνικό συμβόλαιο με τον Δασκαλόπουλο;
  Μπας και μυρίζει συναίνεση αλά ΓΑΠ;
  90δις συν 25 έχουν καταβροχθίσει οι τράπεζες μέσα σε 1,5 χρόνο!!!
  Κάνεις «κοινωνικό συμβόλαιο» για να μπορέσει ο βρυκόλακας να πιεί ανενόχλητος κι αλλο αίμα;
  Με τα Πράκτικερ και τα Λιντλ σε κάθε γειτονιά, τα λιμάνια, τους δρόμους και τ αεροδρόμια ξεπουλημένα στα μεγάλα συμφέροντα;
  Τέλος πάντων-κι εδώ είμαστε να το δούμε- αν δεν ανατραπούν οι πολιτικές που το κατοχικό Μνημόνιο προωθεί , τα περί «κοινωνικών συμβολαίων» θα είναι τοσο αληθινά όσο ήταν και τα περί «επανίδρυσης του κράτους»

 12. john M avatar
  john M 29/11/2010 20:04:18

  Αν θυμαμε καλα μας τα ελεγε και ο ΚΚ ο β αυτα αλλα μετα μας ξεχασε και θυμηθηκε μονο τις επιχειρησεις για να κατεβαση τον συντελεστη .Ο δε Παπαθανασιου επεχαιρε σε πρασινους παπαγαλους και σε υπουργο του Πασοκ οτι τους εδωσε το ΕΤΑΚ ετοιμο για να μας ξεσκισουν με εισφορες και ΦΜΑΠ.
  Τα ψαρακια δεν τσιμπανε ποια.
  Κουταλα γιοκ στους δοσιλογους της δεξιας που μας δωσαν ετοιμους στο πιατο του Πασοκ αφου μας σμπρωξαν ποιο βαθια στο χρεος

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/11/2010 20:04:41

  Misha,
  Εκτός από τους μεγαλοκαρχαρίες υπάρχουν και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
  Αυτοί έχουν αναγκη ότι οι Δασκαλόπουλοι.

  • Misha avatar
   Misha @ Κώστας Ροδινός 29/11/2010 20:10:48

   Κώστα, ΟΚ με τις μικρομεσαίες.
   Αλλά δεν μπορείς να είσαι και με τους τραπεζίτες και με τους εργαζόμενους . Είναι απολύτως αδύνατον.
   Πίνουν το αίμα του τόπου με το πουρί της σόμπας κι εμείς τους έχουμε με το σεις και με το σας.
   Δε γινεται ο τραπεζιτες να εχει κατασπαράξει κοντά 115 δις και να λέμε στον εργαζόμενο, τα 700 ευρω στα κάνω 500 για να σωθεί η πατριδα.
   Ποια είναι η πατρίδα που σώζεται όταν εξαθλιώνονται οι κάτοικοι της ; Πατρίδα μας είναι οι τράπεζες και τα συμφέροντα τους ;
   Να, τώρα μνημόνιο επ άπειρον...Τσακίσαμε τον χωροχρόνο και αυτοδιαλυόμαστε δίπλα στη μαύρη τρύπα...

 14. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 29/11/2010 20:14:32

  Τετραγωνισμός του κύκλου δηλαδή! Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!

  Το κράτος θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν μπάχαλο (no problem, προτεραιότητα η απασχόληση! οι συνδικαλιστές είναι φίλοι μας!), με κάποιο μαγικό τρόπο θα λειτουργήσει η φοροείσπραξη (με το ελληνικό φιλότιμο!), δεν υπάρχει κανένας έλληνας που να περισσεύει από το δημόσιο (όλοι οι καλοί χωράνε!), και σαν κερασάκι στην τούρτα θα ενισχυθεί και η επιχειρηματικότητα! (εδώ ο Σαμαράς θυμάται έξαφνα ότι είναι πρόεδρος δεξιού κόμματος και όχι του ΑΝΤΑΡΣΙΑ!).

  Όλες αυτές οι "large" πολιτικές, σύμφωνα με το σκεπτικό του Αντώνη, θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο μιας παραπαίουσας ευρωπαϊκής ένωσης, με το uncertainty των αγορών να έχει χτυπήσει κόκκινο και με ένα μνημόνιο που καλώς η κακώς έχει υπογραφεί.

  Διακηρύξεις που (προσπαθούν να) αφήνουν ικανοποιημένους ταυτόχρονα φιλελεύθερους δεξιούς και οπαδούς του Τσίπρα (με την προϋπόθεση ότι και οι δύο κατηγορίες πιθανών ψηφοφόρων έχουν παραιτηθεί από τη συνήθεια του να σκέφτονται...).

  Μήπως θα πει και για τους απόγονους των ναζί και τη Μέρκελ που επιβουλεύονται την ελλαδίτσα μας? (παρέα με τον γερμανοφάγο πετσάλνικο...) Σε αυτό το θέμα τον έχω ικανό να συναινέσει με τον Jeffrey....

  Τελευταία άσχετη ερώτηση: μήπως ο Σαμαράς θαυμάζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο ΚΚ? (όλοι μαζί συνάδελφοι στην ελληνική μπαρουφολογία)

  Τελικά, δυστυχώς, η δεξιά στην ελλάδα είναι εντελώς για τα μπάζα....

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/11/2010 20:17:55

  Misha,
  Τα έχουμε γράψει εκατό φορές: καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί εξαθλιώνοντας τους πολίτες της.

 16. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 29/11/2010 20:22:26

  Η αντίδραση ειναι υποτονική εδώ μέσα (όπως και σε πολλά άλλα δεξιά μπλογκ). Η επίσημη ΝΔ καμμία αντίδραση ως συνήθως.
  Δεν νομίζω ότι είναι κάτι αμφιλεγόμενο. Ο Παπακωνσταντίνου είχε κανει σημαία κατά του Καραμανλή μια δήλωση του Γιούνκερ που αφορούσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό του !! Εμείς τι περιμένουμε ;; Εγγραφο που να λεει ότι δίνεται εντολή να καει η μισή Πελοππόνησος; Προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα υπάρξει..
  Η χούντα ΓΑΠ απαιτεί σκληρή αντιπολίτευση.
  ΥΓ Αυτό για "καραμανλάκια" το θεωρώ ως ατυχή χαρακτηρισμό. Φαντάζεσε ποτέ πασοκος να έκανε τέτοιο χαρακτηρισμό για τον Παπανδρέου;;

 17. Factorx avatar
  Factorx 29/11/2010 20:32:28

  Το ξαναλέω, δεν διαβάζεις antinews, οπότε τζάμπα συζητώ μαζί σου.Μόνο δυο πράγματα ακόμα:

  1. Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανένας ότι όσο περισσότερο ασχολείστε εσεις οι δεξιοί με τον Καραμανλή τόσο περισσότερο κακό κάνετε στην παράταξή σας και στον ίδιο;

  2. Το να ασχολείσαι εν ώρα πυρκαγιάς στην οικονομία και μάχης για την επιβίωση του λαού, με το τι έγραφε ο τάδε παπάρης για τον Κωστάκη πριν απο τόσο χρόνια, αλλού θα το έλεγαν "προβοκάτσια". Εσυ πάλι υποστηρίζεις ότι είσαι "καραμανλικός". Ο,τι πεις

 18. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/11/2010 20:50:35

  OK! Καφενόβειε,
  Το μνημόνιο θα περιορίσει την κρατική δράση,θα μειώσει τον
  αριθμό των δημοσ ίων υπαλλήλων,θα πληρώνεις λιγότερους
  φόρους,άν είσαι επιχειρηματίας,τα παιδιά σου θα πηγαίνουν
  στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία ενώ το πόπολο θα τα στέλνει
  σε οριακά δημόσια, ιδιωτικές υπηρεσίας υγιείας ενώ το πόπολο
  υποβαθμισμένα δημόσια νοσοκομεία,χαμηλοί μισθοί...τί άλλο
  θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας... σύγχρονος φιλελεύθερος
  δεξιός;
  Εσύ, διάολε, θα γυρίσεις πίσω καμμιά κατάθεση από τις
  ελβετικές τράπεζες,θα σταματήσεις ν'αγοράζεις διαμερίσματα
  στο Κent ή το Hampstead....ρίξε και κάνα φράγκο στη ντόπια
  οικοδομή...δώσε και καμμιά εργοδοτική εισφορά....τελικά
  είσαι ένας δικαιωμένος πατριώτης!

  Υ.Γ Το "Εσύ" είναι συμβολικό, πρός άρσιν πάσης παρεξηγήσεως!
  Αναρωτιέμαι,άν και είμαι πολιτικά μετριοπαθέστατος γιατί αυτά
  που γράφεις μου δημιουργούν ακραία αντανακλαστικά και μου'ρχεται
  να ψηφίσω σούμπιτος ΑΝΤΑΡΣΥΑ; αφού κι'ο Σαμαράς σου πέφτει
  ...ολίγον αριστερός;

 19. Misha avatar
  Misha 29/11/2010 21:03:05

  καφενοβιε, οι καλοζωισμένοι αστοί μάθετε να μην δολοφονείτε την ελληνική γραφή.
  Μα την αλήθεια,θα πρότεινα, για αρχή στο Σαμαρα να δημεύσει την περιουσία 2-3 τραπεζιτων και στελεχων της Ζημενς και να τους αφαιρεσει την ιθαγένεια.
  «έλληνες» σαν την Ντόρα ή τον Μπάμπη δεν τους χρειάζεται ο τόπος, όπως δε χρειάζοταν δοσίλογους τον καιρό της Κατοχής

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Misha 30/11/2010 04:56:11

   Δημεύσεις και εν ανάγκη κονσερβοκούτι. Tο πάρτυ τους τελείωσε. Ούτε συμφωνίες, ούτε συμβόλαια με τους άρπαγες. Οι μικρομεσαίοι και μικροβιοτέχνες δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από τους Δασκαλόπουλους, τους Μπόμπολες και τα άλλα παράσιτα.

 20. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 29/11/2010 21:10:07

  @βαγόνι

  Feel free να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, αυτονόητα είναι απόλυτα σεβαστό!
  Το πρόβλημά μου είναι όταν η δεξιά σε ένα failed state όπως η ελλάδα δεν λέει τίποτα για ριζική αλλαγή στη λογική λειτουργίας του δημόσιου τομέα και αναμασάει παπανδρεικές αρλούμπες των 80s για demand-driven growth που θα πάει απλά σε εισαγωγές γερμανικών προϊόντων....

  Τα παραπάνω που λές για υποβαθμισμένη δημόσια παιδεία και υγεία, όλοι ζούμε στην ελλάδα και ξέρουμε που οφείλονται.

 21. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/11/2010 21:32:05

  Το demand driven growth που υποτιμάς-ελληνιστί:
  ανάπτυξη μέσω ενίσχυσης της ζήτησης-είναι μιά
  κλασσική κευνσιανή μέθοδος και πετυχαίνει
  απολύτως όταν υπάρχουν εσωτερικές δομές
  παραγωγικής προσφοράς....η κατεδάφιση των
  εθνικών παραγωγικών δομών ήταν η μοιραία
  κατάληξη μιάς βιαιότατης διεθνοποίησης μετά την
  πτώση των Σοβιετικών.
  Ομολογώ,πως δεν με ενοχλούσαν καθόλου οι....
  αρλούμπες του '80, όπως δεν σε ενοχλούν, ως
  φαίνεται ,οι συνεπώνυμες του 2010!

 22. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 29/11/2010 21:53:31

  Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ:

  http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=68028&Itemid=92

 23. ANNITA avatar
  ANNITA 30/11/2010 11:37:40

  Θα συμφωνήσω με τον Ανδριανού Κ. Πρέπει να φορολογηθούν οι πολυεθνικές που χρόνια είναι στη χώρα μας κ φοροδιαφεύγουν αλλά και έχουν καρπωθεί πολλά ωφέλη από την ελλαδίτσα.Επίσης καλό θα ήταν να φορολογηθεί και η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας.Κ μη μου πείτε ότι είναι αδύνατον, δεν το δέχομαι, μη μου πείτε ότι η εκκλησία είναι το κεφάλαιο η το κράτος που κάνει κουμάντο γιατί δεν το δέχομαι, ο λόγος ότι έχουμε μπερδέψει το Θεό με τους παπάδες που εδώ και χρονια μεθοδικά κάνουν πλύση εγκεφάλου στους αφελείς και έχουν επιβάλλει ένα σωρό πρέπει στον κόσμο, ενώ η περιουσία τους της εκκλησίας [ ίσως ισως κ η προσωπική]αυξάνεται και δεν έχει φορολογηθεί ΠΟΤΕ.Πάντα επικαλούμενοι την δικαιολογία του θρησκευτικού συναισθήματος κ της δήθεν βοήθειας που παρέχουν στον κόσμο και το κράτος. Είναι απειροελάχιστοι ιερείς που το κάνουν αυτό. Το δεδομένο είναι ότι πρέπει να φορολογηθεί κ η εκκλησιαστική περιουσία όχι με 5% αλλά με 15%. Και η διαφθορά κάθε είδους να εκλείψει όσο γίνεται περισσότερο, γιατί τελείως να παταχθεί είναι αδύνατον.

  • Misha avatar
   Misha @ ANNITA 30/11/2010 11:59:00

   Το όνομα Μαντέλης ή Τσουκάτος ή Άκης σας λέει κάτι;
   Αρχίστε από εκεί και αφήστε την Εκκλησιά να στηρίζει τους αποσταμένους οδοιπόρους της ζωής....
   Αν βρειτε δεσποτάδες και παπάδες με καταθέσεις και οφ σορ και βιλλες , κρεμάστε τους κι αυτούς ...όμως αφού πρώτα έχετε ξεκοκκαλίσει τους μαυρογιαλούρους της μεταπολίτευσης

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Misha 30/11/2010 12:18:42

    Προϋπολογισμός 2010
    Υπουργείο Παιδείας
    Ειδικός φορέας: 230 - Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων
    Κατηγορία : 2000 - Πληρωμές μεταβιβαστικές
    ΚΑΕ (Κωδικός Αριθμός Εξόδου): 2892 - Επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισµού λογ/σµό της ληψοδοσίας του Δηµοσίου Ταµείου «Κεφάλαιο προς πληρωµή µισθού εφηµεριακού Κλήρου»
    Ποσό: 226.000.000,00

    Αλήθεια πόσο δημοκρατικό είναι σε μια χώρα που το Σύνταγμα προβλέπει ανεξιθρησκεία να επωμίζονται όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες φορολογούμενοι την μισθοδοσία των κληρικών της Ορθοδοξίας, ανεξαρτήτως αν πιστεύουν στο δόγμα αυτό και αν απολαμβάνουν των υπηρεσίων τους ,που φυσικά αμείβονται έξτρα (γάμοι,βαφτίσεις,τρισάγια, αγιασμοί κτλ).

    Πόσο δημοκρατικό είναι σε μια χώρα, οι κληρικοί να απολαμβάνουν των προνομίων να πληρώνονται από το κράτος, να φορολογούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο, ενώ παράλληλα να μην υπηρετούν στον στρατό και να μην έχουν καμιά απολύτως συνεισφορά στην προστασία των συνόρων της πατρίδας τους εν καιρώ πολέμου, ενώ είναι σε θέση να φέρουν όπλα.
    Δηλαδή μονά ζυγά δικά τους.Να αντιμετωπίζονται ως πνευματικοί άνθρωποι στις υποχρεώσεις τους, και ως κοσμικοί στα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους.

 24. ANNITA avatar
  ANNITA 30/11/2010 11:49:00

  Οσο για το θέμα των αμερικάνων στο οποίο αναφέρονται μερικοί έχωνα πω ότι, χρόνια ανεβάζουν κ κατεβάζουν κυβερνήσεις για να βολεύουν τα συμφέροντα τους.Το θέμα είναι εμείς σαν λαός τι ψηφίζουμε.Ετσι για να τους δείξουμε ότι η λογική κ η τακτική τους δεν περνά.Να μάθουμε να ψηφίζουμε και να στηρίζουμε ανθρώπους που εναντιώνωνται στα ξένα συμφέροντα. Κάποτε επιτέλους πρέπει να βάλουμε μυαλό.Και κάποιος να πεί στον Σαμαρά ότι και αυτό το θέμα πρέπει να πάρει την πρέπουσα δημοσιότητα και να υποστηρίξει την αποψή του.

 25. σοβαρος κεντροδεξιος avatar
  σοβαρος κεντροδεξιος 30/11/2010 12:32:48

  ωχ ωχ ωχ.η εκφραση "κοινωνικό συμβολαιο" μου προκαλει συγκρυο ,λαμβάνοντας υποψη τις αντισυμβαλλόμενες πλευρές. απο τη μία οι πρωην ψηφοφόροι των ακη-γιάννου-βουλγαράκη-σουφλιά και απο την άλλη ο πρωην υπ.πολιτισμου που δε γνωριζε το έλλειμα

 26. παναγιώτα avatar
  παναγιώτα 12/08/2011 23:32:05

  Είναι αναγκαία μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Η μείωση του Φ.Π.Α. , η απαλλαγή φορολογικών βαρών θα ευνοήσει τις νέες επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που σημαίνει πάταξη της ανεργίας. Το ζητούμενο είναι να μειωθεί το έλλειμμα και να αποκτήσει επιτέλους η Χώρα μας αξιοπρέπεια που θα της επιτρέψει να βγει στις αγορές και να διαπραγματευτεί καλύτερα επιτόκια. Βέβαια για να υπάρξει αληθινή ανάκαμψη ,αναγκαία είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος¨ στις 12/8/2011.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.