#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Προσδοκώντας στην αποτυχία μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑΜε την επεξεργασία και ψήφιση των αποφάσεων αλλά και την εκλογή νέας πολιτικής επιτροπής ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το 3ο συνέδριο του Νέου Αριστερού Ρεύματος, της πιο σημαντικής αριθμητικά ομάδας της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η πορεία συγκρότησης ενός νέου κομμουνιστικού κόμματος ή όπως αναφέρεται στα ντοκουμέντα του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ, του κόμματος  της «κομμουνιστικής απελευθέρωσης».

Στην εισήγηση του συνεδρίου εκφράστηκε καταρχήν η ικανοποίηση για τη στοχοποίηση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μετωπικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει το ΝΑΡ) απ’ το υπουργείο παιδείας και συγκροτήματα των ΜΜΕ, εξαιτίας «της συμβολής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ» και εκτιμήθηκε ότι οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες δείχνουν πως είναι «επίπλαστη η σταθερότητα της κυβέρνησης».

Για την πολιτική κατάσταση η εισήγηση του 3ου συνεδρίου του ΝΑΡ εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα για άλλη πολιτική στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της ΕΕ. Η αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ, είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξουν μέτρα σε όφελος των εργαζομένων. Οποιαδήποτε πολιτική θολώνει αυτή την προϋπόθεση δεν είναι φιλολαϊκή και αριστερή». Η επισήμανση αυτή είναι μια σαφής αιχμή κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά δε μετά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας.

Παρόλα αυτά τονίζεται ότι θα πρέπει το ΝΑΡ να επιμείνει στην κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς στο κίνημα αλλά ταυτόχρονα «να αλλάξει και ο χάρτης στην Αριστερά». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα πρέπει «να αποδεσμευτούν οι ανατρεπτικές, εργατικές, επαναστατικές τάσεις από την ασφυκτική ηγεμονία του διπόλου «κομμουνιστικός ρεφορμισμός ή ευρωαριστερή διαχείριση», να υπερβούν πολιτικά και οργανωτικά τη στάσιμη και αφομοιώσιμη αριστερά».  Ουσιαστικά προσδιορίζεται ως στόχος η απόσπαση δυνάμεων απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνεται ότι το ΝΑΡ θα πρέπει να επιμείνει στο πολιτικό σχήμα συνεργασίας που έχει με άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συγκροτούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα γίνεται συζήτηση για το κατά πόσο είναι εφικτή η πολιτική και εκλογική συνεργασία με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου. Μάλιστα εκπρόσωπος του Σχεδίου Β παραβρέθηκε στο 3ο συνέδριο του ΝΑΡ. Το θέμα αυτής της συνεργασίας και στην πανελλαδική συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προηγήθηκε το καλοκαίρι.

Πάντως φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή όλο και δεξιότερα και μάλιστα αυτή θεωρείται ανεπίστρεπτη κάτι που οδηγεί και στην εκτίμηση που αποτυπώνεται στο άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ, διευθυντή του ΠΡΙΝ, της εφημερίδας του ΝΑΡ, πως μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δε θα έχει σχέση με αριστερή πολιτική» και αυτό θα οδηγήσει σύμφωνα με τον αρθρογράφο «ταχύτατα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητευτούν από την πολιτική που θα ασκήσει, όταν έρθει στην εξουσία. Το πολιτικό πρόβλημα θα παραμείνει και θα είναι εκρηκτικό. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει στις συνθήκες αυτές να πάρει το πάνω χέρι και να βάλει τη σφραγίδα της η αντικαπιταλιστική αριστερά»!

 Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 02/12/2013 11:03:38

  Οι πιθανοί απογοητευμένοι απο την δεξιότερη στροφή δεν θα ξεπερνούσαν το 4% , οπότε μήπως ο στόχος είναι η απόσπαση δυνάμεων απο το ΚΚΕ μόνο, δεδομένης της άρνησής του να συνεργαστεί με τον σύριζα?

 2. kerbit avatar
  kerbit 02/12/2013 12:45:19

  Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Λαφαζανικών έχει ξεκινήσει. Ήδη έχουν διασπαστεί σε πολλές Σχολές οι φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε "προεδρικούς"(ΑΡΕΝ) και "λαφαζανικούς". Οι λαφαζανικοί κατεβαίνουν σε κοινά πλαίσια με την ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σε όλες τις συνελεύσεις και προτείνουν καταλήψεις.

 3. Kapoia avatar
  Kapoia 02/12/2013 17:03:00

  Τί είναι αυτά τα ψέματα;Στον ύπνο σας τα είδατε; Πότε διασπάστηκε η ΑΡΕΝ και δεν το μάθαμε; Ενώ η ΑΡΕΝ απο μόνη της δεν προτείνει καταλήψεις; Επρεπε να ισχύει το φαντασιτκο σενάριο που λεει ο Kerbit για να προτείνει η ΑΡΕΝ καταλήψεις; Σοβρευτείτε γιατί έχετα και μία επανάσταση να κάνετε (του 1ος λεπτού όταν ψηφιζετε ΕΑΑΚ μέσα στ αμφιθέατρα γιατί μετά μην τους είδατε). Η κοινωνία διαλύεται κι εσείς βασίζετε την υπαρξή σας στην αποτυχία της μόνης Αριστερής δύναμης που όπως όλα δείχνουν στηρίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας που έχει διάθεση να αγωνιστεί.

  • ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ avatar
   ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ @ Kapoia 02/12/2013 22:21:16

   Η αριστερή δύναμη που στηρίζει το κομμάτι που θέλει να αγωνιστεί είναι το ΚΚΕ...
   Οι υπόλοιποι πνίγηκαν στη βροχούλα της 6ης Νοέμβρη μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πασόκια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.