04/08/2008 20:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος τρόπος είσπραξης στην ΔΕΗ;

Ένα νέο τρόπο «είσπραξης» εφαρμόζει το τελευταίο τρίμηνο η ΔΕΗ. Αποστέλλει τους γνωστούς από τα παλιά λογαριασμούς ΕΝΑΝΤΙ με προειδοποίηση ΔΙΑΚΟΠΗΣ αν δεν πληρωθούν στην ημερομηνία που ορίζεται ως καταληκτική . Στο αντίστοιχο πλαίσιο του «λογαριασμού» εμφανίζει την προηγούμενη μέτρηση χωρίς να αναγράφει την σημερινή και κατά συνέπεια τη διαφορά που προκύπτει και θεωρείται η κατανάλωσή μας. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ! Σε ερώτησή μας σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα Κηφισιάς η προϊσταμένη υπεραμύνθηκε της νέας «καινοτομίας» λεγοντάς μας ότι, την επομένη της πληρωμής ή της διακοπής μιας παρόμοιας σύνδεσης το συνεργείο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές … ή όχι! Αλλά στο μεταξύ ο «ηλίθιος καταναλωτής» έχει πληρώσει ή έχει υποστεί τη κύρωση της διακοπής ! Πρόκειται για νέα ήθη στην εμπορική ή όπως αλλιώς θέλετε πρακτική συναλλακτικών θεσμών; Εμείς γνωρίζαμε παλαιόθεν ότι όταν αγοράζεις συγκεκριμένες υπηρεσίες ή αγαθά τότε πληρώνεις. Ξέρετε ότι υπάρχουν μέτρα και σταθμά για την ποσότητα… Ποτέ και σε καμία χώρα δεν καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ΕΝΑΝΤΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΧΕΔΟΝ….

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να εξηγήσει τι συμβαίνει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikoletta avatar
  nikoletta 04/08/2008 22:06:02

  Kαραμπινάτη παρανομία.Mπλόφα για να μαζέψουν λεφτά, αυτοί που μας το κόβουν. Οι Ενώσεις καταναλωτών τι κάνουν;

 2. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 05/08/2008 00:51:35

  Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να πληρωθούν και τα πρόστιμα στην ΕΕ. Με τα παραμύθια για καταστροφή του κλίματος και υποτιθέμενη υπερπαραγωγή CO2 - όταν στην ανθρώπινη δραστηριότητα δεν αναλογεί ούτε το 1% της επίγειας παραγωγής του - πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι και χειραγωγείται η παραγωγή ενέργειας με τη δωρεά από το κράτος των "επιταγών μόλυνσης" στις επιθυμητές εταιρίες. Ένας πρόσθετος τρόπος φορολόγησης των φτωχών, για να γίνονται πλούσιοι οι πλουσιότεροι. Ας είναι καλά οι οικολόγριες.

 3. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 05/08/2008 00:53:59

  Αφού τα έχουμε ήδη πει πολλές φορές. Δεν βαριέστε να τα επαναλαμβάνουμε; Μας θεωρούν (μεταξύ μας όχι άδικα) απίστευτους μ... και δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Έχουν απόλυτο δίκιο. Θα διαμαρτυρηθούμε στο ANTI WEBLOG (θεωρώντας το ως φοβερή επαναστατική αντίδραση) και στη συνέχεια ως απίστευτοι μ... με περικεφαλαία θα πάμε να πληρώσουμε σαν καλά παιδιά. Δυστυχώς έχω αρχίσει να πείθομαι ότι και το συγκεκριμένο blog συμβάλει με τον τρόπο του στο κόλπο. Κάθε μέρα μας υπενθυμίζει πόσο μ… είμαστε για να το εμπεδώσουμε πλήρως, αφού τελικά δεν γίνεται απολύτως τίποτα.Μετά ο FactorX απορεί, γιατί αφού τα είπε δεν υπάρχει αντίδραση. Μπράβο... Αρκεί να επαναλαμβάνεις (απορώντας και διαμαρτυρόμενος) κάθε μέρα στους άλλους την αδυναμία να αντιδράσουν για να τους ευνουχίσεις εντελώς. Μήπως τελικά (και όχι απαραιτήτως συνειδητά) πρόκειται για κάτι τέτοιο ενώ εμφανίζεται ως «ηρωική» καταγγελία των «κακών» ; Έχει αρχίσει και μου γεννά ερωτήματα η μόνιμη θέση ότι είμαστε σάκος του μποξ αλλά κανείς δεν είναι ικανός να διαχειριστεί την κρίση. Όλοι είναι για πέταμα… Λίγο περίεργα αυτά.

 4. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/08/2008 00:54:20

  Provlepo se liga chronia otan tha pigaineis na plirosseis tin DEH ,tha richneis billia kai an pessei sto kokkino proplironeis peripou dimino,sto mavro peripou tetramino. An i billia pessei sto zero sou charizoun ilektriko doniti se timi efkaireias!
  Ande apo do!

 5. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2008 01:41:54

  @Τακτικός Αναγνώστης: Μήπως πρέπει να διάβάζεις καμιά ψυχανάλυση και οχι αυτό το μπλογκ; Κι αντί να διαπιστώνεις καταστάσεις που υπάρχουν στην φαντασία σου, δεν μας προτείνεις κάτι συγκεκριμένο;

 6. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 05/08/2008 09:11:27

  Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, και όποιος έχει συνηθίσει-εθιστεί στην Χατζηνικολιά (!) του "και τώρα να κλείσουμε το δελτίο μας με κάτι ευχάριστο" όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη συγχίζεται, Τακτικέ Αναγνώστα...

 7. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 05/08/2008 09:11:57

  Ε, "Τακτικέ Αναγνώστα"...

 8. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 05/08/2008 09:46:31

  @Factorx: Αγαπητέ Factorx αν κάνεις μια μικρή στατιστική ανάλυση των θεμάτων που έχουν παρουσιαστεί στο μπλογκ τους τελευταίους μήνες θα δεις ότι δεν έχω άδικο. Συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας που βυθίζεται χωρίς ελπίδα στην παρακμή και την απάτη, λόγω της ανικανότητας όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών φορέων της. Οι πολιτικές αναλύσεις έχουν αρχίσει να σπανίζουν και στη θέση τους φυτρώνουν σαν μανιτάρια μικροπολιτικά σχόλια που αναδεικνύουν την πελώρια και χωρίς τέλος πολυποίκιλη συμπτωματολογία αλλά δεν βοηθούν στην κατανόηση των πολιτικών και κοινωνικών αιτίων. Προφανώς η κριτική υπενθύμιζε ότι θεωρούμε το ANTI WEBLOG ένα πολιτικό μπλογκ που συμβάλει με ουσιαστικές αναλύσεις στην διαμόρφωση πολιτικών θέσεων. Όλα τα άλλα τα έχουμε πια εμπεδώσει (ομόλογα, Siemens, κότερα, εισπρακτικά κόλπα ληστρικού χαρακτήρα, ο Αλογοσκούφης κακός διαχειριστής ΚΨΜ κλπ.). Πιθανότατα βεβαίως όλα αυτά ανεβάζουν την επισκεψιμότητα του μπλογκ αλλά δεν συνιστούν πολιτική παρέμβαση. Αυτό που προτείνω λοιπόν –χωρίς να χρειάζεται να καταφύγω στην ανάγνωση ψυχαναλυτικών συγγραμμάτων- είναι πολύ απλά να συμβάλεις με τις γνώσεις και τις πληροφορίες σου περισσότερο στην κατανόηση των πολιτικών ή άλλων αιτίων που δημιουργούν τα συμπτώματα τα οποία καθημερινά καταγράφεις. Κυρίως χωρίς να εκνευρίζεσαι με την κριτική που σου ασκείται αφού αποφάσισες να είσαι και blogger και όχι μόνο δημοσιογράφος.

 9. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2008 10:14:13

  @Τακτικός Αναγνώστης: Αυτή ναι φίλε μου, είναι κριτική και καλοδεχούμενη, οχι η απανταχούσα που μου έστειλες με το προηγούμενο σχόλιο. Απαντώ λοιπόν και σε προσκαλώ να συνεχίσουμε τον διάλογο σε αυτήν την βάση:

  1. Μας αδικείς λέγοντας οτι δεν κάνουμε αναλύσεις. Εχουμε κάνει πάρα πολλές και πιστεύω οτι οι θέσεις ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ σε αυτές προσελκύουν τους μόνιμους αναγνώστες μας

  2. Αντιθέτως με εσένα, εκτιμώ οτι δεν είμαστε ακόμα επαρκείς (όσο θέλουμε εμείς) στις ειδήσεις - αποκαλύψεις και σκεφτόμαστε τι να κάνουμε. Χρειάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι γι αυτό και το μπλογκ ειναι ερασιτεχνικό.

  3. Κανεις λάθος οταν λες οτι "τα ξέρουμε αυτά" για τα σκάνδαλα κλπ. ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. Θεωρω οτι οι παρεμβασεις του μπλογκ έδωσαν διαστάσεις που δεν δίνουν τα ΜΜΕ και επηρεάσαν τις αποκαλύψεις τους προς την σωστη κατεύθυνση.

  4. Δεν τίθεται με κανέναν τρόπο θέμα πολιτικής παρέμβαση;. Είμαστε καθαρα ενημερωτικό μπλογκ. Κι αυτό που επιδώκουμε είναι "η αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας".

 10. nikoleta avatar
  nikoleta 05/08/2008 10:26:03

  Aν δεν υπήρχε το antinews, το τοπίο της ενημέρωσης θα ήταν ακόμη πιο θολό...
  (Παρεπιπτόντως γιατί δεν βρίσκετε τα ονόματα των 4 που δολοφόνησαν τον Αυστραλό τουρίστα στην Μύκονο. Υπάρχει "συγκάλυψη" από τα "παραδοσιακά" ΜΜΕ-όχι από εσάς προς Θεού- γιατί ο ένας είναι συγγενής πολιτικού; Γνωρίζετε; Μπορείτε να μάθετε; Eτσι θα προσταεύσουμε τους άλλους και θα προστατευθούμε κι εμείς!).
  Ευχαριστώ...

 11. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 05/08/2008 11:41:49

  @Factorx: Οφείλω να ομολογήσω ότι το ύφος της πρώτης κριτικής μου ήταν απαράδεκτο. Ο λόγος απλός: ο εκνευρισμός. Μετά από μια άθλια μέρα που υποχρεώθηκα να διαπληκτίζομαι με αεριτζίδικες «εισαγωγικές εταιρίες» χωρίς καμιά τεχνική υποδομή που παρέχουν ανύπαρκτες εγγυήσεις προϊόντων, με «τεχνίτες» που με φραπεδάκια στο χέρι με κάθε άνεση αποχαλάνε ότι υποτίθεται ότι θα έφτιαχναν κλπ. κλπ. (ελληνικές ιστορίες καθημερινής τρέλας που όλοι γνωρίζουμε) ανοίγω ως τελευταίο καταφύγιο τον υπολογιστή και τρώω κατάμουτρα μια ειδησεογραφία που με πείθει ότι είμαστε χωρίς καμιά άμυνα έρμαια πια όχι μόνο αετονύχηδων αλλά και ενός ανίκανου, ανεξέλεγκτου και αναίσχυντου κρατικού μηχανισμού. Το ερώτημα που με πολύ αδόκιμο τρόπο ουσιαστικά έθεσα ήταν το εξής: Μήπως όλα αυτά συνιστούν τελικά μέθοδο Μυθριδατισμού που επιχειρείται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο; Μήπως η καταιγιστική πλέον παρουσίαση ειδήσεων αυτού του τύπου –χωρίς την παράλληλη προσπάθεια συγκρότησης αντιστάσεων- συμβάλλει τελικά στην μετάλλαξη συνειδήσεων, αξιών κλπ. Τι νόημα και πιο αποτέλεσμα έχει τελικά η καθημερινή οργή που καταλήγει στην αποδοχή της αδυναμίας να αντιδράσουμε; Μήπως τελικά εμείς οι ίδιοι συμβάλλουμε με την καθημερινή κοινωνική πρακτική μας ποικιλοτρόπως στην ισχυροποίηση των «νέων» μηχανισμών εξουσίας; Ποιες είναι οι προτεραιότητες εδώ που φτάσαμε πια; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα πολύ πιο ουσιαστικά –αιτιακά αλληλένδετα όμως- που εμπεριέχονται στα σχόλια πολλών αναγνωστών νομίζω πρέπει να αποτελέσουν για σένα Factorx το ερέθισμα για να βοηθήσεις με τα κείμενα σου να υπερβούμε την ρηχότητα της «αντικειμενικότητας» της καθημερινής είδησης. Αυτό όμως μοιραία συνιστά πολιτική άλλου τύπου από την πολιτική που συνιστά η απλή «αντικειμενική» παράθεση της είδηση. Βλέπεις εσύ άλλον τρόπο να συγκροτηθούν (από εμάς τους ίδιους, αφού από αλλού δεν υπάρχει ελπίδα να γίνει) στοιχειώδεις έστω δομές άμυνας και αντίστασης, αφού συμφωνούμε όλοι πια ότι πιάσαμε πάτο;

 12. Κρείτων Κουσουράτος avatar
  Κρείτων Κουσουράτος 05/08/2008 11:42:45

  Συγνώμη για την αναίσχυντη αυτοπροβολή, αλλά εδώ και αρκετές μέρες έχω κι εγώ την ίδια απορία. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως γίνεται να μην έχεις πληρώσει ένα λογαριασμό κι ο επόμενος να σου έρχεται με χαμηλότερο πληρωτέο;

  Έχω παραθέσει και τους σχετικούς λογαριασμούς.

 13. ο νοών...νοείτο avatar
  ο νοών...νοείτο 05/08/2008 12:34:47

  Επιτέλους και ένας σχολιαστής που αφού εκφράστηκε εκνευρισμένος επανεκφράσθη νηφάλιος.
  Μπράβο "τακτικέ αναγνώστη", αποδεικνύεις με τη στάση σου ότι αυτά που γράφεις τα εννοείς. Επίσης μπράβο και στον "φάκτορα", που αποδεικνύει ότι ξέρει να συδιαλέγεται.
  Όσον αφορά τα σχόλια του "τακτικού", υπερθεματίζω και περιμένω να αρχίσουν να εμφανίζονται σχόλια που θα δείχνουν ότι δεν διαβάζουμε μόνο αλλά αντιδρούμε και μόνοι μας στα κακώς κείμενα και όλα αυτά χωρίς να βγάζω την ουρά μου.

 14. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 05/08/2008 13:12:59

  ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ
  =========
  Δέν προτίθεμαι να αναλύσω περισσότερο απο όσο και όσα έχετε κάνει μέχρι στιγμής εσείς όλοι.

  Προτίθεμαι όμως να προσθέσω ότι, απο τον άλλο μήνα και μετά απο την συνένωση των ασφαλιστικών μας ταμείων, οι συντάξεις των ασφαλισμένων σε τίποτε δέν θα διαφέρουν στην "φιλοσοφία" απο όσα ΕΠΕΙΔΗ, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΧΕΔΟΝ κ.λ.π. και θα καταβάλλονται ΕΝΑΝΤΙ.

  Τα 252 άρθρα του Ασαφαλιστικού Νόμου δέν δοκιμάσθηκαν στην λειτουργικότητά τους εγκαίρως και όπως έπρεπε και σήμερα αποκαλύπτεται ότι, το ένα άρθρο ακυρώνει το άλλο. Αλβανούς άν είχαν βάλει να συντάξουν την δουλειά αυτή, θα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία απο τους δικούς μας αφισσοκολλητές.

  ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

  ΠΕΛΙΑΣ

 15. ataktos avatar
  ataktos 05/08/2008 13:45:36

  kai to oikonomiko falimento erhomaste na to plirosoume emis .
  Are Taki Megalos mal... apodihtikes alla me 300.000 Euro (gia avton den mas lei koubenta o epitropos Paleokrasas).
  Kalo taksidi stous katanalotes tis DEH a.e.(ke min eksorgisti o Rizos ke mas bgi sta kanalia tou Mega me to aspro tou gialaki )

 16. Προφήτης avatar
  Προφήτης 05/08/2008 21:08:29

  Αγαπητέ Τακτικέ Αναγνώστη
  Με διακατέχει παρεμφερής προβληματισμός, κυρίως όσον αφορά την δυνατότητα παρέμβασης, πέρα από σχόλια και διαπιστώσεις.
  Διαισθάνομαι ότι και εσύ έχεις περισσότερο "ακτιβιστική" προσέγγιση για το blogging παρά ενημερωτική, όπως εξ αντικειμένου και δικαιολογημένα έχει ο Factor.
  Οφείλει να τού αναγνωριστεί ότι χωρίς έσοδα και χωρίς "πακέττα" πίσω του, όπως οι ζουγκλομάκηδες, έχει στήσει το πιο έγκυρο και σοβαρό blog.
  Η εποχή είναι περίοδος ζυμώσεων, θα πρότεινα να μη χαθείς.

 17. Φάουστ avatar
  Φάουστ 05/08/2008 21:42:56

  @Προφήτη

  Μέσα στο ξαφνικό σιωπηλό σύμπαν, οι χίλιες μικρές, θαυμάσιες φωνές της γης, υψώνονται.
  Ασυνείδητα καλέσματα και μυστικά, εκκλήσεις απ' όλα τα πρόσωπα, είναι η απαραίτητη αντίθεση και το τίμημα της νίκης.

 18. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2008 21:52:25

  Thank you, προφήτη.

 19. Τακτικός Αναγνώστης avatar
  Τακτικός Αναγνώστης 06/08/2008 09:18:17

  Αγαπητέ Προφήτη
  Έχεις απόλυτο δίκιο. Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι ο Factor έχει στήσει το πιο έγκυρο και σοβαρό ενημερωτικό blog. Καλά κάνεις όμως και μου υπενθυμίζεις ότι δεν αρκεί να το αναγνωρίζουμε, πρέπει και να το λέμε γιατί πράγματι συνιστά ένα από τα πιο αξιόλογα επιτεύγματα στον χώρο του Ελληνικού blogging. Γνωρίζουμε όλοι οι κάπως σχετικοί με αυτό τον χώρο ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου blog απαιτεί όχι μόνο ικανότητες και πάθος για την ενημέρωση αλλά και μεγάλη ποσότητα εργασίας. Εγώ πράγματι συνήθως (όχι πάντα) έχω περισσότερο «ακτιβιστική» προσέγγιση. Αυτό υποδηλώνει πιο πολύ μια διάθεση, μια «κατάσταση πνεύματος» και πολύ λιγότερο την βεβαιότητα ότι ένα ενημερωτικό blog πρέπει πράγματι να εμπεριέχει και αυτή την πλευρά. Προφανώς δεν θα χαθώ, σας παρακολουθώ άλλωστε ανελλιπώς καθημερινά, αλλά για κάποιο χρόνο πρέπει να ενημερωθώ σχετικά με όλα αυτά τα θέματα και βέβαια να τα ξανασκεφτώ λίγο πιο συστηματικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.