Νέος πόλεμος Αδωνι Γεωργιάδη-Πάνου Καμμένου για το γιοτ "Ηλιάτορας"
11/04/2014 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος πόλεμος Αδωνι Γεωργιάδη-Πάνου Καμμένου για το γιοτ "Ηλιάτορας"

Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στον κ. Γεωργιάδη αλλά μόλις 15.000 ευρώ κι αυτό για τις ύβρεις. Ωστόσο, για το ζουμί της υπόθεσης, τον Ηλιάτορα και την off shore της οικογένειας Καμμένου δικαιώθηκαν όσοι λένε ότι… κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Νέος πόλεμος μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου ξέσπασε για το πολυτελές γιοτ Ηλιάτορας που έχει ο δεύτερος. Όπως θυμάστε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε σύρει στα δικαστήρια τον υπουργό Υγείας για ύβρεις εναντίον με αφορμή το που ανήκει η υπεράκτια εταιρεία στην οποία είναι γραμμένο το σκάφος. Του ζητούσε μάλιστα αποζημίωση όσο ένα… σκάφος, δηλαδή 300.000 ευρώ αλλά το δικαστήριο είχε αντίθετη άποψη. Ναι μεν επέβαλε πρόστιμο στον κ. Γεωργιάδη αλλά μόλις 15.000 ευρώ κι αυτό για τις ύβρεις. Ωστόσο, για το ζουμί της υπόθεσης, τον Ηλιάτορα και την off shore της οικογένειας Καμμένου δικαιώθηκαν όσοι λένε ότι… κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι το σκάφος ανήκε σε off shore εταιρεία, όπως είχε πει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Στην απόφαση αναφέρεται πως «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με επίσημες δηλώσεις του ανέφερε ότι ανήκει από το έτος 1993 στον πατέρα του. Ως εκ τούτου δεν είναι παράλογο να συμπεράνει κανείς ότι και οι μετοχές της Cass Corporation της ιδιοκτήτριας του «Iliatoras» σύμφωνα με τα έγγραφα από το μητρώο σκαφών της Μεγάλης Βρετανίας ήταν στην κατοχή του».

«Το 2000 η έδρα της Cass μεταφέρεται από το Douglas στο γειτονικό Arbory και πάλι στη Νήσο Μαν. Η μετακίνηση αυτή οφείλεται προφανώς στην αλλαγή των διευθυντών που αδιαμφισβήτητα ήταν από τους πλέον δραστήριους αχυρανθρώπους παγκοσμίως.... Εκείνη την περίοδο αναφέρεται πλέον μόνο η ύπαρξη των 2.000 ανωνύμων μετοχών. Στις οικονομικές καταστάσεις του ιδίου έτους δεν αναγράφεται ότι η Cass έχει ως αντικείμενο την «κατοχή σκάφους αναψυχής», παρά μόνο ότι είναι εν υπνώσει. Ωστόσο το σκάφος παρέμενε στην κατοχή της, όπως θα αποκαλυπτόταν δύο χρόνια αργότερα με την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων για την περίοδο 2001-2002...».

Οι δικαστές αναγνωρίζουν επίσης ότι ο καπετάνιος του σκάφους είναι ο κ. Καμμένος.

«Τότε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Cass αναγγέλλει ως οφείλει «προς όποιον ενδιαφέρεται» ότι ο Ηλίας Καμμένος είναι «director» (διευθυντής) του σκάφους με αρμοδιότητα επί των προμηθειών, επισκευών, σχέσεων με τις Αρχές, αλλά και χρήστης του σκάφους , ο δε Παναγιώτης Καμμένος είναι «captain/skipper» (καπετάνιος/σκίπερ) του σκάφους». Επιπλέον στην απόφαση αναφέρεται και η έκθεση του εκτιμητή Δημήτρη Ρούσου, ο οποίος επισκέφθηκε το σκάφος προκειμένου να προχωρήσει στην εκτίμηση της πραγματικής του αξίας και όπως ανέφερε ο ίδιος «στο σκάφος με ο υποδέχθηκε ο κύριος Παναγιώτης Καμμένος, owner (σ.σ. ιδιοκτήτης)»».

«Η απόφαση αποδέχεται ότι: α) το σκάφος ήταν σε off shore ιδιοκτησίας του πατέρα του για φορολογικούς λόγους β) ο ίδιος ήταν πλοίαρχος και αντί για 300.000€ με καταδικάζει σε 15.000€ μόνον για τους χαρακτηρισμούς «ψεύτης», «κλέφτης», «Τσοχατζόπουλος». Εντάξει δεν είναι...», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο twitter

«Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά και με Δικαστική απόφαση, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι κοινός συκοφάντης και υβριστής, αλλά και με τη σημερινή ανάρτησή του στο twitter ότι είναι επίσης ψεύτης, αφού δεν διστάζει να παραποιεί δικαστική απόφαση», απάντησε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανάρτησε και το έγγραφο του δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. O Kitsos avatar
  O Kitsos 11/04/2014 19:15:24

  Δεν μας λέει και για την λίστα Λαγκάρντ δυο τρία λογάκια ο υπουργός υγείας; Τι σχέση έχει η γυναίκα του με τη λίστα;

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ O Kitsos 11/04/2014 22:06:43

   Τον υπουργό υγείας τον βρίζουν μέρα-νύχτα όλοι οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων (γνωστοί και ως "φακελάκηδες"), όλοι οι ιδιοκτήτες φαρμακείων (ουδέν περαιτέρω σχόλιον για δαύτους), όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες (που έδγερναν τους ασφαλισμένους με τα ακριβότερα φάρμακα στην Ευρώπη) και όλοι οι προμηθευτές ιατρικού υλικού των νοσοκομείων (γνωστοί και ως "νταβατζήδες του ΕΣΥ"). Τέτοιο πυρ ομαδών από οργανωμένα συμφέροντα και νταβατζήδες κατά ενός υπουργού, είχαμε να δούμε από το 1974... Αυτό από μόνο του δείχνει αν είναι καλός στη δουλειά του ή όχι. Οι υπόλοιποι, ασχοληθείτε με τη Μανωλίδου...

   • gikon avatar
    gikon @ Marcelos 12/04/2014 05:01:26

    Σου διέφυγε άλλη μία κοινότητα ολοήμερων υβριστών, του απίθανου αυτού τύπου, που θέλει να παριστάνει τον πολιτικό. Την κοινότητα των εκατομμυρίων χρηστών υγείας. Δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ;

    • Marcelos avatar
     Marcelos @ gikon 12/04/2014 06:17:33

     Ενώ μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τον Άδωνι, η συγκεκριμένη κοινότητα έσταζε "μέλι" για τους υπουργούς υγείας από το 1974 και προς τα εδώ... Η εμπάθειά σας διαφαίνεται διάχυτη αλλά όπως προείπα, το πυρ ομαδόν των νταβατζήδων κατά του υπουργού είναι και τα παράσημά του! Από το 1974 είχα να δω νταβατζήδες να βρίζουν έναν υπουργό. Τις άλλες χρονιές χόρευαν οι νταβατζήδες με τους υπουργούς τσάμικα και ζεϊμπέκικα έξτρα οι οινοποσίες στα κότερα... Ο λαός λόγω νοοτροπίας ούτως ή άλλως έβριζε κάθε υπουργό. Οι νταβατζήδες πρώτη φορά όλοι μαζί. Εσείς διαδηλώστε με τα συνδικάτα να μην αλλάξει τίπτε πουθενά σε κανέναν τομέα. Να μείνουν όλα όπως είναι στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση κτλ.

     • gikon avatar
      gikon @ Marcelos 12/04/2014 06:33:44

      Μη σου τύχει να αιτηθείς υπηρεσίες υγείας. Θα δεις την πολιτική του ήρωός σου, σε όλο της το μεγαλείο. Έχω ζήσει υπουργούς και Υπουργούς, τέτοιον προσκυνημένο, αμετροεπή και πολιτικά "ακαλαίσθητο" άνθρωπο, δεν έχω ξανασυναντήσει. Να τον χαίρεσαι!

 2. FOTZIO avatar
  FOTZIO 11/04/2014 21:13:58

  Καταδικάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους ισχυρισμούς του περί σκάφους το οποίο διατηρούσε σε off shore ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος για να φοροδιαφεύγει. Το δικαστήριο μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και έκρινε πως οι ισχυρισμοί του υπουργού Υγείας είναι συκοφαντικοί και ψευδείς. Ως εκ τούτου επεβλήθη στον Άδωνη Γεωργιάδη η καταβολή αποζημίωσης 15.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της έδρας εισηγήθηκε αποζημίωση 100.000 ευρώ.

 3. rory avatar
  rory 11/04/2014 21:15:34

  Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δικαιώθηκε στο δικαστήριο. Αυτή την φορά για τους ισχυρισμούς περί σκάφους που διατηρούσε σε οφσορ για να φοροδιαφεύγει κλπ. Το δικαστήριο μπήκε στην… ουσία της υπόθεσης και έκρινε πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι συκοφαντικοί και ψευδείς, με μία απόφαση που όμως δεν αναμένουμε να την δούμε σε 3 πρωτοσέλιδα των Νεων, όπως... παρήλασαν οι εν λόγω ισχυρισμοί. Το σημαντικό όμως της υπόθεσης είναι αλλού: Η εκδίκαση των αγωγών Καμμένου κατά ΔΟΛ, όπου εκεί πραγματικά αναμένονται σοβαρότατες εξελίξεις, καθότι ο ΔΟΛ είναι υπότροπος, για προγενέστερες συκοφαντικές δημοσιεύσεις κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ (την περίοδο που ο Καμμένος ήταν βουλευτής της ΝΔ και αποκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων). Βεβαίως ο ΔΟΛ είχε όλα τα μέσα για να κάνει δημοσιογραφική έρευνα και να διαπιστώσει το ψευδές των καταγγελιών, πράγμα που δεν έπραξε. Έτσι, η απόφαση αναμένεται …εκκωφαντική! Εκτός εάν ο οργανισμός είχε κρίνει πως συμφέρει καλύτερα ο δανεισμός δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, σε σύγκριση με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ που θα κληθεί να καταβάλλει σε ενδεχόμενη δικαστική απόφαση. Το περίεργο της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι ενώ η πρόεδρος εισηγείται την αποζημίωση των 100 χιλιάδων Ευρώ, η απόφαση καταλήγει στα 15,000 Ευρώ. Αλλά δεν είναι το μόνο “περίεργο” που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες…

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ rory 12/04/2014 06:28:40

   Όλοι οι "πατριώτες" έχουνε τα σκάφη τους είτε ιδιωτικά είτε σε ελληνική Ν.Ε.Π.Α (ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων αναψυχής) και πληρώνουν εφορία. Ο Καμμένος γιατί το είχε σε offshore;;; Offshore εταιρείες έχουνε μόνο οι gangster για να ξεπλένουν χρήματα ή να θολώνουν τη "διαδρομή" τους. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας άλλος λόγος ύπαρξης των offshore!

   • O Kitsos avatar
    O Kitsos @ Marcelos 12/04/2014 17:32:34

    Γιατί δεν θέτεις το ίδιο ερώτημα και στον Βουλγαράκη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.