#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος γύρος εκβιασμών και μέτρων για την ...7η δόσηΦορτωμένοι όχι με δώρα, αλλά με απαιτήσεις για σκληρά πρόσθετα μέτρα εντός του 2012, καταφθάνουν οι ελεγκτές της Τρόικας αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Με τη λαίλαπα των φοροεισπρακτικών μέτρων να μην έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα, το φετινό έλλειμμα να καλπάζει στο 10,5%-11% και την ύφεση να ξεπερνά τις προβλέψεις, οι αποκλίσεις είναι πλέον σαφές ότι θα φθάσουν τουλάχιστον τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που οι δανειστές μας θα επιβάλουν να καλυφθεί μέσω καινούργιων αιματηρών θυσιών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που τώρα ξεκινά συνδέεται με την πρώτη δόση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα -η οποία ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ- προοιωνίζεται καινούργιο γύρο εκβιασμών, πολύ σκληρότερο από αυτόν που εκτυλίχθηκε για τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης.

Σήμερα, λίγο προτού συνεδριάσει το ΔΝΤ για να εγκρίνει, όπως αναμένεται, τη χορήγηση των 2,2 δισ. ευρώ που αποτελούν το μερίδιό του από την 6η δόση, τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. θα έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα μας, ώστε να πιάσουν από αύριο δουλειά στα υπουργεία και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των υψηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην ατζέντα των ελεγκτών περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του πλαισίου της νέας δανειακής σύμβασης, του επικαιροποιημένου Μνημονίου και η εξειδίκευση μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, με έμφαση στην περιστολή των δαπανών. Η «καταιγίδα» των νέων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

* Εγκριση των αναλογιστικών μελετών των επικουρικών ταμείων από την Τρόικα, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος γύρος περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.

* Επιπλέον «μαχαίρι» σε κοινωνικές παροχές και επιδόματα, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ.

* Επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Ταμεία και τα νοσοκομεία και λήψη μέτρων για πρόσθετη εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, η Τρόικα θα βάλει στο μικροσκόπιό της την αποτελεσματικότητα ήδη ψηφισμένων μέτρων στα οποία έχει επισημανθεί περιορισμένη έως ελάχιστη πρόοδος, όπως η εργασιακή εφεδρεία, το κλείσιμο ή η συγχώνευση δημόσιων φορέων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ειδικά στο μέτωπο του δημόσιου τομέα, η καθυστερημένη -σε σχέση με τα υπεσχημένα- έναρξη εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας και ο τρόπος που υλοποιείται, σε συνδυασμό με τη δυστοκία στο πεδίο των «λουκέτων» και της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών, έχουν στρώσει το «χαλί» για να εγείρουν οι ελεγκτές εκ νέου αξιώσεις περί πλήρους «παγώματος» των προσλήψεων και απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων.

Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα είναι ότι, πέρα από όλα τα παραπάνω, ο ανηλεής βομβαρδισμός των πολιτών με «χαράτσια» και το σύνολο των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν τα προϋπολογισθέντα έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά βύθισαν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην ύφεση.

(από τον Ελεύθερος Τύποι)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 05/12/2011 15:48:26

  Μπάιντεν: "Ετοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο"

  Με ωραίο "τρόπο" θα μας βοηθήσει ο κ. Μπάιντεν, μέσω νέων μέτρων του ΔΝΤ...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 05/12/2011 16:27:01

  Βρε άντε να πάτε να... δανειστείτε, δεν βρίσκεται κανείς να τους το πει;
  Ο όπισθεν Thomsen, ως κέρινη version της Madame Tussauds, ένα πράγμα.

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 05/12/2011 16:30:46

  160 ευρώ. Περίπου τόσο μειωμένη βρήκε τη σύνταξή του σήμερα ο πατέρας μου. 40 χρόνια ένσημα που πλήρωνε από την τσέπη του και δεν πληρώνονταν από κάποια "αόρατη" κράτηση, λεφτά που έβγαιναν από την τσέπη του, και μέσα σε ένα χρόνο του έχουνε ήδη κόψει, από την ήδη πετσοκομμένη σύνταξη, πάνω από 300 ευρώ, χώρια του ότι τόσα χρόνια πλήρωνε δώρα (μισθό + ένσημα!) σε ένα σωρό υπαλλήλους και τώρα που είναι η σειρά του θα πάρει 200 ευρώ. Και η μιλφάρα δεν θυμάμαι ποιου μεγαλοσχήμονα υπουργού του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε πρόσφατα για να πάριε και δεύτερο εφάπαξ μετά το 50χίλιαρο της ΟΑ. Να ξέρουν μερικοί ότι πλέον τα μόνα μέτρα που θα παίρνονται με επιτυχία θα είναι για το τελευταίο τους κουστούμι.

  • Απορία avatar
   Απορία @ TopGunZ 05/12/2011 16:57:04

   Φίλε δεν έχουν τον Θεό τους.
   Είναι άχρηστοι και κοινωνικά ανάλγητοι.

   Η πολιτική τους συνοψίζεται στα εξής βήματα:

   1) Έρχεται η διαταγή από έξω ότι σας λείπουν Χ δις.

   2) Παίρνουν τα Χ δις και τα διαιρούν διά του Υ, όπου Υ ο αριθμός μισθωτών και συνταξιούχων.
   Το αποτέλεσμα το περικόπτουν ως ποσοστό στο μισθό, αφού βγάλουν έξω από τον λογαριασμό τις ευγενείς κάστες βουλευτών, δικαστικών και υπαλλήλων ΔΕΚΟ.

   3) Ότι δεν μπορέσουν να το εισπράξουν από το βήμα 2 το περνάνε σαν κάποιο χαράτσι-έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα, ακίνητα και στο ΦΠΑ.

   Είναι για τα μπάζα ως πολιτικοί, αλλά το κυριώτερο ως άνθρωποι.
   Δεν αξίζουν το σάλιο να τους φτύσεις.

  • Enzo avatar
   Enzo @ TopGunZ 05/12/2011 17:56:53

   η μανα μου και ο πατερας μου σημερα τα εκαναν "κωλος" στην τραπεζα.
   Βρηκανε τις συνταξεις τους τσεκουρεμενες και ποιος δεν τους φοβηθηκε .
   Φατους μανα, μαζι σου!

 4. takis avatar
  takis 05/12/2011 17:02:27

  Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις. http://shar.es/oAUsS

 5. gio23 avatar
  gio23 05/12/2011 17:05:22

  Είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί ψηφίζουμε τους ίδιους 30 χρόνια.πολύ καλά μας κάνουν.

 6. Kostas avatar
  Kostas 05/12/2011 17:17:16

  Μου άρεσε ο Λοβέρδος, που, με διαδυκτιακό διαγωνισμό πέτυχε να προμηθευτεί φάρμακο των 240 με 13 ευρώ. Τη τιμή του φαρμάκου όριζε ο εκάστοτε υπουργός. Που πήγαιναν τα υπόλοιπα; Γιατό μέχρι τώρα δεν εφάρμοζε τη νομοθεσία περίπρομηθειών; Μου άρεσε ο Χρυσοζοϊδης, που όψιμα κατάλαβε αυτόπου είχαν καταλάβει οι πάντες αλλά ψήφιζε να διατηρήσει τα υπουργικά οφέλη. Η αχαριστία δεν ταιριάζει σε δημόσιους ταγούς. Για να διασωθεί, αντιδρά. Αλλά τον βαρύνει η μέχρι τώρα στάση του. Η πολιτική δεν χρειάζεται τέτοιυς. Μ' αρέσουν τελικά όλοι. Τώρα που το πλοίο βουλιάζει, αφού μερίμνησε να βουλιάξει τους έλληνες και τη πατρίδα, προσπαθούν να διασωθούν. Αποφάσισα: Ψήφο σς οτιδήποτε νέο, ας είναι και ο χαζός του χωριού. Θα είναι καλλίτερος

  • Απορία avatar
   Απορία @ Kostas 05/12/2011 17:52:50

   h--p://www.dimokratianews.gr/content/3792/%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82

  • dimis avatar
   dimis @ Kostas 05/12/2011 21:30:19

   Καλά πίστευε τις αρλούμπες που λέει ο Λοβέρδος.Το γεγονός οτι όλες τις εκπτώσεις΄κάτω του κόστους, τις έδωσαν ξένες κολοσιαίες εταιρείες με σκοπό να εξαφανίσουν τους μικρούς και μετά να μας γ....... χωρίς σάλιο το σκέφτηκες?
   Αφου η υπουργάρα ο Ωραίος Λοβέρδος πέτυχε τέτοιο θαυμα γιατί τα χρέη στην υγεία (την οποία έχει διαλύσει) αυξήθηκαν κατα 1 δίς.?
   Αυτοί , τη google να τους δώσεις θα την διαλύσουν

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ dimis 05/12/2011 22:53:29

    Τα κέρδη είναι από την βελτίωση των τιμών. Τα χρέη επειδή δεν πληρώθηκαν, ούτε αυτές οι "βελτιωμένες" προμήθειες. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ότι το Δημόσιο είναι αεριτζής;

 7. kimon avatar
  kimon 05/12/2011 18:12:56

  kάτι για μωρές χαζοπαρθένες ...μήπως ακούσατε λεβεντόπαιδα;;;
  στερνή μου γνώση να σείχα πρώτα ...κοινώς μας χρειάζεται βρεμμένη σανίδα με σκουργιασμένα καρφιά μήπως και στρώσουμε στις άλλες εκλογές ...αν και δεν το βλέπω.

 8. antikatathliptikos avatar
  antikatathliptikos 05/12/2011 22:55:12

  Μπορεί κανείς να μας πει αν στο συνολικό χρέος της χώρας ,όπως το εμφανίζουν, έχει συμπεριληφθεί και το δάνειο του πρώτου μνημονίου των 110 δισ ολόκληρο, το οποίο όμως δεν έχει εξ΄ολοκλήρου καταβληθεί. Και για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα, ποιός έλεγξε το ύψος του χρέους ; Δημιούργησαν, οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι και όχι μόνον μία πλαστή κατάσταση, ξεκινώντας απο τον αδύναμο κρίκο, για να επιβάλουν τα μέτρα που βολευουν μια "άγνωστη" πολιτική και οι "ευφυείς" πολιτικοί μας αρκούνται σε συμπεριφορές που καφτηριάζει ο Σουρής.
  Κάποια επίκαιρα δείγματα ,
  συλλεγέντα καὶ ἀναρτηθέντα ἐπὶ τῇ πανηγυρικῇ ἐλεύσει τοῦ ΔΝΤ, απο τη διεύθυνση users.uoa.gr/.../gewrgios_soyrhs_poems.ht..

  ""Τοῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
  κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
  ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
  τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
  Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
  μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.""

  Και άλλο,
  Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
  σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,
  ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
  καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;

  Νὰ τρέφῃ ὅλους τοὺς ἀργούς,
  νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
  ταμεῖο δίχως χρήματα
  καὶ δόξης τόσα μνήματα;

  Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
  καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
  κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
  τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;
  * * *
  Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
  κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
  ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
  ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
  ********

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.