08/09/2007 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος αμερικανός πρέσβης εναντίον των «ανοιγμάτων Καραμανλή»

Αφόρητες πιέσεις made in USA θα δεχτεί οποιαδήποτε κυβέρνηση αναδειχθεί μετά τις εκλογές. Η επιλογή για να σταλεί ως νέος αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ένας διπλωμάτης καριέρας με εξειδίκευση στις βαλκανικές υποθέσεις και τη Ρωσία, δείχνει ότι οι Αμερικανοί θα αρχίσουν σκληρό «πρέσινγκ» προς τις εξής κατευθύνσεις:

Πρώτον, να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να αναγνωριστεί το κρατίδιο με την συνταγματική του ονομασία. Ως γνωστόν, τους πρώτους μήνες του 2008 (Φεβρουάριο-Μάρτιο) θα προωθηθεί η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Κάτι που σίγουρα αποτελεί έναν από τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση Καραμανλή επέσπευσε τις εκλογές. Δεύτερον, να προωθηθεί η ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Και τρίτον, να σταματήσουν τα πολλά ενεργειακά πάρε-δώσε της Αθήνας με τη Μόσχα και να προσαρμοστεί η Ελλάδα απόλυτα στις αμερικανικές επιταγές («πάρτε φυσικό αέριο από τα προτεκτοράτα μας στον Καύκασο και όχι από τους Ρώσους»).

Ο κ. Σπέκχαρντ μας έρχεται από τον «παράδεισο» της Βαγδάτης, όπου ήταν το Νο2, στην εκεί αμερικανική πρεσβεία. Ως γνωστόν, πρόσφατα από την Ελλάδα αναχώρησε για να αναλάβει την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην εμπόλεμη ζώνη του Ιράκ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Ρίς. Τόσο η μετακίνηση του κ. Ρίς προς την Βαγδάτη, όσο και η άφιξη του κ. Σπέκχαρντ, δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις σημαντικές θέσεις των προτεραιοτήτων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι στόχος της είναι να «ξεμπερδεύει» το συντομότερο δυνατόν με τα «αγκάθια» -που η ίδια διόγκωσε- του Κοσσόβου και του σκοπιανού.

Ο νέος πρέσβης στο παρελθόν είχε χρηματίσει διευθυντής του πολιτικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, από όπου έχει δραστηριοποιηθεί έντονα για την διεύρυνση της «συμμαχίας» προς Ανατολάς. Κινήσεις που, όπως είναι γνωστό, έχουν προκαλέσει την οργή της Μόσχας. Η τοποθέτησή του λοιπόν στην Αθήνα έχει άμεση σχέση με τα ρωσικά ανοίγματα του Κ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/09/2007 00:09:32

  Γι΄αυτό ψηφίστε Γιωργάκη να μήν εχουμε άγχος για τα Καγιέν μας.
  Θα πεί Ναι σέ όλα ο Αρχηγός,όπως κάνει μέχρι σήμερα και θάχουμε βενζίνη για τίς αμαξάρες μας.
  Ξεχάσατε το σχόλιο του αδελφού του τού ΄συγγραφέα Νικολάκη΄μετά την εισβολη στο Ιράκ ότι έγινε για να έχουμε βενζίνη για τα αμάξιά μας.??
  Ολοι Γιωργάκη.
  Και εάν δυσκολευεται ο Αρχηγός θά χρησιμοποιεί υπότιτλους από ορισμένους αρθρογράφους τής ΄Αυγής΄.
  Ξερετε αυτούς πού κατήγγειλαν τίς αλεπούδες και τού βοσκούς σάν τούς μόνους εμπρηστές....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.