13/07/2009 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πληροφορίες για εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίαςΝέος διοικητής της ΕΥΠ ανέλαβε ο εισαγγελέας κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, μέχρι τώρα αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, ο οποίος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του από το δικαστικό σώμα.

Η απομάκρυνση του κ. Κοραντή αποφασίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και λέγεται οτι έχει να κάνει με τον μονομερή και δυσμενή για την κυβέρνηση τρόπο που έγιναν οι διαρροές απομαγνητοφωνηθέντων συνομιλιών της σπείρας που απήγαγε τον Παναγόπουλο. Όπως έχουμε ήδη επισημάνει οι "αποκαλύψεις" που γίνονται μέσω αυτών των συνομιλιών στοχοποιούν κυρίως κυβερνητικά στελέχη, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τις επαφές που είχε ο Βλαστος με κρατικούς μηχανισμούς τη δεκαετία του 90.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπηρέτησε μεταξύ άλλων ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και έγινε ευρύτερα γνωστός με την ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα που είχε απαγγείλει εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη για την υπόθεση της Στάζι.

Η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναζωπυρώνει επίσης τα σενάρια περί εξελίξεων στις έρευνες για την τρομοκρατία, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bill avatar
  bill 13/07/2009 18:46:45

  Έτσι φαίνεται οτι επιβραβευτηκε ο Κοραντης για την αμέλεια του να φιλτράρει τις συνομιλίες.

  Κατα τα λοιπά το post: άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/07/2009 18:47:28

  "ΚΟ" + "ΜΠΟ" όπως λέμε ΚΟΜΠΟΣΤΑ.


  Σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει πλείστους σε αυτό το σάιτ εν μέσω των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

  Έχουν εκκινηθεί και οι τελευταίες διαδικασίες της επιχείρησης "ΚΟ-ΜΠΟ(ΣΤΑ)"?

  Ίδωμεν...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/07/2009 19:24:32

  Kαλη ειδηση.Ο Κοραντης διορισθηκε διοικητης μετα τη συλληψη Οτσαλαν για να καλυψει τα οσα εγιναν.Ο Παπαγγελοπουλος ειναι γνωστος για τις συνεχεις διωξεις κατα του Κοκκαλη που μετα αλλοι δικαστες τις εβαζαν στο αρχειο.

 4. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 13/07/2009 19:32:51

  @ ψυχραιμια

  Λες για τον προκάτοχο του Κοραντή, τον αποκαλούμενο και "Λόρδο".

  Ο σημερινός, εάν και κατά γενική ομολογία ήταν πολύ καλός στα καθηκοντά του, μάλλον δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας "ΚΟ ΜΠΟ ΣΤΑΣ" και χρειάζεται η διεύθυνση ειδικού περί των πεπραγμένων της συμμορίας που έχει καταληστέψει την Ελλάδα εδω και μια 20ετία.

  Παράλληλα τρέχει και το θέμα της Μήζενς που συνδέεται με το "ΚΟ" και τη "ΣΤΑ".

  Οπότε χρειάζονται Δικαστικοί που να έχουν μιας εις βάθος εξειδίκευση στο ζήτημα. Επιπλέον δεν είναι απίθανο ο απερχόμενος διοικητής να έκανε και κάποια φάουλ το προηγούμενο διάστημα.

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 13/07/2009 20:21:00

  Εάν ΟΛΑ τα σώματα ασφαλείας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Λιμενικό Σώμα, ΕΥΠ, Πυροσβεστική, Αγροφυλακή, Συνοριοφυλακή) δεν απαγκιστρωθούν πλήρως από το πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

  Συνεχώς ακούμε:

  Τον τάδε τον προώθησε ο τάδε...

  Για την προαγωγή του τάδε εισηγήθηκε ο τάδε...

  Ο τάδε είναι ευνοούμενος του τάδε...

  Ο τάδε πρόσκειται στον τάδε...

  Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει όπως και οι κρίσεις και αξιολογήσεις των υψηλόβαθμων.

  Δεν μπορεί να είναι κριτήριο αξιολόγησης εάν είναι "δικός μας" ή "δικός τους"!

  Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Εξωτερικών που μπορεί να είναι Δικηγόρος στο Επάγγελμα και ο υφυπουργός Άμυνας που μπορεί να είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, να κρίνουν έναν άνθρωπο με 40 χρόνια στρατιωτική καριέρα εάν είναι άξιος να προαχθεί ή όχι...!

 6. osaperas avatar
  osaperas 13/07/2009 23:59:38

  Τελικά ποιος θα χρεωθεί την επιτυχία της σύλληψης των απαγωγέων του Παναγόπουλου και της εξάρθρωσης της συμμορίας Βλαστού;

 7. Helmut avatar
  Helmut 14/07/2009 01:30:53

  Όπως και νά' χει ήταν γελοίο να τοποθετούνται διπλωμάτες στην ηγεσία της ΕΥΠ. Καμία σχέση τα Ferrero Rocher με το Ιντέλιτζενς...

 8. koinos_nous avatar
  koinos_nous 14/07/2009 10:09:26

  Αυτος τον οποιο η Μπουρμπούλια αποκαλούσε "Δημητράκη"?

 9. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/07/2009 10:26:53

  "Αυτος τον οποιο η Μπουρμπούλια αποκαλούσε “Δημητράκη”?"


  Το ηθικό δίδαγμα...η Μπουρμπούλια φυλακή καιο "Δημητράκης" στην ΕΥΠ!

  Και τώρα κάτι ποιο σοβαρό.

  Η τοποθέτηση Δικαστικού στην ΕΥΠ σημαίνει αυτοδικαίως την ενεργοποίηση του κράτους με δυναμισμό απέναντι στη τρομοκρατία και στο εγκληματικό παρακράτος.

  Η ΕΥΠ δεν είναι μόνο υπηρεσία κατυασκοπίας, αλλά πρωτίστως αντικατασκοπίας. Οπότε ένας δικαστικος ο οποίος γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα εδω και μια 20ετία, είναι ιδανικός για να ανοιξει δρόμους στις έρευνες.

  Διαθέτει και τις γνωριμίες και τους φακέλους και τις πρωτεγενείς πηγές για να κάνει ουσιαστική δουλειά, ενώ παράλληλα είναι άμεσα σχετιζόμενες με το αντικατασκοπευτικό έργο της χώρας, ως πρώην αρμόδιος εισαγγελέας για οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία αλλά και τις υποκλοπές και βεαβίως ξέρει αρίστως τη σύνδεση ΣΤΑΖΙ-μήζενς και το γνωστό επιχειρηματία και το κυκλωμάτου με αυτά. Περαιτέρω είναι σχεδόν βέβαιο ότι Σέχτα και τα "Βλαστάρια" έχουν άμεση σύνδεση και όλοι αυτοί με τα προαναφερθέντα ονόματα.

  Το παρακράτος δηλαδή σε όλο του το μεγαλείο, οπότε έχεις πλέον εσωτερικό εχθρό που δρα επιπλέον υπέρ ξένων συμφερόντων, όπως τις παλιές καλές εποχές του Ψυχρού Πολέμου.

  Άρα ΚΟ+ΜΠΟ+ΣΤΑ μας κάνει μια ΚΟΜΠΟΣΤΑ που ο Παπαγγελόπουλος καλείτε με την πλήρη κάλυψη -θέλω να ελπίζω της Πολιτείας-...να ανοίξει.

  Η ΚΟΜΠΟΣΤΑ έχει σαπίσει πλέον και είναι καιρός για πέταμα.

  Όλα τα άλλα κατά τη γνώμη μου είναι εκ του πονηρού.


  Το πάρτι αρχίζει.

  • thle8eaths avatar
   thle8eaths @ Dubai Expatriate 14/07/2009 11:08:49

   ??
   κρυφός καραδεξιός??? στην αρχή σε πέρναγα για λαος!

   1. Άλλο το κομπόστ κι άλλη η κομπόστα
   2. τη μεγαλύτερη σφαλιάρα της 10ετίας τη έριξε ο κοραντής. τι να του έκαναν άραγε; μήοπως κι ο ίδιος σθχάθηκε από ΟΛΑ όσα άκουσε και τους διώχνει με τον τρόπο του, μια ώρα αρχύτερα;

 10. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 14/07/2009 11:35:13

  Κρύφος και καραδεξιός είναι αντιφατικός όρος. Προφανώς ασχολείσε με κατασκευές...


  Η ΚΟΜΠΟΣΤΑ έχει γίνει κομπόστ εδω και κάποια χρόνια. Επιπλέον έχουν γίνει οπλέον τόσο πολλοί οι εχθροί τ ν συγκεκριμένων επιχιερηματιών εντ΄ς και εκτός Ελλάδος που θα τους φάνε κυριολεκτικά ζωντανούς εάν δεν πράξουν τα δέοντα, δηλαδή μια αξιοπρεπή αποχώρηση από τη δημόσια ζωή και βεβαίως η απόσυρση εκ μέρους τους των "σκυλιών" που έχουν εξαπολύσει στην Ελληνική κοινωνία.


  Διαφορετικά θα πέσει πείνα.  Αυτά με δεξιούς-ΛΑΟΣ κτλ, κράτα για τον εαυτό σου μπας και βρείς να βολευτείς πουθενά, όταν θα σφίξουν τα πράγματα. Εναλλακτικά πήγαινε με το ΓΚΑΠ, θα σε περιποιηθεί δεόντως και αυτός...

 11. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 14/07/2009 15:12:33

  Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα ο κ. Παπαγγελόπουλος έγινε γνωστός με τις υποθέσεις των υποκλοπών, της απαγωγής των Πακιστανών, της Μάγιο, του Αυθαιρέτου του κ. Σανιδά κ.α. Παραδόξως όλες αυτές οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο επειδή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.
  Αναρρωτιέμαι ποια ακριβώς από αυτές θεωρήθηκε ΕΠΙΤΥΧΙΑ του και ανταμοίβεται τοιουτοτρόπως. Ή για να βάλει και ότι προκύψει στο αρχείο;
  Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

 12. stelios avatar
  stelios 14/07/2009 15:18:50

  Η μεγαλη του επιτυχια ηταν ακριβως οτι τις εστειλε στο αρχειο χωρις να τιμωρηθει κανεις.
  Μολις ξεσκεπαστηκαν οι βρωμιες των Νταβατζηδων,καθαρισαν τον Κοραντη για να ασχοληθουν ταχα με την τρομοκρατια....
  Λες και οι Τρομπουκηδες και η..Βρωμου που ειχαν πληροφοριοδοτες στην αστυνομια και την ΕΥΠ ηταν τρομοκρατες.
  Υπαρχει ενα τριγωνο,Δικαιοσυνη-Επιχειρηματιες-Κυβερνηση που αντιστοιχιζεται στους ρολους:Νταβατζηδες,Πορνη,Τσατσα.
  Το ποιος ειναι τι το αφηνω στην κριση σας...

 13. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 14/07/2009 17:52:07

  Lavazza εχεις απολυτο δικαιο. Εγω θα αναφερω την περιπτωση της Coast Guard στις Ηνωμενες Πολιτειες. Οπως μου εχουν πει ανθρωποι που ξερουν, ο διοικητης της θα αποσυρθει οταν συμπληρωσει τον απαιτουμενο χρονο υπηρεσιας, στον οποιο περιλαμβανεται και η διαρκεια της φοιτησης του στη Σχολη. Οταν επελεγη ηταν ο καλυτερος απο ολες τις αποψεις. Στο μεταξυ αναδειχθηκαν νεα ικανοτατα στελεχη, τα οποια, ομως, δεν κινουνται δεξια και αριστερα για να αποκτησουν "πλατες". Απλα περιμενουν να ολοκληρωσει τον κυκλο του ο Αρχηγος, οποτε παλι ο ικανοτερος θα καταλαβει τη θεση του. Και ουτω καθ'εξης, χωρις ουτε οι Προεδροι, που αλλαζουν στο μεταξυ, να παρεμβαινουν. Γι' αυτο η Coast Guard ειναι μια υποδειγματικη υπηρεσια. Στην αντιστοιχη δικη μας Coast Guard, το Λιμενικο Σωμα, δηλαδη, ολοι επιδιωκουν να αποκτησουν καποιο ισχυρο "στηριγμα", ειτε για να πετυχουν μια καλη τοποθετηση (σε καποια καλη διευθυνση η' στο προξενικο λιμεναρχειο του Λονδινου ή της Νεας Υορκης), ειτε για να διεκδικησουν καθε τρια χρονια μια απο τις τρεις 'η τεσσερις ανωτατες θεσεις, τουτεστιν του Αρχηγου και Υπαρχηγων, που αισιως εχουν φτασει να ειναι δυο 'η τρεις, δεν θυμαμαι ακριβως και, επισης, δεν γνωριζω ποσους υπαρχηγους εχει το Πολεμικο μας Ναυτικο.
  Ολα αυτα φιλτατε Lavazza με κανουν να διερωτωμαι συχνα: Θα φτασουμε καποτε κι' εμεις στο επιπεδο δημοσιας διοικησης την αμερικανικη Coast Guard;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.