#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2010 12:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέοι φόροι και απελευθέρωση επτά επαγγελμάτων, οι εντολές της ΤρόικαςΑυστηρές εντολές να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα επτά επαγγελμάτων μέχρι το τέλος του χρόνου έδωσε η Τρόικα στην κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία αισθάνεται τώρα ότι μπορεί να περάσει ένα σχετικό νομοσχέδιο «σκούπα» μετά την έκβαση της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών

Το νομοσχέδιο-σκούπα θα απελευθερώνει αμοιβές, περιθώρια κέρδους και προϋποθέσεις εισόδου σε μία σειρά από επαγγέλματα, όπως τα φαρμακεία, τα συμβολαιογραφεία, οι αρχιτέκτονες, τα μεσιτικά γραφεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τα ταξί και οι δικηγόροι.

Προκειμένου εξάλλου να γίνει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, οι ελεγκτές της Τρόικας ζητούν την επιτάχυνση ορισμένων κινήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, η τοποθέτηση ορκωτών ελεγκτών στις ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και η ενίσχυση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου.

Ακόμα, οι ελεγκτές της τρόικας ζήτησαν και την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι η σύσταση αυτή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.(Ελκευθεροτυπία: οι δέκα εντολές της Τρόικα)

Νέοι φόροι

Νέα δέσμη μέτρων που θα αποδώσουν πρόσθετους άμεσους και έμμεσους φόρους το 2011 κατά 4,5 δισ. ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,6% του ΑΕΠ, από το 8% του ΑΕΠ που θα κλείσει φέτος. Ο φιλόδοξος στόχος, που προβλέπεται στο μνημόνιο, θα αποτυπωθεί στο σχέδιο του νέου Κρατικού Προϋπολογισμού, που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.. Σύμφωνα με τους πίνακες εξέλιξης των δημοσιονομικών μεγεθών, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν το 2011 κατά 2,58 δισ. ευρώ (8,3%) και θα διαμορφωθούν σε 33,61 δισ, ευρώ από 31,03 δισ. ευρώ φέτος".

Κόβουν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ

Όπως αποκαλύπτει τέλος ο «Ελεύθερος Τύπος» με διάταξη - βόμβα στα "ψιλά γράμματα" του ασφαλιστικού" προωθείται στα κρυφά το κόψιμο της βασικής σύνταξης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ποσοστό αναπλήρωσης με δεδομένο οτι όσοι θα συνταξιοδοτούνται από το 2015 και μετά δεν θα δικαιούνται παρά μόνο ένα ελάχιστο τμήμα του πλήρες ποσού των 360 ευρώ, για τα (συμπληρωμένα) χρόνια ασφάλισης από το 2011 και μετά, κατ΄αναλογία του συνόλου των ετών που έχουν εργαστεί, δεν θα ξεπερνά ούτε το 50% στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και για όσους θα έχουν συμπληρώσει πάνω από 35 έτη ασφάλισης".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 02/08/2010 13:37:00

  Τόσο οι δικηγόροι όσο και οι συμβολαιογράφοι εισέπρατταν από τον πελάτη το διπλό της ελάχιστης αμοιβής. Η ελάχιστη αμοιβή είχε μια σημασία για τις κρατήσεις. Όλες οι κρατήσεις και ο φόρος υπολογίζονταν επί της ελάχιστης αμοιβής. Τώρα που θα καταργηθούν να δω πως θα μαζεύει το κράτος λεφτά.

  Επακριβώς καθορισμένη αμοιβή των επαγγελμάτων αυτών υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

  Για τους γεωγραφικούς περιορισμούς όντως πρέπει να αρθούν, δεν ισχύουν πουθενά στην Ευρώπη.

 2. PELIAS avatar
  PELIAS 02/08/2010 14:10:13

  ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΗΔΗ ...

  Διαχέονται διάφορες πληροφορίες και από αυτές συλλέγω μόνο μία:

  Στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων συμπεριλαμβάνεται εντός ολίγου και το επάγγελμα των επι χρήμασι εκδιδομένων γυναικών ή στην απλή ελληνική γλώσσα το επάγγελμα της πουτάνας.

  Δεν είναι γνωστό, αν αυτό αποτελεί επιθυμία του Γιωργάκη, του Ρέππα, του Λοβέρδου ή και του Παπακωνσταντίνου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, μετά από την εφαρμογή της αποφάσεως αυτής, εδώ θα γίνει της … πουτάνας και άς φωνάζει ο Βενιζέλος.

  Ε. Βενιζέλος: “Η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση”

  Δεν λέω για το ΔΝΤ, γιατί αυτοί δεν ανήκουν ούτε στους αρσενικούς ούτε και στους θηλυκούς. Το σύγχρονο ονομα είναι “gay” αλλά εμείς επιμένουμε ακόμα στο παλιό και περιεκτικό όνομα του πούστη. Διότι, εδώ και 10 μήνες φωνάζουμε ότι η μεθόδευση του ΔΝΤ είχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ σκοπιμότητα: Την ανταλλαγή των ομολογιακών δανείων που στην ουσία δεν έχουν “εγγυήσεις” με δάνεια τοκογλυφικής μορφής, όπου πλέον ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε περίπτωση μή αποπληρωμής των δανείων!

  Πώς λοιπόν να μην γίνει της πουτάνας στην Ελλάδα . . .

  ‘Ετσι λοιπόν προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο ακόμα ένα άνοιγμα κλειστού επαγγέλματος. Αυτού του Πρωθυπουργού. Μήπως και μετά από την σχετική απόφαση προκύψουν κάποιοι Πρωθυπουργοί λιγότερο βλάκες, λιγότερο υπερατλαντικά ανθρωπάκια-πιόνια, λιγότερο προδότες της εθνικής μας κυριαρχίας και περισσότερο γνώστες της γλώσσας που μιλούν οι Έλληνες από τον ΓΑΠ, ο οποίος μόλις ανέλαβε το σημερινό πόστο, όπως θυμούνται όλοι οι ‘Ελληνες, ξεφώνιζε την χώρα μας με ό,τι χειρότερο μπορεί να την χαρακτηρίσει η διεθνής οικονομία.

  Η πρότασή μου αυτή άς είναι η απάντηση στην προχθεσινή είδηση που μας πληροφορεί ότι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ γίνεται ήδη της … πουτάνας. Γιατί πώς αλλιώς θα έβγαινε στην δημοσιότητα η πιο πάνω δήλωση του Βενιζέλου;

  ΠΕΛΙΑΣ

 3. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 15:14:23

  Το αναρτω και εδω...μελετηστε το με προσοχη

  ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

  Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου από το 2011 – Από 29,46 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου προβλέπεται να πέσει στα 23,13 δισ. ευρώ

  02/08/2010

  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011

  Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου από το 2011 – Από 29,46 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου προβλέπεται να πέσει στα 23,13 δισ. ευρώ
  Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, θα καταργηθεί πλήθος επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Ραγδαία μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο τομέα, μέχρι και το 2014 επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από το 2011, μέσω του οποίου καταργούνται δεκάδες επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα.

  Νέες μειώσεις αποδοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπονται από το μνημόνιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς το συνολικό ύψος των αμοιβών βαίνει μειούμενο κάθε χρόνο, με ρυθμό επιταχυνόμενο από το 2012 και μετά.

  H μείωση των μισθών θα προέλθει από την κατάργηση επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα στο δημόσιο τομέα οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κονδύλι των αποδοχών του Δημοσίου, από το επίπεδο των 29,46 δισ. ευρώ το 2009, μειώθηκε σε 26,37 δισ. ευρώ φέτος, λόγω των μέτρων για περικοπές επιδομάτων και δώρων που έχουν ανακοινωθεί ήδη και θα μειωθεί περαιτέρω σε 26,13 δισ. ευρώ το 2011 ή κατά 236 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2012 και μετά ο ρυθμός μείωσης φτάνει στο 1 δισ. ευρώ ετησίως.

  Συγκεκριμένα, το 2012, η δαπάνη για μισθούς στο Δημόσιο μειώνεται κατά 870 εκατ. ευρώ, και διαμορφώνεται σε 25 δισ. ευρώ, το 2013 ακολουθεί νέα μείωση κατά 960 εκατ. ευρώ και περιορίζεται σε 24,04 δισ. ευρώ και, το 2014, μειώνεται κατά 900 εκατ. ευρώ και διαμορφώνεται σε 23,13 δισ. ευρώ.

  Από το 2009, που καταγράφηκε το μέγιστο ύψος της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, που ήταν το ποσό των 29,46 δισ. ευρώ, μέχρι το 2014, το συγκεκριμένο κονδύλι θα μειωθεί κατά 6,3 δισ. ευρώ.

  Πώς επέρχεται η μείωση

  Η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς θα προέλθει από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που θα επιφέρει κατάργηση πλήθους επιδομάτων, που λαμβάνουν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες.

  Η λογική του ενιαίου μισθολογίου έχει την έννοια της ενσωμάτωσης σε ένα μισθό των διάσπαρτων επιδομάτων, ώστε να ελέγχονται αμεσότερα οι συνολικές αμοιβές και να υπάρχει καθεστώς διαφάνειας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα που εισπράττει ένας δημόσιους υπάλληλος στο νέο βασικό μισθό του.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συσταθεί επιτροπή, που θα καταγράψει και θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα, ώστε να περικοπούν ορισμένα εξ αυτών και να προσγειωθούν σε χαμηλότερα οι τελικές αποδοχές, όπως άλλωστε προβλέπουν και οι σχετικοί πίνακες.

  Το πρώτο βήμα έγινε με την ολοκλήρωση της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα ακολουθεί το στάδιο της επεξεργασίας των αριθμητικών δεδομένων των υπαλλήλων, με τα ποσά των αμοιβών που καταβάλλονται μηνιαίως.

  Ακολουθεί η συγκρότηση της ενιαίας Αρχής Πληρωμών, μέσω της οποίας θα πληρώνονται από τον Οκτώβριο οι υπάλληλοι του Δημοσίου, δημοσίων φορέων και των ΟΤΑ, και μέχρι το Δεκέμβριο οι υπόλοιποι υπάλληλοι δημοσίων φορέων.

  Παράλληλα, όμως, ξεκινούν και οι διαδικασίες συγκρότησης του νέου μισθολογίου, αλλά και η σύνδεση αμοιβών με την παραγωγικότητα.

  Το «μνημόνιο» προβλέπει ότι, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ξεκινούν οι διαδικασίες «για την απλοποίηση του συστήματος πληρωμών, ώστε να καλύπτει τόσο το βασικό μισθό όσο και όλα τα επιδόματα που αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και την εξασφάλιση ότι το νέο αυτό σύστημα λαμβάνει υπόψη την παραγωγικότητά τους και τα καθήκοντα». Το νέο σύστημα θα λειτουργήσει υποχρεωτικά μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

  Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, με την ολοκλήρωσή του, θα ενσωματωθούν ορισμένα επιδόματα στο βασικό μισθό, κάποια θα καταργηθούν ή θα μειωθούν, αλλά και θα εξισωθούν οι αμοιβές μεταξύ των υπαλλήλων όλων των υπουργείων των ίδιων κατηγοριών.

  Τα επιδόματα

  Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών από τα επιδόματα που καταβάλλονται σήμερα στους υπαλλήλους του Δημοσίου, το υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος έχουν:

  - Η οικογενειακή παροχή που κοστίζει 240 εκατ. ευρώ

  - Το κίνητρο απόδοσης που κοστίζει 389 εκατ. ευρώ.

  - Τα «ειδικά επιδόματα» (ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ κ.λπ.), που κοστίζουν 534 εκατ. ευρώ.

  - Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης (εκπαιδευτικών), που κοστίζει 722 εκατ. ευρώ.

  - Το επίδομα νοσοκομειακό και τροφής (νοσοκομειακοί), που κοστίζει 337 εκατ. ευρώ.

  - Οι αποδοχές των δικαστικών ανέρχονται συνολικά (το 2010) σε 457 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βασικοί μισθοί είναι μόλις 189 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.

  - Οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κοστίζουν το 2010, 819 εκατ. ευρώ, εκ τω οποίων τα 484 εκατ. ευρώ αφορούν βασικούς μισθούς και το υπόλοιπο ποσό αφορά σε επιδόματα.

  - Οι αποδοχές των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, φτάνουν σε 4,40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 2,24 δισ. ευρώ, είναι οι βασικοί μισθοί και τα υπόλοιπα ποσά προέρχονται από επιδόματα.

  Απο την ιστοσελιδα
  h**p://www.alfavita.gr/artro.php?id=6476

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 02/08/2010 16:05:21

   -Όταν γίνει ενιαίο μισθολόγιο να με πάρουν τηλέφωνο...εδώ ούτε καθηκοντολόγιο δεν υπάρχει, ούτε καν η τυποποίηση της γραφειοκρατίας, ο κάθε πολιτκός ή υπηρεσιακός με θέση ευθύνης αλλάζει κανόνες όπως και όπου γουστάρει.
   -Αν πιστεύει κανένας ότι θα εξομοιωθεί πχ με «ειδικά επιδόματα» (ΔΕΤΕ ΔΙΒΕΤ κ.λπ.), που κοστίζουν 534 εκατ. ευρώ, το υπερδιπλάσιο δηλαδή από ότι στοιχίζει η μισθοδοσία άλλων Υπουργείων, τότε...λεφτά υπάρχουν.


   ...έχω γράψει πολλές φορές ότι αν απλά από ΔΕ και κάτω πχ υπήρχε ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ κλπ δεν θα χρειαζόμασταν δεύτερη δόση, αλλά οι πολιτικοί πρέπει να φροντίζουν τους πελάτες τους...

 4. Αρης K. avatar
  Αρης K. 02/08/2010 16:55:23

  Ούτε άχνα για ευθύνη των μηχανικών σε κακοτεχνίες , ούτε άχνα για συνυπευθυνότητα των λογιστών σε ισολογισμούς μαϊμού, φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος κ.α.

  Περιμένουν μερικοί την τρόικα να βάλει τάξη, απλώς θα αλλάξει ο αιμορουφηκτης.

  • antonis avatar
   antonis @ Αρης K. 02/08/2010 20:05:36

   Πολυ σωστο σχολιο!

 5. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2010 20:09:27

  Οι άνθρωποι (αν μπορεί κανείς να τους πεί έτσι) είναι αισχροί.

  • antonis avatar
   antonis @ Orestios 02/08/2010 20:22:21

   Τι μας εχουν ποτισει γμτ και δεν αντιδραμε καθολου;
   Τοση πνευματικη λοβοτομη πια;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.