22/09/2009 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες ρουκέτες της MIG κατά της ΝτόραςΝα ανοίξει ο φάκελος της Aegean και να εξετασθούν όλες οι διοικητικές πράξεις και εγκρίσεις των τελευταίων ετών, ζητά με ανακοίνωσή της η MIG. Κάνει λόγο για αναπάντητα ερωτηματικά για την άδεια πτήσεων της Aegean προς Κωνσταντινούπολη και ενδεχόμενη εμπλοκή της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG «είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο των αερομεταφορών, και όχι μόνο, ότι η Aegean ενισχύθηκε και «ανδρώθηκε» θεαματικά τα τελευταία χρόνια εις βάρος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική διεύρυνση των ζημιών της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και την επιβάρυνση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου, δηλαδή όλων των Ελλήνων πολιτών. Και εάν μεν η δραστηριότητα της Aegean ήταν απόλυτα σύννομη, οι ζημιωμένοι Έλληνες πολίτες μπορούν να κρίνουν απλώς τα επιχειρηματικά ήθη και τις πρακτικές της εταιρείας. Εάν όμως η ανάπτυξη της Aegean βοηθήθηκε από κρατικούς μηχανισμούς κατά τρόπο αθέμιτο ή/και παράνομο, το όλο ζήτημα έχει άλλες διαστάσεις.

Θα ζητήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να ανοίξει τον φάκελο Aegean και να εξετάσει όλες τις διοικητικές εγκρίσεις και πράξεις των τελευταίων ετών, ώστε να πληροφορηθεί η Ελληνική Κοινωνία αν υπήρξαν παρανομίες ή αθέμιτες πρακτικές. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όχι μόνον για τις τεράστιες ζημιές του Δημοσίου, αλλά και λόγω ενδεχόμενης εμπλοκής της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία εκτός από πανίσχυρη υπουργός είναι και στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη. Ήδη από την διαδικασία αδειοδότησης της AEGEAN να πραγματοποιεί πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη έχουν ανακύψει, με την συνδρομή και της δημοσιογραφικής έρευνας, μια σειρά από σημαντικά αναπάντητα ερωτηματικά:

1. Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΑ δέχθηκε να δώσει τη σχετική άδεια στην AEGEAN βάσει ενός Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding) προτού υπάρξει διακρατική συμφωνία η οποία έπρεπε να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή;

2. Είναι αλήθεια ότι βάσει αυτού του Μνημονίου η ΥΠΑ έδωσε άδεια για πτήσεις Σμύρνη-Αθήνα και σε Τουρκική εταιρεία η οποία κάνει πτήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου;

3. Είναι αλήθεια ότι από αυτό το Μνημόνιο εξυπηρετείται μόνον ο τουρισμός της Τουρκίας (Αθήνα-Σμύρνη) και φυσικά και η AEGEAN αφού η κίνηση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας εξυπηρετείτο και πριν και μάλιστα με πλεονάζουσα χωρητικότητα;

4. Για ποιο λόγο λοιπόν η Ελληνική πλευρά αξίωνε την υπογραφή αυτού του Μνημονίου και μάλιστα «επειγόντως»;

5. Είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη του Υπουργείου Εξωτερικών με την ΥΠΑ για την υπογραφή του Μνημονίου έγινε με πλήρη άγνοια του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών;

6. Είναι αλήθεια ότι μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή της ΥΠΑ το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναθέσει σε ειδική επιτροπή την πιθανή επανεξέταση της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης;

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα προσφύγω στην δικιαοσύνη

Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του κ. Βγενόπουλου» δηλώνει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεση» εναντίον της. Η υπουργός τονίζει πως ο κ. Βγενόπουλος «προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να την εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο είναι προφανές ότι δεν έχει θέση». Σημειώνει ακόμη πως «ο κύριος Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων» και «σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του». «Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν», υπογραμμίζει. Επισημαίνει δε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε από την πρώτη στιγμή αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητας του. Έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη κατηγορεί τον κ. Βγενόπουλο πως «δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του», «πετάει λάσπη» και για το λόγο αυτό θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Smash Direct avatar
  Smash Direct 22/09/2009 15:34:03

  Βγενοπουλε πρεπει Nα αποκαλυψεις τις υπογειες διαδρομες της Ντορας και της AEGEAN .Πολλα ακουγονται στην πιατσα.Ψαξε περισσοτερο και αθα βρεις και αλλα.Η Αγια οικογενεια ειναι παντου χωμενη.

  • Κασάνδρα avatar
   Κασάνδρα @ Smash Direct 22/09/2009 16:01:14

   είναι αυτο που λένε όποια πέτρα και σηκώσει ο Δρακουμελ ένα μεγαλοεπιχειρηματία θα βρει.

  • MIG-21 avatar
   MIG-21 @ Smash Direct 22/09/2009 22:21:39

   AEGEAN βασικος μετοχος βασιλακης. Μετοχος στην AEGEAN και ο Λασκαριδης. Λασκαριδης κολητος του Μακη χριστοφορακου οπου τον ειχε στο Δ.Σ. του μεγαλης βρετανιας. Χριστοφορακος που ειχε κανει διευκολυνσεις πληρωμης σε τηλεφωνικες συσκευες στο Κυριακο.
   Και μην ρωτατε ποιον Κυριακο!!! Ουτε ποια η σχεση συγγενιας με την Ντορα!!!

 2. donaE avatar
  donaE 22/09/2009 15:49:55

  Τωρα βρηκε;

 3. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 22/09/2009 16:25:06

  Το Ντουμπάι στην επίθεση, χα χα χα!

  Χωρίς πλάκα η Ντόρα-Τώρα την έχει πολύ άσχημα.

  Με τόσες ΧΧΧΧΧ που έχει κάνει, δεν τη σώζει ούτε το...Κάρλαυλ γκρουπ.


  Αλήθεια πόσο κοστίζει να γίνει κάποιος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα? (Ρίχνοντας τον προηγούμενο)

  Εάν βάλετε κάτω τα ποσά που έπεσαν τα τελευταία δύο χρόνια σε μερικές "ύποπτες" εξαγορές σε σαπάκια Ελλήνων "επιχιερηματιών", τα κεφάλαια ξεπερνούν τα 2 δις. Ευρώ.

  Και θα πάνε και άκλαφτα τα χρήματα μου φάινεται και ποιός πληρώνει το λογαριασμό στις 5 Οκτώβρίου....

 4. Edo avatar
  Edo 22/09/2009 18:52:16

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ AIR


  Ερχονται εκλογες και όλα στην Ολυμπιακη ειναι παγωμένα, καθως δεν υπαρχει ενημέρωση των εργαζομένων για το τι πρόκειται να γίνει και πότε.

  Η ιστοσελίδα που υπάρχει στο gepoa έχει σταματήσει την ενημέρωση από τότε που βγήκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο ground handling σε κανονική άδεια.

  Εύλογα ερωτήματα υπάρχουν σε όλους τους εργαζόμενους ....όπως:

  - Πότε θα μπει ο (εκκαθαριστής) ;
  - Τί έγινε μετηνΤεχνική και τους ιπτάμενους ;
  - Τί θα γίνει μετά την 1η Οκτώβρη ;
  - Θα πληρώνεται το προσωπικό από τον εκκαθαριστή και μέχρι πότε ;
  - Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση απο το σωματείο .... Τι έγινε ο κ. Πέππας ;
  - Δεν μπορεί να γίνει μία ιστοσελίδα να ενημερωθούμε ;
  - Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα στελεχών στην νέα εταιρεία και πως θα ξεπερασθούν από τον "άρχοντα" των Αεροδρομίων της MIG, Κ. Αλευρά ; Ποια στελέχη θα φύγουν αρχές Οκτώβρη και ποιοι θα πάνε ;

  - Από την παλιά εταιρεία μόνο 5 στελέχη πήρε , αληθεύει ;

  - Μετατάξεις - συντάξεις ; που πάνε ;
  - Επιλύθηκαν τα προβλήματα με το load control, υπάρχουν καθυστερήσεις ή όλα λειτουργούν κανονικά και δεν γράφεται τίποτα στις εφημερίδες ;
  - Αλήθεια το golden boy ο κ. Πρόεδρος και κυρίως η σύμβουλος τι κάνουν ;
  - Τι κάνουν τα σωματεία ; οι διακοπές τελείωσαν ... γύρισαν ;

  Για να δούμε μήπως μέσα από αυτή την ιστοσελίδα γίνει καμία ενημέρωση και για μας .

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Edo 22/09/2009 22:52:17

   Ρώτα τη Μιμή.

   • occultist avatar
    occultist @ Strange Attractor 23/09/2009 00:40:24

    Την Ντενίση;;;;;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 23/09/2009 10:02:49

    Ίδιες είναι.

 5. σταύρος avatar
  σταύρος 22/09/2009 19:27:31

  οι απορίες σου εκπέμπουν την παρηκμασμένη καμαρίλα η οποία κατήντησε την ολυμπιακή εκεί που την κατήντησε. δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά της εταιρίας, παλιάς ή νέας. μας ενδιαφέρει να έχουμε ασφαλείς πτήσεις, στην ώρα τους, και με το προσωπικό έτοιμο να εξυπηρετήσει, και όχι έτοιμο να κάνει χαβαλέ. το πάρτυ τέλος

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/09/2009 22:49:33

  Από το `91-92 οπότε και καταργήθηκε βάσει Ε.Ε. το μονοπώλιο της ΟΑ, ιδρύθηκαν και φαλίρισαν πάμπολλες ελληνικές ιδιωτικές εταιρίες και όχι μόνο η SEEA που ήταν η πρώτη. Θυμίζω μερικές: Venus, Apollo, SkyBus, Air Greece, Cretan, SkyVan, Hellenic, Cronus κλπ. Θυμίζω επίσης το ρόλο της Aegean στη περίπτωση Οτασαλάν όταν η εταιρία ήταν ακόμη άγνωστη και είχε απλώς 1-2 αεροταξί. Έκτοτε, περιέργως γιγαντώθηκε σε χρόνο ντε τε... Και δεν ήταν ο Μητσοτάκης Κυβέρνηση!

 7. fow avatar
  fow 25/09/2009 15:21:48

  Άλλο ένα εξιλαστήριο θύμα της οικογένειας Μητσοτάκη με απώτερο σκοπό να προωθήσουνε την αγαπητή κόρη τους στην εξουσία. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.