#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2013 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες προκλήσεις από την ΤουρκίαΠολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την Τουρκία και κάποιοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί αυτό τον καιρό. Μετά το χαμό που έγινε με τους ιεροδιδάσκαλους στη Θράκη, ήρθε η πληροφορία ότι 18 πολίτες της Τουρκίας ζήτησαν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Μάλιστα την πρόταση αυτή συζητά ειδική επιτροπή στο τουρκικό κοινοβούλιο. Πρόκληση και μάλιστα καραμπινάτη, την ώρα που ο Ερντογάν αφήνει να εννοηθεί ότι θα ανοίξει τη Χάλκη, αλλά με ανταλλάγματα.

Όμως, ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου μιλώντας σε εκδήλωση στο Κάιρο  έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας… στα Δωδεκάνησα. Για τη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τα μειονοτικά δικαιώματα και ότι η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις. Η μειονότητα δεν μπορεί, ανέφερε, να εκλέξει τους ιμάμηδες και τους μουφτήδες, να ιδρύσει Ενώσεις ή να αυτοπροσδιοριστεί, ενώ υποστήριξε ότι δεν απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη συμμετοχή στην πολιτική ζωή.

Και να μην ξεχνάμε επίσης τα ρεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες για να χτυπήσουν την Τουρκία, όπως έγινε προχθές στην αμερικανική πρεσβεία.

Φαίνεται να υπάρχει μια κλιμάκωση που ίσως να έχει σχέση με τα πετρέλαια στο Αιγαίο και τις έρευνες που ξεκινά η Άγκυρα με το νέο της πλοίο που αντικατέστησε το Σισμίκ.

Πρέπει, λοιπόν, να γίνουν προσεκτικά βήματα από την πλευρά της Αθήνας, καθώς η Τουρκία φέρεται αποφασισμένη να δημιουργήσει νέο status στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kosmasindikopleustis avatar
  kosmasindikopleustis 05/02/2013 12:02:54

  Σε όλα αυτά προσθέστε ότι πάνε να ρίξουν στην Ελλάδα και τοπρόσφατο κτύπημα αυτοκτονίας στην αμερικανική πρσβεία στην Αγκυρα, λεγοντας ότι ο ¨καμικάζι" ζούσε στην Ελλάδα ή πήγε στην Τουρκία μέσω της χώρας μας. Κάτι που δεν τεκμιριώνουν με στοιχεία οι Τούρκοι, αλλά μόνον με φήμες της πλάκας

 2. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/02/2013 12:04:43

  Αυτα ειναι τα σοβαρα κι οχι αν πεσαν μερικες σφαλιαρες....

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 05/02/2013 12:44:40

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νταβούτογλου προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις κατά καιρούς επαναλαμβάνει και αυτός τις γνωστές θέσεις της Τουρκικής Προπαγάνδας

  Δυστυχώς στα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης πέρασε στα ψιλά. Αναφέρομαι στην δραστηριότητα της Διεύθυνσης του ΕΒΚΑΦ στα κατεχόμενα της Κύπρου το οποίο και στα πλαίσια των εμπορικών του δραστηριοτήτων, σαν ένας καλός επιχειρηματίας, διαπραγματεύεται την εκκλησιαστική περιουσία όχι μόνο των ορθόδοξων Ελλήνων αλλά και των Αρμενίων.Αναφέρομαι στην απόδοση "ιθαγένειας" του ψευδοκράτους σε μαφιόζους της Κωνσταντινούπολης χωρίς καν να διαμένουν στην κατεχόμενη Κύπρο ενω η παραχώρηση "ιθαγένειας" σε εποίκους συνεχίζεται με αμείωτη ένταση .
  Αναφέρομαι στην δήλωση του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάϊ, στην εκδήλωση υπογραφής του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου : «Όπως όλοι γνωρίζουμε η Βόρεια Κύπρος είναι ένας χώρος που έχει την ανάγκη θρησκευτικής εκπαίδευσης. Με αυτό το πρωτόκολλο ικανοποιείται αυτή η ανάγκη… Μακάρι να είναι καλορίζικο (το θεολογικό κολέγιο) και να αναθρέψει προκομμένες γενιές. Να αναθρέψει μια γενιά που να δίνει αξία στο μέλλον της Κύπρου και στις σχέσεις με την Τουρκία». Από αυτό το απόσπασμα εξάγεται το πρώτο στοιχείο πολιτικών μηνυμάτων. Καταρχήν εκφράζεται μια παραδοσιακή αντίληψη του πολιτικού Ισλάμ για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Στα συγκεκριμένα πλαίσια, οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ ούτε «αρκετά Μουσουλμάνοι», ούτε και «καλοί Μουσουλμάνοι». Συνεπώς ήταν πάντα «ύποπτοι» για την αστάθεια στις σχέσεις με την Τουρκία.

  Μπορεί η Κύπρος να πέφτει μακριά όμως συνδυάστε τα όλα αυτά (Οθωμανικά μνημεία στη πόλη της Καβάλας: Η περίπτωση του Ιμαρέτ χρήσιμο άρθρο) με όσα συμβαίνουν σε Θράκη,Ρόδο και Κώ και θα δείτε πως απλά η Τουρκική διπλωματία επι "μειονοτήτων" επαναλαμβάνεται άλλο αν εμείς δεν θέλουμε να την βλέπουμε ή να την διαβάζουμε

  Καλό θα είναι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά του στελέχη ( Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τις βίζες στην Τουρκία
  Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Ζερδελής, Θεόδωρος Δρίτσας και Νίκος Συρμαλένιος, οι οποίοι κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή των Ελλήνων, γραπτή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που απευθύνεται στους Υπουργούς: Εξωτερικών, Τουρισμού, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, με θέμα: «Μέτρα για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη νησιωτική χώρα, απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση του κόστους έκδοσης θεώρησης εισόδου για τουρίστες από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν». ) και όσοι μιλούν για αλλαγή πολιτικής στην Θράκη (βλ.πρόσφατο παράδειγμα με τους ιεροδιδασκάλους και το ιστορικό του ζητήματος αυτού) να μας πούν για ποιό λόγο δεν αναλύουν αυτή την τουρκική πρακτική ή αν την αναλύουν και αν συμφωνεί με την Εθνική πολιτική -στα πλαίσια του ρεαλισμού πάντα- που ευαγγελίζονται

 4. Νικ avatar
  Νικ 05/02/2013 13:33:26

  "Με ανταλλάγματα" είναι το καθοριστικό σημείο. Το παζάρι το έχουν στο DNA τους, δεν ξέρουν τι σημαίνει υποχρέωση βάσει υπογραφής τους. Είναι καραγκιόζηδες ολκής.

  Οταν δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν τότε καταφεύγουν στο γκαγκστερικό "δώσε μου για να σε αφήσω ήσυχο".

  Να τους δώκει η μούλα.

 5. ΠληβειοΠατρίκιος avatar
  ΠληβειοΠατρίκιος 05/02/2013 17:18:33

  Οι Τούρκοι πάντα ήταν σταθεροί κι αμετακίνητοι σε κάθε παραλογισμό τους. Οτι αρπάξουν. Εργάζονται με συνέπεια, πρόγραμμα και σύστημα. Εμείς πρέπει να ξυπνήσουμε και να τους αντιμετωπίσουμε αναλόγως.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΠληβειοΠατρίκιος 06/02/2013 12:31:09

   Γιατι αλλιως θα μας ξυπνησουν κανα πρωϊ οι σειρηνες....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.