#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2011 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

[caption id="attachment_140171" align="alignnone" width="586" caption=""Γαλάζιες χορεύτριες", Edgar Degas"][/caption]

Αναδημοσιεύουμε, χωρίς σχόλια προς το παρόν, λίστες υποψηφίων της ΝΔ σε όλη την επικράτεια που δημοσιεύει σήμερα ο "Τύπος της Κυριακής".

 Α’ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ φαίνεται ότι έχει συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο εµπιστοσύνης των πολιτών της εκλογικής περιφέρειάς του. Στην ίδια περιφέρεια έντονο είναι το άρωµα γυναίκας. Εχουν πυκνώσει ήδη τις συναντήσεις και τις επαφές τους η κυρία από την οµάδα των «πέντε», Ελίζα Βόζεµπεργκ, η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο -και στα κοινοβουλευτικά έδρανα- η Ελενα Κουντουρά. Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει πάρει στα χέρια της εδώ και ένα χρόνο το χρίσµα από τον Α. Σαµαρά, ξεκίνησε την προεκλογική µάχη η Ευγενία Τσουµάνη-Σπέντζα (νυν βουλευτής Επικρατείας), ενώ παραµένει ερώτηµα η συµµετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος στοχεύει στην ανανέωση, έχει «καταλήξει» -όπως έχει γίνει γνωστό- σε τρία πρόσωπα που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο: Στον Νότη Μηταράκη, καθηγητή Οικονοµικών και αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµίας, στον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έλαβε το χρίσµα του περιφερειάρχη Αττικής και έδωσε σκληρή µάχη µέχρι την τελευταία στιγµή κατορθώνοντας να περάσει στο δεύτερο γύρο και µε ένα ποσοστό πάνω από 40% να διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» που έσπευδαν να προεξοφλήσουν ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή, και στον Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος, πέραν της κοµµατικής εµπειρίας του, έχει επιτυχηµένη επαγγελµατική δραστηριότητα στο χώρο του φαρµάκου.

Οι συζητήσεις για τη συµµετοχή των Νικήτα Κακλαµάνη και Μανώλη Μαυροµµάτη συνεχίζονται, ενώ τα σενάρια περί υποψηφιότητας του διπλωµατικού συµβούλου του Α. Σαµαρά, Ανδρέα Ψυχάρη, δεν επιβεβαιώνονται.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «δεξαµενή» ψηφοφόρων το ψηφοδέλτιο θα έχει αέρα ανανέωσης αλλά και σκληρών «συµµαχιών». Το επιτελείο του Α. Σαµαρά προσεγγίζει µε µεγάλη προσοχή τη λίστα της Β’ Αθηνών, καθώς οι πολίτες της συγκεκριµένης περιφέρειας αποτελούν µεγάλα θύµατα της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και το στοίχηµα θα δοθεί, όπως επισηµαίνουν, µέσα από «φρέσκα» πρόσωπα, µε επιτυχηµένη επαγγελµατική πορεία, συνέπεια και διάθεση προσφοράς.

Από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δεν υπάρχει καµία «διαρροή» για υποψηφιότητες, ωστόσο κοµµατικά στελέχη µεταφέρουν στον «ΤτΚ» την εικόνα που καταγράφεται από τη συµµετοχή πολιτικών προσώπων σε κοµµατικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: εδώ θα δώσει και την επόµενη µάχη του σταυρού η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης) και αποµένει να επισηµοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου.

Το ερώτηµα σχετικά µε την υποψηφιότητα του Πάνου Καµµένου µεγαλώνει, καθώς η «λάιτ» διαγραφή του (από την Κοινοβουλευτική Οµάδα και όχι από το κόµµα) προµήνυε την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο την προεκλογική περίοδο. Στην παρούσα κατάσταση τα δεδοµένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής ψήφισε «όχι» και στον Προϋπολογισµό, µε αιχµές κατά της Ν.Δ., και όπως εκτιµούν κοµµατικά στελέχη, ο ίδιος ο βουλευτής µπορεί µε τη στάση του να «επιλέξει» έναν άλλο δρόµο.

Αντίβαρο -κατά τα «γαλάζια» στελέχη- θα αποτελέσει η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μανώλη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική µάχη ο Νίκος Κωστόπουλος (γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου), η Βασιλική Τζότζολα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η Αννα Καραµανλή, ο Δηµήτρης Κούκης, ο Παναγιώτης Καρελάς, η Τάνια Ιακωβίδου και η Κατερίνα Παπακώστα. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας.

Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιος ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ κυκλοφορούν τα ονόµατα του πρώην δηµάρχου Αιγάλεω Δηµήτρη Καλογερόπουλου και του Γιώργου Βερναδάκη. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.

ΑΤΤΙΚΗ

Η Ν.Δ. στοχεύει στην ανανέωση και το τοπίο σταδιακά ξεκαθαρίζει. Τα νέα πρόσωπα είναι ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης και ο Στέφανος Αγιάσογλου. Συζητείται πάντως το όνοµα του Πέτρου Δούκα και -σύµφωνα µε το παρασκήνιο- πιθανότατα θα είναι υποψήφιος.

 Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΝΕΑ υποψηφιότητα είναι του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κυκλοφορεί έντονα το όνοµα του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Εµπόρων Ελλάδος, αλλά και του πρώην ΟΝΝΕΔίτη και µέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος Πέτρου Αρβανίτη. Επίσης ακούγεται η υποψηφιότητα του δηµοτικού συµβούλου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου, αδελφού του Παναγιώτη Βλαχάκου που χάθηκε στα Υµια, και του Κώστα Κατσαφάδου. Αινιγµατική εµφανίζεται η στάση του Πέτρου Μαντούβαλου.

 Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ παράγοντες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη έχει κλειδώσει. Έντονη προεκλογική µάχη έχουν ξεκινήσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Βουγιουκλάκης.

 Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ «παλιοί» και νέοι. Υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Καραµανλής, ο οποίος -όπως λένε συνοµιλητές του- επιθυµεί την απόλυτη επιτυχία της Ν.Δ. και του Α. Σαµαρά, γι’ αυτό ξεκαθαρίζει µέσω των συνεργατών του ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο θα έχει ως στοίχηµα την κατάκτηση της αυτοδυναµίας του κόµµατος. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στο παρασκήνιο, «κλείνει αυτόµατα η πόρτα» σε όσους θελήσουν να χρησιµοποιήσουν το όνοµα του πρώην πρωθυπουργού για προσωπικές φιλοδοξίες.

Υποψήφιοι θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Ολα δείχνουν ότι στο κυνήγι του σταυρού θα µπουν ο υφυπουργός Υγείας Δηµήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δηµήτρης Πανοζάχος.

Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα -πιθανότατα- θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου φθίνουν µετά από την πρόσφατη δικαστική εµπλοκή του.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΚΤΟΣ από τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη, στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης Γιάννης Παλαιστής, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Αρης Αραµπατζής. Υποψηφιότητα διεκδικούν οι Αδάµ Ρεγκούζας, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία προτιµά να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά η καταγωγή της -ο πατέρας της, Γιώργος, είναι πρώην βουλευτής και υπουργός- την… κατατάσσει στη Β’ Θεσσαλονίκης.

 Με… αέρα ανανέωσης σε όλη την Ελλάδα

 KENTΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στο νομό Ηµαθίας το νέο πρόσωπο που θα πλαισιώσει το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι ο δικηγόρος και µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Το εκλεγµένο µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Κώστας Ζιώγας δεν κρύβει το ενδιαφέρον του, όπως και ο δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, όπου υπάρχει δικαστική «εµπλοκή» που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις. Στην Πέλλα ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα Φουντουκίδου και ο Ιορδάνης Τζαµτζής. Στην Πιερία φαίνεται ότι «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα Κουκοδήµου. Στις Σέρρες η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η κυρία των «πέντε» εκφραστών της λαϊκής Δεξιάς που εκλέγεται στο νοµό, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ για το γιο του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί. Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού που είχαν διεκδικήσει την εκλογή τους πριν από δύο χρόνια. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος Δηµήτρης Πάχτας, η ελεύθερη επαγγελµατίας Ολγα Παπαµέτη, ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007. Το κόµµα καταβάλλει προσπάθειες προκειµένου να πείσει το µηχανολόγο-µηχανικό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δηµήτρη Τσούφη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στα Γρεβενά η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, προσωπάρχη στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Α. Σαµαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης. Τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος. Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα εστιάζεται στο πρόσωπο του Διαµαντή Βαχτσιαβάνου, στελέχους της Ν.Δ. επί σειρά ετών. Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.

 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Στη Δράμα ο πρώην δήµαρχος Θωµάς Μαργαρίτης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη. Στον Εβρο είναι δεδοµένη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου, ενώ στην Καβάλα υποψήφιος φέρεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός παραµένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναµένεται να συµπεριληφθούν ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου. Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπο από τη µειονότητα.

 ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Αρτα δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδηµητρίου, γιου του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδηµητρίου. Ενδιαφέρον υπάρχει από τον Γιώργο Στύλιο, τον Χριστόφορο Μίχο, τον πρώην νοµάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και την Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα. Ακούγεται επίσης το όνοµα της δηµοτικής συµβούλου Τασούλας Σίµου-Τάσου. Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, τη µονοεδρική αναµένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Μπέσης και Νίκος Κάτσιος. Στα Ιωάννινα υπάρχουν οι παρουσίες του γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δηµοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, ενώ τα τοπικά στελέχη µιλούν και για τους Κώστα Κάτσενο, Γιάννη Γεροθανάση, Οδυσσέα Πότση. Στην Πρέβεζα κυκλοφορούν τα ονόµατα των Αχιλλέα Βουνάτσου, Μιχάλη Σπυρέλη, Στέργιου Γιαννάκη και Μαρίας Πετρόζου.

 ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αιτωλοακαρνανία έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του µέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Θύµιου Δρόσου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, εξετάζεται ο πρώην δήµαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Ελενας Μάντζιου-Κοτρολού, ενώ πληροφορίες µιλούν για τις συµµετοχές της δηµοτικής συµβούλου Αγρινίου Γεωργίας Μπόκα και του Νίκου Καραπάνου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πολιτικό µηχανικό Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ασηµάκη Φωτόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή, και τον Δηµήτρη Αρβανίτη. Εξετάστηκε επίσης η υποψηφιότητα του ΟΝΝΕΔίτη γιατρού Αγγελου Παπαναστασίου, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην δηµάρχου Αιτωλικού Κώστα Σταράµου. Στην Αχαΐα θα δώσει τη «µάχη του σταυρού» ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσουν και πάλι τις δυνάµεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Νέοι υποψήφιοι αναµένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαµαλίκης και ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα-Μπακουλοπούλου. Στην Ηλεία υποψηφιότητες µε αέρα ανανέωσης είναι η βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Διαµαντής Σεϊτανίδης. Στο ψηφοδέλτιο µε το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα και «ανεβασµένες» τις «µετοχές» του αναµένεται να δώσει τη µάχη ο καθηγητής Πανεπιστηµίου Διονύσης Χιόνης και οι Χάρης Λαµπρόπουλος, Γιώργος Κατσάµπερης, ενώ θα είναι πάλι υποψήφιος ο Παναγιώτης Αδρακτάς.

 ΙΟΝΙΟ

 

Στη Ζάκυνθο φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούµενες εκλογές η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

Στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγονται τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα, του Παντελή Φραγκούλη, του Τάσου Ιγγλέζου και του Λουκά Υπερήφανου. Στην Εύβοια, µε τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Σίµο Κεδίκογλου οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται: οι πληροφορίες µιλούν για το δήµαρχο Ιστιαίας Χριστοφή Ζάχο, τη Σίσσυ Λαΐου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταµάτη Γκάβαλη και το γιατρό Γιώργο Χαλιώτη. Στη µονοεδρική Ευρυτανία πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κοντογιώργου, πρώην πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη Φθιώτιδα το «γαλάζιο» τοπίο αλλάζει µετά τη «µετακίνηση» του Θανάση Γιαννόπουλου στη Β’ Αθηνών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραµένει από τα ισχυρά ονόµατα του ψηφοδελτίου και προστίθενται οι Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Μπρεκουλάκης, Ελένη Τσεκούρα και Ελένη Μακρή. Στη Φωκίδα το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται µε την είσοδο του δηµοσιογράφου Σπύρου Τρίψα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιο τον Κώστα Παπαθανασίου.

 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 

Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας, ενώ αέρα ανανέωσης θα φέρει ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ. Η τοπική κοινωνία µιλά για το γιο του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργο. Στη Λάρισα, όπου η Ν.Δ. έχει ισχυρή παρουσία µε το γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού Μάξιµο Χαρακόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τη συµµετοχή του Γιώργου Αδαµούλη. Μεταξύ των ονοµάτων που κυκλοφορούν είναι του πρώην νοµάρχη Λουκά Κατσαρού, του Ντίνου Διαµάντου και της Μαίρης Καµηλαράκη. Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Θανάση Νάκου, «επιστρέφει» µε αξιώσεις η Ζέττα Μακρή, ενώ πληροφορίες µιλούν για το σύµβουλο του προέδρου της Ν.Δ. σε θέµατα διαφάνειας Γιώργο Σούρλα. Στα Τρίκαλα µετά τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, την Ελένη Αργυροπούλου και τη Ζέφη Νικολάου.

 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην Αργολίδα η Ελσα Παπαδηµητρίου διαγράφηκε, ο Γιάννης Μανώλης «µετακοµίζει» στη Β’ Αθηνών και στο ψηφοδέλτιο ο µόνος εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης Ανδριανός. Νέα πρόσωπα είναι ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς, ο Βασίλης Σιδέρης, ο Χρήστος Καλατζής και η Θεοδώρα Καλογεράκου, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Βαγγέλη Μπαρµπάκου. Στην Αρκαδία υπάρχει η παρουσία του βουλευτή και γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου. Οι πληροφορίες µιλούν για τους Μαρίνο Τσίρµπα, Μαρία Τροχάνη και Βασίλη Κοντοζαµάνη. Στην Κορινθία θα πολιτευτεί ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ερώτηµα παραµένει η συµµετοχή του γιου του Σταύρου Δήµα, καθώς ο υπουργός έχει «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ανοίγει ο δρόµος για τον Κώστα Γιώτη. Στη Λακωνία δύο στελέχη της Ν.Δ. θα αναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο Μενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας. Στη Μεσσηνία, «έδρα» του Α. Σαµαρά, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν κατά πληροφορίες ο Μιλτιάδης Χρυσοµάλλης, ο δικηγόρος Αγγελος Κωτσιόπουλος και ο Κώστας Σαµπατζιώτης. Δεν έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού, ενώ ανοιχτή παραµένει η συµµετοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δηµήτρη Δράκου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης την Μπέσσυ Πλέτσα.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λέσβο θα είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής, στη Σάµο η Ν.Δ. έχει καταλήξει στο κοµµατικό στέλεχος Φίλιππο Μωυσόγλου και στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες µιλούν για τη Μαρία Σώδη.

 ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στα Δωδεκάνησα η Ν.Δ. εκπροσωπείται µε άρωµα γυναίκας σήµερα στη Βουλή, τη Μίκα Ιατρίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Μπάµπη Κόκκινου, ενώ η λίστα των ενδιαφεροµένων είναι µεγάλη. Ακούγονται οι Βασίλης Χρύσης, Παντελής Μαραβέλιας, Γιάννης Παπάς, Μάνος Κόνσολας και Ηλίας Ζωγραφίδης. Στις Κυκλάδες, όπου ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης έχει τη «γαλάζια» έδρα, κατά τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Καφτηράνης. Πληροφορίες µιλούν για συµµετοχή της Φιλιάννας Χωµατά, κόρης του πρώην βουλευτή, και του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη

 ΚΡΗΤΗ

Στο Ηράκλειο, έδρα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, µάχη θα δώσουν ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης και ο Γιάννης Οικονόµου. Πληροφορίες µιλούν επίσης για τον Κώστα Μπαντουβά και την Αντιγόνη Σταµενίτη. Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού. Στα Χανιά σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Μανούσου Βολουδάκη και Κυριάκου Βιρβιδάκη. Στο Λασίθι, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, αναµένεται να «κατέβει» η Ελένη Βλάση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George Papas avatar
  George Papas 25/12/2011 10:22:54

  KALA XRISTOUGENA!

 2. chrisovergisk avatar
  chrisovergisk 25/12/2011 10:32:29

  "Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας...."
  τα τζάκια δε σβήνουν και η κληρωνομική δημοκρατία καλά κρατεί !
  χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, ευτυχία και οικογενειακή ευημερία και γαλήνη !

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ chrisovergisk 25/12/2011 11:32:49

   Εγώ λέω να βάλουμε και δεύτερο ανηψιό του, κανά κουμπάρο του κλπ. Να δούμε την πολιτική ωριμότητα των φίλων Καρδιτσιωτών, δε νομίζω ο ανηψιός να είναι ο μοναδικός στο ψηφοδέλτιο.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 25/12/2011 12:49:32

    Σημείωση, εννοείται ότι δεν προεξοφλώ τις ικανότητες του ανθρώπου, αλλά εάν η μόνη του "προίκα" είναι το...τζάκι ας φερθεί ανάλογα ο λαός της Καρδίτσας.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ TopGunZ 25/12/2011 14:18:57

     Αέρας ανανέωσης Top...αλλά οκ, έχουμε ψιλοεναλλακτικές αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα...
     ΥΓ:Στα Τρίκαλα δε, μου αρέσει ο Βλαχογιάννης

   • chrisss avatar
    chrisss @ TopGunZ 25/12/2011 18:48:49

    Έχω την εντύπωση πως είναι στα μαχαίρια μεταξύ τους..

 3. Y. avatar
  Y. 25/12/2011 10:37:14

  Χρόνια πολλά σε όλους!

 4. Costis avatar
  Costis 25/12/2011 10:43:37

  Ο Σαμαράς είχε (και έχει ακόμη) μια μοναδική ευκαιρία! Είναι ο μόνος που μπορεί να δείξει τον δρόμο! Αν αποφασίσει και εκπαραθυρώσει πάραυτα τα λαμόγια -που συνεχίζουν να τον πλαισιώνουν- με συνοπτικές διαδικασίες και να βάλει σε καραντίνα -μέχρι απόδειξης της απόλυτης καθαρότητας- όλους όσους δεν θα τεκμηριώσουν την "αγνότητά" τους, έχει ελπίδες να είναι κομμάτι (και ίσως κυρίαρχο) του αύριο της Ελλάδος! Rebranding!

 5. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 25/12/2011 11:10:28

  Όσο πιο πολλά νέα ονόματα ακούγονται και όσο πιο λίγοι "κόρες", ανήψια και "υιοί" πρώην μπαίνουν στη λίστα, τόσο το καλύτερο!
  Η διαφωνία μου με την οικογενειοκρατία δεν είναι δομική και απόλυτη αλλά κάποιοι πρώην δεν έδειξαν και τίποτα το ιδιαίτερο ώστε να ανησυχούμε μήπως χαθεί το οικογενειακό DNA και ... ζημιωθεί η Χώρα!
  Χρόνια πολλά σε όλους!

 6. Y. avatar
  Y. 25/12/2011 11:20:21

  Λίγα για τα αναφερόμενα
  Για το Μανώλη Αγγελάκα έχω μικρή προσωπική άποψη, είναι χαμηλών τόνων, και εργάτης
  Σπάσιμο της Β. Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει από τις άμεσες
  Κάπου διάβασα, ο Αρούλης πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Μήπως και εδώ δούλεψαν τα ύποπτα, όπως της Κάπα σχετικά με τη δημοφιλία Παπαδήμου?
  Όλους τους χωράει η ΝΔ, υπό τη προϋπόθεση ότι ακολουθούν τη γραμμή που χαράζεται κεντρικά, χωρίς ιδιοτελείς αιτίες, τουτέστιν λαμογιές
  Η επίθυμία του ΚΚ για επιτυχία ΝΔ και Σαμαρά, είναι και απόλυτη, και πραγματική
  Οι έγγραφες απόσυρσεις των “..?δεδουλευμενων?..” απαιτήσεων, υπεβλήθησαν?

  Πρόταση
  Στη βάση των δηλώσεων του έσχες, όλες οι καφαλές του έθνους μας, να καταθέσουν το 20% των υλικών κεκτημένων τους, υπέρ της σωτηρίας της παρτίδας

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 25/12/2011 18:40:03

   ....και της κάποτε αναπαύσεως της ψυχής τους (...με 20 τα εκατό, καθαρίζουν)

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 26/12/2011 16:59:19

    Για το δε από δω και πέρα, μείωση 20% των συνολικών βουλευτικών απόδοχών (οριζόντια, και χωρίς παραθυράκια)

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/12/2011 12:10:57

  Τι επανάσταση! Τι όραμα! Τι ρήξη! Τι ελπίδα!

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ ΠΗΛΕΑΣ 25/12/2011 13:06:43

   Πηλέα
   Aκριβώς. Μου αρέσει μάλιστα που ο υπόδικος προβληματίζεται αν κατεβεί.
   Που σημαίνει ότι δεν του το έχουν κόψει.
   Κρίμα.
   Κατά τα άλλα η ανανέωση μας πέφτει βαριά!!!

 8. kprotop avatar
  kprotop 25/12/2011 12:27:45

  Γιατί δεν περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις πρώτα;;

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ kprotop 25/12/2011 13:25:29

   Τι να περιμένουμε?
   Δεν καταλαβαίνεις από τις ...προειδοποιητικές βολές?

 9. Ermippos avatar
  Ermippos 25/12/2011 12:28:45

  Για όσους ξέρουν πέντε πράγματα από την κομματική γεωγραφία τίποτε δεν αποτελεί έκπληξη. Dream team πραγματική. Είμαστε σε καλά χέρια.

 10. Πετρος avatar
  Πετρος 25/12/2011 12:35:38

  Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού.
  Δεν παμε καθολου καλα......!
  Κυριε Σαμαρα ελπιζω να μην συμβουν τα παραπανω διοτι δεν θα συμβει ποτε το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Αντωνης Σαμαρας!
  Χρονια πολλα και κουραγιο!

 11. Μακης avatar
  Μακης 25/12/2011 12:55:10

  Οι ιδιοι και οι ιδιοι

 12. Black List avatar
  Black List 25/12/2011 12:58:10

  Λυπάμαι που το λέω, αλλά προσωπικά δεν ικανοποιούμαι από τις υποψηφιότητες της ΝΔ. Ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, μια από τα ίδια με λίγο ανακάτεμα και ανανέωση για τους τύπους. Ειλικρινά περίμενα κάτι διαφορετικό, κάτι περισσότερο, κάτι πιο ουσιαστικό. Το βρίσκω αδιανόητο να θέλω να ψηφίσω ένα κόμμα και σε ολόκληρη Α’ Αθηνών να μην βρίσκω ένα να σταυρώσω!

  Κύριε Κακλαμάνη αποτύχατε παταγωδώς ως Δήμαρχος Αθηναίων και για αυτό δεν πρόκειται να σας ξανα-τιμήσω με την ψήφο μου (και δεν θα είμαι ο μόνος όπως αντιληφθήκατε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές).

  Αν για κάθε φορά που έβλεπα τον κ. Κικίλια να σουλατσάρει στο κέντρο της Αθήνας εν ώρα εργασίας είχα ένα 10ευρω, τώρα θα ήμουν πλούσιος. Ξύλινος-προκατασκευασμένος λόγος, άχρωμη προσωπικότητα, ακόμα μια διάσημη υποψηφιότητα. Δεν τον ψήφισα στις Περιφερειακές και ούτε πρόκειται τώρα βέβαια.

  Για την κα Βόζενμπεργκ η άποψη μου είναι ανάλογη του «πόθεν έσχες» της: πολύ χαμηλή.

  Η κα Κεφαλογιάννη μου είναι προσωπικά αδιάφορη – άλλο ένα γνήσιο τέκνο της οικογενειοκρατίας. Τουλάχιστον εγγυώμαι για το ποιόν του συζύγου της.

  Ευγενία Τσουμάνη και Μαριέττα Γιαννάκου ψηφίζω ΝΑΙ.

  Νότης Μηταράκης = chinless wonder (ο νοών νοείτω). Θα δούμε.

  Η κα Κουντουρά είναι κατά γενική ομολογία μια συμπαθής, μετρημένη και ευπρεπής παρουσία, αλλά μέχρι εκεί. Άλλη μια διάσημη υποψηφιότητα που ταυτόχρονα εξυπηρετεί τη γυναικεία ποσόστωση (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια που λένε στο χωριό μου).

  Την κα Πιπιλή την θυμάμαι τη μετά-χρηματιστηριακή εποχή να κάνει shopping therapy στις boutique της Π. Ιωακείμ κραδαίνοντας ένα πούρο ΝΑΑΑΑ με το συμπάθιο. Thanks, but no thanks.

  Αυτή η Τάνια Ιακωβίδου δεν ήταν που είχε κατέβει με το ΠΑΣΟΚ σε κάτι Νομαρχιακές και έκραζε μετά βδελυγμίας τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή; Πάτε καλά εκεί στη Συγγρού;

  Decisions, decisions...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Black List 26/12/2011 18:25:13

   ΣΟΒΑΡΗ ΚΡΙΣΗ ......
   Η κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ,ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ
   ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (!) -ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ_- ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ
   ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ
   ΔΟΥΛΕΥΑΝ . ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

 13. Μαρία avatar
  Μαρία 25/12/2011 13:03:58

  Ελπίζαμε και επιθυμούσαμε να περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων για τη Β΄ Αθηνών και το όνομα του Σάββα Καλεντερίδη. Είναι πατριώτης , δραστήριος,.εντιμος και ανεπιφύλακτα .αξιος να εκπροσωπήσει τον ΄Ελληνα πολίτη στο Κοινοβούλιο. Σίγουρα υπερτερεί πολλών άλλων.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Μαρία 26/12/2011 09:03:59

   συμφωνώ

 14. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 25/12/2011 13:14:36

  Πολλά ονόματα γόνων βλέπω .... Δε φαίνεται η κεφαλή να λαμβάνει τα μηνύματα της βάσης λοιπόν ..... Καλή επιτυχία !

 15. karenin avatar
  karenin 25/12/2011 13:22:26

  Η ανανέωση;

 16. μητσοs avatar
  μητσοs 25/12/2011 14:08:44

  ποσουs γιουs,ανιψιουs,θυγατερεs μετρησατε???
  στην ....δημοκρατια δεν υπαρχουν ....διεξοδα!

  • Y. avatar
   Y. @ μητσοs 25/12/2011 16:07:13

   ..η διέξοδο όμως, η ίδια η δημοκρατία!

 17. vaggelis avatar
  vaggelis 25/12/2011 14:35:20

  μετα απο εκλογη αρχηγου απο τη βαση μετα απο συνεδριο μια απο τα ιδια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 18. ΘΑΝΟΣ avatar
  ΘΑΝΟΣ 25/12/2011 14:40:12

  ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Η Ν.Δ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ/////

 19. stanley@gr avatar
  stanley@gr 25/12/2011 14:55:59

  Μητσο μου,
  η δημοκρατια εχει ... εξοδα!!
  κι αν δεν εισαι γιος και κορη δεν τα βγαζεις περα!

 20. Zanetta avatar
  Zanetta 25/12/2011 15:09:15

  ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ -ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΠΟΥ-ΚΑΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ- ΟΠΟΤΕ ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!

 21. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 25/12/2011 15:40:41

  Στις συνθήκες κατοχής που διαμορφώνονται, θα περιμένουμε να μας σώσουν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Όλγα Κεφαλογιάννη; Σαν σωσσίβιο του πασόκ μου ακούγονται όλα αυτά τα ονόματα.
  Ο Μηταράκης έγινε ξαφνικά καθηγητής; Τα ίδια με το Δρούτσα και την Παναρίτη δυό χρόνια μετά;

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ τηλέμαχος αναγνώστου 26/12/2011 10:04:40

   δεν εννοουσε καθηγητης!
   εννοουσε υφος καθηγητη!!

   απο τις πιο ανερματιστες παρουσιες, δυστυχως!!!

 22. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 25/12/2011 16:32:01

  Αν δεν περιοριστεί δραστικά το Δημόσιο, το Κράτος, δεν απλοποιηθεί η νομοθεσία, δεν περιοριστεί η πολιτική εξουσία στο ρόλο που της πρέπει σε μία ελεύθερη οικονομία και κοινωνία,
  η Ελλάδα θα ξανασταυρωθεί!

  Ποιό είναι το σκεπτικό κατάρτισης του καταλόγου των υποψηφίων; Η κατάληψη της εξουσίας ή ο μετασχηματισμός της κοινωνίας; Μη μου πείτε ότι το δεύτερο προϋποθέτει το πρώτο!
  Με ποια νοοτροπία σκοπεύουν να κυβερνήσουν; Εκείνη του ιδιοκτήτη του Κράτους ή του υφιστάμενου της λαϊκής βούλησης;

  Για όσους θέλουν υποψήφιοι να είναι, να γνωρίζουν: '
  Απαγορεύεται η αποτυχία!

 23. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 25/12/2011 16:59:01

  Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
  Αν όντως αυτές είναι οι λίστες υποψηφίων .....Καλά κρασία......!

 24. proedroskp avatar
  proedroskp 25/12/2011 17:07:47

  Αντε να δουμε τη δυναμη του υπουργου Αμυνας.

 25. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 25/12/2011 17:24:49

  ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ .ΑΝΤΩΝΗ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 26. Y. avatar
  Y. 25/12/2011 19:03:53

  Το Μπατσόκ, θα κατεβάσει ομάδα?

 27. Bohemian avatar
  Bohemian 25/12/2011 19:40:12

  Ο Ανδρέας Ψυχάρης που αναφέρεται στο δημοσίευμα ως σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά έχει κάποια σχέση με τον γνωστό Ψυχάρη;

 28. juliet avatar
  juliet 25/12/2011 20:43:21

  Δεν μπορώ να πω ότι τ΄ονόματα είναι τα καλύτερα.Ενα παράδειγμα ,εκείνος ο Σπυρίδων Σπύρος δεν ήτανε πρώην δήμαρχος Σπετσών; στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στις Σπέτσες η Ντόρα σάρωσε....έτσι για να μην ξεχνάμε.Ας ελπίζουμε ότι θα κυριαρχήσει το συμφέρο της Πατρίδας και όχι οι γνωστές παροικίες .Κάποια από τ΄ονόματα είναι στη λίστα για διεκδίκηση βουλευτικών αποζημιώσεων.Οσο για τον πρώην δήμαρχο Αθηνών ελπίζω ο Πρόεδρος να μη ξεχνά για το καλό του τόπου .Ελπίζω να μελετήσουν καλά τις λίστες γιατί οι καιροί άλλαξαν και τώρα δεν θα είναι περίπατος αλλά ανηφόρα και ΄μάλιστα γερή.

 29. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 25/12/2011 21:35:09

  Εάν ισχύσουν αυτά που αναγράφονται δεν πρόκειται να δουν αυτοδυναμία με καμία κυβέρνηση!! Η Οικογενειοκρατία στο έπακρον !! ντροπή!!!!! Όσο δε για κάποια ονόματα που έχω ιδία άποψη λυπάμαι πολύ ! το μοναδικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η επαγγελματική καταξίωση των υποψηφίων???

 30. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 25/12/2011 21:35:47

  ο γιός του!!!

 31. Νικος.Μαν. avatar
  Νικος.Μαν. 25/12/2011 23:23:13

  Διαβάζω, όπως και καθένας σ’ αυτόν τον τόπο, με την προσδοκία να δω κάτι να αλλάζει. Δεν έχω την απαίτηση να δω τα πράγματα όπως εγώ τα θέλω. Όχι. Όμως τι σατανικό; Ακόμα και σήμερα που ο τόπος πάει για εκλογές – η ημερομηνία τους έχει ορισθεί με παρέμβαση της Ν.Δ. – γίνονται μετρήσεις και σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης για την δημοτικότητα – καταλληλότητα υποψηφίων; Ή δημοσιεύματα όπως το παρόν δεν έχουν αυτήν την έννοια; Αγαπητέ «Αντώνη μας» στις εσωτερικές εκλογές της Ν.Δ., ο κόσμος δεν σε αγκάλιασε έπειτα από ανάλογα τερτίπια. Σε αγκάλιασε γιατί σε πίστεψε αλλιώτικο και αφτιασίδωτο και άρα δικό του, με καθαρό και όχι προσποιητό λόγο, ικανό και αποφασισμένο να πεις και να διεκδικήσεις το δίκιο του. Γι’ αυτό σε ψήφισε και έτσι σε περίμενε όλον αυτόν το καιρό. Τώρα, σήμερα, δύο μήνες πριν τις εκλογές, είσαι στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων; Τα διλήμματα της επιλογής ή απόρριψης των προσώπων που θα συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια είναι δικά σου ή κάποιοι σύμβουλοί σου, τα θέτουν για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους; Αν ισχύει το πρώτο, τα πράγματα είναι απλά, παράτα τα τώρα. Είναι σχετικά νωρίς και ίσως διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου και τούτο (αφορά το «ίσως») γιατί θα πλανάται το ερώτημα γιατί δεν αποχώρησες νωρίτερα. Αν όμως ισχύει το δεύτερο, μία είναι η λύση και είναι της τελευταίας στιγμής. Βγες στον κόσμο, χωρίς παρατρεχάμενους! Μόνος! Τρέξε όπου θέλεις. Μα θα κουραστείς άδικα. Όσους και να ακούσεις, ενώνονται σε μία λέξη και ένα νόημα. ΑΛΛΑΓΗ ! Δεν είναι «σύνθημα», είναι μια σπουδαία λεξούλα της γλώσσας μας και ως εκ τούτου μην το συνδέεις με τον άλλο, τον παλιό, τους απέναντι.
  Ξεκίνα τις επιλογές σου από το «ΜΗΔΕΝ». Διάλεξε αγνούς, καθαρούς, ώστε να μπορούν να βγουν στην κοινωνία και η φωνή τους να είναι ζωντανή – εκφραστική και όχι ξύλινη. Δεν θέλουμε ωραιοπαθείς κομπορρήμονες και κάθε είδους φτιασιδωμένους ή ξεφωνημένους ντιντήδες. Ντρεπόμαστε! Κουραστήκαμε! Διώξτους όλους, όσους δεν μπορούν να σταθούν υπομονετικά στο ξεροβόρι χωρίς πανωφόρι, ας μεγαλουργήσουν αλλού, μπορούν μόνοι τους.

 32. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 26/12/2011 02:11:34

  Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια, και εγώ να λέω τα δικά μου. Κυρίες και κύριοι έργα χρειάζονται όχι λόγια, και συμβουλές στον Σαμαρά. Η εξουσία είναι στα χέρια του λαού, όχι του αρχηγού μόνο. Δεν σας αρέσουν οι υποτιθέμενοι υποψήφιοι βουλευτές? Μπείτε στις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ και απαιτείστε διαφάνεια και αξιοκρατία. Κάντε προτάσεις, περάστε αποφάσεις και απαιτείστε από τις ΝΟΔΕ να τις υποστηρίξουν και να τις προωθήσουν στη Συγγρού. Απαιτείστε έκτακτο συνέδριο, αλλαγή του καταστατικού, και εκλογή των υποψηφίων βουλευτών από την βάση. Έτσι και περισσότερη εξουσία θα εξασκείται από τους πολίτες αλλά και περισσότερο υπεύθυνοι θα είναι οι πολίτες για τις επιλογές τους. Και μην μασάτε όταν σας λένε ότι έτσι βάζετε εμπόδια στον Σαμαρά γιατί το αντίθετο θα συμβεί και ο Σαμαράς και η Ελλάς θα σας είναι ευγνώμονες. Θα λύσετε τα χέρια του Σαμαρά, θα δώσετε νέα πνοή στη ΝΔ προς την αυτοδυναμία, και θα ενισχύσετε την Δημοκρατία στην χώρα μας. Αυτοσκοπός δεν είναι απλώς να κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές αλλά να φτιάξουμε τώρα μια καλλίτερη ΝΔ ώστε όταν έλθει στην εξουσία να κυβερνηθεί καλλίτερα η πατρίδα μας. Η τώρα η ποτέ. Μην περιμένετε από τον Σαμαρά να καθαρίσει μόνος του την κόπρο του Αυγειου (τα βαρίδια της Ελληνικής κοινωνίας γενικώς εννοώ). Ο Σαμαράς πρόεδρος κόμματος σε κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι, ούτε μονάρχης ελέω Θεού είναι, ούτε μυθικός ήρωας (όπως ο Ηρακλής). Και αν ακούνε εκεί και στο ΠΑΣΟΚ, ας κάνουν και αυτοί το ίδιο γιατί όλοι την ίδια πατρίδα έχουμε και όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Agrofylakas 26/12/2011 08:55:13

   Προς τη σωστή κατεύθυνση η τοποθέτησή σου αλλά το κόμμα θα πρέπει να έχει δομές και οι δομές θα πρέπει να έχουν γίνει αποδεκτές από την ηγετική ομάδα δεν χρειάζεται να τα αλλάξει όλα ο Σαμαράς αλλά η νέα ηγετική ομάδα. Αυτή η δομή θα πρέπει να προβλέπει και την αντίστοιχη επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων για το χρίσμα. Αυτούς όλους τους υποψήφιους που αναφέρονται τους έχει εγκρίνει ο Σαμαράς, σχεδόν κανένας δεν κατεβαίνει σε εκλογές εάν δεν έχει πάρει το ο.κ. από τον αρχηγό. Ο κόσμος έχει ήδη μιλήσει με τις αντιδράσεις του και τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η Ν.Δ. . Τώρα το να υπάρξει αντίδραση για κάθε υποψήφιο από τις τοπικές κ.λπ. αυτά είναι τερτίπια ΠΑΣΟΚ και όχι ενός αναγεννημένου λαϊκού δεξιού κόμματος. Οι δομές πρέπει να μιλήσουν και εγώ θα σας φέρω ένα παράδειγμα το οποίο πιθανόν το κόμμα να μην έχει αντιληφθεί, πιστεύετε ότι ο Αβραμόπουλος θα εκλεγεί εύκολα στην Α’ Αθηνών? Επειδή λοιπόν το ξέρει και ο ίδιος ότι δεν είναι εύκολη η εκλογή του γι’ αυτό υπουργοποιήθηκε διότι σαν ενεργός υπουργός μίας κυβέρνησης συνεργασίας οι πιθανότητες αυξάνουν. Ας είχε το κόμμα 5-6 άξια άτομα από το χώρο της επιχειρηματικότητας στην Α’ Αθηνών και θα σας έλεγα εάν η εκλογή Αβραμόπουλου θα ήταν εύκολη!

  • Y. avatar
   Y. @ Agrofylakas 26/12/2011 17:17:31

   Αν και στο παρελθόν πρέπει αν μου την είχες ψιλοβγεί (..αν θυμάμαι, με το Πανίκα), οι προτάσεις σου για “..έκτακτο συνέδριο, αλλαγή του καταστατικού, και εκλογή των υποψηφίων βουλευτών από την βάση”, απόλυτα σωστές. Εδώ και τώρα όμως. Όχι στις κλένδες, μετά τις εκλογές βλέπουμε, και παέι λέγοντας, και να ‘χαμε να λέγαμε. Άμεσα, με τις όποιες προβλέπονται καταστατικές διαδικασίες, πριν τις εκλογές. Αν είσαι κοματικός, πέρασέ τες

 33. Νικος avatar
  Νικος 26/12/2011 09:14:00

  Εννοείται βέβαια ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί ούτε ένας από όσους είναι σήμερα αλλά ούτε και κανένας από τους γιούς τους και τις κόρες τους.

 34. Νικος.Μαν avatar
  Νικος.Μαν 26/12/2011 10:29:57

  Αγαπητέ Agrofylakas οι συμβουλές προς τον Σαμαρά δεν χρειάζονται. Και συμφωνώ. Όπως φαίνεται όμως σήμερα, επειδή αυτός αποφασίζει – έχει τον τελευταίο λόγο πιστεύω – πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εγκλωβιστεί στο ίδιο «επιστημονικό πεδίο» που παίρνει αποφάσεις από περισπούδαστες μελέτες, μετρήσεις κτλ. κτλ. γι’ αυτό και του γίνονται ορισμένες επισημάνσεις. Η φωνή της Βάσης δεν είναι αυτή των συμβουλίων, είναι πηγαία και είναι διαφορετική, ας βγει λοιπόν έξω να πάρει καθαρό αέρα και να ακούσει τις «ανοησίες του κόσμου»!
  Και ένα ερώτημα. Η απόφαση για ψηφοφορία επιλογής ως αρχηγού του ενός ή του άλλου το 2009, ήταν από πίεση των Τοπικών και της Βάσης; Η Βάση εκφράστηκε! Όπως κάλλιστα μπορεί να εκφραστεί και τώρα αν της τεθεί ερώτημα, ένα ή και περισσότερα. Ας υιοθετηθεί λοιπόν «το δημοψήφισμα της Βάσης» από την κεντρική εξουσία (της ΝΔ) για θέματα σπουδαία, και ας εγκαταλειφθούν για λίγο οι σχετικές μελέτες των ειδικών ή ας γίνουν παράλληλα και οι δύο, ώστε να γίνει και σύγκρισή τους.

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Νικος.Μαν 27/12/2011 01:42:59

   Αγαπητέ Νικος.Μαν, αυτά που έγραψα πιο πάνω δεν ήταν προς απάντησαν αυτών που έγραψες εσύ, αλλά μια έκφραση του ‘συμφωνώ και επαυξάνω’ αυτών που είπες. Απαντώντας και στον Φρίξο Γιαννιός και τον Υ. θέλω να πω εν τάχει, ότι ναι είναι κομματικός, (και μάλιστα εκλεγμένος από την βάση!) και κάνω ότι μπορώ. Αυτά που είπα πρόσφατα εδώ τα έχω ξανά πει ξανά και ξανά και μάλιστα και επωνύμως αλλά από την άλλη μεριά όταν γράφω επωνύμως με κατηγορούν για αυτοπροβολή. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μεγάλη άγνοια για το πώς εκλέγονται οι υποψήφιοι βουλευτές σε ευημερούσες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες από τα μέλη (και όχι από τους αξιωματούχους) ενός κόμματος σε κάθε εκλογική περιφέρεια με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες. Παρόλο ότι σε διεθνή κλίμακα η ιδέα δεν είναι καινούργια και η μεθοδολια εφαρμογής της γνωστή, για τα Ελληνικά δεδομένα ακούγεται σαν κάτι εξωπραγματικό και τρομάζει το κατεστημένο. Είναι όμως ενθαρρυντικό ότι ο Σαμαράς ήδη έκανε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση διότι στο τελευταίο συνέδριο πέρασε μια τροπολογία που προβλέπει για ένα μικρό αριθμό υποψηφιων βουλευτών να εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την βάση. Θα πρέπει όμως όλοι να βοηθήσουν και με άλλες πρωτοπόρες ιδέες και πρωτοβουλίες και όχι να περιορίζονται στο να συμφωνούν η να διαφωνούν με τις επιλογές του Σαμαρά. Οι ιδέες που εκφράζονται εδώ καλές και άγιες αλλά η ζύμωση και τα έργα μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα κομματικά όργανα. Γιαυτο, είναι λάθος να μην μπαίνουν ικανοί άνθρωποι στα κόμματα και να δραστηριοποιούντα πολιτικά. Η ποιότητα της δημοκρατίας εξαρτάται από την ποιότητα των κομμάτων, και η ποιότητα των κομμάτων εξαρτάται από την ποιότητα των μελών τους.

 35. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 26/12/2011 15:29:52

  οχι στους 300 αλήτες που μας έφεραν σ' αυτό το χάλι

 36. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 26/12/2011 16:04:28

  Υπάρχουν και νέα κόμματα με νέο ύφος και ήθος. Ο "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" με ανθρώπους τίμιους και πατριώτες ζητά την στήριξή μας για να βάλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στη καταστροφή.

 37. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 26/12/2011 17:01:24

  Πολλα παιδια η ανηψια τεως βουλευτων βλεπω. Αρα ΜΑΛΑΚΕΣ υπαρχουν, που ψηφιζουν τα παιδια με το κληρονομικο χαρισμα. Ειμαστε αξιοι της τυχης μας και της μαυρης μας της μοιρας. Με τον σταυρο μας εδραιωνουμε μια ολιγαρχια "δημοκρατικα" εκλεγμενη.

  • Y. avatar
   Y. @ ΑΙΟΛΙΚΟΣ 26/12/2011 19:01:43

   Δες το και αλλιώς. Με το σταυρό μας αποκλείουμε αυτούς που κρίνουμε ανεπερκείς. Και αν η κρίση μας επί της ανεπάρκειάς τους είναι με αντιεκιμενικίτητα υποκειμενικώς τεκμηριωμένη, ε....τότε δε τους σταυρώνουμε, γιατί δε τους γουστάτουμε

 38. Μαριάννα avatar
  Μαριάννα 26/12/2011 17:13:13

  Αν τα ψάξετε σε λεπτομέριες τα τζάκια κυριαρχούν ξανά για την ΝΔ στην Κρήτη με αποτέλεσμα ο λαός να μην τους ακολουθήσει . Που πήγαν οι δεύτεροι σε ψήφους πολιτευτές των Νομών; Τι έκαναν οι πρώτοι για να τους αναδείξουνε. Στο Ρέθυμνο παίζει μπάλα η γνωστή , στο Ηράκλειο μια από τα ίδια και στο Λασίθι ο Πλακιωτάκης τα έκανε πλακάκια και παίζει μονότερμα με τους κοματάρχες της Ντόρας.
  Ολοι τελικά η δεξιά θα εξαφανιστεί από την ΝΔ. Ποιος άκουσε εισηγήσεις των πολιτευτών των Νομών; Μήπως συνεχίσει να είναι ένα καφενείο η ΝΔ.

  Μαρια

 39. LAKONIA avatar
  LAKONIA 27/12/2011 10:19:45

  ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 2.200.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2009. ΤΟ 2011...1.200.000. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟ 1.000.000 ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ?????

  • Αγροφύλακας avatar
   Αγροφύλακας @ LAKONIA 28/12/2011 01:02:07

   Αγαπητέ ΚΑΚΩΝΙΑ,
   Δεν γνωρίζω τίποτα για τον ‘χορό των εκατομμυρίων’ που υπαινίσσεσαι. Αν εσύ ξέρεις κάτι καλά θα είναι να μας το πεις, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθείς ευλόγως για λασπολογία. Δυστυχώς, η λάσπη κάνει ζημιά. Από άλλες παρόμοιες ανεύθυνες κατηγορίες, έτσι γενικώς και αορίστως, είχα και εγώ αρχίσει να σχηματίζω μια επιφυλακτική έως αρνητική εντύπωση, για την κυρία Πατριανακου. Τελευταία όμως, από περιέργεια, και με δική μου πρωτοβουλία, την συνάντησα στο πολιτικό της γραφείο στην Σπάρτη και οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ θετικές. Και καθώς πρέπει κυρία είναι, και ικανότητες διαθέτει και απόλυτα έντιμη και ειλικρινής μου φάνηκε. Ας τα ψάχνουμε λοιπόν τα πράγματα πριν βιαστούμε να σχηματίσουμε γνώμη και αρχίσουμε να κάνουμε και ανεύθυνα σχόλια και ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Χωρίς να έχω κανένα ιδιοτελή λόγο, στην άλλη άκρη της γης ζω και δεν έχω ανάγκη από ρουσφέτια, θεώρησα ότι ήταν χρέος μου να πω την αλήθεια όπως εγώ την γνωρίζω.

 40. αγανακτησμένος Ν.Δ avatar
  αγανακτησμένος Ν.Δ 15/01/2012 01:04:47

  Με την Α Αθήνας τη έγεινε έφεραν την Κεφαλογιάνη Όλγα από την Κρήτη,για να βάλουν και τον ανηψιό βουλευτή στη Κρήτη ο Κεφαλογιάννης κάνει ότι θέλει στο κόμμα η ο Σαμαράς για να καταλάβω.Μυαλό ακόμα δεν έχεται βάλει στη Ν.Δ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.