#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2010 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες διαπλεκόμενες αρπαχτές

Επιβεβαίωση όσων κατά καιρούς έχουμε γράψει για την ...μνημονιακή συναίνεση κυβέρνησης - εθνικών εκδοτών και κατασκευαστών είναι όσα γράφει σήμερα το Πρώτο Θέμα:«ΤΖΑΜΠΑ» ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ 5 έως 8 δισ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου για αναδιαρθρώσεις ζημιογόνων εταιρειών και αποζημιώσεις για απολύσεις προσωπικού ετοιμάζεται να δώσει το κράτος στους γνωστούς  της διαπλοκής.

Αφού τις τελευταίες δεκαετίες απομύζησαν τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και προχώρησαν σε θηριώδεις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου, τώρα με αφορμή τον νέο αναπτυξιακό νόμο  θα πάρουν και πάλι πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξουν τις εταιρείες τους που καταρρέουν όχι λόγω της κρίσης αλλά εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης των προηγούμενων ετών.

Ετσι, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον ανανεωμένο αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 στον οποίο (άρθρο 9) εκτιμάται ότι θα ενταχθούν δεκάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Θα είναι περισσότερο ευέλικτος από τον προηγούμενο και θα προβλέπει την ένταξη πολλών κλάδων της οικονομίας εκτός από τη μεταποίηση (εντασσόταν στον προηγούμενο νόμο). Τα συνολικά κονδύλια εκτιμάται ότι θα υπερβούν το ποσό των 5 έως 8 δισ. ευρώ. Μια επιχείρηση για να καταστεί ικανή να πάρει τα χρήματα που προβλέπονται από τον νέο νόμο θα πρέπει να υποβάλει τον σχετικό φάκελο στην Αθήνα και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες (μετά εγκρίνεται και πάλι από το αρμόδιο υπουργείο) με την προϋπόθεση να έχει καταρτίσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Δεν θα εξετάζουν την περιουσία και τους λογαριασμούς των μετόχων

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αναπτυξιακός νόμος (όπως γίνεται και τώρα) δεν θα εξετάζει την προσωπική περιουσία των βασικών μετόχων της επιχείρησης. Ετσι, για παράδειγμα, οι βασικοί μέτοχοι δύναται να έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή μετρητά σε τράπεζες της Ελλάδος και του εξωτερικού, τα οποία όμως δεν θα ληφθούν υπόψη στην περίπτωση που η επιχείρηση αυτή θελήσει να ενταχθεί στον νόμο. Με λίγα λόγια κανείς δεν ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί των ιδιοκτητών.

Αυτό σημαίνει ότι το αρμόδιο υπουργείο αλλά και η Ε.Ε., όπου θα κατατεθούν τα σχετικά αιτήματα, θα ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης προκειμένου να δια πιστώσουν εάν μπορεί να επιβιώσει αποκλειστικά με δικούς της οικονομικούς πόρους και όχι με την προσωπική περιουσία του ιδιοκτήτη της ή των βασικών της μετόχων.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=93990

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 05/12/2010 19:04:57

  Με ποια κυβέρνηση σταμάτησαν να κάνουν τις δουλειές τους αυτοί οι καλοί άνθρωποι; Με ποια κυβέρνηση τους απαγορεύτηκε η "πρόσβαση" στο κρατικής προέλευσης χρήμα; Με ποια κυβέρνηση φορολογήθηκαν όπως έπρεπε;

  Με καμμία.

  Και "δεν προβλέπεται" να αλλάξει αυτό στο μέλλον.

  Ποιος πολιτικός μας έχει την τόλμη να το αλλάξει;

  Θραξ Αναρμόδιος

  • kiki avatar
   kiki @ Θραξ Αναρμόδιος 05/12/2010 19:16:57

   Ουδεις , κατα τα φαινομενα.
   Εμεις , μου παει καλυτερα.
   Επαψα να περιμενω απο οποιονδηποτε, οτιδηποτε.

 2. Ορεσίβειος avatar
  Ορεσίβειος 06/12/2010 08:19:25

  μέσα στην αναμπουμπούλα βρήκαν ευκαιρία να κάνουν ντηλ και τα στελέχη του ΟΤΕ που κατηγορουνται ότι έκαναν πλάτες σε Siemens, Intracom και τους χάρισαν 25 εκατομμύρια ευρώ απολύοντας το στέλεχος του ΟΤΕ που τους φρενάρισε. Λενε τάχα ότι το κανόνισαν οι γερμανοί μέτοχοι του ΟΤΕ με τη κυβέρνηση. Δεν πιστεύω οτι η δικαιοσύνη θα επιβεβαιώσει τέτοια ντηλ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.