21/08/2009 06:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες αποκαλύψεις για την BlackwaterΌπως αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times, όλοι ήξεραν πως οι ΗΠΑ έδιναν εργολαβία στην εταιρεία Blackwater  πολλές από τις βρώμικές δουλειές τους στο Ιράκ. Η τελευταία όμως αποκάλυψη είναι δεόντως εξοργιστική. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, το 2004, η CIA ανέθεσε στην διαβόητη εταιρεία την ανεύρεση και τη δολοφονία αρκετών στελεχών της al-Qaeda. Τέτοιου είδους κινήσεις  εγείρουν ούτως ή άλλως  πολλά  και ενοχλητικά ερωτήματα, αλλά σε αυτή τη περίπτωση η αποστολή δεν συνοδεύτηκε καν  από επιτυχία. Κανένα στέλεχος της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης δεν συνελήφθη αλλά ούτε και δολοφονήθηκε. Παρόλα αυτά, το κόστος ήταν αρκετά εκατομμύρια δολάρια τα οπία και εισέπραξε η εταιρεία!

 Η CIA  βέβαια, δεν υπέγραψε κάποιο συμφωνητικό με την Blackwater, που τώρα ονομάζεται Xe Securities, αλλά είχε συνάψει «ατομικές συμβάσεις» με  κορυφαία στελέχη της εταιρείας όπως τον Erik Prince. Δεν είναι ξεκάθαρο το αν οι υπάλληλοι της Blackwater θα έπαιρναν μέρος  στις δολοφονίες ή αν απλά θα συμμετείχαν μόνο στο σχεδιασμό των επιχειρήσεων και στις όποιες παρακολουθήσεις. Το πρόγραμμα τερματίστηκε αρκετό διάστημα  πριν αναλάβει τη διοίκηση της CIA ο Leon Panetta, και μάλλον αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, που τον οδήγησε σε έκτακτη συνάντηση τον Ιούνιο με μέλη του κογκρέσου προκειμένου να τα ενημερώσει.

 Source: New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.