#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/03/2011 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα υποβάθμιση της ΕλλάδοςΤο έχουμε ξαναγράψει. Αυτή η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μαζεύει σφαλιάρες, σαν τον Βέγγο από τον Χατζηχρήστο. Κάθε φορά που βγαίνει και λέει ο Παπακωνσταντίνου ότι πάμε καλά και η ανάπτυξη είναι προς των πυλών, έρχονται οι αγορές να τον διαψεύσουν και να τον στείλουν στα Τάρταρα. Ετσι λοιπόν και  ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «BB-», από «ΒΒ+» προηγουμένως, ο επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση παραμένει σε Creditwatch με πιθανότητα περαιτέρω υποβάθμισης. Παράλληλα, ο οίκος έθεσε την βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες.

Η έκθεση αιτιολόγησης της υποβάθμισης είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και αποκαλύπτει τα ψέμματα που λέει κατά καιρούς.
Η Standard & Poor΄s εξηγεί πως επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του οίκου πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τίθεται ως πιθανή προϋπόθεση για τη λήψη δανείων από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) και ότι το κύριο, μη διασφαλισμένο κυβερνητικό χρέος θα υπάγεται στα δάνεια του ESM.

Ο οίκος κάνει λόγο για το τεράστιο χρέος της Ελλάδας και τις υψηλές δανειακές της ανάγκες που “υπονομεύουν τα σχέδια της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό έως τα μέσα του 2013, όταν ο υφιστάμενος μηχανισμός χρηματοοικονομικής στήριξης των Ε.Ε. και ΔΝΤ θα τερματιστεί, ενώ αυξάνουν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους. Μετά τη λήξη του αρχικού μηχανισμού στήριξης, η Ελλάδα είναι πιθανό να απευθυνθεί στο ESM για χρηματοδότηση”.

Εννοείται ότι τις επόμενες ημέρες θα υποβαθμιστούν ανάλογα και οι ελληνικές τράπεζες. Πάντως, η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από ΄BBB/A-2΄ σε ΄BBB-/A-3 τοποθετώντας την μόλις μία μονάδα πάνω από την αξιολόγηση junk.

Αντίδραση Παπανδρέου

Ο οίκος διατηρεί την ελληνική οικονομία υπό παρακολοπυθηση και δεν αποκλείει μελλοντικά και νέα υποβάθμιση.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P δεν αντανακλά τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης που καταβάλλει η χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Δεν μάς υποβαθμίζουν εξαιτίας όσων κάνει η Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση της S&P κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε εκδήλωση των  Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

«Η όλη προσπάθεια και όλο το πρόγραμμα και ο προγραμματισμός της Ελλάδας είναι να  βγει το νωρίτερο στις αγορές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Reuters.

Σχολιάζοντας την κίνηση του ολικου αξιολόγησης ο πρωθυπουργός είπε ακόμη: «Από τη φούσκα της ευημερίας πέρασαν στον πανικό. Αποδείξαμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται από όλη την Ευρώπη».

Ακόμη, ανέφερε ότι οι οίκοι δεν λογοδοτούν πουθενά και ότι είναι λάθος να θεωρούν ανεπαρκείς τις αποφάσεις της ΕΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 29/03/2011 18:32:43

  δηλαδη ημαστε rubbish?

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/03/2011 18:35:09

  O ΓΑΠ ως Αμερικανομαθής θα έπρεπε να ξέρει την έκφραση "Ε for Effort". Τι "προσπαθούμε"... Κοντεύει να κλείσει χρόνος που μας έλεγε ότι "δεν συντρέχει λόγος να πάμε στο ΔΝΤ"... αχ πώς ξεχνάμε...

 3. thanos avatar
  thanos 29/03/2011 18:41:12

  ''Δεν μας υποβαθμιζουν εξαιτιας οσων κανει η Ελλαδα ''
  Μας υποβαθμιζουν εξαιτιας οσων ΔΕΝ κανει η Ελλαδα.........

 4. Orestios avatar
  Orestios 29/03/2011 18:44:09

  Πόσες επιτυχίες θα αντέξουμε από αυτό το πανέξυπνο GAP?
  Όχι απλά σκουπίδια αλλά πιο απόβλητα από τα πυρηνικά της Φουκοσίμα τα ομόλογα.
  Μήπως να σταματούσε να τρέχει?

 5. ΑΠ avatar
  ΑΠ 29/03/2011 19:35:48

  Δηλαδή τώρα θα σφυράμε Standard & Poor's Man's Moody Blues;;

 6. thanasis avatar
  thanasis 29/03/2011 20:12:11

  οι τοκογλυφοι κανουν την τελευταια επιθεση
  καθηκων του κυβερνητη ειναι να μην ειναι
  εθελοδουλος αλλα δυστυχως εχουμε
  κυβερνηση χαμηλοτερη των περιστασεων

 7. popolaros avatar
  popolaros 29/03/2011 20:36:55

  Κάκιζα έντονα αυτούς τους Νεουρκέζικους 'οίκους αν(τ)οχής'.
  Τώρα όμως αρχίζω να τους κάνω κέφι.
  Λες και περιμένουν πότε θα κάνει ο Jeffrey και ο Παπακ. δηλώσεις ανάκαμψης :) της οικονομίας, για να τους βγάλουν λίγες ώρες μετά... παπατζήδες.

  'Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο Capital.gr δήλωσαν πως το συνολικό κόστος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τη σημερινή υποβάθμιση της S&P δεν υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ. '

  Να είμαστε και ευχαριστημένοι δηλαδή.

 8. astral avatar
  astral 30/03/2011 00:56:39

  εχουν αρχισει και λενε τα σαπροκαναλα οτι θα ειναι πανω του 10% (!!!) το ελλειμα του 2010.
  Πρεπει να το κανει σημαια, να κανει προταση μομφης στον ΚΠαπακ και να αρχισει ανενδοτο αγωνα να ριξει αυτη την ανικανη κυβερνηση που και αιματηρες θυσιες επεβαλε και εχει αποτυχει σε οποιοδηποτε νουμερο προβλεψη ή στατιστικο.
  προδοσια για να πουλησουν φτηνα και τζαμπα και εν μεσω γενικης κρισης αυτοι να βρεθουνε πλουσιοτεροι

 9. zackii avatar
  zackii 30/03/2011 07:25:51

  Πάμε γιά το επομενο στάδιο του σχεδίου. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Προετοιμάζεται το έδαφος.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/03/2011 14:25:09

  Ιρλανδία:
  Πιθανότατα, μετά τα τραπεζικά stress test (θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου), και οι 2 σημαντικές Τράπεζες της χώρας που απομένουν ακόμη υπό ιδιωτικό έλεγχο, δηλαδή η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιρλανδίας, Bank of Ireland, καθώς και η Irish Life & Permanent, θα περάσουν υπό τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου.
  Το Δημόσιο συμμετέχει ήδη με 36% στο μετοχικό κεφάλαιο της Bank of Ireland, ενώ αναμένεται το ποσοστό αυτό να ξεπεράσει το 50%.
  Σημειώνεται ότι ήδη 4 μεγάλες τράπεζες, η Anglo Irish, η Allied Irish Banks, η EBS και η INBC έχουν λάβει ήδη ενίσχυση ύψους 46 δισ. ευρώ και βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους.

  Τα νέα από την ΕΚΤ:
  Μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα, ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι υπάρχουν «μη αμελητέες» πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης της κρίσης χρέους, ακόμα και σε χώρες εκτός της Ευρωζώνης:
  «Η κύρια πηγή ανησυχίας είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των δημοσιονομικών ανισορροπιών, οι συνακόλουθοι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και η ευπαθής κεφαλαιακή κατάσταση των τραπεζών.
  Αυτό δεν σημαίνει ασφαλώς ότι χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία διατρέχουν κινδύνους ανάλογους με αυτούς της Ελλάδας, της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας.
  Είναι όμως ενδεικτικό ότι το 1/3 του χρέους της Πορτογαλίας βρίσκεται σε οργανισμούς και χρηματοπιστωτικούς οίκους της γειτονικής Ισπανίας.
  Η Ισπανία με τη σειρά της, η οποία έχει (σε απόλυτα μεγέθη) χρέος υπερτριπλάσιο της Πορτογαλίας, χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών της στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.
  Άλλωστε, αυτές οι τρεις χώρες είναι που στηρίζουν εν πολλοίς τις οικονομίες του νότου (Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα), αλλά και την Ιρλανδία μέσω της κατοχής του μεγαλύτερου ποσοστού του αντίστοιχου χρέους.
  Π.χ. το χρέος της Ιταλίας προς τη Γαλλία αντιστοιχεί στο 20% του γαλλικού ΑΕΠ ".
  (Πηγές: Interfax, Reuters, in.gr)

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/03/2011 14:44:03

  Ο Μπερλούσκας χρωστά τα κέρατά του (μάλλον της πρώην γυναίκας του) στο Νικολάκη και οι "δράκοι της Ιβηρικής" στους γείτονες "ταύρους". Η σούμα: "Δράκοι", "ταύροι", "μακαρονάδες", "κελτικές τίγρεις" και η αφεντιά μας, χρωστούμε κυρίως στο Νικολάκη, στην Αγγέλα και στους "Λόρδους".
  Συμπέρασμα: Όλοι μαζί, και "οι ωραίοι με τα χρέη" και οι τέως απλόχεροι δανειοδότες και τώρα όψιμοι εξηνταβελόνηδες, χρωστάμε στο Μιχάλη και στη Μιχαλού.
  Ω τι κόσμος μπαμπά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.