Νέα συνιστώσα στον …«ενιαίο» ΣΥΡΙΖΑ
08/07/2014 06:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα συνιστώσα στον …«ενιαίο» ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες είναι οι ζυμώσεις για να μετατραπεί σε οργανωμένη τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση των 53 στελεχών που είχαν υπογράψει κείμενο-πλατφόρμα ενόψει της συνεδρίασης της τελευταίας κεντρικής επιτροπής του κόμματος στο οποίο ξιφουλκούσαν κατά βασικών επιλογών του Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταία, ακούγεται ότι, έχουν πυκνώσει τα ραντεβού τους ενώ αρκετά από τα στελέχη της πρωτοβουλίας των 53 δέχονται πιέσεις από την κομματική βάση να μετεξελίξουν την πρωτοβουλία τους εκείνη σε οργανωμένη τάση. Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε ένας ακόμα μπελάς θα προστεθεί για την Κουμουνδούρου καθώς είναι έντονη η αντίθεσή τους στις κεντροαριστερές συνεργασίες στις οποίες προσανατολίζεται η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 08/07/2014 09:51:55

  Οργανωμένη τάση, όχι συνιστώσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαλλαγεί από τις συνιστώσες με πρωτοβουλία του Αλέξη, ως Πολιτικός Μηχανικός που είναι. Με τις τάσεις πρέπει να ασχοληθεί Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Μόλις βρεθεί θα μετρηθεί με τον Αλέξη στα "μαρμαρένια αλώνια" της Κουμουνδούρου. Εκτός κι αν στραφούν σε επιλογή εκτός Πολυτεχνικής Σχολής, με αντικείμενο π.χ. τις Πολιτικές Επιστήμες!

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ airman 08/07/2014 10:31:18

   Η πολυφωνία και η πολυτασικότητα είναι μεν εκφράσεις βαθιάς πολιτικής ανάσας και υγείας, δεν συνδράμουν όμως στις δυνατότητες και τα περιθώρια που απαιτούνται για την άσκηση αποτελεσματικής κυβερνητικής πολιτικής. Εδώ "παίζουν" κατά κύριο λόγο, η άνωθεν επιβολή στα πλαίσια του κυβερνητικού προγράμματος και τα χειροπιαστά αποτελέσματά στην καθημερινότητα του πολίτη. Δεν μπορείς να καταστρώσεις ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, όταν η όλη κατάσταση θυμίζει το "αλλού παπάς και αλλού τα ράσα". Να μας φυλάει ο Θεός από τα "ατυχή πειράματα", ιδιαίτερα σε μια δύσκολη και περίπλοκη εποχή που πολλές φορές όλα κρέμονται σε μια κλωστή και από κάτω της, η άβυσσος και το χάος. Δεν είναι καιρός για "παίγνια" αγαπητοί νεόκοποι εσείς της Αριστεράς και της...... προόδου... Όπως δεν υπάρχουν ευκαιρίες και για τα πολιτικά "καμώματα" και τους "αντιμνημονιακούς" ηρωισμούς..... για τους νεοφώτιστους εκείνους "λεβέντες" των ΑΝ. ΕΛ... Η σύνεση και μόνη αυτή ενδείκνυται για τους δύσκολους και περίεργους καιρούς που περνάμε…..την σήμερον ημέρα…

   • airman avatar
    airman @ Ισόνομος πολίτης 08/07/2014 14:51:11

    Η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, πέραν όλων των άλλων, νομοτελειακά είναι άρρηκτα συνδεμεμένη με τη διαχείριση μεγάλων και συνήθως αντικρουόμενων συμφερόντων. Αυτά τα συμφέροντα είναι σαν το λύκο που όπως είναι γνωστό στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Όταν σε ένα εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα επικρατεί μια κατάσταση τύπου ΣΥΡΙΖΑ, τα μεγάλα συμφέροντα έχουν λόγο να ανησυχούν στην προοπτική άσκησης κυβερνητικής πολιτικής; Θα "πιάσουν" τις τάσεις και τις συνιστώσες και όποιον πάρει ο χάρος!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.