#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2010 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ προ των πυλώνΠανηγυρίζει  και πάλι η κυβέρνηση για το νέο κατόρθωμά της. Για την  εκποίηση  των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, την νέα λεηλασία των φορολογουμένων δηλαδή. Το τυρί στην φάκα του λαού, είναι δήθεν η εξασφάλιση της απασχόλησης των 1000 εργαζομένων στα ναυπηγεία. Όμως δεν λένε πως, για να εξασφαλιστεί η εργασία όλων αυτών των εργαζομένων, για μια δεκαετία, θα πρέπει να υπάρχουν παραγγελίες για  κατασκευή είκοσι τουλάχιστον υποβρυχίων, που φαντάζει ακατόρθωτο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Έτσι λοιπόν, ενώ εκκρεμεί ακόμη η παράδοση των δύο υποβρυχίων, που «γέρνουν» από την αλήστου μνήμης εποχή των Σημίτη- Τσοχατζόπουλου, που κόστισε στον ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια  ευρώ για «αέρα κοπανιστό», προχθές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και με την παρουσία του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Thyssen Krupe, δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για την αγορά δύο νέων υποβρυχίων που θα κοστίσουν 1,5 με 2 δις.€  προκειμένου, όπως  θέλουν να πιστεύουν, να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του 35% των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτό είναι που λέμε,  «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!

Παρ’ όλ’ αυτά, ο πραγματικός λόγος είναι πως, μέσω αυτού του τρόπου, διευκολύνεται η μεταβίβαση των ναυπηγείων στους Γερμανούς επενδυτές. Επιπρόσθετα, κανείς  δεν μας είπε ακόμη, πού πήγαν οι μίζες των 90 εκ. ευρώ, από την αγορά των πρώτων δύο υποβρυχίων από τους εκσυγχρονιστές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως λέει ο λαός δηλαδή, «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»!

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επίσης, γιατί απέδωσαν καρπούς τα φθινοπωρινά ταξίδια του  κ. Παπανδρέου, καθώς υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κατάρ και Ελλάδος για επενδύσεις στην Ελλάδα  και σκέπτονται να παραχωρήσουν την έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και να δημιουργήσουν νέο Λας Βέγκας, από καζίνο και τυχερά παιγνίδια.

Ευτυχώς, προς το παρόν, αντιδρούν εκτός των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αρκετοί βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος. Επίσης, αντιδρά ο ίδιος ο Δήμος Ελληνικού και θυμίζει στον Πρωθυπουργό ότι, στις περισπούδαστες  προεκλογικές δεσμεύσεις του ήταν να μετατραπεί ο χώρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα παραπάνω είναι τα δύο νέα μεγάλα σκάνδαλα που βρίσκονται προ των πυλών, θα πρέπει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό πως εκποιεί έτσι την περιουσία του, χωρίς πραγματικά οφέλη για εκείνον.

Γιατί μια χώρα, ένα κράτος το οποίο εκποιεί τις τηλεπικοινωνίες, εκχωρεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, πωλεί τις αερομεταφορές, χρονομισθώνει τις εθνικές οδούς, αποβιομηχανοποιεί τελείως την επικράτεια και ερημώνει την ύπαιθρο, αυτό το κράτος απεμπολεί Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν δε, μετά την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. και την παραχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας  στους τροϊκανούς, μέσω των οποίων υπερχρεώνονται τα νοικοκυριά, εξαθλιώνονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις των μικρομεσαίων κλείνουν καθημερινά , τότε διαλύεται εκτός του οικονομικού και ο κοινωνικός ιστός της πατρίδος μας!

Αποστόλου Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/10/2010 16:36:54

  Αυτοί ρε παιδιά δεν είναι που φαγώθηκαν να "εξυγιάνουν" τον ΟΣΕ και να διώξουν-μετατάξουν τρεις χιλίαδες εργαζόμενους;

  Με τα ναυπηγεία γιατί τέτοια πρεμούρα; Γιατί τέτοια διαφορετική μεταχείριση;

  Άμα είναι, ας τους μετατάξουν κι αυτούς, να μη χάσουν τη δουλειά τους. Πιο φθηνά θα μας βγει. Τόσες υπηρεσίες έχουν ανάγκες, τώρα με τις συνταξιοδοτήσεις. Δήμοι, Νομαρχίες, Δημόσιο, ένα σωρό.

  Κι αφού εξυγιανθούν τα ναυπηγεία, ας τα βγάλουν στο σφυρί να πάρει κάποιος μόνον τις εγκαταστάσεις, να λειτουργήσουν υγιώς, να τελειώνουμε.

  Φτιάχνουν δεύτερο ΟΣΕ και κοκορεύονται.

  Ή μήπως είναι πολλά τα λεφτά;

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 06/10/2010 17:18:08

  Τα υποβρύχια δεν γέρνουν μην πασοκίζουμε το θέμα είναι ότι γρήγορα γρήγορα βρέθηκε άλλο ένα δισ για να φάνε οι Γερμανοί ενώ ακόμα δεν παραλήφθηκαν τα προηγούμενα.

 3. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 06/10/2010 17:32:55

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 2 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ 4 ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΡΝΟΥΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ 20 ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΠΝ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ 1.5 ΜΕ 2 ΔΙΣ ΕΝΩ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ 1 ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΜΕ ΛΑΙΚΙΖΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 4. Y. avatar
  Y. 06/10/2010 17:53:41

  Άμεση δημιουργία σρη ΝΔ Γραμματείας Τεκμηρίωσης που θα ερευνά και βγάζει στη φόρα ότι ρεμούλες και σκάνδαλα κάνει η πασοκική λαίλαπα
  (Όλοι θυμόμαστε τον Καφρομάκη, σημερινό ΓΓ τους, και τις καθημερινές σχεδόν ανακοινώσεις του κατά την ΚΚ εποχή)

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/10/2010 18:38:43

  Μια μικρή διόρθωση μόνο, οι Γερμανοί τα πούλησαν στους Αραβες εφόσον εμείς παραγγέλνομαι. Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου για θέματα Αμυνας αλλά ας απαλειφθούν οι συγκεκριμμένες υποχρεώσεις ..εκ μ.ερους μας και τότε να δούμε αν αγοράσει κανένας τα ναυπηγεία....
  και αφού ορισμένοι και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά κόπτονται για το καλό της χώρας ας ζητήσει ο κύριος Σαμαράς για τη συναίνεση της ΝΔ στη Βουλή να μπει ένας ακόμα όρος τα ονόματα εκ μέρος των Γερμανών των δικών μας που πήραν τα 83.000.000...
  Γιατί αν τα βάλουμε στη ζυγαριά δεν ξέρω τι είναι πατριωτικότερο ή αμυντικότερο 1.000 υποβρύχια ή λαδωμένοι ηγεμονίσκοι;
  και αν ο κύριος Βενιζέλος ος αρμόδιος Υπουργός και το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση βάλουν στη συμφωνία και αυτόν τον όρο ας έρθει για επικύρωση στη Βουλή.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 06/10/2010 18:39:17

   ..ως ( το φορητό μου μέσα...)

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 06/10/2010 18:48:40

  Ποιοι άραβες ρε παιδιά από πίσω οι Γερμανοί είναι πάλι.

 7. Αποστόλου Παναγιώτης avatar
  Αποστόλου Παναγιώτης 07/10/2010 11:06:39

  Τα στοιχεία επί των γεγονότων είναι απολύτως ακριβή . Όμως είναι λυπηρό το να κολλάτε στο αν γέρνουν η όχι τα υποβρύχια και όχι στην ουσία , της μη παράδοσής τους , παρ΄ότι παρήλθαν 10 χρόνια . Άλλωστε η ουσία του πράγματος δεν είναι πάντα οι αριθμοί , αλλά τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου , κάποιων κυβερνητικών χειρισμών και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις επόμενες γενεές .

  Εκεί , κυρίως βρίσκεται η στόχευση του άρθρου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.