#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/03/2010 11:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρουςΠέρασαν οι απόκριες αλλά η Μπιρμπίλη αποφάσισε πασχαλιάτικα να ντυθεί...Σουφλιάς και να ανακοινώσει ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους. Πρόκειται για την ίδια η οποία μαζί με όλους τους υπόλοιπους Πασόκους το περασμένο καλοκαίρι είχαν «ανέβει στα κάγκελα»  και ξιφουλκούσαν κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Έλεγαν τότε ότι η ρύθμιση Σουφλιά για την τακτοποίηση των παρανομιών στα σπίτια ήταν καθαρά εισπρακτική αλλά και προεκλογική. Υποστήριζαν ότι δεν μπορεί το κράτος να νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος με στόχο μόνο να πάρει χρήματα και να κλείσει τις «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού.

Μιλούσαν για χαράτσι στον κόσμο και τους προέτρεπαν μάλιστα να μην πάνε στις πολεοδομίες να κάνουν αίτηση «τακτοποίησης» διότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε το νόμο Σουφλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τότε κυβέρνηση υπολόγιζε ότι θα εισπράξει έως και 2 δισ. ευρώ αφού οι ιδιοκτήτες κλειστών ημιυπαίθριων θα πλήρωναν το 10% της αντικειμενικής αξίας της περιοχής και θα γλίτωναν την κατεδάφιση.

Ήρθε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα τον Οκτώβρη, «πάγωσε» η Μπιρμπίλη το νόμο και είπε ότι σε έξι μήνες θα φέρει έναν πιο σωστό νόμο που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα είναι εισπρακτικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Πάσχα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ρύθμιση που θα προβλέπει νομιμοποίηση των παρανομιών με πληρωμή τέλος 8% έως 14%, το ποσοστό ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Χαράτσι δηλαδή και μάλιστα σε μια στιγμή που τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα.

Ποια είναι η διαφορά με το νόμο Σουφλιά; Ουσιαστικά καμιά, αλλά η Μπιρμπίλη θα πουλήσει και πάλι τα «πράσινα άλογά της». Θα πει ότι τα λεφτά θα πάνε σε ένα «πράσινο» ταμείο και θα χρησιμοποιηθούν για κατεδαφίσει κτιρίων και νέους χώρους πρασίνου.

Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή ότι την ώρα που η οικονομία χρεοκοπεί αυτοί θα φτιάχνουν πάρκα. Η κοροϊδία συνεχίζεται, επομένως, μόνο που τώρα είναι βαμμένη πράσινη.

Και μια πρόταση για το ποιος πρέπει να πληρώσει για το αίσχος των παρανομιών. Να πληρώσουν οι εργολάβοι που έχτιζαν ότι ελεύθερο χώρο υπήρχε κάνοντας τη μία παρανομία πάνω στην άλλη. Να πληρώσουν και οι υπάλληλοι των πολεοδομιών και το ίδιο το κράτος που κάνουν επί χρόνια τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ._ avatar
  ._ 31/03/2010 11:46:20

  Νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει πάγια νομολογία του ΣτΕ ότι κάτι τέτοιο είναι καταστρατήγηση του νομικού πλαισίου περί ΣΔ και συνεπώς αντισυνταγματική. Ο κουφός είχε μιλήσει για τακτοποίηση, μια νομική κατασκευή που απλώς προστάτευε από τα εξωφρενικά πρόστιμα των αυθαιρέτων, χωρίς βέβαια να νομιμοποιεί οποιαδήποτε παρανομία.

 2. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 31/03/2010 12:20:25

  Η τελευταία παράγραφος της ανάρτησης είναι άσχετη με την πραγματικότητα.
  Ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας έχουν κλείσει ΜΟΝΟΙ τους ΗΥΧ?
  Ξέρετε ότι οι Πολεοδομίες επεμβαίνουν μόνο μετά από καταγγελία?

  Με το να τα ρίχνουμε μονίμως "στους άλλους" φτάσαμε στα σημερινά χάλια.

  • El Gekko avatar
   El Gekko @ (Α)θανάσης 31/03/2010 12:27:43

   Αν όμως σε μία πολυκατοικία τέσσερεις όροφοι έχουν την ίδια ακριβώς παρατυπία ενσωματωμένη στο σαλόνι τους χωρίς εξωτερικά κουφώματα;
   Τότε τι θα πρέπει να γίνεί;

   και κάτι ακόμη

   ...σύμφωνα με πληροφορίες... θα μπει και άλλο χαράτσι !!!

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ (Α)θανάσης 31/03/2010 13:23:46

   Υπάρχει η "βιομηχανία" κλεισίματος ΗΥ, αλλά άλλο τόσο υπάρχουν και οι εν γνώσει τους παρανομούντες.

   Τι εννοείς και άλλο χαράτσι?

  • Ιπ avatar
   Ιπ @ (Α)θανάσης 31/03/2010 14:34:39

   αγαπητέ (Α)θανάση
   το 2005 που έψαχνα να αγοράσω σπίτι, 9,5 στις 10 υπο κατασκευή μονοκατοικίες μαιζονέτες και διαμερίσματα είχαν ήδη κλείσει τους ΗΥΧ. ΑΥΤΗΝ την πραγματικότητα νομίζω πολλοί μπορούν να σου την επιβεβαιώσουν.
   Να πληρώσω εγώ που εν γνώσει μου αγόρασα κάτι παράνομο (και που πολύ δύσκολα έβρισκα κάτι νόμιμο) και το χρησιμοποιώ, να πληρώσει όμως και ο εργολάβος-κατασκευαστής που τσέπωσε το ζεστό χρήμα για όλη την κατασκευή του και όχι μόνο για την αναγραφόμενη στο συμβόλαιο, να πληρώσει επιτέλεους και μια υπηρεσία που δεν έκανε καλά την δουλιά της.
   σιχτιρ πια!!

 3. fit for fun avatar
  fit for fun 31/03/2010 13:05:01

  Μα οι κλειστοί ημιυπαίθριοι δεν αποτελούν από μόνοι τους πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργεί η προσπάθεια φορολόγησής τους!

 4. T-Rex avatar
  T-Rex 31/03/2010 13:50:05

  Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει κατάργηση του Συντελεστή Δόμησης (ΣΔ) από το Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ). Έτσι απλά!

  • ._ avatar
   ._ @ T-Rex 31/03/2010 21:07:32

   Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία. Δεν ξέρω αν ισχύει, και ποιο θα είναι το νέο καθεστώς, πάντως αν οδηγήσει σε οικοδομική επιβάρυνση (με απλά λόγια, αν χτίζουν όλοι παντού και αδιακρίτως περισσότερο), μαντέψτε τι θα είναι.

   Όσο για το ποιος φταίει για τους ημιυπαίθριους;

   Ο αγοραστής, που αγοράζει εν γνώσει του
   Ο κατασκευαστής, που τον κατασκευάζει
   Ο μηχανικός του κατασκευαστή, που τον προβλέπει γνωρίζοντας τι θα γίνει
   Ο συμβολαιογράφος που συντάσσει δηλώσεις και συμβόλαιο γνωρίζοντας την ύπαρξη του
   Ο δικηγόρος που παρίσταται και λαμβάνει γνώση
   Ο μηχανικός της Τράπεζας, που τον εντοπίζει κατά την αυτοψία
   Η Τράπεζα, που τον καλύπτει μέσω του δανείου
   Η πολεοδομία που εγκρίνει τα σχέδια, και δεν κάνει αυτοψίες
   Η εφορία, που δέχεται δηλώσεις που τους αναφέρουν ρητά

   Η ανέγερση αυθαιρέτου είναι διαρκές έγκλημα, δεν παραγράφεται, και δεν αφορά μόνο αυτούς που το έφτιαξαν ή το αγόρασαν, αλλά και όλους τους άλλους, οι οποίοι έλαβαν γνώση της ύπαρξης του, είτε κατά την διάρκεια συναλλαγής είτε κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Αυτό για να έχουμε μια ιδέα πόσο βαθιά είναι η τρύπα του κουνελιού.

 5. κοψοχέρης avatar
  κοψοχέρης 31/03/2010 14:53:08

  ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ!
  ΝΑ ΠΩΣ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2010.
  ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΕΤΣΙ;
  (ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ.)

 6. Μαρια Κουτμανη avatar
  Μαρια Κουτμανη 31/03/2010 15:02:34

  Οταν ο νομος ΔΕΝ προεβλεπε τους ημιυπαιθριους χωρους, παρα μονον τα μπαλκονια για το μεσογιακο μας κλιμα, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ παρανομιες διοτι δεν επιτρεπονταν να χτιζουμε τετιου ειδος χωρους. Μηπος εγινε αυτος ο νομος για να αυξηθει με πλαγιο τροπο η δομιση και σε αυτο ΤΟ ΕΡΓΟ συμετεχαν απολυτως ολοι οι παραγοντες, οπος το ΤΕΕ, ΥΠΕΧΟΔΕ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΚΤΛ ???????
  Η παροιμια οτι η ευκερια κανει τον κλευτη, την γνωριζουμε ολοι, και απευθηνεται για αυτους που χρισημοποιησαν τον νομο για ιδιο οφελος.

  Αθου η πολιτια ξερει χρονια τωρα οτι οι ημιυπαιθροι κατασκευασοντε για να κλεισουν, γιατι δεν αλλαζει τον νομο και θελει να εχει παντα ανιχτους λογαριασμους για εκτακτες εισφορες και χρεωμενους πολιτες.

 7. Μαρια avatar
  Μαρια 31/03/2010 15:10:32

  Όταν ο νόμος ΔΕΝ προέβλεπε τους ημιυπαίθριους χώρους, παρά μόνον τα μπαλκόνια για το μεσογειακό μας κλίμα, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ παρανομίες διότι δεν επιτρέπονταν να χτίζουμε τέτοιου είδος χώρους. Μήπως έγινε αυτός ο νόμος για να αυξηθεί με πλάγιο τρόπο η δόμηση και σε αυτό ΤΟ ΕΡΓΟ συμμετείχαν απολύτως όλοι οι παράγοντες, όπως το ΤΕΕ, ΥΠΕΧΟΔΕ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ, ΚΤΛ ???????
  Η παροιμία ότι η ευκαιρία κάνει τον κλεφτή, την γνωρίζουμε όλοι, και απευθύνεται για αυτούς που χρησιμοποίησαν τον νόμο για ίδιο όφελος.

  Αφού η πολιτεία ξέρει χρόνια τώρα ότι οι ημιυπαίθριοι κατασκευάζονται για να κλείσουν, γιατί δεν αλλάζει τον νόμο καταργώντας τους και θέλει να έχει πάντα ανοιχτούς λογαριασμούς για έκτακτες εισφορές και χρεωμένους πολίτες.

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 31/03/2010 15:24:16

  Σιγα-σιγά αποκαλύπτονται,όπως αναφέρει και ο Κοψοχέρης.
  Επειδή λόγω της βαθύτερης ύφεσης τα έσοδα θα είναι μειωμένα,μην εκπλαγείτε αν δείτε την επαναφορά της απόσυρσης.

  • ν γεωργιοπουλος avatar
   ν γεωργιοπουλος @ Κώστας Ροδινός 31/03/2010 16:43:46

   Ποιος θα αγορασει αυτοκινητο ειναι το θεμα.

 9. ν γεωργιοπουλος avatar
  ν γεωργιοπουλος 31/03/2010 16:43:19

  Η ρυθμιση ειναι κλασσικο συμπτωμα νομου που δεν εφαρμοζεται. Γιατι στην πραγματικοτητα ο ημιυπαιθριος ειναι ειναι ενα δωματιο χωρις παραθυρα. Ο νομος να γινει απλος. Σου δινω τοσο υψος και απαιτω τοσο ακαλυπτο. Κανε το υπογειο διαμερισμα, γκαραζ, αποθηκη και οτι αλλο θες και την κεραμοσκεπη σου γηπεδο. Αν δεν θες μπαλκονι δικαιωμα σου.
  Αλλα βεβαια αυτο βγαζει εκτος την διαφθορα της πολεοδομιας και τις φοροεπιδρομες για τακτοποιηση των ταμειακων υποχρεωσεων του κρατους.

 10. nikos avatar
  nikos 31/03/2010 19:47:39

  ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΚ ΤΟΥ 1955,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο "ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ" ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΘΩΡΙΖΑΝ.ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΚ ΤΟΥ 1973 ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΜΙΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΚΙΑΧΝΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΚ ΤΟΥ 1985 ΟΙ Η.Χ. ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΝΕ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ. ΜΕΤΑ ΤΟ 1991 ΠΟΥ ΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ [ΣΧΕΔΟΝ] ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ,ΥΠΗΡΧΕ ΕΣ ΑΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ.ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ,ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ "ΑΔΕΙΑ". ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΗΜΗΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ" [ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ !] ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΣΤΡΕΒΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΠΟΛΥΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΟΛΗ-ΚΑΝΟΝΕΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ, ΤΟ ΤΕΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΟΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙ.

 11. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 01/04/2010 01:53:59

  "Να πληρώσουν οι εργολάβοι που έχτιζαν ότι ελεύθερο χώρο υπήρχε κάνοντας τη μία παρανομία πάνω στην άλλη. Να πληρώσουν και οι υπάλληλοι των πολεοδομιών και το ίδιο το κράτος που κάνουν επί χρόνια τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία."

  Γειά στο στόμα σου!

  Εαν ανοίξουν οι λογαριασμοί των διαφόρων εργολάβων κατοικιών θα φρίξει και το ξερολίθαρο. Τα έχουν χοντροκονομήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

 12. sirmar avatar
  sirmar 03/04/2010 18:34:35

  otan ta elega ego oti h mpirmpili einai gataki kai theli pexnidakia den me pisteuate tora ta kani ola.

 13. koreatis avatar
  koreatis 05/04/2010 04:50:47

  ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΗΔΗ ΤΟΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟ. ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΧΤΙΣΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΤΙΣΜΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ? ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ?

  ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΆΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ??? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ??? ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝΤΕΣ ΦΟΡΟΙ. Ε, ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΟΚ ΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ (Π.Χ. 0,4) ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΚΑΙ DESIGN-ATA. ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ? ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΥΜΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΕΡΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ". ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ. ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑ. ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΒΟΥΛΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΧΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ.

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ: ΧΑΜΗΛΗ ΔΟΜΗΣΗ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΥΠΕΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.

 14. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 08/11/2010 23:20:45

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ .... ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ..... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.............................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.