Νέα πυρά της ομάδας Λαφαζάνη
30/03/2015 17:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα πυρά της ομάδας Λαφαζάνη

Προεξοφλεί Νέο Μνημόνιο η Αριστερή Πλατφόρμα

Λίγο πριν από την ομιλία των Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή, και λίγο πριν η κυβέρνηση καταφέρει να βάλει τη χώρα και στη δίνη ενός νέου Μνημονίου και στον προθάλαμο της χρεοκοπίας, η Αριστερή Πλατφόρμα, ρίχνει νέες προειδοποιητικές βολές.

Με άρθρο στο iskra.gr στέλνει μήνυμα προς τον Τσίπρα, να μην ενδώσει – στην ουσία συμφωνήσει- με τους «θεσμούς», ακριβώς γιατί μια τέτοια συμφωνία αποτελεί απόρροια εκβιασμού.

Με άλλα λόγια προεξοφλεί πως θα πρόκειται για μια συμφωνία, άδικη προς το συμφέρον της χώρας "νεοαποικιακής αντίληψης» και μέσα σε κλίμα εκβιασμών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει : «Συνεχίζουν τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς οι «θεσμοί» στην ελληνική κυβέρνηση, με «πρώτο βιολί» την ΕΚΤ, η οποία έδωσε εντολή στις ελληνικές τράπεζες να μην «επιβαρυνθούν» επιπλέον με αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου (T-Bills). Xαρακτηριστικές της "νεοαποικιακής" αντίληψης και του κλίματος εκβιασμών σχετικά με το ελληνικό ζήτημα των γερμανο--ΕΕ πολιτικών ελίτ είναι και οι δηλώσεις του επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών για ευρωπαϊκά θέματα , Γκούντερ Γκίχμπαουμ, ο οποίος δήλωσε προκλητικά και με τρόπο που θύμισε τις χειρότερες εποχές της αποικιοκρατίας ότι «αντί να παρακαλάει ο Τσίπρας για βοήθεια τους Ρώσους καλύτερα να ετοιμάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις». Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για την Ελλάδα , η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει "μεταρρυθμιστικά μέτρα".»

Ερμηνεύοντας το κείμενο γίνεται σαφές πως τα «μεταρρυθμιστικά μέτρα», το περιεχόμενο των οποίων είναι γνωστό στην ομάδα Λαφαζάνη, οδηγούν τη χώρα σε νέο Μνημόνιο αλλά και σε υποτέλεια.

Δεν χρειάζεται να έχεις περάσει από το πολιτικό ρεπορτάζ για να καταλάβεις, τι σηματοδοτεί η έκρηξη της Αριστερής Πλατφόρμας, παράλληλα με τις διακηρύξεις του Λαφαζάνη περί «ανοίγματος σε ρωσικές εταιρείες αναφορικά με τα ενεργειακά σχέδια της χώρας».

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε Vertigo. Και από ό,τι φαίνεται, δύσκολα θα μπορέσει να δαμάσει τους σκληρούς αντι-ευρωπαϊστές ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. това́рищ Θόδωρος avatar
    това́рищ Θόδωρος 30/03/2015 21:12:40

    Τι λέτε ρε? Σοβαρά??! Να αγοράσουν οι Ελλ. Τράπεζες κουρελόχαρτα και να καλύψουν μετά την χασούρα τους από τα δικές μου (και του οποιουδήποτε) τις μικρές καταθέσεις? Να μην πληρωθούν οι ΔΥ! Και όποιου του αρέσει!..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.