#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/05/2010 14:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα πρόκληση Ερντογάν: υποδεικνύει και στα ελληνικά ΜΜΕ τι να γράφουν!!!Νέα απαράδεκτη παρέμβαση του Τούρκου Πρωθυπουργού μετά τις παραινέσεις που απεύθυνε χθες  προς τα …ελληνικά πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τον φίλο του τον Γιώργο για τα μέτρα.

Σήμερα προέτρεψε τους Έλληνες δημοσιογράφους να προβάλλουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μην αναπαράγουν μόνο ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου. «Στα επτάμισυ χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;» είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους,

Προσέξτε ακόμα τις είπε: «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά».

Με άλλα λόγια, παίρνοντας την σκυτάλη από τον φίλο του τον Γιώργο που είπε χθες ότι η Τουρκία … φοβάται μην κάνει απόβαση η Ελλάδα στα μικρασιατικά παράλια, ο Ερντογάν  μας είπε σήμερα ότι δεν φταίνε οι Τούρκοι που έχουν κάνει το Αιγαίο σουρωτήρι, αλλά οι Έλληνες που τολμούν και τους αναχαιτίζουν.

Τι άλλο θα ακούσουμε επί ελληνικού εδάφους κ. Παπανδρέου;

Το ρεπορτάζ

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις διευθυντών ελληνικών ΜΜΕ περί των υπερπτήσεων, ο κ. Ερντογάν απάντησε προτρέποντας τα ΜΜΕ να αποδίδουν τη θετική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να μη λειτουργούν μόνον ως «ραντάρ», αναπαράγοντας ειδήσεις για παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς -όπως είπε- «στα επτάμισι χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα. Αν δεν είστε εσείς ήρεμοι, πώς θα μεταδώσετε σωστά τα μηνύματα, ώστε να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή μας;». Σημείωσε, δε, πως θα εξετάσει την πρόταση Παπανδρέου για την υποβολή σχεδίων πτήσεων.

«Δεν είμαστε οι δύο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Μέχρι τώρα λειτουργούμε μέσω του ΝΑΤΟϊκού σταθμού, που μεταφέρει εκατέρωθεν τις πληροφορίες για τις υπερπτήσεις μας. Δεν βλέπω, όμως, γιατί να μην αλληλοενημερωνόμαστε για τις πτήσεις μας, ταυτόχρονα με την ενημέρωση προς το ΝΑΤΟ» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως θα εξετάσει το θέμα με τους αρμόδιους αξιωματούχους, όταν επιστρέψει στην Αγκυρα. Επιπλέον, επανέλαβε ότι «τα τουρκικά μαχητικά δεν απογειώνονται οπλισμένα, όπως τα ελληνικά μαχητικά» και τόνισε πως «αν εξαλείψουμε αυτή τη διαφορά, θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο του στρατού, παρέπεμψε στο «σχέδιο Βαριοπούλα», διευκρινίζοντας ότι «θέλαμε μια καθαρή κυβέρνηση», που δεν θα ποδηγετείται, καθώς «η δημοκρατία πρέπει να αναπτύσσεται παράλληλα με την οικονομία. Είμαι επτάμισι χρόνια πρωθυπουργός και δεν με έχει εξουσιάσει κανείς».

Ως προς τις διερευνητικές συνομιλίες, ο κ. Ερντογάν παρατήρησε ότι έχουν γίνει 44 συναντήσεις, σημειώνοντας ότι «η πιο εποικοδομητική εποχή είναι επί θητείας Γ.Παπανδρέου» και πως τώρα «κάνουμε ένα νέο βήμα, γιατί θέλουμε να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης. Υπάρχουν φοβίες κι από τις δύο πλευρές, θα ξεπεραστούν όμως. Δώστε λίγο χρόνο σε εμάς και τους συνεργάτες μας».

Σημείωσε ακόμη ότι έχει προτείνει στην ελληνική πλευρά να διευκολύνει η χώρα του την ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών, διαπιστώνει, όμως, ότι η πρότασή του αντιμετωπίζεται με καχυποψία. «Γιατί ενοχλείστε;» διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τη στάση του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε πως «ο Έρογλου είχε διαφορετική στάση επί Ταλάτ, εμείς, όμως, ως εγγυήτριες χώρες πρέπει να διευκολύνουμε τη διαδικασία».

Σε ερώτηση, δε, σχετική με την πρότασή του για τη σύγκληση πολυμερούς διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό και τις δυνατότητες συμφωνίας, που «γεννά» ένα τέτοιο πολυπρόσωπο σχήμα, απάντησε με ερώτηση: «Γιατί νομίζετε πως βρίσκεται ο ΟΗΕ τόσα χρόνια στην Κύπρο;». Προσέθεσε πως τόσο ο ΟΗΕ, όσο και η ΕΕ, δραστηριοποιούνται στο Κυπριακό. «Αν οι ηγέτες συμφωνήσουν μεταξύ τους, τότε δεν μας χρειάζονται», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, υπογράμμισε πως «όταν ήρθαμε στην εξουσία οι αμυντικές δαπάνες βρίσκονταν στην πρώτη θέση του προϋπολογισμού μας. Τώρα, στην 1η θέση είναι οι δαπάνες για την Παιδεία, στη 2η οι δαπάνες για την Υγεία και οι αμυντικές δαπάνες είναι στην 4η ή την 5η, και αυτό γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους Κούρδους, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στα «ανοίγματα εκδημοκρατισμού», που προώθησε η κυβέρνησή του, παρατηρώντας ότι το κόμμα του έχει 60 Κούρδους βουλευτές και άρα δεν δέχεται ότι οι Κούρδοι «εκπροσωπούνται» από το κόμμα, που βρίσκεται στην Εθνοσυνέλευση, και το οποίο διαθέτει 20 βουλευτές.

Προβάλλοντας την υπόσχεση για μια καλύτερη πορεία στις σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως συνάντησε στο ξενοδοχείο τρεις Ρωμηούς που «δυστυχώς, για κάποια γεγονότα, που κανένας δεν θα επιθυμούσε, εγκατέλειψαν την Τουρκία και ζούν εδώ. Τους είπα πως μπορούν να επιστρέψουν, αν θέλουν, θα κινήσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να γίνει αυτό εφικτό.»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 15/05/2010 14:04:21

  τη στιγμη που τα ελεγε οπλισμενα μαχητικα τουρκικα κανανε παραβιασεις..μια απο τα ιδια..

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/05/2010 14:16:14

  Τσάκω λοιπόν: Φιλιώ Χαϊδεμένου, ΣΜΥΡΝΗ: ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  http://www.youtube.com/watch?v=Y8Yj80nUxMw

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ αλλενάκι 15/05/2010 15:25:17

   Μικρασιατες¨¨
   Το πιο γνήσιο,το πιο ομορφο και το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του Ελληνισμού
   Μικρασιατικη καταστροφη και ξεριζωμός¨
   η πιο θλιβερη στιγμή στην ιστορία του ελληνισμού.

   Ολα αυτα ο εντετελμένος ηγεμονισκος,που δεν εχει ελληνικη συνείδηση και μνήμες, θέλει να μας κανει να τα ξεχάσουμε σαλιαρίζοντας με την αλεπου και επιδεικνύοντας συνεχως φιλικα αισθηματα προς τον τουρκικο λαο,
   ενω δεν του καίγεται καρφί για τους Ελληνες αντιθέτως κατα βάθος τους μισεί.
   Οπως δεν προκειται να ξεχάσουμε
   Περα απο τις συνεχεις προκλησεις τους
   δεν προκειται
   να ξεχάσουμε το κακο που μας έκαναν,
   δεν θα ξεχάσουμε οτι κατεχουν την γη μας,τα σπιτια μας,τα μνημεία των προγόνων μας,
   οτι εκμεταλεύονται τ΄αρχαία μας,
   οπως δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και τις δικες του σημερινές προδοσίες

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Μούσα 15/05/2010 15:40:27

    Εγώ προτιμώ να μας λέω Ίωνες.

 3. τάρας μπούλμπα avatar
  τάρας μπούλμπα 15/05/2010 14:50:14

  . «Στα επτάμισυ χρόνια, που είμαι πρωθυπουργός, δεν βομβάρδισα κάποια χώρα.

  Το Ιράκ το ξεχάσαμε; καθε 3 και λίγο εισβάλλουν στο Β.Ιρακ και μας το παίζει και ειρηνιστής

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 15/05/2010 15:16:57

  χαχαχα... μην πέφτουμε και από τα σύννεφα πάντα η ανεξάρτητη και αδέσμευτη εγχώρια δημοσιογραφία των ΜΜΕ έγραφε ότι της έλεγαν, απλά το προφανές παρατήρησε...

  ΥΓ

  αν βγάλουμε μερικές φωνές του διαδικτύου διαφωνεί κάποιος επί της ουσίας με τις δηλώσεις Ερντογάν;

  ...τι πάθαμε με τον Γιώργο ακόμα και οι ...τουρκιές ακούγονται πλέον λογικές...

 5. Tassos Karras avatar
  Tassos Karras 15/05/2010 15:20:38

  Καλά τι νομίζει ο Ερτογάμ ότι είμαστε βλάκες και δεν γνωρίζουμε τα καμόματα του με τους Κούρδους στο Ιράκ και στην Ανατολική Τουρκία.

 6. nikolas avatar
  nikolas 15/05/2010 15:21:01

  ΓΈΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΟΥΣΟΥΦΆΚΙΑ .........

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/05/2010 15:23:35

  Οι παρόντες δημοσιογράφοι που άκουγαν τις παραινέσεις τι έκαναν;
  Μια απορία την έχω;
  Απεχώρησαν διαμαρτυρόμενοι;
  Εβαλαν την ουρά στα σκέλια και μούγκα;
  Συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις;
  Ξέρουμε ποιοί ήσαν παρόντες;
  Ετσι, απο περιέργεια ρωτάω.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Κώστας Ροδινός 15/05/2010 17:41:05

   Κώστα Ροδινέ,άν όντως ακούσθηκε ο Χαρβαλιάς,υπάρχει ακόμα ελπίς.Ομως τα λοιπά γιουσουφάκια,δεν έκαναν κάτι που να μας ξενίζει.Εκαναν,αυτό που χρόνια τ'άχουν εκπαιδεύσει να κάνουν.Λοβοτομημένα και χωρίς αισθητικές απολήξεις στα κορμιά τους,έρπουν,γλέιφουν,μασούν.

  • kastroHEL avatar
   kastroHEL @ Κώστας Ροδινός 16/05/2010 14:47:19

   ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ??ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΗ ΧΡΗΣΙΜΗ!!!

 8. GreenHorses avatar
  GreenHorses 15/05/2010 16:09:30

  Δεν πειράζει άσε να συνηθίζουν το νέο τους αφέντη. Πως το είπε ο Νταβούντογλου αναβίωση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

  Α και κόψτε και τα ξενοπηδήματα δημοσιοκάφροι γιατί είδατε πως την φόρεσαν στον πασά Μπαικάλ, έρχεται η σειρά σας.

 9. Wolf avatar
  Wolf 15/05/2010 16:23:45

  Ευτυχώς που ηταν εκει ο Γιώργος Χαρβαλιάς, δημοσιογράφος με αξιοπρέπεια, γνώσεις και άποψη στα διεθνή και διπλωματικά και εσωσε την παρτιδα, λεγοντας στον Ταγιπ "οτι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα".
  Βεβαια για λίγο αποφευχθει, το διπλωματικο επεισοδιο, μεταξυ των δυο ανδρών.
  Οπως και να εχει μπράβο στον κο Χαρβαλιά.

 10. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/05/2010 17:21:42

  Οι λοιποί;
  Η ΕΣΗΕΑ, εβγαλε ανακοίνωση;
  Εχω και εγώ κάτι απορίες...

 11. alepou avatar
  alepou 15/05/2010 17:52:13

  Dwse tharos ston xwriati....
  Anaferete se allous dimosiografous oxi stous Dimosiokafrous-livanistiria tou MEGA.
  Pouse Kampouraki pou meletas kai Istoria
  Epeidi de eisai/eiste timitis/tes twn pantwn
  Vgalte stin fora tis apodoxes sas
  Na doume ti pernetai (apo oles tis piges)

 12. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 15/05/2010 18:15:51

  ναι σωστα μπαινει ο κλεφτης αοπλος και ο νοικοκυρης πρεπει να τον κερναει και ενα καφεδακι ... ατε και ενα γαλακτομπουρικο

 13. Metoikos avatar
  Metoikos 15/05/2010 19:18:58

  Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να είχε κατεβάσει τους δεξιούς στο δρόμο, εναντίον του ξεπουλήματος στους Τούρκους. Οχι μόνο δεν το έκανε, πήγε και ο ίδιος και προσκύνησε τον Ταγίπ Εφέντη και μάλιστα έβγαλε και μια θλιβερή φωτογραφία μαζί του. Τελικά ο κόσμος μόνο για τα φραγκοδίφραγκα κατεβαίνει στους δρόμους.

 14. Mar avatar
  Mar 16/05/2010 17:37:34

  Καμπουράκης! Μπρρρρρρρρρρρρρρρ... Η προσωποποίηση της διεφθαρμένης δημοσιογραφίας! Όπως και οι υπόλοιποι βέβαια εκεί στο Mega! Ένας κι ένας όλοι τους... ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.