#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα πολιτική στις αποκρατικοποιήσεις: Πωλούνται τα πάντα, αλλά δεν... ξεπουλιούνταιΣε ένα σύνθετο περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι επιθέσεις των εταίρων μας και των ξένων οίκων κατά της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τις αφόρητες πιέσεις των τροικανών για αυστηρή εφαρμογή του μνημονίου, η κυβέρνηση καλείται να κάνει το θαύμα. Μόνο που το θαύμα αναζητείται στους συνήθεις ύποπτους θεωρητικούς αιμοδότες των δημόσιων ταμείων, δηλαδή τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, των… ασημικών και των… χάλκινων που κατά καιρούς πωλούνται αλλά πάντα εδώ είναι.

Το σχέδιο της κυβέρνησης λοιπόν είναι να αξιοποιηθεί με έναν νέο τρόπο, πιο επιθετικό και πιο γρήγορο η ακίνητη περιουσία του δημοσίου που κατά καιρούς έχει αποτιμηθεί σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αποτέλεσε προεκλογική εξαγγελία ή κεντρική πολιτική των δυο κομμάτων.

Τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί να ξαναβάλει το θέμα, υπό την πίεση της τρόικας, αλλά με την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η πολιτική αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα επιχειρηθεί να γίνει με ένα νέο ταχύτερο τρόπο, υπό το πρίσμα πάντοτε των περιορισμών που επιβάλλουν οι χαμηλές αποτιμήσεις στο χρηματιστήριο και που ουσιαστικά κάνουν απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη πώλησης, τουλάχιστον των πιο μεγάλων και κερδοφόρων εταιρειών.

Έτσι λοιπόν, αυτό που θα ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι τα πάντα είναι προς πώληση, αλλά με ένα αξιοπρεπές τίμημα. Αυτό αφορά τις εισηγμένες εταιρείες ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κλπ. και σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα βιαστεί να τις πουλήσει κάτω της αξίας του ή στην χρηματιστηριακή τιμή τους.

Διαφορετική θα είναι αντιμετώπιση εταιρειών και οργανισμών που δεν είναι εισηγμένες και άρα θα μπορούσαν να πωληθούν χωρίς προβλήματα, καθώς και ακίνητα ή γη που δεν θα προκαλέσουν αντιδράσεις, πχ τα λιμάνια και το Ελληνικό. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει στο πρώτο… βαγόνι των κινήσεων που θα γίνουν ενώ ακούγονται επίσης τα Κρατικά Λαχεία και φυσικά η ΔΕΠΑ. Μετά το Ελληνικό σειρά θα πρέπει να πάρουν τα 30 ακίνητα του δημοσίου που θα δοθούν με sale and lease back αλλά και μεγάλες αναξιοποίητες εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα που είναι «καθαρές» και μπορούν να δοθούν με το θεσμό της επιφάνειας.

Με την τακτική της πώλησης της περιουσίας στην εύλογη αξία τους ή με την αξιοποίηση ακινήτων προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να παίξει σε διπλό ταμπλό. Αφενός να αποδομήσει την επιθετική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θα πολεμήσει τις ιδιωτικοποιήσεις αφού ο Τσίπρας θα ήθελε να γίνουμε… Σοβιετία και να τα κρατικοποιήσουμε όλα.

Αφετέρου να δείξει ότι η κυβέρνηση δε συναινεί σε καμιά περίπτωση σε προσπάθειες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αλλά στη λογική της έλευσης επενδυτών που θα ενισχύσουν το κλίμα στην Ελλάδα.

Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να ξεκολλήσει και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που είχε τελματώσει είτε λόγω παλινωδιών του διοικητικού συμβουλίου είτε λόγω του πολιτικού και οικονομικού κλίματος. Η νέα ηγεσία του θα πρέπει να τρέξει ταχύτατα τις διαδικασίες, γι΄ αυτό και χρειάζονται άνθρωποι άφθαρτοι, της αγοράς που δεν έχουν στιγματιστεί από τίποτε και δεν… σέρνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 05/07/2012 08:24:45

  Γιατί να πουληθεί ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ όταν οι αντίστοιχες γερμανικές π.χ. ανήκουν στο δημόσιο; Αυτές θεωρούνται επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την ενέργεια και την άμυνα της χώρας και δεν επιτρέπεται να πωληθούν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γεώργιος 05/07/2012 23:13:37

   Αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να προσεχθούν. Ενέργεια και τηλεπικοινωνίες πέρα από τα μεγάλα και μόνιμα κέρδη με τα οποία τροφοδοτούν τα ελλείματα των υπολοίπων δραστηριοτήτων και των κοινωνικών παροχών του κράτους, εξασφαλίζουν και την ασφάλεια από τυχόν εχθρικές ενέργειες λόγω της δυνατότητας καλύτερης φύλαξης των εγκαταστάσεων και από τις μυστικές υπηρεσίες για την αποφυγή δολιοφθορών από τους γνωστούς "φίλους" μας...

 2. giorgos avatar
  giorgos 05/07/2012 08:38:23

  Οταν ιδιωτικοποιηθουν η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ποσο θα ακριβηνει το νερο?Οι αγροτες που ποτιζουν τα χωραφια τους απ΄τα φραγματα του Μορνου και του Αλιακμονα θα πληρωνουν?Η ΔΕΗ χρεωκοπησε οντας μονοπωλειο.Τυχαιο?Τα νερα μηπως τ'αγορασουν Γαλλοι και τη ΔΕΗ Γερμανοι?Μερικα ερωτηματα που με απασχολουν σχετικα με τις ιδιωτικοποιησεις.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ giorgos 05/07/2012 11:42:43

   Για το χαρακτήρα του κοινωνικού αγαθού που προσπαθείς να περάσεις,συμφωνώ.
   Ολοι αυτοί όμως μόνοι τους έβγαλαν τα ματάκια τους.Οι θέσεις τους και τα εισοδήματα και η μέχρι τώρα πρακτική τους,οδηγησε στην απαξίωση της κοινωνίας.Θυμάσαι μια διευθύντρια προσωπικού της ΔΕΗ και το σκάνδαλο που δεν πλήρωνε για χρόνια ρεύμα στο εξοχικο της,έχοντας μηνιαίο μισθό 10.000 ευρώ!!;
   Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δω με συμπάθεια τέτοιες εταιρίες και τέτοιους υπαλλήλους.Αν είχε ιδιωτη αφεντικό δεν θα έκανε μαγκιές

   • Καλά Κρασιά avatar
    Καλά Κρασιά @ Iωάννης33 05/07/2012 12:54:11

    Φαντάζομαι με τι μίσος λοιπόν θα διακρίνεις και τους υπαλλήλους των τραπεζών !!!!
    Το συμπεραίνω αυτό από τις αρχές περί δικαιοσύνης ,ισοτιμίας ,ισότητας κ.λ.π έτσι ; !lol:

   • Γιαγκ avatar
    Γιαγκ @ Iωάννης33 05/07/2012 22:34:20

    Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα το ίδιο το αφεντικό να φόρτωνε την εταιρία με ένα κάρρο χρέη και αυτός να θησαύριζε. Το έχουμε δεί κατ΄επανάληψη στον ιδιωτικό τομέα, η εταιρία για φούντο και ο επιχειρηματίας κροίσος (με τον πλούτο κυρίως σε φορολογικούς παραδείσους). Ο τρόπος διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης είναι το κρίσιμο ζήτημα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Iωάννης33 05/07/2012 23:16:04

    Ιωαννη33, από όσα διαβάζω κατά καιρούς φαίνεσαι για χριστιανός. Σε όσα αφορούν υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλους Δ.Υ. όμως μόνο εμπάθεια και μίσος βγάζεις. Δηλαδή ξεχνάς τη χριστιανική διδασκαλία και καταφέρεσαι ισοπεδωτικά εναντίον όλων. Πρόσεξέ το αυτό το σκουπιδάκι. Μπορεί να έχω δοκάρια κι εγώ αλλά εσύ το φωνάζεις το δικό σου συνέχεια και φαίνεται και από τον τυφλό όπως εγώ...

 3. Morelo avatar
  Morelo 05/07/2012 09:13:32

  Μα τι έξυπνες ιδέες που έχουν εκεί στη Κυβέρνηση

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 05/07/2012 09:16:00

  Τό 'αξιοπρεπές καί πώς νά τό επιτύχετε υπό κατοχικάς συνθήκας' λοιπόν, καί δή μέ ανθρώπους 'άφθαρτους, τής αγοράς πού δέν σέρνονται'.

  Εύγε, εύγε!

 5. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 05/07/2012 09:20:52

  Το φαινόμενο που έχω παρατηρήσει στην Ελλάδα και κατά την γνώμη μου προκαλεί αιτιακά όλες σχεδόν τις ανωμαλίες και τις κακοδαιμονίες της χώρας, την ίδια ώρα που προσφέρει απεριόριστα οφέλη σε άλλους τομείς, είναι η έλλειψη τάξης, ακόμη και σε απλά πράγματα της καθημερινότητας ενός και μόνο ατόμου, καθώς (και κατά συνέπεια...) η αδυναμία να επιτευχθεί επαρκής και συνεχόμενη συνεννόηση μεταξύ περισσότερων του ενός ατόμων ως προς την μορφή, τον σκοπό και την λειτουργικότητα αυτής της τάξης κάτω από το πρίσμα της οποίας θα έπρεπε, ή έστω θα ήταν συμφέρον μας, να στεγάζονται οι δραστηριότητες.

  Πιο απλά, στο θέμα των αποκρατοικοποιήσεων: Έχω καταφερθεί αλλού εναντίον αυτών, για έναν απλό λόγο: Είναι τρέλλα να πουλάς υγιείς επιχειρήσεις που σου φέρνουν έσοδα και είναι τρέλλα να μην εξυγιάνεις προβληματικές επιχειρήσεις που θα σε φέρουν έσοδα στο μέλλον, αφού εξυγιανθούν. Κανένας αγοραστής δεν είναι κορόιδο να αγοράσει μια επιχείρηση που θα τον καταστρέψει. Θα αγοράσει αυτές που πιστεύει ότι θα του φέρουν κέρδη, αφού κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις. Αυτό σκέπτεται και πράττει κάθε υγιής επιχειρηματίας, είτε πρόκειται για ιδιώτη είτε για κρατικό.

  Ερώτηση: Γιατί δεν κάνει το κράτος αυτές τις απαραίτητες κινήσεις;

  Οι απαντήσεις είναι ίσως πολλές, οι περισσότερες όμως έχουν να κάνουν με την έλλειψη τάξης και συνεννόησης που ανέφερα πιο πάνω, υποδηλώνουν δλδ. ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις δεν μπορούν να γίνουν για διάφορους λόγους, και, εν τέλει, συνοψίζονται σε μόνο μια: ΔΕΝ θέλουμε την ηρεμία μας. Θέλουμε φασαρία, χαμό, τρέξιμο, φωνές, αλλαλούμ, παράπονα, γκρίνια, βρισίδι όλων εναντίον όλων, τρέλλα, υπερβολή, άκρα, ύψος και βάθος και ποτέ μέση οδό, θέλουμε τραγωδία, δράμα, κωμωδία, κλαυσίγελο, δούλεμα, μασκαραλίκια, θεατρινισμούς, μόνο και μόνο για να μπορούμε να πούμε, όταν κάποτε περάσουν όλα αυτά, ότι, λόγω της εξυπνάδας μας και της μαγκιάς μας και της ιστορίας μας και της μοναδικότητας μας και του ατομικισμού μας, καταφέραμε να επιβιώσουμε, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες. Θέλουμε, επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο το απόλυτο χάος, απλά και μόνο για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επιβληθούμε απέναντι στο απόλυτο χάος.

  Δεν είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο, είμαστε ένα απέραντο θέατρο.
  Δεν ανήκωμεν εις την δύσην, η δύση μας ανήκει.
  Δεν είμαστε ανόητοι και τεμπελχανάδες, είμαστε καλλιτέχνες και φιλόσοφοι. Όλοι, χωρίς εξαίρεση.

  Ποτέ δεν θα ακούσεις σε αγγλική ή γερμανική παρέα να φιλοσοφούν. Για αυτούς, αυτά που εδώ γίνονται σε κάθε καφετέρια και κρεβάτι, έστω και με την μορφή και στο επίπεδο που γίνονται, εκεί αφορούν μόνο φιλόσοφους, και ποτέ τους απλούς ανθρώπους, που πριν λίγο βρίσκονταν στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Αυτοί θα μιλήσουν αποκλειστικά για το καινούργιο αυτοκίνητο, την καινούρια συνταγή, την καινούρια βαφή μαλλιών, την καινούρια στάση στο σεξ, το χθεσινό μεθύσι, που ήταν καλύτερο από το προχθεσινό και το αυριανό που θα είναι ακόμη καλύτερο από τα προηγούμενα. Η φιλοσοφία, πλειοψηφικά, θεωρείται μια μπούρδα, χωρίς πολλά πολλά.

  Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις κάποιος άκρη σε αυτή την χώρα. Δουλεύουμε όλον τον κόσμο, μας έχουν καταλάβει εδώ και καιρό κι όμως δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε, σε τελική δεν θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, γιατί μέσα τους κάτι τους φωνάζει δυνατά, ότι εμείς έχουμε (πάλι) δίκιο. Φυσικά δεν μπορούμε να τα θέσουμε όλα αυτά σαν διαπραγματευτικό χαρτί στο τραπέζι. Μα ποιός καλλιτέχνης κάνει κάτι τέτοιο; Ποιός ζωγράφος επεξηγεί την επίδραση του έργου του στον θεατή; Ποιος μουσικός εξηγεί ότι η νότα τάδε και η κλίμακα δείνα ευθύνονται για την μελωδία που σε ταξιδεύει πέρα από τον θάνατο; Κανείς. "Πράττουν" την τέχνη τους και αφήνουν το κοινό να λιποθυμάει από την έκσταση.

  Εξηγούμε χίλιες δυό δευτερέουσες αρλούμπες, τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, τα κεφάλια πέφτουν και επανενώνονται με τα σώματα, αλλά στην ουσία όχι μόνο δεν αλλάζει ποτέ κάτι, αλλά φτάνουμε στο σημείο να φτερνίζεται η μικρή Ελλάδα και να πηγαίνει ο πλανήτης με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο.

  Φυσικά και δεν είμαι ακραίος εθνικιστής. Εξηγώ μόνο αυτά που βλέπω.

  Οι Γερμανοί έχουν τάξη σε όλους τους τομείς και φτιάχνουν πχ καταπληκτικά αυτοκίνητα και απολαμβάνουν σχεδόν τέλεια δημόσια διοίκηση, είναι όμως Γερμανοί: Είναι τακτικοί, είναι προγραμματισμένοι, είναι ήσυχοι, είναι στα κουτάκια τους, σιγομίλητοι και προβλεπόμενοι και πρακτικοί, είναι τελείως το αντίθετο από εμάς.

  Δεν θέλουμε τάξη, είναι ολοφάνερο πια, δεν θέλουμε συνεννόηση. Αν τα θέλαμε θα τα είχαμε καταφέρει εδώ και καιρό. Δεν τα θέλουμε, μας κουράζουν και μας οδηγούν σε αρρώστια χειρότερη από την χειρότερη κρίση. Κάποιος ίσως πει ότι είμαστε καραγκιόζηδες, αλλά δεν ισχύει: Είμαστε ιδιοφυείς καλλιτέχνες, είμαστε από τους καλύτερους που έχουν ποτέ περάσει από την γη και μάλιστα και τα 11 εκατομμύρια χωρίς εξαίρεση.

  Αν υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε πραγματικά να διαπρέψουμε, αυτό είναι οι καλές τέχνες με την πραγματική έννοια του όρου. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνουμε με τον ίδιο τρόπο που ένας ζωγράφος εργάζεται σε τηλεφωνικό κέντρο, επειδή δεν μπορεί ακόμη να βρει αγοραστές για τους πίνακες του: Με το ζόρι, τελείως σαν καταναγκαστικά έργα. Αν θέλαμε να αλλάξουμε, μπορούσαμε να τα αλλάξουμε όλα μέσα σε μια μέρα. Αλλά δεν θέλουμε. Η εναλλακτική λύση, αυτό που διάφοροι προτείνουν να γίνουμε, πχ Γερμανοί ή Άγγλοι, δεν είναι δικό μας στοιχείο, δεν μας ταιριάζει, δεν το θέλουμε και δεν το θέλει και κανείς άλλος για εμάς. Είναι τρέλλα.

  Κάποιοι θα μιλήσουν για σύνεση, σοβαρότητα, πραγματισμό. Αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση εκ του αποτελέσματος ότι αυτά δεν τα θέλουμε, αλλά ούτε και τα μπορούμε. Ο ορθολογισμός μας είναι πρωτίστως καλλιτεχνικός. Είμαστε για τα πανηγύρια θα πει κάποιος άλλος, όμως εγώ δεν γνωρίζω κανέναν, παγκοσμίως, που να μην του αρέσουν τα πανηγύρια. Εμείς δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το αντίθετο. Αν μας αναγκάσουν να ζούμε για να δουλεύουμε, ίσως προτιμήσουμε την αυτοχειρία. Πιθανότατα αυτό ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια.

  Συγνώμη για την σουρεαλιστική παρέμβαση, ελπίζω να δημοσιευτεί :(

  • abc avatar
   abc @ Πεπόνης 05/07/2012 12:14:46

   Αγαπητέ Πεπόνη,
   Για άλλη μια φορά κεντάς κυριολεκτικά!
   Αυτή είναι όλη η αλήθεια και έχει αποδειχθεί επιστημονικά με το πρόσφατο παγκόσμιο μεγάλο πείραμα Τest DNA του National Genographic.
   Nα το διατυπώσω επιστημονικά για να μην θεωρηθώ Υπερπατριώτης Ελληναράς: Στην εδαφική έκταση της σημερινής Ελλάδος παρατηρήθηκε (όπως ήταν αναμενόμενο), η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ DNA ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! (Αιολείς,Ιωνες,Αχαιοί, Ιλλυριοί,Δωριείς,Μακεδόνες).
   Δεδομένου οτι ο χαρακτήρας των ανθρώπων κατά 60% και πλέον καθορίζεται απο το DNA του, δεν αποτελεί καμμία έκπληξη ούτε είναι καθόλου σουρρεαλιστική η διαπίστωσή σου. Δεν είμαστε απλά "σαν εκείνους" αλλά η φυσική τους συνέχεια. Το DNA και η γλώσσα καθορίζουν απόλυτα το Εθνος. Εμείς εφήυραμε τον Δούρειο ίππο και όλη την τέχνη και τη φιλοσοφία.
   Οι ξένοι που μας μελετούν σε βάθος, δεν έχουν καμμιά αμφιβολία επ' αυτού...Μόνο κάποιοι δικοί μας ημιμαθείς και ελλειμματικοί σε επιστημονική γνώση, υιοθετούν λογικές αυτομαστιγώματος για να καλύψουν την άγνοιά τους που επίσης οφείλεται κυρίως σε πνευματική ραθυμία αν όχι σε ιδιοτέλεια...

  • Christos Nik avatar
   Christos Nik @ Πεπόνης 05/07/2012 16:51:31

   Δεν ήμασταν έτσι... γίναμε ελέω Ανδρέα! Η δεκαετία του '80 της ελάχιστης προσπάθειας, της ισότητας, της διάλυσης του κράτους και της άποψης ότι εμείς έχουμε γνώμη και ευθύνη για τα πάντα κατέστρεψαν την Ελλάδα.
   Οι Έλληνες ήταν νοικουραίοι, με υψηλούς δείκτες αποταμίευσης, όπως φαίνεται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας μέχρι το 1981, εργατικοί και τίμιοι.
   Η πράσινη επέλαση ρήμαξε το έθνος.
   Θέλει σκληρή δουλειά για να επανέλθουμε.
   Αλλά θα επανέλθουμε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πεπόνης 05/07/2012 23:23:10

   Κάποιες μεγάλες αλήθειες, τυλιγμένες από απίστευτες υπερβολές... Τον ΓΑΠ ποιος τον ψήφισε δηλαδή; Τον Καποδίστρια ποιος τον σκότωσε και ποιοι Ψαριανοί τον απειλούσαν; Τον Κολοκοτρώνη ποιοι θέλησαν να τον σκοτώσουν; Τον Σωκράτη ποιοι τον δολοφόνησαν; Τον Δίκαιο Αριστείδη ποιοι τον εξόρισαν; Τον Λεωνίδα και τον Μ. Αλέξανδρο ποιοι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν; Ποιοι Αθηναίοι πήραν χρήμα από Πέρσες για να διαλύσουν τους Σπαρτιάτες; Ποιους υπωδούλωσαν και τους πήραν το χρυσάφι και το μάρμαρο για να χτίσουν Παρθενώνα και λοιπά εξαίσια μνημεία; Ας είμαστε συγκρατημένοι. Έχουμε μυαλό, το πετάμε στα σκουπίδια όμως. Και όταν κάποιος δε το πετάξει και δούμε τι χάσαμε αντικρίζωντάς τον, βγαίνει ο φθόνος και πρέπει να τον εξαφανίσουμε μην αντέχοντας το μεγαλείο αυτού που άντεξε στις Σειρήνες. Αυτό είμαστε. Ικανοί για μεγαλεία και τρομερές καταστροφές. Και δυστυχώς πλεονάζουν οι δεύτερες των πρώτων...

 6. ΟΛΓΑ ΤΙΠΟΓΙΑΝΝΗ -ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ avatar
  ΟΛΓΑ ΤΙΠΟΓΙΑΝΝΗ -ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05/07/2012 09:23:16

  Ρεσιτάλ τουρκολαγνείας από την υπουργό της "πατριωτικής" ΝΔ; Με την τουρκάλα ανταποκρίτρια της Hürriyet Daily News Barçın Yinanç και στο βάθος η Βουλή σε μια συνέντευξη που αφήνει πολλά ερωτηματικά περί ραγιαδισμού...και υποτέλειας. Η νέα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη , εκθειάζει το σύγχρονο τουρκικό κράτος και...καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν τη χώρα μας!

  Μάλιστα, υπόσχεται "να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την έκδοση βίζας", ενώ χαρακτηρίζει "λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας" την κατασκευή Μαρίνας στη Λέσβο από ελληνοτουρκική κοινοπραξία!
  Δηλώνει πως "ακολουθεί τα χνάρια του Ελευθέριου Βενιζέλου" (!!!) και αποκαλύπτει πως επισκέφθηκε πολλές φορές την "Ιστανμπούλ"!!!

  Για το θέμα της "Ιστανμπούλ" ακόμα και αν δεν το είπε και υποθέσουμε ότι είναι ποιητική αδεία της Τουρκάλας η Υπουργός έπρεπε να το ελέγξει και να μην επιτρέψει να γραφτεί κάτι τέτοιο σε δικιά της συνένετευξη. Είναι δική της ευθύνη η διάψευση ενός τέτοιου λεγόμενου, ενώ αν το είπε,....μιλάμε για πολύ μεγάλο ατόπημα.

  • avanti avatar
   avanti @ ΟΛΓΑ ΤΙΠΟΓΙΑΝΝΗ -ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05/07/2012 12:20:35

   Συγνώμη αλλά μερικοί θα μας το πρήξετε το συκώτι, τι εθνικιστικές κορώνες είναι αυτές, έχετε σκεφτεί ποτέ ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να είμαστε εχθροί με τους τούρκους? Μήπως με την αιώνια έχθρα μεταξύ τούρκων και Ελλήνων κάποιοι θησαυρίζουν?
   Τι να πω πιά, κοιτάξτε λίγο παραπέρα και σκεφθείτε τι μπορεί να γίνει στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και των βαλκανίων που ούτε λίγο ούτε πολύ στην ίδια κατάσταση έχθρας είμαστε.... Δηλαδή οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, Βέλγοι, Λουξεμβουργιάνοι που έβαλαν στην άκρη το μίσος εναντίον των Γερμανών που τους αιματοκύλισαν δύο φορές είναι ηλίθιοι, δείτε τους λαούς να κυκλοφορούν ελεύθερα, να δημιουργούν, να παράγουν...... Εμείς τίποτα! Θα τους φάμε λάχανο μιά μέρα τους παλιότουρκους!

  • abc avatar
   abc @ ΟΛΓΑ ΤΙΠΟΓΙΑΝΝΗ -ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05/07/2012 12:22:15

   Ισ ταν πούλ = Εις την Πόλη=Κωνσταντινούπολη.
   Δυτικά της Αγκύρας και μέχρι το Αιγαίο δεν είναι Τούρκοι αλλά εξισλαμισθέντες Ελληνες. Βλέπε παραπάνω σχόλιό μου περι DNA...
   πως να το κάνουμε, η Ωραία Ολγα είναι της γνωστής οικογενείας Κεφαλογιάννη (Θυμάστε τα Ζωνιανά και το χασίς τους που είναι περιζήτητο στο Αμστερνταμ?)
   Ασε που είναι η λιγώτερο κακή υπουργός της κυβέρνησης και τουλάχιστο προσφέρει στους ξένους ενα "προσωπο τυπικής Ελληνικής ευμορφίας"...

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΟΛΓΑ ΤΙΠΟΓΙΑΝΝΗ -ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 05/07/2012 12:22:58

   Ἡ Κωνσταντινούπολη λέγεται στὰ ἑλληνικὰ Κωνσταντινούπολη καὶ στὰ τουρκικὰ Ἰσταμπούλ. Μὴν τιποτολογεῖτε. Μοῦ θυμίζετε τὸν ΔΑΠίτη ποὺ ἔλεγε στὸ γκαρσόνι σὲ καφὲ ἔξω ἀπὸ τὴν Ἁγιὰ-Σοφιά τῆς Κωνσταντινουπόλεως: I want a greek coffee. Not turkish, greek!!!

   Σωστὴ καὶ πατριωτικὴ ἐξωτερικὴ πολιτικὴ δὲν εἶναι νὰ γρυλίζουμε ὅλη τὴν ὤρα, ἀλλὰ νὰ γρυλίσουμε ὅταν πρέπει.

 7. thanos avatar
  thanos 05/07/2012 09:36:26

  Ξεκάθαρα ΟΧΙ ΠΩΛΗΣΗ, ενοκίαση για 30, 40 χρόνια.
  Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού!

 8. Pikis avatar
  Pikis 05/07/2012 09:44:44

  Καημένο Ελληνικό...

 9. Θάνος Κηφισιά avatar
  Θάνος Κηφισιά 05/07/2012 10:07:38

  Πολύ ορθή στάση.
  Πρέπει το Δημόσιο να μειωθεί.
  Το τεράστιο κράτος είναι και τεράστιο βάρος για τον εθνικό προϋπολογισμό.
  Για παράδειγμα γιατί χρειάζομαστε την κρατική ΕΡΤ, έναν άχρηστο και περιττό οργανισμό που αντλεί απευθείας πόρους από τους Έλληνες φορολογούμενους, όταν το κράτος δεν έχει να προσφέρει φάρμακα στους καρκινοπαθείς.
  Θα πρέπει επίσης να υπάρξουν περικοπές δαπανών στην Άμυνα και διαχωρισμός Εκκλησίας Κράτους.
  Η Εκκλησία και η Άμυνα δεν είναι εκτός κριτικής και περικοπών, από τη στιγμή που ρουφάνε αχόρταγα τα δημόσια έσοδα.
  Παύση μισθοδοσίας κληρικών και κατάργηση των ειδικών μισθολογιών συνιστούν αναγκαία μέτρα ορθολογικής οικονομικής πολιτικής.
  Ως προς την Άμυνα θα πρέπει επιτέλους να κλείσουν δεκάδες διάσπαρτα στρατόπεδα στην ενδοχώρα και να αξιοποιηθούν από ιδιώτες.
  Πλήρες πάγωμα εξοπλιστικών δαπανών για όσο διαρκεί η Κρίση.
  Για παράδειγμα στην Πελοπόννησο δεν χρειάζεται ούτε ένα στρατόπεδο του Στρατού Ξηράς.
  Κι επιτέλους ας καταργηθεί η παράνοια στης στρατιωτικής θητείας.
  Η εξαναγκαστική στρατιωτική εργασία αποκλειστικά για τους υγιείς άρρενες πολίτες αποτελεί έννοια ασυμβίβαστη με τους δημοκρατικούς θεσμούς , το δικαίωμα στην ισότητα και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
  Τέλος, απαιτείται ενοποίηση της κρατικής ασφάλισης σε ένα μόνο φορέα, τον ΕΟΠΠΥ και η μετατροπή της σε προαιρετική για τους νέους ασφαλισμένους.
  Ομοίως θα πρέπει να αναθεωρηθεί το κομμουνιστικού τύπου συλλογικό εργατικό δίκαιο της Ελλάδας, που κατέστησε από τη δεκαετία του '80 τον κάθε αλήτη συνδικαλιστή ρυθμιστή της δημόσιας διοίκησης.
  Η Ελλάς θα πάει μπροστά μόνο αν ακολουθήσει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα της ανεπτυγμένης Δύσης.
  Οι ανατολίτικες νοοτροπίες και οι λαϊκίστικες κορώνες μας κατέστρεψαν.

  • XALANDRIOTHS avatar
   XALANDRIOTHS @ Θάνος Κηφισιά 05/07/2012 11:46:02

   Σε καιρούς κρίσης πάντα συμβαίνει να λαμβάνονται μέτρα που κάθε άλλο εξυπηρετούν την έξοδο απ αυτή. Θάλεγα πως την επιτείνουν. Ενα τέτοιο είναι αυτό της μισθοδοσίας των κληρικών. Τόσος ντόρος μ αυτό το θέμα! Ας μας πεί κάποιος, τέλος πάντων, πόσα είναι τα εκατομμύρια ευρώ της δημόσιας δαπάνης για τη μισθοδοσία του κλήρου. Και ας κάνει μετά τον υπολογισμό πόσα πολλαπλάσια εκατομμύρια θα χρειαστεί να καταβάλει το κράτος για να συντηρήσει τά ιδρύματα της εκκλησίας μιας, και η ίδια πλέον, εξ ανάγκης, θα διαθέσει τά έσοδά της για τη μισθοδοσία των κληρικών.
   Και ας μη μιλήσουμε για τη περιουσία της. Γιατί περιουσία μεν μπορεί να έχει (όχι πάντως μυθώδη ) το κράτος όμως της έχει δεμένα τα χέρια και δεν μπορεί στο ελάχιστο να την αξιοποιήσει.

  • Δεξιός Ψάλτης avatar
   Δεξιός Ψάλτης @ Θάνος Κηφισιά 05/07/2012 11:50:41

   Θάνος Τζήμερος ήθελες να γράψεις μάλλον...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Δεξιός Ψάλτης 05/07/2012 23:24:33

    Σωστός!!!

 10. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 05/07/2012 10:09:43

  Στα τέλη της δεκαετίας του 90, κατά τη διάρκεια της «εξυγίανσης» της Ανατολικής Γερμανίας (η συνήθης έκφραση για τη λεηλασία των κρατών), πουλήθηκε το 49,9% της εταιρείας ύδρευσης του Βερολίνου - στη γαλλική Veolia και στο γερμανικό όμιλο RWE.

  Τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισε η ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού ότι, η εταιρεία ύδρευσης αύξησε ύποπτα τις τιμές του πόσιμου νερού, οπότε οφείλει να τις μειώσει αμέσως – 18% το παρόν έτος και 17% ετήσια, τα επόμενα τρία χρόνια (69% συνολικά!). (από το Fb του Βιλιάρδου)

  • Boom avatar
   Boom @ anagnostopoulos panagiotis 05/07/2012 11:21:49

   Σ' αυτό το project - πλιάτσικο πρωτοστάτησε ο γνωστός Ζ.Κ. Γιούνκερ με την εταιρεία Τρόϊχαντ. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται κι εδώ. Πλιάτσικο μέχρι τέλους και χωρίς έλεος.

  • dimx avatar
   dimx @ anagnostopoulos panagiotis 05/07/2012 11:52:55

   Να συμπληρώσω ότι προηγήθηκε το 2011 δημοψήφισμα των κατοίκων του Βερολίνου στο οποίο με μεγάλη πλειοψηφια ζητήθηκε η επαναφορά τής εταιρίας ύδρευσης στο δημόσιο και η εκδίωξη της VEOLIA κυρίως λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού μετά την ιδιωτικοποίηση του.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dimx 05/07/2012 23:25:46

    Δεν παίζεις με νερό και ρεύμα. Απαγορεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων αγαθών όπως και της υγείας και της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

 11. voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
  voi8ate kaloi mou an8ropoi 05/07/2012 10:21:28

  Κερδοφόρες μονοπωλιακές κρατικές επιχειρήσεις για πιο λόγο να ξεπουληθούν στους φεουδάρχες ;

  Ποιοι ζορίζονται αν παραμείνουν υπό σωστό κρατικό έλεγχο ;Τι χάνουν;

  Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να διατηρεί νοικοκυρεμένες τις επιχειρήσεις της και προτιμά να τις ξεπουλά ,δεν θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα και για ολόκληρη την χώρα ;

  • blue nile avatar
   blue nile @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 05/07/2012 10:58:09

   Κόκκινη γραμμή ο ΟΠΑΠ...

   Κυβέρνηση που διανοηθεί να τον πουλήσει σε οποιοδήποτε αντίτιμο σκαύει το λάκο της...

   • avanti avatar
    avanti @ blue nile 05/07/2012 12:30:02

    Γιατί είναι κόκκινη γραμμή ο ΟΠΑΠ? Είναι εταιρεία στρατηγικής σημασίας?
    Να μας έλεγε ότι είναι κόκκινη γραμμή το νερό ή έστω η ενέργεια που θα μπορούσε να κρατήσει ένα σημαντικό μερίδιιο για να έχει λόγο να το καταλάβω, αλλά ο ΟΠΑΠ???

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 05/07/2012 11:45:15

   Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί;Πώς να μπορέσει δηλαδή όταν σε κάθε "άγγιγμα" κατεβάζουν ρολά και διακόπτες;
   Και πες μου εσύ άλλες χώρες που οι συνδικαλιστές μετέχουν στο ΔΣ.

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Iωάννης33 05/07/2012 14:43:07

    Μπα, τι λες... Και δεν μπορεί λοιπόν μια κυβέρνηση με εθνική συνείδηση, συνέπεια λόγων και έργων, σοβαρότητα και θάρρος να ξεμπροστιάσει αυτούς τους δέκα ως εκατό αλήταράδες στον ελληνικό λαό και αμέσως να νομοθετήσει και να κόψει με το χασαπομάχαιρο όλα τα προνόμια και τις επιζήμιες πρακτικές;

    Τι είναι οι συνδικαλιστές; Τσακ Νόρις και Μπρους Λι σε ένα;

    Αν δεν μπορεί (ούτε αυτή) η κυβέρνηση να πράξει αυτό, τότε να στείλουμε τους συνδικαλιστές να διαπραγματευτούν με την Τρόικα.

    Είναι σαν να λέω εγώ ότι δεν μπορώ να πληρώσω το στεγαστικό επειδή η κόρη μου τρώει πολλές πίτσες και, αντί να της επιβάλω την σοβαρότητα της κατάστασης, να ξεπουλάω το σπίτι στο 1/10 της αξίας του, για να συνεχίσω να πληρώνω τις πίτσες της κόρης και να μην χρειάζεται να πληρώσω τις δόσεις του στεγαστικού...

    Τόση ευαισθησία απέναντι σε άλλες, πραγματικά ευπαθείς, κοινωνικές ομάδες να είχαμε, και τι στον κόσμο...

    Τομή με το μαχαίρι. Αστεία τέλος.

 12. ΒΑΡΔΕΛΛΑΣ avatar
  ΒΑΡΔΕΛΛΑΣ 05/07/2012 10:58:19

  Σε αυτές τις επιχειρήσεις προς πώληση , το ελληνικό κράτος στήριζε τους υπάλληλους με σειρά από επιδόματα για να είναι στην εξουσία , και από την άλλη έκλεινε το μάτι στους γύπες .
  Στην ουσία δηλαδή ΔΕΗ-ΟΠΑΠ (λεφτά στα ΜΜΕ) , ΕΛΤΑ, ΕΛΠΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν εργαλεία διαχείρισης της εξουσίας . Ποτέ δεν είχαν επιχειρηματικό προσανατολισμό , άλλα τα έξοδα να καλύπτουν ένα μέρος των επιδοτήσεων από τον προϋπολογισμό.
  Η εσωτερική τρόικα αποφασίζει ότι σήμερα δεν θα απολυθεί κανείς , θα γίνουν μετατάξεις , μεταθέσεις , (καραγκιοζιλικια ) , και ψάχνουν αγοραστές στα λεηλατημένα κουφάρια των επιχειρήσεων αυτών.

  Ο νόμος της αγοράς είναι διαφορετικός από της προθέσεις των πολίτικων .
  Το προϊόν μας δεν έχει αξία , είχε,… την έχασε.

  Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές σήμερα θα είναι ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ!
  Είτε θα επιδιώξουν αγορές με σκοπό ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ πακέτο ένα 'κρυφό φιλέτο' !!
  Είτε θα αγοράσουν για να το κλείσουν ( ΕΒΖ), και να κυριαρχήσουν με άλλο προϊόν τους που είναι ήδη στην αγορά .
  ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΕΙ ΔΙΠΛΑ τους ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ που θα τους απορροφήσει στο μέλλον !!

  Δίνω παράδειγμα .
  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΣ –κρητη !
  Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.
  Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο –δίπλα στην ΔΕΗ .
  «NUR-MOH Α.Ε. συμφερόντων Βαρδινογιάννη και της NUR.
  ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ? Ένας νυχτοφύλακας και ένα καλώδιο σύνδεσης με την ΔΕΗ!
  Η πρασινη ΠΟΛΙΤΙΚΗ έβαλε τους αγρότες να φυτευσουν ηλιακά αντι για προϊόντα , και σε σύντομο χρόνο αυτοι 'οι κολοσσοί' , όχι μόνο θα τους καθορίσουν τις τιμές άλλα θα τους πάρουν και την γη.
  ΟΙ Αποκρατικοποιήσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ .
  ΤΩΡΑ ΤΟ εφικτό και άμεσο ειναι η μείωση του κράτους , να ζει όσα είναι και τα έξοδα του.

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/07/2012 11:37:08

  Η ΔΕΗ οταν ηταν πραγματικο Μονοπωλειο μεγαλουργησε, εξηλεκρισε τη χωρα, διεθεται το ρευμα σε ασυναγωνιστες τιμες και σιγουρα ειχε τις φθηνοτερες τιμες μεσα στην ΕΕ, σε σημειο μαλιστα ο ΣΕΒ να κανει συνεχεις παραστασεις , για την αυξηση των τιμων, ωστε να μπορεσουν να εισελθουν στην αγορα , ανταγωνιστικα και ιδιωτες, γιατι οπως ελεγε , η ΔΕΗ δεν ειναι ανταγωνιστικη , ειναι ασυναγωνιστη!! Και ολα αυτα τα πραγματοποιουσε χωρις να επιβαρυνει δραχμη τον κρατικο προυπολογισμο, τουναντιον μαλιστα πριμοδοτουσε το Ελληνικο κρατος με πολλους διαφορετικους τροπους. Το ξερετε οτι δανειζονταν απο τις ξενες Τραπεζες για λογαριασμο του Ελληνικου Διμοσιου; Γιατι βεβαια ειχε καλλιτερη πιστοληπτικη ικανοτητα και το επιτοκιο ηταν μικροτερο. Το ξερετε οτι ασκουσε κοινωνικοοικονομικη πολιτικη αντι της Πολιτειας; Πωλουσε το ρευμα σε τιμες κατω του κοστους σε ορισμενες περιοχες της Χωρας, (Νησια, ορεινες και απομεμακρισμενες περιοχες)! Χορηγουσε ρευμα σε ευπαθεις ομαδες πολιτων στη μιση η σε συμβολικη τιμη! ( Αγροτες, πολυτεκνους αναξιοπαθουντες, Δημοσιες Υπηρεσιες , κλπ , κλπ.
  Παρ΄ολα αυτα ηταν εξαιρετικα κερδοφορος και με τα σημερινα τερτιπια περι δηθεν ιδιωτικοποιησεως εφθασε στα σημειο να εχει ζημιες. Και να μην ξεχνατε που κατεληξε η αποπειρα αποκρατκοποιησεως, με την υπεξαιρεση του "χαρατσιου" , απο τα διαφορα λαμογια "ιδιωτικου ενδιαφεροντος"!!!

 14. sakis avatar
  sakis 05/07/2012 11:38:39

  Εκεί στην κηφισιά την λέξη Πατρίδα μάλλων δεν την ξέρουν,
  να τους στείλουμε κανένα λεξικό, ας είναι και του Μπαμπινιώτη.

  • crass avatar
   crass @ sakis 05/07/2012 13:51:17

   Προφανώς έλληνας πατριώτης είναι μόνο όποιος ασπάζεται τις εβραϊκές, πρωτόγονες ιδεοληψίες σας και ανέχεται τη ροπή προς τον χριστιανοταλιμπανισμό, στη χώρα που γέννησε το Δυτικό Πολιτισμό.

   Δεν είναι να απορεί κανείς που οι κουτόφραγκοι έχουν CERN, κι εμείς Μητροπολίτη Πειραιώς.

   Ότι πληρώνεις παίρνεις, άλλωστε.

  • Νικος avatar
   Νικος @ sakis 06/07/2012 02:07:50

   Δηλαδη πατριδα= ΔΕΗ να παραμεινει στο δημοσιο να διορισουμε και καμμια 100000 ετσι για δώρο και πραγματικα η Ελλαδα θα ανακαμψει

 15. Pikis avatar
  Pikis 05/07/2012 11:39:57

  Το ωραίο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων (και των διοικήσεων) στις υπό ξεπούλημα κρατικές επιχειρήσεις είναι ρουσφετοπαίδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 05/07/2012 11:40:59

  Άσχετο, αλλά το απευθύνω σ' εσάς ... δια τα περαιτέρω:

  Οι επανορθώσεις Αβραμόπουλου στα καμώματα του εθνοφοβικού Γιωργάκη, οι θεωρίες περί πατρίδας

  "Τώρα περιμένω παρόμοια ενέργεια από τον Σαμαρά -αν και οι νεοπατριώτες σύμβουλοί του έπρεπε να είχαν προτρέξει- και να επανατοποθετηθεί στο Μαξίμου και ο άλλος πίνακας, που ο κατά κακή τύχη της χώρας πρώην πρωθυπουργός παραπέταξε επίσης, κι έβαλε στη θέση του ένα χαρτί με μπλε χρώμα για να καλύπτει το κενό. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό πίνακα του Θ. Βρυζάκη "Η Ελλάς ευγνωμονούσα"."

  Χρύσανθε, Φαήλο, επειδή ο αρχηγός έχει πολλά στο κεφάλι του, αναμένω τα καθ' υμάς!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ανώνυμος 05/07/2012 12:24:52

   Καλὰ ρὲ παιδιὰ αὐτὰ εἶναι τὰ ἐπείγοντα γιὰ τὴν διακυβέρνηση τῆς χώρας; Οὔτως ἢ ἄλλως θὰ τὸν ἀλλάξει, ἄλλη ὄρεξη δὲν εἶχε ἀπὸ τὸ νά'χει ἕνα μπλὲ notice board πάνω ἀπὸ τὸ κεφάλι του. Ἀλλὰ αὐτὸ βρήκατε νὰ σκεφτεῖτε;

 17. Morelo avatar
  Morelo 05/07/2012 11:41:41

  Πως γίνεται τα κόμματα που είναι βουτηγμένα στα χρέη να νοικοκυρέψουν το κράτος τη στιγμή που δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους...

  Μόνο ξεπούλημα; Τσάμπα πράμα δίνουμε λέμε, όποιος προλάβει πρόλαβε...

 18. dimx avatar
  dimx 05/07/2012 11:46:05

  Δυστυχώς η τοποθέτηση του αχυράνθρωπου των φεουδαρχών Χατζηδάκη στο κρίσιμο πόστο των ιδιωτικοποιήσεων μόνο τυχαία δεν είναι , έχει δώσει επιτυχείς εξετάσεις με την πώληση του κερδοφορου ΟΤΕ στους Γερμανούς αφού πρώτα χρυσοπλήρωσε και έστειλε στη σύνταξη τα συνδικαλιστικά λαμογια .
  Επίσης με την πώληση της Ολυμπιακής τους υπαλλήλους τής οποίας τους πληρώνει ακόμα και σήμερα το κράτος.

 19. Λιογκος avatar
  Λιογκος 05/07/2012 12:11:13

  Δεν ξεκινήσαμε καλά.... καθόλου καλά!!!

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Λιογκος 05/07/2012 12:21:53

   Nα δεις πως θα τελειωσουν -και ποσο συντομα θα συμβει αυτο.

 20. avanti avatar
  avanti 05/07/2012 12:35:37

  Οι μόνοι που έχουν λόγο να ΜΗΝ θέλουν αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και λοιπών εταιρειών του δημοσίου είναι οι καλοβολεμένοι και καλοπληρωμένοι υπάλληλοί τους..... λογικό μου φαίνεται και εγώ δεν θα ήθελα .... αν ήμουν ένας εξ αυτών.

  • kastis avatar
   kastis @ avanti 05/07/2012 15:02:48

   Όταν θα σού έρθει ο λογαριασμός τής (ιδιωτικοποιημένης) ΔΕΗ και τής (ιδιωτικοποιημένης) ΕΥΔΑΠ 3 και 4 φορές πιό ακριβός από σήμερα, θα το καταλάβεις.

   • avanti avatar
    avanti @ kastis 05/07/2012 16:10:26

    Εάν η ΔΕΗ παραμείνει ένα μονοπώλειο μετά την πώλησή της σαφώς και οι λογαριασμοί θα έρχονται και δέκα φορές επάνω, το θέμα είναι να αναπτυχθούν και άλλες εταιρείες παροχής ενέργειας ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όπως εν μέρει λειτουργεί με τις επικοινωνίες.
    Για το θέμα της ΕΥΔΑΠ / ΕΥΑΘ πιστεύω ότι είναι οι μόνες εταιρείες που δεν θα πρέπει να πωληθούν γιατί ο ιδιώτης / ιδιώτες δεν κατέχουν ούτε δημιουργούν την πρώτη ύλη, το κράτος μπορεί να μείνει διαχειριστής αλλά σε σωστή βάση. Εκείνο που ποτέ δεν κατάλαβα είναι γιατί π.χ. το κράτος πρέπει να κατέχει τον ΟΠΑΠ τον ΟΔΙΕ, να μην πουλάει τα ολυμπιακά ακίνητα και ένα σωρό άλλα που δεν έχουν στρατηγική και καθοριστική σημασία για την χώρα.

 21. Karenin avatar
  Karenin 05/07/2012 13:16:47

  Αποκρατικοποιήσεις και πώληση δημόσιας περιουσίας δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να γίνεται σε περιόδους κοινωνικής πόλωσης και και με την μισή κοινωνία αντίθετη. Ας ασχοληθούν με τους ζημιογόνους οργανισμούς και για τα άλλα να περιμένουν να ωριμάσει η κατάσταση.

 22. kastis avatar
  kastis 05/07/2012 13:52:07

  Το πρώτο ζητούμενο ήταν η πτώση των μισθών και των συντάξεων. Το δεύτερο είναι το ξεπούλημα τής Δημόσιας περιουσίας. Ακριβώς όπως και... Αργεντινή. Το κακό τέλος τής Αργεντινής είναι γνωστό.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ kastis 05/07/2012 22:47:57

   Έχει δίκαιο ο kastis. Ευκαιρία όσοι δεν έχετε μελετήσει την ιστορία της Αργεντινής, να το κάνετε τώρα. Έστω και μετά τις εκλογές. Κάλλιο αργά.

 23. xristos avatar
  xristos 05/07/2012 18:37:57

  Το οτι θα εβλεπα στο Antinews σχολια οπως η καταργηση της θητειας ειλικρινα δεν το περιμενα. Η Ελλαδα πως θα πληρωσει για επαγγελματικο στρατο? Εχει ο καθε μπαμπας 2000 ευρω να πληρωσει για να μην παει ο γιοκας του φανταρος?

 24. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 05/07/2012 23:06:04

  Υπάρχουν λοιπόν οι Δημόσιες υπηρεσίες, που ονομάζονται ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ. Προφανώς υπάρχει λόγος που ονομάζονται έτσι, αλλά πέραν τούτου (που κάποιοι εδώ το παν με άλλα λόγια όπως "στρατηγικής σημασίας") εγώ θα σταθώ στην οικονομική ωφέλεια, και όχι στην κοινή ωφέλεια.
  Αυτές οι υπηρεσίες έχουν κατά κανόνα μονοπωλιακή θέση, ή δεσπόζουσα θέση στην Ελληνική επικράτεια. Νερό, ρεύμα, τυχερά παιχνίδια, υποδομές επικοινωνίας, μεταφορών -λιμάνια, αεροδρόμια, οδοί- και άλλα. Εκ των πραγμάτων τέτοιες επιχειρήσεις οφείλουν να είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κεδροφόρες!
  Γιατί δεν είναι? Μα διότι χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους πολιτικούς επί δεκαετίες ως παραμάγαζα για τον ...διακανονισμό κάτι πελατειακών υποχρεώσεων. Η λέξη "χρησιμοποιήθηκαν", ελάχιστα περιγράφει τις πρακτικές.

  Το αυτονόητο ερώτημα δεν είναι ποιος πολιτικός μπορεί να πουλήσει και όχι να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής κάτι που θα γίνει στα χέρια ιδιώτη εξαιρετικά κερδοφόρο, αλλά ποιός πολιτικός μπορεί να έχει τον πατριωτισμό να βάλει ΑΜΕΣΩΣ τάξη στα μέχρι χθες παραμάγαζά του.
  Να απολύσει κάποιους πραγματικά ΚΟΠΡΙΤΕΣ που προσλήφθηκαν σε θέσεις που δε χρειάζονταν, και που πιθανώς να μην παρουσιάζονται και κάθε μέρα στη δουλειά τους (κάτι ξέρω...) να βρεί μεθόδους οι χρήσιμοι υπάλληλοι που θα μείνουν να δουλεύουν πραγματικά (πάλι κάτι ξέρω για να το λέω αυτό...)
  Ελεγχος και Τιμωρία? Αρση της μονιμότητας? Δεν ξέρω ποιός συνδυασμός εργαλείων μπορεί να αποδώσει σε ένα τόσο παρηκμασμένο κράτος...
  Ξέρω όμως, οτι αυτη την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ και ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του Ελληνικού κράτους, αν δε μπορεί να την κάνει μια τρικομματική κυβέρνηση, κανείς δε θα μπορέσει να την κάνει.
  Είναι όμως αμαρτία να παραχωρηθούν μέ οποιοδήποτε τρόπο για κάποιο τίμημα τέτοιες μονοπωλιακές υπηρεσίες, αντί να γίνουν κερδοφόρες, προσοδοφόρες ως οφείλουν και ως μπορούν για το Ελληνικό κράτος. Ποτέ μέχρι τώρα δε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Μόνο τώρα μπορεί, ή για να ακριβολογήσω, τώρα ΠΡΕΠΕΙ. Το θέμα είναι τί βούληση υπάρχει.

  • kastis avatar
   kastis @ Ανδρέας 06/07/2012 08:43:47

   Οι ΔΕΚΟ δεν χρειάζεται να είναι εξαιρετικά κερδοφόρες. Τουλάχιστον αυτές που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (πχ νερό και ρεύμα) και αυτές που παίζουν ρόλο στις υποδομές (πχ λιμάνια, δρόμοι, συγκοινωνίες). Κι αυτό διότι τα δικά τους κέρδη θα είναι επιπλέον κόστος για τούς πολίτες. Τώρα για τον τζόγο ή για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες τού κράτους (πχ ζάχαρη, λιπάσματα, ορυκτά κλπ) δεν έχω αντίρρηση για να παράγουν κέρδος.
   Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την στιγμή που οι ΔΕΚΟ χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και επιχειρηματικά συμφέροντα. Όταν βάζεις τον ΟΤΕ να κάνει "επενδύσεις" στο εξωτερικό για να πουλά τηλεπικοινωνιακό υλικό ο κολλητός σου επιχειρηματίας "Ρόκκο" μην ψάχνεις το γιατί.

 25. πολιτης avatar
  πολιτης 06/07/2012 10:40:40

  βλεπω κυριαρχει η γενικοτητα κι ο αφορισμος.....η αγνοια συμπλεει με την προσωπικη θεση-ιδιοτελεια , παραμενει σε ισχυ το κλασικο ελληνικο μεγαλειο το οτι ας ψοφησει επιτελους η κατσικα του γειτονα.........να παμε παρακατω....
  ας κανει καποιος επιτελους το αυτονοητο......
  ας προσπαθησει να εξυγειανει τις μεγαλες κρατικες επιχειρησεις που διχειριζονται δημοσιους πορους. αυτο ειναι δυσκολο ? οχι . αρκει να σταματησουν οι πολιτικοι να χρησιμοποιουν τους κρατικους φορεις σαν μακρυ τους ρουσφετολογικο χερι.........ας σταματησουν πια να τις φορτωνουν με καθε λογης βαρος και χρεος....
  δεν σημαινει οτι με την μεταβιβαση των δραστηριοτητων σε ιδιωτες θα εχουμε αυτοματα και σιγουρα μειωση των τιμων των αγαθων και υπηρεσιων.......
  μαλλον το αντιθετο θα γινει...
  καποιοι θεωρουν θεσφατο οτι η αποκρατικοποιηση θα φερει ανταγωνισμο και μειωση τιμων....λαθος ....οι ιδιωτες αποσκοπουν μονο στο κερδος και μονο σε αυτο......θα κανουν τις αρπαχτες τους οσο μπορουν και μετα θα την κοπανησουν...
  αλλωστε αυτο το εργο το εχουμε ξαναδει πολλες φορες...προσφατα εχει γινει πραξη με τις εταιρειες στην ενεργεια...μπηκαν...αρπαξαν...εφυγαν...
  παλι καλα που υπαρχει και η ακομη κρατικη ΔΕΗ και οι ανθρωποι εχουν απαγκιο...αν δεν υπηρχε κρατικος οργανισμος ηλεκτρισμου θα χρειαζοταν κερια....
  αν αναλαβει ιδιωτης τους κρατικους οργανισμους πως θα τους κανει κερδοφορους για την παρτη του?απλα θα κανει περικοπες των ηδη κουτσουρεμενων μισθων,θα μειωσει επενδυσεις,θα μειωσει προσωπικο,θα μειωσει την ποιοτητα των παρεχομενων υπηρεσιων, θα πουλησει το παραγομενο προιον σε τιμες που θελει και τον συμφερουν....για οσο διαστημα θελει και μπορει...μετα αν δει τα σκουρα θα γινει λουης...
  η τιμες των προσφερομενων αγαθων αθ ρυθμιζονται απο τις διαθεσεις τους....
  δεν θα τιθεται σε συζητηση οτι δεν μπορει να ακριβυνει πχ. το ρευμα γιατι ο κοσμος δεν ανατεχει κι εκει αυξησεις...θα αυξανεται μονομερως και κατα βουληση...
  δεν εχει σχεση η ενεργεια με τις τηλεπικοινωνιες που παζουν με την τεχνολογια....
  στην ενεργεια καθοριστικος παραγων διαμορφωσης του κοστους ειναι η τιμη της πρωτης υλης....στην ελλαδα η κρατικη επιχειρηση εχει φτηνο καυσιμο εγχωριο-ιδιοκτητο, εκμεταλλευεται το υδατινο δυναμικο. τα τελευται χρονια γινεται συστηματικη προσπαθεια η χρηση του εγχωριου -ιδιοκτητου καυσιμου να ακριβυνει...να ειναι συναγωνισιμο απο το εισαγομενο ΦΑ. να βαλουν χερι και στα υδροηλεκτρικα...
  ολα αυτα για την απελευθερωση της αγορας ηλεκτρισμου ωστε να γινει μειωση της τιμης του ηλεκτρικου ρευματος? ΟΧΙ βεβαια. θελουν να μπουν στην αγορα να κονομησουν....κι αυτο θα γινει μονο αν η τιμη του ρευματος φτασει στα επιπεδα των υπολοιπων ευρωπαικων κρατων....50-80 % πανω....να συμφερει να παραγουν ρευμα απο τις μοναδες ΦΑ .....οι μεγαλοκαρχαριες της διαπλοκης θελουν για ιδιο οφελος να παρουν την ενεργεια στα χερια τους κι οχι για το καλο του ελληνα πολιτη....ορα κο μυτηληναιο...εχει φτιαξει τη μοναδα ΦΑ στην πεσινε...αρχικα για ιδιοκαταναλωση..μετεπειτα την εβαλε με υπουργικη αποφαση στο συστημα ....(σιουφας...) και μετεπειτα την εβαλε σε προτεραιοτητα πληρωμων μαζι με τις ΑΠΕ....(παπακωνσταντινου...).....χρωσταει στην ΔΕΗ 115 εκ.ευρω...για τα οποια εκανε διακανονισμο με 1% επιτοκιο !!!! ενω η κρατικη ΛΑΡΚΟ γαι αντιστοιχα χρεη εκανε διακανονισμο με τη δεη με 10 % επιτοκιο....!!!! ( ζερβος.....) και ειναι λεει προβληματικη...ενω ο μυτηληναιος ειναι επιχειρηματιας....!!! ο οποιος εμφανιζει ω του θαυματος και εταιρικα κερδη!!!!!!
  ειναι η δεη ζημιογονα? πως γινεται να ειναι ζημιογονα κατα 200 εκατ ευρω οταν εχει απληρωτους λογαριαμους 1 δις ευρω? μηπως ειναι κερδοφορα κατα 800 εκατ. ευρω? αν την ειχε ιδιωτης θα της χρωσταγαν τοσα χρηματα? θα ειδινε ρευμα σε χιλαδες ανεξοφλητους οφειλετες...? πλακα μας κανουν οι κοι των μμε και οι παπαγαλοι τους....
  ας πληρωσουν πρωτα αυτοι τις αναριθμητες οφειλες τους και μετα μιλανε ..
  ας δει καποιος το λογαριασμο του ρευματος ...ποσο πληρωνει για ηλεκτρικο ρευμα και ποσο για τα αλλα ....ταπ,ερτ,απε κπλ.....πρασινη ενεργεια και πρασινα αλογα....η ενεργεια απο απε στοιχιζει 3-4 φορες πανω απο την λιγνιτικη.....2 φορες πανω απο την ΦΑ....δεν συζηταμε για το πετρελαιο στα νησια.....
  θα ερθει ο ιδιωτης να παρει επι πινακιου φακης τα δισεκατομυρια εξοπλισμου κι εγκαταστασεων της δεη....ασε δε που για τα λιγνιτικα κοιτασματα που θα τα νεμεται τσαμπα κι αυτος τοτε δεν θα σκουζει.....
  αν ειναι μαγκες οι επιδοξοι επενδυτες της ενεργειας και θελουννα παραγουν ενεργεια απο λιγνιτη ας παρουν κοιτασματα λιγνιτικα να τα εκμεταλλευτουν και να κονομησουν.....οχι ομως απο τα ετοιμα ρε φιλε..........αυτο κι ειναι σκανδαλο....αλλα δεν θελουμε να δημοπρατησουμε τα λιγνιτκα μας κοιτασματα....οχι...θελουμε να τους δωσουμε τα ετοιμα....και μαλιστα εναντι πινακιου φακης....οταν πηρε ιδιωτης κοιτασμα λιγνιτικο γιατι εγινε κι αυτο..ξερετε τι εκανε? τιποτε!!!! δεν εβαλε το χερι βαθια στην τσεπη να παραξει ενεργεια απο λιγνιτη...τα παρατησε....Μονο απο ετοιμα και τσαμπα παιζουμε .......
  τα ιδια πανω κατω ισχυουν και για τα ν ερα, τα λιμανια,τα αεροδρομια....τα τρενα....
  θελουν τα κερδοφορα κι ετοιμα...και τα θελουν τσαμπα!!!!
  απλα φροντισαν οι πολιτικοι μας να τα απαξιωσουν οσο μπορουσαν....γιατι δεν ειναι κι ευκολο παντα...και τωρα παρουσιαζονται σαν ζημιογονα κι αντιπαραγωγικα...κι οτι ειναι προς οφελος του ελληνα πολιτη να απαλλαγει το κρατος απο αυτα.....
  αν θελει και μπορει ο σαμαρας ας βαλει φρενο στην υπονομευση και απαξιωση του κρατους και των μηχανισμων του....με απλους τροπους...γνωστους κι εφικτους με αμεσα αποτελεσματα και οφελος για τον ελληνα πολιτη και την χωρα....
  ας απαλλαξει το συστημα απο τους ανικανους ,εγκαθετους ,λαμογια υποτακτικους των μεγαλοκαρχαριων και επιορκους κρατικους λειτουργους και πολιτικους προισταμενους τους....τοτε μονο θα εχουμε αναπτυξη...αξιοποιωντας αυτα που εχουμε οι ιδιοι καρπωνομενοι το 100 % της προστιθεμενης αξιας τους κι οχι καποιο αμφιβολο φορολογικο εσοδο πολυ μικροτερο.......
  αξιοποιηση ανενεργων πορων ναι...ξεπουλημα δημοσιας περιουσιας οχι!!!
  οχι να επωμιστει το κρατος τα χρεη που το ιδιο δημιουργησε και να παρουν οι μαγκες ιδωτες-επενδυτες -τρομαρα μας.... τις επιχειρησεις κολοσους!!! εναντι πινακιου φακης...
  ας αφαιρεσουν λοιπον τις τοκοχρεωλυτικες υποχρεωσεις τους τωρα κι απο αυτες ως εχουν και να δουμε ποσες ειναι ζημιογονες...!!!αλλα οχι ..οταν θελουμε να ξεπουλησουμε εμφανιζουμε μεγεθη οικονομικα μικτα....οταν παρει τα χρεη το κρατος και πουλησουμε τα φιλετα (σημειωτεον σε πολλες περιπτωσεις το τιμημα πωλησης θα ειναι που μικροτερο απο τα χρεη....) θα εμφανιζουμε μονο το τιμημα πωλησης...!!!!οπως με την ολυμπιακη....!!!!πηραμε 200 εκ.ευρω...!!!τα χρεη της ομως τα επωμιστηκε το κρατος....ο βγενοπουλος ομως τωρα δεν δινει δωρεαν εισητηρια σε πελατες εκλογικους..!!!ουτε εχουν ατελεια πτησεων πολιτικοι και τα σογια τους.....ετσι εχει κερδη....εδιωξε μερικα τρωκτικα κρατικα...μειωσε εξωφθαλμες αμοιβες μεγαλοστελεχων και συμβουλων..και παει το μαγαζι μια χαρα.....δυσκολα πραγματα για το κρατος??? μαλλον...μονη λυση λοιπον το ξεπουλημα?
  μπα υπαρχει κι αλλη πιο ευκολη, ανωδυνη και προσοδοφορα....Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!!
  Προσοχη λοιπον ...χρειαζεται σοβαροτητα κι εθνικη συνειδηση.....ηθος και διαθεση προσφορας....

 26. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/07/2012 19:38:08

  Πολιτη, για τη ΔΕΗ καλα τα ειπες, πλησιασες το θεμα αρκετα! Διαβασε το δικο μου σχολιο αρκετα ποι πανω. Παντως οταν ειμουν ενας απο τους οικονομικα υπευθυνους της ΔΕΗ πριν μερικα χρονια, οι ιδιωτες επενδυτες με υπομνηματα και παραστασεις επεμεναν να αυξησουμε την τιμη του ηλεκρικου ρευματος ωστε η ΔΕΗ να γινει ανταγωνιστικη, γιατι τωρα ειναι ...ασυναγωνιστη και ετσι δεν συμφερει να επενδυσει καποιος στην ενεργεια ανταγωνιζομενος τη ΔΕΗ!!!!!

  • πολιτης avatar
   πολιτης @ ΝΤΙΝΟΣ 09/07/2012 10:47:55

   ντινο, ειναι προφανες οτι αυτοι που θελουν να σπασουν τη ΔΕΗ δεν θελουν το συμφερον του ελληνικου λαου. ας δωσει ο σαμαρας παραχωρησεις των βεβαιωμενων κοιτασματων λιγνιτη που ισοδυναμουν περιπου με τα κοιτασματα που εχει και η ΔΕΗ σημερα...κι ας πανε να επενδυσουν...να κατασκευασουν λιγνιτικες μοναδες ωστε να μπορεσουν να ανταγωνιστουν την ΔΕΗ σε τιμη Kw....αλλα οι επενδυτες...δεν θελουν να βαλουν το χερακι βαθια στην τσεπη ..να επενδυσουν δις ευρω να αναπτυξουν λιγνιτωρυχεια..και να στησουν λιγνιτικες μοναδες....θελουν να παρουν τα ετοιμα κοψοχρονια καθως και να αποδυναμωσουν την δεη απο το λιγνιτικο δυναμικο της αυξανοντας με αυτον τον τροπο το κοστος παραγωγης της...να αυξηθει η τιμη της kw λοιπον να κονομησουν κι αυτοι επιτελους......
   το ολο θεμα δεν θελει βιαστικες κινησεις , αλλα νηφαλιοτητα και γνωση...

 27. Emmanuil avatar
  Emmanuil 07/07/2012 14:11:18

  Καθαρό όχι στις αποκρατικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα (αξιοποιήσεις!!) δημόσιας περιουσίας και κερδοφόρων καθώς και στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων (ιδιωτικές δεν υπάρχουν πια, τις πάτησε το τρένο). Δεν μου αρέσει καθόλου η σχετικότητα, με την οποία μεταλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη τις διακηρύξεις του ο Αντώνης Σαμαράς. Η σελίδα αυτή πρέπει να ασκήσει την δέουσα πίεση στο επιτελείο του.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Emmanuil 07/07/2012 18:21:50

   Γιατί αλλιώς κινδυνεύει η μάσα ορισμένων ε; I got news for you, η μάσα φινίτο, καπούτ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η γελάδα ψόφησε, τέρμα το άρμεγμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.