22/10/2009 07:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα παρτίδα στο σκληρό πόκερ του ΒοτανικούΌποιοι βρέθηκαν χθες  Τετάρτη το μεσημέρι στο Ζάππειο όπου διεξαγόταν μια έκθεση για τα ακίνητα θα έμειναν έκπληκτοι από αυτό που είδαν. Όσοι είναι γνώστες της αγοράς αντίκρισαν τον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό να προσέρχεται για να μιλήσει για τι άλλο, για την Διπλή Ανάπλαση και την ανάγκη να γίνει το εμπορικό του κέντρο στον Βοτανικό που είναι συνδεδεμένο με το γήπεδο. Για πρώτη φορά σε κάποια τέτοια εκδήλωση έκανε την εμφάνισή του ο Μπ. Βωβός.

Στο πρόγραμμα της έκθεσης, μάλιστα, ως ομιλητής φαινόταν ο Άρης Βωβός, αλλά τελικά επέλεξε να πάει ο πατριάρχης της οικογένειας για να υποστηρίξει το έργο ζωής στην κυριολεξία. Αν το εμπορικό μαμούθ δεν γίνει η εταιρεία του Βωβού ουσιαστικά καταστρέφεται αφού έχει πάρει τεράστια δάνεια και έχει ήδη κτίσει πάνω από το 70% του ακινήτου.

Λίγες ημέρες πριν δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ η οποία έδινε το πράσινο φως για το γήπεδο του ΠΑΟ, αλλά έβαζε φρένο στο εμπορικό κέντρο λέγοντας ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει την ισορροπία πρασίνου, οπότε όχι άλλο τσιμέντο.

Παρά την αρνητική εξέλιξη ο Βωβός επιμένει για το mall 70.000 τ.μ. και προσπαθεί να πείσει ότι θα κάνει πράσινο άλλα 25 στρέμματα, ότι το mall θα είναι οικολογικό και άλλα τέτοια ενώ ενδιαφέρεται και για την τύχη της πρωτεύουσας σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση.

Αυτά και άλλα πολλά είπε ο κ. Βωβός στην έκθεση χωρίς όμως να φέρει τίποτε καινούργιο στο τραπέζι, παρά μόνο τις απειλές για αποζημίωση άνω των 400 εκατ. που θα διεκδικήσει ενώ βάζει πάντα μπροστά τις 500 οικογένειες των εργαζόμενων στην εταιρεία του.

Κάποιες πληροφορίες μας, μάλλον ανησυχητικές, κάνουν λόγο για προσπάθεια να βρεθεί λύση ώστε και ο Βωβός να ικανοποιηθεί με το μικρό δυνατό τίμημα και η κυβέρνηση να μην τρέχει στα δικαστήρια και να πληρώνει αποζημιώσεις για μια υπόθεση που και η ίδια ως αντιπολίτευση ψήφισε.

Ποια μπορεί να είναι η λύση: Να κάνει ο Βωβός του mall όπως το σχεδίαζε (και το οποίο μπορεί να πουληθεί πάνω από 700 εκατ. ευρώ) αλλά ως αντάλλαγμα να δώσει περισσότερο πράσινο. Πως θα βρεθεί αυτό; Μία λύση είναι να πάρει τον συντελεστή που του λείπει από το οικοδομικό τετράγωνο που θα γινόταν το δημαρχείο και το κέντρο του δήμου. Μια άλλη λύση είναι να αγοράσει με δικά του χρήματα ένα όμορο οικόπεδο, να πάρει τον συντελεστή να κτίσει ότι θέλει και το οικόπεδο να γίνει πάρκο.

Τα κόλπα είναι πολλά στην σκληρή παρτίδα πόκερ που παίζεται.

Την «καυτή πατάτα» της υπόθεσης την κρατά πλέον η Τίνα Μπιρμπίλη κατά κύριο λόγο και φυσικά η κυβέρνηση γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/10/2009 09:36:08

  o κ. Βωβός και το ποιόν του και οι μέθοδοί του με τα λαμόγια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ανθρωπάκια που δηλώνουν "υπουργοί", είναι γνωστά... Το έργο πνοής στο Μαρούσι επίσης. Αν όλη η Ελλάδα είναι για να σπρώχνει χώμα και τσιμέντο ο κ. Βωβός τι να πώ...

  Να φαλιρίσει ο κ. Βωβός να ησυχάσουμε. Η ζωή θα συνεχίζεται ομορφότερη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 22/10/2009 11:57:28

   Αυτό το τελευταίο θα ήταν και Νέμεσις. Αρκετή καταστροφή επέφερε στον περιβαλλοντικό ιστό της Αθήνας, σιγά μην πάθαινε και τίποτε αν βάραγε φαλιμέντο. Ούτως ή άλλως τα έχει βγάλει στο πολλαπλάσιο. Θυμηθείτε ότι το Μαρούσι το λένε "Βωβούπολη", και όχι άδικα.

  • NEOELLHNES_ELEOS avatar
   NEOELLHNES_ELEOS @ archaeopteryx 23/10/2009 00:40:42

   ZEITE 100 χρόνια πίσω και νομίζετε οτι είστε αριστεροί.

   Το 2009 μετοχές του ΒΩΒΟΥ έχουν και μεροκαματιάρηδες που ζουν στο 2009 και οχι στο 1800

   Το έργο είναι ήδη 80% έτοιμο με πρόβλεψη για συντ 1.6 έτοιμο με 4 επίπεδα μπετά στο έδαφος που δεν κατδαφίζονται ούτε με δυναμίτη νταμαριού.

   Το γήπεδο δεν είναι ανεξάρτητο καθώς θα χτιστεί σε έκταση του ΒΩΒΟΥ.
   Με λίγα λόγια πρόκειται για σύμπραξη για την εκτέλεση ενός έργου.

   Οτι έκανε ο ΒΩΒΟΣ το έκανε βάσει νόμου της πολιτείας και για αυτό αν πάει σε Ευρ. δικαστήριο θα πάρει όσα πήρε και ο τέως που πάλι λέγατε βλακείες οτι δε θα παρει μία και ακόμα τον πληρώνουμε.

   Και επιτέλους ας προστατέψουμε το περιβάλλον εκεί που υπάρχει και υπήρχε όχι σε χαβούζες.

   Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε την ανάγκη του κόσμου για επιστροφή στη φυσική ζωή κοροιδεύοντάς τον.

   Δεν παίζει να βλάψει την αγορά Αιγάλεω. Αστε το να γίνει να φάνε ψωμάκι νέεοι εργαζόμενοι και κοιτάχτε ως αριστεροί αυτούς να μην αδικούνται και αφήστε τις γελοιότητες.

   Το οτι εμείς πιστεύουμε οτι δε θα βγάλουμε ποτε τα λεφτά του ΒΩΒΟΥ δε σημαίνει οτι πρέπει να έχουμε μανία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ.
   Δεν πρέπει να βαφτίζουμε τα ΚΟΜΠΛΕΞ μας ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

   Βγείτε από την πλάνη σας. Και μην παραπληροφορείτε και εκμεταλλεύεστε τον ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ άλλο.

   ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ θα κάνατε προσφυγή για περισσότερο πράσινο γύρω από τα έργα. ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και όχι να μη κάνει ΕΜΠΟΡΙΚΟ Ο ΒΩΒΟΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΕΠΙΦΑΣΗ.

   • NEOELLHNES_ELEOS avatar
    NEOELLHNES_ELEOS @ NEOELLHNES_ELEOS 23/10/2009 00:56:14

    Να προσθέσω οτι το πλήρες έργο χωρις τις νέες ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΗΔΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ από όσο είχε ήδη.

    Να ΤΟΝΙΣΩ οτι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ και οτι αν χτιζόταν κανονικά ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ και θα ΗΤΑΝ ένα ενιαίο BLOCK ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ.

    Μάθετε να σκέφτεστε αντικειμενικά και σοβαρά. ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ απο το ΣΤΕ που διέκοψε το σχεδόν έτοιμο ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε ΔΗΜΟ, ΠΑΕ ΠΑΟ, ΒΩΒΟ, ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΙΛΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    • NEOELLHNES_ELEOS avatar
     NEOELLHNES_ELEOS @ NEOELLHNES_ELEOS 23/10/2009 01:28:39

     http://www.youtube.com/watch?v=ZCFJyi-Uv6g

    • NEOELLHNES_ELEOS avatar
     NEOELLHNES_ELEOS @ NEOELLHNES_ELEOS 23/10/2009 01:33:03

     http://www.youtube.com/watch?v=BKo_wMRcUvE&feature=related

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ NEOELLHNES_ELEOS 23/10/2009 07:55:53

    Δεν λυπάμαι καθόλου. Και ο Κόκκαλης έχει μεροκαματιάρηδες, και ο Αλαφούζος, και η Ζήμενς. Και ο Αλ Καπόνε είχε μεροκαματιάρηδες. Τσιμεντοκράτος επιδοτούμενων και κρατικοδίαιτων λαμόγιων

    • NEOELLHNES_ELEOS avatar
     NEOELLHNES_ELEOS @ archaeopteryx 23/10/2009 10:45:34

     Σε αυτά και με πράξεις δε σας είδα να κάνετε τίποτα. ΟΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΡΗΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ....

    • NEOELLHNES_ELEOS avatar
     NEOELLHNES_ELEOS @ archaeopteryx 23/10/2009 12:57:46

     Σαράντα χρόνια τσιμεντώνεται η ΑΘΗΝΑ τώρα σας έπιασε ο πόνος που σας κάνουν πλύση εγκεφάλου, τώρα που η Αθήνα είναι σάπια δεκάδες μέτρα κάτω από αποψετεύσεις και θεμέλια.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/10/2009 09:48:05

  Tι σημαίνει Οικολογικό Μωλλ; Για μωλλάκες μας περνούν;
  Τα μωλλ είναι ναοί πώλησης ασιατικών προϊόντων - όσο εγώ είμαι αστροναύτης άλλο τόσο τα προϊόντα αυτά είναι οικολογικά.
  Ή εννοεί εφαρμογή φιλο-περιβαλλοντικών μεθόδων για την θέρμανση/ψύξη των χώρων του μωλλ; Σιγά τα ωά.

  Όσο για την ίδια την κατασκευή των μωλλ, όλα είναι ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. Τόσο απλά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 22/10/2009 09:52:24

   όσο οικολογικά έγιναν τα πατατοχώραφα του Μαρουσιού. Ουρανοξύστες χωρίς πάρκινγκ και χωρίς δρόμο πρόσβασης. Οικολογική μεγιστοποίηση κάλυψης συντελεστή. Άαα... ίσος το λάδι ήταν βιολογικό κι ως γνωστόν το βιολογικό λάδι είναι οικολογικό.

 3. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 22/10/2009 10:51:36

  Και την αποζημίωση στον Βωβό, ποιός θα την πληρώσει ;

  Ωραίοι είσαστε εσείς οι Αθηναίοι, μά την αλήθεια ! Όπως πλήρωσε (και πληρωνει ακόμα) όλη η Ελλάδα τις δικές σας υποδομές με τερατώδη ποσά, να πληρώσει και τώρα ρεφενέ επειδή δέν σας έκατσε καλά στο μάτι το τσιμέντο του συγκεκριμένου mall !

  Το τερατούργημα του γηπέδου (που θα πάνε στριμωγμένοι στα εγκαίνιά του απο Πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι Πατριάρχη με πράσινο ράσο) λίγο σας πειράζει αισθητικά, έ ; Το τεράστιο πάρκινκ, τα παλιομάγαζα και οι "μπουτίκ" που θα πουλάνε πράσινες αηδίες για κάφρους, αυτά ταιριάζουν αισθητικά με το χώρο ενώ το εμπορικό κέντρο θα πληγώνει το μάτι και θα επιβαρύνει περιβαλλοντολογικά - εδώ μωρέ, παράξενη ψωροπερήφανη φάρα, έχετε καταπιεί αμάσητο τον ιπτάμενο δίσκο απο τσιμέντο μόνο και μόνο επειδή ήταν του γνωστού μεγάλου Τσουμί.

  Και δώστου λίγη ακόμα περαίωση, και δώστου λίγη αύξηση του ΤΕΚ, και πέντ'έξι διόδια παραπάνω να πληρώσουμε τα σπασμένα του Βωβού, και την Φαληρική ανάπλαση, και τη σήραγγα Υμηττού για να μπορεί ο Αθηναίος να πηγαίνει Κηφισιά - Βούλα γρήγορα και να μήν επιβαρύνει το "κέντρο". Στις υγείες μας !

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ τσώφλι πασατέμπου 22/10/2009 11:12:31

   Στο ίδιο pattern εντάσσονται και τα δύο. Ίδια φιλοσοφία.

  • Nazgul avatar
   Nazgul @ τσώφλι πασατέμπου 22/10/2009 13:43:35

   Για την Εγνατία κάποιο σχόλιο για τους ποιούς αγρότες εξυπηρετεί ?

 4. qwert avatar
  qwert 22/10/2009 11:49:42

  Αν και Παναθηναϊκός, παραμένω ενάντιος στο γήπεδο στο Βοτανικό και φυσικά σε ό,τι άλλο καταστρέφει την ήδη υποβαθμισμένη περιοχή.
  Δεν γίνεται να μπαίνει μπροστά μία ομάδα και ένας κόσμος για να θησαυρίσουν και άλλο όσοι τον εκμεταλλεύονται.

  Επίσης κάθε υπέρβαση θα συμπαρασύρει και το άλλο φέουδο στο Καραϊσκάκη.

  Το ΟΑΚΑ με τη στέγη Καλατράβα ποιος θα το συντηρεί μετά; Η ΓΓΑ;;
  Το κλειστό του μπάσκετ;

  Νομίζουν ότι φθάνει ένα μετρό και ένα λεωφορείο για να σηκώσει το βάρος 40.000 ανθρώπων + άλλων τόσων για τα μαγαζιά στην περιοχή του Βοτανικού;

 5. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/10/2009 13:53:56

  Φαληρίζοντας και...αποχωρώντας ο Βωβός, ας πάρει μαζί του και τον Κάτε πριν φαληρίσουμε κι εμείς οριστικά.

 6. exenemy avatar
  exenemy 22/10/2009 16:01:25

  Ε βέβαια, αφού ο εμπνευστής του Mall στο Μαρούσι κατέστρεψε την πόλη, την έκανε σιγά σιγά γι άλλες πολιτείες, κατά Νέα Ερυθραία μεριά
  http://maps.google.com/maps?ll=38.098506,23.819289&z=18&t=h&hl=en
  στον αριθμό 24 επί της Κερκύρας στη γωνία.
  Άραγε με το μισθό του αγοράστηκε το ακίνητο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.