#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2011 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο από τον Οκτώβριο(Ανανεωμένο). O Βενιζέλος επιστρέφει θριαμβευτής από τις ΗΠΑ. Ρίξτε τα τείχη της Αθήνας να μπει ο μεγάλος νικητής. Κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη της τρόικας και να τους «αναγκάσει» να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να μας δώσουν την 6η δόση.

Σοβαρά τώρα. Το Σαββατοκύριακο του τρόμου που προσπάθησε να μας εθίσει η κυβέρνηση μετατράπηκε τελικά στη γνωστή αμερικανική κωμωδία:«Τρελό γουίκ εντ στου Μπέ(ρ)νι».

Η κυβέρνηση ρακένδυτη πήγε,, ξεβράκωτη γύρισε, κι αυτά που λέει ο Βενιζέλος για αλλαγή του διεθνούς κλίματος υπέρ της Ελλάδας είναι φούμαρα.

Όλες οι συζητήσεις είχαν μια κοινή συνισταμένη. Δεν πάτε καλά, πάρτε κι άλλα μέτρα. Και αυτό θα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες, μέχρι να έρθει η τρόικα.

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει συνολικό πακέτο μέτρων, ύψους 7 δισ, ευρώ, ουσιαστικά πλήρη αλλαγή των όρων του μεσοπρόθεσμου, έτσι ώστε να δώσει και στους δανειστές τις γραπτές εγγυήσεις που θέλουν.

Τα πρώτα μέτρα τα είδαμε πριν μερικές ημέρες, τώρα έρχεται το δεύτερο μέρος του θρίλερ. Θα έχει την ονομασία «μείωση των δημοσίων δαπανών» και θα ξετυλιχθεί στις εξής παραμέτρους:

Νέα μείωση μισθών 20% στους μισθούς του δημόσιου, επιπροσθέτως του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ. Οι απώλειες στους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα θα προέλθουν από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου-Βαθμολογίου από 1ης Οκτωβρίου. Το 20% δεν περιλαμβανόταν στις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος της προηγούμενη εβδομάδα.
Ανακοινώσεις για νέες αυξήσεις σε φόρους στα ποτά και τσιγάρα.
Ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία 30.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2011.
Χιλιάδες άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, παρακάμπτοντας την εργασιακή εφεδρεία. Αυτό θα γίνει με κατάργηση οργανικών θέσεων έτσι ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος του Συντάγματος.
Σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011.
Νέες υποσχέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν αυτή τη φορά γίνουν πραγματικότητα θα ματώσουν δικηγόροι, γιατροί, μεσίτες, μηχανικοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και άλλα επαγγέλματα που κινούνται με μαύρο χρήμα.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα έκτακτη εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα κρύβουν εισοδήματα.
Ανακοινώσεις για άμεση πώληση περιουσιακών στοιχείων. Ακίνητα και εταιρείες που μπορούν να πουληθούν θα πουληθούν με στόχο την είσπραξη 28 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2014. Την πώληση δύο λιγνιτικών μονάδων στη ΔΕΗ προανήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.  Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις συμφωνίες για την επέκταση της παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας και του ΟΠΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβερνητική επιτροπή ανακοίνωσε την πρώτη δόση  μέτρων:

- Μείωση του αφορολόγητου ορίου  στα 5.000 ευρώ, υφαρπάζοντας φόρο ακόμα και από συνταξιούχους των 350 ευρώ μηνιαίως,

- Περικοπή 20% έως 40% των συντάξεων

- Μείωση από 10% μέχρι 30% του εφάπαξ

- Το μόνιμο ειδικό τέλος στα ακίνητα

- Μείωση έως και 50% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου

-  Ένταξη 30.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα στην εργασιακή εφεδρεία.

Όλα αυτά βέβαια προκειμένου να μας δοθεί η 6η δόση και μέχρι να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για κούρεμα έως 50% του ελληνικού χρέους. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για την ενίσχυση του EFSF κεφάλαια έως και 2 τρις ευρώ ώστε να σωθούν οι τράπεζες που θα υποστούν το σοκ της ελληνικής χρεοκοπίας.

Φυσικά όταν θα ανακοινωθεί το σχέδιο του κουρέματος θα έρθουν σταδιακά άλλα επώδυνα μέτρα με μειώσεις μισθών παντού που θα μας μετατρέψουν αυτόματα σε τριτοκοσμική χώρα της ζώνης του ευρώ.

Προηγούμενο: Η Λαγκάρντ υπαγόρευσε στον Βενιζέλο τους όρους επιστροφής της Τρόικα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. irida avatar
  irida 26/09/2011 11:13:38

  Για την επόμενη δόση τι μέτρα απέμεινε να πάρουν; Την ψυχή μας ίσως;

  • JOHN avatar
   JOHN @ irida 26/09/2011 11:17:38

   irida.Εαν ειμαστε αποφασισμενοι να τους τη δωσουμε δεν θα διστασουν να ζητησουν και αυτο!

  • Αληκτώ avatar
   Αληκτώ @ irida 26/09/2011 14:43:38

   irida. Ζούμε στη "δικτατορία της βδέλλας και των παρασίτων". Μας απομύζησαν εντελώς το αίμα και μας έκαναν ανίκανους να αντισταθούμε. Τη ζωή μας, την ενέργειά μας, το θάρρος μας, το μέλλον μας ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ. Μας έχει απομείνει η ψυχή. Είμαστε διατεθειμένοι να την πουλήσουμε και αυτή ή επιτέλους θα εξεγερθούμε και θα τους πολεμήσουμε ???

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ irida 27/09/2011 01:57:05

   ΑΥΤΗ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 26/09/2011 11:19:13

  Μέτρα για την κάσα μας...

 3. φωνη avatar
  φωνη 26/09/2011 11:20:09

  Αυτό έχει βασικό άξονα «μείωση των δημοσίων δαπανών»;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  1.Ανακοινώσεις για νέες αυξήσεις σε φόρους στα ποτά και τσιγάρα.
  3.Νέες υποσχέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν αυτή τη φορά γίνουν πραγματικότητα θα ματώσουν δικηγόροι, γιατροί, μεσίτες, μηχανικοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και άλλα επαγγέλματα που κινούνται με μαύρο χρήμα.
  4.Δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα έκτακτη εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα κρύβουν εισοδήματα.

  3/5 είναι φοροεισπρακτικά

  • φωνη avatar
   φωνη @ φωνη 26/09/2011 11:34:42

   Το μόνο που έχει να κάνει με μείωση δημοσίων δαπανών από τα 5 είναι το νούμερο 2

   • Ariadne avatar
    Ariadne @ φωνη 26/09/2011 12:54:56

    Να μου επιτρέψετε να έχω μία αμφιβολία και για το Νο 2.
    Γιατί, εντάξει, θα καταργήσει οργανικές θέσεις για να παρακαμφθεί το Σύνταγμα! Και ποιός μου λέει εμένα οτι, προκειμένου να κάνει και άλλα ρουσφέτια, δέν θα ιδρύσει νέες οργανικές θέσεις ,που δέν το απαγορεύει το Σύνταγμα!!!!

    • φωνη avatar
     φωνη @ Ariadne 26/09/2011 13:11:20

     Ναι, σίγουρα! Και γω έχω και την αμφιβολία τη δικιά σου και άλλες, γιατί δε νομίζω αυτά τα μέτρα να βοηθούν την οικονομία μας, για αύξηση ανεργίας μιλάει ουσιαστικά το μέτρο.
     Αλλά ας πούμε ότι είναι μέτρο περικοπής δαπανών τυπικά. Είναι όμως το μοναδικό.
     Αυτά τα 5 μέτρα είναι περισσότερη ανεργία και περισσότερη συρρίκνωση της οικονομίας και μάλλον ξεπούλημα.Συνεχίζουν ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία.

     • Ariadne avatar
      Ariadne @ φωνη 26/09/2011 14:00:38

      ...΄Εχεις δίκιο!

 4. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 26/09/2011 11:30:50

  πως ειναι δυνατον κυβερνηση του 15,5% να παιρνει αποφασεις και μετρα σε βαρος του ελληνικου λαου χωρις να εχει πλεον καμια πολιτικη και ηθικη νομιμοποιηση.
  εφοσον ολα τα κομματα της αντιπολιτευσης θελουν εκλογες πρεπει να πηγαινουν ολοι μαζι οι πολιτικοι αρχηγοι στον προεδρο της δημοκρατιας και να του απευθυνουν το αιτημα για εκλογες. ο προεδρος της δημοκρατιας πρεπει επιτελους να παρει θεση . δε μπορει να παιζει το παιχνιδι της κυβερνησης . φτανει πια ελεος . τον σημαζεψε ο καραμανλης απο το χωριο του καθως δεν ειχε εκλεγει βουλευτης και τον εκανε προεδρο της δημοκρατιας. οριστε τωρα τα αποτελεσματα.

  • nefernefer avatar
   nefernefer @ mhtsos karditsa 26/09/2011 11:39:58

   Έχουν δίκιο λοιπόν αυτοί που λένε ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι μέσα στο παιχνίδι του ¨μνημονίου¨ και ας φωνάζουν κατά καιρούς με τις αντιμνημονιακές τους κορώνες για το αντίθετο.

   Αν δεν γίνει αυτό που πολύ σωστά λέει ο @mhtsos karditsa θα αποδειχθεί περίτρανα για άλλη μια φορά αυτό που υποστηρίζω;

   Ναι ή όχι;

  • Kostas avatar
   Kostas @ mhtsos karditsa 27/09/2011 01:22:29

   +10000000

   Καιρός ο παπούλιας και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης με τις ομαδικές τους παραιτήσεις, να δρομολογήσουν εξελίξεις..

   Διαφορετικά, θα είμαστε θεατές ενός ακόμα θέατρου σκιών, με πρωταγωνιστές όλο το πολιτικό σύστημα, όπως αυτά με ΜΑΤ-κουκουλοφόρους.

 5. GAETANO avatar
  GAETANO 26/09/2011 11:36:49

  Προτείνω να σταματήσουμε να περιγράψουμε το αυτονόητο . Την αποτυχία της κυβέρνησης του ΓΑΠ του Παπακωνσταντίνου του Βενιζέλου και την επερχόμενη χρεοκωπια της χώρας ελεγχόμενη η μη ελεγχόμενη . Όλα αυτα είναι εύκολα . Όλοι τα ίδια γράφουν και πολλοί βγάζουν και χοντρό μεροκαμματο στις τηλεοράσεις εξηγώντας τα ίδια και τα ίδια . Πως η Κυβέρνηση έχει αποτύχει και πως θα χρεοκωπησουμε . Πως θα ξανασκοτωσουμε κλωτσοντας καθημερινά ένα κόμμα που έχει ηδη αυτοκτονήσει μόνο του . Χωρίς να χρειάζεται η κριτική που γίνεται κάθε μέρα . Ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει . Προτάσεις τι πρέπει να γίνει απο όλους αυτούς που κάνουν κριτικη υπάρχουν ; Ας σταματήσει τούτο εδώ το βήμα να κλωτσαει τον πεθαμενο και ας γίνει φυτώριο νέων προτάσεων για απο εδώ και πέρα . Αν υπάρχουν προτάσεις διότι αν δεν υπάρχουν κλείστε το και αυτο μαζυ με όλα τα αλλα , βάλτε το κεφάλι μέσα και εν αναμονή του μοιραιου . Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει την εύκολη κριτικη , διαπίστωση και περιγραφή των όσων κακών συμβαίνουν . Τα δανεικα τελειωσαν άρα ο οικονομικος χρόνος και οι τζαμπα μαγκες που διοριζαν και μοιραζαν τελείωσαν και αυτοί . Κάθε τρεις μήνες απο το αυτί και στον δάσκαλο . Αν δεν πέσει η δόση το ρολόι του πολιτικού χρόνου θα σταματήσει και αυτο . Τότε ολο το πολιτικο σύστημα που μας οδήγησε εώς εδώ , απο άκρα αριστερά εώς άκρα δεξιά , τελείωσε και αυτο .

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/09/2011 11:37:06

  Μην ξεχνάμε και τα μέτρα "τόνωσης της ανταγωνιστικότητας" στον ιδιωτικό τομέα, που έρχονται καλπάζοντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσάθρωσης του δημοσίου. Πλήρης κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων σε πρώτο στάδιο (και των επιχειρησιακών σε δεύτερο, για να πάμε σε ατομικές παντού), κατάργηση των δώρων και στον ΙΤ (ήδη το ζητάνε δειλά-δειλά εκπρόσωποι εταιρειών), μετακύλιση των εργοδοτικών εισφορών στους εργαζομένους, πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας και κατάργηση κάθε πρόσθετων αμοιβών υπερεργασίας, δραστικός περιορισμός των αδειών κ.λπ. Μέχρι να φτάσουμε σε "μισθούς Βουλγαρίας +20%", όπως μας επιφυλλάσσουν οι "εταίροι και δανειστές".

  Αλλά, ξέχασα. Δεν θα έχουμε πια "υπερτροφικό κράτος"! Και ως δια μαγείας θα έχουν λυθεί όλα μας τα προβλήματα.

  • GAETANO avatar
   GAETANO @ Αυριανιστής 26/09/2011 11:45:48

   Ολα αυτα που λετε ειναι σωστα . Ειναι ομως γνωστα και χιλιοειπωμένα . Ολοι μαζυ ΤΑ φαγανε . Πολιτικοι , διορισμενοι , δημοσιος τομεας , εφοριακοι , ΕΣΥ , φαρμακοβιομηχανοι , συνδικαλιστες και φοροφυγαδες .
   Τωρα το βιοτικο μας επιοει θα καταλήξει οπως λετε .
   Τι έχεται ομως να προτείνεται αγαπητέ , όχι τι διαπιστώνεται . Περιμένω να ακούσω με πολυ ενδιαφέρον .

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ GAETANO 26/09/2011 17:42:22

    Αστειευεστε; Αν οχι, ακουστε:

    - Αμεση εξοδος απο Ευρω και Ευρωπη, σημερα κιολας, οχι αυριο. Αυτη την στιγμη. Ναι, θα προκυψουν τεραστια προβληματα, αλλά θα γινουν διαχειρισιμα σε σχετικα συντομο χρονο. Το χρεος που μας εχουν κρεμασει στον λαιμο δεν γινεται διαχειρισιμο ουτε σε 150 χρονια. Να βγει λοιπον ο πρωθυποργος (μην χε...) και να πει: "Φευγουμε, αντε γεια" - να δω ποσο μαγκες ειναι πραγματικα οι μαγκες που παιζουν με τις ξενες ζωες.
    - Αμεση επιστροφη στην δραχμη και γενναια υποτιμηση. Αιτιολογια οπως η απο πανω.
    - Αμεση αρνηση πληρωμης του 75% του χρεους με την αιτιολογια του επαχθους. Ας τα βρουν τα δικαστηρια απο εκει και περα. Αν κανείς δεν ενδιαφερεται για αυτη την χωρα, δεν χρειαζεται η χωρα και πολιτες που αργοπεθαινουν να ενδιαφερθουν για τα υπερκερδη καποιων "αγορων". Επαιξαν (βρωμικα) κι εχασαν.

    Αφου θα πεθανουμε ετσι κι αλλιως, καλο ειναι να πεθανουμε ηρωικα. Απο τον αργο και βασανιστικο θανατο ειναι προτιμοτερη μια ηρωικη εξοδος.

 7. Μανούσος avatar
  Μανούσος 26/09/2011 12:03:28

  Ακούσατε τι έκαναν οι Ούγγροι? Για διαβάστε σας παρακαλώ:
  http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/09/blog-post_8379.html#more

 8. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 26/09/2011 12:46:21

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ, ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ!!!
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...

 9. ataktos avatar
  ataktos 26/09/2011 13:01:18

  κρατήστε τον "ταύρο" ..μην την ικανοποίηση ..χιχχι

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 26/09/2011 13:54:00

  Δοῦλος πρὸ δούλου, δεσπότης πρὸ δεσπότου.

 11. Orestios avatar
  Orestios 26/09/2011 16:36:12

  Υπάρχει κανείς ακόμη που υποστηρίζει ότι με τη δραχμή θα είμασταν χειρότερα???
  Τώρα θα έχετε ευρώ, ψωρίλες (που έλεγε κι η Μαλβίνα)

 12. euro avatar
  euro 26/09/2011 17:33:59

  Σοβαρά μιλάς τώρα; Με 1000δρχ = 1 ευρώ που θα γίνει; Τι θα κερδίσεις; Δεν θα ξαναπας ποτέ εκτός Ελλάδας, και δεν θα μπορείς να αγοράσεις κάτι εισαγόμενο. Και για θύμισε μου, τι παράγουμε;;;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ euro 26/09/2011 19:40:35

   Τα ταξιδάκια εκτός Ελλάδας σε μάραναν εσένα; Εδώ άλλοι ζορίζονται να βγάλουν τον μήνα! Ο καθένας στην κοσμάρα του.

   Κατά τα άλλα, τυχόν έξοδος από το ευρώ (άν τελικά αυτό συμφέρει εμάς - και οι ξένοι ας κόψουν τον λαιμό τους) δεν είναι ταμπού. Χρήζει διερεύνησης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει στο πόδι, γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει η μετάβαση. Όμως, επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να απορρίπτεται η επιλογή αυτή εκ των προτέρων.

   Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί ένα «Ζάππειο ΙΙΙ» (απαραίτητο είτε επιλέξουμε να παραμείνουμε στο ευρώ, είτε να αποχωρήσουμε) και μετά να εξεταστούν όλες οι επιλογές.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΜ 26/09/2011 20:23:00

    Και όταν μιλάω για «Ζάππειο ΙΙΙ», αναφέρομαι στην εφαρμογή του (από κυβέρνηση της ΝΔ).

 13. The Saint avatar
  The Saint 26/09/2011 17:39:41

  Σχετικό-άσχετο
  Εχετε παρατηρήσει το υφος του Βενιζέλου, σε όλες μά όλες τις φωτό που τον δείχνουν σε συναντήσεις με τους τροικανούς/ευρωπαίους;
  Δείτε τη φωτό αυτής της ανάρτησης γιά παράδειγμα....
  Τι γλοιώδης....

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ The Saint 26/09/2011 23:47:57

   Φαντάσου τι ύφος χρησιμοποιεί για να γοητεύσει την Κριστίν..καήκαμε από χέρι...

 14. freak avatar
  freak 26/09/2011 17:43:52

  Τι τον κοιτάτε ρε...

 15. Απορία avatar
  Απορία 26/09/2011 17:52:21

  Κλασσικός ψευτόμαγκας. Εδώ έχει την κάλυψη των ΜΜΕ και 30 ειδικών φρουρών οπότε κάνει τον μάγκα, κουνάει δάκτυλα κ.ο.κ. Μόλις βρεθεί στο εξωτερικό δέχεται με σκυμμένο το κεφάλι και την ουρά στα σκέλια, φακέλλους στο κεφάλι, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, τα πάντα...

 16. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/09/2011 17:55:57

  Στενοχωριέμαι πολὺ γιὰ τοὺς δικούς μου ἀνθρώπους. Ὅλα τ' ἄλλα ἕπονται.

 17. letta avatar
  letta 26/09/2011 18:38:02

  ΕΓΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΜΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΊ. Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ. ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

  • Kostas avatar
   Kostas @ letta 27/09/2011 01:35:49

   Σιγά μην φύγουμε 9.970.000 Έλληνες να αφήσουμε την χώρα σε αυτούς τους 30.000 που την καταλήστευσαν όλα αυτά τα χρόνια..

   Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έφευγαν και οι Γάλλοι το 1789, να άφηναν την Γαλλία στις.. Μαρκησίες!

   Ξέρετε την κατάληξη..

 18. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/09/2011 19:00:50

  Η εξαθλίωση,η πείνα,η δυστυχία,η φτώχεια βρίσκονται προ των πυλών...Έρχονται ΠΟΛΥ άσχημες μέρες...Ποιος δεν θυμάται τα ΑΠΙΘΑΝΑ συνθήματα της πασοκικής λαίλαπας με κορυφαίο το ''Ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά'';;Οι Έλληνες ήθελαν ''σοσιαλιστικές'' περιπέτειες αντί για τη νοικοκυροσύνη και τη τάξη που υπήρχαν μέχρι τότε.Η αρχή έγινε από τη δεκαετία του '80,όπου το δημόσιο χρέος,από σχεδόν τίποτα,έφτασε προς τα τέλη της δεκαετίας εκείνης να είναι πάνω από το χρέος της Πολωνίας του Γιαρουζέλσκι!!Δημιουργήθηκε τέτοια υπερχρέωση της χώρας,που το δημόσιο χρέος δεν μαζευόταν πια...Και η οικονομική ΑΦΑΙΜΑΞΗ της Ελλάδας συνεχίστηκε την επόμενη πασοκική περίοδο(1994-2004).Εξάλλου,τα ''κόλπα'' τα είχαν μάθει καλά από τη προηγούμενη δεκαετία,που κυβέρνησαν,και προχώρησαν πάλι ''σοσιαλιστικά και δυνατά''.... Το πασοκικό καθεστώς,αφού ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΕ το κράτος και ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ τη λοβιτούρα,τη μίζα,τη προμήθεια,τη κομπίνα,την απάτη,έρχεται ΤΩΡΑ και ΖΗΤΑ ΝΤΑΗΛΙΔΙΚΑ από το πολίτη να ΜΑΤΩΣΕΙ,για να ΞΕΠΛΗΡΩΘΟΥΝ τα δικά του ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ με τα οποία οι ''σοσιαλιστές'' ΕΦΑΓΑΝ με ΧΡΥΣΑ κουτάλια...Ο πασοκισμός-παπανδρεϊσμός ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ την Ελλάδα...Και τώρα,ετοιμάζεται να της δώσει τη χαριστική βολή....

  • TIR DRIVER avatar
   TIR DRIVER @ Komis Montechristo 26/09/2011 20:13:09

   ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ...+100000...

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Komis Montechristo 26/09/2011 20:20:31

   +100000000000000

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ ΠαναγιώτηςΖΜεσ 26/09/2011 20:55:08

    Τι να πρωτογράψω βρε παιδιά...Πρώτα,προς τα τέλη δεκαετίας του '80,τα φωνάζαμε και τα λέγαμε σε ΟΛΟΥΣ τους ΤΟΝΟΥΣ,μέσα στα πανεπιστήμια,και ακούγαμε ΥΒΡΕΙΣ...Αργότερα,επί Σημίτη,μέσα στις εργασίες μας,ΠΑΛΙ φωνάζαμε πως μας οδηγούν ολοταχώς στο γκρεμό και μας ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΝ με κάθε τρόπο επειδή λέγαμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και βγαίναμε μπροστά...Και ΤΩΡΑ,τι γίνεται;;Πολλοί μας συγχαίρουν ότι καλά τα λέγαμε τότε και παραδέχονται την ΑΛΗΘΕΙΑ...Αλλά ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;;;Βλέπουμε τι γίνεται αλλά και το τι πρόκειται να γίνει....

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 26/09/2011 21:31:36

  O μονος πολιτικος -αν και ασυμπαθης - που ειχε πει αληθειες για την οικονομια ηταν ο Μητσοτακης.
  Φυσικα γρηγορα τελειωσε μη μπορωντας να αντεξει το βαρος των αλλαγων
  που προωθουσε και εχοντας απεναντι του τον μεγαλο καθηγητη λαοπλανο
  Αντρεα.
  Αν εφαρμοζωνταν το προγραμμα του ισως τωρα η χωρα να ειχε σωθει
  Οχι οτι δεν εκανε λαθη φυσικα -κομματι του πολ συστηματος ηταν

 20. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 26/09/2011 23:32:01

  Προς euro:

  Ενω αυριο με €500 βασικο, καθε Σαββατοκυριακο θα βρισκεσαι στο Λονδινο...

 21. Kostas avatar
  Kostas 27/09/2011 01:29:52

  Ερώτηση προς οικονομολόγους·αναγνώστες:

  Αν αύριο πάμε σε δραχμή, τα 220δις ευρώ καταθέσεις των ιδιωτών θα γίνουν φαντάζομαι νέες δραχμές που θα τυπώσει το νομισματοκοποίο... Και θα μας τα ανταλλάξει..
  Κάνουμε και μια διαγραφή χρεών 75% στα ομόλογα και ας πάνε να κουρεύονται οι ...φίλοι μας ευρωπαίοι..

  Τα 220 δις ευρώ που θα μας τα ανταλλάξουν με δραχμές, τι θα απογίνουν; Θα τα κρατήσει το κράτος;

 22. Κρίμα avatar
  Κρίμα 27/09/2011 02:33:09

  Ας συνεχίσουν με τη λογιστική του πόσα θα χάσουν πόσα θα κερδίσουν κάποιοι.
  Την αξιοπρέπεια και την ελευθερία πόσο την κοστολογούν; και βέβαια σε τι νόμισμα;
  ΚΡΙΜΑ τόση ανεπάρκεια που να μη βλέπουμε τα παιχνίδια που παίζουν όχι στην πλάτη μας αλλά στην ίδια την ύπαρξη μας οι διεθνείς τραπεζίτες και το παγκόσμιο σύστημα τους.
  ΚΡΙΜΑ και πάλι ΚΡΙΜΑ

 23. Pluto avatar
  Pluto 27/09/2011 03:40:46

  Μην μασάτε! Δεν έχει 6η δόση!!
  Τέρμα τα δίφραγκα ,προτιμάνε να σώσουν τις Τράπεζές τους από τις επιπτώσεις της Ελληνικής χρεοκοπίας .Ακριβώς μετά την performance του Βαγγέλη κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να μην καταρρεύσει Γι` αυτό παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις επί δυό βδομάδες ,μέχρι να προετοιμάσουν τις άμυνές τους έναντι των παράπλευρων συνεπειών του Ελληνικού default (σκέτο,χωρίς επιθετικούς μαϊντανούς).
  Μετά, 6 μέτρα για όσους προλάβουμε…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.