#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2011 09:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμείαΝέα μαύρη τρύπα στα κρατικά ταμεία που κυμαίνεται από 2,5 έως 3 δισ. ευρώ μόνο για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, φέρνει η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να κυνηγήσει τους οφειλέτες του δημοσίου. Τόσο οι εφορίες όσο και τα τελωνεία έχουν πάει... διακοπές εδώ και πολλούς μήνες με αποτέλεσμα τελωνειακές εισπράξεις και φορολογικά έσοδα από τους εφοριακούς να έχουν πάει περίπατο.

Κι επειδή για το χάλι στους εισπρακτικούς μηχανισμούς της χώρας δε φταίει ούτε η διεθνής οικονομική κρίση, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο Β. Βενιζέλος, καλείται τώρα να βρει λύσεις για το χάλι που προκάλεσε η δική του κυβέρνηση.

Οι εφοριακοί συνεχίζουν τη λευκή απεργία και κανείς δεν τους αγγίζει. Αλλωστε, οι περισσότεροι διευθυντές στις εφορίες είναι πράσινοι, οπότε, πώς να τα βάλει με την κομματική νομενκλατούρα η κυβέρνηση;

Από την άλλη, ο Β. Βενιζέλος απειλεί με την εκχώρηση της είσπραξης των εσόδων σε ιδιώτες, αλλά κι αυτό το μέτρο είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας ενώ μπορεί και να εγείρει θέματα προσωπικών δεδομένων και να καταπέσει στα δικαστήρια.

Επίσης, η κατάργηση 200 εφοριών που έχει εξαγγελθεί λειτουργεί σαν μπαμπούλας αλλά κανείς δεν απαντά στην κυβέρνηση πως θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες εφορίες για να εισπράξουν τους τόσους πολλούς φόρους που έχουν επιβληθεί.

Αλλά το γεγονός και μόνο ότι ακόμη δεν έχει εισπραχθεί το ΕΤΑΚ και ο ΦΑΠ των προηγούμενων δύο ετών είναι ενδεικτικό της διάλυσης των εισπρακτικών μηχανισμών.

Σοκ για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί και η απόφαση του ΣτΕ να προχωρήσει σε δίκες – πιλότους σχετικά με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο για τις φορολογικές και τελωνειακές δίκες – εξπρές. Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα παγώνουν τουλάχιστον για τρεις μήνες 100.000 και πλέον τέτοιες δίκες.

Εικόνα της διαλυμένης κυβέρνησης είναι και οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 06/07/2011 10:50:52

  Καθημερινά μας βομβαρδίζουνε τι χρωστάμε ,τι πρέπει να δώσουμε ,και αν δεν τα δώσουμε... ,και δεν λένε που θα τα βρούμε.
  Οι πραγματικοί οφειλέτες κυκλοφορούνε και'' οπλοφορούνε'' ,συνεχίζουνε την ίδια ζωή χωρίς κανένα υλικό και ηθικό κόστος και ανενόχλητοι.
  Οι εφοριακοί πληρώνουνε την ατάκα ''μαζί τα φάγαμε'' και τους χρεώνουνε την ασυδοσία και την διαφθορά που οι ίδιοι δημιούργησαν .Η'' κατάρρευση'' του κράτους ένεκα χρηματισμών,οφείλεται στους δημόσιους υπαλλήλους!!!!η μη καταβολή χρεών οφείλεται στο ότι δεν εισπράτουνε οι εφοριακοί και όχι στο ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πληρώσει.21 μήνες -βαλτόσανε τα πάντα,κάθε αύριο και χειρότερο.''Οταν γδέρνεις τους πελάτες σου ,θα πρέπει ν΄αφήσεις λίγο δέρμα να μεγαλώσει,ώστε να μπορείς να τους γδάρεις ξανά.''
  Οι δικαστικοί, κομπάρσοι στο ίδιο σκηνικό ,να μεταβάλλονται σε πριόνια του συστήματος που οι ίδιοι ανέχτηκαν.
  Η κυβέρνηση ελπίζει εισπράξεις και εμείς, ο λαός, ελπίζει στην ανώνυμη μέρα που ελικόπτερα θα απογειώνται με την φυγή των εκτελεστών της Πατρίδας μας.
  Και ενώ η θεωρεία του πρέπει να δώσεις είναι το νέο ευαγγέλιο της νέας τάξης,εννοείται πάντα ο ξυπόλυτος λαός.
  Υπάρχει και η άλλη θεωρεία των εκλεκτών που λέει το φαγοπότι συνεχίζεται για τους εκλεκτούς αυτή τη φορά ,αλλά συνεχίζεται.Και εσύ λαέ βασανισμένε... με την τρύπα της αβύσσου να μεγαλώνει χωρίς να ξέρουμε που θα μας φτάσουνε.
  Πλούταρχος:''Αυτός που πρώτος καταπατά τις ελευθερίες των ανθρώπων είναι αυτός που πρώτος τους απένειμε δώρα και πλούτη.''
  Και ευτυχώς για μας που ''υπάρχει'' ένας ''σοβαρός και στιβαρός'' ΥΠ.ΟΙΚ ,που μας εξασφάλησε το διαβατήριο της αξιοπιστίας και το μόνο που μας απόμεινε είναι να διαλέξουμε την χώρα που θα μετοικήσουμε .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.