#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2011 21:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μέτρα οικονομικού θανάτου επιβάλουν οι ΕυρωπαίοιΈκθεση – φωτιά για την Ελλάδα, με συστάσεις, προειδοποιήσεις και ουσιαστικά τετελεσμένα γεγονότα, ήταν η αυτή που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου. Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό των ασφυκτικών πιέσεων προς την Ελλάδα, οι δηλώσεις Γιουνκέρ για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και η δήλωση Σόιμπλε ότι η Ευρώπης προετοιμάζεται και για ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Τα σημεία – κλειδιά της έκθεσης, που δείχνουν ότι θα περάσουμε πολύ δύσκολα κι ότι οι μέχρι τώρα πιέσεις δεν ήταν τίποτε σε σχέση με αυτά που έρχονται είναι:

Οι δανειστές μας πιέζουν για την τοποθέτηση κομισάριων σε όλα τα υπουργεία που θα ελέγχουν τα πάντα και για πολλά χρόνια.
Μιλούν για επικεφαλής σχεδίων (''project managers'') για κάθε πρωτοβουλία σε τομείς- κλειδιά (μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, μεταρρύθμιση των αγορών αγαθών και υπηρεσιών, ταχείες επενδύσεις). Τα πάντα δηλαδή θα ελέγχονται από τους τοποτηρητές.
Κάνουν λόγο για απολύσεις στο δημόσιο και μάλιστα πολύ σύντομα. Η αρχή φυσικά θα γίνει με τους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι θα πάνε στα σπίτια τους. Το νέο μέτρο που έρχεται είναι η εργασιακή εφεδρεία. Θα πληρώνονται για ένα χρόνο δηλαδή και μετά θα απολύονται
Κάνουν λόγο για νέες αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών
Μιλούν για αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο καθώς, όπως τονίζεται, ο τομέας αυτός είναι “εύθραυστος”.
Ζητείται επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αναφέρεται μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τα πλουσιότερα χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων, που περιέχουν εγγεγραμμένες και μη εγγεγραμμένες επιχειρήσεις, παραχωρήσεις και βιώσιμη εμπορικά ακίνητη περιουσία (κτίρια και γη).

Όλα δείχνουν ότι το επόμενο δίμηνο δε θα είναι καθόλου ήσυχο στην Ελλάδα. Αν δε οι στόχοι από Σεπτέμβριο οι στόχοι για αύξηση των εσόδων και μείωση των ελλειμμάτων, δεν πηγαίνουν καλά, τότε θα έρθουν νέα μέτρα.

Γκρίζο καλοκαίρι, μαύρος χειμώνας για την Ελλάδα.

 

Τι λέει η ΝΔ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την 4η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 4η Επικαιροποίηση του “Μνημονίου” αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής.
Αναδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές της ηγεσίας της Κυβέρνησης.
Επιβεβαιώνει ότι η “θεραπευτική αγωγή” είναι λανθασμένη.
Περιλαμβάνει νέα, περισσότερα, οικονομικά αναποτελεσματικά και κοινωνικά άδικα μέτρα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Συγκεκριμένα:
· Εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
· Παρατηρούνται αδυναμίες στην είσπραξη εσόδων και στον έλεγχο των δαπανών.
· Η ύφεση εκτιμάται ακόμη πιο βαθιά, στο 3,75% για το 2011 (από 3,5% που ήταν η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό και 3% στο αρχικό μνημόνιο).
· Οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Η πρόβλεψη για έλλειμμα 7,4% του ΑΕΠ για το 2011, χωρίς την λήψη και άλλων μέτρων αναθεωρείται σε επίπεδα άνω του 10%. Όσο και το 2010. Πρόκειται για πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, για το απόλυτο ναυάγιο της οικονομικής πολιτικής.
Η πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας αυτής της πολιτικής είναι το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.
Πλαίσιο, το οποίο, όχι μόνο καθυστέρησε στην προετοιμασία του όπως παραδέχεται και η Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Σήμερα, το ζητούμενο είναι, εγχώριες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, συντεταγμένα και αποφασιστικά, να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της οικονομίας, σταθερή στους στόχους αλλά προσανατολισμένη στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 03/07/2011 21:29:33

  Το δίλλημα πλεον είναι συγκεκριμένο :
  Ή πασοκ και ξεπούλημα των πάντων
  ή αξιοπρέπεια και αγώνα.
  Αν είναι να καταρρεύσουμε πρέπει να γίνει μετά από μάχη και με το κεφάλι ψηλά.
  Ο ακραίως δοσιλογισμός της κυβέρνησης πασοκ δεν αρμόζει στην ιστορία του έθνους μας.

 2. Enzo avatar
  Enzo 03/07/2011 21:35:00

  Καλα μέχρι τώρα αλλα η κυριλε φλωρικη αντιπολίτευση έπρεπε να είχε τελειώσει χτες κιόλας.
  Ολική μετωπική αντεπίθεση τώρα!
  Είμαστε διατεθιμενοι να τα θυσιασουμε όλα σαν πολιτες για την σωτηρία της χώρας, αλλα όχι την αξιοπρέπειας μας.
  Έχει δίκιο ο λογοκρισιας

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Enzo 03/07/2011 23:51:26

   H NΔ δεν είναι αντισυστημική. Ο Σαμαράς είναι απελπιστικά μόνος του.

 3. spiros avatar
  spiros 03/07/2011 21:58:44

  Η εκχώρηση της διοίκησης σε ξένους δεν αφορά την ΝΔ; Δεν πρέπει να σηκώσει το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας και όχι της εκποίησης; Η σιωπή σημαίνει ανοχή , ενοχή ή αποδοχή ; Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο των αποκρατηκοποιήσεων τάχιστα.

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/07/2011 22:17:24

  Είναι αξιοθρήνητα ΠΙΟΝΙΑ των ξένων τοκογλύφων...ο ανθελληνισμός των κυβερνώντων δεν έχει όρια...ξεπουλιέται η πατρίδα και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο,μαύρο....

 5. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 04/07/2011 00:10:37

  Την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του Σταϊκούρα, (από: "σήμερα το ζητούμενο είναι..." έως ...¨"επανεκκίνηση της Οικονομίας") δεν την κατάλαβα καλά. Τι εννοεί; Να συνεχίσουμε τις περικοπές παντού; Μπορεί κάποιος ειδικός να με διαφωτίσει....;

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/07/2011 00:19:14

  Δεν γνωρίζω αν το γνωρίζετε, αλλά αυτός που έχει την Express Service της Θεσσαλονίκης και που χρωστάει αμύθητα ποσά από εισφορές στο ΙΚΑ, είναι κουμπάρος του Παπακωνσταντίνου. Ετσι εξηγείται η ασυλία έναντι μεγαλοωφειλετών ΙΚΑ και Δημοσίου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 04/07/2011 00:42:19

   Αφού ο κάθε ένας μπορεί ατιμώρητα και χρωστάει "της Μιχαλούς" ένεκα της κουμπαριάς με τον ανιψιό του... Μιχάλη, γιατί τότε εγκαλούμε τη Hochtief που δεν αποδίδει επίσης επί χρόνια τον ΦΠΑ; Καλά κάνουν. Γερμανοί είναι, όχι αμερικανάκια.

 7. πρωτη φορα avatar
  πρωτη φορα 04/07/2011 00:31:00

  Ρε μάγκες μιας και υποστηρίζετε την ΝΔ θέλω μια ειλικρνή απάντηση αν βγεί η ΝΔ πόσους νόμους απο αυτούς θα καταργήσει ειλικρινά........

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/07/2011 00:39:37

  Θα ήθελα να δω πιο ξεκάθαρες κουβέντες απέναντι στην ξεδιάντροπη πλέον εντολή των τροϊκανών κατακτητών για απολύσεις αδιακρίτως. Δεν τις βλέπω όμως.

 9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 04/07/2011 01:03:48

  ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ...Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω..

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 04/07/2011 01:19:41

  Βασικός μισθός 162.812 ευρώ για να δουλεύει για τον Πάγκαλο
  πηγή: Newsbeast.gr – Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 | 13:15
  http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/180290/vasikos-misthos-162812-euro-gia-na-douleuei-gia-ton-pagalo/

 11. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/07/2011 01:40:41

  Αυριανιστή
  ...και μετά θα ενωθούν οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα με τους απολυμένους του δημοσίου, εναντίον όσων δεν απολύθηκαν.. θέλουν να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας..

 12. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 04/07/2011 04:41:43

  Η Πλατωνική Αλληγορία της Σπηλιάς
  http://www.youtube.com/watch?v=EaL4GeyhPCA&feature=related

 13. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 04/07/2011 07:40:01

  Για να επιτύχουμε την τελευταία παράγραφο του κ.Σταικουρα πρέπει πρώτα να ανανεωθη το 70 τοις εκατό των υποψηφίων βουλευτών στις επόμενες εκλογές.

 14. Stefanos avatar
  Stefanos 04/07/2011 09:05:08

  Η στάση της ΝΔ πάνω στο θέμα του ξεπουλήματος των πάντων είναι απόλυτα χλιαρή. Να έχουν υπόψη τους ότι ακόμη και στην περίπτωση που έρθουν στην εξουσία και δεχθούν αυτό το καθεστώς υποτέλειας και ραγιαδισμού, θα είναι λίγα, πολύ λίγα τα ψωμιά τους. Εθνική αξιοπρέπεια θέλουμε και ας μας κόψουν τις δόσεις. Καλύτερα φτωχοί από μόνοι μας παρά αυτό το σημερινό κατάντημα που δεν έχει τελειωμό.

 15. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 04/07/2011 09:31:24

  Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους για 5 τουλάχιστον χρόνια, σημαντική μείωση έμμεσων και άμεσων φόρων, ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, , εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν από το φθινόπωρο 2009 μέχρι σήμερα, συνταγματική αναθεώρηση με κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, μείωση των βουλευτών σε 150, διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και τεχνοκρατών για την διερεύνηση του χρέους, δήμευση περιουσίας των παραγόντων εκείνων που είναι υπαίτιοι για την διόγκωσή του,
  κατάργηση των μνημονίων 1 και 2 και ανάληψη διακομματικής συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους αφού η ελληνική οικονομία πάρει μπροστά και σε βάθος χρόνου , άμεση αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου και άνοιγμα σε πιο φιλικές αγορές : κι αν παρεξηγηθούν οι " σύμμαχοι " που θα χάσουν την ευκαιρία για την αρπακτή, μπορούμε και χωρίς αυτούς : γιατί με τέτοιους φίλους και συμμάχους, τι να φοβάσαι τους εχθρούς ;

  • Λιζα Αλεξίου avatar
   Λιζα Αλεξίου @ παρατηρητής 04/07/2011 12:24:47

   Αυτά θέλει όλος ο Ελληνικός λαός, και όχι ξεπούλημα της περιουσίας μας και ξένη διοίκηση της χώρας μας.Δεν τα θέλουμε τα λεφτά τους, θα πεινάσουμε αλλά θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

 16. Χρήσιμος avatar
  Χρήσιμος 04/07/2011 10:11:35

  Καλημέρα, είμαι 40 μέρες ενεργός πολίτης στην πλ. Συντάγματος. Στήν ομάδα δράσης αρχίσαμε να συζητάμε αυτά που λέει ο παρατηρητής. Χρειαζόμαστε άτομα που μπορούν ενεργά να πλαισιώσουν την ομάδα με φρέσκιες ιδέες. Η ενεργή συμμετοχή περισσότερων πολιτών στις πλατείες είναι αυτό που θα φέρει κάθε αλλαγή.

 17. BostonBruins_2011NHLChampions avatar
  BostonBruins_2011NHLChampions 04/07/2011 10:28:06

  These are the real results of the 1981 Allagi by the " ANTIAMERICAN" US Socialist with the American wife. By the way the States is a great place. Go Boston.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.