#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/12/2010 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ για την περίοδο 2012 - 2014

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς απο το ΔΝΤ χωρίς …σάλιοΤο ψέμα έχει κοντά ποδάρια και τα ψέματα που συνεχίζει να λέει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό είναι τόσο κραυγαλέα που κανείς πλέον δε δίνει σημασία. Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2010 ο πρωθυπουργός από τη Βουλή έκανε λόγο για έξοδο από το Μνημόνιο το 2013 αφού πρώτα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2012. Μερικά 24ωρα αργότερα το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την έκθεσή του που συνοδεύει το πράσινο φως για την τρίτη δόση του δανείου. Μέρος της έκθεσης είχε δοθεί πριν μία εβδομάδα περίπου όπου αφηνόταν να εννοηθεί ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα με σκληρότερα μέτρα και πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση για τα νοικοκυριά.

Ολόκληρη η έκθεση έρχεται να δώσει χαστούκι στον κ. Παπανδρέου και στα συνεχή ψέματα που ξεφουρνίζει κάθε λίγο και λιγάκι καθώς αναφέρει ότι την τριετία 2012 – 2014 η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα προκειμένου να βρει 12 δις ευρώ ή το 5% του ΑΕΠ. Δε μας έφτανε δηλαδή η δημοσιονομική προσαρμογή όπως λέγεται η σκληρή λιτότητα που ξεκίνησε φέτος και θα πάει μέχρι το τέλος του πρώτου Μνημονίου, έρχεται το ΔΝΤ να επιβεβαιώσει όσα γράφουμε όλες αυτές τις εβδομάδες. Ότι δηλαδή πάμε για νέο Μνημόνιο με μέτρα αντίστοιχα αν όχι χειρότερα απ’ αυτά που ήδη βιώνουμε στο πετσί μας.

Το ΔΝΤ ζητά πάγωμα εκ νέου των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 που είναι τώρα στις 8 ώρες και εναρμόνιση με όλα όσα ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.
Ζητά επιπλέον μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου. Πως μπορεί να αυτό; Με απολύσεις ή με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Απαιτούν μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και με βάση την παραγωγικότητα του υπαλλήλου και θέλουν να επιβληθεί πλαφόν τόσο στις αυξήσεις στους μισθούς όσο και στις προαγωγές.
Προτείνουν νέα αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, κυρίως αυτών του ρεύματος.
Ζητούν μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς από το κράτος, πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και συρρίκνωση του προσωπικού, που μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όχι μετατάξεις. Τέλος, βάζουν μαχαίρι στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Το σοκ θα προέλθει με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ οι οποίες θα γίνουν με μετάταξη στον υψηλό συντελεστή εκατοντάδων προϊόντων και κατάργηση των χαμηλών συντελεστών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές.
Σοκ και με την πρόταση για μείωση των επιδομάτων καθώς και μείωση των αμυντικών δαπανών έως το 2014 τουλάχιστον.

Όπως καταλαβαίνετε ο… γιατρός Στρος Καν μας έστειλε τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά του χωρίς… σάλιο. Και η κυβέρνηση τον έλαβε αν και γνώριζε εδώ και καιρό τι θα σταλεί, απλά έκρυβε το περιεχόμενο του δώρου από τον ελληνικό λαό.ΣΧΟΛΙΑ

 1. t0p avatar
  t0p 26/12/2010 23:10:39

  Ο … γιατρός Στρος Καν είπε ότι ο λαός ψήφισε στις δημοτικές εκλογές ΠΑΣΟΚ δείχνοντας ότι συμφωνεί με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και με αυτά που θα έλθουν
  Σύντροφοι στην δημοκρατία η πλειοψηφία αποφασίζει και τώρα γιατί πράγμα μιλάμε ?
  Μέχρι το καλοκαίρι δεν θάχουν αφήσει τίποτα όρθιο και μετά θα πουν συγνώμη λάθος και πάμε για φρέσκα.........
  Δυστυχώς αυτή την ώρα η Ελλάδα δεν έχει την προσωπικότητα ηγέτη που απαιτεί η παρούσα στιγμή ,δεν έχει αυτόν που θα κτυπήσει γροθιά στο καρφί και θα δώσει το μήνυμα στους εταίρους μας ή μας στηρίζετε ή σας κάνουμε πουτάνα ..................
  Αν η Ελλάδα βουλιάξει θα βουλιάξει και η ΕΕ
  Σύντροφοι μας φορτώσανε τους μη εκλεγμένους υπάλληλους των τραπεζών και μας διαλύουν για να σώσουν τους τραπεζίτες αφεντικά τους και όμως εσείς άλλους ψηφίσατε

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/12/2010 23:17:42

  Υπάρχει το εξής φαιδρό σε όλα αυτά. Πόσο πληρώνεται ο Σ-Κ για να παριστάνει τον κακό, ώστε να μην φταίει ο ΓΑΠ και η παρέα του, που ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ πληρώνονται, για να παριστάνουν "όχι εμείς, ο Σ-Κ"

  Στάση εξωτερικών πληρωμών τώρα. Αναγκαστική συγχώνευση 2-3 τραπεζών, και απαλλαγή από την στάση πληρωμών. ΔΕΗ σε Ελληνες ιδιώτες με υποχρέωση μεταβίβασης στο Δημόσιο εάν θέλουν να πουλήσουν. Κατάργηση κάθε πόθεν έσχες για 2 χρόνια. Πρόγραμμα μεταβίβασης γής νησιών κλπ μόνο σε Ελληνες, και για νησιά σε περίεργα μέρη υποχρέωση μεταβίβασηςμόνο σε Έλληνες ή το Δημόσιο. Περικοπές σε όλα και τα πάντα, έλάχιστο κάτι τι σε όλους, αλλοδαποί σπίτια τους. Μηδενικές αποδοχές σε βουλευτές. Κατάσχεση προϊόντος μιζών. Και λίγη τσόντα (λεφτά) από την Εκκλησία.

  Η Ελλάδα στους Έλληνες, άντε... αν τα λεω αυτά σε 30 δευερόλεπτα, κάποιος πιο έξυπνος σε μισή ώρα τα έχει κάνει πρόγραμμα. ΔΕΝ εξυπηρετουνται 300-350 δις με αφαίμαξη. Πάρτε το χαμπάρι κύριοι του Πασόκ.

  • spiros avatar
   spiros @ archaeopteryx 27/12/2010 07:11:10

   Πολύ σωστά . Αν δεν γίνει αυτό με παράλληλη αλλαγή κυβέρνησης θα ξεπουληθεί η Ελλάδα και δεν πρόκειται να ξεχρεώσει.

 3. ierofantis avatar
  ierofantis 26/12/2010 23:20:15

  Εκτός από τη μείωση αμυντικών δαπανών, την αύξηση του ΦΠΑ και την αύξηση στα τιμολόγια ΔΕΚΟ, λυπάμαι που θα το πω, αλλά, τα άλλα μέτρα έπρεπε να είχαν παρθεί σε πιο ήπια μορφή και σε βάθος χρόνου, από ελληνική κυβέρνηση 15 χρόνια πρίν...
  Ε, τώρα θα παρουμε κακήν κακώς, γιατί το ζητάνε οι επίσημοι χορηγοί - τοκογλύφοι του κράτους μας...

 4. Πέτρος Π. avatar
  Πέτρος Π. 26/12/2010 23:30:12

  Όλα αυτά τα μέτρα της έκθεσης έχουν αποκαλυφθεί προ 7 ημερών σε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "Ελεύθερος Τύπος" και "Ελευθεροτυπία". Τότε κανένα πρασινοκάναλο δεν είχε δώσει σημασία στην είδηση και δεν είχε προβάλει το θέμα. Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί όσο μπορεί να αποκρύψει αυτό που έρχεται! Ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Οι σύμμαχοι της κυβέρνησης, οι τεχνοκράτες της τρόικας, δεν παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια και φανερώνουν αδίστακτα της προθέσεις τους που είναι ταυτόχρονα και εντολές προς την ... πειθήνια σοσιαλιστική κυβέρνηση. Εκθέτουν δε αναπανόρθωτα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα τελειώνουν το 2013! Προτροπή μου είναι να διαβάζετε πλέον τις μόνες σκληρά αντιπολιτευόμενες εφημερίδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή: τον "Ελεύθερο Τύπο" και την "Ελευθεροτυπία". Είναι οι μόνες που μπορούν να αποκαλύψουν σε όλο τους το ... μεγαλείο τις ύπουλες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

 5. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 26/12/2010 23:37:27

  Αρχαίε,σωστά ..δεν αποπληρ'ωνονται ποτέ και με τίποτα...με βάσει τών σημερινών(αλλά και αισόδοξων μελλοντικών) δεδομένων.,και υφιστάμενων παγκόσμιων συνθηκών.
  Πιθανόν όμως οι πολιτικοί μας να είναι προφήτες ή μέντιουμ, και ξέρουν τό μέλλον,γιαυτό και μάς παρουσιάζουν την ηλιθιότητα ,ώς αισιοδοξία
  Oπως είχα πεί και στόν Επώνυμο σε κάποιο σχόλιο ,ΔΕΝ θέλουν να ξεχρεώσεις..τόκους μόνον να δίνεις. Και σταδιακή μετατροπή όλων τών ομολόγων σε ενυπόθηκα,με συνεχείς αναδανειοδοτήσεις.
  Η κατάσταση πηγαίνει στό "έχετε γειά βρυσούλες...."

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ παγωτατζής 27/12/2010 00:24:28

   Ερώτηση. Αν υποθέσουμε ότι τα ενυπόθηκα δάνεια δεν τα αποπληρώσουμε. Ας πούμε ότι σηκωνόμαστε ένα ωραίο πρωί και τους λέμε, παιδιά, tough luck, δεν έχει τίποτα να πάρετε. Τί θα κάνουν οι δανειστές μας;
   Θα μας δικάσουν και θα στείλουν το δικαστικό επιμελητή να μας επιδόσει απόφαση αναγκαστικής εκτέλεσης αγγλικού δικαστηρίου περί εκποίησης του εθνικού πλούτου, ή θα μας κουβαληθούν οι κανονιοφόροι τους; Μήπως τίποτε από τα δύο;

   • Petros avatar
    Petros @ ierofantis 27/12/2010 00:33:32

    Εξαρτάται ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα το πει.
    Αν το πει τύπου ΓΑΠ , θα το έχει πει , για να έρθει ο δικαστικός επιμελητής.
    Αν το πει Έλληνας πράγματι τίποτα από τα δύο

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Petros 27/12/2010 00:52:36

     Το ερώτημα ήταν ρητορικό. Την απάντηση της έδωσες στην τελευταία σου πρόταση. Its all politics και στο βάθος της κρίσης δανεισμού της χώρας, βλέπε εθνικά θέματα και αποδόμηση συνεκτικών κοινωνικών δεσμών.
     Αλλά ακόμη και ο ΓΑΠ να το πει, ε, και; Τι θα γίνει, θα μας ανακοινώσουν μια μέρα ότι η Σίφνος για παράδειγμα δεν ανοίκει πλέον στην ελληνική επικράτεια επειδή το είπε ο ΓΑΠ στους δανειστές μας και αυτοί συμφώνησαν;

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 27/12/2010 00:55:48

      ...ανήκει...(ορθογραφικόν)

     • Petros avatar
      Petros @ ierofantis 27/12/2010 00:59:30

      Δεν ξέρω για την Σίφνο.
      Όντως δύσκολο μου φαίνεται.

      Για το Ελληνικό όμως για παράδειγμα
      ή κάνα λιμάνι Ο ΓΑΠ υπογράφει εύκολα την αποδοχή κατάσχεσης.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Petros 27/12/2010 01:09:37

      Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι η, δια της εφαρμογής του μνημονίου, παραχώρηση πλουτοπαραγωγικών πηγών του Δημοσίου ή περιουσίας που του ανήκει, χρειάζεται εκτός από την υπογραφή του ΓΑΠ (για την οποία και εγώ αν θες να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να την βάλει) και κάποια άλλα πράγματα, όπως κυρωτικοί νόμοι, αποφάσεις δικαστηρίων κατόπιν προσφυγών, διαδικασίες μεταβιβάσεων, υποθηκοφυλάκια, συμβάσεις, κλπ.
      Και το υπέρτατο όπλο είναι η αντίσταση. Ε, ας αγοράσει το Ελληνικό η Ντόϋτσε Μπανκ ή η Halliburton. Θα το αξιοποιήσει σάμπως ή θα το έχει απλά ως asset; Και αν ο Έλληνας πρωθυπουργός που ανωτέρω υπαινίχθηκες απλώς, το εθνικοποιήσει ξανά με πανυγηρική νομοθετική πρωτοβουλία, τί θα γίνει; θα γκρινιάξουν, θα μας απειλήσουν, θα μπήξε θα δείξε και μετά πάλι δουλίτσες μαζί μας θα θελήσουν να κάνουν...

     • Petros avatar
      Petros @ Petros 27/12/2010 01:17:59

      Οκ δεν διαφωνούμε.
      Μια χώρα που λειτουργεί με όρους εθνικής κυριαρχίας δεν κινδυνεύει σε τέτοια θέματα.
      Δυστυχώς όμως αυτό σήμερα δεν ισχύει.
      Άρα είναι μία επικίνδυνη περίοδος γενικότερα.
      Υπάρχουν πολλά είδη τετελεσμένων που δεν ανατρέπονται εύκολα.

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Petros 27/12/2010 02:40:09

     Αν ειναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ και αγαπαει τη χωρα του θα πει ενα ηχηρο ΟΧΙ!!!!
     Και ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...
     Ολα ειναι ενα παραμυθι φοβου της συμμοριας του παπανδρεου/δντ με στοχο τα ΕΘΝΙΚΑ μας θεματα...

 6. Γιωργος Χ avatar
  Γιωργος Χ 26/12/2010 23:39:16

  Αν δεν κάνω λάθος, οι νησιώτες μας ψήφισαν περιφερειάρχες του ΓκΑΠ, και από την πρώτη Κυριακή...
  Ο μποναμάς της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, δεν τους κακοπέφτει: αν ψηφίζεις τους Γερμανοτσολιάδες, μην κλαίγεσαι αν σου κάψουν το σπίτι...

 7. anonymous avatar
  anonymous 26/12/2010 23:53:28

  Επιπλέον 20% μείωση των αμυντικών δαπανών το 2012-2014 ζητά από την κυβέρνηση το ΔΝΤ για να δώσει έγκριση για την δ’ δόση το δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο. Η έκθεση του ΔΝΤ που ζητά την επιπλεον μείωση κατά 20% στις αμυντικές δαπάνες περιλαμβάνεται στην έκθεση όπου ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ για την τριετία 2012 – 2014

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ anonymous 27/12/2010 00:10:47

   Ε, βέβαια, αφού μας έχουν ζώσει γύρω - γύρω οι σύμμαχοι βρε αδερφέ, προς τι τα όπλα και οι εξοπλισμοί; Αν δεν ριχτούν σαφείς προειδοποιητικές βολές από τον Αντώνη για τα εθνικα και αμυντικά θέματα νωρίς, πολύ φοβάμαι στην χειρότερη εθνική ήττα και στην καλύτερη επώδυνες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Απορώ πως δεν έχουν καταλάβει ότι η σύγχρονη (για να μην πω η διαχρονική) εξωτερική πολιτική ασκείται ΚΑΙ με την ισχύ των όπλων...

   • καινός avatar
    καινός @ ierofantis 27/12/2010 18:52:00

    ΠΟΙΟΣ να ρίξει προειδοποιητικές βολές;

 8. ierofantis avatar
  ierofantis 27/12/2010 01:12:56

  Καλή συνέχεια από τον ierofantis...

 9. Enzo avatar
  Enzo 27/12/2010 09:27:03

  τι νεα μετρα? απο που θα τα βρουνε τα λεφτα? τρελοι ειναι?

 10. aristos avatar
  aristos 27/12/2010 10:17:54

  Δείτε εδώ..
  Από τις 14 Δεκεμβρίου 2010 το γράφαμε..
  και πέσανε να μας φάνε τα πράσινα ΜΜΕ
  "Τα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν το έλλειμμα και να υλοποιηθεί ο στόχος 2012 - 2014."
  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/12/2011-2012-2014.html

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/12/2010 13:05:58

  Πειτε μου εναν λογο γιτι να αυξηθει το τιμολογιο της ΔΕΗ !!???

  Επισημα στοιχεια,
  "Ο Προϋπολογισμός της Μητρικής Εταιρείας για το 2010, ο οποίος εγκρίθηκε την 04.02.10 από το Διοικητικό Συμβούλιο, προβλέπει κερδοφορία προ φόρων
  € 626 εκατ. έναντι € 531 εκατ. στον Προϋπολογισμό του 2009. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται, μεταξύ άλλων, σε παραδοχή τιμής για το πετρέλαιο Brent $80/bbl και για ισοτιμία €/$1,45, έναντι $55/bbl και €/$1,25 στον Προϋπολογισμό του 2009"
  2009............. σε '000 Ευρω
  ΚΕΡΔΗ/ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 993.099 !
  Φόρος Εισοδήματος 12 (299.780)
  ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ/ (ΖΗΜΙΕΣ) 693.319
  Συγκεντρωτικά συνολικά εισοδήματα
  /(ζημίες) περιόδου μετά από φόρους 1.480.42ι
  Λειτουργικό κέρδος προ μεταβολών
  κεφαλαίου κίνησης 2.020.559
  Χρηματικά διαθέσιμα, τέλους χρήσης 480.042
  ΠΩΛΗΣΕΙΣ Σύνολο 6.030.381
  ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Σύνολο 1.124.457 ( ειδες η ΔΕΗ ???????!!!! )
  Αμοιβές μελών Δ. Σ. 1.186
  Αμοιβές Αναπλ. Διευθ Συμβ κ ΓενΔντων2.154

  22. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
  - Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 30.982
  - ΑΓΕΤ Ηρακλής 2.945
  - ΕΒΕΤΑΜ 241
  - ΔΕΣΜΗΕ 144

  ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑς ΑΠΟ εξωτερικό 160.863 ( ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ )

  σελ. 131
  Τράπεζα Κρήτης:
  Από το 1989 υφίσταται εκκρεμότητα με την παλιά «Τρά-
  πεζα Κρήτης», όταν η Τράπεζα βρισκόταν υπό καθε-
  στώς εκκαθάρισης. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ με την από
  22 Ιουλίου 1991 αγωγή της κατά της Τράπεζας Κρήτης
  ζητούσε να καταδικαστεί η τελευταία να της καταβάλει
  το ποσό των 2,2 δισ. δρχ. περίπου (Ευρώ 6,5 εκατ.), για
  το λόγο ότι η μετατροπή των απαιτήσεων της ΔΕΗ κατά
  της Τράπεζας σε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της
  τελευταίας και σε αναγκαστικό δάνειο προς αυτήν, η
  οποία επιβλήθηκε με την υπ’ αριθ. 21/9-6-1989 Πράξη
  του κατά τον ανωτέρω χρόνο Προσωρινού Επιτρόπου
  της Τράπεζας, ήταν ανίσχυρη. !!!!!!! χαχαχαχαχχαααααααααααααααααα

  σελ. 138
  "Οφειλές Λάρκο Γ.Μ.Μ.Α.Ε.
  Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ Γ.Μ.Μ.Α.Ε., από τον Δεκέμβριο 2008
  δεν καταβάλλει το αντίτιμο των καταναλώσεών της για
  ηλεκτρική ενέργεια. Για τις οφειλές της περιόδου από
  1 Νοεμβρίου 2008 έως 30 Απριλίου 2009, έχει ασκη-
  θεί αγωγή κατά της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς
  Πρωτοδικείου Αθηνών (ποσού Ευρώ 24,2 εκατ.) ενώ για
  τις εφεξής της ανωτέρω περιόδου οφειλές της για ανεξό-
  φλητα τιμολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει
  ασκηθεί και δεύτερη αγωγή (ποσού Ευρώ 18,8 εκατ.) οι
  οποίες θα εκδικασθούν την 10 Μαρτίου 2011." χαχαααααααααααα


  Αλλαγή πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating) της ΔΕΗ Α.Ε. από οίκους αξιολογητών
  Τον Μάρτιο του 2009, ο Οίκος S&P υποβάθμισε την πι-
  στοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ, διατη-
  ρώντας την προοπτική σταθερή (stable outlook). Επί-
  σης, από τον Μάρτιο του 2009 ο Οίκος MOODY’S δεν
  αξιολογεί πλέον την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ
  αφού η αξιολόγησή του αναφερόταν σε ένα διεθνές
  ομολογιακό δάνειο ύψους Ευρώ 500 εκατ. το οποίο
  αποπληρώθηκε τον Μάρτιο του 2009. Τον Δεκέμβριο
  2009 ο Οίκος S&P έθεσε την ΔΕΗ σε αρνητική πιστολη-
  πτική παρακολούθηση (negative credit watch)
  χαχαχαααα ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΩ ΑΦΟΥ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ 2009!!

  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) – Loss of Rating
  Η ΕΤΕΠ ζήτησε την παροχή εγγύησης για υφιστάμενες
  δανειακές υποχρεώσεις μετά την υποβάθμιση της πι-
  στοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ σε ΒΒΒ- συνολικού
  ανεξόφλητου υπολοίπου, την 31 Δεκεμβρίου 2009,
  Ευρώ 488,3 εκατ. Το Ελληνικό Δημόσιο παρέσχε την
  εγγύησή του για το ποσό των Ευρώ 429,3 εκατ., ενώ για
  το υπόλοιπο των Ευρώ 59 εκατ. η εγγύηση δόθηκε από
  εμπορικές Τράπεζες. ΜΑΛΩΣΑΝΕ ??????? ΠΙΕΖΟΥΝ τα καλοπαιδα....!!!!!

  σελ 83 Ετησιων Αποτελεσματων...
  "Δικαιώματα Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2):
  Η ΔΕΗ προβαίνει στην αγορά δικαιωμάτων εκπομπών
  CO2 προκειμένου να καλύψει την υποχρέωση του ελ-
  λείμματος μεταξύ των δικαιωμάτων εκπομπών CO2
  που της έχουν κατανεμηθεί και των πραγματικών της
  εκπομπών. Η ΔΕΗ εφαρμόζει τη μέθοδο της καθαρής
  υποχρέωσης, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται
  υποχρέωση για κάλυψη εκπομπών CO2 όταν οι πραγ-
  ματικές εκπομπές CO2 υπερβαίνουν τις κατανεμημένες
  και τα δικαιώματα CO2 που έχουν αποκτηθεί και κα-
  τέχονται (λαμβανομένης της επιτρεπόμενης μέγιστης
  αναλογίας μεταξύ EUAs και CERs). Η υποχρέωση επι-
  μετράται σε εύλογες αξίες στο βαθμό που η Εταιρεία
  έχει την υποχρέωση κάλυψης του ελλείμματος μέσω
  αγορών (μετά το συμψηφισμό και τυχόν δικαιωμάτων
  CO2 που κατέχονται). Τα δικαιώματα εκπομπών CO2
  που αποκτώνται και κατέχονται πλέον αυτών που απαι-
  τούνται για την κάλυψη ελλειμμάτων αναγνωρίζονται
  ως ασώματες ακινητοποιήσεις στο κόστος κτήσης τους
  μείον την όποια σωρευμένη ζημία απομείωσης."
  Τσαμπα ειναι ο υπολογισμος Τσαμπα και η αγορα !!! Τσαμπα και τα Προστιμα..... ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ !!......
  Δικαιώματα εκπομπής CO2 2009 50 εκ Ευρω !!!! ( στην Παραγωγη )


  ΠΠ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/12/2010 13:21:06

   ΠΠ..ήθελα να σού πώ σε σενα και στόν Αρχαίο, τα δικαιώματα αγοράς CO2,μήπως είναι ό "εύσχημος" νόμιμος(θεσμοθετημένος) τρόπος ,για να πραγματοποιούνται τα λαδώματα παγκοσμίως-χωρίς τήν ανάγκη ύπαρξης.... "μαύρων ταμείων"-, στίς κρατικές μονοπωλιακές και στίς πολυεθνικές εταιρείες...;;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ παγωτατζής 27/12/2010 13:32:24

    ΟΧΙ.
    ειναι ονεος τροπος να σε χρεωνου κατι ΕΚΤΟΣ απο τους τοκους των Δανειων. Με το παραμυθι της κλιματικης αλλαγης κλπ κλπ βαζουν τον κοσμο στο λουκι να μην αρνηται να πληρωσει!!!! τα προστιμα CO2 !!! τα οποια ειναι αυλα, κανεις δεν γνωριζει πως μετρωνται και κανεις δεν γνωριζει που πανε τα $$. Χωρις τοκο..προς το παρον !!
    Το ολο συστημα στηθηκε για να εισπραττουν $$ απο νεα πηγη με τη θεληση των λαων. ΑΠΛΟ ??
    Εχουν φτιαξει Cαrbon Funds, οι Τραπεζες επενδυτικα προιοντα (options)- Δανεια για στεγες !!! χαχααα και προτρεπουν τον κοσμο να επενδυσει στους αυλους τιτλους οι οποιοι μεχρι το 2025 θα εχουν ¨αξια¨ Τρις Δολλ Παγκοσμιως.
    (http://www.ipathetn.com/GRN-overview.jsp)
    Κατεβασε και την μπροσουρα....

    ΠΠ

 12. Misha avatar
  Misha 27/12/2010 14:06:45

  Για το εικονιζόμενο όρνεο η λαϊκή μας παράδοση έχει σοφά προβλέψει το «κάψιμο του Ιούδα». Κι ας τσιρίζει η αρσακειάς Σρεκ και το αμαρτωλό ΚΙΣ.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 27/12/2010 22:57:04

  Σ'αυτόν τον αποκρουστικό, αιμοσταγή κοινωνικό φονιά, faux-sensualist, gourmet, bien-aimé amant imaginaire, dégustateur gastronome, epicure, πολύ θα ήθελα να του πούμε αυτό που ο Ναπολέων στην Ιωσηφίνα Βον είπε (σε παράφραση): "Oι Ελληνες έρχονται σε τρεις ημέρες. Πλύσου!"

  Κι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης γιά την "επιμήκυνση" μέχρι το 2020 και βάλε του χοντροδάκτυλού του, σε πολυτελή συσκευασία Δώρου «Τhe F@ck-Off Book» να του προσφέρουμε.

  Eπειδή, στην ειδική περίπτωση "Αισιoδοξίας" Dominique Strauss-Khan, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που του αρμόζει να εκφρασθούμε..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.