24/06/2010 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα κόντρα Σαχινίδη με την Β. Παπανδρέου στη Βουλή

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν στην Βουλή την προσθήκη στην ρύθμιση για την συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, με την οποία εκχωρούνται αρμοδιότητες Προέδρου της Δημοκρατίας στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή για να πάρουμε δάνεια θα αρκεί η υπογραφή Παπακωνσταντίνου και όχι η έγκριση της Βουλής. Ενώ για να πάρουμε λεφτά απαιτείται απόφαση της τελευταίας.

Για μια ακόμα φορά επίσης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα …νεύρα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Η διορθωτική κίνηση του υφυπουργού Οικονομικών, κρίθηκε ανεπαρκής από την πρόεδρο της Επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, που χαρακτήρισε την προσθήκη του ασαφή και ζήτησε να υπάρξει  βελτιωμένη εκδοχή της κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Η προσθήκη θέλει βελτίωση. Η μία παράγραφος αναιρεί την άλλη. Να την πάρετε πίσω και να την επαναφέρετε»

Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «Όσα αναφέρονται είναι σαφή»

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: « Δεν καταλαβαίνουμε τι λέτε»

Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «Τι είναι αυτά που λέτε; Εσείς θα ακυρώσετε την προσθήκη της κυβέρνησης;»

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν μπορεί να λέει η κυβέρνηση ό,τι θέλει και εμείς να συμφωνούμε. Δεν θα βάλω την προσθήκη σε ψηφοφορία. Το άρθρο κρατείται για την Ολομέλεια»

Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: «Τι θα πει κρατείται; Να ψηφιστεί το άρθρο και αν κριθεί νομικά ότι δε στέκει, μόνο τότε θα το αλλάξουμε».

Υπό την απειλή των εκλογών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τελικά το άρθρο.

«Πώς είναι δυνατόν να δέχεται η κυβέρνηση την αυτοκατάργησή της και ποιος μας έχει εξουσιοδοτήσει να καταργήσουμε το Κοινοβούλιο; Μπορεί ένα πρόσωπο, ανεξέλεγκτα με την υπογραφή του να δεσμεύει όλους τους Έλληνες;» τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος.

«Είναι το δεύτερο κοινοτικό πραξικόπημα που ενεργεί η κυβέρνηση για να παραμερίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν αστικό θεσμό, που όποτε θέλει το ονομάζει «ναό της Δημοκρατίας» και όποτε θέλει, τον αντιμετωπίζει ως θεσμό που θα νομιμοποιεί κάθε παραβατική ενέργεια του κάθε υπουργού ή της ίδιας» είπε ο Άγγελος Τζέκης  του ΚΚΕ.

«Δεν μπαίνει στη λογική να κάνουμε τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών νομάρχη; Να υπάρξει συμπλήρωση και να κλείσει εδώ το θέμα για να μην δημιουργούνται ζητήματα» συμπλήρωσε  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 24/06/2010 23:28:50

  Φάκτορα τί εννοείς "το ψήφισαν"; Κυρώθηκε η σύμβαση; Σήμερα;

 2. Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση avatar
  Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση 25/06/2010 01:22:43

  Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την έχετε πάθει σαν και μας τους πολίτες, μην τους συμπαραστέκεστε πιά, αφήστε τους μόνους. Οι άνθρωποι (είναι καμιά δεκαριά που είναι ταγμένοι στο μεγάλο παιχνίδι) ήρθαν για να εγκαταστήσουν την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ στην Ελλάδα. Εσείς οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εμείς οι πολίτες τι φταίμε; οι πολίτες δεν τους ακολουθούν εκτός τους παραπολύ γκαγκα, εσείς θα συνεχίσετε να τους ακολουθείτε; γίνετε ήρωες σαν την Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου.

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση 25/06/2010 08:56:21

   Ανυσηχώ γιατί το μόνο που αρκεί είναι το κατάλληλο δόλωμα για να ξεπουλήσει ο νεοέλληνας τα πάντα, ενω οι πολιτικές κινήσεις είναι πλέον εμφανείς αυτές δηλαδή που προσπαθούν να εξαφανίσουν τη Δεξιά παράταξη. Κανείς και τίποτα δεν είναι τυχαίο...μάλλον. Ούτε φυσικά ολα αυτά τα "πρωτοφανή" που συμβαίνουν, απο εξωτερικά θέματα μέχρι το εργασιακό. Απο τον απλό κοσμάκη λείπει οχι απλά ενα μεγάλο αλλά ενα τεράστιο μέρος του παζλ για να καταλάβει τι γίνεται. Ολα πάντα πίσω απο τις πλάτες του.

 3. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 25/06/2010 08:35:57

  Λογικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν να καταλαβαίνουν τι προσπαθεί να κάνει ο ΓΑΠ όμως αναρωτιέμαι με ποιό τυράκι τους κρατάνε στη φάκα ακόμα. Μήπως έχει σχέση και και με κάποια Πέτρομπρας?.. Κάτι υποπτεύομαι αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη.
  Την υποψία μου κίνησε το παρακάτω:

  Γ. Μανιάτης: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
  Πηγή: Express.gr 24/06/10-21:17

  Έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοσταθμό Real. «Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», είπε ο υφυπουργός.

  Όμως οπως σημειώνουν ορισμένοι οτι ο ΓΑΠ το Δεκέμβριο έλεγε οτι πετρέλαιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
  Μήπως δεν υπήρχε το κατάλληλο σχήμα αναρωτιέμαι. Αν είναι αυτό που νομίζω και αν αυτό βρισκεται απο τη άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενω η εταιρία υπήρχε έτσι κι αλλιώς. Αν αυτή η εταιρία ανήκει στο κύκλο των αναδυόμενων χωρών όπως η Βραζιλία (Πέτρομπρας) λογικό θα είναι να μην αντιδράσουν π.χ. οι Ρώσοι για τους δικούς της λόγους, ενω αν ήταν π.χ. η BP η οποία έχει άλλα προβλήματα τώρα..τι θα γινόταν άραγε?

  Πάντος βλέπω τη ΝΔ, αν αυτά ισχύουν να βρίσκεται ακόμη μια φορά εντελώς πίσω απο τις εξελίξεις...Πάμε σαν άλλοτε για ώριμα φρούτα άραγε? Λέμε τώρα..

 4. anonymos avatar
  anonymos 25/06/2010 11:10:51

  Εκανε κι η μυιγα κώλο .....

 5. anonymos avatar
  anonymos 25/06/2010 12:20:04

  Βοήθεια ο Σαχινίδης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.