#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2011 07:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα κυβερνητική γκάφα με τον φράχτη;Λέτε να την πάτησαν ο κ. Παπουτσής και η κυβέρνηση με τον φράχτη; Ως γνωστόν, η χώρα μας πάντα λειτουργεί με μια σημαντική χρονική υστέρηση, αλλά δεν περίμεναν λίγο ακόμη οι φωστήρες μας; Το μόνο καλό είναι ότι ακόμη δεν κλείστηκαν συμβόλαια με εργολάβους, και χρήματα δεν άλλαξαν χέρια.

Την  ώρα λοιπόν που η Ελλάδα ανακοινώνει την ανέγερση συνοριακού φράχτη, οι ΗΠΑ παρατάνε το δικό τους φιλόδοξο, και άκρως δαπανηρό σχέδιο βελτίωσης του τείχους, που είχαν φτιάξει στα σύνορα τους με το Μεξικό, με σκοπό  να εμποδιστεί η διέλευση λαθρομεταναστών.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, και πολλές πολιτικές κόντρες, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Janet Napolitano ανακοίνωσε προχθές, ότι  η χώρα της θα ψάξει να βρει άλλες μεθόδους καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, επειδή το τείχος είναι αναποτελεσματικό.

Η απόφαση αυτή έρχεται να βάλει τέλος σε ένα πρόγραμμα που κόστισε πολύ περισσότερο από όσο τελικά απέδωσε. Ο αμερικανικός «φράχτης», που έχει ήδη κατασκευαστεί, φτάνει αισίως τα 53 περίπου μίλια, ενώ το κάθε μίλι κόστισε $15 εκατομμύρια στους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση και ο κ. Παπουτσής θέλουν να κατασκευάσουν έναν φράκτη στον οποίο  θα υπάρχουν θερμικές κάμερες αλλά και αισθητήρες που θα ανιχνεύουν κινήσεις ανθρώπων και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=376133&dt=04/01/2011#ixzz1BERup6Fj)

Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι: «πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας, με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη.» http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=49544957Τι διαπιστώνουν τώρα στις ΗΠΑ; Το σύστημα ραντάρ αποδείχτηκε ελλιπές, καθώς δεν μπορούσε να διαχωρίσει τη χλωρίδα από τους ανθρώπους, όταν έπνεαν άνεμοι. Οι κάμερες κινούνταν υπερβολικά αργά, και οι δορυφορικές επικοινωνίες ήταν ανεπαρκείς.

Και αν οι υπερσύγχρονες τεχνολογικά Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, φανταστείτε τι θα συμβεί εδώ.

Δηλώνει η Janet Napolitano: «Πρέπει να διασφαλίζουμε τα σύνορά μας, αλλά όχι με δυσανάλογα υπερβολικό κόστος...Το σύστημα αισθητήρων και καμερών υψηλής τεχνολογίας… βασανίστηκε από υπερβάσεις κόστους και καθυστερήσεις υλοποίησης» συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει μία λύση στο πρόβλημα» εξηγεί η ίδια

Ο  εικονικός φράχτης, που ξεκίνησε ως σύλληψη το 2005, θα αποτελούνταν από ένα δίκτυο ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες θα εντόπιζαν τυχόν παρεισφρήσεις ή προβλήματα, και θα αποφάσιζαν αυτόματα που να μεταβούν ώστε να επέμβουν αποτελεσματικά οι συνοριοφύλακες. Ο εικονικός αυτός φράχτης θα κάλυπτε το σύνολο της οριογραμμής μεταξύ ΗΠΑ- Μεξικού, και η έναρξη της πλήρους λειτουργίας του είχε προγραμματιστεί για το 2011. Η κυβέρνηση Μπους είχε δώσει το συμβόλαιο κατασκευής του στην Boeing, ευελπιστώντας, όπως έλεγε,  στην ανέγερση ενός φράχτη για τον 21ο αιώνα!

Λέτε να αποκτήσουμε κι εμείς μία ανάλογη Boeing; Εξάλλου τόσα χρόνια είχαμε την Siemens, άρα από «υψηλή τεχνολογία» γνωρίζουμε.

Αν και το όλο σύστημα λειτουργεί σε μερικά σημεία της Αριζόνα, το συνολικό έργο αποδείχτηκε ιδιαίτερα ασύμφορο και πανάκριβο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν από την εποχή της προεδρίας Μπους, οπότε και ξεκίνησαν οι σχεδιασμοί. Σύμφωνα όμως με την Napolitano «η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με το SBInet» το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από μόλις 53 μίλια λειτουργικού φράχτη, τα οποία κόστισαν στους Αμερικανούς φορολογούμενους περίπου $15 εκατομμύρια το μίλι.

Ο «εικονικός φράχτης» είχε προταθεί ως λύση από την κυβέρνηση Μπούς, ώστε να ενισχύσει και να εξελίξει τον συμβατικό φράκτη  που ήδη υπήρχε στα σύνορα Αμερικής- Μεξικού.

Δηλαδή πάμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο στο οποίο οι Αμερικανοί απέτυχαν δύο φορές.

Ας μην σπεύσουν όμως ορισμένοι καλοθελητές να μας πουν ότι ο δικός μας φράκτης δεν θα έχει ηλεκτροφόρα σύρματα όπως ο αμερικανικός και  ότι θα είναι ανάλογος με αυτόν των Ισραήλ-Αιγύπτου.  Διότι στο τεχνολογικό κομμάτι θα δανείζεται στοιχεία του  Αμερικανικού ο οποίος απέτυχε.

Προσοχή στα δέντρα λοιπόν…

Πηγές:

http://www.nytimes.com/2011/01/15/us/politics/15fence.html?ref=homelandsecuritydepartment

Border Fence Project Canceled by Napolitano, Obama Administration

"Obama administration ends high-tech border fence"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 17/01/2011 08:36:06

  ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ [Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ], ΠΡΙΝ ΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ. ΦΡΑΧΤΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΡΑΝΤΑΡ ΚΛΠ. ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ, ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ, ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΟΚ. ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΠΟΥ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
  ΜΑΖΕΜΑ, ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ...ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟΥΣ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ.

 2. skeptiki avatar
  skeptiki 17/01/2011 08:40:50

  Το λαθρεμπόριο είναι μπίζνα, επιχειρηματική μπίζνα. Ακολουθεί τους κανόνες της "ήσονος αντίστασης" . Ο έμπορος θα ακολουθήσει τον πιό φτηνό και πιό εύκολο δρόμο. Και μόνο το γεγονός ότι στην Τουρκία φτάνουν αεροπορικά!!!!! οι πτωχοί δεν σας κάνει εντύπωση?
  Όταν επί ένα χρόνο για λόγους που ειλικρινά δεν έχω καταλάβει σταμάτησε η επαναπροώθηση και έμπαιναν από τα σύνορα και ψάχνανε να παραδοθούν για να τους καταγράψουν και μετά να φύγουν στην Αθήνα με πούλμαν, φυσικά θα επιλέχθηκε η περιοχή σαν η πλέον συμφέρουσα για διακίνηση. Οι θαλάσσιοι δρόμοι και πιό δύσκολοι είναι και αναχαιτίζονται πιό εύκολα ΑΝ υπάρχει βούληση.
  Αν ζορίσει μιά περιοχή θα πάνε από την άλλη. Αν η χώρα σταθεί στο ύψος της και αρχίσει να δημιουργεί πραγματικά προβλήματα στο λαθρεμπόριο θα πάνε από άλλη χώρα. Και φαντάζομαι ξέρετε πως μειώνονται οι αντιστάσεις μιάς χώρας. Το χρήμα όλα τα ξεπερνά. Όσοι φωνάζουν για τους Έλληνες και τι θα πάθουν, να θυμούνται ότι χωρίς συμμετοχή από την εδώ μεριά το εμπόριο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Συντηρείται γιατί υπάρχουν και πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και πεζές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα, χαμηλά και ψηλά. Όταν μας έλεγαν ότι η μετανάστευση προσφέρει οικονομικά στη χώρα δίκιο είχαν αλλά δεν ξεκαθάρισαν σε ποιούς προσφέρει και πόσα

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ skeptiki 17/01/2011 09:55:28

   Oι λόγοι για τους οποίους σταμάτησε κάθε προσπάθεια προσπάθεια επαναπροώθησης των λάθρο από τον Νοέμβριο του 2009 είναι ο εξής ένας: Άφρα Αλ Σάλεχ.
   Η αριστερίστρια ακτιβίστρια ηθοποιός γ΄ διαλογής, με μουσουλμανικές ρίζες, εκμεταλλεύθηκε την μουλτι-κούλτι ιδεοληψία του ανόητου ΓΑΠ και την πολύ "ιδιαίτερη" σχέση της με τον Σπύρο Βούγια και ανέλαβε να χαράξει "μεταναστευτική πολιτική", εξυπηρετώντας όχι φυσικά τη χώρα μας, αλλά αυτούς που την πληρώνουν αδρά για να ασχολείται με τους ομόθρησκους του πατέρα της.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/01/2011 09:09:54

  Αν μιλαμε για εικονικο φραχτη φυσικα ισως να αποτυχει.Αν μιλαμε ομως για πραγματικο φραχτη οπως αυτον που εχτισε το Ισραηλ οι επιθεσεις αυτοκτονιας που γινονταν απο οσους περνουσαν ελευθερα σταματησαν.

 4. anonymous avatar
  anonymous 17/01/2011 09:26:14

  Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου TCS (Tech Central Station) που βλέπει διείσδυση της Αλ Κάιντα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών. Η ίδια έκθεση προειδοποιεί για την υποκίνηση «εξέγερσης» των λαθρομεταναστών στην Αθήνα με στόχο να δημιουργηθεί χάος. Αυτό που κάνει την έκθεση ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι έχει διαβαστεί και ληφθεί υπόψη με κάθε σοβαρότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στο παρασκήνιο λέγεται ότι επειδή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε γνώση της συγκεκριμένης μελέτης πριν ακόμη ολοκληρωθεί, από το 2005, επέστησε ο ίδιος την προσοχή στη Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να διαχειριστεί στη διατήρηση ισορροπιών στον πλανήτη. Η έκθεση δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών. Γράφει ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται ακραία μουσουλμανικά στοιχεία που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πυρήνας από στρατευμένα μέλη της Αλ Κάιντα.
  Άραβες και Πακιστανοί εξτρεμιστές
  Η αμερικανική μελέτη σημειώνει ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό ρεύμα έχει δημιουργήσει μια διευρυμένη μουσουλμανική κοινότητα. Στην Αθήνα υπάρχουν 120.000 μουσουλμάνοι, ενώ συνολικά στη χώρα είναι πάνω από μισό εκατομμύριο. Το πρόβλημα το εντοπίζει στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους προέρχονται από χώρες όπου τα ακραία ισλαμικά στοιχεία έχουν έντονη δραστηριότητα. Ανάμεσά τους αναφέρει το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ. Το πιο επικίνδυνο είναι, σύμφωνα με το TCS, ότι υπάρχουν και άλλες μεταναστευτικές ομάδες που είναι ακόμη πιο δεκτικές στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα, κυρίως Άραβες και Πακιστανοί. Σε αυτούς ποντάρουν περισσότερο οι ομοεθνείς τους εξτρεμιστές και αφού περνούν μαζί τα ελληνικά σύνορα, αρχίζουν τον προσηλυτισμό. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν πυρήνα της Αλ Κάιντα στην Αθήνα που μπορεί να προκαλέσει «εξέγερση».
  Ως μεγαλύτερο κίνδυνο θεωρεί την εξάπλωση του Wahhabism και στην Ελλάδα, που χαρακτηρίζει ως βίαια, αποκλειστική και φανατική ισλαμική θρησκεία, που αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύει ότι σπέρνει σε νέους και ηλικιωμένους το μίσος, την περιφρόνηση και δυσπιστία προς τους Εβραίους, χριστιανούς και προς μη Wahhabism μουσουλμάνους και ότι στα τζαμιά των Wahhabism μαζεύονται χρήματα για την τζιχάντ.
  «Βλέπει» Αλ Κάιντα
  Ήδη το ινστιτούτο έχει επιστήσει την προσοχή του στα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα, τα οποία θεωρεί χώρους εκκολαπτόμενων τρομοκρατών. Σημειώνει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην οποία δεν υπάρχει επίσημος χώρος προσευχής των μουσουλμάνων και αυτοί αναγκάζονται να προσεύχονται σε δωδεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά, γκαράζ και ιδιωτικά σπίτια. Σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο οι μουσουλμάνοι νιώθουν πως βρίσκονται στο περιθώριο και ότι δεν γίνεται σεβαστό το πιο ιερό τους δικαίωμα, της προσευχής. Με αυτό τον τρόπο τα ιδιότυπα τζαμιά τροφοδοτούν τον φανατισμό και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τη διείσδυση στα μέλη της Αλ Κάιντα, που στρατολογεί νέα μέλη. Εκτιμά μάλιστα ότι βαθμιαία θα τεθούν όλα τους υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και εκεί η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική. Όμως, το TCS δεν θεωρεί λύση ούτε τη δημιουργία ενός μεγάλου τζαμιού στην Αθήνα. Αν και καταγράφει ότι οι Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως θα μείωνε τη διεισδυτικότητα της Αλ Κάιντα, υπενθυμίζει ότι οι τρομοκράτες που χτύπησαν στη Βρετανία, την Ολλανδία και την Ισπανία προσεύχονταν στα επίσημα τεμένη και ότι η στρατολόγηση εκεί συνεχίζεται.
  Ανήσυχο το Βερολίνο
  Γνώση της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου TCS έχει και το Βερολίνο, το οποίο την επεκτείνει με νέα μελέτη επί του θέματος. Την τελευταία έκανε η γερμανική Υπηρεσία Προστασίας Συντάγματος, η οποία διαπιστώνει έντονη δραστηριοποίηση ισλαμικών οργανώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας: το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, την Κολονία, το Ντούισμπουργκ και το Μανχάιμ. Κατέγραψε επίσης ότι στα 10 από τα 100 τζαμιά που λειτουργούν στο Βερολίνο γίνεται κήρυγμα υπέρ της βίας. Η έρευνα περιλαμβάνει και αριθμούς που ανησύχησαν τις γερμανικές αρχές. Μόνο στο Βερολίνο, 2.000 Τούρκοι και 550 Άραβες έχουν ασπαστεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις.
  Αμερικανοί και Γερμανοί βλέπουν ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να στήσει έναν πυρήνα στην Ελλάδα, για να τον χρησιμοποιήσει ως βάση και να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύεται από τις συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Αθήνα που αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, όπως ένας Σύρος παλαιστινιακής καταγωγής, που μπήκε παράνομα από τα σύνορα με την Τουρκία ακολουθώντας τη ροή των λαθρομεταναστών και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και της διασταύρωσης στοιχείων προέκυψε ότι συνδεόταν με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η υπηρεσία ΜΙΤ ενδέχεται να στρατολογεί λαθρομετανάστες για κατασκοπεία στα ελληνικά νησιά και στις περιοχές του τελικού τους προορισμού. Επίσης, πράκτορές της δρουν στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως προστάτιδά τους.Σκοπός της γείτονος είναι να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια διευρυμένη μουσουλμανική μειονότητα η οποία θα είναι υπό τον έλεγχό της.

  kostasxan . blogspot

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 17/01/2011 09:43:43

  Τα τζετ του τρόμου: Πτήσεις VIP μεταφέρουν όργανα και βρέφη

  ΤΑ ΤΑΞΙ που μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στα αεροδρόμια κόστισαν 700 ευρώ το καθένα

  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών με ιδιωτικό λίαρ τζετ από Ελλάδα προς Ιταλία κοστίζει περίπου 16.000-17.000 ευρώ

  ΤΟ ΠΟΣΟ των 3.000-5.000 ευρώ υπολογίζεται ότι καταβάλλει κάθε μετανάστης για να βρει θέση στο αεροπλάνο

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
  Στα επαρχιακά αεροδρόμια τα μέτρα είναι πιο χαλαρά
  ~ΕΘΝΟΣ 16/1/11 http://bit.ly/ejH0Hs

  Πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα κοτετσόσυρμα ΔΝΤ θα μάς χρεώσει ο Samina/2000, είπαμε;

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/01/2011 11:31:15

  Ειναι ικανοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ,... να βαλουν διοδια στο φραχτη.. και να κανουν και μια παραχωρηση... στο "σχημα" που θα κατασκευασει.. θα συμμετασχει και Τουρκικη εταιρια...
  Φυσικα οι καμερες ΔΕΝ θα υποκλεπτονται απο τα μεμετια !!!! ΟΧΙ... Θα ειναι Μιζενς?? Το ασυρματo σημα θα το στελνει η Vodafone??

  ΠΠ

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/01/2011 12:14:58

   !!!

 7. man8os avatar
  man8os 17/01/2011 12:48:16

  Απλα πραγματα. Δεν χρειαζονται τετοια κοστη. Δεν χρειαζονται καμερες. Γενικη ναρκοθετηση του Εβρου και κατασκευη συρματοπλεγματος με διαφορες παγιδες φιλικες στην πανιδα της περιοχης. Απαγορευση προσεγγεισης στο 1 χλμ απο το ποταμι.

 8. sakis avatar
  sakis 17/01/2011 13:46:09

  Δεν τιθεται κανενα θεμα καθαρότητας, εκτος αν μιλαμε κυριολεκτικα το προβλημα ειναι απλο. δεν χωραμε αλλοι! 10 εκατομμυρια Έλληνες και 2 εκατομμυρια μεταναστες…
  ! οικονομικοι? να κανουν τι? εδω δεν υπαρχουν δουλειες για τους γηγενείς…
  Και το θεμα ειναι οτι συνεχιζουν να ερχονται. να κανουν τι?! να δουλεψουν που?
  Βαλτα κατω και αν σου βγουν τα κουκια πες και σε μας τι αλχημειες εκανες….
  Ολοι αυτοι εχουν βιολογικες αναγκες.. το πιο απλο… κατι πρεπει να φανε, ποιος θα τους ταΐσει αν ΔΕΝ υπαρχουνε δουλειες? ακομα και αν υποθεσουμε οτι εχουν ολη την καλη διαθεση να δουλεψουν απλα δεν γινεται! μολις προχθες στην Κρήτη πεταγανε πετρες γιατι λεει οι Έλληνες ειναι τσιγκουνηδες και δεν βγαινει το μεροκαματο… αντιπροχθες διαβαζα οτι καποιοι παθανε δηλητηριαση γιατι φαγανε ΓΑΤΑ που ειχε φαει δηλητηριο! πιστευεις οτι δεν θα αναγκαστουν να αρχισουν τις κλοπες και τις λεηλασιες σε λιγο?? δεν λεω οτι θα το κανουν επειδη ειναι κακοι ή οτι αλλο, θα το κανουν αναγκαστικα λογω εξαθλιωσης!
  Θες να παμε και σε μια αλλη βασικη βιολογικη αναγκη? εχεις προσεξει οτι η τεραστια πλειοψηφία αυτων ειναι αντρες? σου εχει περασει μηπως απο το μυαλο οτι καποια στιγμη οτι καποια στιγμη θα αρχισουν να αναζητανε απελπισμενα σεξ?! τι νομιζεις οτι θα γινει? θα πανε σε πορνεια? με τα 10€ τη μερα που βγαζουν, αν τα βγαλουν απο τα φαναρια? χλωμο… για σκεψου ποια ειναι η εναλακτικη….
  Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οσοι υποστιριζουν οτι δεν υπαρχει προβλημα ειναι ψευτρο προοδευτικοι, ψευτο κουλτουριαρηδες που δεν μπορουν να δουν περα απο τη μυτη τους !! εκτος αν φοβουνται τοσο πολυ μην τους πουν ρατσιστες ωστε εθελοτυφλουν!
  Απλα μαθηματικα ειναι αυτη η χωρα μπορει να θρεψει , τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο, λιγοτερα ατομα απο τους γηγενεις, απλα δεν επαρκουν ποροι! καλες οι αποψεις για ισοτητα μπλα μπλα μπλα αλλα ποσο μυαλο θελει για να καταλαβεις οτι τιθεται θεμα ελλειψης ζωτικου χωρου?
  Επισης ο επομενος που θα διαφωνησει και θα πει οτι εχω ρατσιστικα κινητρα στην αρχη του ποστ να μας πει τι ακριβως εχει κανει ο ιδιος για το προβλημα…. και δεν μιλαω για να εχει δωσει μισο ευρω στα φαναρια…. ας παρει πρωτα 2-3 μεταναστες σπιτι του και τα ξαναλεμε……ή ας μοιράσει την περιουσία του βρε αδερφέ στους κακόμοιρους λαθρομετανάστες ……. αν το σπίτι του είναι μικρό και δεν μπορεί να φιλοξενήσει κανέναν από αυτούς σπίτι του.

 9. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/01/2011 20:41:14

  Όποιο κείμενο κι αν διαβάσει κανείς θα καταλάβει ότι η αποστολή μιας περίφραξης είναι η αποτροπή διείσδυσης του εχθρού και ο έλεγχος παραβίασης της περιμέτρου(βρίσκεις μια τρύπα στην συρματοθέτηση και θέτεις σε λειτουργία το συναγερμό ).Με λίγα λόγια η είσοδος ενός αγνώστου θεωρείται δεδομένη ότι μέσο κι αν χρησιμοποιηθεί.Σχετικά παραδείγματα αναποτελεσματικότητας των περιφράξεων είναι η αποδράσεις από τις φυλακές .Σε μικρότερη περίμετρο ,με πολλές ζώνες ασφαλείας(μάντρα, μετά συρματόπλεγμα και ξανά συρματόπλεγμα).Φανταστείτε τώρα πόσο αποτελεσματικός είναι ένας φράκτης 12 χλμ στο ύπαιθρο(εδώ γελάμε).
  Άλλωστε απατάται όποιος νομίζει ότι μπορεί να σταματήσει άνθρωπο που είχε αντοχή και θέληση να περπατήσει τη μισή Ασία,μέσα από εμπόλεμες περιοχές,εξοικειωμένο με τη φύση και τις κακές καιρικές συνθήκες με την κατασκευή ενός φράχτη.

 10. πάνος avatar
  πάνος 17/01/2011 23:54:32

  Το αν θα φυλάξουμε τα συνορά μας και την κοινωνία μας είναι θέμα πολιτικής και συλλογικής βούλησης.
  Δεν υπάρχει ανώτερη βούληση από αυτή για τη χώρα μας.
  Τα υπόλοιπα είναι ηττοπαθής στάση.
  Εχει αποδειχθεί από την ιστορία ότι όσο πιο δύσκολη είναι η πρόσβαση
  και όσο μεγαλύτερη η υπεράσπιση ενός τόπου τόσο λιγότεροι είναι αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα.
  Τα πάντα εξαρτώνται από μας και μόνο.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/01/2011 23:58:52

  Πάντως πολύ ξαφνική αυτή η όψιμη ενασχόληση των ΜΜΕ μας με τη λαθρομετανάστευση. Λέτε να ξέρει κάτι το ΣΤΡΑΤΦΟΡ;

 12. ΔΟΟΡΒΕΛΛ avatar
  ΔΟΟΡΒΕΛΛ 18/01/2011 09:14:16

  AFISTE TON FRAXTI KAI TIS KAMERES.AS KANOYME KATI MIA FORA KAI TELOS.

  NARKOPEDIO KAI GIA TOYS TOYRKOYS ALLA KAI GIA TOYS METANASTES
  2 SE 1 KAI POIO OIKONOMIKO

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.