#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2013 17:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα κίνητρα για τον περιορισμό της αιθαλομίχληςΚίνητρα προκειμένου να μην ανάβουν τα τζάκια στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα αιθαλομίχλης, επεξεργάζεται η κυβέρνηση και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις. Ωστόσο, όπως διέρρευσε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και της ηγεσίας της ΔΕΗ και του ΤΑΙΠΕΔ, εξετάζεται η παροχή γενναίας έκπτωσης στο ρεύμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος από τα μέτρα υπέρ των ευπαθών ομάδων θα καλυφθεί αφενός από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αφετέρου από κονδύλια του προϋπολογισμού 2014.

Εκτιμάται ότι θα είναι λίγο πάνω από 50 εκατ. ευρώ ενώ σίγουρα θα υπάρχουν προβλέψεις και προϋποθέσεις ώστε αυτό το άτυπο... επίδομα να το παίρνουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δηλαδή, αν και η έκπτωση θα αφορά οικογένειες που καταναλώνουν έως 2.000 κιλοβατόρες, θα μπουν και εισοδηματικά κριτήρια που θα περιορίσουν τους δικαιούχους της έκπτωσης.

Πάντως, είναι φανερή η αμηχανία της κυβέρνησης η οποία φαίνεται να... πνίγεται σε μια κουταλιά αιθαλομίχλης. Αφού πνίγηκε ο κόσμος γιατί δεν έχει να πληρώσει πετρέλαιο, τώρα σκέφτεται να πάρει μέτρα η κυβέρνηση. Μέχρι να τα αποφασίσει και να τα εφαρμόσει θα περάσει ο χειμώνας και το πρόβλημα θα μετατεθεί για την επόμενη περίοδο. Ζήσε Μάη μου δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/12/2013 18:02:37

  Η λύση είναι απλή ,για 3 μήνες μειώνεις την φορολογία στο πετρέλαιο αλλά με άχρηστους........ τι να περιμένεις;

 2. θηραία avatar
  θηραία 30/12/2013 19:36:40

  Τα τζάκια δηλαδή, τα καίνε μόνο οι ευπαθείς ομάδες κι έτσι οι κάθε εκπτώσεις στο ρεύμα θα αφορούν ΠΑΛΙ μονάχα αυτούς;;;;
  Οσοι δεν είναι αμεα, έχουν ένα ή δύο παιδιά και οικογενειακό εισόδημα 20.000 ε ...στον πάγο δηλαδή;;;
  Να μην ανάψουν, ούτε το τζάκι τους, να μην ενοχληθούν οι καθαροί...των κοινωνικά ευπαθών ομάδων!!!
  .....πάτε καλά;;;;

  Λοιπόν δεν έχω τζάκι, αλλά για συμπαράσταση στους μονίμως ριγμένους πολίτες των μη-ευπαθών ομάδων, που είναι κι οι περισσότεροι κι είναι εκείνοι που έχουν αιμμοραγήσει πιά από χαράτσια, φαπ και τώρα το κρύο και την παγωνιά, σκέφτομαι, να ανάψω μια προσκοπικού τύπου πυρά ...στο μπαλκόνι ΄η στην ταράτσα μου!!!! ...έτσι για να μπω και στο μάτι του υγιέστατου γείτονα, που έχει κοινωνικό τιμολόγιο, χωρίς παιδιά και με εισοδήματα πολλών μηδενικών! Μπαφιάσαμε πιά !

  • Aλχημιστής avatar
   Aλχημιστής @ θηραία 30/12/2013 23:47:22

   Πές τα Θηραία!!!!Κοινωνικό τιμολόγιο έχουν 200 χιλ σπίτια και 4, 5 εκ δεν έχουν προφανώς είναι εφοπλιστές , οπότε θα θα κάψουν ναυτιλιακό πετρέλαιο απο τα τάνκερ τους.
   Αν το πετρέλαιο δεν πάει στα 75 max λεπτά........αφήστε το υπουργάρες μου.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ θηραία 30/12/2013 23:53:53

   Τα τζάκια τα καίνε πάρα πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν "ακραίο" οικονομικό πρόβλημα. Το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι. Τώρα γιατί τα καίνε; Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που σπρώχνει τον ιδιοκτήτη μπαρ να νοθεύσει τα ποτά βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πελατών του : "περισσότερο κέρδος κι ας ψοφήσουν και μερικοί". Δηλαδή πολύ απλά , προκειμένου να γλιτώσω εγώ μερικές εκατοντάδες ευρώ ας ψοφήσουν μερικοί γείτονές μου.

   • daresome avatar
    daresome @ Στρυμών 31/12/2013 11:32:57

    @ Στρυμών
    Δεν τα έχεις καταλάβει καλά τα πράγματα ... Οι άνθρωποι που δεν έχουν "ακραίο" οικονομικό πρόβλημα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα μη "ακραία" οικονομικά τους προβλήματα, με την ίδια συνέπεια που διαχειρίζονταν πάντα τα οικονομικά τους ώστε να αποφύγουν τα "ακραία" προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν προβλήματα, επειδή έχουν καταφέρει ακόμα να έχουν φαΐ στο σπίτι τους και το "κεραμίδι" τους να τούς ανήκει ... Για το λόγο αυτό λοιπόν και για να κατορθώσουν να ανταπεξέλθουν στις μέγιστες οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν φορτωθεί για να μην βάλει κανείς χέρι στη λίστα Λαγκάρντ, στους υπαλλήλους της βουλής, στους λαμογιοεργολάβους, στα συνδικαλΗσταριά και στους ξοδεύω-άμα-λάχει-3000 ε-για γαρύφαλλα-στην Πάολα, προσπαθούν να κάνουν οικονομία σε όποιο έξοδο μπορούν να περικόψουν. Έτσι λοιπόν αν έχουν τζάκι, καίνε τζάκι γι α να ζεστάνουν το σπίτι τους κι όχι για να "νοθεύσουν" τον αέρα που αναπνέεις ... Τι δεν καταλλλαβαίνεις ?

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/12/2013 19:43:12

  Από την 01.01.2014 ο Στουρνάρας θα αρχίσει τις κατασχέσεις των σπιτιών κι έτσι οι φτωχοί που τώρα μολύνουν τον αέρα μας απερίσκεπτα θα ζούν στον δρόμο, όπου δεν θα μπορούν να ρυπαίνουν πια με τα τζάκια και τις σόμπες τους. Η κυβέρνηση θα δώσει λύση που θα είναι και οικονομική, και οικολογική. Υπάρχει και η λύση να εκτελούνται όσοι έχουν τζάκια και σόμπες. Έτσι δεν έκανε και ο Στάλιν με τους Ουκρανούς που έκρυβαν τρόφιμα στα σπίτια τους το 1933; Με μια μίνι γενοκτονία, όλα ωραία και όλα καλά, θα χαρεί κι η Μέρκελ που τις έχει στο αίμα της τις γενοκτονίες.

 4. Mariana avatar
  Mariana 30/12/2013 20:17:02

  Πράγματι η ύπαρξη του πρωτογεννούς πλεονάσματος δεν συνάδει με την άρνηση για μείωση του φόρου καυσίμων. Που θέλουν να το φτάσουν πια το πλεόνασμα? Στα τρις? Να ξεχρεώσουμε μέσα στο '14?
  Θα 'λεγε κανείς (κακοπροαίρετος) πως δεν υπάρχει πλεόνασμα...

  • Aλχημιστής avatar
   Aλχημιστής @ Mariana 30/12/2013 23:48:27

   ντροπή σου mariana!!!!

 5. ERASMUS avatar
  ERASMUS 30/12/2013 22:45:58

  Επιτέλους σταματήστε να παραμυθιαζεστε με ότι λένε οι "δημοσιογράφοι" και κοιτάξτε τις μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ ..... Η ρύπανση στην Αθήνα έχει μειωθεί και δεν έχει αυξηθει ... έλεος πια !!!!!!!!
  http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=xYIP1FO6rIg%3d&tabid=490&language=el-GR

 6. Ανεξάρτητη Μεραρχία avatar
  Ανεξάρτητη Μεραρχία 30/12/2013 23:42:19

  Εσείς εδώ προχθές γράφατε ότι η αιθαλομίχλη υπερίπτατο των βορείων προαστείων και λέγατε αν είναι δυνατόν αυτοί να μην έχουν λεφτά και ανάβουν τζάκια.
  Όταν λέτε "η παροχή γενναίας έκπτωσης στο ρεύμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα." σε αυτές τις περιοχές αναφέρεστε; Δηλ. θα δοθεί επίδομα στο Ψυχικό;

 7. Στρυμών avatar
  Στρυμών 30/12/2013 23:54:38

  Τα τζάκια τα καίνε πάρα πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν “ακραίο” οικονομικό πρόβλημα. Το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι. Τώρα γιατί τα καίνε; Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που σπρώχνει τον ιδιοκτήτη μπαρ να νοθεύσει τα ποτά βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πελατών του : “περισσότερο κέρδος κι ας ψοφήσουν και μερικοί”. Δηλαδή πολύ απλά , προκειμένου να γλιτώσω εγώ μερικές εκατοντάδες ευρώ ας ψοφήσουν μερικοί γείτονές μου.

  • peter avatar
   peter @ Στρυμών 31/12/2013 01:12:54

   "Δηλαδή πολύ απλά , ας ψοφήσουν μερικοί γείτονές μου."
   Φιλαράκο ακούς τι λες!!!!!!
   προκειμένου να γλιτώσω εγώ μερικές εκατοντάδες ευρώ.
   Απλά ντρέπομαι για λογαριασμό σου.
   Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία.
   Η τιμωρία θα είναι πολύ σκληρή.
   Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

 8. poiu avatar
  poiu 31/12/2013 02:02:52

  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ??
  Επειδή βλέπουμε να ξαναρχίζει η συζήτηση που αφορά την αιθαλομίχλη και το πετρέλαιο θέρμανσης να έχετε στο νου σας μερικά δεδομένα.
  1.Απο το πετρέλαιο γενικά στην Ελλάδα βγάζουν ΠΟΛΛΑ δις 2-3 ονόματα. Που εκτός των καναλιών που έχουν μπορούν με 1-2 εκατ ν'αγοράσουν άπειρα παπαγαλάκια.
  2.Δεν γνωρίζω άλλη χώρα στον πλανήτη που να θερμαίνεται με πετρέλαιο. Ακόμη κι η παραγωγός Νορβηγία χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση βιομάζας και αντλίες θερμότητας.
  3.Απο την μείωση της κατανάλωσης τα 2 τελευταία χρόνια εξοικονομηθηκε πολύτιμο συνάλλαγμα που δεν υπάρχει. Με την μαζική στροφή στην εγχώρια βιομάζα, η αιμορραγία αυτή θα μειωθεί ακόμη περισσότερο έως μηδενισμού.
  4. Η αιθαλομίχλη ήταν αποτέλεσμα της ΠΛΗΡΟΥΣ ανυπαρξίας ελέγχου τόσο στα μηχανήματα όσο και στην καύσιμη ύλη. Αν αφήναμε εξίσου ανεξέλεγκτο το πετρέλαιο, θα είχαμε τόση μόλυνση που η Αθήνα του 80 θα φαινόταν τροπικός παράδεισος.
  5. Και το κυριότερο αφορά όσους "ανησυχούν" "για τους πολίτες που θα παγώσουν".
  Μια μονοκατοικία στην Δράμα έκαιγε το 2010 3000λτ πετρέλαιο * 0,7 ¤ = 2100¤. Το αντίστοιχο κόστος με πέλετ σήμερα είναι 6τον*250= 1250 ¤. Υπάρχουν τεχνικές και χρηματοδοτικές λύσεις που θα επέτρεπαν την άμεση αντικατάσταση όλων των λεβήτων με βιοκαύσιμα.
  Απλά σκουριάζουν εδώ και 3 χρόνια στα συρτάρια του ΥΠΕΚΑ. Αναρωτιόμουν γιατί, μέχρι που θυμήθηκα το 1.

  • daresome avatar
   daresome @ poiu 31/12/2013 11:39:46

   Καλά τα λες, αλλά εδώ φαίνεται πως η προτροπή με τα μέτρα που είναι (αν και όταν και αναλόγως ...) να παρθούν κλίνει περισσότερο προς την κατανάλωση ρεύματος και όχι προς το πετρέλαιο. Επομένως, το συμπέρασμα μάλλον δεν φαίνεται να έχει βάση ...

 9. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 31/12/2013 21:53:14

  "Νέα κίνητρα για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης"

  Επειδή έχω κουραστεί με την ιστορία,
  το μόνο που έχω να πω είναι ότι ένα μέτρο είναι πετυχημένο αν είναι αποτελεσματικό.

  Εύχομαι λοιπόν τα νέα μέτρα να είναι αποτελεσματικά και η αιθαλομίχλη να εξαφανιστεί. Αν δεν εξαφανιστεί η αντιμετώπιση θα εξακολουθεί να είναι λάθος ή ανεπαρκής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.