#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2013 11:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επεισόδια στην Ιερισσό

[caption id="attachment_211784" align="alignnone" width="600" caption="(φωτό αρχείου)"][/caption]

(Ανανεωμένο) Για ακόμη μια φορά η Ιερισσός και ολόκληρη η περιοχή της Χαλκιδικής γίνεται πεδίο μάχης. Όλη η Ελλάδα έχει πλέον μάθει τη μικρή αυτή πόλη η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο συγκρούσεων με αφορμή τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Αν και το θέμα είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο και κανείς δε γνωρίζει ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, η ουσία είναι ότι σε ένα μέρος της Ελλάδας γίνεται πόλεμος κι όλοι εμείς από την Αθήνα παρακολουθούμε λες και πρόκειται για ταινία στην τηλεόραση.

Τη μια κάποιοι κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε ένα εργοτάξιο και το κάνουν… Καμπούλ. Μάλιστα δρουν με τέτοιο τρόπο που μοιάζει να είναι άκρως επαγγελματικός. Την άλλη, στήνονται οδοφράγματα για να μην περάσει η αστυνομία και ο εισαγγελέας σα να είναι η περιοχή άλλο κράτος.

Επίσης, βλέπουμε αστυνομικούς να περιφέρονται στην Ιερισσό σαν στρατός κατοχής ενώ αντίστοιχα διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα και το κάνουν γυαλιά – καρφιά.

Και χθες, αστυνομικοί μπουκάρουν σε σπίτια όπου υπάρχουν γυναίκες και παιδιά προκειμένου να συλλάβουν υπόπτους για την επίθεση στις Σκουριές.

Η μεν αστυνομία ισχυρίζεται ότι είχε μαζί της εισαγγελέα και χτύπησαν την πόρτα πριν μπουν οι δε κάτοικοι μιλούν για πραγματική εισβολή με σπασμένες πόρτες και κουκουλοφόρους αστυνομικούς που κατατρομοκρατούν νήπια.

Αυτή η κατάσταση πράγματι είναι εξωπραγματική. Σε μια ευνομούμενη κοινωνία είναι αδύνατο να ζούμε αυτές τις εικόνες και από τις δύο πλευρές. Αν και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει δίκιο η εταιρεία που διαχειρίζεται τα μεταλλεία, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Αφού το σχέδιο για την εκμετάλλευση των μεταλλείων έχει περάσει από όλα τα στάδια ελέγχου, έχουν ερευνηθεί οι πιθανές συνέπειες και έχει θεωρηθεί ότι η επένδυση πρέπει να γίνει και δεν συντρέχει λόγος να ακυρωθεί, γιατί συμβαίνει όλο αυτό;

Η περιοχή έχει διχαστεί, έχει μοιραστεί στα δύο με εργαζόμενους στα μεταλλεία και τις οικογένειές τους να είναι υπέρ και μια άλλη ομάδα να είναι κατά. Και κανείς δε μπορεί να πει ότι είναι όλοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ εκτός κι αν έχουν καταφέρει τα εκεί κομματικά στελέχη να πείσουν τόσο κόσμο ότι η επένδυση είναι καταστροφική για τον τόπο τους.

Θέση δε μπορεί να πάρει κανείς, το ξαναλέμε, για το αν είναι επιστημονικώς ορθή ή όχι η επένδυση. Αυτό το έκριναν και θα το ξανακρίνουν οι επιστήμονες και τα δικαστήρια. Όμως, εικόνες σαν κι αυτές προ μερικών εβδομάδων με τους τρομοκράτες των Σκουριών και εικόνες σαν κι αυτές που έγιναν χθες με αστυνομικούς να εισβάλουν σε τέτοιο τρόπο στα σπίτια στις 4 τα ξημερώματα, δεν είναι επιτρεπτές σε μια πολιτισμένη χώρα.

Τρομάρα μας. Θέλουμε να επενδύσουν οι ξένοι στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Μα για να γίνει αυτό πρέπει να αποδείξουμε πρώτα ότι δεν είμαστε Αφγανιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρηνα avatar
  Ρηνα 10/04/2013 10:56:27

  Εγω σκεφτομαι οτι μια μια καταρρεουν ολες οι σταθερες μας πχ οι ......πορτες ασφαλειας!

  • Black Crown avatar
   Black Crown @ Ρηνα 10/04/2013 11:04:23

   χαχαχα. Πολύ ωραίο!! Πραγματικά το θέαμα της πόρτας, με έκανε να αναθεωρήσω. Άμα θέλουν πολύ να μπούν, τελικά θα μπούν. Προς τι τα υπερβολικά έξοδα;

   • Κυθήριος Τ. avatar
    Κυθήριος Τ. @ Black Crown 10/04/2013 13:46:44

    Γιά νά μποροῦν νά ποῦν: μπήκαμε ἀπό τήν πόρτα,σάν κύριοι...

    • Η Αλίκη στα θαύματα avatar
     Η Αλίκη στα θαύματα @ Κυθήριος Τ. 10/04/2013 15:04:44

     Τι φταίνε αυτοί; Αφού δεν τους άνοιγαν!!!!

     • Η Αλίκη στα θαύματα avatar
      Η Αλίκη στα θαύματα @ Η Αλίκη στα θαύματα 10/04/2013 15:29:10

      Κι εγώ όταν χτυπάω τα ξημερώματα τις πόρτες κι οι από μέσα ....κάνουν οτι δεν με ακούνε, την κατεβάζω την πόρτα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ορίστε μας.

     • Κυθήριος Τ. avatar
      Κυθήριος Τ. @ Η Αλίκη στα θαύματα 10/04/2013 21:15:11

      ...ὄχι πού τόλμησαν καί τήν εἶχαν καί κλειστή...καί ἦταν τ' ἀνάσκελο στά κρεββάτια τους...,ὁ ἕνας δίπλα ἀπό τόν ἄλλο..,ἤ ἀπό πάνω...ὀρίστε μας...

     • Η Αλίκη στα θαύματα avatar
      Η Αλίκη στα θαύματα @ Κυθήριος Τ. 11/04/2013 07:15:32

      Πείτε τα Κυθήριε Τ., γιατί αυτοί οι ΒορειοΈλληνες πολύ ψηλά τον πήρανε τον αμανέ. Προτείνω να καταργηθούν γενικά οι πόρτες στη Χαλκιδική αρχικά, δοκιμαστικά. Τι χρειάζονται; Οι λαθροκλέφτες όποτε θέλουν μπαίνουν. Οι σερίφηδες επίσης. Καλύτερα να βάζουμε κουρελούδες.

 2. Samios avatar
  Samios 10/04/2013 11:28:04

  Είναι λογικό στο προτεκτοράτο της Μερκελικής Δημοκρατίας της Γερμανίας να εφαρμόζονται οι αγαπημένες της μέθοδοι.
  Ετσι ειχε μάθει στην "Δημοκρατία" του λαού έτσι θέλει και τωρα να λειτουργούν τα πράγματα.
  Πως θα μπορούσαν οι εδώ υπάλληλοί της να πραξουν διαφορετικά.

 3. katalytikos avatar
  katalytikos 10/04/2013 11:28:58

  Γιατί τέτοια ¨αφωνία¨από το κατ εξοχήν αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος???

 4. Μπαρ-μπαρ avatar
  Μπαρ-μπαρ 10/04/2013 11:39:46

  Ο κύριος Δέν ας καταφέρει πρώτα να διώξει τους λαθροπωλητές λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας, και μετά εφαρμόζει τον νόμο και στην Ιερισσό. Στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις θεατρινίστικες επιχειρήσεις του Νοεμβρίου, τώρα τους φτιάχνουν και πεζόδρομο για να πωλούν τα λαθραία τους σε ποιο πολιτισμένο και ήσυχο περιβάλλον.

 5. tak avatar
  tak 10/04/2013 11:48:19

  Τι ... παλικάρια αυτά του δένδια, σαν συμμορίτες μέσα στη νύχτα!
  Τι ... παλικάρια αυτοί οι συλληφθέντες, που αντί να διαφεύγουν, έπρεπε να είχαν παραδοθεί και αναλάβει τις ευθύνες τους...
  Εσείς εκεί ψηλά, κατεβάστε το κεφάλι προς τα κάτω και δείτε την κοινωνία, η οποία θα γίνει γαλατικό χωριό κι ας αφήσει τις μπαρούφες και τα εξυπνακίστικα σχόλια ο δένδιας...
  Δείτε την κοινωνία... Δείτε την... Τώρα!

 6. Sceptic avatar
  Sceptic 10/04/2013 12:35:48

  Σκεφτείτε το τι γίνεται στις Σκουριές & την Ιερισσό σε αντιδιαστολή με την απόδραση από τα Τρίκαλα των 11 αλβανών και την αντίδραση του "Νόμου και της Τάξεως" με τον θάνατο της άτυχης κοπέλας και για το πως τους χάσανε και βγάλτε συμπέρασμα για το τι είναι ικανή η Αστυνομία μας ...

  • Μπροστα και Δεξια avatar
   Μπροστα και Δεξια @ Sceptic 10/04/2013 18:27:43

   H αστυνομια ΔΕΝ φυλαει φυλακες , και δευτερον μαλλον τυφλος εισαι.
   Καλα το περιπολικο στη Κορινθο που ειχε γινει κοσκινο απο τις σφαιρες , δεν το ειδες ?

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/04/2013 12:42:37

  Όταν γινοταν το μπάχαλο μπροστά στη Βουλή με ααναρχοαυτόνομους, φασίστες και "δυνάμεις της (α)τάξης", και όταν καιγόταν οι εργαζόμενοι στην Μαρφίν, τι λέγανε άραγε οι Ιερισσιώτες;
  Βραχεία μνήμη, χαρακτηριστικό του νεοέλληνα παρακμία.

 8. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 10/04/2013 12:57:35

  Αν όπως λέει η αστυνομία, πήγαν να τους συλλάβουν με ένταλμα, παρουσία εισαγγελέα και αυτοί δεν άνοιγαν την πόρτα, καλώς έκαναν και τη έσπασαν, αυτή είναι η δουλειά τους, τι θάπρεπε να πούνε, καλά εντάξει αφού δε θέλετε να σας συλλάβουμε, καληνύχτα, συγνώμη για την ενόχληση; Αν δηλαδή εγώ σε ξυλοφορτώσω και σε κάψω και μετά κλειστώ στο σπίτι μου και δεν ανοίγω στην αστυνομία, θα την γλυτώσω; Η θα με κάνατε θέμα στο ANTINEWS; Αν οι συλληφθέντες δεν ήθελαν να τρομοκρατηθούν τα παιδιά τους, ας άνοιγαν ήσυχα την πόρτα να πάνε συνοδεία στο τμήμα. Αλλιώς το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ήταν καλά προετοιμασμένοι να διαχειριστούν επικοινωνιακά την αναμενόμενη σύλληψή τους. Ταραχές αν γινόταν στο φως της ημέρας και προλάβαιναν να συγκεντρώσουν κόσμο και "τρομοκράτηση των παιδιών μας από τις αρχές" αν γινόταν απροειδοποίητα και ήταν μόνοι τους.

  • Berlousconication avatar
   Berlousconication @ MAYRO XABIARI 10/04/2013 13:53:37

   Με τόσα κακουργήματα σε εκκρεμότητα, έπρεπε να τους έχουν δέσει από το πρώτο 24ωρο που βρήκαν αποδείξεις.
   Φτάνει με την κολο-κοινωνία του «έτσι γουστάρω»!

 9. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/04/2013 13:06:41

  Στης Σκουριές ο “Νόμος και η Τάξη” δουλεύει, γιατί φυλάει αφεντικά.
  Στα Τρίκαλα φυλάει διαολάκους (ημεδαπούς ή της γείτονος, δεν διαφέρουν), τι να σου κάνει;

 10. ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ 10/04/2013 13:27:41

  Όταν οι δικαστικές αρχές εκδίδουν ένταλμα σύλληψης για δεκάδες κακουργήματα και άλλα τόσα πλημμελήματα η αστυνομία παρουσία εισαγγελέα οφείλει να προβεί με κάθε πρόσφορο μέσο σε συλλήψεις. Αν αναλογιστούμε το τι έγινε την προηγούμενη φορά που πήγαν οι ανακριτές στην Ιερισσό για έρευνα τότε καλώς έπραξε η αστυνομία. Αν πήγαινε να τους συλλάβει το πρωί θα είχαμε πόλεμο. Αυτά προβλέπονται στον κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουμε ότι εφαρμογή νόμου αλά καρτ δεν γίνεται και επίσης η εποχή της ασυλίας των τραμπούκων της αριστεράς και του ψευτοπροοδευτισμού τελείωσε. Αν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑΕΛ να εφαρμοστούν οι νόμοι στην άκρα δεξιά πρέπει πρώτα να σταματήσουν να δίνουν άσυλο στην άκρα αριστερά

 11. el greco avatar
  el greco 10/04/2013 13:36:07

  "Αν όπως λέει η αστυνομία, πήγαν να τους συλλάβουν με ένταλμα, παρουσία εισαγγελέα .."
  Μα καλά ακόμα τους πιστεύεις;

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ el greco 10/04/2013 14:15:10

   Δηλαδή οι εισαγγελείς λένε ψέματα ότι πήγαν, ενώ στην πραγματικότητα ήταν σπίτι τους;

 12. Tassos avatar
  Tassos 10/04/2013 13:40:31

  Η γελοιότητα όσων φωνάζουν για τα χαράτσια είναι ότι αν δεν γίνει η επένδυση θα φεσωθούμε νέο χαράτσι 500 ευρώ ανά ΚΑΤΟΙΚΟ (όχι ανά φορολογούμενο). Η κυβέρνηση έχει εμφανίσει στην τρόικα πάνω από 3 δις έσοδα από την επένδυση!

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Tassos 10/04/2013 18:51:27

   Όντως; Από που προέρχονται αυτά τα έσοδα; Έχεις μήπως κάποια πηγή; Γιατί για να εισπράξει έσοδα 3 δις σε ένα χρόνο η Ελλάδα η εταιρεία θα πρέπει να έχει καθαρά κέρδη γύρω στα 10 δις!

 13. ΑΝΤΙΓΟΝΗ avatar
  ΑΝΤΙΓΟΝΗ 10/04/2013 13:54:13

  Είμαι και εγώ Ιερισσιώτισσα και δεν ανέχομαι να χαρακτηρίζονται όλοι οι κάτοικοι από 400-500 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν -λίγοι ευτυχώς-τρομοκράτες και εγληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Οι κάτοικοι της Ιερισσού δεν αντιπροσωπεύονται από αυτό το μπουλούκι ανόμων και αέργων. Μεταξύ αυτών υπάρχουν απομεινάρια της παλιάς δημαρχιακής διοίκησης (ελεγχόμενοι για τα έργα και τις ημέρες τους), μαζί με τους κομματικούς οπαδούς-εργολάβους τους (οι οποίοι αποτελούν-ω τι έκπληξη - τα νυν στελέχη του Σύριζα). Και να σκεφτείτε ότι τα παλιά στελέχη του Συνασπισμού είχαν αναλάβει ανένδοτο κατά αυτών των απατεώνων τα προγενέστερα έτη. Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο. Και μετά ακούς κάποιους να σου λένε ότι είναι καθαροί και νέοι και θα πατάξουν τη διαφθορά. Εδώ είναι που γελάμε με τους ¨γελοίους¨. Δυστυχώς στις μικρές κοινωνίες ¨ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον¨.Είναι και κάποιοι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως οικολόγοι, οι οποίοι ήρθαν αλεξιπτωτιστές στην περιοχή και βρέθηκαν με βίλες δεκάδων χιλιάδων ευρώ και πισίνες. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον η παρέμβαση ενός οικονομικού εισαγγελέα για να μάθουμε επιτέλους τι πραγματικά συμβαίνει. Ας αρχίσει η ουσιαστική διερεύνηση αυτής της ιστορίας. Έως τότε μην συγχέετε όλους τους κατοίκους μ' αυτούς εκεί που βγαίνουν και υποστηρίζουν τρομοκράτες με καλάζνικοφ. Όποιος μετέρχεται την βία θα αντιμετωπίσει τη βαρύτατη και παραδειγματική τιμωρία της ευνομούμενης πολιτείας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.... Αυτή είναι η απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής....

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 10/04/2013 14:59:51

   Θέλετε να πείτε ότι δεν είναι ... αγνοί ιδεαλιστές ακτιβιστές οικολόγοι;

  • aspros skylos avatar
   aspros skylos @ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 10/04/2013 16:24:10

   Καλά αγαπητή Ιερισσιώτισσα...Τα στελέχη της 'πρώην δημαρχιακής διοίκησης' είναι οι κλέφτες, λαμόγια κλπ. Της 'παρούσας δημαρχιακής διοίκησης' όμως είναι που ηγείται ο φτωχός και τίμιος πράσινος (αρ)Πάχτας..σωστά?

   • τοντονιλ avatar
    τοντονιλ @ aspros skylos 11/04/2013 00:08:10

    Να μην ξεχνάμε όμως ότι εξελέγη δημοκρατικά από τους πολίτες της περιοχής, κόντρα μάλιστα σε επίσημους υποψήφιους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συριζα.

    Με άλλα λόγια, πουθενά δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο. Υπάρχουν μόνο οι παραμορφωτικοί φακοί του φανατισμού, της υστεροβουλίας και, δυστυχώς, της ανοησίας.

 14. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 10/04/2013 13:55:07

  Σσσσσςς... μην μιλάτε παιδιά... η επένδυσ... κινδινεύει η επένδυση. Γιαυτό ρουφάτε τα...

 15. el greco avatar
  el greco 10/04/2013 14:21:10

  Γιατί πρώτη φορά συμβαίνει ;Μήν πείς οτι πέφτεις απο τα σύνεφα !

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ el greco 10/04/2013 14:30:00

   Ξέρεις πολλούς εισαγγελείς; Θα βάλει ο άλλος το κεφάλι του στον ντορβά να πει ότι ήταν παρών σε μια επιχείρηση, ενώ δεν ήταν; Σε διαβεβαιώ ότι δεν γίνεται αυτό, εκτός κι αν βρεις κάνα ψυχάκια...

 16. Tsa avatar
  Tsa 10/04/2013 14:30:20

  Κατ' αρχάς μιλάνε για "δικαστικό λειτουργό" και όχι για εισαγγελέα. Θα δούμε αν τελικά υπήρχε εισαγγελέας.
  Δεύτερον, και οι δύο οικογένειες λένε πως ΔΕΝ υπήρχε καμία αντίστοιχη κλήση από το τμήμα και συνεπώς ούτε άρνηση να πάνε. Το ίδιο λέει έμμεσα και ο Δένδιας όταν λέει πως "έπρεπε να αιφνιδιαστούν".
  Τρίτον, φεύγοντας από το ΑΤ, τα όργανα ξέχασαν ένα... οπλοπολυβόλο. Πολύ οργανωμένη δουλειά ομολογουμένως.
  Τέταρτον, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οδοφράγματα στις Ιερισσό και συγκεντρώνεται ολοένα περισσότερος κόσμος στο δικαστικό μέγαρο στη Θεσ/νίκη, με άγνωστη τη συνέχεια. Πάλι καλά που δεν "έγινε μακελειό" δηλαδή.
  Πέμπτον, έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικός ο ιντερνετικός μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης. Αυτή η "ομάδα αλήθεια" έχει ψοφήσει στη δουλειά και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σχόλια copy paste. Προσοχή ρε παιδιά στη λεπτομέρεια.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tsa 10/04/2013 17:17:33

   Ο πολύς κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Θεσνίκη στο δικαστικό μέγαρο ήταν 86 αναρχικοί. Μετρημένοι από μένα.

 17. Zugzwang avatar
  Zugzwang 10/04/2013 14:59:29

  Ειμαι κατηγορηματικα υπερ της καταστολης καθε παραβατικοτητας.
  Ειμαι ομως, εξ ισου κατηγορηματικα, κατα της επιλεκτικης καταστολης της παραβατικοτητας.
  Δεν θα ειχα να πω τιποτα για την επιχειρηση της αστυνομιας στην Χαλκιδικη αν:
  1. Ειχε τηρηθει ο σεβασμος προς το οικογενειακο ασυλο και οι συλληψεις ειχαν πραγματοποιηθει μετα την ανατολη του ηλιου.
  2. Ειχαν διενεργηθει, με την ιδια αποφασιστικοτητα και την ιδια ενεργητικοτητα, παρομοιες συλληψεις κατηγορουμενων για κακουργηματα του ιδιου τυπου σε ολη την Ελλαδα. (Π.χ συλληψεις των καταληψιων, στην Αθηνα, στην Πατρα, στην Κρητη κλπ, που βγαινουν απο τα αντρα τους και επιτιθενται με βομβες μολοτωφ κλπ εναντιον αστυνομικων τμηματων, περιπολιων η μεμονωμενων αστυνομικων.)
  Μεσα στην τεταμενη ατμοσφαιρα που ζουμε, αν η Πολιτεια εμφανισθει οτι προστατευει μονο τα συμφεροντα καποιων μεγαλοεπιχειρηματιων, τοτε δεν θα παμε καθολου καλα.
  Τα γεγονοτα των Τρικαλων ηταν λιγοτερο σοβαρα απο αυτα της Χαλκιδικης; Να θυμησω οτι δεν εχουμε μαθει ακομη ποιοι ηταν οι δραστες της πολεμικου τυπου επιθεσης εναντιον της φυλακης Τρικαλων και οτι παραμενουν ασυλ- ληπτοι οι δραπετες βαρυποινιτες που δολοφονησαν την ατυχη νεαρη απο την Κορινθια. Η Πολιτεια εθιγη λιγωτερο απο την επιθεση στα Τρικαλα απ'οτι απο την επιθεση στην Χαλκιδικη;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Zugzwang 11/04/2013 19:50:46

   Δεν υπάρχει η έννοια του οικογενειακού ασύλου που λέτε όταν πρόκειται να συλληφθεί κατηγορούμενος για κακούργημα παρουσία εισαγγελέα. Έλεος πια! Άλλος φίλος παρά πάνω λέει ότι δεν υπήρξε κλήση από την αστυνομία. Τι κλήση φίλε μου; Κλήση προς σύλληψη; Μα καλά έχουμε χάσει την λογική μας πια; Και προς τι οι συμψηφισμοί; Μέχρι δηλαδή δεν πιάσουν τους δραπέτες των φυλακών να μην πιάνουν κανέναν; Υπάρχουν εντάλματα για κακουργηματικές πράξεις ανάμεσα στους καταληψίες που λέτε και δεν εκτελούνται; Που το ξέρετε; Απωλέσθη πλέον η λογική από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας!

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ akenaton 12/04/2013 11:51:52

    Τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα συμβαδιζουν με την κοινη λογικη; Η μηπως συμβαδιζει με την κοινη λογικη η μη εκδοση (αν δεν εχουν εκδοθει) ενταλματων συλληψεως εναντιον των πασης φυσεως καταληψιων, κουκουλοφορων και επιτιθεμενων σε αστυνομικα τμηματα, περιπολιες και αστυνομικους; Αυτοι ειναι λιγοτερο επικινδυνοι απο τους συλληφθεντες της Χαλκιδικης;
    Η επιλεκτικοτητα της καταστολης ειναι αυτη που ενοχλει. Και να σας θυμισω δυο πραγματα: 1. Οτι η εννοια του νυκτερινου οικογενειακου ασυλου (ασχετα αν υπαρχει εισαγγελεας η/και ενταλμα συλληψης) υπαρχει στα δικαια των πολιτισμενων ευρωπαικων χωρων στα οποια τοσο πολυ θελετε ν'ανηκουμε. 2. Ο εισαγγελεας δεν ειναι δικαστης της εδρας.
    Δεν θα ειχα να πω τιποτα για την επιχειρηση της αστυνομιας στην Χαλκιδικη αν eιχαν διενεργηθει, με την ιδια αποφασιστικοτητα και την ιδια ενεργητικοτητα, παρομοιες συλληψεις κατηγορουμενων για κακουργηματα του ιδιου τυπου σε ολη την Ελλαδα. (Π.χ συλληψεις των καταληψιων, στην Αθηνα, στην Πατρα, στην Κρητη κλπ, που βγαινουν απο τα αντρα τους και επιτιθενται με βομβες μολοτωφ κλπ εναντιον αστυνομικων τμηματων, περιπολιων η μεμονωμενων αστυνομικων.)
    Aν η Πολιτεια εμφανισθει οτι προστατευει μονο τα συμφεροντα καποιων μεγαλοεπιχειρηματιων, τοτε δεν θα παμε καθολου καλα.
    Και δεν νομιζω οτι προσφερουμε υπηρεσια στους εαυτους μας οταν υποβαθμιζουμε την σοβαροτητα (και επομενως και την προτεραιοτητα που αποδιδουμε) της πολεμικης επιχειρησης εναντιον της φυλακης των Τρικαλων (οπου υπηρξαν και τρεις τραυματιες εξωτερικοι φρουροι).

 18. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 10/04/2013 15:40:15

  Ακουσα το πρωί στην τουβού έναν κάτοικο να διαμαρτύρεται επειδή η αστυνομία πήγε νυχτιάτηκα να συλλάβει έναν κάτοικο, φιλήσυχο, με λευκό ποινικό μητρώο κλπ κλπ ,έσπασε την πόρτα και άλλα τρομερά..
  Ωραία μέχρι εδώ.
  Μόνο που ο εν λόγω φιλήσυχος κάτοικος, κατηγορείται απο την δικαιοσύνη και η αστυνομία οφείλει να τον συλλάβει ότι νυχτιάτικα πήρε το οπλο του, έσπασε πόρτες και παράθυρα ,έκαψε αυτοκίνητα και γραφεία, απείλησε εργαζόμενους κλπ κλπ.
  Μήπως γινόμαστε αστείοι στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε ότι νόμος είναι ότι πιστέυω εγώ?
  Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν έγκριση σε μια επένδυση,κάποιοι πολίτες είχαν αντιρήσεις για το τεχνικό κομμάτι...Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν τους δικαίωσαν.
  Προσέφυγαν στο ΣΤΕ ,όπως είχαν δικαίωμα...Δεν τους δικαίωσε και αυτό.
  Αρπαξαν όπλα νυχτιάτικα και αποφάσισαν οτι αυτοί είναι το κράτος,απείλησαν αφού συνέλαβαν εργαζόμενους που θέλησαν να βγάλουν το ψωμί της οικογένειας τους, 'έκαψαν εγκαταστάσεις, οργανώθηκαν σε μια σκληρή ουσιαστικά συμμορία για να επιβάλουν τις απόψεις τους.
  Η δικαιοσύνη την οποία ολοι φωνάζουμε να μας σώσει, αποφάσισε ότι πρέπει να συλληφθούν οι ύποπτοι, και ξαφνικά αρχίζουν να φωνάζουν οι επαναστάτες για νυχτερινές επιχειρήσεις κλπ...Εχουμε σαλτάρει όλοι?
  Η αυτοδικία θεωρείτει νόμος και η εφαρμογή της δικαιοσύνης είναι κατάλυση του νόμου και της τάξης?
  Αν τελικά αθωωθούν και έχουν δίκιο, να τους ζητήσουν συγγνώμη πέραν των άλλων , ο υπουργός και η αστυνομία γονυπετείς ..
  Αλλά εδω έχουμε ένταλμα σύλληψης...Για μια σωρεία κακουργημάτων και ένοπλων επιθέσεων νυχτιάτηκα σε αθώους εργαζόμενους..Προσοχή σε αθώους έλληνες πολίτες εργαζόμενους.
  Το να διαμαρτύρονται οι ύποπτοι και συλλαμβανόμενοι για νυχτερινές επιχειρήσεις της αστυνομίας έχει μια σκοπιμότητα υπερασπιστική μόνο για τους ίδιους.Ομως να αρχίζουν οι υπόλοιποι πολίτες να ζητούν εφαρμογή κανόνων αλλά κάρτ΄αρχίζει να στραβώνει η ύπόθεση.
  Δικαιολογούμε δηλαδή και τα καλόπαιδα που πήγαν να ληστέψουν την τράπεζα στον βελβεντό και η κακιά αστυνομία τους συνέλαβε ?
  Λίγη περισσότερη λογικη δεν θα μας βλάψει..

  Κάποιοι εκεί στην ιερισσό έχουν ξεφύγει εντελώς...Ο φανατισμός είναι κακός σύμβουλος ...Ολοι ,δικαιοσύνη, εισαγγελείς, αστυνομία,Συμβούλιο της επικρατείας,κράτος κλπ είναι λάθος και η άποψη μερικών πολιτών είναι υπέρτατος νόμος?
  Εχουμε σαλτάρει εντελώς?

  • Μηχανικός avatar
   Μηχανικός @ ορεσείβιος 10/04/2013 16:56:34

   Ναι...

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ ορεσείβιος 10/04/2013 21:40:42

   Ναι έχουμε σαλτάρει. Είναι σίγουρο ότι μας ψεκάζουν. Πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να αρχίσουμε επανάσταση!!!

 19. ANORFOGRAFOS avatar
  ANORFOGRAFOS 10/04/2013 15:53:17

  4 η ωρα το πρωι για να συλλαβεις 2 οικογενιαρχες με ως τωρα λευκο ποινικο μητρώο ..εδω ειναι που λενε της νυχτας τα καμωματα..για αλλη μια φορα η αστυνομια μας ,εδειξε οτι ταλιμπανο-φερνει και δεν ειναι αστυνομια δυτικου κρατους τα συγχαρητήρια μου ...στον φωστηρα που σκεφτηκε κατι τετοιο για να μην υπαρχουνε επεισοδια μερικες φορες συνφωνο απολυτος με αυτους που λενε οτι απο ολα τα σωματα ασφαλειας η ΕΛΑΣ ειναι αυτη που εχει τους περισσοτερους χαρηστικους διορισμους καλο θα ηταν να γινει ενα τεστ της MENSA στα στελεχη της να δουμε ποιοι μας φυλανε τελικα..

  • Μπροστα και Δεξια avatar
   Μπροστα και Δεξια @ ANORFOGRAFOS 10/04/2013 18:01:10

   Καλα ενταξει......Τι να σου απαντησω τωρα ?Ατομα σαν εσενα ειναι αυτα τα οποια δεν αφηνουν την Ελλαδα -επιτελους- να γινει λογικη.

 20. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 10/04/2013 17:17:52

  Νόμίζω ότι όλοι, όποια θέση κι αν υποστηρίζουμε, υπέρ ή κατά των μεταλλείων, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι εδώ έχουμε κάτι πολύ διαφορετικό από το κοινό έγκλημα ή την τρομοκρατία για ιδεολογικούς λόγους. Ας αφήσουμε λίγο τη συζήτηση επί της ουσίας και ας δούμε τι έγινε σήμερα.
  Η ηγεσία της αστυνομίας, με σύμφωνη γνώμη και του υπουργού, εκκένωσε ένα αστυνομκό τμήμα και έκανε καταδρομική επιχείρηση μεσα στα άγρια μεσάνυχτα για να συλλάβει δυο υπόπτους. Οι κάτοικοι αντέδρασαν, έκαναν λαμπόγυαλο το άδειο πλέον αστυνομικό τμήμα, πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο του Πολύγυρου και στήνουν οδοφράγματα. Όλο αυτό θυμίζει έντονα σκηνικό εμφυλίου. Με λίγα λόγια ο νόμος στην περιοχή έχει ήδη καταλυθεί και μάλιστα με πρωτοβουλία του υπουργού. Μήπως ο κ. Δένδιας πρέπει να πάει σπίτι του με την πρώτη ευκαιρία;
  Όσο για τις αποδείξεις ενοχής των δυο κατηγορουμένων, δε νομίζω ότι θα αντέξουν και πολύ. Το γενετικό υλικό σε ένα σκούφο πεταμένο 1 χλμ από το χώρο της επίθεσης είναι αστείο στοιχείο κατά την άποψή μου. Όσο για τη βαλλιστική εξέταση στην κυνηγετική καραμπίνα δεν είμαι σίγουρος αν τεχνικά είναι δυνατή (λειόκαννο όπλο που ρίχνει μολυβένια σκάγια...).

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ Νέστωρ 10/04/2013 19:14:28

   Μονο στον καλυκα.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Νέστωρ 10/04/2013 20:01:20

   Η καραμπίνες χρησιμοποιούν φυσίγγια, έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα χρήσης τόσο απο την βελόνη του επικρουστηρα, όσο και απο τον μηχανισμό που εισάγει και εξάγει το φυσίγγιο στην θαλάμη .Ακόμη και στα πιστόλια οι άδειοι κάλυκες πιστοποιούνται για το συγκεκριμένο όπλο με την ίδια βαλλιστική μέθοδο.
   Οσο για το αν επαρκούν ή όχι τα στοιχεία αυτό το ξέρει ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη και όχι όλοι εμείς ακούγοντας κουβέντες δεξιά και αριστερά..
   Οι μάγκες εκεί άφησαν πολλά στοιχεία ...Και μάρτυρες...
   Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο..
   Δεν μπορούμε να χειροκροτούμε την αστυνομία όταν πιάνει τους τρομοκράτες και εδώ να φωνάζουμε για το δίκιο της αυτοδικίας...
   Δεν μπορεί να καταδικάζουμε τις μολότωφ στην μαρφίν και τους θανάτους αθώων εργαζόμενων και εδώ να χειροκροτούμε τους εμπρησμούς (απο τύχη δεν είχαμε νεκρούς).
   Δεν μπορεί να διαμαρτυρόμαστε για νυχτερινές συλλήψεις ανθρώπων που νυχτιάτικα διέπραξαν κακουργήματα εναντίον αθώων εραγζόμενων
   .Το ότι έχουμε όμως αυτή την νοοτροπία δεν έναι άμοιρο και της κατάντιας τόσο της κοινωνία όσο και της αστυνομίας μας και των θεσμών μας μέχρι σήμερα.
   Θέλουμε θεσμούς, δικαιοσύνη, αστυνομία αρκεί να μας αφήνουν

 21. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 10/04/2013 18:25:10

  Οτι ειπε ο ορεσείβιος εχει τεραστια δοση αληθειας.Και να θα συμφωνησω , εχουνε μερικοι σαλταρει εντελως.

  Πχ εσυ Νεστωρ μιλας με εναν τροπο θαρρεις και εισαι κανενας ποινικολογος η πραγματογνωμονας.Και ρωταω : ΕΙΣΑΙ ?Εαν οχι , να αφησεις τις αρχες και τα δικαστηρια να κανουνε την δουλεια τους.Μη ξεχναμε οτι ηταν παροντες δικαστικοι λειτουργοι , εκτος εαν εσυ ξερεις καλυτερα τους νομους απο τους δικαστες.Ενταλματα εκτελεστηκανε , τι δεν μπορεις να καταλαβεις απο αυτο ?Επισης ηταν ΠΑΡΟΝΤΕΣ εκει δικαστικοι , και παλι , τι δεν μπορεις να κατανοησεις ?Λες να ειπαν ψεματα οτι ηταν παροντες δικαστικοι (οπως υποστηριξε καποιος) ?Μα ειναι δυνατον να λετε μερικοι τετοια πραγματα ?Επιτελους πια....

 22. ΤΑΛΩΣ avatar
  ΤΑΛΩΣ 10/04/2013 19:04:40

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ. ΚΥΡΙΟΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ΤΑΛΩΣ 10/04/2013 19:54:42

   Και πανελλήνιο δημοψήφισμα αν θέλει ο κάθε Ελληνας να πλερώσει 500 ευρώ χαράτσι (2 χιλιάρικα για τετραμελή οικογένεια) για να μην πάρει η τρόϊκα μέτρα για τα 3,6 δις που θα χαθούν από φόρους και μεταλλευτικά δικαιώματα.

 23. ένδον avatar
  ένδον 10/04/2013 21:13:47

  Βλέπω τις πράξεις και των δυο πλευρών και σκέφτομαι ότι στήνεται μια νέα Κερατέα. (Και ξέρουμε ποιος κέρδισε τη μάχη και τις εντυπώσεις εκεί...) Επειδή η επένδυση αποφασίστηκε υπό "σχετικώς αδιαφανείς και μερικώς επωφελείς για το δημόσιο" -για να το θέσω επιεικώς- όρους, ας στήσει μια επιτροπή το ΤΕΕ και το ΙΓΜΕ για να αποφανθούν ως αρμόδιοι επιστήμονες για το επικίνδυνο ή μη του πράγματος και μετά ας γίνει τοπικό δημοψήφισμα, για να τελειώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι τρύπες στο νερό και δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

  Σχεφθείτε ξένους δυνητικούς επενδυτές να ενημερώνονται από τα μέσα της πατρίδας τους για επαναλαμβανόμενες καταδρομικές ενέργειες της μιας και της άλλης πλευράς, τις διαδηλώσεις και τα χημικά, τον διαρκή κίνδυνο καταστροφής του εξοπλισμού και του παραγόμενου εμπορεύματος, τα αυξημένα ασφάλιστρα και έξοδα διατήρησης ιδιωτικών φρουρών. Δεν οδηγούνται σε αυτόματο σχεδόν παραλληλισμό της όλης κατάστασης με αντίστοιχες σε πρώην αποικίες της Αφρικής; Η παράταση της διαμάχης μόνο κακό κάνει στη χώρα. Έπρεπε να είχε λυθεί επιστημονικά το θέμα και να διεξαχθεί με απόλυτη διαφάνεια διαγωνισμός (π.χ. τα 11 εκατ. ευρώ ως τίμημα και η σύμπραξη της χώρας με τον διωκόμενο από τα ευρωπαϊκά όργανα επενδυτή, είναι επιεικώς απαράδεκτα) από χθες. Όσο το τραβάμε, τόσο πολώνεται η κατάσταση και τόσο θα πλησιάζουμε σε ανεξέλεγκτη κατάσταση τύπου Κερατέας.

  ΥΓ1. Όλοι αυτοί οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί που επέδραμαν στο σπίτι των συλληφθέντων φορούσαν άραγε τα διακριτικά τους; Είναι ακόμη απαραίτητο στοιχείο της στολής τους ή έχει ανασταλεί/ακυρωθεί η σχετική πρόβλεψη του νόμου; Γνωρίζει κανείς να μας ενημερώσει;

  ΥΓ2. Η επιβολή του νόμου σταματάει εκεί ακριβώς που αρχίζει η αυθαίρετη και κατεδαφιστέα παράγκα επί του αιγιαλού κάποιου μεγαλοξενοδόχου της Κρήτης. Εκεί τα όργανα της τάξης και του νόμου μετατρέπονται σε χαδιάρικα γατάκια καναπέ και οι μπουλντόζες κατεδάφισης σε χλοοκοπτικά.

  ΥΓ3. Αν είσαι μεγαλοπρομηθευτής, μεγαλοεπιχειρηματίας, μεγαλοξενοδόχος, εφοπλιστής ή τραπεζίτης και αυτή η κυβέρνηση είναι μαζί σου (εισπράττεις από το δημόσιο χωρίς φορολογική ενημερότητα, επιστρατεύονται οι εργαζόμενοί σου που απεργούν γιατί παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, εκμεταλλεύεσαι ανενόχλητος την αυθαίρετη παράγκα σου στην παραλία, αμνηστεύεσαι για τυχόν θαλασσοδάνεια που έδωσες και ζημίωσες την τράπεζά σου). Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μαζί σου άραγε;

  ΥΓ4. Στην ερώτηση παραπάνω αν έχουμε σαλτάρει εντελώς θα απαντούσα ναι. Εδώ και καιρό. Όταν οι νόμοι και το σύνταγμα γίνονται λάστιχο από αυτούς που υποτίθεται ότι τάχθηκαν φύλακές τους, όταν ένας υπουργός ψηφίζει νομοσχέδιο αδιάβαστο, ή όταν άλλος υπουργός οικονομικών παραγγέλλει στην ΔΕΗ να αγνοήσει την απόφαση των δικαστηρίων, τότε η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ναι. Άρα, πέρα από πολλά χρήματα έχουμε ανάγκη και από πολλούς ανθρώπους με στέρεα λογική σκέψη και με ηθική ακεραιότητα. Δυστυχώς το ψάξιμο και για τα δύο θα μας πάρει καιρό...

 24. Ηλίας2 avatar
  Ηλίας2 10/04/2013 21:30:49

  Αν η σύμβαση είναι αποικιοκρατικού τύπου ή αν ο εκμεταλλευτής δεν πληρώνει φόρους (βλ. π.χ. αεροδρόμιο Σπάτων και ΦΠΑ της Χόχτιφ), από πού προκύπτουν τα 3,6 δις ως σίγουρα δημόσια έσοδα που αναφέρεις Τάσο; Και για ποια χρονική περίοδο μιλάς (1 χρόνο, 5 χρόνο, 50 χρόνια); Έχεις καμμιά σχετική οικονομική ανάλυση διαθέσιμη για να διαβάσουμε κι εμείς; Και πώς δικαιολογείς τη βιασύνη του υπόλογου για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ κυρίου Παπακωνσταντίνου να υπογράψει την άδεια του έργου που δεν υπέγραφε η προκάτοχός του;

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ηλίας2 10/04/2013 22:59:07

   Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το γραψε πρωτοσέλιδο. 3,6

 25. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 10/04/2013 22:01:19

  Οι συλλήψεις δεν γίνονται με αυτόν τον τρόπο, υπό αυτές τις περιστάσεις, όταν δεν τελείται αυτόφωρο έγκλημα.
  Ο Δένδιας θα ανατρέψει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας ως προς τα ατομικά δικαιώματα.
  Και αν τελικά αποδειχθεί ότι οι δράστες της επίθεσης προ καιρού δεν ήταν οι συλληφθέντες τώρα και νωρίτερα, αλλά άλλοι, τί θα μας πεί ο κάθε Δένδιας;
  Γιατί δεν ψάχνει και προς άλλες κατευθύνσεις για τους εμπρησμούς;

 26. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 11/04/2013 07:41:43

  :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.