#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2010 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επίθεση του Ντανιέλ Μπεντίτ στον Μπαρόζο για την ΕλλάδαΑποκαλυπτικός αλλά και σοκαριστικός για δεύτερη φορά υπήρξε ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Μπεντίτ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, σχετικά με την οικονομική κρίση και την Ελλάδα.

Η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο που έκανε το γύρο του κόσμου έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ενώ στο Μαξίμου επιχειρούν να αποτρέψουν να πάρει διαστάσεις δημοσιότητας. Ο κ. Μπεντίτ αποκάλυψε πως, την ώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου «επικοινωνούσε» για να περάσει τους κομμένους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια ώρα διαπραγματευόταν τον Αύγουστο με εκπροσώπους της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας την αγορά οπλικών συστημάτων…!!! Αν και άφησε επίσης να εννοηθεί πως αυτές οι διαπραγματεύσεις ήταν και ένα είδος «εκβιασμού» έναντι της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δανειοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πράσινος ευρωβουλευτής κατήγγειλε μάλιστα ότι η Κομισιόν δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψει τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η κρίση.

Συγκεκριμένα, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ανέφερε ότι: "Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Πηγαίνατε στις εκκλησίες, προσευχόσασταν και πιστεύατε ότι θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν λύθηκε όμως. Μετά ασκήσατε, ασκήσαμε όλοι σαν πλειοψηφία, ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό που έκανε όσα λάθη έκανε και η ελίτ της χώρας.

Ομως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Ελληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/09/2010 19:22:58

  Έχβ ακούσει για πολύ πρόσφατες παραγγελίες- αγορές τριών υποβρυχίων από Γερμανία.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 07/09/2010 19:59:19

   Δεν πιστεύω από αυτά που ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ή από τα άλλα που που είχαν πέσει 83.000.000 μίζες πριν καμιά δεκαετία ... για άλλα πράγματα θα μιλά εκεί στας εσπερίας...

   ...όλη η αλήθεια για τον ανασχηματισμό

   http://www.youtube.com/watch?v=3VqstpMbU8U&feature=player_embedded

 2. lagolpi avatar
  lagolpi 07/09/2010 19:44:57

  Ρε συ Φάκτωρα για τον "κόκκινο Ντανι"?
  Ξέρω γω...
  Θιασώτης πάντα και πρώτη μου επιλογή τα "γραφόμενά" σου αλλά...
  Αυτόν τον φοβήθηκε ακόμη και η χώρα που τον "μεγάλωσε"...!

  • Socrates gives the conium avatar
   Socrates gives the conium @ lagolpi 07/09/2010 19:54:36

   δηλαδή να μην γράψουμε την είδηση; να την θαψουμε σαν το γνωστό κανάλι που την έδειξε λιγο και μετά πήραν απο το Μαξίμου να την μαζέψουν;

  • anonymos avatar
   anonymos @ lagolpi 08/09/2010 19:47:26

   Ασχετο ποιος είναι πρέπει να εξετάσουμε το βάσιμο των καταγγελιών του

 3. anonymous avatar
  anonymous 07/09/2010 19:52:00

  Ένας από τους όρους του δανείου με το μνημόνιο είναι να παραλάβουμε τα όπλα που έχουμε παραγγείλει και να συνεχίζουμε να αγοράζουμε όπλα. Από τα λεφτά που χρωστάμε είναι ζήτημα να έχει έρθει και να έχει μείνει στη χώρα το 10%. Αν βγάλεις έξω το κόστος των όπλων και των μιζών εκεί καταλήγεις.

  Όπως έγραψα και σε άλλη ανάρτηση, το καθαρό χρέος του δημοσίου χωρίς το χρέος των ιδιωτών τις εγγυήσεις και λοιπά παρελκόμενα είναι 92,5 δις.
  (trelokouneli.blogspot.com/2010/09/blog-post_4868.html)

  Τα έσοδα του προϋπολογισμού πριν την κρίση ήταν 50 δις. Δηλ. χρωστάμε δυο φορές το ετήσιο εισόδημά μας σαν κράτος. Ένα ιδιώτης που παίρνει ένα δάνειο 100.000 αυτομάτως χρωστάει 5 φορές το ετήσιο εισόδημά του και δε θεωρείται ότι έχει πτωχεύσει. Το κράτος γιατί να θεωρείται;

  Επρόκειτο για ένα κόλπο της διεθνούς μαφίας που εκτέλεσε ο ΓΑΠ γι αυτό και του δίνουν βραβεία γι αυτό και τον γλείφουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ anonymous 07/09/2010 20:14:50

   Ο Μπεντίτ έχει δίκιο στο εξής που λέει: η Κομισιόν δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα, για να αποτρέψει τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ώστε να μην εκδηλωθεί η κρίση.
   Αυτό την καθιστά συνυπεύθυνη στη δημιουργία του επαχθούς χρέους.

   Διάβασα την ανάρτηση και έχω μόνο μία παρατήρηση:
   Σε αυτές τις περιπτώσεις τα χρέη των ιδιωτών τιτλοποιούνται ή έχουν τιτλοποιηθεί, γίνονται τοξικά και τελικά περνούν στο κρατικό χρέος.

   • anonymous avatar
    anonymous @ αλλενάκι 07/09/2010 20:47:17

    Γιατί από που κι ως που είμαστε υπερχρεωμένοι; Επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι διεθνείς μαφιόζοι;

    Ακόμη κι αν το ιδιωτικό χρέος περνάει στο κρατικό δεν αίρεται το γεγονός ότι μας χρεοκόπησαν με υποθέσεις. Ότι και καλά οι ιδιώτες δε θα πληρώσουν ότι και καλά οι εγγυήσεις θα σκάσουν και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

    Συγγνώμη αλλά αυτά είναι απλά γελοιότητες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/09/2010 21:29:46

    Δε διαφωνώ με το πνεύμα του σχολίου σου.
    Διάβασα και την ανάρτηση και είδα ότι χοντρικά οι υπολογισμοί του δίνουν αυτά τα νούμερα.
    Απλά επειδή έγραψες για το χρέος των ιδιωτών, κάποια στιγμή όταν συσσωρευτούν οι επισφάλειες και "σκάσουν" εγγράφεται και αυτό στα τοξικά.
    Ο δανεισμός γι αυτές έγινε, είτε χωρίς, είτε με το χρέος των ιδιωτών.

   • anonymous avatar
    anonymous @ αλλενάκι 07/09/2010 21:51:27

    Κοίτα σωστά αυτά που λες. Αλλά πάνε με το ζόρι να μας χρεοκοπήσουν. Με τις περικοπές που έγιναν είναι πιθανόν κάποιοι ιδιώτες να μην καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δηλ. ο κίνδυνος της επισφάλειας μεγαλώνει.
    Με αυτά που κάνουν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και πρέπει να βρούμε το γιατί.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/09/2010 22:14:10

    Anonymous: ordo ex chaos...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 07/09/2010 22:20:29

    Αλλενάκι, δεν συμφωνώ ούτε και με αυτό. Για να έχει η Κομισιόν την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θα ήταν ήδη οικονομική υπερκυβέρνηση όλης της Ευρώπης, που θα μας έκαμνε κουμάντο στο αν θα δανειζόμαστε ή όχι. Το θέλαμε πραγματικά αυτό; Θα θέλαμε να μην είχαμε υπερδανειστεί, αλλά δεν θα θέλαμε να μας το είχε επιβάλει κάποιος από έξω, γιατί τότε θα ήταν ακόμη χειρότερα. Ο κόσμος, που τότε παραπλανιόταν από τον Ανδρέα και δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του εγκλήματος, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει προς τα πού έπρεπε να στραφεί ως επιλογή πολιτικής, να αρνηθεί δηλαδή συνειδητά το δανεισμό και να πάει αλλού.

    Αν του το είχαν επιβάλει, θα είχε επαναστατήσει και θα ήταν ακόμη χειρότερα.

    Δυστυχώς μαθαίνουμε με τον πιο δαπανηρό τρόπο: Έχοντας κάνει το μεγάλο και ίσως ανεπανόρθωτο λάθος πιο πριν...

    Αλλά αφού δεν μπορούσαμε να το μάθουμε μόνοι μας, όχι, δεν μπορώ να πω ότι στενοχωριέμαι που δεν αποκτήσαμε αφεντικά που θα μας το μάθαιναν αφαιρώνττας μας εθνική κυριαρχία πριν της ώρας της (πριν από τώρα δηλαδή, που αποφάσισαν για τα καλά να μας την πάρουν, την εθνική κυριαρχία).

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/09/2010 22:36:54

    Δεν ξέρω για ποια εποχη υπερδανεισμού μιλάει Επωνυμε. Κρατικού υπερδανεισμού ή και ιδιωτικού υπερδανεισμού;
    Εγώ πάντως στο μυαλό μου είχα τη δεκαετία του 90 και μετά που γνωρίζω σχετικά καλά, όταν απελευθερώθηκε η τραπεζική αγορά. Ίσως δεν κατάλαβα όμως.

 4. dyspistos avatar
  dyspistos 07/09/2010 19:56:39

  http://greens-efa-service.org/medialib/mcinfo/pub/en/scc/1681

  • dyspistos avatar
   dyspistos @ dyspistos 07/09/2010 21:21:41

   "L'aide à la Grèce, un "euphémisme" pour une aide aux banques (MAE slovaque) - Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι παρά βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες" σύμφωνα με τον Σλοβάκο υπουργό εξωτερικέων Mikulas Dzurinda

   http://www.lemonde.fr/depeches/2010/09/07/l-aide-a-la-grece-un-euphemisme-pour-une-aide-aux-banques-mae-slovaque_3214_236_43331418.html

   • anonymous avatar
    anonymous @ dyspistos 07/09/2010 23:30:30

    Ποιος είπε για βοήθεια;

    Δεν είναι βοήθεια. Είναι δάνειο με 5% επιτόκιο ενώ η Γερμανία δανείζεται με 3% δηλ. έχει κέρδος 2%.

    Στόχο έχει να αλλάξουμε τα ομόλογα με τα δάνεια του μνημονίου. Έτσι ο κίνδυνος φεύγει από τις 5-6 τράπεζες (γερμανικές, γαλλικές κι ελβετικές) που διακρατούν τα ομόλογα και διασπείρεται σε 20+ κράτη.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ dyspistos 07/09/2010 23:46:13

    Α ναι; Από όσο ξέρω, οι τράπεζες στη ντεμέκ ρέμπελη Σλοβακία δραστηριοποιούνται κανονικά.

    Η Σλοβακία προσπαθεί να ντύσει την άρνησή της να βοηθήσει την Ελλάδα με ιδεολογικό μανδύα, ότι τάχα δεν είναι ότι δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά δεν θέλει να δώσει τα λεφτά της στις τράπεζες.

    Υπενθυμίζω ότι η Σλοβακία αποφάσισε να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό θεσμό που ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει μελλοντικές κρίσεις σε χώρες τής Ευρωζώνης, με όρους παρόμοιους με αυτούς τού Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι η Σλοβακία δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει τα λεφτά της στις τράπεζες, απλώς αρνείται να βοηθήσει την Ελλάδα.

    Αν η Σλοβακία αρνιόταν να συμμετάσχει στο Ευρωταμείο, θα την χειροκροτούσα! Θα έλεγα, να μια χώρα με τσαγανό. Αλλά έχουμε απλώς τη νεκρανάσταση μιας ρατσιστικής και ναζιστικής χώρας (αρκεί να δείτε πώς φέρεται η Σλοβακία στις μειονότητες των Ούγγρων και των Ρομά και θα καταλάβετε), η οποία θεωρεί "κατώτερη" οποιαδήποτε χώρα δεν μοιάζει με τα αφεντικά της, την Αυστρία και τη Γερμανία.

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 07/09/2010 20:27:44

  Γυρνώντας από τις διακοπές είχα γράψει εδώ για τις συμφωνίες ΓΑΠ με Μέρκελ όσων αφορά αποπληρωμές φαρμακευτικών και εξοπλιστικών γερμανικών εταιριών πριν την απόφαση του πακέτου των 110δις.Ήταν απαίτηση να αποπληρωθούν πριν από οποιαδήποτε συμφωνία.

  ps Άλλενάκι έκανε κάτι ο Καζάκης?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ undercover gpr 07/09/2010 20:29:08

   Όχι, που να ξέρω, αλλά πήρε θέση υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 07/09/2010 20:48:34

    ρωτώ γιατί με ρώτησες σε άλλο ποστ και υπέθεσα ότι κάτι έκανε.

    Προσωπικά (όπως και πολλοί οικονομολόγοι της αριστεράς) διαφωνώ γιατί παίρνει θέση υπέρ αλλά δεν λέει ότι αυτά που γράφει προϋποθέτουν πολιτική (από πλευράς πολιτικού προσωπικού) , κοινωνική (από πλευράς νοοτροπίας) και ίσως πολιτειακή αλλαγή για να έχει ελπίδες επιτυχίας τέτοιου είδους κίνηση η οποία θα μας απομονώσει παγκοσμίως.

    Ο Techiechan.com (γράφει στην Αυγή) και ο Καλλωνιάτης παραδείγματος χάρην τα εξηγούν επαρκώς (και πολύ καλύτερα από εμένα).

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 07/09/2010 21:34:44

    Η ευρω[φιλική] συζήτηση έχει εξαντληθεί.
    Ας συνεχίσουμε να αγοράζουμε μαχητικά και φρεγάτες με δανεικά ευρώ, επαίτες του τρισέ, της ΕΚΤ, και χωρίς ικανά αποθέματα χρυσού.
    Αλλωστε τα 8 χρόνια ΟΝΕ και η σημερινή κατάσταση μιλούν από μόνα τους.

 6. neotera avatar
  neotera 07/09/2010 21:17:45

  Ο πρώην κόκκινος Ντάνυ είναι "αμερικάνος" από το 1980 και βάλει κατά των ευρωπαϊκών θεσμών, στηρίζει ευθέως το γιωργάκη μας γι αυτο και μας αναφέρει κάθε τρεις και λίγο, καθώς αγωνιά να πετύχει ο εξανδραποδισμός μας. Πάλι φώναζε ότι ευθύνεται ο ελληνικός λαός εξίσου με την ηγεσία του για την "κατάστασις". Κλαίγεται επίσης που απότυχαν να γκρεμίσουν το ευρώ εξακολουθώντας να διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση από την όντως στριμωγμένη τότε Μέρκελ να δανειοδοτήσει την ελλάδα που λειτουργούσε ως δούρειος ίππος, ή μπουρλότο στην ευρωζώνη. Τώρα λοιπόν βάλει κατά των γαλλογερμανών που διατηρούν το κοντρόλ στην ΕΕ, παρά τον παγκόσμιο επικοινωνιακό πόλεμο που αντιμετωπίζουν, απαιτώντας την ένταξη της τουρκιάς μαζύ με τον αγγλοαμερικανικο άξονα.

  • Αμετανόητος avatar
   Αμετανόητος @ neotera 08/09/2010 00:13:26

   Δεν είναι έτσι παλληκάρι μου.τά χεις λίγο μπερδεμένα.Να ευχαριστούμε που υπάρχουν φωνές σαν τον Ν.Κ.Μπεντίτ και τα λένε χύμα.Και ευτυχώς που υπήρξαν άνθρωποι με ακέραιο και αληθινό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, που γαλούχησαν έναν Κον Μπεντίτ,όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης.
   Ο Αριστερός που χλεύασε και αποκάλυψε την τεράστια πλάνη με όλα τα Κουμουνικοσοσιαλιστικαδεξιοφασιστικά καθεστώτα και χάραξε άλλο δρόμο στην Πολιτική Επιστήμη και στην φιλοσοφία.
   Και ευτυχώς, που σιγά-σιγά τον ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.....και που ξέρεις, ίσως ξαναδούμε κανέναν άλλον Μάη...

 7. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 07/09/2010 21:29:42

  Μόλις τον "έπαιξε" η ΝΕΤ για μισό λεπτό.

 8. eiraman avatar
  eiraman 07/09/2010 21:53:40

  Πολύ πολύ σωστά αναφέρεις αλλενάκι!
  Η ΕΥΡΩ[ΦΙΛΙΚΗ] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ!!!
  ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ!
  ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 1 ΤΡΙΣ € ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ......!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ eiraman 07/09/2010 23:20:20

   Στο στομα του λυκου μπηκες μονος σου οταν ψηφισες ενα αντιευρωπαιο πρωθυπουργο.Αν δεν καταλαβες δεν φταινε αλλοι.
   Ουτε σου ζητησε κανεις να υιοθετησεις το ευρω.Το υιοθετησες και ανεχθηκαν και τα κολπα με τα στατιστικα σου για χρονια.
   Ξεφνικα ομως βγαινεις εσυ ο ιδιος και αυτοκαρφωνεσαι προκαλωντας κριση.Σε τι φταινε οι Ευρωπαιοι;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 07/09/2010 23:23:08

    Κόλπα με τα στατιστικά; Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 07/09/2010 23:34:36

    Aπο τo 2000 μεχρι προσφατα μαγειρευονταν τα στατιστικα και οχι μονο στην Ελλαδα.Σε ολες τις ασθενεις χωρες φυσικα εν γνωσει των Γερμανων.Αλλα κανεις δεν ειχε βγει να δηλωσει μονος του ολο το ελλειμμα και παραπανισιο και μετα να ζηταει λεφτα κατα παραβιαση τωων συνθηκων.Τα εχουμε πει πολλες φορες.Ο Παπανδρεου ειχε προγραμμα να δημιουργησει κριση στο ευρω για να ωφεληθουν αλλοι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 07/09/2010 23:46:24

    εννοεί τα μαγειρέματα του Σημίτη για να μπούμε στο Ευρώ. Αυτά μέχρι το 2006 τα καλύψαμε.
    Μετά την απογραφή του Αλογοσκούφη τα στατιστικά ήταν καθαρά και γι αυτό:
    1) Δεν έκαναν εξεταστική στη Βουλή όπως είχαν εξαγγείλει
    2) Δεν έκαναν εξεταστική στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

    Μιλάμε για πραγματικά καθάρματα διότι δημιούργησαν θέμα εκεί που δεν υπήρχε και όταν διαπίστωσαν ότι δεν τους έπαιρνε το θάψανε αλλά μας έμεινε το μνημόνιο στο χέρι. Μεγάλος παλιάνθρωπος είναι και αυτός ο χατζημαρκάκης. Μας εξευτέλιζε διεθνώς για θέμα μη υφιστάμενο.

    Θα μου πεις μα μαϊμουδιές στείλαμε την περίοδο Σημίτη. Ναι αλλά:
    1) Το έκαναν οι πάντες και βγήκε ότι η Γκόλντμαν είχε εξαφανίσει χρέος και άλλων κρατών
    2) Υπήρχε η πολιτική απόφαση να βάλουν όσο πιο πολλά κράτη γίνεται στο Ευρώ για να προωθήσουν οι Γερμανοί τις εξαγωγές τους. Μετά το 2001 και τη δημιουργία του ευρώ οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν στο +65%.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 07/09/2010 23:48:18

    Ψυχραιμία ο ίδιος ωφελήθηκε. Δε νομίζω να πιστεύεις ότι ότι έκανε το έκανε με το αζημίωτο.

 9. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ avatar
  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 07/09/2010 21:54:33

  Μήπως υπάρχει κάπου η ομιλία του μεταφρασμένη στα ελληνικά;

  Ευχαριστώ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 07/09/2010 22:02:25

   Το point στην ομιλία του και γι αυτό προεβλήθη από το κανάλι της προπαγάνδας είναι ότι σε μια αποστροφή του λόγου του ζήτησε να μπει η Τουρκία στην ΕΕ ώστε να μην έχουμε εμείς ανάγκη τους εξοπλισμούς πλέον... .

   • Χαμενος avatar
    Χαμενος @ αλλενάκι 07/09/2010 23:15:09

    Ενδέχεται να υπάρχει και ένα άλλο point. Η “υπέρ-εξοπλισμένη” συγκριτικά Ελλάδα αποτελεί μια σταθερά στην βαλκανική που καλύπτει όλο το νότιο μέτωπο. Αν θελήσουν κάποιοι ψυχάκηδες να κάνουν αλχημείες στα Βαλκάνια πχ με το Κόσοβο, χρειάζονται μια γενικευμένη ρευστότητα. Μπορεί οι σχεδιασμοί αυτοί να μην στρέφονται κατά της Ελλάδας, αλλά η ύπαρξη αρκετών κρατών με καθαρές σταθερές θέσεις, και τα μέσα να τις υποστηρίξουν, εμποδίζει τα μαγειρέματα. Είναι και θέμα ψυχολογίας: όταν ξέρεις ότι όλα τα γειτονικά κράτη είναι βάρκα στο γιαλό, αντιδράς διαφορετικά.
    Ο Κον Μπετιτ πάντως είναι σεσημασμένος βαλκανιοφάγος. Το 1998-99 που προετοίμαζαν την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία ήταν κάθε μέρα πρώτη μούρη στα ευρωπαϊκά κανάλια “καταγγέλλοντας την μεγαλύτερη εθνοκάθαρση της ιστορίας” και όταν ξεκίνησε ο πόλεμος έκανε επιτόπου πηδηματάκια από τη χαρά του. Όχι βέβαια επειδή νοιαζόταν για τους Κοσοβάρους.

 10. Dyer avatar
  Dyer 08/09/2010 00:42:26

  Όσο καιρό η δραχμή ήταν ένα ασθενές νόμισμα ο δανεισμός ήταν επαχθέστατος λόγω υψηλών επιτοκίων. Ο δανεισμός δε σε ξένο νόμισμα αν και είχε πολύ χαμηλότερα επιτόκια ήταν σκέτος τζόγος με την συνεχή διολίσθηση και τις υποτιμήσεις της δραχμής.
  Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 έπεσε ο πληθωρισμός και η δραχμή σταθεροποιήθηκε. Οι μικρές διακυμάνσεις τις δραχμής πλέον παρείχαν ασφάλεια για δανεισμό σε ξένα νομίσματα. Πρώτες βέβαια αυτή τη δυνατότητα την εκμεταλλεύτηκαν οι τράπεζες. Δανειζόμενες με 3-4 % προσέφεραν δάνεια με επιτόκια 10-12% πολύ ελκυστικά εκείνη την εποχή. Προφανώς και το ισχυρό πλέον Ελληνικό κράτος μπορούσε να εκδίδει ομόλογα με πολύ χαμηλά επιτόκια. Μετά από πολλά χρόνια οι Ελλάδα (ιδιώτες και δημόσιο) μπορούσε να έχει όσα χρήματα λαχταρούσε.
  Το φτηνό χρήμα είναι κινητήριος μοχλός ανάπτυξης αρκεί να το αξιοποιήσεις σωστά. Όταν όμως δώσεις χρήματα σε ένα στερημένο χρόνια από πολλά αγαθά πιστεύετε ότι θα τα διαχειρισθεί σωστά; Μάλλον απλός θα τα καταναλώσει. Όπερ και εγένετο.
  Στον ιδιωτικό τομέα κατά κανόνα έγιναν σπίτια και αυτοκίνητα κτλ που μονο απόδοση δεν έχουν και στο δημόσιο το μεγάλο πανηγύρι. Ας μην επεκταθώ. Ένα είναι το βέβαιο, ότι ενώ υπήρχε φτηνό και άφθονο χρήμα, εκτός από κάποια υπερτιμολογημένα έργα υποδομής δεν δημιουργήθηκε ούτε μια παραγωγική μονάδα από κανένα. Και επιδη χρήμα υπήρχε, έστω και δανικό, το μυρίσθηκαν και οι ξένες πολυεθνικές και στήσανε τα μαγαζιά τους για να μας αρμέγουν.
  Μπήκαμε και στο ευρω τα επιτόκια πέφτανε, τα δάνεια αυξάνονταν, παραγωγή καθόλου, διορισμοί αβέρτα, τα τζιπ θηριώδη, μονο οι αλλοδαποί δούλευαν σαυτο το τόπο. Και μια μέρα μας λένε game over και καλό κουράγιο. Δεν ήξεραν; Δεν νομίζω. Κάτι κέρδιζαν μάλλον κέρδιζαν πολλά αφου τα προϊόντα τους καταναλώναμε και μάλιστα υπερτιμημένα.
  Τώρα αν μπορούμε να περισώσουμε τίποτα από αυτά που μας έμειναν ακόμη, είναι ζήτημα με τη κυβέρνηση του ΓΑΠ. Μονο σοβινιστικά, με την καλή έννοια, σκεπτόμενοι, ίσως γλιτώσουμε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Dyer 08/09/2010 09:46:49

   Έχω μια διαφωνία με τις αιτιάσεις σου για τα "σπίτια που μόνο απόδοση δεν έχουν". Να σου θυμίσω ότι, πέρα από το ότι τα σπίτια προφανώς και μπορούν να αποδώσουν όταν δεν είναι πρώτη κατοικία, το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του '80 ήταν πολύ χαμηλό. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περισσότεροι ζούσαν στο νοίκι. Το γεγονός ότι η μεσαία τάξη φρόντισε πρώτα-πρώτα να "βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της" εγώ το θεωρώ δείγμα υγείας και όχι δείγμα άφρονος δανειοληπτικής συμπεριφοράς. Γι' αυτό και τώρα μπήκαμε στο μάτι των μανδαρίνων της ευρωγραφειοκρατίας, που σκούζουν ότι "η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα έχει ανέλθει σε ανεπίτρεπτα επίπεδα". Θέλουν να εξαθλιώσουν τη μεσαία τάξη, να την αναγκάσουν να πουλήσει κοψοχρονιά τα σπίτια της σε μεγάλα real estate συμφέροντα, και να την ξανακάνουν από νοικοκύρηδες, νοικάρηδες. Γι' αυτό και τώρα βαφτίζουν "αντιπαραγωγικό δανεισμό" τα στεγαστικά δάνεια.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Αυριανιστής 08/09/2010 15:54:34

    Στη σύντομη αναδρομή που επιχείρησα το ανέφερα με την στρεβλή του διάσταση. Σίγουρα η αγορά κατοικίας καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες και είναι αποδεκτή. Η αναφορά μου έχει να κάνει με επιλογές συμπολιτών μας, που η αξία της κατοικίας την οποία αγόραζαν, ήταν δυσανάλογη με την οικονομική τους δύναμη. Και αυτό έγινε σε μεγάλη έκταση.
    Η επιλογή αυτή, συνεπικουρούμενη από τον άκριτο δανεισμό εκ μέρους των τραπεζών οδήγησε στη φούσκα της οικοδομής που μόνο ορθή διαχείριση δεν θυμίζουν.

 11. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 08/09/2010 00:45:35

  Πολύς κόσμος πέφτει θύμα τελευταία. Βλέπει ξένους που δήθεν υπερασπίζονται την Ελλάδα, χωρίς να ξέρει το ποιόν τους.

  Δείτε εδώ για τον «κόκκινο» Ντάνι:

  http://www.youtube.com/watch?v=Cp2XtSVF1UM

  «Μακεδονία ίσον Μακεδονία και λέγεται Μακεδονία. Αυτό πρέπει να το δεχτεί πλέον η Ελλάδα.»

  Το παρελθόν του και οι σχέσεις του με μικρά παιδιά:

  http://www.youtube.com/watch?v=02y5xPKsmSM


  Πρέπει να σταματήσει άμεσα το λιβανιστήρι σε άτομα με άλλη ατζέντα από αυτή που φαίνεται, αλλά και οι αναφορές σε άτομα τύπου Alex Jones και Max Keiser, δηλαδή τους... εκλεπτυσμένους Λιακόπουλους του εξωτερικού.

  • Kostas K avatar
   Kostas K @ Γιάννης Σ. 08/09/2010 03:18:16

   Ο Jones κι ο Keiser είναι λίγο καραγκιοζάκια, αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο.
   Ο πρώτος είναι πραγματικός Λιακόπουλος, βγάζει τρελλά λεφτά πουλώντας τέρατα μαζί με αλήθειες.
   Ο δεύτερος φέρεται σαν κλόουν στις εκπομπές του, όμως τέρατα δεν άκουσα ποτέ να λέει.
   Εκτός αν θεωρείς τερατολογία την παρότρυνσή του να κρεμάσουμε τραπεζίτες...

  • Kostas K avatar
   Kostas K @ Γιάννης Σ. 08/09/2010 03:21:32

   Και ξέχασα:
   Ο "κόκκινος Ντάνυ" θέλει κρέμασμα μαζί με τους τραπεζίτες.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Kostas K 08/09/2010 14:01:23

    Κώστα εγώ τους ξέρω (όπως και άλλους «σωτήρες» που ανακαλύπτουν άλλα ιστολόγια), απλά έβαλα την ταμπέλα «εκλεπτυσμένος Λιακόπουλος» μήπως καταλάβουν και οι πιο άσχετοι. Όλοι τηλε-ευαγγελίζονται τη «σωτηρία» όπως εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα. Το να συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες αλήθειες στα κηρύγματά τους, δεν τους κάνει αξιόπιστους. Ίσα-ίσα, χρησιμεύει για σκόνη στα μάτια. Αν είδες τα βίντεο με τον Ντάνι, νομίζω πως δεν χρειάζονται περισσότερα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kostas K 08/09/2010 16:29:13

    Πάει ο κόκκινος, περσινά ξινά σταφύλια, πράσινος είναι τώρα.

 12. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 08/09/2010 07:20:54

  Μην το πείτε και παραπέρα και χαλάσουμε το όνομα του πεντιού. Άκουσα λέει ότι δεν έτρεχε δεξιά και αριστερά να βρει δανεικά για να σώσει την Ελλάδα (τελευταία φορά που μας έσωσε κάποιος ήταν όταν ο Ιωαννιδης έριξε τον Παπαδόπουλο, Θεός συγχωρεσέ τους και τους δυο) αλλά για να υπάρχει χρήμα στα ταμεία. Άμα ο πολιτικός δεν μπορεί να ξοδέψει πως θα ζήσει! Είναι αυτό που λένε το ένα χέρι πλένει το άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο. Είπαμε να μην λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους και χαλάσουμε και την διαγωγή των πεντιών του ΠΑΣΟΚ.

 13. JOHN avatar
  JOHN 08/09/2010 09:32:28

  Ξεχασαμε το Σαρκοζι οταν μιλησε στη βουλη για την Ελληνικη καταγωγη του καταχειροκροτηθηκε απο τα σαινια τους βουλευτες μας?Πλασιε οπλων ηταν ο ανθρωπος και ζητουσε στηριξη να πουλησει τη πραματια του!!Την ιδια τακτικη ακολουθησε και σε αλλες χωρες που απισκεφτηκε με τιον ιδιο σκοπο βεβαια.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/09/2010 14:17:17

  O Μπαρόζο ήταν τσάτσος του Αλογοσκούφη, πιστός στρατιώτης του Ευρωπαικού κόμματός του.
  Ήξερε πολύ καλά τί έτρεχε με τις απογραφές και τα μαïμουδέματα, αλλά κρατούσε κρυφά τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. Τότε δεν φοβόταν: Εκείνη την εποχή το χρήμα στις αγορές ήταν εύκολο και φθηνό, όλοι παρακαλούσαν να σε δανείσουν κι άς ήσουν ο Μπαρμπα-Θωμάς και ήθελες να πανωσηκώσεις στην καλύβα Βερσαλλίες.
  Μετά, κατέρρευσε η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ...
  Τώρα, ο παλιός μαοικός Πορτογάλος, κάνει την πάπια. Δεν πολυεμφανίζεται. Τήν έχει χέ*ει τη φωλιά του.

 15. PELIAS avatar
  PELIAS 08/09/2010 14:19:25

  Με τόσα όπλα και με τόσα παλικάρια δέν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν κάνουμε ένα ντού σε καμιά γειτονική χώρα και να αυξήσουμε έτσι την ελληνική επικράτεια; Τί νόημα έχει να ξοδεύουμε, να αγοράζουμε και να αποπθηκεύουμε τα εργαλεία αυτά αντί να τα χρησιμοποιούμε δεόντως; Πρέπει σώνει και καλά να σαπίζπουν εκεί μέσα και όταν και άν ποτε τα χρειασθούμε να μήν δουλεύουν πιά;

  Θα μου πείτε

  - εδώ αφήσαμε τα Ίμια να τα ουδετεροποιήσουν οι Τούρκοι μέσα σε ένα βράδυ και τώρα θα τολμήσουμε να ξαναστήσουμε το λάβαρο της κυράς της Ρώ;

  Το μόνο που ίσως μπρούμε ακόμα να πετύχουμε είναι να τγαριχεύσουμε και να στήσουμε στο νησάκι τον Θόδωρο να κουνάει το πανί και οι Τούρκοι να λένε ότι, τώρα έχουμε και εμείς τον έλληνα Ναστρεντίν Χότζα.

  Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ανάμεσα σε αυτούς που μας κυβερνούν;

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ PELIAS 08/09/2010 14:35:15

   Μα κάνουν ντού τα "παλληκάρια" μας! Στη Μαρφίν, άς πούμε! "Τρώνε" πότε πότε και κανέναν χαμηλόμισθο ένστολο, ή άμα λάχει και κανέναν Σουδανό, Νιγηριανό, κανέναν Αλέξη Γρηγορόπουλο!
   Τα έχει εξηγήσει αυτά επαρκώς εδώ και δεκαετίες ο μακαρίτης Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Η καταστροφική "ορμή του θανάτου" βρίσκει πάντα "δεξιές" και "αριστερές" πόρτες για να εκτονώνεται.

 16. antiochos avatar
  antiochos 08/09/2010 21:53:11

  Κατακοκκινος ο Ντανυ....
  Προβοκατορας στο "Γαλλικο" Μαη,νατοικος-πρασινος στη Γερμανια,τουρκολομπιστας.
  Αληθεια με κεινη την υποθεση παιδοφιλιας πως καθαρισε ;

 17. Thanos59 avatar
  Thanos59 09/09/2010 15:10:36

  O ΜΠΕΝΤΙΤ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΕΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ Ή ΜΗ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΛΙΓΑ ΕΩΣ ΠΟΛΛΑ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ "ΚΟΠΡΙΑΣ" ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ..........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.