#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/07/2008 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά Ζορμπά

Ενώ  οι εφημερίδες έγραφαν το πρωί ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα Ζορμπά, αιφνιδίως το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωση του  αμφισβητεί ευθέως τις καταγγελίες τού πρώην εισαγγελέα και καλύπτει πλήρως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά. Είναι προφανές ότι η απήχηση της στάσης του Ζορμπά στην κοινή γνώμη, αλλά και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, ανάγκασαν την κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και να αντεπιτεθεί ξανά. Αναφερόμενο μεταξύ άλλων το υπουργείο στην δήλωση Ζορμπά ότι δεν εστάλησαν αιτήματα δικαστικής αρωγής για το άνοιγμα λογαριασμών που αφορούν το σκάνδαλο των ομολόγων δηλώνει στην ανακοίνωσή του:  «Είναι περίεργο πως ο κ. Ζορμπάς αυτές τις τόσο 'σοβαρές παραλείψεις' της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που συνετέλεσαν στο να μη διαλευκανθεί η υπόθεση, δεν τις είχε καταγγείλει αμέσως μόλις έλαβαν χώρα, και όχι με τόση χρονική καθυστέρηση …Είναι λυπηρό ότι ο πρώην εισαγγελέας κ. Ζορμπάς, στις όψιμες δηλώσεις του αυτές, παραβλέπει ότι αρμόδιος για τη διαβίβαση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής είναι η Εισαγγελία Εφετών (στην οποία επίσης ουδέποτε υπέβαλε παρόμοιο αίτημα) και όχι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Προφανώς για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση απευθύνεται σε αφελείς. Παρέλαβε ή δεν παρέλαβε εδώ και πολλούς μήνες η δικαιοσύνη τα τρία πορίσματα του Ζορμπά για τα αμαρτωλά ομόλογα των ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ; Τα παρέλαβε. Άρα ο Ζορμπάς ενημέρωσε αμέσως τη δικαιοσύνη μόλις ολοκλήρωσε την έρευνά του. Τι τα έκανε τα τρία πορίσματα η δικαιοσύνη; Τα διάβασε; Όχι φυσικά. Αντιθέτως έσπευσε να τα χαρακτηρίσει «μη σύννομα» για να μην τα …διαβάσει και κυρίως για να μην στείλει ως όφειλε η αρμόδια Εισαγγελία Εφετών αιτήματα δικαστικής αρωγής για το άνοιγμα των λογαριασμών στα οποία αναφέρονται. Επειδή λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχια δημοσιεύουμε μερικούς από τους επίμαχους λογαριασμούς για τους οποίους ο Ζορμπάς ενημέρωσε εγκαίρως τη δικαιοσύνη καθώς και την τελευταία σελίδα του πορίσματος για το ΤΣΠΕΑΘ, όπου αναφέρονται οι πράξεις για τις οποίες ήταν επιβεβλημένο εδώ και μήνες το άνοιγμα των λογαριασμών. Σε αυτά πρέπει να απαντήσουν και η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 25/07/2008 19:28:23

  prosopika meta tin dikeosi tou k.Mpagia protino os proedros dikaston ke isangeleon na lavi ke avtos drasi .Thesmos den ine?

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/07/2008 21:34:09

  Εντάξει, αποδέχομαι κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης ότι έχετε απόλυτο δίκαιο, (τόσο εσείς όσο και ο κ Υπουργός του ΥΠΟΙΟ) και ότι "...παραβλέπει (ο κ Ζορμπάς) ότι αρμόδιος για τη διαβίβαση αιτημάτων δικαστικής συνδρομής είναι η Εισαγγελία Εφετών (στην οποία επίσης ουδέποτε υπέβαλε παρόμοιο αίτημα) και όχι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου»."

  Μία ερώτηση λοιπόν ενός αφελή Έλληνα (διότι δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ):

  Τόσο καιρό, που τόσο εσείς όσο και ο προϊστάμενος του, ο Υπουργός του ΥΠΟΙΟ, αφού γνωρίζατε:

  -ότι παραβλέπει / δεν γνωρίζει ποιος οφείλει να υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής (Εισαγγελία Εφετών? Εισαγγελία του Αρείου Πάγου?),
  -παρανομεί (το «μη σύννομα» έχει κάποια άλλη έννοια?)
  -δεν έκανε τη δουλειά του (κατά τις δηλώσεις του κ Υπουργού του ΥΠΟΙΟ " η Αρχή δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του FATF - ...δεν έχει δεσμεύσει ούτε ένα ευρώ κλπ")

  ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΤΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ 11.000,00 € ανα ΜΗΝΑ ?
  ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ
  -ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (για τον διορισμό του)
  -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (για τα δύο πρώτα παραπάνω ερωτήματα )
  -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (για την καταβολή μισθού σε άτομο που δεν ασκούσε ορθά την δουλειά του)
  ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ" ΑΥΤΗ?

  Είτε λοιπόν οι κύριοι Υπουργοί, έχουν δίκαιο και θα επιθυμούσα να μας εκφράσουν τις απόψεις τους στα 3 παραπάνω ερωτήματα
  Είτε ο κ Ζορμπάς έχει δίκαιο

  ΥΓ

  δυστυχώς,
  -ή κάνω λάθος στο αποτέλεσμα του συλλογισμού (περί ευθυνών) και παρακαλώ να το αντικρούσουν
  - ή ισχύει το ...δεύτερο και ο κ Ζορμπάς έχει δίκαιο,
  ότι από τα 2 και αν ισχύει δεν θα έπρεπε να ακολουθήσουν στην έξοδο οι κύριοι Υπουργοί?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.