#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2012 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επίδειξη τουρκικού θράσους πήρε την κατάλληλη απάντηση 

Η Τουρκία δεν φιλοδοξεί μόνο να διατηρήσει την κατοχή στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στον Πόντο, να μην πληρώσει το ιστορικό και υλικό αντίτιμο για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει και να επεκτείνει την κυριαρχία της στα ελληνικά εδάφη. Θέλει να καθορίσει και όρια στους πνευματικούς ορίζοντες των Ελλήνων. Αφενός μέσω των προπαγανδιστικών τουρκικών σίριαλ που προβάλλουν οι ελληνόφωνοι τηλεοπτικοί σταθμοί και αφετέρου μέσω της «απαγόρευσης» παρουσιάσεων βιβλίων εντός των ελληνικών συνόρων!

Συγκεκριμένα, χθες έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων. Εκδότης είναι ο Σάββας Καλεντερίδης, γνωστός στο πανελλήνιο από την ευδόκιμο υπηρεσία του στην ΕΥΠ και την ηρωική προσπάθειά του να σώσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τα νύχια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ο συγγραφέας του έργου Μουράτ Καραγιλάν διατέλεσε μέλος της ηγετικής ομάδας του ΡΚΚ, ήταν συντοπίτης και συναγωνιστής του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και γνωρίζει όσο λίγοι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του τιτάνιου αγώνα των Κούρδων για την ελευθερία.

Η παρουσίαση αρχικά είχε οριστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας. Η τουρκική κυβέρνηση, ως αναμενόταν, ενοχλήθηκε σφόδρα από το γεγονός της κυκλοφορίας του βιβλίου και από τη σημειολογία της συμμετοχής στην παρουσίασή του Ελλήνων διπλωματών, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών καθηγητών σ' έναν χώρο όπως το... Πολεμικό Μουσείο. Είναι δυνατόν μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία πρέπει να «φινλανδοποιηθεί» και να προσδεθεί στο άρμα τής υπό... νεκρανάστασης (έτσι θέλουν να ελπίζουν) οθωμανικής αυτοκρατορίας, να συμμετέχει επισήμως σε τέτοια βιβλία που κάνουν «τζιζ»; Φυσικά και όχι! Η παράδοση -της άνευ όρου παράδοσης στα κελεύσματα της Αγκυρας- που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις Σημίτη και Παπανδρέου δεν είναι εύκολο να λησμονηθεί.

Διά της διπλωματικής οδού ασκήθηκαν πιέσεις (να αναβληθεί η εκδήλωση!) και διατυπώθηκαν... φιλικές παραινέσεις προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεμορφώθη ταχέως προς τας υποδείξεις της γείτονος. Για να εξευμενίσει την Τουρκία άλλαξε τον τόπο της παρουσίασης - από το Πολεμικό Μουσείο σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hilton!

Ευτυχώς, ο διασυρμός της πολιτικής τάξης της χώρας και η επίσημη παραδοχή της υπαγωγής μας στη δικαιοδοσία της Άγκυρας αποφεύχθηκαν με παρέμβαση άνωθεν. Πολύ... άνωθεν. (Όταν ενημερώθηκε για το ζήτημα που είχε προκύψει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», έδωσε εντολή αρμοδίως να προχωρήσουν κανονικά και να αγνοήσουν τους «κακούς μας γείτονες»). Η παρουσίαση έγινε και με μεγάλη επιτυχία στο Πολεμικό Μουσείο. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και το ευρύ, εθνικά ευαισθητοποιημένο κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητών.

 

ΥΠΕΞ: «Τρομοκρατική οργάνωση το ΡΚΚ»

 

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη «δημοκρατία» δήλωσε τα εξής για το θέμα: «Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε καμία εμπλοκή με την παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. Δεν θα μπορούσε να έχει, άλλωστε, αφού το ΡΚΚ, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και της Ελλάδας, είναι τρομοκρατική οργάνωση. Υπό αυτό το πρίσμα κακώς έγινε η παρουσίαση σε χώρο που ανήκει στο ελληνικό κράτος. Είναι αληθές ότι η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για το ζήτημα αυτό, αλλά επαναλαμβάνω ότι το υπουργείο δεν ασχολήθηκε με το θέμα».

Από την Δημοκρατία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 29/11/2012 13:41:27

  " Διά της διπλωματικής οδού ασκήθηκαν πιέσεις (να αναβληθεί η εκδήλωση!) και διατυπώθηκαν… φιλικές παραινέσεις προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεμορφώθη ταχέως προς τας υποδείξεις της γείτονος. "....
  Ο Δημήτριος έκανε πίσω; Είναι δυνατόν;

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 29/11/2012 13:44:21

  Εχθές κερδήθηκε ένα τετελεσμένο, αλλά ξεκίνησε μία ευρύτερη ζύμωση γιά τό τί εξελίσσεται στό Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Τό βιβλίο θά βοηθήση νά καταλάβουμε ότι όσο δέν υποκύπτουμε καί όσο αγωνιζόμαστε, μάχες ίσως χάσουμε αλλά στό τέλος θά κερδηθή ο πόλεμος. Αυτό διεξάγουν οι ...Καρδούχοι (τού αρχαίου Ξενοφώντα), καί σέ ένα τέτοιο μήκος κύματος θά έπρεπε νά ευρίσκωνται οι σύγχρονοι απόγονοί του...
  Εδώ καί μήνες στό Βόρειο Ιράκ, όπου οι Κούρδοι επέβαλλαν ένα Αυτόνομο κράτος, συγκροτείται καί αναπτύσσεται τό αναξάρτητο Κουρδιστάν. Ξένες εταιρείες τοποθετούνται, δρούν καί κερδίζουν, παράλληλα μέ τήν ανάπτυξη μιάς τοπικής Οικονομίας πού δημιουργεί
  1. ευημερία, ολοένα καί περισσότερο, καί,
  2. μεσαία οικονομική τάξη, πού σέ μεγάλο βαθμό δέν υπήρχε πρίν.
  Τό σημαντικό είναι πώς κολοσσιαίες πολυεθνικές εταιρείες επενδύουν τεράστια κεφάλαια, πού αυτονοήτως σημαίνουν τήν υποστήριξη τού Ανεξαρτήτου Κουρδιστάν, άρα καί τήν προστασία του από επιβουλές.
  Τό ακόμη πιό σημαντικό είναι πώς ως έδρα τών δραστηριοτήτων τους εκεί δέν αναφέρουν Βόρειο Ιράκ αλλά Κουρδιστάν !
  Παραθέτω 2 χθεσινές αγγελίες εργασίας, από τίς εκατοντάδες τών τελευταίων μηνών :
  1. HSE Manager - Kurdistan, Reed Global
  Status: Staff
  Required Skills/Experience:
  *Engagement with Stakeholders
  *Permit to work and safe systems of work practical knowledge
  *Environmental Management Systems
  *Risk Assessment and Management
  *Major Hazard Management
  *Facilities management
  *Behavioral safety
  *Working with contractors
  *Communication, engagement and alignment
  *Coaching
  *HSE performance analysis and leadership of intervention strategies
  Required Qualifications: Must have a degree
  At least 15years experience in the Oil & Gas/Petrochemical industry, with at least 5 years in leadership (team leader) roles.
  Minimum Experience: 15 years
  Maximum Experience: 25 years
  Location: Kurdistan, INTERNATIONAL
  Expiry date: 19 Jan 2013
  OilCareers Ref. No.: J859121
  2. HSE ADVISOR, Haztek International
  Status: Contract
  Location: Kurdistan, INTERNATIONAL
  Expiry date: 5 Jan 2013
  Haztek International Ref. No.: BG1211-8
  OilCareers Ref. No.: J850379
  Δυστυχώς οι Ελληνικές εταιρείες (κατασκευαστικές, ενεργειακές, πετροχημικές, ελαιολάδου, οίνων, επικοινωνιών, κ.λ.π.) είναι στήν συντριπτική τους πλειοψηφία απούσες. Ελλείψει οραμάτων καί προορατικότητος, όχι ελλείψει χρημάτων... Μένουν τό πολύ εντός τών Βαλκανικών ορίων, δηλαδή εντός τής νοοτροπίας τής παλαιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας τών κατακτημένων...
  Τό εντός τού παλαιού Ιράκ δημιουργηθέν Κουρδιστάν είναι θέμα χρόνου νά επεκταθή, πρωτίστως στό εντός Συρίας Κουρδικό τμήμα, καί μετά στό Αζερμπαϊτζάν, τήν Τουρκία καί τό Ιράν !
  Γιά άλλη μία φορά αναπτύσσεται ο γειτονικός κόσμος καί εμείς απουσιάζουμε.
  Θά ήταν πολύ προτιμότερο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών καί Επιχειρήσεων αντί νά ασχολήται μέ τήν πλήρη κατεδάφιση όλων τών κοινωνικών εργασιακών σχέσεων νά ανοίξη πανιά γιά τολμηρές επενδύσεις, πού σύν τοίς άλλοις θά φέρουν καί χρήματα στήν Ψωροκώσταινα, εκτός καί εάν όλα τά εκί κερδηθησόμενα μεταφερθούν σέ υπεράκτιες εταιρείες... Παλαιά μου τέχνη κόσκινο !
  Καί η Ελληνική Κυβέρνηση νά αντιληφθή πώς μέ ανθρώπους τής πιάτσας, εργαζομένους έως τώρα κατά τό πλείστον καί όχι εργοδότες, μπορεί νά αναζητήση επενδύσεις από πλούσιους αλλά καί νά επιδιώξη επενδύσεις (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, στρατιωτικές, κ.α.) εκεί πού υπάρχει ήδη ανάπτυξη.
  Αναμνήσεις από τό μέλλον (όπως θά έλεγε καί ο Νταίνικεν)...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/11/2012 13:56:21

  Εύγε, Α. Σαμαρά !

 4. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 29/11/2012 14:07:13

  Τελικά φάκτορα τον κακοκαρδίσαμε ή οχι τον κουμπάρο? Ας βάλουμε τον τζέφρι να τους χορέψει τσάμικο ή τον αλεξάκη να τους δώσει την θράκη και όλα μέλι γαλα.
  σε έχω κριτικάρει πολλές φορές πρόεδρε (και σε έχω βρίσει μερικές) αλλά εδώ σου βγάζω το καπέλο

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/11/2012 14:30:37

  Μπράβο στόν Πρωθυπουργό πού παρενέβη προσωπικά,ἀλλά μέ βάζει σέ σκέψεις ἡ ἐνδοτικότητα τῶν ἀνθρώπων τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν.Λίγο ἀκόμη καί θά τούς ἔστελνε νά τό παρουσιάσουν στό πατάρι τοῦ Λουμίδη..

 6. man8os avatar
  man8os 29/11/2012 15:00:01

  Ελεος με το αχρηστο ΥΠΕΞ

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ man8os 29/11/2012 17:05:18

   man8o,

   ᾿Εδῶ χρειάζεται ἐξωκοινοβουλευτικός. . .ποῦντο, ποῦντο τό δακτυλίδι. . .Φαῆλε τό βρῆκες;;;

 7. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 29/11/2012 15:56:48

  Επιτέλους και ένας πρωθυπουργός που κάνει τα αυτονόητα σ αυτά τα θέματα.
  Ακόμα και στη Θράκη που είχε γίνει έρμαιο του κάθε πικραμένου γίνεται τρομερή δουλειά.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/11/2012 21:06:54

  Θα δούμε πολλά ακόμη...

 9. μακεδων avatar
  μακεδων 29/11/2012 22:35:39

  Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά μήπως πρέπει να αναλάβει και αυτό το υπουργείο μαζί με το γεράκι της διπλωματίας μολυβιατη και ενα τεράστιο μπράβο στον σαββα Καλεντερίδης

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 29/11/2012 23:46:50

  Τι να ειπωθεί για το ΥΠΕΞ. Αν δεν μπορείτε να δείχνετε πυγμή και σθένος, να αλλάξετε εργασία, για να βγάζετε τα προς το ζήν.
  Ραγιάδες κάντε πέρα!! Οι μισθοί σας υπάρχουν για να εργάζεστε για το συμφέρον μας. Η χώρα σας είναι Ἠ δεν είναι η Ελλάδα;;

  ΕΥΓΕ στον Πρωθυπουργό που έκανε το αυτονόητο και στον Σάββα τον Καλεντερίδη που μας διαφωτίζει με τον κακόβουλο και ηλίθιο (το λιγότερο) και καλά ῾῾γείτονα῾῾.

 11. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 30/11/2012 00:08:12

  Πάλι προσωπική παρέμβαση;Με ενα κούκο δεν ηρθε πουθενα Ανοιξη!!
  Ζητούνται αμεσα συνεργάτες .Αυτη θα είναι η επόμενη προσωπική ανάρτηση του Σαμαρά στο Αντί

 12. Ένας τύπος avatar
  Ένας τύπος 30/11/2012 13:29:13

  Όταν η ξεφτίλα γίνεται "κατάλληλη απάντηση".
  Κάποιοι ακόμα και τώρα νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαζούς και αμόρφωτούς χωριάτες πλανώνται πλάνην οικτράν, δυστηχώς και η Ν.Δ η τελευταία μου ελπίδα πριν το φρενοκομείο φαίνεται ανήμπορη να σταματήσει την κατρακύλα του νεοφιλελευθερισμού της, δεν πειράζει όμως τα λάθη πληρώνονται και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πληρωθούν ακριβά. Αρκετή αξιοπρέπεια μας στέρησαν. Τολμούν κάποιοι "εκπρόσωποι" και πιάνουν στο στόμα τους και το ΡΚΚ του οποίου τον ένδοξο αρχηγό πετάξαμε στα σκυλιά ενώ ήρθε ηκέτης στην πόρτα μας κυνηγημένος από τους προαιώνιους εχθρούς μας αυτή είναι η Ελλάδα των πολιτικών νάνων του τότε και του σήμερα.

 13. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ 01/12/2012 00:54:49

  Επειδή λόγω επαγγέλματος , αλλά κι' όχι μόνον , βρίσκομαι με πολύ κόσμο , σας διαβεβαιώνω , ότι από κάτι τέτοιες Αποφάσεις ο Α. Σαμαράς βρίσκεται ακόμη στο απυρόβλητο . Το ερώτημα όμως παραμένει . "Γίνεται για το κάθε τί ν' απασχολείται προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.